0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #60 -: Декември 14, 2010, 22:33:36 pm »
blue_sky  и аз не мисля, че много се нахранват така. Но гледам как се радва на крушата, утре ще опитам и картоф да пробутам по този начин. Картофа дори в комбинация с тиква или пащърнак не минава. Опитвам се да направя разнообразно меню, а като плюе почти всички зеленчуци, някак си не се получава.
lady_11 а от къде взимаше месото - купуваше го, имаше определена марка или домашно?

За подаръци - на Ники сме поръчали боди от Смешки за дрешки, коледно костюмче и ще се запознае с дядо Коледа. То какво друго да подаря на бебе?
[/url][/url]
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #61 -: Декември 14, 2010, 22:41:23 pm »
Не съм запозната с тази система за захранване, но като се сетя как повръщаше до една година от всяко малко непасирано парченце, което срещаше в купичката си Александра и тръпки ме побиват. Тя и досега като се задави повръща. Та не бих дала на 7 месечно бебе да дъвче парче от нещо - било то парче морков за чесане, круша или друго подобно.

Лейди, у нас Дядо Коледа тази година ще е пестелив. Тя добре, че и Алекс е скромна - искаше играчка. :lol: И понеже едната й баба и взела влакче, я наведохме на идеята да поръча на Дядо Коледа влакче. :wink: И блузка с Мини Маус. Че Мини й е една от любимките, пък си няма дрешка с нея. И ако нещо много ми хване окото тук по магазините ако стигна - това ще е. Догодина, живот и здраве, повече.
 
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #63 -: Декември 14, 2010, 23:41:01 pm »
Весела и здрава предпразнична седмичка и от нас!

Ние още сме с пъпчици и колики, надявам се скоро вече да ги преборим. Днес бяхме на консултация и педиатърката сложи лепенка на пъпчето на Марти, каза че било лека форма на херния и лепенката била достатъчна, но аз се притесних. На някой случвало ли се е, дали наистина минава само с лепенка в такъв случай, че другия вариант е операция.

Да питам при вас дядо Коледа или дядо Мраз носи подаръците, че малко се обърках вече и май ще ги разделяме по равно да има и от двамата дядовци :) Иначе тази година само за каката сме предвидили, той и без това малчо непрекъснато получава тия дни :)
http://www.laredoute.fr/vente-bureau-modulospace.aspx?productid=324168491&documentid=201210&categoryid=75429340&numberpage=1&pos=11_n_n - този чин, търся допълнително магнитната азбука и на български, но засега безуспешно. Освен него, сме купили една шейна, която става за 2 деца и един комплект пластелин с формички на плей до.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #64 -: Декември 15, 2010, 07:57:56 am »
lady_11 а от къде взимаше месото - купуваше го, имаше определена марка или домашно?
Купувам  охладено месо и риба. Примерно за пилета предпочитам Джиев, за свинско - до Мол-а на стамболийски има една месарница на бг производител - там свинско и телешко. Агнешко, риба и пуйка - от Хит-а в Люлин. Вики като беше малък пововин кило месо ми стигаше за месеци напред.
Вики си е избрал трамвай. Ма специален - орандЖев. И понеже в Метро имаше едно такова чудо, но бяло с червено-оранжава лента, та почвам отсега да обеснявам, че джуджетата имат и бяла боя и шарят трамвая.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #65 -: Декември 15, 2010, 08:17:11 am »
Лейди, орандЖевия трамвай на Вики ми напомни за живия слон на Митака миналата година!

Хареса си преди месец моя младеж на една витрина един пъзел с Бамби
и ме водеше да го видим всеки ден, реших да му го купя за подарък.
Измислих една история как Дядо Коледа е пратил Джуджетата да го вземат за него
и затова няма да го има на витрината вече, скрито дадох на продавачката паричките!
И почти жестомимично обясних за какво става дума.
Почувствах се като онова Джудже, което беше дошло да го вземе за него,
както му обясни липсата на другия ден продавачката.
А аз получих най-ценния подарък за предстоящата Коледа
ококорените от трепета на очакването две детски очи.

Хубав и усмихнат ден!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #66 -: Декември 15, 2010, 09:37:10 am »
Добро утро от снежна Варна  :D И тук сутринта усъмнахме със сняг, макар и малко, все още  :D
Хубава седмица на всички! Да са здрави всички - и дечица, и майките, и татковците!
И да посрещнем с усмивки задаващите се празници  :D


Ние още сме с пъпчици и колики, надявам се скоро вече да ги преборим. Днес бяхме на консултация и педиатърката сложи лепенка на пъпчето на Марти, каза че било лека форма на херния и лепенката била достатъчна, но аз се притесних. На някой случвало ли се е, дали наистина минава само с лепенка в такъв случай, че другия вариант е операция.

Майче, Диляна беше също с херния. Пъпчето й доста се беше излязло навън, незнам от какво се получи, от големия рев ли по време на коликите ... то беше ужас. Та бяхме се притеснили. Но нашата педиатърка каза, че пъпките ни /тя имаше странни пъпки с гнойно връхче, едни твърди, от вътрешната страна на ръчичките, а на едното пръстче и на рамото бяха огромни, подобни на цирей/. Та хернията в сравнение с пъпките - каза, е просто нищо. Ако сме искали да сложим лепенка, но тя каза, че само ще се прибере. Така и стана - без лепенка, без операция, пъпчето се прибра само.  :)
Дано бързо се оправите и вие. Целувки от нас :D

Хубав ден на всички  :D
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 09:40:16 am от Eли :) »
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #67 -: Декември 15, 2010, 09:41:10 am »
Майче, даносе оправи бързо малчо. Сестра ми е имала херния на пъпа като ебе и доколкото си спомням от коментари на майка ми са залепяли монета върху пъпа, но каква незнам (имам съмнения за златна). Може би към 3-4 годинки да се прибра напълно. Такава магнитна дъска с г азбука мисля че виддях в Карфур (или някой друг такъв голям магазин). Днес ще обикалям и ще ти кажа, ако видя някъде.
нашия Дядо Коледа ще носи в яслата коли, а у нас голям аква дудъл за стена, пъзели и една игра с охлювчета. От Дядо Коледа на приятелите ни ще получат джунгла с животни, влак, също пъзели и още нещо, но не съм измислила какво. Засега сме се разбрали с тях да си разменим скришно подаръците и на Коледа малките да намерят много много подаръци от Дядо Коледа. Заради двамата дядовци, откак се появи втория процедирам така - за Коледа подаръците, от Дядо Мраз торбичка с лакомства за по-големите, за по-малките нещо подходящо за ядене за тях + малка плюшена играчка или нещо подобно.
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #68 -: Декември 15, 2010, 09:48:26 am »
Добро утро! :D Като сте занищили темата за играчките имам въпрос към мамите, чиито деца посещават детска градина - Какви подаръци купувате за там? В голяма чуденка съм - хем ми се ще да е нещо не толкова скъпо, трябва да е цяло, за даможе все пак да стигне цяло до вкъщи /говоря че примерно ако купя примерно сервиз или нещо от сорта ще го разпилее още там/, освен това е в такава възраст, че играчките, които са за бебета ми се струват вече безинтересни за нея, а повечето занимателни игри пък са за над 2 годинки. :( Харесала съм например аквадудъла, но ми се струва още малка...Иначе за вкъщи вече взехме шейна, една количка за кукли, която купих за племенницата, но нашата се настани в нея и съответно си я "припозна", та сега ще трябва да вземам същата за племенницата, дрешки и други неща, от които има нужда. така или иначе няма да сме тук за Коледа и няма да има подаръци за под елхата, а и бабите ще подаряват също...Та такива са моите предколедни вълнения...
И като казахте обрив от памперс - тази сутрин Дара се събуди с ужасно изприщено дупе. Последните памперси баща й купува от Кауфланд и то на новата цена :x
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #69 -: Декември 15, 2010, 10:41:08 am »
Аз харесах един дървен влак в метрото, видя ми се малко скъпичък, но ако не намеря подобен ще взема него, а за малечка все още не знам, може би ходейки по магазините нещо да ми хареса.
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #70 -: Декември 15, 2010, 11:01:20 am »
За градината Борето беше казала за списъка към дядо Коледа, че иска бебе с количка предполагам по голяма, понеже тя има една лятна, но аз я насочих към материали за труд и творчество и вече купих брокатени лепила, пластелин, блокче и др дреболийки, ще ги сложа в кутия и така ще ги опаковам.За елхата вкъщи ще опаковам нещо дребно може и повече от едно, за да и е интересно да разопакова.В яслата си спомням миналата Коледа,деца по 80-90см високи получиха пакети по-високи от тях, а нашият подарък беше раница прасенце ( това си беше поръчала) и излезе предпоследен от чувала направо невидим спрямо останалите подаръци :D.Дори сега за рождения ден не и бяхме взели подарък от нас с баща и , ама и тя въобще не е търсила :wink:.И ние с мъжа ми си казваме еха ако още 10-тина години така не забелязва,че няма подарък от нас рахат  :lol:
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #71 -: Декември 15, 2010, 11:05:01 am »
За коледа и поръчах:
- една кола на Little Tikes http://articulo.mercadolibre.com.mx/MLM-49943590-carrito-couzy-coupe-step-2little-tikesfisher-pricedisney-_JM, бяхме на гости на едно дете и там я видя, и сега всяка вечер иска там да ходим да кара колата. А аз къде ще я държа си нямам и идея :?
- едно люлеещо се куче http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Activity-Toys/Little-Tikes-Red-Rocking-Puppy(0071235)
-дървена кутия с различни игри http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Preschool-Toys/Wooden-MultiActivity-Cube(0029686)
-пиано с микрофон- пак видяно при друго дете.

Всичко за сега е при бабата,и ще го взема след като заспи преди Коледа, за да си ги намери под елхата.
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #72 -: Декември 15, 2010, 11:48:04 am »
А да не ви казвам аз как преживях 14 дни след като Деси се опъпчи, защото майка ми упорито твърди, че аз не съм карала нито една шарка, е явно съм карала поне варицела, защото не се заразих от двата "бацила" в къщи
моята майка пък често повтаря, че аз и брат ми никога не сме ревали, не сме се разболявали и не сме правили бели  :lol:  :wink:
 За подаръците темата при нас е сложна. Трябват подаръци за яслата, както и за другарско събиране с организиран Дядо Коледа, за всяко отделно гостуване при двете баби... Концентрирала съм се върху по-разумни подаръци. Единият е осигурен благодарение на 50%-то намаление в Reserved, като за 30лв. Вероника се  сдоби с анорак, жилетка, плетена рокличка и памучна блузка. Ще подарим Басните на Лафонтен, намалени от 30 на 9,95 лв. Твърди корици, твърди страници, книгата определено изглежда по-добре на живо, отколкото в сайта: http://www.helikon.bg/books/105/147019_basnite-na-lafonten-luksozno-izdanie.html. Една тематична,коледна книга: http://www.book.store.bg/p47976/naj-hubavite-stihotvorenia-za-koleda.html . Както и коментираните вече карти за рисуване: http://www.helikon.bg/games/16/153511_narisuvaj-100-zhivotni-aktivni-karti.html
В яслата ще занесем детски миксер, лелките ни казаха тактично, че ако искаме, играчката може да остане там. И сега, докато съм на тема ясла да ви разкажа, как щяхме да се сдобием с трето дете! Подчертавам, че по някаква причина лелките тази седмица са други! Та, отива мъжът ми да вземе Вероника, натиска звънеца, през прозорчето на вратата наднича Госпожата, кимва като че се е сетила кое детенце да изведе и пред мъжа ми застава чуждо момиченце. Обяснения, пояснения, водят му Ронката. Докато я облича, се сеща, че елечето и е останало вътре и звъни втори път, при което Госпожата повтаря действията си и води пак същото момиченце  8O  При което мъжът ми тотално се е втрещил. Не стига, че един път са щели да пласират детето като стока на друг човек, ами и втори път са го извели, без изобщо да се усетят, че броени минути преди това въпросният мъж вече е разговарял с тях. И е "получил" вече едно дете. Последвали обяснения, че било време въпросното момиченце да бъде взето, помислили, че баща му вече е дошъл и още куп подобни, нелепи оправдания. Като се сетя как някои деца плачат при всяко позвъняване, в очакване да бъдат взети, дори ревът не може да бъде гаранция, че малкото човече не познава този, който го взема и свят ми се завива от мисълта какво би могло да се случи!
Та такива Приказки под шипковия храст при нас...добре, че не са попаднали на мен, че не ми се мисли какво щеше да се разрази...

*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #73 -: Декември 15, 2010, 14:11:31 pm »
Ох, темата с подаръците, голяма мъка имам аз, един принц Ерик го търся вече 3 седмици, ни по магазините го има, ни в нета, през два сайта го поръчах, и ми звънят че бил стар артикул и го нямало вече, ми що тогава им седи на сайта :x

На Ели сме взели аква дудъл и една мозайка, много обича да реди, а за Деси русалката Ариел и въпросния принц, който идея си нямам къде да намеря. И доста малки дреболийки, които вече съм опаковала в различен цвят хартия, за да има повече неща да разгъват и да се радват :lol:
Купихме им е роклички, които сами си избраха, естествено еднакви, защото Елена искаше като на кака си, но нищо, нямаме други еднакви дрехи, така че ще го преживея :lol:
Видях в мола и един нов щанд с ужасно много мемори игри на цена около 10 лв. та си мисля да напазаря и 1-2 такива.
Аз за 4г. стигнах до извода, че каквото и да им се купи на децата им държи вниманието 2-3 дни, след това се чудя къде да го прибирам и на кой да го подарявам. Така че, по добре по-евтини неща, но повече, за да им е интересно по-дълго време :lol:
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #74 -: Декември 15, 2010, 14:43:21 pm »
Стефи,този принц Ерик не е ли от едно филмче на Барби?Мисля,че на Метро ги гледах оригиналните им барбита и принцове,даже по скоро и ги купувахме,не вече сме на друга вълна.
Моята щерка си хареса за Коледа много симпатичн малък куфар чанта за ръчен багаж.
Думите и бяха-Аз вече съм голяма и ще ходя сама на лагер и зелено училище.В какво ще си слагам багажа?Та така,много ме улесни детето,че бях блокирала какво ще и купуваме.
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #75 -: Декември 15, 2010, 14:44:12 pm »
Аз не купувам много играчки, точно по тази причина. Кристина има афинитет към неща, които се бутат,карат, подскачат и т.н. Например за миналата година и взех Зебрата на Фишър Прайс, която и до днес се ползва абсолютно всеки ден. Кукли изобщо не харесва, за първи път преди няколко дена прояви интерес към плюшени играчки/една ужасно грозна жаба/, която купих и сега я разнася, целува я непрекъснато и си ляга с нея.
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #76 -: Декември 15, 2010, 14:58:26 pm »
Парси, по скоро е на дисни мисля, това е принца от малката русалка. Има доста други кукли от типа на барби принцовете, но тя ще го познае ако реша да я преметна :lol:
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 15:00:36 pm от StefiZ »
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #77 -: Декември 15, 2010, 15:07:37 pm »
Парси, по скоро е на дисни мисля, това е принца от малката русалка. Има доста други кукли от типа на барби принцовете, но тя ще го познае ако реша да я преметна :lol:

Значи във Варна в детски център Рая би трябвало да го има.Ако имаш познати във Варна да ти съдействат,може и да се намери.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #78 -: Декември 15, 2010, 15:27:37 pm »
Заинтригувахте русата незнаеща майка, какво е аква дудъл?

Стефи, нали Лиса идва за събота, един Принц ли ще и се опре! :lol:

Аничко, тези карти са страхотни, подарихме този комплект на Митака за РД.
Единствено което не ми хареса е, че хартията е гланцирана и се изтрива нарисуваното.
А и той не е така умел, и аз ги прибрах за малко по-натам.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Зимата дойде 13.12-19.12.2010!
« Отговор #79 -: Декември 15, 2010, 15:45:35 pm »
Мише, това е едно килимче, на което се рисува с вода - има и писалка, която се пълни с вода и се рисува, после нарисуваното се изтрива и можеш да си рисуваш колкото искаш. Нека мамите, които го имат да се включат на какъв точно принцип е, тъй като на мен не ми е много ясно, само съм го виждала...Може би ще е подходящ подарък за по-натам, напр. за рождения ден на Дара, но още ми се вижда малка. Аз май измислих подарък за яслата - кулка бебе, която да прави нещо, например да пие от шише, или  да пишка, още не съм измислила...но в тоя род ще е!