0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Диета и упражнения за корем?
« -: Юли 18, 2010, 16:59:00 pm »
Здравейте!

Доскоро минавах за слаба, но от около година и половина насам това се промени и качих към 15-16кг. Какво се случи през този период:

- вече съм на 37  :D;
- спрях цигарите преди година и 10 месеца;
- приемам медикаменти за хипофункция на щитовидната жлеза, макар и в минимални количества (Тиронайод 0,25μg.), тъй като нивото на ТСХ никога не е надвишавало референтните стойности, максимума е бил 2,31 microlE/ml;
- две ИКСИ - процедури, но не смятам, че съм напълняла точно от тях...

Не съм променила режима си на хранене, освен че намалих кафетата и има дни, в които изобщо не пия кафе... По време на стимулациите избягвах въглехидратите и наблягах на белтъчини и млечни продукти... Иначе по принцип предпочитам вегитарианска храна - ориз, картофи, карфиол, грах, нахут ...  от месото ядем предимно пилешко. Не прекаляваме със сладки и шоколади, но пък си умирам за кока кола :)...

Това, което ме притеснява най-много в момента, е корема - хем е подут, хем съм си натрупалааа "резервички"... :D 8) Бях на лекар, но досега никой не приема на сериозно това, че коремът ми е доста подутичък (така беше и преди стимулациите). Препоръчаха ми да ям известно време по 3 сушени сливи и 3 сушени кайсии сутрин, разкиснати за една нощ във вода... Пробвах за около месец, имаше някакъв ефект, но минимален...

Затова сега реших да пробвам с упражнения да махна поне "тапицерийката"  :lol: Признавам си, че не съм спортен тип. Ходила съм само на танци, а и досега просто никога не ми се е налагало да мисля за фигурата си... (При ръст 163см. бях 47-49кг., а сега съм 61-63кг.)

Решила съм да правя упражненията в домашни условия - така е много по-сигурно, че ще съм редовна. Затова надникнах в интернет... и попаднах на 2 видеоклипчета. Исках да ви попитам, според вас това ефективни упражнения ли са или имате по-добра идея? Каква диета и упражнения за корем бихте препоръчали?
Упражнения за корема
8-минутно трениране на корема


Благодаря ви за съветите и че ви има! :)
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 17:12:34 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #1 -: Юли 19, 2010, 19:17:06 pm »
Хм, толкова се мотках и се превъзмогвах, докато пиша в този подфорум ;) :D ... и накрая нямам отговор...
Да не би да съм писала на неправилното място?...  :dontknow:

Хубава вечер на всички! :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #2 -: Юли 19, 2010, 20:01:16 pm »
Да ти кажа и аз имам същия проблем. Корема. Моят така ми се подува, че редовно ме мислят за бременна. Видях двете клипчета, но нямам и идея дали ще са полезни. Тоест аз също искам да прибера корема, не да ми се превръщат мазнините в мускули. Въпреки че тия дни си мислех дали да не започна да правя коремни преси. Ще следя темата за съвет.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #3 -: Юли 19, 2010, 21:41:25 pm »
Чандра, нашите консултанти сигурно ще ти дадат конкретни съвети, аз само отбелязвам, че примерите от втория линк не са за нетрениран човек - упражненията са сложни, сериите са дълги, а почивката между тях - кратка. Започни с нещо по-просто.

Успех!  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #4 -: Юли 19, 2010, 22:40:33 pm »
 :D Упражненията са чудесни за корем, но сложни.....няма да е лесно да ги правиш от 1вия ден без да се напрягаш.
Изгледах клипчетата, същите упражнения ги правихме на каланетиката. От ден на ден, ще ги правиш все по-лесно, но не и от веднъж. Има ефект. Нооооо, ела ме виж сега, когато спрях целият ми корем е на целулит/ плочките ми се стопиха в целулит/ :lol: :lol: :lol:
Успех, и дано при теб има дълготраен ефект.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #5 -: Юли 20, 2010, 10:27:43 am »
Благодаря ви за отговорите! :)

...аз само отбелязвам, че примерите от втория линк не са за нетрениран човек...

Ааа Мели, забелязах го аз това от раз... :lol: Естествено, че не издържах на темпото... В крайна сметка пробвах нещо смесено между двата клипа - пак за 8 минути и така от два дена насам (днес е трети)... Няма да спирам поне, докато не докарам корема от аватарчето на Теодор...  :lol: :lol: :lol:

Брейв, а ти защо спря с упражненията - да не съм изпуснала някоя новина?  :)

...нашите консултанти сигурно ще ти дадат конкретни съвети...

Много ще се зарадвам(е) на мнение от специалистите... Да не са в отпуск? Или трябва да пиша в темата с въпросите?  :oops:

Хубав ден!  :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #6 -: Юли 20, 2010, 10:34:32 am »
На правилно място са ти въпросите. Аз откакто имаме консултанти не смея да се обаждам, да не изтърся някоя глупост  :lol:
*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #7 -: Юли 20, 2010, 10:57:52 am »
Чандра, и аз като неспециалист ще се изкажа.  И по-специално за коремните преси.
Коремните от началото на първия линк са идеални. Старите коремни от часовете по физическо са отживелица. Там се натоварва кръстта, мускулите на краката и в един момент се оказва, че ти вдигаш тялото с кръстта и краката и не натоварваш корема, каквато е идеята. От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.

Ох, и аз трябва да се взема в ръце. Май ще си посъветвам съвета и ще почна и аз с коремните. Успех и на теб!

п.п. Редактирам, за да добавя, че утре в "Денят е прекрасен" по БТВ ще гостува тъкмо инструкторът, при когото ходех навремето - Ипо. Ако имаш възможност гледай. Той е и диетолог. Така че предполагам, че ще говори за фитнес и диети.
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 11:04:26 am от sia »
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #8 -: Юли 20, 2010, 12:17:40 pm »
Чанда, една идея от мен, която може да ти се види странна, но работи!

Нали ходя в зала при нашите консултанти, и там правим следното упражнение

Планк

При правилното му изпълнение се натоварва цялото тяло, но най-вече коремните мускули. Упражнението е за издръжливост, съответно с напредването на тренировките ще увеличаваш и времето на задържане на планк-а.

При мен, с моя нетрениран корем, започнахме от три серии с броене равномерно (нито бързо нито бавно) до 5. Поетапно със всяка тренировка увеличихме времето, като последно издържах до 30.

Успех

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #9 -: Юли 21, 2010, 09:38:24 am »
Благодаря ви момичета! :) Сиа, Рали Пат, много полезни и информативни съвети!  :flower:

От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.
Това упражнение не тренира ли само определени коремни мускули (предните, не знам как се казват ;))?
А ти започна ли вече?  :D 8)

Аз реших просто да правя упражненията от един друг клип :) + планк-а, пък дано има ефект. Извинявайте, че ви затрупвам така с видео-материали, но ми се искаше да ви попитам, как ви се струва този. Коментарите под него са леко тъпи, но на мене ми хареса... Особено ми помага часовника от дясно, който отброява времето и различните видове упражнения. Засега обаче издържам на това темпо без почивка само 6 минути...
Ето клипчето:
Перфектен 8-минутен тренинг за корем

След малко ще гледам "Денят е прекрасен"... :) Мислех си... Консултантите отдавна не са писали тук, някой знае ли защо?

Приятен ден!
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 09:43:04 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #10 -: Юли 21, 2010, 10:07:10 am »
Аз от два дни се мъча с първото клипче за 8 минутна тренировка, наистина не е за начинаещи... успявам да направя само по 20 повторения от всяко упражнение, а към последните вече с голям зор. Но мисля, че редовното изпълнение ще доведе до много добри резултати (визуални имам в предвид, но аз нямам корем за сваляне, а гоня релеф, ама дали ще го стигна е друг въпрос :lol:).

Второто клипче с 8 мин. тренировка го гледах снощи, и то ми изглеждна със същата степен на натоварване като първото...но винаги може да се почне с по-малко повторения :wink:

Когато започнах за първи път да правя коремни преси с цел сваляне на корема, който си беше големичък с няколко ката сланинки и палски, наблегнах основно на обикновените коремни преси и след това включих някои от упражненията, които ги има в клипчетата, но след като вече ми бяха позаякнали мускулите.

Няма да лъжа, че ми отне повече от година да стопя сланинките, едновременно с диета.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #11 -: Юли 21, 2010, 12:06:43 pm »
Планка много ми хареса, мисля да опитам.
Не знаех, че има такова упражнение:)
Колкото до упражненията за корем, по мой личен опит, ако не намаля храната, нищо не правя, колкото и да тренирам и да правя н-брой коремни.
За моя ръст 164, трябва да стана поне 51 кг, за да спре да ми виси корема и да махна тлъстинките отстрани. За съжаление не мога да ударя теглото си от "младите години" , но 50.5-до 51.5 ми е борбата в момента. Общо взето гледам да намалявам килограмите много постепенно, за да ги задържа. Четох, че тичането и карането на колело се отразяват добре на коремните мускули. Аз избрах тичането, защото колелото по няма къде да го карам.
*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #12 -: Юли 21, 2010, 12:16:04 pm »
Благодаря ви момичета! :) Сиа, Рали Пат, много полезни и информативни съвети!  :flower:

От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.
Това упражнение не тренира ли само определени коремни мускули (предните, не знам как се казват ;))?
А ти започна ли вече?  :D 8)

Мисля от днес да е.   :wink: Аз от нова година досега смъкнах 12 кг. и сега се боря за поне още 5 кг. Нямам възможност за фитнес, така че трябва да почна нещо в къщи.

А за кои мускули точно е нямам идея, но има ефект. Аз мисля да почна с 3 серии по 15 и всеки ден да увеличавам постепенно. Знам че ако се напъна мога и повече да издържа, но после коремната треска ще ме откаже да продължа.
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #13 -: Юли 23, 2010, 10:17:51 am »
Момичета - само едно уточнение ... Нашите консултанти в момента местят фитнес залата и нямат възможност да пишат, тъй като са прекалено натоварени.

Обещаха, че ще се включат при първа възможност.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #14 -: Юли 23, 2010, 18:26:38 pm »
Колкото до упражненията за корем, по мой личен опит, ако не намаля храната, нищо не правя, колкото и да тренирам и да правя н-брой коремни...

Четох, че тичането и карането на колело се отразяват добре на коремните мускули. Аз избрах тичането, защото колелото по няма къде да го карам.

Много вярно. Просто няма начин да се топи сланината само от изолирани места по тялото. Ключът е в аеробните упражнения, например бягане, колело, плуване, и по възможност с променлива интензивност и поне 30-40 минути.
И разбира се упражнения с тежести - активният мускул гори калории и в покой.
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 18:32:06 pm от цигу »
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #15 -: Юли 23, 2010, 18:50:18 pm »
Здравейте момичета, ще се запиша и аз да следя темата.
Аз съм много доволна от небезизвестните упражнения на Синди Крофорд.
Тапицерията по корема я свалям за 10-15 дни при всекидневни повторения за около 15-20 мин.
Касетката с упражнения я нямам, но тегля от youtube.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #16 -: Септември 13, 2010, 15:31:39 pm »
Преди ходех на каланетика и бях страшно доволна. Едно от нещата за което се сещам е, че трябва да се диша не с корема а с гърдите. Тоест дишате с прибран корем.
Има страхотен ефект. Аз го правя когато се сетя, дори по няколко пъти на ден. В един момент става навик, а така коремът седи прибран. Другите упражнения за корем са описани по горе. Различните коремни преси и вдигане на ханша.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #17 -: Октомври 12, 2010, 23:17:07 pm »
Преди ходех на каланетика и бях страшно доволна. Едно от нещата за което се сещам е, че трябва да се диша не с корема а с гърдите. Тоест дишате с прибран корем.
Има страхотен ефект. Аз го правя когато се сетя, дори по няколко пъти на ден. В един момент става навик, а така коремът седи прибран. Другите упражнения за корем са описани по горе. Различните коремни преси и вдигане на ханша.

Дишането с гърдите е едно от най-ужасните неща, които човек може да направи за коремната си мускулатура.

Дишането ТРЯБВА да се осъществява от диафрагмата през по-голяма част от времето. Това е пасивното дишане, то не изразходва почти никаква енергия. Дишането с гърдите е активно дишане, изразходва много енергия и е подходящо само в определени случаи.

Когато дишаме предимно с гърдите, отслабваме коремната мускулатура, която играе важна роля в стабилизацията на гръбначния стълб и вътрешните органи. Това съответно създава предпоставки за различни проблеми с опорно-двигателния апарат, храносмислането и т.н.

Идеята е не да си гълтаме коремите, а да ги направим силни и издръжливи. Силната и издръжлива коремна мускулатура не само стои стегнато, тонизирано и пробрано, но и стабилизира добре целия пояс (гръбначният стълб, таза и вътрешните органи).

поздрави
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2010, 22:15:50 pm »
Това ме уби. Инструктор по каланетика ми е казвал, че да дишаш с отпуснат корем не е правилно и така няма да го прибера. Винаги съм смятала това за правилно и съм го правела, а сега като прочетох казаното по горе.. :)
Благодаря за поправката. Ще наблягам на упражненията и диетите.  :)
И много се радвам на присъствието ви във форума, както и благодаря за съветите.
Поздрави.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Диета и упражнения за корем?
« Отговор #19 -: Ноември 19, 2010, 07:28:29 am »
Това ме уби. Инструктор по каланетика ми е казвал, че да дишаш с отпуснат корем не е правилно и така няма да го прибера. Винаги съм смятала това за правилно и съм го правела, а сега като прочетох казаното по горе.. :)
Благодаря за поправката. Ще наблягам на упражненията и диетите.  :)
И много се радвам на присъствието ви във форума, както и благодаря за съветите.
Поздрави.
Здравей,

"глътнат" и "стегнат" корем са две коренно различни неща. В интерес на истината стягането на корема не би трябвало да има нищо общо с "гълтането" му.

Ще помисля как да оформя един видео материал, за да илюстрирам по-добре какво точно имам предвид.

поздрави
Лазар
www.LiveToLift.com - здраве, персонално трениране, индивидуален подход

Персонални тренировки

Консултации