0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как да се разбирам с майка му - свекървата?
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2011, 22:11:08 pm »
най-добре се разбират със свекървата онези снахи, които живеят отделно от нея и не се опитват да я превъзпитават, а си гледат собствения живот.

насочи усилията си натам.
Абе пази Боже ти,и да живееш далече от нея пак ше намери начин да ти скриви животеца...Моли се да не става...На авторката на темата и казвам веднага понеже аз съм си устата и не се оставям на никой следното: Разкажи и играта и и покажи кой е шефа...
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Как да се разбирам с майка му - свекървата?
« Отговор #21 -: Февруари 22, 2011, 19:05:57 pm »
Синчето ми е най-важното нещо-чували сте го много нали.Не сме живели заедно,но дори и от разстояние може ако реши да ви вгорчи живота.Гадничко е като ти дават съвети,но аз ги приемам ... :lol:
 Насърчава ме и ме подкрепя не престорено. Налагало се е няколко пъти да ги помирявам със сина и, мъжът ми е доста докачлив-хваща се за всичко.Аз съм другата крайност-трудно се газирам,не че не ми се случва :?Гледам много ,много да не се връзвам-казал,рекъл голяма работа.Живейте си живота. Най-готино е естествено да живеете отделно-младите да се обичат,ние ше помагаме с каквото можем :lol:казали са мъдрите хора преди нас.Както казва свекърва ми достатъчно далече, но и достатъчно близо. :lol:
нова свекървенска тема
« Отговор #22 -: Юни 21, 2012, 14:40:07 pm »
 :lol: ама как можете да ми отрежете свекървата

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #23 -: Юни 21, 2012, 14:43:25 pm »
 :lol: сега за свекитата... моята откакто не работи (горе долу месец и малко) и все иска мецан да й е до полата на село  osi_7 и да върши целия агро фитнес... миналата седмица беше да идел да пръска  8O, аз се противих на това, с тези химикали и положението ни. меци беше склонен май да й угоди, но си контузих дясната долна лапа и сега свекито беснее  :lol:

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #24 -: Юни 21, 2012, 16:44:29 pm »
Запис в любимата ми тема  :mrgreen:
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #25 -: Юни 27, 2012, 09:42:54 am »
Мецанке то хубаво е че при вас това се случва само от когато е без работа има семейства в които това е ежедневие.А ти упорито се противи на нещата които не искаш да са така , защото иначе накрая няма да имаш думата  най вероятно.
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #26 -: Юни 27, 2012, 10:32:22 am »
Мецанке то хубаво е че при вас това се случва само от когато е без работа има семейства в които това е ежедневие.А ти упорито се противи на нещата които не искаш да са така , защото иначе накрая няма да имаш думата  най вероятно.
:? пламъче, за съжаление това си е традиция и от преди, не само от както е без работа  :x но мецинка не се дава лесно  :wink:, понякога не успявам  :?, но определено последните години не мълча, нито на свекървата, нито на бившия военен (то бивш военен май няма, като бивш негър  :lol:).

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #27 -: Юни 27, 2012, 11:02:15 am »
Да се запиша и аз в темата. Моята "свекърва" не е лоша жена, но откакто родих адски ме дразни и най-вече с това, че иска да целува Елиа!
Дразни ме и факта, че я нарича Ели! Все си мисли, че Елиа идва от нейното име Елена.
Натъртих няколко пъти, че Елиа е Елиа, а не Ели! :D
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #28 -: Юни 27, 2012, 11:38:37 am »
Къди, да не би да има мустаци и да я боде?  :lol: :lol: :lol:

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #29 -: Юни 27, 2012, 12:48:41 pm »
Мецанке много правилно правиш.На мен не ми се е налагало да се пробвам да  се налагам мнението за нещо , защото свекърва ми е много съобразителна , ама може би защото като чувам от моя и тя едно време не е била от мълчаливите и тихите снахи. :lol:Ама нали не живееем на близо и се виждаме рядко не се е и налагало толкова да спорим за нещо примерно.Просто тя никога не е  искала нещо , не е казвала нещо, за да го направим един вид ние или той .А и аз си падам малко чишит и е хубаво че тя е по съобразителна , за да не се развихрям в пълния си блясък. :oops:Шегувам се!
КЪДИ не виждам лошо всеки да си  казва на детето по начина по който му е на него лесно.Ние например на племенницата и викаме по един начин , а другата и баба и казва по друг.Просто това са дребни неща на които човек не трябва да обръща толкова внимание.А и какво е значението  на кого е кръстено детето изобщо?Защо си против да я целува , това може би е нейният начин да се порадва?
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #30 -: Юни 27, 2012, 13:00:00 pm »
Абе така, ама зависи.... майката си знае най-добре. Ако е някоя не много чиста жена, която налита по устата да целува детето, ми и на мен няма да ми е приятно.
Може пък да е с по-чувствителна кожа. Бебенце е, нормално е да го пази, пък било то и от най-близките, особено ако не са много съобразителни.

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #31 -: Юни 27, 2012, 13:15:55 pm »
Е ако има липса на хигиена и аз  съм против такива изблици на нежности , но пък може да се направи забележка насочена към хигиената в такъв случай  , все пак може да окаже ефект.
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #32 -: Юни 27, 2012, 13:26:49 pm »
Ох, това е много деликатен момент, да направиш забележка на някого за хигиената му...  :?

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #33 -: Юни 27, 2012, 14:05:07 pm »
Ох, това е много деликатен момент, да направиш забележка на някого за хигиената му...  :?

Е да и това го има...
*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #34 -: Юли 06, 2012, 10:39:54 am »
Е, няма как да кажеш или намекнеш на бабата да не целува внучето си.
Единствено от здравословна гледна точка можеш да и кажеш да избягва да го целува по устата, тъй като малките деца нямат имунитета на възрастните и може да му внесе бактерии....
За това един интелигенетен човек би трябвало сам да се досети, но...
Най-добре е сина и да и го каже, той и е син и тя на него едва ли ще се обиди.
А относно името - остави я жената се радва, че е кръстено на нейно име, ти нали си знаеш, че не е;-)))
И моята е един дзвер, но гледам всячески да не и обръщам внимание.
Това го научих от майка ми, нейната свекърва и моя баба беше много лоша жена.
Но майка никога не каза една лоша дума за нея, не я коментираше - нищо - беше я игнорирала тотално, до такава степен, че самата тя вътрешно не се ядосваше.
След време, когато сме я коментирали, винаги е казвала - "наистина не ме интересува, тя просто е един лош човек и не виждам защо трябва аз да се ядосвам задади нея"
Стремя се и аз да го постигна...;-)))))
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #35 -: Юли 07, 2012, 16:49:14 pm »
Запис.
При нас въпросът с целувките го реших преди бебка да се роди. Казах, че разрешавам само по краченцата, за да не и подаряват бактерии. Все ми беше едно дали ще се обиди...
Дразни ме, че се бърка - като стане въпрос, за второ бебе скача, че не ни трябва, защото трудно се гледа. А не се е случвало тя да ни гледа детето, нито да помогне с каквото и да е в къщи, и с финансите сами се справяме. Идва на гости от време на време - кафенце, сладкишче, погледа детето и си тръгва. Не виждам с какво я е затруднило, та ръси мозък да не мислим за второ... Нали не греша, като си мисля, че просто не е нейна работа да се меси колко деца ще имаме???
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #36 -: Юли 07, 2012, 17:35:49 pm »
КЪДИ, разбирам те.
Можеш да кажеш, че педиатърът ти е направил забележка в горещините да не я целувате по лицето. Защото излизат пъпчици по бузите или нещо от сорта. Като го е казал лекар, друго е  :wink:.
Името си е име. Ако ти държиш да се казва цялото име на детето, ти се обръщаш към нея с него, то е редно и другите да го правят.
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #37 -: Юли 07, 2012, 23:12:18 pm »
fuego , разбира се, че не грешиш. Това е въпрос на решение само между теб и съпруга ти. Ей, полудявам значи, какво безочие....тя ще каже!!

*
Re: нова свекървенска тема
« Отговор #38 -: Юли 08, 2012, 13:49:55 pm »
Тя и моята няколко пъти подхвърля, че не ни трябва второ дете. Трудно се гледа, мъжът ми не е първа младост и прочие. Но кой ли я слуша?! Това си е наша работа. Не се е натрапвала, де. Просто няколко пъти го спомена. Такъв й е характерът. Вероятно си мисли, че щом тя има само едно, значи така е правилно. Не знам, а и не ме вълнува особено.  :) Не е лоша жената. Просто е много крайна в изказванията си. Но аз съм й свикнала и не се впечатлявам кой знае колко. Да са живи и здрави двамата с мъжа си, защото когато остане само един, тогава ще е по-сложно!

Re: нова свекървенска тема
« Отговор #39 -: Юли 08, 2012, 15:09:50 pm »
Много ми харесва темата и я следя с интерес :D, но аз не мога да се запиша с нищо в нея. Дори да искам да се оплача с нещо, не мога.
Включвам се с един съвет относно целуването. Винаги минава номера с "Докторката забрани!" :D Аз пред всички целувах Йоана по ушето и казвах, че педиатърката забрани да я целуваме по бузките, защото ще и излязат пъпки.
Най-много се дразнех, когато започна да си слага ръчичките в устата, а всеки я пипаше точно по ръцете. :x Идваше ми да сложа табела на количката "Не пипайте детето по ръцете!!!" След всеки я бършех с мокра кърпичка.
Къди, името което си избрала е много хубаво и не се ядосвай на "маминка", нека си и казва както иска, мир да има само.  :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!