0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #80 -: Декември 30, 2010, 21:59:28 pm »
Леле,ти направо ме успокои :).Не знам как може да стане по зле :).Поне тук може някой да ме разбере.със някои майки от моето обкръжение като споделих ме гледаха все едно детето нещо не е в ред :lol:

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #81 -: Декември 30, 2010, 22:02:24 pm »
И Преслава се тръшка, хапе се, скубе си косата, удря си главата в пода или близката стена, напвъва се нарочно да реве, потичат й лиги от устата- абе пълна програма
и аз подминавам с ингор, или я гушкам докато се успокои, в зависимост от това какво ми позволява да направя  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #82 -: Декември 31, 2010, 01:14:09 am »
парси, за момента тези прояви продължават не повече от 3-4 минути, а иначе мъжът ми ми е разправял за един от големите му синове - класическо изпълнение в супермаркета с доста по-голяма продължителност и околните те гледат на кръв защо не си го възпитал това дете. Де да знам. Сигурно и аз така съм си мислила преди да имам дете.
Миналата година на едни съседи детето им направи такава сцена. Рева, мята се сигурно повече от 30 минути. Май искаха да ходят някъде, а детето не искаше.
Така че има и по-зле.  :wink:

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #83 -: Декември 31, 2010, 03:18:03 am »
Аз като се замисля, още не съм чула "да" от Кристина. Съгласие или желание се изразява с нещо подобно на "ъхъм". Това е например като я питам дали ще ходим да се къпем/обожава да виси в банята/ или дали иска вода,храна, сок и т.н. Виж, "НЕ"-то не и излиза от устата. Пък по отношение на тръшкането сме пълна програма - мятане на пода, сядане в локви, крещене, дране... абе всички екстри.Днес например, докато се опитвах да я изкарам от банята/защото не беше време за къпане/, а пък тя си отваря всички врати, така ме плясна,че изпуснах чашата с вода която държах и тя се счупи на сто парчета.
Забелязала съм, че като й кажа "не", вече напук прави точно това. Елхата е цялата опоскана,счупи държачите на всички топки.
Честно казано, доста често ми иде да и крещя, но успявам да се въздържам.
Един единствен път си изпуснах тотално нервите, и дори я наплясках, но излизайки от тоалетната я заварих качена на един стол/който си беше придърпала/ и гледаше през отворения прозорец. То естествено аз бях виновна, че съм оставила отворен прозореца,но така ми причерня, че и загрях памперса с няколко шамарчета. На нея  и мина след половин час, а мен ме тресе гузна съвест 1 седмица.
Децата просто са различни, едни са спокойни и уравновесени, други темерутести, трети емоционални. Просто всеки трябва да намери пътя към детето/децата си.
 
 А най  ме дразнят майки като почнат: ама то мойто най -буйното, най-палавото, най-непослушното, все едно всички други деца са по-добри от нейното собствено, и сигурно очаква съжаление каква съдба я е сполетяла. :?
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 03:22:29 am от Fifa »
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #84 -: Декември 31, 2010, 09:23:35 am »
Ами аз не се дразня на детето ,че е такова-все пак е бебе на година и половина.Дразня се на себе си,че не мога да намеря правилния подход  :?.Иначе вече съм наясно с поговорката "Голям залък хапни,голяма дума не казвай!"Племенницата ми беше същата работа и аз тогава си казвах-"Леле,това не бих го допуснала".То затова не се говори май много :).
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 09:26:31 am от parsi »

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #85 -: Декември 31, 2010, 10:01:28 am »
Моника престана да се тръшка и да пищи, но сега естествено имаме нов корозионен номер. Цупим муцунката тип "Многострадална геновева" и започват едни хълцания достойни за драматичния театър. Примигва с очички и чак някоя сълза тръгва за доказателство на нейното страдание. Например като се качихме в Хиполенд, много застрада за един Мики маус който беше само 90 лв. Това беше преди рождения и ден и Коледа. Много ме трогна, но си остана без Мики Мауса  :wink: Така, че вече знам. Радвам се, че сме отминали някой от цирковете, но знам, че ще дойде още по голям и все съм нащрек  :lol:
А за тръшкането, преди съм си казвала, леле колко невъзпитани деца. Горките деца. Няма кой да им обясни и да ги погушка. Сега си викам, ох горката им майка. Те добре си се премятат и крещят, ама като знам какво и е в душата  :lol: Сега и е адски неудобно и се чуди как да го накара да спре.  :)

Моника много обича крем карамел. Правя в малки купички с по малко захар, уж да консумира по малко захар и сладко. Тя си има свой ритуал в яденето. Бърка го, докато стане на кайма и след това го яде. Точно преди 5 минути докато бъркаше, половината отиде на мокета в хола. Ми с мокри кърпи си го изчисти детето. Е с малко драми и муцки, не беше много доволна от това, но си го изчисти  :) Изчистих с прахосмукачката преди час, сега си остри моливите и половината боклук е долу отново на мокета, след малко и прахосмукачката ще си пусне и знаете ли, от части започва да пази и да се съобразява. Ако не иска, нося моливите и острилката към кофата без драми, просто ей така: Ти мажеш и не прибираш, аз хвърлям и прахосмукачката е вече в ръцете и. Ако не я вземе, моливите са в кофата. Така се научи и от 2-3 седмици си подрежда всичко, за награда слагаме листче в нейното джобче за послушание и накрая на седмицата тя си избира наградата  :)
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 10:05:28 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #86 -: Декември 31, 2010, 10:04:10 am »
... Дразня се на себе си,че не мога да намеря правилния подход  :?.

Това важи и за мен, иначе си признавам, че съм от майките които казват, че детето им е "ужасно" в смисъл инато до проклетия. Което всъщност ако се развие, ще прерасне в устояване на позиции или амбиции. Като беше по малък беше много ама много трудно съжителството ни. Не можем де факто нищо да правим, нито навън нито у дома. За щастие този период отмина. Това ме крепеше и търпеливо чаках, е побелях ама нали мина. :wink: Децата искат внимание, не бой и крясъци. Като бебе до към 2 годишна възраст, често го удряха непознати деца до като беше в количката или като си играеше. Беше много свит и не контактен, бягаше от децата, страхуваше се от тях, до като един ден не му просветна и започна и той да прави същото, без да е ходил на ясла/градина.
Сега е свръх контактно и общително дете, даже прекалено доверчиво, което малко ме плаши и добро, когато му е забавно и интересно. От раждането до момента има голям прогрес, това го пиша за успокоение на майките на 1-2 годишните деца. Всичко минава и заминава, лошото е че ние като общество сме такива викащи, кряскащи, сочещи и удрящи. Това сме видели и виждаме, знаем че не ни харесва и въпреки всичко го правим, много ми е трудно да се удържам и понякога пляскам.
За това вината е изцяло моя и на обкръжението около мен, не детето.

Весело посрещане на Новата година, с пожелание и надежда да по добра, здрава и късметлийска.Наздраве от нас  :D
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #87 -: Декември 31, 2010, 10:36:46 am »
Докато се включа и тя седмицата отминала...

Момичета дайте съвет, на какъв специалист да заведа Ники. Кашлицата и сополите от 08.12 не минават. Два антибиотика, куп сиропи, нищо не помага. Потърсих второ мнение при белодробен специалист, предположи бронхиална астма или някакъв вид респираторна астма и изписа към Вентолин-а Зиртек. В понеделник сме на "вторичен" преглед, но до момента не виждам раздвижване. Нито се подобрява, нито се влошава състоянието. Нощем почти не спя, защото все се надигам да чуя дали диша. Такава давеща кашлица има на моменти, че свят ми се завива.

Гледам нищите темата за езиците - обучение на два езика паралелно при малки деца не е проблем, стига да е с еднаква интензивност. Правописът се учи в училище, той няма нищо общо със слуховото възприятие.

Детските капризи, тръшкания и бели наистина могат да подлудят човек. Още по-сложно става, когато говорим за две деца, с малка разлика. Уж сходни по възраст, а в същото време с различни нужди, децата са трудни за "управление". Изискват се много  нерви и търпение, които в ежедневието човек губи по един или друг повод. Преди време мисля, че бях споменавала книгата  The happiest toddler on the block ( http://www.amazon.com/Happiest-Toddler-Block-Well-Behaved-Four-Year-Old/dp/0553802569 ) - в нея има много интересни тактики, само време не ми остава да я довърша и да цитирам откъси.

Здрава и успешна Нова Година на всички! Весело посрещане на 2011г., нека донесе мъдрост и търпение на всички ни!
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #88 -: Декември 31, 2010, 11:59:06 am »
ей парси, много точно е това за залъка  :D,  аз ако знаеш колко акъл давах, на моя приятелка, ама това беше преди да ми се случи на мен майчинството.  :lol:
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #89 -: Декември 31, 2010, 13:30:22 pm »
Fifa вашият случай ми напомни за мен. Като съм била на 5г. съм решила, че мога да скачам с чаршаф-парашут от третия етаж и майка ми ме е заварила на прозореца. Това беше един от малкото случаи, в които ми теглиха пердах.
Лятото видях как една майка шамари през лицето детето си, защото не давало играчките си на другите, а им ги взимало и ми стана много мъчно. През лицето шамар е много голямо унижение за детската психика.

Ние изкарахме тежка нощ. Зъбчето само на едно място е пробило венеца, а другата част още не е. Малкия се скъса да пищи. То не беше Дентокинт, кърмене, разнасяне...Горкичкото много го боля.
[/url][/url]
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #90 -: Декември 31, 2010, 14:03:53 pm »
Вземи си Дентинокс или Калгел и мажи венеца, където пробива зъбчето.
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #91 -: Декември 31, 2010, 14:38:28 pm »
Вземи си Дентинокс или Калгел и мажи венеца, където пробива зъбчето.
Аз ползвам Бочко, Калгела по-силен ли е?
[/url][/url]
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #92 -: Декември 31, 2010, 14:45:22 pm »
По мое време нямаше Бочко за венци, само за дупе. :D Но от двата, които съм ти предложила Дентинокса е по-силен.
Първо пробвай на твоите венци дали има ефект.
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #93 -: Декември 31, 2010, 15:00:50 pm »
бях споменавала книгата  The happiest toddler on the block ( http://www.amazon.com/Happiest-Toddler-Block-Well-Behaved-Four-Year-Old/dp/0553802569 ) - в нея има много интересни тактики, само време не ми остава да я довърша и да цитирам откъси.
много би ми било интересно :)
Весело посрещане на Новата година на всички!
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #94 -: Декември 31, 2010, 15:37:10 pm »
аничка, аз четох The happiest baby on the block и не останах очарована. Общи приказки ми се сториха. Нали не бъркам автора - Dr. Harvey Karp? Имам тук една друга поредица, подарък от шефката ми. Тя твърди, че била страхотна - казва се The baby whisperer (3 книги имам от нея). Като стигна до тях, ще ви кажа дали и на мен са ми се сторили полезни. Иначе за развитието на детето много ми хареса книгата на детския психолог Ремо Ларго - Babyjahre. Швейцарец е и пише на немски. За съжаление, не знам дали е превеждан на други езици. Иначе има и други произведения.

Весело посрещане и от нас!  :)

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #95 -: Декември 31, 2010, 16:31:10 pm »
Весело посрещане на Новата Година!Нека през Новата година сме здрави и много щастливи!От сърце желая другата година това да е най-пълната темичка и все повече момичета да сбъднат мечтата си!

Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #96 -: Декември 31, 2010, 17:27:49 pm »
И Преслава се тръшка, хапе се, скубе си косата, удря си главата в пода или близката стена, напвъва се нарочно да реве, потичат й лиги от устата- абе пълна програма
и аз подминавам с ингор, или я гушкам докато се успокои, в зависимост от това какво ми позволява да направя  :D


Като чета това все едно чета  описания на състоянията на моя Момчил  :wink: като добавя посиняването картинката е пълна  :wink: и съм принудена да го успокоявам тъй като с това посиняване ми изправя косата  8O ....явно е някакъв период но май доооста дълъг  :lol:

Весело посрещане и от нас на Новата 2011! :D :bighug:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #97 -: Декември 31, 2010, 18:32:34 pm »
:)Аз нали се пошегувах на Коледа Алекс като проходи, че Дани ще проходи на Нова година..., е днес Дани задмина по прохождане брат си:))))
Време е аз вече да седна:))))))))

А как ме успокоявате като чета, че всички (почти) се тръшкат:)
Весело посрещане на Новата година момичета:)
Бъдете много здрави всички:)
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #98 -: Декември 31, 2010, 19:28:36 pm »
Весело посрещане на Нова година и от нас!Желая на всички много здраве,любов и бебета през 2011г! :)

Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #99 -: Януари 01, 2011, 00:45:42 am »
Честита Нова Година! Да сме живи, здрави, много влюбени и щастливи!
[/url][/url]