0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сега определено имаме информация и ... стана ми забавно, не знам да се смея ли, да плача ли, че близките месеци няма да получа заповед от фонда, ама и да я получа пак пари няма да има ...
*
... Просто изнесох информация с цел да бъда полезен....
За съжаление не стана ясно с коя точно част от информацията която споделихте искате да бъдете полезен?

...  Ако съм засегнал някого - Извинявайте!
Не се притеснявайте - не засегнахте никой.

Поздрави
*
Аз само държа да направя едно уточнение, ОС на фонда взима по 10 лв. на разгледан документ, не по 60 лв. 8O Друг е въпроса, че не са изплащани хонорари на ОС от април 2010г. На месец се разглеждат от един екип между 50-75 документа, т.е. това прави между 500-800 лв. на месец. Нека не правим излишни интриги, все пак говорим за хабилитирани лица - професори, доценти...

И още нещо г-не, това което Вие изнесохте не бих нарекла информация, защото не виждам с какво помогнахте на хората да разберат ситуацията в момента. Според мен се опитахте да предизвикате лек скандал. Прав сте за едно обаче, че към момента нещата не зависят от нас, но от нас зависи да не създаваме паника сред ВАШИТЕ пациенти, а напротив, хората са достатъчно изнервени от дългото чакане, няма нужда да подклаждаме интриги.
останете си със здраве!
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 13:33:17 pm от StefiZ »
*
Всъщност ситуацията май е "тате ще ми купи колело, ама друг път".
Пари са отпуснати, но клиниките още не са си получили плащанията за вече извършени процедури, ОС на ФАР не са си получили хонорарите...
Според мен на всички е ясно къде е проблема...
Не виждам смисъл от скандали и обвинения нито към фонда, нито към клиниките. Ако има виновни - те са на съвсем друго място.

Стефи, завиждам ти за търпението да обясняваш по 100 пъти едни и същи неща.

М/у другото, plamen, снимката от лентичката ми е "ваше дело" :)Пожелавам Ви скоро да имате много работа и вместо излишно време за писане по форумите да продължавате да създавате такива "чудеса".
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 15:56:30 pm от Nedda »



От всичко това вече тотално се обърках. Не зная на какво да вярваме. Успокояваме се, че тези тревоги са неоснователни и че преувеличаваме и че съвсем скоро всичко ще се нормализира, но за сега това, което става или по-точно не става, не говори в полза на спокойствието. Тези 15 милиона виртуални ли са? И нашето ин витро май ще е виртуално. Поне да знаем да си продаваме ли кой каквото може-жилища, коли и това е.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Мая, от 3 дни пиша и трия и да ме прощавате мили момичета но защо ти е необходимо да я всяваш тази допълнителна тревога във всички?

Ми вземете закрийте този безполезен фонд и няма да има за какво да се тревожите.

Или пък вземете отидете на место и разберете как стоят нещата след като не вярвате на Стефка.

Прекалявате.
Ако искате може да сте много обидени от думите ми. Хиляда човека ви разбираме как се чувствате и колко е неприятно защото сте в безисходица, но с това мрънкане на кого помагате? Обадете се в клиниките си, говорете с лекарите си, вероятно и те знаят повече от вас. С повтаряне на едно и също тук няма да се подредят нещата. Или пък седнете напишете си оплакванията, дайте предложения, пратете ги, занесете ги ако ще в МЗ. Направете нещо. И не ми казвайте, че неможе.

Пожелавам ви тази година това да е най-лошото, което може да ви се случи и скоро да си започнете процедурите.
Искрена съм.
Лека вечер.
На мен лекарят ми каза ами съберете се и ни съдете нас и фонда,знам ясни са ми нещата нито на нас ни е лесно, нито на клиниките,но нали ние така сме свикнали да си пишем по форумите,да се оплакваме а всъщност нищо не правим,ами погледнете другите държави вдигат ста4ки,бунтове и т.н.Един прост пример ще дам нали вси4ко ни е наред 4е стигнахме и до забраната къде ще се пуши и къде не,българска му работа.
Един прост пример ще дам нали вси4ко ни е наред 4е стигнахме и до забраната къде ще се пуши и къде не,българска му работа.

Мило момиче, от там се започва - да се спазват закони, наредби и правилници, за да имаме нормална държава. Иначе ще си останем българи. А пушенето е само един от хилядите примери. Искаш ли още един - спазването на червения сигнал на светофара.

Колкото до бюджетното финансиране - навсякъде се бави, и в Германия, и в Англия. Особено в началото на годината.

Хайде, със здраве! И много късмет в процедурите!
Аз вярвам на Стефка. И не искам никого да обидя. Но имам право и да се притеснявам. Не съм първа младост. И не съм всяла паниката аз, а написаното по-горе. Но както и да е.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 22:43:53 pm от maya_the_bee »
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Знаете ли до колко часа фонда приема документи, до 13. ли?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Момичета мисля,че Лиско е права!Когато на 15.12.2008г стотици жени стояха пред НДК и мръзнеха аз си стоях в къщи плачех и се молех да успеят,е те успяха!Може би сега трябва да направим същото,но този път няма да стоя пред телевизора!
Няма начин да няма начин!
*
Знаете ли до колко часа фонда приема документи, до 13. ли?
от 9 до 12 и от 13:30 до 16ч. инфото е от август когато си подадох за втори път докумнетите  :D
*
да, инфото, важи и за сега :wink:
Здравейте,искам да пожелая на всички търпение!И нека ситуацията от края на миналата и началото на тази година да ни служи за урок.Все пак да не забравяме,че трябва първо да си помогнем сами и след това цялата вселена да ни помага.Аз за себе си извлякох нужната поука,дано всеки успее да го направи.
Аз също така искам да благодаря на Стефи!Успех на всички!
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Гледах по Канал 1 предаването за увеличаване на възраста за инвитро, и честно казано единственоо нещо което ми идва на ума беше приказката"Кервана си върви кучетата си лаят"..........Търпението ми отдавна се изчерпа, но избор нямам освен да чакам!И предполагам, че не само аз съм в това положение!
Не търпение ами нерви от корабни въжета да имахме пак нямаше да се изтърпи това, което става!
Да се надяваме, че ще започнат да се обаждат на хората към края на месеца, и да се надяваме, че парите ще стигнат за хората!
Четох, четох, но май никъде не видях в момента да има момичета в процедура по фонда  :ask: Някой знае ли, дали въобще се правят процедури по ФАР на този етап?

Четох, четох, но май никъде не видях в момента да има момичета в процедура по фонда  :ask: Някой знае ли, дали въобще се правят процедури по ФАР на този етап?

В Малинов има стартирали по ФАР от м.01/2011г.
Четох, четох, но май никъде не видях в момента да има момичета в процедура по фонда  :ask: Някой знае ли, дали въобще се правят процедури по ФАР на този етап?

В Малинов има стартирали по ФАР от м.01/2011г.
Това е супер! Благодаря за инфото! Аз съм на преглед на 31/1, а скоро ми изтича заповедта! Дано, дано всичко да е наред!

*
Момичета кому е нужно тук да се вихри подобен спор?! Естествено, че тези които все още не са успяли искат и трябва да получат ясни отговори на своите въпроси и моля, тези които вече са успяли да проявят малко разбиране към тяхната изнервеност, която е абсолютно естествена в подобна ситуация на неизвестност...
Форумите са за това за да се обменя информация доколкото има по-информирани хора...друг е въпросът, че отговорите на всички тези въпроси трябва да даде човекът-институция, който много обича да обещава ...
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Здравейте,
подадохме документи септември миналата година.Честно казано, не съм се надявала да се обадят по-рано от 6 месеца след подаването им.Не съм и влизала тук, за да не се ядосвам, чувайки от тук , от там, че клиниките отказват да започнат процедура на пациенти по фонда.Не съм изненадана от това, което се случва:(
Виновни няма, виновна е системата, ние просто се надявахме:)
На кого всъщност е помогнала държавата, като такава, като институция???
Добре, че има хора с широки сърца, добре, че българина е състрадателен, та се помага на силно нуждаещи се болни и изпаднали, в крайна нужда хора!!!
Предлагам да се стегнем, да запретнем ръкави и да започнем борбата отначало, сами, както си знаем:)
Пожелавам успех на всички ни!!!