0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #60 -: Декември 30, 2010, 12:35:58 pm »
Бени, Не мисля, че има родител, който да не е повишил тон никога, дори и тези, които го пишат, не го вярвам ;) Децата тук са на различна възраст и просто са забравили ;) :)
Със сигурност jam е права за нервите,че децата не трябва да виждат нерви и да чуват крясъци. Не винаги е възможно да се избегне, но поне да го сведем до минимум.
В такива моменти когато се чудя за викове ли е, за шамари ли е ситуацията, си спомням, че това е, което всъщност исках, докато толкова години ми беше тихо и подредено в къщи и си мечтаех да се препъвам в играчки, да са ми изрисувани стените и да е нестихваща гюрултия в къщи. Е , сега едната стена в хола е цялата в пастели. Ами аз всъщност .. това искам :) Ние самите толкова добре знаем какъв дар от Бога е тази гюрултия в къщи :) Нека й се наслаждаваме, защото като пораснат децата вече няма да искат да са при нас за много време, всеки ще си има интереси, приятели и после семейство.
Нацелувайте ги всичките непослушковци от нас и нека през Новата година да са здрави, щастливи и усмихнати и да стават все повече и повече и повече :)


Е то и аз това имах предвид, че няма родител, който да не вика. Но оставам с впечатление, че ми се забранява да напиша какви бели и свършило и моето дете... Нали все пак споделяме опит. Излиза, че някои хора просто не трябва да се оплакват, а други може..
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #61 -: Декември 30, 2010, 12:52:12 pm »
jasmin, аз също съм решила да си купя плат за слинг, че Babasling-ът нещо не ни пасна - много го хвалят други мами, но и на мен не ми е удобен, и Бобо някак се гърчи в него... Ти какъв плат купи?

Памучно трико. Ако искаш и имаш как, завърти до нашия квартал. Тук има платове на килограм и днес дойде мъжът на една приятелка. Едно парче плат 4.2м. разделено на две по 75 см. му излезе 14 лв.

Лисе, а защо спят на климатик? Ние пускаме обикновена електрическа печка на реотани да топли докато си легнем (към 12ч. Значи работи от 20 часа) и като лягаме я изключвам. До сутринта е топличко.Е, не като лято...ама...обличам го с пижама, памучен чувал и одеало и му е добре :) За лиматика нали знаеш, че трябва да миеш филтъра всеки месец, за да няма алергии.
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #62 -: Декември 30, 2010, 13:12:45 pm »

Лисе, а защо спят на климатик? Ние пускаме обикновена електрическа печка на реотани да топли докато си легнем (към 12ч. Значи работи от 20 часа) и като лягаме я изключвам. До сутринта е топличко.Е, не като лято...ама...обличам го с пижама, памучен чувал и одеало и му е добре :) За лиматика нали знаеш, че трябва да миеш филтъра всеки месец, за да няма алергии.
Ами защото живеем в много стара кооперация, на последния етаж. Под нас апартамента е празен, над нас таваните ни текат на главите защото покрива е в трагично състояние. То затова и разменихме стаите защото спалнята се оказа единствената незеленясала все още стая:( И ако спра климатика даже и за час, всичко изстива и става много студено. нямаме изолация все още. Самият апартамент е много усоен. Спалнята е единствената стая където напича слънчице ама кухнята за съжаление не е там:)))))))
И нали ти казвам, с климатика затоплям и банята, защото непрекъснато се мият дупета. С радиатора няма да мога да стопля стаята, коридора и банята а и ще ни е доста по-скъпо:)
Затова търся варианти. Ако овлажнителя не върши работа...? незнам какво друго да измисля.

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #63 -: Декември 30, 2010, 13:20:44 pm »
Лис, аз не съм наясно с овлажнителите, но неколкократно съм чела отговори на д-р Бърди в съседната тема, че в никакъв случай не се препоръчва такъв уред при деца.
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #64 -: Декември 30, 2010, 13:45:19 pm »
според мен влажна кърпа метната на сушилник е добър вариат.
сега разбирам, че при вас печка не важи. най-добрия отоплителен уред според моя приятелка е маслен радиатор с мокра кърпа отгоре.
[/url][/url]
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #65 -: Декември 30, 2010, 14:12:17 pm »
Лис, според мен лично не е добра идея да спят на климатик. Аз съм много доволна от конвекторните радиатори. Бяхме купили за едната стая, после покрай Стефи разбрах, че още ги има и взехме и за другата. Има размери според размера на стаята - ако вземеш достатъчно голям ще ти топли и коридора и банята. Има различни фирми - нашите са Адакс. Така не се изсушава въздуха и се отоплява чрез естествена конвекция на въздуха. Нагласяш си му температурата то има реле и си изключва като я достигне.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #66 -: Декември 30, 2010, 14:37:42 pm »
Лисе, само да те питам. казваш, че имате влага и мухал в апартамента. Защо ти е тогава да овлажняваш? При нас сложихме климатика в коридора. Така обдухва и загрява до -5 градуса. Ако паднат повече температурите имаме локално парно с котле в мазето. Палим него, защото през деня само с парното няма кой да му слага и да е топло, а вечер като тепърва загряваме си е мисия невъзможна да загреем бързо. Ние сме в къща и конденза при нас също докарва мухъл. тази година ще сложим външна изолация на цялата къща, дано не е така. В хола ремонта от лятото отиде по дяволите.   :x та Моника миналата година подкашляше, но при нас е по скоро от влагата, не от сухия въздух. Тогава взехме влагоуловител, но голям уред, който си събираше по литър вода на ден. Така ограничихме мухала и течовете по стените и тавана. Сега пускам влагоуловителя с климатика и нещата са горе долу прилични. Ще избутаме още 2-3 месеца пък лятото ще го мислим. Климатика изсушава въздуха, може и той да е причината в спалнята да нямаш мухъл.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #67 -: Декември 30, 2010, 14:48:08 pm »
Запис и от нас:

Най-накрая сме си вече вкъщи след Коледната одисея с голямата фамилия. Само дето и тримата сме малко сополиви. Като че ли детето най-бързо се оправи, а ние с баща му още покашляме. Иначе беше много хубаво. В такива моменти осъзнавам колко много пропуска детето ми и бабите и дядовците му, защото са далече.
Дребният е станал супер хитър. И много добре разбира, като му се каже "не". Като не му изнася, отива и се крие при другия (и се хили). Иначе според майка ми бил много жив и палав (аз и брат ми не сме били такива). Според мъжа ми е, защото почти навсякъде му е разрешено да пипа. Естествено, прави много бели, но сме се опитали поне опасните неща да ги качим нависоко. Когато не остава друго, спасението е една решетка на вратата на стаята му и там може да прави каквото си иска. Понякога се чудим как успява да му роди главата такива пакости. Гледаме да не повишаваме тон, но понякога и едно по-решително "не" е нужно.
Много се притеснявах дали няма да ходи да дърпа играчките на елхата, но той не я удостои с никакво внимание.  :lol:
Жасмин, ако искаш да понаучи някоя дума на друг език, според мен не му пускай английски, френски, немски и други едновременно. Спри се на един и нека само такъв да слуша! А че ще смесва езиците, това е напълно нормално в такъв случай. В някакъв момент ще ги "подреди".
Ние имаме такива чорапки със силиконова подметка и вършат идеална работа. По-дебели са и все още не може да ги събува.
туто, и моят пипа много по контактите (обезопасени са), по компютрите (моя най-редовно го пуска и изключва или ми вади кабелите отзад, но сега съм го завъртяла така под бюрото, че да не му е лесно достъпен, може би ако можете да го вдигнете нависоко, ще е по-добре), да не говорим на какво ми е направил мобилния телефон (вече беше веднъж на ремонт след негова игра), но него така или иначе съм го отписала, а баща му си взе нов, който да издържа на удар.  :lol:  А на комшият му кажи, че съжаляваш, но детето ти не е от най-кротките. Ако неговите са такива, може да вземе и твоето, да видим как ще се справи с него. Много обичам хора, дето дават акъл - "Моето така добре съм го възпитал, че никога не е правило ...". Вярно ли? Просто много хора не искат да приемат, че децата са различни, защото така им изнася. Ами, палаво е детето. Да си уплътни комшията тавана, ако толкова му пречи! Ние с мъжа ми и свирим. Има късмет, че не сме му ние съседи.  :wink:

Да ви оздравяват болните дечица и весело посрещане на новата година!  :)

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #68 -: Декември 30, 2010, 14:56:09 pm »
Стефи, незнаех.
Отпада тогава варианта с овлажнителя и ще мисля отново за идеята от Дони, а този климатик ще го сложим в другата стая явно.
Лиде, влажно е в хола и малката стая където им беше детската, но в спалнята нощем заради климатика въздуха е много сух. Напролет мислим да санираме и да правим покрива но дотогава дано не "ги повредя" децата.
Слагам мокра кърпа, но тя не върши работа.
Много ви благодаря.
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #69 -: Декември 30, 2010, 15:02:47 pm »
Да се включа и аз по темата за палавите деца и не-то. Хората много обичат да казват - ооо момиченцата са супер, мдаа, но както блу скай е писала по-горе, много съм се чудила как им ги ражда акъла такива бели. За подвизите на Деси съм писала много, Елена не й отстъпва по нищо, дори при нея ината и тръшкането са в пъти повече. Факт, че Деси не ми се е тръшкала, но за сметка на това сестра й сега наваксва.
Това което ние открихме и работи при нас е просто пълно обезопасяване и вдигане на всичко на високо. Ние нямаме много мебели в къщи, но и малкото което могат да стигнат е вдигнато и прибрано в горните кухненски шкафове, а на долните сме махнали дръжките, защото заключвачките у нас не работят, "разбират" ги за секунди :lol: :lol:
Цветята ги бях барикадирала с дивана, но при нас позволява, защото имаме една обла извивка на стената където сложих цветята и затворих с дивана.
За мен това е начина, защото не е здравословно нито за майката нито за децата по цял ден да вървим след тях и на некаме :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #70 -: Декември 30, 2010, 15:11:23 pm »
НеМа лесно викам, ама доста време ми беше много скучно!
Та сега пея одата на радостта, ако не успея да уцеля бивните на някой полегнал слон нощем!
А все по-весело ще стане, щото Митака си поръча братче!

Относно чорапките, той не понася пантофи, така си седят три размера,
чакат Калина, а е обут с такива чорапки вече две години!
Купува се един чифт, пробва се, ако не става са идеални за гумени ботуши!

Лисе :hug2:, живот и здраве да е, ще направиш ти апартамента хралупка, сигурна съм!


Подкрепям Стефи, ние също обезопасхме всичко, но също казвам и Не,
защото смятам, че не самата дума, а категоричността на тона с който се казва е по-важен!
Друг е въпроса дали хваща място, защото у нас при Митака това вървеше,
но Калина е любопитна колкото си иска и ни тон , ни нищо са в сила!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #71 -: Декември 30, 2010, 15:12:14 pm »
иииииииии познайте кой ще има първи нов зъб за новата година :lol: чудя се що не спи и като пипнах ме одраска едно ъгълчееее....толкова съм щастлива, че цял ден го разнасям в слинга и го целувам (щот не може да избяга от него :lol:)а той ми хапе ръката :D
честно, вече мислих, че ще остане без зъби  :oops:
[/url][/url]
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #72 -: Декември 30, 2010, 18:45:26 pm »
Ей, Вени, честитоооо!

Весело изкарване на мамите и децата утре!


*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #73 -: Декември 30, 2010, 19:16:16 pm »
Здравейте и от нас...
 :)
Искам да ви пожелая много здраве и радост през новата година.
Болните да оздравяват, палавите дечица да са пак палави и здрави най-вече.
Аз също понякога имам проблеми с Антъни, защото той има особеността да прави нещата по специфичен начин и ако не са направени както той иска, истерията е сигурна.
При нас работи само и единствено говоренето с бавен тон и глас, както и разсейването.
Откакто минаха 4 годинки стана доста по-лесно общуването, но основно аз мога да се оправям с тях най -безболезнено.Защото винаги се старая аз да се нагодя към тях, а не обратното.Опитвам се да им обръщам много внимание, ако изпаднат в истерия, им знам "цаката" отвличам вниманието с любими неща, които пазя в подобни случаи/някоя позабравена играчка, бонбони ;), и пр./Защото това е период, който се израства и към 6-7 година стават съвсем различни децата.Знам го от опит.
През уикендите ги водя на плуване, в центрове да тичат и лудуват и като се върнат са толкова уморени, че нямат сила да беснеят у дома и са много кротки.Дори сами си лягат да спят следобед...
Което разбира се не значи, че не викам понякога.Но те знаят, че за да викна, значи нещата са сериозни и хич не им е приятно.
Туто, винаги можеш да се оплачеш във форума.
Но не трябва да приемаш толкова навътре коментарите.Опитай се да погледнеш нещата от друг ъгъл и да потърсиш грешките и в себе си.
Аз много се дразня, когато мои приятели, хора, които много обичам, наричат сина си/на 3 и половина годинки/ "ужасно лош", "непоносим", "идиот" и прочие епитети.
направо издивявам.Синът им е прекрасен...
Всеки път, когато се оплакват от него, им казвам да ми го дадат на мене, че аз го искам :)Сега са го пратили за една година в България.Е не ги разбирам тези хора и това си е :x

Е, стана малко дълго, ще ме извините:)
Поздрави на всички


We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #74 -: Декември 30, 2010, 20:13:48 pm »
Емче,  :bighug:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #75 -: Декември 30, 2010, 20:22:24 pm »
Жаси, честито ви зъбче! Няма да остане без зъби- не бой се! На нас първият ни изби на 1 г. и 1 седмица!И досега са...цели 2 на брой!
За НЕ-кането...Много ми е криво ама и аз се увличам да го практикувам, а пък детето ми е още толкова малко...Много по-трудно е да си родител, отколкото някога съм предполгала, но и хиляди пъти по-сладко, отколкото изобщо съм могла да си представя...
За чорапките- Йосиф проходи точно с такива с цяло силиконово стъпало- не му беше удобно вкъщи с буйки, с други чорапи се пързаляше.Използваме ги като пантофи- с по-тънко чорапче отдолу, за да му е топло.Нашите са на Sterntaler и са скъпички, но само такива намерих изцяло силиконови отдолу- Струват 12.70лв. в Unique Kids или Babytoria в мола на "Цариградско шосе". Ето такива:http://www.uniquebg.com/?go=product&p=detail&itemId=660
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 20:25:09 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #76 -: Декември 30, 2010, 20:47:25 pm »
Ема, щастлива съм да те "видя" тук!

Аз реагирам по същия начин когато някой нарича детето си с такива имена!
Калина е дивачка, такава маймунка, изобретателна, прекрасна!
Митко и се дразни защото се меси в неговия установен вече ред,
но нашата задача е да им покажем, че те са един до друг във всичко!
Обичам този си живот с всяка трудност за която мечтаех!

Жаси, честитио зайче-николайче!
Според нашата педиатърка тенденция било,
все по-късно да се появяват първите зъбки на бебетата.
При нас той се сдоби с първи зъб на 10 месеца, тя на 8.   
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #77 -: Декември 30, 2010, 21:00:17 pm »
Ема, и аз се възмущавам на мои познати. Майката нарича децата си "ужасни", "Отвратителни", "Изроди", "Не мога да ги дишам"...и вече не се виждаме с нея.
Инке, ще пробвам и аз такива чорапи, че буйките и обувките ги изритва.
Мише, моите също са избили късно. Ако ще да избиват късно, но да са здрави, че аз съм с такива зъби, че...под пломба, идеално изчистена, избива кариес. А самите зъби са ми много трошливи. Знам, че е ген.

Да ви кажа, цял ден съм със слинга и ми е екстра. И ники много му се забавлява, понеже плата е еластичен и пружинира нагоре-надолу и той се радва.
[/url][/url]
*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #78 -: Декември 30, 2010, 21:41:59 pm »
Добре,че отворихте приказка за "не"-то.От 3 дни за съжаление аз май не спирам да повтарям "не".Митко е във някаква фаза на страшен инат.То нормално да прави бели,но при него изобщо не действа номера с отклоняване на вниманието ако ще и звезди да му покажа.Като си науми че иска дадено нещо и друго не признава.Тръшка се на пода и си бие главата във земята 8O.Досега не съм се сблъскавала с такова нещо-брат му беше един кротък характер.Та приемам всякакви съвети.
Жаси,честито зъбче :)

*
Re: Седмичка 27.12.10 - 02.01.11-В очакване на Нова година!
« Отговор #79 -: Декември 30, 2010, 21:55:02 pm »
парси, и моят се хвърля на пода да се тръшка. Баща му в някакъв момент го пита дали се е успокоил. Трябват нерви, а това още е далече от истинското тръшкане.