www.zachatie.org

Семейство, дом и свободно време => Спорт и здравословно хранене => Темата е започната от: Chandra в Юли 18, 2010, 16:59:00 pm

Титла: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Юли 18, 2010, 16:59:00 pm
Здравейте!

Доскоро минавах за слаба, но от около година и половина насам това се промени и качих към 15-16кг. Какво се случи през този период:

- вече съм на 37  :D;
- спрях цигарите преди година и 10 месеца;
- приемам медикаменти за хипофункция на щитовидната жлеза, макар и в минимални количества (Тиронайод 0,25μg.), тъй като нивото на ТСХ никога не е надвишавало референтните стойности, максимума е бил 2,31 microlE/ml;
- две ИКСИ - процедури, но не смятам, че съм напълняла точно от тях...

Не съм променила режима си на хранене, освен че намалих кафетата и има дни, в които изобщо не пия кафе... По време на стимулациите избягвах въглехидратите и наблягах на белтъчини и млечни продукти... Иначе по принцип предпочитам вегитарианска храна - ориз, картофи, карфиол, грах, нахут ...  от месото ядем предимно пилешко. Не прекаляваме със сладки и шоколади, но пък си умирам за кока кола :)...

Това, което ме притеснява най-много в момента, е корема - хем е подут, хем съм си натрупалааа "резервички"... :D 8) Бях на лекар, но досега никой не приема на сериозно това, че коремът ми е доста подутичък (така беше и преди стимулациите). Препоръчаха ми да ям известно време по 3 сушени сливи и 3 сушени кайсии сутрин, разкиснати за една нощ във вода... Пробвах за около месец, имаше някакъв ефект, но минимален...

Затова сега реших да пробвам с упражнения да махна поне "тапицерийката"  :lol: Признавам си, че не съм спортен тип. Ходила съм само на танци, а и досега просто никога не ми се е налагало да мисля за фигурата си... (При ръст 163см. бях 47-49кг., а сега съм 61-63кг.)

Решила съм да правя упражненията в домашни условия - така е много по-сигурно, че ще съм редовна. Затова надникнах в интернет... и попаднах на 2 видеоклипчета. Исках да ви попитам, според вас това ефективни упражнения ли са или имате по-добра идея? Каква диета и упражнения за корем бихте препоръчали?
Упражнения за корема (http://www.youtube.com/watch?v=yLVm4obAo9Y&feature=related)
8-минутно трениране на корема (http://www.youtube.com/watch?v=9oAbP7LHT9Q&NR=1&feature=fvwp)


Благодаря ви за съветите и че ви има! :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Юли 19, 2010, 19:17:06 pm
Хм, толкова се мотках и се превъзмогвах, докато пиша в този подфорум ;) :D ... и накрая нямам отговор...
Да не би да съм писала на неправилното място?...  :dontknow:

Хубава вечер на всички! :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: teodor в Юли 19, 2010, 20:01:16 pm
Да ти кажа и аз имам същия проблем. Корема. Моят така ми се подува, че редовно ме мислят за бременна. Видях двете клипчета, но нямам и идея дали ще са полезни. Тоест аз също искам да прибера корема, не да ми се превръщат мазнините в мускули. Въпреки че тия дни си мислех дали да не започна да правя коремни преси. Ще следя темата за съвет.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мели в Юли 19, 2010, 21:41:25 pm
Чандра, нашите консултанти сигурно ще ти дадат конкретни съвети, аз само отбелязвам, че примерите от втория линк не са за нетрениран човек - упражненията са сложни, сериите са дълги, а почивката между тях - кратка. Започни с нещо по-просто.

Успех!  :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Breiv в Юли 19, 2010, 22:40:33 pm
 :D Упражненията са чудесни за корем, но сложни.....няма да е лесно да ги правиш от 1вия ден без да се напрягаш.
Изгледах клипчетата, същите упражнения ги правихме на каланетиката. От ден на ден, ще ги правиш все по-лесно, но не и от веднъж. Има ефект. Нооооо, ела ме виж сега, когато спрях целият ми корем е на целулит/ плочките ми се стопиха в целулит/ :lol: :lol: :lol:
Успех, и дано при теб има дълготраен ефект.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Юли 20, 2010, 10:27:43 am
Благодаря ви за отговорите! :)

...аз само отбелязвам, че примерите от втория линк не са за нетрениран човек...

Ааа Мели, забелязах го аз това от раз... :lol: Естествено, че не издържах на темпото... В крайна сметка пробвах нещо смесено между двата клипа - пак за 8 минути и така от два дена насам (днес е трети)... Няма да спирам поне, докато не докарам корема от аватарчето на Теодор...  :lol: :lol: :lol:

Брейв, а ти защо спря с упражненията - да не съм изпуснала някоя новина?  :)

...нашите консултанти сигурно ще ти дадат конкретни съвети...

Много ще се зарадвам(е) на мнение от специалистите... Да не са в отпуск? Или трябва да пиша в темата с въпросите?  :oops:

Хубав ден!  :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Елфи в Юли 20, 2010, 10:34:32 am
На правилно място са ти въпросите. Аз откакто имаме консултанти не смея да се обаждам, да не изтърся някоя глупост  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sia в Юли 20, 2010, 10:57:52 am
Чандра, и аз като неспециалист ще се изкажа.  И по-специално за коремните преси.
Коремните от началото на първия линк са идеални. Старите коремни от часовете по физическо са отживелица. Там се натоварва кръстта, мускулите на краката и в един момент се оказва, че ти вдигаш тялото с кръстта и краката и не натоварваш корема, каквато е идеята. От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.

Ох, и аз трябва да се взема в ръце. Май ще си посъветвам съвета и ще почна и аз с коремните. Успех и на теб!

п.п. Редактирам, за да добавя, че утре в "Денят е прекрасен" по БТВ ще гостува тъкмо инструкторът, при когото ходех навремето - Ипо. Ако имаш възможност гледай. Той е и диетолог. Така че предполагам, че ще говори за фитнес и диети.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rally_pat в Юли 20, 2010, 12:17:40 pm
Чанда, една идея от мен, която може да ти се види странна, но работи!

Нали ходя в зала при нашите консултанти, и там правим следното упражнение

Планк (http://www.youtube.com/watch?v=MHQmRINu4jU)

При правилното му изпълнение се натоварва цялото тяло, но най-вече коремните мускули. Упражнението е за издръжливост, съответно с напредването на тренировките ще увеличаваш и времето на задържане на планк-а.

При мен, с моя нетрениран корем, започнахме от три серии с броене равномерно (нито бързо нито бавно) до 5. Поетапно със всяка тренировка увеличихме времето, като последно издържах до 30.

Успех
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Юли 21, 2010, 09:38:24 am
Благодаря ви момичета! :) Сиа, Рали Пат, много полезни и информативни съвети!  :flower:

От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.
Това упражнение не тренира ли само определени коремни мускули (предните, не знам как се казват ;))?
А ти започна ли вече?  :D 8)

Аз реших просто да правя упражненията от един друг клип :) + планк-а, пък дано има ефект. Извинявайте, че ви затрупвам така с видео-материали, но ми се искаше да ви попитам, как ви се струва този. Коментарите под него са леко тъпи, но на мене ми хареса... Особено ми помага часовника от дясно, който отброява времето и различните видове упражнения. Засега обаче издържам на това темпо без почивка само 6 минути...
Ето клипчето:
Перфектен 8-минутен тренинг за корем (http://www.youtube.com/watch?v=mwJsgKUSlpY&feature=related)

След малко ще гледам "Денят е прекрасен"... :) Мислех си... Консултантите отдавна не са писали тук, някой знае ли защо?

Приятен ден!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: radosttinka в Юли 21, 2010, 10:07:10 am
Аз от два дни се мъча с първото клипче за 8 минутна тренировка, наистина не е за начинаещи... успявам да направя само по 20 повторения от всяко упражнение, а към последните вече с голям зор. Но мисля, че редовното изпълнение ще доведе до много добри резултати (визуални имам в предвид, но аз нямам корем за сваляне, а гоня релеф, ама дали ще го стигна е друг въпрос :lol:).

Второто клипче с 8 мин. тренировка го гледах снощи, и то ми изглеждна със същата степен на натоварване като първото...но винаги може да се почне с по-малко повторения :wink:

Когато започнах за първи път да правя коремни преси с цел сваляне на корема, който си беше големичък с няколко ката сланинки и палски, наблегнах основно на обикновените коремни преси и след това включих някои от упражненията, които ги има в клипчетата, но след като вече ми бяха позаякнали мускулите.

Няма да лъжа, че ми отне повече от година да стопя сланинките, едновременно с диета.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Имел в Юли 21, 2010, 12:06:43 pm
Планка много ми хареса, мисля да опитам.
Не знаех, че има такова упражнение:)
Колкото до упражненията за корем, по мой личен опит, ако не намаля храната, нищо не правя, колкото и да тренирам и да правя н-брой коремни.
За моя ръст 164, трябва да стана поне 51 кг, за да спре да ми виси корема и да махна тлъстинките отстрани. За съжаление не мога да ударя теглото си от "младите години" , но 50.5-до 51.5 ми е борбата в момента. Общо взето гледам да намалявам килограмите много постепенно, за да ги задържа. Четох, че тичането и карането на колело се отразяват добре на коремните мускули. Аз избрах тичането, защото колелото по няма къде да го карам.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sia в Юли 21, 2010, 12:16:04 pm
Благодаря ви момичета! :) Сиа, Рали Пат, много полезни и информативни съвети!  :flower:

От инструктор знам, че е достатъчно да се повдигат само раменете (така както е и в линка) и при движението на долу да не отпускаш изцяло гърба пак на пода, тоест мускулът да е постоянно под напрежение. 3 - 4 серии по 15-20 коремни в началото с по минутка почивка между сериите е едно добро начало.
Това упражнение не тренира ли само определени коремни мускули (предните, не знам как се казват ;))?
А ти започна ли вече?  :D 8)

Мисля от днес да е.   :wink: Аз от нова година досега смъкнах 12 кг. и сега се боря за поне още 5 кг. Нямам възможност за фитнес, така че трябва да почна нещо в къщи.

А за кои мускули точно е нямам идея, но има ефект. Аз мисля да почна с 3 серии по 15 и всеки ден да увеличавам постепенно. Знам че ако се напъна мога и повече да издържа, но после коремната треска ще ме откаже да продължа.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rally_pat в Юли 23, 2010, 10:17:51 am
Момичета - само едно уточнение ... Нашите консултанти в момента местят фитнес залата и нямат възможност да пишат, тъй като са прекалено натоварени.

Обещаха, че ще се включат при първа възможност.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: цигу в Юли 23, 2010, 18:26:38 pm
Колкото до упражненията за корем, по мой личен опит, ако не намаля храната, нищо не правя, колкото и да тренирам и да правя н-брой коремни...

Четох, че тичането и карането на колело се отразяват добре на коремните мускули. Аз избрах тичането, защото колелото по няма къде да го карам.

Много вярно. Просто няма начин да се топи сланината само от изолирани места по тялото. Ключът е в аеробните упражнения, например бягане, колело, плуване, и по възможност с променлива интензивност и поне 30-40 минути.
И разбира се упражнения с тежести - активният мускул гори калории и в покой.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Дианче в Юли 23, 2010, 18:50:18 pm
Здравейте момичета, ще се запиша и аз да следя темата.
Аз съм много доволна от небезизвестните упражнения на Синди Крофорд.
Тапицерията по корема я свалям за 10-15 дни при всекидневни повторения за около 15-20 мин.
Касетката с упражнения я нямам, но тегля от youtube.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: lidia в Септември 13, 2010, 15:31:39 pm
Преди ходех на каланетика и бях страшно доволна. Едно от нещата за което се сещам е, че трябва да се диша не с корема а с гърдите. Тоест дишате с прибран корем.
Има страхотен ефект. Аз го правя когато се сетя, дори по няколко пъти на ден. В един момент става навик, а така коремът седи прибран. Другите упражнения за корем са описани по горе. Различните коремни преси и вдигане на ханша.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Октомври 12, 2010, 23:17:07 pm
Преди ходех на каланетика и бях страшно доволна. Едно от нещата за което се сещам е, че трябва да се диша не с корема а с гърдите. Тоест дишате с прибран корем.
Има страхотен ефект. Аз го правя когато се сетя, дори по няколко пъти на ден. В един момент става навик, а така коремът седи прибран. Другите упражнения за корем са описани по горе. Различните коремни преси и вдигане на ханша.

Дишането с гърдите е едно от най-ужасните неща, които човек може да направи за коремната си мускулатура.

Дишането ТРЯБВА да се осъществява от диафрагмата през по-голяма част от времето. Това е пасивното дишане, то не изразходва почти никаква енергия. Дишането с гърдите е активно дишане, изразходва много енергия и е подходящо само в определени случаи.

Когато дишаме предимно с гърдите, отслабваме коремната мускулатура, която играе важна роля в стабилизацията на гръбначния стълб и вътрешните органи. Това съответно създава предпоставки за различни проблеми с опорно-двигателния апарат, храносмислането и т.н.

Идеята е не да си гълтаме коремите, а да ги направим силни и издръжливи. Силната и издръжлива коремна мускулатура не само стои стегнато, тонизирано и пробрано, но и стабилизира добре целия пояс (гръбначният стълб, таза и вътрешните органи).

поздрави
Лазар
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: lidia в Октомври 21, 2010, 22:15:50 pm
Това ме уби. Инструктор по каланетика ми е казвал, че да дишаш с отпуснат корем не е правилно и така няма да го прибера. Винаги съм смятала това за правилно и съм го правела, а сега като прочетох казаното по горе.. :)
Благодаря за поправката. Ще наблягам на упражненията и диетите.  :)
И много се радвам на присъствието ви във форума, както и благодаря за съветите.
Поздрави.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Ноември 19, 2010, 07:28:29 am
Това ме уби. Инструктор по каланетика ми е казвал, че да дишаш с отпуснат корем не е правилно и така няма да го прибера. Винаги съм смятала това за правилно и съм го правела, а сега като прочетох казаното по горе.. :)
Благодаря за поправката. Ще наблягам на упражненията и диетите.  :)
И много се радвам на присъствието ви във форума, както и благодаря за съветите.
Поздрави.
Здравей,

"глътнат" и "стегнат" корем са две коренно различни неща. В интерес на истината стягането на корема не би трябвало да има нищо общо с "гълтането" му.

Ще помисля как да оформя един видео материал, за да илюстрирам по-добре какво точно имам предвид.

поздрави
Лазар
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Февруари 06, 2011, 22:46:42 pm
Ще помисля как да оформя един видео материал, за да илюстрирам по-добре какво точно имам предвид.

Здравейте отново! :)
Месеци наред правя упражнения за корем (предимно коремни преси), но няма ефект. :( ...Затова бих искала да попитам специалистите, какви упражнения биха били подходящи за топене на "коремна тапицерийка" и съответно за стягане?...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Февруари 07, 2011, 14:38:58 pm
Ох и мене вече ме интересува тази тема,след секциото корема не ми се прибра целия и е ужасно гадно,искам да го прибера и стегна съответно.На те бо ще се запиша след около месец 100 процента,но до тогава нещичко да помогне ?...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Февруари 07, 2011, 14:55:49 pm
Рецептата за корем е само една, глад  :D.....твърде сложна за прилагане, обаче.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Февруари 07, 2011, 15:28:50 pm
хиххихиихи Къдии ми нестава,то аз от нащо дзверче нямам време да ям та се съм си гладна ,ама файда никаква .......... :x :x :x
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Ledena_luna в Февруари 08, 2011, 21:06:29 pm
Мънки, не бързай, при теб проблема е друг, скоро ще се прибере корема.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 08, 2011, 21:33:47 pm
Мънки моя се прибра 1 месец след секциото. Споко  :D
После остава стягането което според мен е вече лесно постижимо, особено ако си суетна колкото мен  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Counterfeit в Февруари 08, 2011, 22:57:13 pm
Chandra,за съжаление само с коремни преси няма да стане - те са по-скоро за изграждане на мускулите под тлъстинките, за стягане на корема. Заякването на мускулите в определена област не означава, че топиш мазнини в същата област. Най-вероятно имаш вече добре стегнато коремче, но то не може да се "види" от "пояса" мазнини, който го покрива.
За стопяване именно на този омразен на всички нас пояс, от личен опит мога да споделя, че много добра работа върши следното съчетание:
отрицателен калориен баланс + кардио тренировки + упражнения за корем

При мен кардио тренировката е почти винаги тичане - навън през топлия сезон и на бягаща пътека във фитнеса през зимата; понякога танци вкъщи, скачане на въже. Но има и други варианти на кардио, разбира се - на кой каквото му харесва, защото в крайна сметка важното е да ти е приятно, а не да се насилваш :wink:

Предполагам, че скоро ще се включат и професионалистите от Live to Lift, междувременно аз само споделям личен опит и знания като аматьор  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 09, 2011, 06:44:38 am
Chandra,за съжаление само с коремни преси няма да стане - те са по-скоро за изграждане на мускулите под тлъстинките, за стягане на корема. Заякването на мускулите в определена област не означава, че топиш мазнини в същата област. Най-вероятно имаш вече добре стегнато коремче, но то не може да се "види" от "пояса" мазнини, който го покрива.
За стопяване именно на този омразен на всички нас пояс, от личен опит мога да споделя, че много добра работа върши следното съчетание:
отрицателен калориен баланс + кардио тренировки + упражнения за корем

При мен кардио тренировката е почти винаги тичане - навън през топлия сезон и на бягаща пътека във фитнеса през зимата; понякога танци вкъщи, скачане на въже. Но има и други варианти на кардио, разбира се - на кой каквото му харесва, защото в крайна сметка важното е да ти е приятно, а не да се насилваш :wink:

Предполагам, че скоро ще се включат и професионалистите от Live to Lift, междувременно аз само споделям личен опит и знания като аматьор  8)
:good_post: Аз само че не танцувам вкъщи, а ходя на салса. Е трябва да ви кажа че след това се прибирам вкъщи мн по-разглобена отколкото след фитнес и заредена с много повече положителна енергия  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Февруари 09, 2011, 16:50:37 pm
Момичета, много ви благодаря за отговорите и особено на Counterfeit :flower: :flower: :flower:

Ще започна отново с танците (бях ги спряла преди повече от година... дали не станаха и две...  :oops:) Проблемът е, че имам астма и не мога да бягам продължително време...

На мене тлъстинките ми се появиха много набързо. За една година качих над 15кг... (в момента съм 65кг, висока 164)... Току що видях, че темата съм я започнала през юли, а от тогава до сега съм качила още 2-3кг... Уж не съм променила начина си на живот... Освен, че вече съм на 38...

Ще следя темичката за още интересни мнения... :)
Хубав ден!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: цигу в Февруари 09, 2011, 17:16:41 pm
Абе Чандре, и аз съм 165 см, но не са ли малко 50 кила на тоя ръст?

И аз съм 65 кила в момента, щото му отпуснах края на яденето и спрях спорта. Множко са ми, но не бих отслабнала чак до 50, просто имам нездрав вид толкова слаба.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Serendipity в Февруари 09, 2011, 18:18:14 pm
Да се включа и аз в темата.
цигу, всеки различно си "носи" килограмите. Както някои може да изглеждат като анорексични при 50 кг., така на други 50 кг. изглеждат множко. Това само като пример.
Аз самата съм все 49-50 кг. Като кача 2-3 килца, започвам да тичам по половин час сутрин и още толкова вечер и бързо влизам в норми. Може и повече стига да имам време. Може би всеки сам за себе си трябва да избере подходящ начин за отслабване и стягане, където е нужно. Мисля писах вече за аеробиката в домашни условия, бях много доволна и за корем, и за дупе и за всичко, но вече не ми се занимава чак толкова. Пък и иска повече свободно време.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Февруари 09, 2011, 18:56:43 pm
Абе Чандре, и аз съм 165 см, но не са ли малко 50 кила на тоя ръст?

И аз съм 65 кила в момента, щото му отпуснах края на яденето и спрях спорта. Множко са ми, но не бих отслабнала чак до 50, просто имам нездрав вид толкова слаба.

Аз преди действително изглеждах прекалено слаба... И затова в началото много се зарадвах, като започнах да качвам... Всъщност, на мене ми е все едно, колко килограма ще бъда... само да го няма "омразният пояс"... ;) За това иде реч... Имам чувството, че той става все повече, каквото и да правя...

Serendipity, една моя позната със син на 23 години вчера се качи на кантара след мене и той показаааа 51кг! :) А тя не е по-слаба от мене... Но го няма корЕмааааа!  :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Serendipity в Февруари 09, 2011, 19:04:02 pm
Chandra, това имах предвид и аз, всичко е относително. :)

Досега гледах клипчетата auf Deutsch, които си качила в началото на темата, изглеждат ми много надеждни. Пробва ли да започнеш с по-малък брой от упражненията и да увеличаваш постепенно? 
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: aditoo в Февруари 09, 2011, 19:14:27 pm
Здравейте, нямам идея дали това е мястото, но не намерих по-подходяща тема. Искам да питам родилите със секцио колко време след раждането започнахте стягащите процедури!?
До колкото съм наясно трябва да изчакам 2 месеца, но ще ми е полезно и вашето мнение.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 09, 2011, 21:26:32 pm
aditoo  аз започнах след месец, но инструктора ми във фитнеса е категорично против.
Каза да се пазя половин година  8O Абсурдно ми прозвуча!
Иначе оплаквания нямам, а преди 10мес. претърпях и коремна операция.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: aditoo в Февруари 09, 2011, 21:30:22 pm
Илейни, ако чакам половин година да се приведа във вид...  :? С нетърпение чакам поне с детето да мога да излизам, че да се размърдам малко.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sia в Февруари 09, 2011, 21:49:46 pm
Илейни, ако чакам половин година да се приведа във вид...  :? С нетърпение чакам поне с детето да мога да излизам, че да се размърдам малко.

Извинявам се за спама, ама защо не излизаш сега с детето? От лентичката ти виждам, че е на 11 дни вече? А и не е -10 вече. Времето навън по обяд е повече от приятно. Аз моята дъщеря я извеждах почти веднага след изписването.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Counterfeit в Февруари 09, 2011, 23:00:49 pm
aditoo  аз започнах след месец, но инструктора ми във фитнеса е категорично против.
Каза да се пазя половин година  8O Абсурдно ми прозвуча!
Иначе оплаквания нямам, а преди 10мес. претърпях и коремна операция.
Илейни, питай не фитнес инструктора си, а лекаря, при който си раждала. Той все пак по-добре от инструктора ти знае състоянието, как е минало раждането и как се възстановяваш, и съответно най-адекватно може да прецени можеш ли или не :wink: Много е индивидуално, някои имат нужда от повече време, други - не.
 Аз например питах моя док около месец след секциото дали мога да почвам спорт - той ми каза - а, ти отдавна можеш всичко да правиш, спортувай си спокойно 8).
Друг е въпроса, че тогава точно имахме много големи драми и питах за спорта не толкова за да отслабвам, ами за да се почувствам по-добре (защото за мен бягането например винаги е било хем освобождаващо от негативни емоции, хем начин да "презаредя" батериите - и физически, и психически)  

Чандра, радвам се, че съм била от помощ osi_9 Съжалявам,не знаех за астмата :oops:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 10, 2011, 10:52:51 am
Counterfeit аз затова почнах месец след секциото. Доки ми каза да изчакам толкова  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: aditoo в Февруари 10, 2011, 12:36:43 pm
Извинявам се за спама, ама защо не излизаш сега с детето? От лентичката ти виждам, че е на 11 дни вече? А и не е -10 вече. Времето навън по обяд е повече от приятно. Аз моята дъщеря я извеждах почти веднага след изписването.
Почнали сме да излизаме за малко, но е страхотно течение около вкъщи и още ме е страх, мисля да изчакам още седмица за първата нормална разходка :) А иначе само поглеждам през прозореца и се чудя как ще издържа.
Извинявам се, че оспамих темата.
Понеже с корем проблем имам за първи път в живота си, чак сега почнах да се интересувам от темата. До колкото успях да се ориентирам от материалите в нета най-добрите упражнения са ходене и тичане...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 10, 2011, 13:09:37 pm
Наскоро гледах едно предаване по ТВ. Правиха изследване кой ще направи най-добра преса за някакъв период (не помня колко дни).
Бяха няколко мъже. Един правеше само коремни преси, друг само диета, трети кардио... имаше и други ама ги забравих. Идеята ми е че крайния резултат беше с най-добра преса кардиото. Така че момичета наблягайте на бягането.

Адито вчера излизах с една мама на разходка и ми вика: "Абе добре че е количката, че да имам оправдание за корема. Ама като се наложи да излизам без млалкия..."  :lol:

Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Февруари 12, 2011, 22:31:29 pm
Това с въпросното "изследване" е малко подвеждащо поради простата причина, че най-вероятно всяка от тестовите "групи" се е състояла от 1-2ма души?!?

Защо това не е релевантно:

- ако бяха по 2-30 души в група - ок
- всеки реагира по различен начин на хранене и трениране и с различна "скорост" (ако въобще реагира)
- зависи от какво са натрупванията ти по корема - от залежаване, от злоупотреба с храна, от стрес или от комбинация между изброените
- зависи от това кой колко спортен опит до преди "изследването" има
- зависи и колко време е продължило въпросното "изследване"

поздрави
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 13, 2011, 09:26:07 am
Това с въпросното "изследване" е малко подвеждащо поради простата причина, че най-вероятно всяка от тестовите "групи" се е състояла от 1-2ма души?!?
Прав сте Радков х 1  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivi_02 в Февруари 28, 2011, 17:27:37 pm
Това с въпросното "изследване" е малко подвеждащо поради простата причина, че най-вероятно всяка от тестовите "групи" се е състояла от 1-2ма души?!?

Защо това не е релевантно:

- ако бяха по 2-30 души в група - ок
- всеки реагира по различен начин на хранене и трениране и с различна "скорост" (ако въобще реагира)
- зависи от какво са натрупванията ти по корема - от залежаване, от злоупотреба с храна, от стрес или от комбинация между изброените
- зависи от това кой колко спортен опит до преди "изследването" има
- зависи и колко време е продължило въпросното "изследване"

поздрави

А можеш ли да кажеш в зависимост от всичко това какво би трябвало да се прави?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Март 09, 2011, 12:21:42 pm
А можеш ли да кажеш в зависимост от всичко това какво би трябвало да се прави?
Накратко с няколко думи:
- тренираме корема да е силен
- тренираме корема да е издръжлив
- тренираме за обща кондиция
- храним се с качествена храна
- стараем се да редуцираме стреса (защото влияе положително на качването на мазнини по корема)
- намаляваме въглехидратите, ако са основна част от храненето (защото инсулина е отговорен за "любовните дръжки")

поздрави
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Март 09, 2011, 14:48:10 pm
Аз днес подчертавам днес започнах така прословутата 90дневна диета  :lol: Не знам до кога ще издържа, но ще съчетавам с коремни упражнения и ще пиша за ефекта ако устискам  :lol: Няма как обаче да избегна въглехидратния ден, но ще карам без да прекалявам със сладкишите. :P
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Март 10, 2011, 08:56:46 am
Аз днес подчертавам днес започнах така прословутата 90дневна диета  :lol: Не знам до кога ще издържа, но ще съчетавам с коремни упражнения и ще пиша за ефекта ако устискам  :lol: Няма как обаче да избегна въглехидратния ден, но ще карам без да прекалявам със сладкишите. :P

Няколко от механизмите, по който диетите, които залагат на принципа "различните типове храна - в различни дни", са следните:

1. стимулира те да подходиш съзнателно към храната
2. това води до факта, че започваш да избягваш джънка
3. ограничавайки богатите на въглехидрати храни в един ден, намаляваме консумацията им като цяло (не работи при всички хора обаче)
4. приемайки само един вид храна дневно, обикновено консумираме по-малко обща енергия в сравнение с тогава, когато смесваме храните (и това не работи за всички)

Разбира се - както всеки друг подход - и този действа с различен успех при различните хора. Има хора, които могат спокойно да обърнат срещу себе си т.3 и т.4 от изброените по-горе и въпросните плюсове набързо да се превърнат в минуси.

Така че - както е казал Брус Лее:

"Adopt what is useful, reject what is useless!"

хубав ден :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: mimi26 в Март 10, 2011, 11:12:17 am
Аз днес подчертавам днес започнах така прословутата 90дневна диета  :lol: Не знам до кога ще издържа, но ще съчетавам с коремни упражнения и ще пиша за ефекта ако устискам  :lol: Няма как обаче да избегна въглехидратния ден, но ще карам без да прекалявам със сладкишите. :P

Успех!
Трудно е, но има резултат  :wink:
А аз искам да попитам, какво да правя с останалата кожа на корема, че имам още кожа за 2 корема  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Март 10, 2011, 11:12:59 am
Поживьом, увидим както казват руснаците  :presi:

 :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Март 12, 2011, 22:26:40 pm
А аз искам да попитам, какво да правя с останалата кожа на корема, че имам още кожа за 2 корема  :lol:
Тренирай корема, за да тонизираш мускулите :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: mimi26 в Март 12, 2011, 23:29:42 pm
А аз искам да попитам, какво да правя с останалата кожа на корема, че имам още кожа за 2 корема  :lol:
Тренирай корема, за да тонизираш мускулите :)
Благодаря!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivi_02 в Април 14, 2011, 21:37:20 pm
А можеш ли да кажеш в зависимост от всичко това какво би трябвало да се прави?
Накратко с няколко думи:
- тренираме корема да е силен
- тренираме корема да е издръжлив
- тренираме за обща кондиция
- храним се с качествена храна
- стараем се да редуцираме стреса (защото влияе положително на качването на мазнини по корема)
- намаляваме въглехидратите, ако са основна част от храненето (защото инсулина е отговорен за "любовните дръжки")

поздрави
Това за стреса за първи път го чувам. Стана ми много интересно. Защо точно на корема?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Април 14, 2011, 22:54:58 pm
Това за стреса за първи път го чувам. Стана ми много интересно. Защо точно на корема?
Опциите са две - да питаме Еволюцията или да питаме Създателя (в зависимост откъде точно идваме  :D )

Моето предположение е следното - трупането на мазнини е защитна реакция.
- мазнините осигуряват добра термо-изолация
- мазнините предпазват от механични наранявания
- мазнините представляват огромни запаси на енергия

Кортизолът се секретира при продължителен стрес. Трупането на мазнините в областта на корема теоретично:
- предпазват вътрешните органи от загуба на топлина
- предпазва вътрешните органи от механично нараняване
- осигурява бърз достъп до енергийни запаси, разположение на удобно място

Очакваме потвърждение от Еволюцията / Създателя :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Май 18, 2011, 09:03:52 am
Планк на една ръка (http://www.livetolift.com/?p=4831)

Това е доста сериозно упражнение за цялостната поясна мускулатура. Препоръчва се обаче на хора, които са по-скоро в добра форма и има вече трениран корем, защото е доста изискващо и не особено леко.

прочетете цялата статия и разгледайте видеото [тук] (http://www.livetolift.com/?p=4831)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sia в Май 18, 2011, 22:02:50 pm
Не знам за стреса, но инсулиновата резистентност също трупа мазнини в областта на корема, за съжаление. Вече три пъти правих 90 дневната диета и след приключването й килограмите тръгват нагоре.
В момента съм лека диета и метформин, пък дано да спра наддаването на килограми. Ще си помагам и с коремни преси. :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Май 20, 2011, 11:04:28 am
Не знам за стреса, но инсулиновата резистентност също трупа мазнини в областта на корема, за съжаление. Вече три пъти правих 90 дневната диета и след приключването й килограмите тръгват нагоре.
В момента съм лека диета и метформин, пък дано да спра наддаването на килограми. Ще си помагам и с коремни преси. :D
а как се храниш след 90-дневната диета?
Понеже инсулиновата резистентност предполага занижен прием на въглехдирати с храната.

поздрави
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sia в Май 21, 2011, 08:25:55 am
Като не съм на лекарства, първо че много ми се яде, второ ми прилошава ако не съм хапнала нещо и в този случай само въглехидрат спасява случая за съжаление. Просто явно не трябва да спирам лечението. Вече от няколко дни се ограничавам и имам ефектът е налице.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivi_02 в Май 21, 2011, 22:20:10 pm
Планк на една ръка (http://www.livetolift.com/?p=4831)

Това е доста сериозно упражнение за цялостната поясна мускулатура. Препоръчва се обаче на хора, които са по-скоро в добра форма и има вече трениран корем, защото е доста изискващо и не особено леко.

прочетете цялата статия и разгледайте видеото [тук] (http://www.livetolift.com/?p=4831)

Това упражнение е страшно !!!
Аз искам да попитам дали нещото, което правя е правилно...
Преди всчко хранене пия поне по 300мл вода (но ми казаха че това трябва да става 30 мин преди самото хранене, така ли е? )
И на всяко хранене си позволявам да ям не повече от 200гр храна. :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Май 22, 2011, 16:51:04 pm
Като не съм на лекарства, първо че много ми се яде, второ ми прилошава ако не съм хапнала нещо и в този случай само въглехидрат спасява случая за съжаление. Просто явно не трябва да спирам лечението. Вече от няколко дни се ограничавам и имам ефектът е налице.
Понеже не съм сигурен, дали съм разбрал правилно, ще си позволя да задам няколко въпроса:

- като си на 90-дневната диета пиеш ли лекарства?
- по време на 90-дневната диета има дни без въглехидрати - тогава как я караш? (с и без лекарства)

Какво означава "много ми се яде"? Колко много? Какво за теб е много и какво - малко?

поздрави
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Лазар Радков в Юни 29, 2011, 08:55:52 am
Упражнения за стягане и сила на корема за напреднали - разгледайте статията с видеото тук (http://www.livetolift.com/?p=5144)

поздрави
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Юни 30, 2011, 00:20:27 am
 osi_16
Пот се лее, но повече от минута не издържам  :lol:

Не зная дали в тази тема е удачно да попитам, но какво Ви е мнението за тези хранителни добавки
http://spacode.mymall.bg/products/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82.html#

http://www.freelifeworld.eu/shop/linaea-p-5.html?zenid=1fd3a1295389a4dce5cfee0999bf57a2
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Елфи в Юни 30, 2011, 00:34:38 am
Имам сериозно предубеждение към хранителните добавки, откакто получих болки в черния дроб при прием на една от тях. Май някакъв fat burner беше. В момента, в който го спрях, болките изчезнаха.

Зтова те съветвам, ако искаш да се отървеш от целулита - храни се правилно, пий много вода, движи се и не си давай парите за добавки. Мнението ми, разбира се е не е професионално, а изградено само от личен опит.

За мазилата пък да не отварям темата, че козметичната индустрия бая е спечелила от такива като мен  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Юни 30, 2011, 10:46:43 am
Зтова те съветвам, ако искаш да се отървеш от целулита - храни се правилно, пий много вода, движи се и не си давай парите за добавки. Мнението ми, разбира се е не е професионално, а изградено само от личен опит.

За мазилата пък да не отварям темата, че козметичната индустрия бая е спечелила от такива като мен  :lol:

Храня се правилно от години, спортувам по малко когато имам възможност да оставя малката, пия много вода, а за мазилата няма да казвам  :lol: Явно е нужно повечко време от колкото си мислих след раждането. Цял живот съм спортувала и не знаех какво е това целулит, но сега...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sami123 в Ноември 28, 2011, 18:22:48 pm
Здравейте, незнам дали тук ще бъде забелязано моето питане, но видях темата и имам подобен проблем.
След раждането много се радвах че не съм качила много и бързо ще вляза във форма, но сега след няколко месеца имам чувство че дори качвам още. Започнах да ходя от време на време на фитнес и забелязах че всъщност корема ми е огромен  8O Чудя се от начало ли е било така и покрай бебето нямам време да се огледам или наистина съм качила- все пак не се движа толкова колкото преди - разходките ни са кратки и не са достатъчни да сваля. Но така или иначе само с фитнес няма да стане, въпреки че правя коремни преси всеки ден, трябва ми и друго което да има ефект върху корема. Целулита също ми е бонус от бременността, но корема направо ме отчайва, може би и газове и течност задържам - знам ли. Някой има ли идея как да му повлияя, склонна съм и на фат бърнър  :?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: elle22 в Ноември 28, 2011, 18:31:53 pm
Сами, и аз съм на същото дередже  :lol:. Свалих всичко веднага след раждането, остана ми само да се постегна. Но като спрях да кърмя преди 2-3 седмици, започнах да качвам килограми  :oops:. Открадвам по половин час на ден за спортуване /което не съм спирала и през цялата бременност/. Но на тия продукти нямам вяра, ще разчитам на себе си.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sami123 в Ноември 29, 2011, 22:31:06 pm
ох Еле, да ти кажа вече нямам вяра само на себе си - годинките си казват думата, а и вече има толкова препарати, все се надявам някои от тях да са ефикасни и без странични ефекти. Естествено това само при положение, че се движиш, но поне засилва ефекта. Аз май само с фитнес само веднъж седмично и по някоя коремна преса на ден няма да стане..
Някой да е свалил коремчето с определена диета?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: elle22 в Ноември 29, 2011, 22:42:56 pm
Не се поддавай на есенните настроения  :D! Това е сезонът, в който организмът понатрупва някое и друго килце за зимата, в същото време настроението и тонусът ни се занижават... Тия приказки често си ги напомням, понеже и аз залитам в крайности по това време на годината  :wink:.
Имам много приятелки, които прекарват свободното си време в експерименти с различни медикаменти и продължават да си ходят в незадоволителна /за тях самите/ форма. Досега аз лично не съм видяла "нещото", което е направило някого слаб извън дежурните балансирана диета и подходяща физическа активност.
Максимумът, който съм сваляла, е 25 кг преди 8 години, които и до днес поддържам /е, в момента с +2 кг  :oops:/. Постигнах ги с консумирането на сурова храна.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Kremkaramel в Декември 01, 2011, 14:34:37 pm
Момичета, аз имах същия проблем. През бременността качих към 25 кг, след раждането свалих десетина, но повече не успях. Коремчето най-много ме дразнеше(другото отзад поне не ми е пред очите :D). Преди 20 дни започнах 90-дневната диета и първо коремчето изчезна. Чувствам се отлично и съм свалила 4-5 кг вече. Все още кърмя и нямам проблем, кърма бол.
Не пия никакви добавки, фитнеса ми е с Йоана :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: sami123 в Декември 01, 2011, 22:24:55 pm
Звучи обнадеждаващо, Крем. Успех в следващите 70 дни, леле ти си герой  :) А Елле -25кг  8O
Всъщност проблемът ми е че въобще незнам какво е диета, ако не броим целебния глад, на които преди години бях поддръжник. Винаги съм имала обаче малко коремче, но сега ми изглежда много отпуснато, а имам да сваля само 3-4кг.. Изглежда лесно, а не е и почти нито един панталон не ми става. Та знам че има разни чайове, хранителни добавки, но никога не съм се интересувала до сега.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Декември 01, 2011, 22:44:38 pm
И аз съм в същото положение като сами. Всичките 3-4 кила са ми на корема и нямат махане.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: elle22 в Декември 01, 2011, 23:30:32 pm
А моите са... между краката  :lol:, където първо поникват винаги  :D. Яхнала съм колелото и съм твърдо решена да ги разкарам.

Нищо хубаво не съм чувала и чела за чайовете и добавките... Не мога да те посъветвам на тази тема.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: 47 Smiles в Февруари 13, 2012, 21:15:40 pm
Момичета и мен коремът най-много ме мъчи ...
Много ме мързи да правя упражнения... Толкова е скучно и мъчително. :cry:
Ходих на танци (народни) около 2 години, но и те не помагат.
Единственото, което ми е помогнало до момента е една комбинация от билкови чайове.
Ходих в кабинет по ирисова диагностика и там ми изписаха този чай, който те смесват и предлагат -  казваше се жлъчогон. За времето за което го пих (1-2 месеца, докато свърши количеството) и месеци след това (поне 4-5) коремът ми направо го нямаше. Чувствах си го толкова пречистен от всякакви гадости. След известно време пак се появи.
Сега се чудя дали пак да не посетя кабинета.

Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Марина 79 в Февруари 22, 2012, 12:05:45 pm
за съжаление и аз имам нужда от някоя диета....колкото и да ми изпиват силите децата и да нямам време за храна, явно това никак не ми помага...след изписване бях свалила само 2кг.....а имам още 8-10кг да сваля :?

на 12.02 почнах 90 диета и за 1 седмица 1кг смъкнах, много добре ми понася и се чуствам страхотно, единствено не ми харесва, че намалява обиколката на дупето и краката, но пояса не мърда за сега  :?, а той най-ме дразни... :D
имах огромен корем и сега остана една висяща торба... :?
дано да я махна с тази диета и коремни преси... :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Февруари 22, 2012, 12:15:36 pm
Здравейте да се присъединя с борещите се да махнат някое друго килце и коремче.
 Аз качих с времето доста килца не само от бременноста от 47-48кг. финално след раждането бех 72кг.
 Понеже диета немога да пазяяяя ( пусто обичам да си хапвам вкусотийкии  :oops: ) започнах да тренирам ( аеробика,тае бо,и още няколко подобни спорта ) през ден ходя за по 2 часа.Вече два месеца ходя плътно ефекта е че свалих до сега 6 килограма без да се лишавам от шоколадче или кифличка.Сега са налице още 16 килограма да сваля .Корема ми се смали значително ,повече от половината.
 Желая успех на всички ви.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivanita в Февруари 22, 2012, 14:55:18 pm
Ох, айде и аз да се включа.
Качих много малко през бременността - само на корем(а и той не беше голям), носих си дънките до 5 месец. Обачее, след като родих, яж за да имаш кърма, хапни от тук, хапни от там , по едно време бях като на режима на бебето - през 3 часа.Ама резултата беше само по-голям гъз и корем, все едно съм бременна в 4 месец :balk_145:
А няма и по-мързелив човек от мен, диети не мога да спазвам, но съм решила да се стегна вече, че лятото ще дойде, на море вероятно ще се ходи, и ще ме е срам да се покажа.
А бях такова секси парче   :oops: :oops: :balk_95: :balk_96: :balk_100:

 :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 22, 2012, 22:18:04 pm
Хехе..  Иванитка, то и аз не бях за изхвърляне, ама сега тоя корем не мога да го понасям. Килограмите ги свалих, даже съм -2 от преди да забременея, но тая торбичка отпред незнам дали ще я прибера. От два месеца ходя на фитнес х4-5 пъти в седмицата. Целулита го преборих, ама корема ще ми е голям зор  :?
Маринка и аз съм доволна от 90 дневната, не се ограничавах, а същевременно свалях  :D
... И се надявам днес да ти е въглехидратния ден, та да си хапнеш от тортата  :lol:
С пожелание усмивката никога не слиза от лицето ти  :happy_birthday_1:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Февруари 22, 2012, 22:46:15 pm
Освен и аз да започна тая пуста 90-на, ама нито готвя, нито пазарувам и ям веднага щом огладнея първото, което зърна та сигурно ще се озоря. Аз съм корифей на диетите и фитнеса до сега съм имала не помня точно колко дебели и слаби периоди, забелязах, че най-добре свалям със спорт.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Марина 79 в Февруари 23, 2012, 10:33:29 am
ileini..хааааа..хааа, точно въглехидратния ми беше деня  :lol: :lol:
до тортата не стигнах....ама други тестени работо ублажих  :D, ама гледам не ми се отрази на кантара, даже със всеки ден гледам как се смалявам лека по лека, ама яко коремни преси правя и виждам резултат  :wink: и това е хубаво, че не я осещам диетата, ям си всичко без проблем  :D

Мънки...кога имаш време за спорт или ти с Майки ходиш на тренировки  :lol: :lol:

Иначе и аз бях секси слабо парче  :lol:....и сега много ме тровят тези кг  :?, а   сега искам да бъда  една секси мама  :wink: :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Февруари 23, 2012, 10:45:24 am
Маригри,крада си време иначе няма да имам.Мъжа като си дойде от бач поема детето той а аз изчезвам на тренировка и така.......няма друг варянт,но така като чета май ще почна редом със спорта и тази диета ...някой може ли да я даде?!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivanita в Февруари 23, 2012, 10:59:49 am
И аз я искам тази диета  :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ollivia в Февруари 23, 2012, 11:07:13 am
Ето заповядайте: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39433.0
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: avallon в Февруари 23, 2012, 11:41:40 am
Аз имам особено отношение към диетите. До сега не съм видяла човек, който с диета да си е решил проблема с колограмите. За мен ограничението води до психическо натоварване. 
Истината е в движението. Мноооого движение. Редовен спорт. Като имам в предвид всичко това да не е преко сили. Преди години качих 20 кг. в рамките на 3 месеца- от нерви (ядях с двете ръце и постоянно). Резултата беше паднал свод (нося малък номер обувки за ръста си), целулит, корем, паласки и какво ли не още.
Свалих ги. Как? Започнах да намалям храната - слагах си в чиния с една идея по-малко от колкото по принцип ядях по това време. Хапвах си всичко. Постепенно и бавно намалях количеството на погълната храна, но с толкова малко, че не страдах. От нищичко не съм се лишавала. Започнах да ходя на плуване само в събота и неделя (в останалото време нямам възможност). Увеличавах метрите малко по малко, толкова малко че да не ми става неприятно, нито да се задъхвам. В момента спокойно, без никакъв зор си плувам по 2 км., като на 2 пъти излизам за по 10 минути в сауната. Свалих килограмите бавно, не съм се теглила на кантар ежедневно, даже кантар у дома нямам. Дори не се и интересувах кога и колко свалям. По важнот е че това ми стана начин на живот. Имам забележки, но и знам че човек от гена си не може да избяга.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Марина 79 в Февруари 23, 2012, 11:43:33 am
http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

като напишете в гугъла 90дневна диета и ви излиза цялото инфо за нея
в Бг мамите може и да видите снимки на момичета до и после  :wink:
иначе супер лесна, важно да ядеш храната в определени дни определена храна и през 3 дена имаш ден само на плодове и на всеки 29 ден само на вода(ееее, малко гадничко)ама нали искаме да отслабнем бавно и трайно  :wink:
аз за седмица свалих 1кг...днес ми е плодов ден, утре се надявам да видя още 1кг минус за тая седмица.... :D
важно което ядеш на обяд, същото да ядеш и за вечеря!

Исе...ти щом си фен на вафлички, малко трудно ще ги съчетаеш с диета, аз ям само черен шоколад и на сладко рядко налитам, така че не осещам никакъв глад към сладкото, аз повече съм фен на домашен хляб, погачи..пърленки....абе тестянко ми дай, в тази диета има ден дето мога да ям пици, спагети и т.п. тестени работи  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Марина 79 в Февруари 23, 2012, 11:51:11 am
Аз имам особено отношение към диетите. До сега не съм видяла човек, който с диета да си е решил проблема с колограмите. За мен ограничението води до психическо натоварване.  

права си по принцип и аз съм на мнение, че движението му е майката  :?
ама тази диета бих я нарекла по скоро режим, защото е на основа разделно хранене....ден дето ядеш само плодове е хубаво нещо, защото всеки организъм се нуждае веднъж седмично да се пречисти, а всеки 29 ден на вода е пак вид пречистване.
не стоя гладна и не ми е гадно, защото това което не мога да ям днес, ще го изям утре :wink:, няма какво да ми страда психиката.........повече психясвам като се погледна в огледалото  :lol:
иначе след раждането свалям....не съм качила нито кг на горе, аз съм упорито куче  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: avallon в Февруари 23, 2012, 12:13:08 pm
marigri всеки знае сам себе си разбира се. На мен ако днес ми е ден само на плодове това автоматически ще значи че зверски ще ми се прияде пържола и цял ден мозъка ми ще се превърне в една сочна вратна пържола, че даже и ще ми замирише на скара  8O. А да изкарам 1ден само на вода - това пък ми е наистина напълно мевъзможно. Сестра ми е постоянно в някакви филми с диети и цял живот е спазвала при това стриктно, постоянно следи килограмите и а се е изпуснала - лепи от въздуха. Проблема е при нея че конструкцията й предразполага към ренесансово напълняване, малко си е запъртък и не може да спортува поради сърдечен проблем. Та - пред очите ми е една вечна борба с килограмите - вярно е че успява, но е с цената на огромни усилия и много много воля, шапка й свалям , аз не бих се справила, за това намерих моя начин. И го споделих.
Някак си не става една диета и хоп готово, че диетата върши чудеса т.е. го няма йо йо ефекта. Спре ли се диетата или се трябва да се промени начина на хранене и двигателната активност след нея или се връщат килограмите.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Марина 79 в Февруари 24, 2012, 22:23:53 pm
avallon права си, всичко е до човека и психиката......

иначе да се похваля с още едно кило минус :D, за 13 дена 2кг  :wink:
чуствам се страхотно, супер енергия ме гони и никаква умора няма при мен, с количката направо хвърча,а тя има няма е около 35кг натоварена  :lol: :lol:
остават ми още 8кг до заветната цел  :wink:
и корема почва да се прибирааааа......урааааа!! :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: gabi1208 в Февруари 25, 2012, 23:06:16 pm
Здравейте,мамчета!Аз съшо спазвам 90 дневната диета и съм много доволна.Започнах я на 01.02 и до момента/24-ти ден/съм -6кг.Имам още 4кг да свалям и почти два и половина месеца диетуване.
Успех на всички,които са решили да се справят с излишните килограми! :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Февруари 26, 2012, 11:30:44 am
От вчера и аз започнах прословутата диета. Учудващо, но днес сутринта бях минус 1кг.!!! Възможно ли е това?! Иначе съм спортен тип, фитнес, гимнастика, но в момента с бебето нямам тази възможност и компенсирам с разходки...... когато времето позволява.
Ще пиша пак при резултат.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 26, 2012, 13:46:34 pm
От вчера и аз започнах прословутата диета. Учудващо, но днес сутринта бях минус 1кг.!!! Възможно ли е това?! Иначе съм спортен тип, фитнес, гимнастика, но в момента с бебето нямам тази възможност и компенсирам с разходки...... когато времето позволява.
Ще пиша пак при резултат.

Възможно е, аз също се повлиявам още от първите дни.
Къди ако кърмиш пропусни водния ден, а през плодовия хапвай и ядки.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Елфи в Февруари 26, 2012, 15:53:39 pm
Момичета, има тема за тази диета (дадоха ви линк по-горе), моля, не спамете тук
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ileini в Февруари 27, 2012, 08:29:22 am
http://fitnesizdrave.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0/

 :D Това изрових тази сутрин.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Май 04, 2012, 11:51:39 am
Наскоро научих нещо, от което при мене има голям ефект и реших да споделя... :)

От известно време насам тренирам отново един вид танци и даскалката ни каза, че бихме могли да правим нещо и извън залата... А именно, като се разхождаме (у дома или навън) да се опитваме да "ходим" върху тазобедрените си стави. Звучи странно, ще се опитам да го обясня, но не знам, дали ще успея... Двете страни на дупето се свиват така, че тазобедрените ябълки да са под него, бедрата стават "дълги" и коремът автоматично се прибира и стяга... И човек като заеме тази стойка, ходейки се опитва постепенно да отпусне мускулите - те работят (за да се запази стойката), но не са силно стегнати... И това е... Интересното е, че така дори и раменете автоматично се изправят, всичко... :)

Аз нали тикам детска количка, реших да опитам зад нея...  :lol: Правя го това вече от един месец, в началото много осъзнато, но в момента то почти е станало част от мене, много по-лесно ми е и има голяма положителна промяна и в корема и в дупето...

Не знам, специалистите какво мислят за подобно упражнение, но аз съм впечатлена! :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Май 04, 2012, 15:42:59 pm
Наскоро научих нещо, от което при мене има голям ефект и реших да споделя... :)

От известно време насам тренирам отново един вид танци и даскалката ни каза, че бихме могли да правим нещо и извън залата... А именно, като се разхождаме (у дома или навън) да се опитваме да "ходим" върху тазобедрените си стави. Звучи странно, ще се опитам да го обясня, но не знам, дали ще успея... Двете страни на дупето се свиват така, че тазобедрените ябълки да са под него, бедрата стават "дълги" и коремът автоматично се прибира и стяга... И човек като заеме тази стойка, ходейки се опитва постепенно да отпусне мускулите - те работят (за да се запази стойката), но не са силно стегнати... И това е... Интересното е, че така дори и раменете автоматично се изправят, всичко... :)

Аз нали тикам детска количка, реших да опитам зад нея...  :lol: Правя го това вече от един месец, в началото много осъзнато, но в момента то почти е станало част от мене, много по-лесно ми е и има голяма положителна промяна и в корема и в дупето...

Не знам, специалистите какво мислят за подобно упражнение, но аз съм впечатлена! :)


Брех! Аз също тикам количка в момента, но освен, че си изкривих гърба нямам други промени. Прочетох внимателно два пъти описаното упражнение, обаче май не го разбрах добре. :oops:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: цигу в Май 04, 2012, 17:04:48 pm
Наскоро научих нещо, от което при мене има голям ефект и реших да споделя... :)

... И човек като заеме тази стойка, ходейки се опитва постепенно да отпусне мускулите - те работят (за да се запази стойката), но не са силно стегнати... И това е... Интересното е, че така дори и раменете автоматично се изправят, всичко... :)


Брех! Аз също тикам количка в момента, но освен, че си изкривих гърба нямам други промени. Прочетох внимателно два пъти описаното упражнение, обаче май не го разбрах добре. :oops:

И аз така, а откакто Марко удари осемте кила, носенето на ръце ме изкриви още повече. Но ако рецептата на Чандра наистина оправя стойката, ще я пробвам.

Чандра, нещо не ми се връзва я анатомията, я геометрията: моите тазобедрени стави са над задника :lol: и позата не работи във вертикалната плоскост. Да не би да има нещо по хоризонтала, което да се прави?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivette в Май 04, 2012, 18:23:46 pm
Записвам се в темата ,доста ми стана интересна относно борбата с "уплътненията",които ,мила Чандра ,май са си баш от хилядите стимулациии  и хормони и вероятно от годинките  :(.При мен едните са 3 /предстои четвърта/,а вторите 34/почти 35/.Заслабването става все по-трудно, а килцата отгоре са може  би към десетина от преди да започне цялата ми "одисея".
А относно тази стойка -и аз не можах много да си я представя,макар че не бутам още количка :?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Май 05, 2012, 02:03:18 am
Ох, знаех си аз, че сложно го обясних... :lol:  А е нещо толкова елементарно, но трябва да се види...  8) И с тази количка съвсем ви обърках... :oops: - аз всъщност просто я използвах за "параван" - даваше ми сигурност...

Цигу, много се зачудих, как тазобедрената ти става е над задника...  :P Може би си мислила за хълбока? Въпросната става е точно под д-то (там са тазобедрените ябълки и ями... И точно в тази част от тялото не малко хора добиват една грешна стойка - тазът отива назад, счупват се в кръста и мускулите заспиват зимен сън... "Упражнението", което правя и от което виждам огромен ефект е просто, да вървя в правилна позиция. Ето, на тази импровизирана схемичка със зелените стрелки е показано, какво трябва да се прави, а в синьо е (вероятно) грешната стойка, от която тръгваме:

(http://my.picresize.com/vault2/B2KE9F3OCR.jpg)

Човек може да разбере, кои мускули се напрягат и като направи упражнението в легнало положение от следващата схемичка. На същата илюстрация в ляво е показано и как се "килва" неправилно тазът...

(http://my.picresize.com/vault2/PNOF309TJQ.jpg)

Важно е, като заемете стойката, да не вървите стегнати и сковани, а да се опитате просто да я задържите (чрез работа на мускулите, разбира се :wink:)... С времето човек се отпуска все повече , запазвайки и подобрявайки позицията...

ivette, и аз съм се чудила, дали е от годинките ИЛИ от стимулациите, а виж, хич не се бях сетила, че може да е и от двете... :) Стискам палци за процедурата, пък поясчето може да почака... :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Май 05, 2012, 07:20:44 am
Хм, доста подробно обяснение и схема, почнах лекоо да схващам.
В една от сериите "Двама мъже и половина" Алън обясняваше как се стяга дупето и упражнението беше т.нар. пощенска кутия. Стягаш дупето затворено, отпускаш - отворено. Имам чувството, че при стягането мускулите попадат под ставата, а?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ivette в Май 05, 2012, 09:11:19 am
Чандра,благодаря ти за пожеланието  :) Но пък трябва да сме напети мами, а не изтормозени лелички  :wink: Абе истината е, че трябва с нещо да се ангажирам.А ти си голяма работа  :D-дори и схеми намери на тази стойка.Аз ще взема да я пробвам от изходното легнало положение  :D :D :D, пък ако даде Господ да бутам количка, ще я пробвам и "от горе"  :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Май 05, 2012, 12:05:32 pm
В една от сериите "Двама мъже и половина" Алън обясняваше как се стяга дупето и упражнението беше т.нар. пощенска кутия. Стягаш дупето затворено, отпускаш - отворено. Имам чувството, че при стягането мускулите попадат под ставата, а?
Да, но да стягаш само дупето е едно, а ако се опитваш да преместиш таза в правилна позиция, тогава освен седалищната мускулатура автоматично се стяга и прибира коремът, напрягат се и мускули от хълбока и бедрата, гърбът става дълъг, раменете се изправят...

Мила ivette, схемите аз вчера сама ги доработвах по нощите...  :lol: :oops: Но ми се стори по-добрия вариант пред опасността да пускам видео с моята особа...  :D 8)

Относно "упражнението" - това нашата учителка по танци го даде като вариант за нещо, което човек може да прави между другото... При мене специално има ГОЛЯМ ефект, тъй като изглежда страдам от проблема с "хлътналия кръст" (не знам, дали има специален термин на български). Предполагам, че не за всички е актуално, но все пак неправилната позиция на таза е един аспект от проблемните дупе-корем-бедра, затова си е силно за тази тема... Още повече, че четох, че точно бременност предизвиква подобна промяна в стойката. Въпреки, че често се случва и по други причини (аз, например не съм бременяла, което не пречи да имам проблема)... Ето една картинка, която показва, какво се случва:
(http://www.ellviva.de/files/images/86045.2.jpg)

Предполагам се досещате, че по този начин мускулите се отпускат, а корема се "изсипва"... На следната илюстрация добре се вижда, как изглеждат корема и бедрата в грешната стойка (в ляво) и в правилната (в дясно)... *Много е важно да си представите тази ос, която минава през средата на тялото:
(http://img179.imageshack.us/img179/2735/haltungfk7.jpg)

И тъй, още веднъж, какво правим ние на танците:
Краката и ходилата са почти събрани, ходилата са паралелни.
1. Стягаме дупето така, сякаш искаме да влезе под таза.
2. Стягането преминава в мускулите на бедрата така, сякаш целим да ги разтворим (до коленете), НО единствено чрез напрягане НА: мускулите на дупето и тези на бедрата отзад.
3. Едновременно с това се опитваме "гърбът да е дълъг", тазът - изправен
4. Коремът е стегнат.
5. Като почувстваме, че сме заели позиция като тази в дясно от горната схема, се опитваме да отпуснем мускулите доколкото е възможно, но да задържим позицията. И така ХОДИИИИИИМММ  :D

Следващата илюстрация показва: (1) в червено, кои мускули работят и (2) в лилаво, как трябва да изправим костите на таза:
(http://www.sportlerfrage.net/media/tipps/bilder/hohlkreuz-stets-ein-thema/0_big.jpg)

Може пак да е неясно, но поне аз едва ли бих могла да обясня по-добре... :)
Хубави почивни дни на всички! :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: mira_m66 в Юли 15, 2012, 10:00:15 am
Много интересна тема - чак сега я видях. Благодаря за информацията, Чандра. И аз май имам проблема с хлътналия кръст. Но вече неправилната стойка взе да се отразява и на раменете.
Плюс това съм сигурна, че това се отразява зле на кръвоснабдяването на таза.
Трябва да положим усилия и да ходим правилно.
Поставям си го за цел!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Chandra в Юли 27, 2012, 16:21:14 pm
О дааа,... аз със сигурност имам скъсени мускули на раменете... Много е трудно... Мира, чак сега видях, че си писала... но пък мога да попитам (от светлината на времето ;)), успяваш ли да се придържаш към поставената цел?  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: mira_m66 в Август 02, 2012, 17:51:05 pm
Не поглеждам често тук..... Чандра, опитвам се. Опитвам да си създам навик да се сещам за това като тръгна да ходя пеша - а когато се сетя - поне 10-15 минути ме се получава, но докато мисля за позата и докато нещо друго не ми отвлече вничанието.
Мисла че има ефект, пък макар и малък. Ще продължавам - дано се превърне в навик заемането на позата и нейното спазване при ходене.
Но пък това ме насочи да разглеждам хората - наистина много имат този проблем.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Sunny_day в Ноември 29, 2012, 19:55:24 pm
Здравейте. Мина раждането и вече 2 месеца след секциото и при мен коремът не ще да спада... На прегледа при доктора, на въпроса ми: "Кога ще се махне този корем?" доки ми отговори категорично: "Ми, няма да се махне!". Очите ми се облещиха и попитах: "Ама, как така?" и той ми показа: "Виж сега." хвана с ръце коремът докато лежах и ме попита какво е това?. Аз, клепаща с очи, попитах: да не би да е мас, а той ми отговори, че мас имат животните, а това е масна тъкан... И от тук нататък от мен зависи да я махна. Питах с какво и той ми каза, че с движение, диета и коремни преси в необозримото бъдеще може и да имам положителен ефект, като всичко вече зависило само от мен... И така, се сетих, че преди пих този продукт по време на пости и определено с него свалих доста килца. Сега се чудя дали да не го започна отново. Но, преди имах натрупвания и то не големи в областта на бедрата и раменете (свалих към 5-7кг.), а сега са мнооогоо повече и то навсякъде(сега съм 70 кг., а трябва да съм най-много 60 кг., бях 78 кг. в края на бременността и след раждането веднага свалих 8 кг.)... Някой приемал ли е в борбата с тлъстените след раждането този продукт и имало ли е някакъв ефект от него:  http://pharma.kendy.com/bg/product/%D1%81%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%82-%D1%84%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B8/ ?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: radosttinka в Ноември 29, 2012, 23:27:25 pm
Не съм пила никакви добавки, защото кърмех до скоро, но пък много си държа на плоския корем и едва изчаках да минат 30 дни след секциото, та да започна с леки натоварвания. Един месец по-късно резултата беше видим, а 8 месеца след раждането корема ми е даже малко по-добре от преди да забременея, но все още не съм доволна :wink:

Истината е че корем се маха само с упражнения, успявам да го махна вече за трети път - веднъж след като се бях отпуснала с яденето и мързелуването в пубертета и имах три ката сланини, втори след спонтанния аборт в 5-я месец и трети сега, и то само с много коремни преси.

За паласките от страни, горещо препоръчвам cross cranch (кръстосани коремни преси).
За долната част на корема - събиране на лакти и колена на корема, не знам как по-точно да го обясня.

Но все пак всичко зависи от индивидуалните особености на структурата/мускулатура/физика. Аз вече почти 10 години ставам като лудите сутрин 30 минути по-рано за да правя коремни преси и може би и това си оказва влиянието да вляза бързо във форма.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: elle22 в Ноември 30, 2012, 00:07:16 am
Не съм пила никакви добавки, защото кърмех до скоро, но пък много си държа на плоския корем и едва изчаках да минат 30 дни след секциото, та да започна с леки натоварвания. Един месец по-късно резултата беше видим, а 8 месеца след раждането корема ми е даже малко по-добре от преди да забременея, но все още не съм доволна :wink:

Истината е че корем се маха само с упражнения, успявам да го махна вече за трети път - веднъж след като се бях отпуснала с яденето и мързелуването в пубертета и имах три ката сланини, втори след спонтанния аборт в 5-я месец и трети сега, и то само с много коремни преси.

За паласките от страни, горещо препоръчвам cross cranch (кръстосани коремни преси).
За долната част на корема - събиране на лакти и колена на корема, не знам как по-точно да го обясня.

Но все пак всичко зависи от индивидуалните особености на структурата/мускулатура/физика. Аз вече почти 10 години ставам като лудите сутрин 30 минути по-рано за да правя коремни преси и може би и това си оказва влиянието да вляза бързо във форма.

Ох, много имах нужда да прочета точно това. Благодаря  :flower:! Килата отдавна се махнаха, но тая бабуна над шева много ме дразни. Започвам от днес  :D!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Ноември 30, 2012, 08:44:20 am
Точно така, истината не е в добавките, а в намалените порции и спорта. Лично аз каквито и диети да правех и да се опитвах да спортувам първите 6м. всичко беше безрезултатно. Мисля, че нещата се отключиха едва след като Елиа навърши 8м., но определено си е зор и трябва да има силна мотивация.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 30, 2012, 10:24:33 am
дайте си време, момичета. 9 месеца тялото се е променяло, трябват му горе-долу толкова, за да се върне обратно към нормалното си състояние.
Скачане на въже много помага, да знаете.
Но истината е, че си трябва натоварване поне 3 пъти седмично и ще се върнете във форма.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Sunny_day в Ноември 30, 2012, 13:20:46 pm
Благодаря ви за идеите и успокоението. Коремните преси започвам от началото на новата година, а сега - от този месец - си сложих ластичен колан за стягане и той доста ми помага. Наистина, постепенно коремът маааалко се прибра след като махна колана. Зор си е дори с колана в началото, защото първо ми се повръщаше, но след няколко дни вече свикнах. Тъй като имам проблеми със сърцето и физическите натоварвания са ми противопоказани, ще се наложи да се огранича само с коремните преси и пилатес, но пилатес в града няма, така че ще е само първото. Мисля, да ги почна сега тези добавки през поста, пък да видим какво ще стане :)

Жасминче, аз време си давам, но милото още в края на първия месец започна да ми прави забележки за корема. Майка ми и тя постоянно натяква, че видеш ли съседското момиче, което роди близнаци няколко дни след мен, все едно не е раждала, а аз като, че ли съм в 5-тия месец. Да не говорим, че познати и непознати, като ме видят и те започват със селската си простотия... И така, се принудих да сложа колан, който доста прибира корема и явно това за момента задоволи простолюдието....
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: jasmin_veni в Ноември 30, 2012, 15:41:18 pm
С ластичния колан правиш изкуствено поддържане и мускулатурата няма да закрепне толкова бързо, тоест няма да има дори натоварването от собствените ти движения. Така много по-бавно ще си възвърнеш формата, лекарите не ти ли обясниха? С това ме изпратиха от родилното :)

Роуз, я им кажи да износят и родят бебе след твоите премеждия и после да ти говорят, а?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Елфи в Ноември 30, 2012, 15:48:20 pm
Роуз, с какви хора си заобиколена, момиче...
Не им позволявай това.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Ноември 30, 2012, 21:53:46 pm
Ластичните колани наистина не помагат, привидно само прибират корема.
Пък за хората.......нямам думи!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: titkata в Декември 05, 2012, 15:44:43 pm
Аз имам друго мнение за ластичния колан и то е, че прибира корема по-бързо от колкото ако си без него. Разбира се не знам след секцио как стоят нещата, там гинеколозите да казват. Отделно са си коремните преси и хранителния режим (ащото хич не обичам думата диета). Колана прибира по-бързо корема, но не го стяга. След като качих 26 кг, с 10 се разделих в болницата, а с другите 16 се поузорих. Приложих само хранителния режим на разделното хранене (60 дневна диета) и ги свалих килата, но трябваше да правя преси за да се стегне корема.
Така, че моят съвет е ластичен колан, хранителен режим и коремни преси.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Имел в Януари 16, 2013, 13:10:36 pm
Привет:)
Преди 20 дни родих със секцио и имам в добавка 10 килограма за сваляне.
Според вас към кой момент бих могла да почна с упражненията и по-конкретно с коремните преси. Естествено, чудеса от храброст няма да правя на първо време, но и нямам много възможност за излизане, така че килограмите и липсата на движение са си фактор.
Кърмя, но ми се иска да направя някаква умерена диета, не мисля, че това ще навреди на кърменето.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Януари 16, 2013, 20:22:38 pm
Аз до 6-7м. от раждането каквото и да правех не мърдах. Според мен се дължеше на хормоните, постепенно те се регулираха и почнах да свалям.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: radosttinka в Януари 17, 2013, 15:38:59 pm
Аз започнах с коремните преси след 40-я ден. Но пак всичко си е индивидуално, аз се чувствах добре след секциото и започнах с леки натоварвания, като постепенно увеличавах броя на повторенията, сериите и упражненията. Въпреки че кърмех, след месец килограмите започнаха да намаляват, а резултат от пресите, видим, имаше след около 2 месеца.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Misty в Януари 19, 2013, 11:34:29 am
И аз да споделя от опит.Имам две деца.С първото -момиче, качих 34 кг., но ги свалих.Молех се да родя седмица две по рано, че да не стана 100 кг. :D :D :D.Респективно от 64  станах 98. 8OПосле стигнах до 59 кг.С диета и движение.
С второто дете-момче, тръгнах от 58 станах 77 кг.В момента съм 58 -пак.С диета- 90 дневната-препоръчвам!И движение!За колана да кажа, на мен гинеколожката, която ме изражда ме посъветва веднага след свалянето на шевовете,(раждах естествено-нормално), да слагам колан, за да не увисне коремната стена от все още голямата матка.Така, че е важно това!След две раждания смея да твърдя, че грам коремче нямам...,въпреки преклонната ми възраст... :lol :D:Също важно нещо-кърменето, много помага за прибиране на матката и за изразходване на калории.
Супер за бебо супер за вас.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: jasmin_veni в Януари 19, 2013, 19:20:07 pm
Мисти, много зависи дали си тренирала нещо преди и колко е стегната коремната стена.
Ако по принцип не е, коланът само би спомогнал  коремните мускули да станат по-мързеливи, защото ги подкрепят и стягат изкуствено. Така пречат и на съкращаването им.
Най-добрата тренировка за корем, освен коремни преси и натоварване е да вървите много, много изправени. Опитайте да стоите супер изправени като седнете и като ходите и ще си усетите много добре коремните мускули.

Вижте тук, една добра за мен статия, относно коремите след раждане:
http://www.tialoto.bg/a/3-sport/17880-istinskiiat-i--edinstven-pat-kam-stegnatiia-korem/

Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: gertata в Април 30, 2013, 11:14:59 am
И идването на летния сезон, аз започнах да карам колело за да сваля малко корема!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: gorgurata в Януари 06, 2015, 09:46:24 am
А през зимния сезон какви упражнения трябва да правим за стегната корем ?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 06, 2015, 10:44:10 am
Коремни преси с друго няма как да стегнеш корема :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Тара в Януари 06, 2015, 12:09:16 pm
упражненията за гръб тренират и корема - гребането с гирички, набиране на лост или маса,  ренегатско гребане -  чудесно за гръб, ръце и  корем едновременно

подскоци на въже и всякакви видове скачане тренира корема

и най-важно е храненето да е разумно, иначе нищо по-горе не помага
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 06, 2015, 13:05:11 pm
Според мен каквото и да искаш да стегнеш си трябват цялостни тренировки. Диета аз мисля 90 ДД или някакъв режим по-дълготраен. За 1-2 седмици диета колкото и да се свалят, ще се върнат бързо.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: stankura в Януари 06, 2015, 14:03:49 pm
А за корем и паласки какво упражнения :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 06, 2015, 14:33:37 pm
За паласки - глад майка  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: 47 Smiles в Януари 06, 2015, 14:59:39 pm
Мои колеги и приятели ходиха при ето този диетолог и постигнаха не само невероятен успех с килограмите, но и някак започнаха да се хранят по-здравословно. Особено единият ми колега отслабна с 30 кг и по-важното не си ги върна. Днес, защото ровя за подаръци и видях, че е издал книга.
Ипократис (http://www.booktrading.bg/%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1%81-enthusiast-9786191641444?search=%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F)
Даже сигурно ще си я взема. Не защото имам нужда от отслабване, а защото ми е интересно какви препоръки има към храненето.
 
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Тара в Януари 06, 2015, 15:02:54 pm
За паласки - глад майка  :lol:

 :lol: :lol: :lol:

фондю със сирена и вино, после шоколадов мус с вино  :), за аператив уиски с мляко  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 06, 2015, 15:06:50 pm
Тара, смятам 3м да съм режимна, не пиши такива неща повече  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 06, 2015, 16:09:04 pm
М-и то много хубаво това с глада ама пусто кърмя още :lol:...инак много е ефикасно гладуването на Ковачева чай с ябълки,първите два дни мислех,че ще умра :lol: виеше ми се свят и ми притъмняваше,но след това свикнах и успях да изкарам така 12 дни после се захраних както тя бе описала и нямаше никакъв йо-йо ефект..а бе най си е хубаво фитнес и горещо препоръчвам спининга за топене на мазнинки ама с това бебе никакъв шанс нямам :lol: инак добре,че ходих редовно преди да забременея та не се освиних много като първия път :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 06, 2015, 16:12:16 pm
Аз тоя глад не мога да го преживея, почти съм убедена, не съм 100 кила и не меля денонощно, но пропусна ли ядене направо треперя, та ще карам на 90ДД, тя е подходяща и за кърмачки между другото.
Шегувах се за глада де  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 06, 2015, 16:17:37 pm
М-и и аз така си мислех принципно не си падам по диетите щото съм нямала нужда бях солидарна с мъжо и за туй...но щом 90 дневната става и за кърмачки ще взема да я почна и мъжо ще го накарам,че пак се е изтървал покрай бремеността ми :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 06, 2015, 18:04:01 pm
Има книжка, сигурно ще я намериш в нета за изтегляне, също и доста информация, блогове, сайтове с рецепти. За кърмачките само съм запомнила, че не правят водни дни ( аз по принцип не смятам, че мога да изкарам ден на вода де :) ). Хубаво е ако и двамата сте на диета, защото няма да готвиш за всеки ядене. Аз ще видя как ще комбинирам готвенето, че да не ги ограничавам в моето меню.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 06, 2015, 23:57:19 pm
За паласки - глад майка  :lol:

 :lol: :lol: :lol:

фондю със сирена и вино, после шоколадов мус с вино  :), за аператив уиски с мляко  :lol:

Хахаха! Ако се отслабва от това, нареждам се първа на опашката за диета.  :lol:

Балансирано хранене и движение, но не каране на колело. Целенасочени упражнения за корема. Моят диетолог твърди, че всекидневните упражнения от по 5 минути стигат. Сега ще дам линк към едно клипче в ютюб. В началото си викам "ей, че леснички" и да видиш ти после коремна треска.  :lol:

https://m.youtube.com/watch?v=pUjutJbPJyg
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 07, 2015, 09:45:33 am
Блу,тези упражнения са от каланетиката....много са добри :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 07, 2015, 14:58:17 pm
За паласки - глад майка  :lol:

 :lol: :lol: :lol:

фондю със сирена и вино, после шоколадов мус с вино  :), за аператив уиски с мляко  :lol:

Хахаха! Ако се отслабва от това, нареждам се първа на опашката за диета.  :lol:

Балансирано хранене и движение, но не каране на колело. Целенасочени упражнения за корема. Моят диетолог твърди, че всекидневните упражнения от по 5 минути стигат. Сега ще дам линк към едно клипче в ютюб. В началото си викам "ей, че леснички" и да видиш ти после коремна треска.  :lol:

https://m.youtube.com/watch?v=pUjutJbPJyg

Понеже с немския съм на Вие, какво се прави в първото  15-секундно? А след второто 15-сек. наистина е "лесно"  :lol: Ще ги пробвам утре.
 На мен винаги ми е бил слаб гърба и като цяло само лицевите опори са ми трудни и водят до мускулна треска, мускул имам, но трябва да изчистя мазнините.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 07, 2015, 16:38:30 pm
М-и, то всичко го показват. Няма нужда да знаеш език. Единствено, където имат почивка, но и там съм сигурна, че ще го разбереш.  :lol:

Ако ви се видят много лесни, да ви пусна друга?  :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: dani_ j в Януари 07, 2015, 18:47:17 pm
Има книжка, сигурно ще я намериш в нета за изтегляне, също и доста информация, блогове, сайтове с рецепти. За кърмачките само съм запомнила, че не правят водни дни ( аз по принцип не смятам, че мога да изкарам ден на вода де :) ). Хубаво е ако и двамата сте на диета, защото няма да готвиш за всеки ядене. Аз ще видя как ще комбинирам готвенето, че да не ги ограничавам в моето меню.

Изкарват се водните дни, само малко повечко инат трябва  :lol:. Аз съм писала и преди, успях да отслабна с този режим и най-хубавото е, че се свалят обиколки, чувствително. Скоро може да започна отново, защото съм качила 2-3кг и то само на корем и паласки  :?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 08, 2015, 08:29:17 am
Блу, това в първото упражнение за време не го разбрах просто.

Дани, ако са само 2-3кг защо не опиташ с Японска диета(само 2 седмици, лесна за спазване и също не се връщат килограми или поне аз в следващите 2г. не ги върнах). Аз съм била седмица на нея като спрях да пуша, просто с цел да не кача, а то взех, че и свалих  :lol: тогава нямах нужда, но при предни спирания съм качвала до 10кг.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: dani_ j в Януари 08, 2015, 10:46:43 am
м-и, истината е, че самото започване на какъвто и да е режим ми е много трудно  :lol:. Като приключат зимните празници и трапези ще се взема в ръце. Говорихме си с мъжа ми преди дни, че е добре да ходим на фитнес, семейно. Той никога не е изглеждал дебел, защото е почти 2 метра, но сега се е пооформил и само си гледа профила в огледалото  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Януари 08, 2015, 11:58:50 am
Ами, сигурно и с фитнес ще се получи или поне ще се изчистят мазнините :) Режимите са хубаво нещо за хора не-свикнали да се ограничават, аз до преди бременността не съм имала проблеми, но...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Януари 10, 2015, 10:54:01 am
Аз като корифей в диетите  :D ще ви кажа едно нещо изпробвано за корем - глад, глад и спорт до откат хаххаа. В началото кардио тренировки, след това силови. Тренирала съм боди бласт, бокс, фетбърнинг клас, но трябва постоянство един месец прекъсване и отново си на изходна позиция.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: meshko106 в Януари 12, 2015, 13:54:41 pm
Moмичета от всичко, което съм чела относно спортуването и режима на хранене, мога да кажа, че съчетанието от глад и тежки тренировки е много опасно за организма. идеята е не да се спира храненето напълно, а да се активизира метаболизма максимално и да се намалят количетсвата храна и най-вече вида й. Ако не му се дава храна, но пък има тежки тренировки, тялото започва топи от мускулната маса, а не от мазнините, каквато е идеята. След първата бременност ми бяха останали 3-4 кг. дълго време, които много ме дразнеха. Направих 6 дневна диета при, която задължително се храниш 5 пъти на ден, но с определен вид храни, които са подходящи точно за твоя организъм. Съчетават се с определени тренировки, при които да се достигне едно ниво на натоварване, което да е оптималното съчетание с режима на хранене. И резултатът беше точно този, който исках. Така, че имайте едно наум с гладуването и динамичните тренировки.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 17, 2015, 15:24:12 pm
М-и, първото упражнение е като половин коремна преса. Ръцете се движат по начина, който е показан във филмчето.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: makiyaki в Април 22, 2015, 17:25:25 pm
Много интересна тема, как по-рано не съм я видяла :)

Чандра, дано не прозвучи тъпо, но правила ли си някога изследвания за глутенова нетолерантност. На мен последният път при консултация с репродуктивен специалист ми ги направиха. После прочетох, че издутост на корема може да е симптом (а може и да не е...). Други симптоми могат да бъдат автоимунни заболявания (диабет, проблеми с щитовидната жлеза, атрити, лупус и др).

Аз също си имам шкембенце и бях чела някъде, че въглехидратите правят шкембета :/

Моят въпрос е следният:

Аз не ям животински продукти и искам да мина на високо протеинова/мазна диета с почти никакви въглехидрати. Как да стане това? От животинските продукти мога да се пожертвам да ям единствено яйца, ако се наложи.

Иначе за мазните и ниски на въглехидрати растения, мисля кокосов орех, авокадо и всякакви зелении, като спанак, аспержи, броколи, глухарче, марули и т.н.

Струва ли ви се балансирана подобна диета и дали да експериментирам с нея и за колко време?

Поздрави.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: little_rabbit в Април 22, 2015, 17:41:55 pm
И млечните ли изключваш?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Април 22, 2015, 22:01:15 pm
makiyaki не ми се струва балансирана диетата. То самото и име го изключва. Най-важно ми се струва да си знаеш какво точно е целта на диетата, ако си мислиш, че ще свалиш от точно желаното място-няма да стане. Не става и с упражнения само за това място.  Най-балансирана ми се струва 90 ДД, като реших, че ще диетувам прецених да е това, по време на диетата правих кръвни изследвания, чудесни са. Това е балансирано. Много са полезни бавните въглехидрати като боб, леща, нахут ти тях ми се струва, че тотално ги изключваш.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: makiyaki в Април 22, 2015, 22:49:06 pm
М-и,

И на мен доста ограничена ми се вижда бъдещата ми диета :p

Аз не се интересувам от свляне на кг, имам за сваляне, но в момента не са на дневен ред.

Аз имам високи НК клетки и чета ИЗ нета, че диета богата на мазнини/протеини и ниска на въглехидрати, би помогнала за смъкването на НК клетки.

Също ме интересува диета за подобряване на качеството на яйцеклетките. Те яйцеклетките и те май обичат мазнини и протеини. В момента, гледам да не ям захар и вече два дни успявам без захар. Захарта е моят най-голям враг.

Ако знаете храни или режим за подобряване на яйцеклетката, пишете ми ...

Зайче, да, без млечни...

Ох, тотално оспамих темата :/ чак сега видях че пише "диета и упражнения за корем", а от главната страница само "диета и упражнения..." св вижда и аз кликнах и набутах и моят проблем тук...

М-и, аз ям главно бобови растения, зелеви растения, листа, картофи, семена и ядки. Ориз по рядко. И много захар... Идеята ми беше ако мина на ниско въглехидратен режим, ще трябва да изключа всичко освен листата, зелетата и да добавя авокадо и кокос...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Април 22, 2015, 23:52:19 pm
Според мен прекаленото ограничаване на каквото и да е ще наруши нещо друго. Извади и разгледай една пирамида на храненето и нареди нещата според нея. Те протеините пак са голям дял. Това за захарта е добре, но хората, които обичат сладко трудно се ограничават и накрая се натъпкват за целия период ограничение на веднъж :)
Не съм запозната с НК клетки. Във форума има теми, примерно тази http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40440.400 ми се вижда прясна и момичетата могат да дадат съвети.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: little_rabbit в Април 23, 2015, 05:48:56 am
Изключването на бързите въглехидрати няма да наруши нищо, а напротив - ще подобри нещата. Точно за яйзецкелтике е идеално, но и за имунитет и за каквото се сетите.
Аз съм на модифицирана НВД, като не изключвам плодовете и бобовите. И, честно казано, имаше ефект за яйцеклетките. А килограмите - в самото начало 3 си заминаха сами, но други не се махнаха.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: makiyaki в Април 23, 2015, 12:47:27 pm
Зайче, какво е НВД?

Много се радвам, че явно има начин да се подобрят айцеклетките :) може ли по-подробно за режима, който си спазвала и евентуални примерни менюта или просто идеи за какво може и какво не :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: little_rabbit в Април 23, 2015, 13:55:32 pm
Извинявай за съкращението. НВД е същото, за което питаше в другата тема - нисковъглехидратна диета.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Freya_85 в Май 25, 2015, 11:39:07 am
Аз вече ограничих сладкото, опитвам и с хляба. Наблягам на плодовете, но съм в началото на подобряването на хранителния си режим. С трудност, но включвам и спорт.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Май 25, 2015, 14:59:07 pm
Успех, Freya_85

Аз мисля да се захващам пак с народните танци. Дано ми донесат пак такива резултати с корема и настроението като преди :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Freya_85 в Май 25, 2015, 15:53:51 pm
Благодаря ти!
Народни танци и аз ще включа от другата седмица; тъй като тогава ми стартира групата.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Май 25, 2015, 19:06:12 pm
Момичета, извинете ,че нахълтвам в темата, но много бих искала да ви препоръчам една книга, която така да се каже беше единственото нещо, което ми е помагало трайно да отслабна. Става въпрос за режима на хранене на руската диетоложка Маргарита Королева. Книгата се казва "Отслабнете завинаги". Смея да твърдя, че ако се придържате към режима наистина ще свалите ненужното в желаните области. Има няколко прости правила, които се спазват като: изчисляване на погълнати калории, изпита течност на ден, хранене по малко на често и след 19(зимно време) и след 20(лятно) никакво ядене. За по-пълни хора препоръчва комбинация от режима + дни на монодиета( за всеки вкус има по нещо). Препоръчително е да има комбинация и със спорт или антицелулитни масажи. Режимът е изключително лесен за спазване и най-важното не гладуваш. В момента съм бременна в края на 6 месец и се придържам към някои от правилата на режима и съм + 4.5 кг.
Преди да забременея обаче се бях отпуснала(изпаднах в тежка депресия след мисед в 9 г.с.) и не спазвах основното правило за неядене след 20 и резултатът беше за 1 г 8 излишни кг.
П.П. Ето и линк към книгата http://www.book.store.bg/p53535/otslabnete-zavinagi-lesniat-pyt-kym-strojnata-figura-margarita-koroleva.html (http://www.book.store.bg/p53535/otslabnete-zavinagi-lesniat-pyt-kym-strojnata-figura-margarita-koroleva.html)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: kurosania в Юни 19, 2015, 14:14:49 pm
Ходя на леки кросове и правя по-малко коремни преси, какво друго трябва да правя за да стегна корема ?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Юни 19, 2015, 14:24:27 pm
 В youtube  има страхотни 8-10минутни клипчета за стягане на корем. Пишеш на търсачката belly fit  и ще ти излезнат най-различни.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: strujkana в Юни 24, 2015, 17:05:09 pm
Рецептата за корем е само една, глад  :D.....твърде сложна за прилагане, обаче.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Юни 24, 2015, 17:07:40 pm
За лятото съм се убедила, че динената диета най-добре действа за корем. Не чувстваш глад, ама пък голямо пикане пада  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Freya_85 в Юни 24, 2015, 19:09:09 pm
И аз все повече се убеждавам, че за корем май само глад помага.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ducheni в Август 26, 2015, 14:18:11 pm
Аз лично не ям след 6 часа вечерта и яко коремни преси :)
Титла: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Синеочка в Януари 17, 2016, 12:32:25 pm
Вени, ти всъщност си изглеждаш супер, то според мен даже имаш нужда от 3-4 кг да качиш :lol:
 Иначе ти си истински герой въртиш къща с мъж и 2 деца (едното от които бебе под годинка) и на всичкото отгоре си и студентка. То си е направо задължително хапването на шоколад по време на сесия.

Иначе аз открих едно 30-дневно спортно предизвикателство и от утре смятам да го започна.
(http://dama.bg/uploaded/images/chalange2.png)
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 17, 2016, 13:11:52 pm
Ей, Синеочка, това и на мен ми хареса. Изглежда основно за корем, нали? Аз много обичам физически упражнения - не само за отслабване, ами така за тонус и здраве на тялото. Преди около година си зарязах заниманията и сега ми е много съвестно, понеже и настоящата ми работа е 90% "на столче". Едно такова ми е,...некомфортно. Иначе, диети не мога да пазя. Абсурд! Аз от нещо, което ми се хапва на момента, не мога да се лиша. Може би така си говоря, защото никога съм нямала проблеми с килограмите. Напротив, винаги съм била под нормалното тегло. Но сега съм добре. Доскоро бях 46 кг, сега съм около 48 кг (висока съм 164 см). Ама, малко стягане никак няма да ми е излишно :)
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Синеочка в Януари 17, 2016, 13:38:14 pm
Злате,  точно за стегнат корем е, защото моят след раждането се прибра сравнително бързо, но е желиран  :lol: Това, което ми харесва в предизвикателството, че натоварването става плавно и имаш почивен ден :)
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 17, 2016, 14:33:08 pm
Да, и на мен ми направи впечатление, че е някак балансирано. Давай да пробваме. В крайна сметка, по-лошо няма как да стане :lol:
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: rumyanau в Януари 17, 2016, 19:12:42 pm
И аз съм фен за коремното предизвикателство, но ще пропусна пълните лицеви упори, че ми натоварват кръста. От утре ли почваме  :wink:
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 17, 2016, 19:33:46 pm
Хайде и аз се включвам,но и аз като Руми не знам дали ще се справя с лицевите опори  :lol:
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Синеочка в Януари 17, 2016, 19:37:50 pm
Те не са лицеви опори, само се задържате в такъв стоеж, всеки ден различно време. То честно казано и аз не съм сигурна дали ще се справя с това, но ще опитам, та от утре СТАРТ :)
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: jasmin_veni в Януари 17, 2016, 22:54:55 pm
Тук и аз се включвам. Тези ги правихме на кенгу джъмпа и яко стягат корема.

Днес бутах танка (огроомна количка) през непочистен тротоар (един ще има в Монтреал и аз ще го намеря) и за 40 минути усетих как стегнах всеки мускул!!1

Синеочка, ти стари снимки гледаш душа, сега съм си пуфкава :)

Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Синеочка в Януари 18, 2016, 10:59:48 am
 Ден 1 - успешен. Явно съм доста схваната, защото и с малко се поозорих. Дано да издържа. Хубавото е, че при това предизвикателство нещата са плавни. По-късно ще яхна велоергометъра  8)

Днес ми е въглехидратен ден  - за обяд постни палачинки без плънка, вечеря - палачинки с мед. Днес мм е именик и ще имаме гости. Надявам се да не кривна от диетата, че при мен важи правилото без едно мога с рдно хич  :lol:
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: sia в Януари 18, 2016, 12:31:33 pm
И аз съм фен за коремното предизвикателство, но ще пропусна пълните лицеви упори, че ми натоварват кръста. От утре ли почваме  :wink:

Ако лицевите опори ти натоварват кръста, значи не ги правиш правилно. При лицевите опори и дъската (plank) не кръстта държи тялото, а мускулите на корема, гърдите и ръцете. Цялата тежест трябва да се поеме от мускулите, а не от кръстта.
Същото е при клековете - мускулите на бедрата и дупето поемат клека, а не колената.
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 18, 2016, 13:34:56 pm
И при мен ден 1 е успешен чак се улях с пълните коремни,забравих,че само 5 трябва :lol:
Сия,е права
Синеочка,за един път като кривнеш не е толкоз проблем,да не е системно...
Титла: Re: Re: 90 дневна диета
Публикувано от: rumyanau в Януари 18, 2016, 13:39:07 pm
Благодаря за включването. Говоря аз наизуст, пък и грешки правя... Всъщност исках да кажа пълните коремни преси, не лицеви опори. Имам някакъв спомен някой да ми е казвал, че пълните коремни преси натоварват кръста, но и това може да не е така...

И аз съм готова с ден 1

Преместих този разговор в темата за коремните упражнения, че не е за темата за 90-дневната диета
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 19, 2016, 10:34:48 am
Ден 2 изпълнен :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 19, 2016, 12:13:51 pm
 И аз съм готова с ден 2.  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 19, 2016, 13:48:47 pm
И аз :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 20, 2016, 10:27:11 am
Ден 3 готов. Утре почивка
Аз много се забавлявам, момичета. Мотивацията ми расте с всеки изминал ден :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 20, 2016, 10:43:09 am
Аз не съм се отчела, но действам. Отначало не вярвах, че е кой знае какво, но още след първия ден имам леки неразположения на мускулна треска в корема. Да и се невиди заседналата работа :x
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 20, 2016, 12:51:53 pm
Ден 3 успешно приключен. От ден на ден се чувствам все по-добре. Нямам търпения да видя крайните резултати.
Вчера изрових от някъде едно предизвикателство за стегнато дупе, та след коремното викам да почваме дупето, че да сме стегнати гаджета на плажа лятото  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 20, 2016, 13:56:05 pm
Може ли и аз да се присъединя към вас?
За мен днес беше ден 1.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 20, 2016, 18:25:28 pm
Може Блу :) и аз приключих с ден 3
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 22, 2016, 01:25:28 am
Ден 2 също успешен, въпреки че се сетих в късна доба. Изчаках мъжа ми да си легне и тогава.  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 22, 2016, 12:47:37 pm
Ден 5 - успешен. Само мен ли ме мъчат тия крака? Всичко друго ми е ок, ама тия крака ми изплезват езика  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 22, 2016, 16:31:13 pm
Ден 5 направен....Синеочка повече ме мъчат лицевите опори :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 22, 2016, 16:42:22 pm
Добре че напомнихте, че е мини лудница вкъщи и щях да пропусна, но сега вече ден 5 е готов. Аз си спестявам доста около пълните коремни и краката. Правя опростен вариант - подобни упражнения имаше в един пилатес урок и знам как да станат по-лесни.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 22, 2016, 16:52:11 pm
При мен коремните преси много ме озорват.  :oops: А като си спомня някога как трябваше да правим по 100 за норматив. Изобщо представа си нямам как е ставало това.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 22, 2016, 19:20:41 pm
Ден 5 - успешен. Само мен ли ме мъчат тия крака? Всичко друго ми е ок, ама тия крака ми изплезват езика  :lol:

Аз като ги пускам, не мога да си задържа гърба на пода - цялото ми туловище се повдига. Ама, то и на йогата така ми се получаваше, та си знам, че там ми е куцо.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 23, 2016, 15:56:44 pm
А,днес само аз ли тренирам? :) Както казва мъжа ми всичко друго ти се прави само не и да учиш :lol: признавам днес и мен ме озориха тези повдигания...
Блу,по-млади бяхме тогава :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 23, 2016, 16:00:59 pm
Алекс, като си подпъхнеш дланите (опънати и насочени към пода) под дупето, става по-лесно за изпълнение това с краката. Не знам дали се приема за хитруване, ама без тази помощ на мен ми се разказва играта на кръст и гръб. Иначе ми е много забавно. Даже Ди ми брои вкъщи, докато се чекна :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Мама Еми в Януари 23, 2016, 18:37:37 pm
записвам се да следя темата, че време за фитнес не остава
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 23, 2016, 21:37:00 pm
Ден 6 успешен. Малко закъснях, но бяхме на село и така и не можах да намеря местенце да се осамотя.

Тия крака ще ме уморят, трябва да измисля нещо, че почнах да издишам здраво.

Дописвам: Злате, късно видях какво си писала. Утре ще опитам, че като гледам как прогресиено се увеличават, ще трябва да ги правя краката на почивкк :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 23, 2016, 23:44:45 pm
Аз днес съм в почивка.  :lol:
Само не разбрах как се очаква от мен след мен да правя по 200 коремни преси. Сигурно ще ме търсите в реанимацията после.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 24, 2016, 11:33:01 am
Ден 7 - изпълнен. Нищо не помага с тия крака. Наложи се да правя 3-4 сек пауза между повдиганията, за да успея да ги докарам до 20.
 Утре следва втората почивка :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 24, 2016, 17:20:04 pm
Оф, зор си е с повдиганията...с ръце под дупето е по-лесно,но пак е труднооо :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 25, 2016, 10:46:11 am
Аз онзиден пропуснах, но ще го пиша почивка вместо днес, че от утре да съм редом с вас. Вчера ден 6, днес ден 7.

Аз повдиганията на краката ги правя по-лесни, като сгъвам в коленете.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Януари 25, 2016, 13:53:40 pm
Сега ви видях, ще започна днес и ще карам малко след вас, но трябва да оправим тоя корем.Няма начин.Иначе ходя на народни танци два пъти в седмицата, голям кеф е а и е голямо натоварване, но само за долната част от тялото и корема остава изолиран.Та трябва да помисля за него.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: hope-love в Януари 25, 2016, 14:25:02 pm
Ето ме и мен, още една "кореместа". Преди никога не съм имала проблеми с корема, но след като родих близнаците първите седмици изглеждах, все едно в корема ми е останало още едно бебе. А иначе почти не бях качила по други части от тялото. Знаех, че трябват упражнения за корема, най-вече коремни преси. Но до този момент съм направила - нито една. Вече година и половина мина, а аз си имам отпуснато коремче, което не личи под широки дрехи, но иначе...лоша работа. Ще започна, може би от началото на други месец. Само бихте ли ми обяснили какви са тези кратки коремни преси и за какво повдигане на крака става въпрос в този едномесечен комплекс от упражнения.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 25, 2016, 15:41:18 pm
Хоуп, това е все едно половин коремна преса. Не се вдигаш до края. Виж на картинката какво е показано!
И аз вчера го писах дъждовен и почвам днес 5 ден.  :oops:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 25, 2016, 15:47:17 pm
 Хоупче, кратките коремни преси са съвсем леко повдигане на тялото от земята. Ако при пълните коремни правиш ъгъл от 90 гр, при кратките е на половина и дори по-малко.
Повдиганията на краката се правят като от напълно легнало положение с поставени плътно до тялото ръце, повдигаш краката , така че да образуват прав ъгъл.
Не знам дали успях да ги обясня съвсем ясно. Ама горе долу е това. Прилагам снимки на кратките преси и на вдигането на крака
(http://1.bp.blogspot.com/-2jzc2lbMJnM/U2t-aOrF6gI/AAAAAAAABpE/mdq0y3scBFc/s1600/%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8.png)
(http://1.bp.blogspot.com/-EA6WWR8FRpI/UlajRHgUztI/AAAAAAAAA1o/0ql_MdISVSQ/s1600/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%BB%D0%B5%D0%B3+%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BA.jpg)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Януари 25, 2016, 15:51:07 pm
1 ден - готов.. майкоооо, коремните преси винаги са ми били проблем. Краката са ОК, но коремните  :? Ще видя докъде ще ми стигнат силите
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 25, 2016, 16:04:45 pm
Бонболини, значи си от моята партия.  :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Януари 25, 2016, 16:27:19 pm
Леле тия цели коремни преси едва ги направих.Едно време правех над 100 без проблем, сега 5 ме изпотиха.Иначе тия с краката са ми лесни.Вече знам коя група мускули съм, тренирала последните 2 години.

Бонболини ние двете ще вървим заедно, ще се подкрепяме :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 26, 2016, 11:19:20 am
Ден 9 - готов. Почти дадох фира. Краката направих благодарение на 3-4 сек пауза между всяко повдигане, днес и лицевите опори ме озориха. Става все по-натоварващо, но ни е много забавно, а и усещам как с всеки изминал ден съм все по-издражлива.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Януари 26, 2016, 11:49:46 am
Ден 2 - коремните - зооооооор, краката ОК /Блу, от твоята партия съм :lol: /, а секундите на лицевата - 9,10,11 и 12 ги изброих твърде бързо /като за 1/  :oops:, но много ми дойде  :oops: Сега си усещам напрегнати горната част на коремната област.
Маги, с тебе сме...  :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 26, 2016, 15:01:13 pm
Ден 9 готов. При това с допълнително усложнение от пълзящо бебе върху мен, под мен, в косата ми :) Мда, трудничко става. Може би ще трябва да разбия големите бройки на няколко по-кратки серии...

Добре дошли на новите ентусиасти :) Маги, и аз ходя на народни танци - трябва да се видим някоя вечер в София или Плевен и да тропнем хорце :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 26, 2016, 19:25:11 pm


И аз действам бавно и славно :). Да си кажа, че не спазвам почивните дни. В смисъл, нямам такива. Вместо почивен ден, правя бройката на упражненията от предходния ден :lol:

При това с допълнително усложнение от пълзящо бебе върху мен, под мен, в косата ми :)

Руми, при мен е така, ама с котето :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Януари 26, 2016, 19:56:08 pm
Тъй, ден две е готов.Зор братче, закърняла съм.Вчера Моника реши да ми помага, днес котката се качи върху мен.Веселба.

Руми, задължително ще потропаме заедно :) Аз съм много начинаеща три месеца ходя само, но мога да кажа, че са ми много добър тонус.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 27, 2016, 01:49:37 am
И от мен запис. Ден 6 - успешен, но не се виждам как ще се докарам до края. Сега под душа и заслужен сън.  :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 27, 2016, 13:06:14 pm
 Приключих с ден 10. За малко да проваля лицевата опора, че котката ми скочи на гърба на 30 сек. Ама успях де! Все по-трудно става. Днес и коремните ме озориха.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 27, 2016, 14:22:25 pm
Аз днес ще се въздържа, защото съм с температура.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Януари 27, 2016, 15:46:59 pm
Днешния ден го оправих.Може би скоро ще почна по-лесно да правя целите кормени преси.А дано!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 27, 2016, 15:52:52 pm
Ден 10 готов. Нещо много взеха да се увеличават целите коремни. И аз хич не ги харесвам...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 27, 2016, 15:56:34 pm
Привет и от мен :)все по-трудно става  :lol:,вчера пропуснах,че бях на изпит,но днес съм на линия...
Блу,бързо оздравявай :)
Хайде да ви поглезя малко все пак успешно приключих сесията :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Януари 27, 2016, 18:13:04 pm
Ден 3 - готов  :P
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Януари 27, 2016, 19:18:49 pm
Ден 10 е зад гърба ми :)

Блу, бързичко да оздравяваш.
Алексче, Честити ти взети изпити и приятна заслужена почивка.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 28, 2016, 15:02:26 pm
Ден 11 - успешен! Машина съм. Хахах , дано скоро не ми се повреди някой чарк.
 Блу, да се оправяш бързо и да се завърнеш в редицата на лепящите плочки ;)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 28, 2016, 16:35:42 pm
Ето още една машина :) Ден 11 готов. Утре заслужена почивка
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Януари 28, 2016, 16:44:38 pm
Аз днес съм почивка.Имам въпрос, лицевите и целите коремни натоварват ли ви кръста, или само мен почна да ме боли?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 28, 2016, 17:45:14 pm
И аз съм една машина :lol: ден 11 готов ей,голям зор :lol:
Маги,не правиш нещо както трябва,не би трябвало да те боли и мен в началото ме болеше при лицевите сега не..
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Януари 28, 2016, 22:46:28 pm
Алекс, честито успешно завършване на сесията!
Ние май сме вкъщи 3 броя със стрептококова ангина, засега само синът ми държи фронта. Та май няма да се завърна скоро при вас, но обещавам да го направя, когато оздравея. Дотогава - успешни упражнения!
Затова пък мога да пусна тема "Гладолечение с вода и чай".  :lol: Просто нищо не ми се яде в момента.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Януари 29, 2016, 17:27:34 pm
5 ден - готов..  :?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 30, 2016, 11:19:44 am
 Ден 13 - готов. Днес, забелязах, че съм станала по-издръжлива. Краката без проблем направих до 30, до 40 с малко паузи и зор, но ги направих. Коремните до 65 без проблем, останалите 10 на кътен зъб. Лицевата опора взе да ме озорва обаче. Усещам, че скоро повече от 50-55 сек макс няма да мога да изкарам.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 30, 2016, 18:04:02 pm
Ден 13-готов :)
Синеочка и аз съм като теб :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Януари 30, 2016, 18:22:27 pm
Ден 6 готов
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Януари 30, 2016, 23:01:50 pm
Ден 13 готов. Обаче пълните коремни преси много ме мъчат. А точно те се увеличават с бързо темпо :(
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Януари 31, 2016, 14:25:01 pm
Ден 14 - готов. Тия коремни преси нарастват с по 10 на ден, поозорват ме вече.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Януари 31, 2016, 15:57:54 pm
14 ден готов,но повдиганията и лицевите с почивки...ужас
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 01, 2016, 14:28:41 pm
Приключих с ден 15, утре почивка, така мечтана!

Коремните след 70, с по 3-4 сек пауза между всяка. Краката от 15 нагоре с почивки по 3-4 сек.
Опората направих треперейки, явно това ми е лимитът.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 01, 2016, 16:32:55 pm
Аз два дни пропуснах и имам да наваксвам, за това няма да правя идната почивка.Ден 6 е направен.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 01, 2016, 16:58:11 pm
Вчера ден 14, днес ден 15. Обаче се отказвам от пълните коремни преси. Ще правя кратки вместо тях. Много ми се натърти опашната кост или нещо друго там на дупето...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 01, 2016, 17:45:25 pm
И аз съм готова...добре,че утре почиваме :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Февруари 01, 2016, 17:51:53 pm
Я,  днес съм почивка. Иначе вчера, 7 ден - готов
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ra4ko75 в Февруари 01, 2016, 22:12:26 pm
И аз се включвам към вашата компания. Реших да комбинирам упражненията с 90 дневна диета, та да видим. :lol: Ден първи
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Февруари 01, 2016, 23:17:12 pm
На мен днес трябваше да ми е 15-ти ден, но пропускам. Дойде ми и като никой път е болезнено почти цял ден. Ще наваксам утре (вместо почивния).
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 02, 2016, 19:16:47 pm
Ден 7 направен.Утре няма да почивам за да наваксам загубеното време.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 03, 2016, 16:36:22 pm
Ден 17 изпълнен :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 03, 2016, 19:54:44 pm
Ден 17 - готов.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 04, 2016, 17:45:27 pm
Ден 18 готов :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 04, 2016, 19:45:05 pm
И аз приключих с ден 18. Интересното е, че след като преминах лимита си преди няколко дни, взе да ми става все по-лесно.
Аз и с бягането съм така, мина ли 3 км, после мога и да бягам, докато припадна.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ra4ko75 в Февруари 04, 2016, 22:49:25 pm
Аз приключих с първите 3 дни.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Февруари 04, 2016, 23:02:19 pm
И аз финиширах с ден 18. Лицевата опора я издържах само до 60 сек, нещо ми натежа дупарата :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 04, 2016, 23:17:29 pm
Ох, пак изостанах с един ден - ден 17 готов. Ще гледам на следващата почивка да ви настигна :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 05, 2016, 18:48:36 pm
Аз приключих с ден 19, утре почивка :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 07, 2016, 15:51:38 pm
Ден 21 готов...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 07, 2016, 21:03:36 pm
И аз току що приключих с ден 21 :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 07, 2016, 22:38:03 pm
Настигнах ви :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Февруари 07, 2016, 23:04:49 pm
Вижда му се краят. Малко остана :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Февруари 07, 2016, 23:32:54 pm
И има ли видими резултати?
Аз утре си свършвам аб и започвам пак.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 08, 2016, 10:12:29 am
Блу, при мен има ефект, но мисля че след края на предизвикателството трябва да продължа с определен брой от упражненията или да направя още една врътка. Но определено се чувствам много по-тонизирана.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 08, 2016, 16:58:12 pm
Ден 22 готов...Блу и аз като Синеочка се чувствам добре и тонизирана и по-стегната :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 08, 2016, 17:13:38 pm
Аз понеже все съм назад, забравям бе, а и времето се оказва кът на моменти повтарям някои от дните.Та сега съм едва на 9-ти.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 08, 2016, 19:39:22 pm
И 22 е зад гърба ми  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ra4ko75 в Февруари 09, 2016, 19:45:59 pm
И аз стигнах до ден 8.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 09, 2016, 19:53:04 pm
23 ден изпълнен...утре почивка :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 09, 2016, 20:24:17 pm
Почивкааа, ох..изкарах и 23 ден
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 10, 2016, 15:50:03 pm
Днес ден 22, че пак поизостанах :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 11, 2016, 17:03:42 pm
Ден 25 готов..много ме тормозят пълните преси вече взе да ме боли кръста...когато бяха по-малко на брой не ме болеше..
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 11, 2016, 20:09:03 pm
И аз съм готова с 25. Нещо и аз съм на ръба, особено с опората треперя здраво. За коремните преси и мен почна да ме наболява гърба, затова след 100-та ореса на всеки 3-4 си прегръщам краката за около 2-3 сек.
Хайде не остана!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 11, 2016, 23:26:49 pm
Ден 23 готов. Сериозни са бройките вече :) Аз отдавна се отказах от пълните коремни преси - правя кратки вместо тях. Опитвам се да го докарам докрай предизвикателството и затова се налага да улеснявам. Иначе нямам никакъв шанс
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 12, 2016, 15:10:51 pm
Ден 26 готов..
Отказвам се от лицевите опори...ей,това не го мога и това си е :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 12, 2016, 22:48:54 pm
Ден 26 - готов. Днес се случи чудо, може да е от китайските спагети и гъби, които хапнах за вечеря, ама направих всичко без грам усилие. Почувствах се като китайска нинджа  :lol:
А вчера щях да почина на 145 коремна преса, не знам как ги избутах.

Не остана, а сякаш вчера почнахме :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 13, 2016, 15:31:29 pm
Ден 27 готов :) явно има ефект трети човек за последните три дни ме пита какво правя,че така много съм отслабнала :lol: а кантара си показва все същите 60 кг.ама явно съм се стегнала и изглеждам по-добре
Добре,че бе Синеочка да ни спретне всички  :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 13, 2016, 20:47:16 pm
Ден 27 готов! Утре последна почивка , за предизвикателството де. Не бях така ентусиазирана, като вчера, ама се справих.

И при мен като при Алексчето има видими резултати, онзи ден закопчах едни дънки, които преди бременността ми се налагаше да гълтам шкембито, за да го направя  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 14, 2016, 23:17:37 pm
Ден 25 готов
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 15, 2016, 20:30:25 pm
Ден 29 (предпоследен) - готов  :balk_185: :balk_186:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 15, 2016, 20:45:56 pm
Аз днес ще почивам,нямам сили от ужасния ми цикъл..
 
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 15, 2016, 23:15:58 pm
Аз пък днес бях на ден 26.

Давай, Синеочка, и утре и край :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 16, 2016, 21:37:48 pm
Дами, аз приключих. Доволна съм, че издържах. Прикачам една снимка преди и след. Като да уточня, че шкембито и паласките не са остатък от бременността, те са ми още преди нея  :oops:  :oops: :oops:
 Аз продължавам с оптималното за мен 120 к.п. 120 п.п. 60 крака и 60 сек в опора.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 16, 2016, 22:36:55 pm
Браво, Синеочка, за упоритостта и страхотния резултат :)

Аз днес ден 27
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Февруари 17, 2016, 09:48:44 am
И от мен голямо Браво, Синеочка! Резултатите са видими :). Предполагам и диетата е помогнала (не се бъркам, че въртиш 90-дневната, нали?).

Аз последната седмица съм в трагично състояние (коремът ме били почти денонощно, предполагам заради противозачатъчните, които пия за задържан фоликул) и не съм особено ефективна с упражненията. Правя ги, доколкото успявам. Но пък използвам "лятното" време и си възстанових 15-километровите разходки от работа до вкъщи, което за мен си беше липсващ лукс в зимното ми ежедневие :lol:

Успех и все такива резултати за всички! :wink:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 17, 2016, 11:19:46 am
Злате, да на 90ДД съм, но си мисля, че голямата заслуга е на уоражненията.
Аз днес продължавам с леки тренировки и утре почивка. Успех на всички!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 17, 2016, 15:58:32 pm
Синеочка моите поздравления за упоритостта и резултатите естествено :)
Аз тъкмо свърших с ден 29 :lol: видя му се края...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 17, 2016, 17:30:42 pm
Аз, заради много прекъсвания я започнах пак от ден 9-ти.Един господ знае до къде ще я докарам и сега.

Браво Синеочка, много добре изглеждаш има видима разлика.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: marsi в Февруари 17, 2016, 21:26:24 pm
Браво, Синеочка  :), видима е разликата  :D
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 17, 2016, 23:41:49 pm
Ден 29 готов. Остава само един.
Алекс, ще приключваме заедно утре.
Маги, добре дошла отново на фронта, ще те следим изкъсо :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 18, 2016, 15:09:50 pm
(https://z-1-scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/940875_564203503735126_2090524937581240376_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=0b67da8cd41325ac031386cf3d873c79&oe=57604D0E)

Картинката е за стимул.
Благодаря ви за похвалите, все още ме е срам от снимката вляво , но много исках да покажа, че предизвикателството работи.
Аз продължавам с упражненията в оптималната за мен версия 120-120-60-60 и се надявам до лятото да съм лепнала поне един терекот 💪
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 18, 2016, 16:52:36 pm
Еее,ден 30 готов :) радвам се,че се справих с предизвикателството...от тук насетне в свободните дни ще продължа с коремните преси,че започнах лекциии и няма време за нищоооо ужас...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Февруари 18, 2016, 21:51:04 pm
Аз прекъснах след ужасен цикъл, но така ли иначе ми идваха доста нагорно коремните... та почнах друго предизвикателство с клякания, коремни и лицеви.... вече съм на ден 9 там.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 18, 2016, 22:03:00 pm
Бонболини вземи го пусни и тук.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 18, 2016, 22:11:54 pm
И аз правя едно с клекове, ама не знам дали е за тук.
Презполовила съм го(18 ден), ефект има, но първите 2 дни бяха кошмарни.
Бонболини, дай и твоето. Прилагам моето с клековете
(http://dama.bg/uploaded/img/squat-in_2.png)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Февруари 18, 2016, 22:40:52 pm
На  мен някой ми го беше принтнал и го имам на хвърчащ лист, но утре ще то препиша тук. Търсих го, но не можах да го открия в нета ... Аз още имам мускулна треска на краката, клековете не са малко,а лицевите - зооооооооор
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Февруари 18, 2016, 22:53:58 pm
(http://dama.bg/uploaded/img/ready_fit.png)
 Сега намерих това, май е най-лек вариант. Ако някой иска може да почне с него.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Февруари 18, 2016, 23:29:03 pm
Готова съм и аз с коремното предизвикателство. Благодаря ви за компанията, беше ми много приятно да тренираме заедно. Но засега май съм пас за повече предизвикателства :)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Февруари 19, 2016, 10:50:47 am
Здравейте, пускам програмата, съжалявам но online не мога да я открия:
Ден 1: клякания - 50, коремни преси - 10, лицеви опори - 5
Ден 2: клякания - 54, коремни преси - 12, лицеви опори - 7
Ден 3: клякания - 58, коремни преси - 14, лицеви опори - 9
Ден 4: почивка
Ден 5: клякания - 60, коремни преси - 20, лицеви опори - 11
Ден 6: клякания - 62, коремни преси - 22, лицеви опори - 12
Ден 7: клякания - 64, коремни преси - 24, лицеви опори - 13
Ден 8: почивка
Ден 9: клякания - 66, коремни преси - 26, лицеви опори - 14
Ден 10: клякания - 68, коремни преси - 28, лицеви опори - 15
Ден 11: клякания - 70, коремни преси - 30, лицеви опори - 16
Ден 12:  почивка
Ден 13: клякания - 72, коремни преси - 32, лицеви опори - 17
Ден 14: клякания - 74, коремни преси - 34, лицеви опори - 18
Ден 15: клякания - 76, коремни преси - 36, лицеви опори - 19
Ден 16: почивка
Ден 17: клякания - 78, коремни преси - 38, лицеви опори - 20
Ден 18: клякания - 80, коремни преси - 40, лицеви опори - 21
Ден 19: клякания - 82, коремни преси - 42, лицеви опори - 22
Ден 20: почивка
Ден 21: клякания - 84, коремни преси - 44, лицеви опори - 23
Ден 22: клякания - 86, коремни преси - 46, лицеви опори - 24
Ден 23: клякания - 88, коремни преси - 48, лицеви опори - 25
Ден 24: почивка
Ден 25: клякания - 90, коремни преси - 50, лицеви опори - 26
Ден 26: клякания - 95, коремни преси - 55, лицеви опори - 27
Ден 27: клякания - 100, коремни преси - 60, лицеви опори - 28
Ден 28: почивка
Ден 29: клякания - 110, коремни преси - 70, лицеви опори - 29
Ден 30: клякания - 120, коремни преси - 80, лицеви опори - 30
На мен засега ми е по-лесна от коремното предизвикателство  8)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: magi_st в Февруари 19, 2016, 14:33:45 pm
Хора ако направя 50 кляка ще се гътна и няма да мога да ходя 2 дни.Хахаха
Ще си харесам нещо аз че трябва да продължа да стягам няма на къде вече.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Алекс 77 в Февруари 19, 2016, 16:44:27 pm
Ааа,това на Бонболини с лицевите опори и със стартирането 50 клека....няма да го бъде :lol: безумно е да стартираш с 50 клека  8O аз все пак до преди да забременея ходех ежедневно на фитнес с инструктор и това с 50 -те клека е към 5-6 ден,а не от 1-ви...лицевите опори не ги мога и това си е... :lol:
На Синеочка ми харесва и от утре го започвам дано да ми стига времето само... :lol:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Zlateto ♡ в Февруари 20, 2016, 11:12:08 am
Аз почти нямам вариант за упражнения, където се натоварват коленете. От дете това ми е слабо място, а последните години проблемите ми се обостриха и гледам да си ги пазя, доколкото ми е възможно. Понякога, дори само при ходене, изпитвам дискомфорт. Може да опитам все пак, но с много по-малко повторения.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Февруари 20, 2016, 18:21:16 pm
 :D Еееее, мен коремът ми е проблем и много коремни преси са ми зор. Кляканията им свикнах. Лицевите обаче  8O отгоре -отгоре
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: ra4ko75 в Февруари 29, 2016, 23:52:17 pm
Аз започвам отначало, че направих голяма пауза. :oops:
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bonbolini в Март 01, 2016, 08:20:34 am
Аз съм почти накрая на програмата с клековете. ... ще се пробвам да кача снимки... но нещо бедрата не ми харесват много . Коремът е почти ок. Определено ще продължа ,искам по - добри резултати
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: blue_sky в Март 02, 2016, 12:09:37 pm
Аз започвам отново от ден 1 на програмата за корем.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Март 02, 2016, 13:59:56 pm
Аз приключих с предизвикателството с клековете, но за съжаление, като започнах не съобразих да направя снимка -преди и след. За месец имам - 3 см от бедрата и целулитът  :oops: драстично се изчисти. Имам какво да желая още, но продължавам с оптималните 100 клека за мен.

Коремното предизвикателство работи,  аз чродължавам да правя упражнения и 2 седмици след приключването имам още по-видими резултати. Прикачвам снимка от днес.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Vilia в Март 02, 2016, 16:50:15 pm
Извинявам се, че нахлувам в тази тема (ще я посещавам редовно след около 3 месеца :)
Имам доста опит в спортуването и мога да кажа следното: Само с коремни преси нищо няма да се получи! Т.е. ще се получи, но като няма кардио упражнения, ще остане скрито под пластове мазнини. Може да станат плочки, но ще бъдат под мазнините на корема. Най-добрия вариант за стягане на корема е интервалната гимнастика или иначе казано, първо 7- 10 минути кардио (което ще засили метаболизма и ще изгори мазнините), след това коремни (колкото искате), редувате така поне половин час. Кардиото може да е бягане или колело (ако имате в къщи супер) или подскоци, нещо, което да ви изпоти!
Иначе, за най-хармонично развитие на тялото и физическо и психическо, горещо препоръчвам пилатес! Тренирах пилатес преди да забременея близо 4 години и не мога да опиша какъв поразителен ефект имаше. Никога не бях имала толкова плосък корем, даже и когато бях на 20 :)
Успех на всички в това предизвикателство и много инат пожелавам :) !!! И мен ме чака после същото....живот и здраве...
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Март 02, 2016, 17:15:21 pm
Вилия, то е ясно - кардиото гори, коремните стягат. Аз нямам време за кардио, освен 2-3 пъти седмично по 20 мин велото, принципно обичам да бягам, но и за него нямам време. С малката сме сами през седмицата и освен да бягам с количката нямам друга опция.
Пилатесът и йогата не са за моята натура , прекалено флегматични са ми и се изнервям. Предпочитам нещо динамично, като аеробика, ама нали знаеш разни хора.

Ако ще раждаш секцио, моят съвет е да изчакаш поне поне 5 месеца, преди да почнеш със спорта. Но то тялото ще ти покаже кога си готова.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: meshko106 в Март 24, 2016, 09:23:40 am
Защо пък да чака 5 месеца? 2 са напълно достатъчни след секцио. Аз след второто започнах тернировки точно тогава 2 месеца след секциото, а 4-5 месеца след това тренирах много интензивно 5 дни в седмицата. редувах зумба, тае бо, колело и упражнения с гири. Това съчетано с малко сън, тъй като бебето спеше много малко, много работа, защото не съм спирала да работя, много разходки, защото взимах и дъщеря ми от училище, освен обичайните разходки на бебето и резултатите бяха страхотни. Синеочка и аз бях сама с бебето и освен него, както писах и работех, та установих, че колкото си по-натоварен, толкова повече неща успяваш да свършиш. Ако някой ми беше казал, че ще тренирам в 8 сутринта, преди да съм пила кафе още, никога нямаше да му повярвам. Да, ама синът ми не беше от спящите и единственият ми шанс за тренировки беше тогава -той спеше между 8 и 9 примерно. Та процедирах така, изпращах каката на училище и започвах с тренировката. Въпрос на желание е. А и след това се чувствах страхотно.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Синеочка в Март 24, 2016, 09:48:48 am
Мешко, става дума за коремни преси, не за апорта като цяло-не съм се изказала правилно. Аз опитах да започна с преси и планк на 2 месец, ами усетих, че тялото ми не е готово и предвод, че моя АГ ми беше казал да изчакам с натоварващи упражнение до 6 месец , реших да го отложа за тогава, когато тялото ми е готово. Получи ми се към 5 месец и то в началото с мин натоварване
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Март 24, 2016, 23:48:47 pm
Какви планкове и коремни след втори месец  :lol: Аз още за да стана от дивана се подпирам. Чудя се дали да опитвам йога или пилатес, просто за да постигна някакво облекчение.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: meshko106 в Март 25, 2016, 09:28:34 am
м-и, аз лично и двата пъти се възстанових супер бързо от секциото. След първото раждане на 7-8 ден вече не изпитвах никаква болка, след второто още на втория ден се движех доста добре. Акушерките в Токуда се учудиха, че съм родила предишния ден. Аз обаче знаех, че колкото повече се движиш, толкова по-бързо се възстановяваш, а и там ме раздвижиха още следобеда след операцията и така. Но, при всеки е различно. Слушайте лекаря си и тялото си. Успех.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Март 25, 2016, 14:28:58 pm
Аз се движа и болки при разреза нямам, но пък имам възпален нерв на кръста,  за който нищо не може да ми изпишат съвместимо с кърменето и реално елементарни неща са ми трудни до невъзможност.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: meshko106 в Март 25, 2016, 16:43:58 pm
Съжалявам за това. Пробвала ли си Арника гел, но в жълтата опаковка? Вторият път като бях бременна и един ден не можех да се помръдна в леглото, вскяо движение беше болезнено, страхотно схващане имах навсякъде. лекарите в женска консултация не можаха нищо да ми предложат, но аптекарката ни е невероятно компетентна и ми предложи този гел, който беше подходящ за използване през бременността и подейства вълшебно. Облекчение имаше още след първото намазване. Мъжът ми го ползва редовно и при спортни възпаления. https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D0%BB+%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82&biw=1680&bih=895&tbm=isch&imgil=1nhPZ5FgYa5o0M%253A%253Bl2XqHVIXNssYpM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmedia.muskuli.com%25252Fcategory%25252F%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525B4%25252525D0%25252525B8%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525B8%25252F%25252525D0%25252525BA%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525B2%25252525D0%25252525B5-%25252525D0%25252525B0%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525BD%25252525D0%25252525B8%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0-%25252525D1%2525252585%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B0%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B8-%25252525D0%25252525B2%25252525D1%252525258A%25252525D0%25252525B7%25252525D0%25252525BF%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BB%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD%25252525D0%25252525B8%25252525D1%252525258F.html&source=iu&pf=m&fir=1nhPZ5FgYa5o0M%253A%252Cl2XqHVIXNssYpM%252C_&usg=__I8bDj3lLC4WNTmc0SAUW79fdRNA%3D&ved=0ahUKEwi10YT5iNzLAhWIFZoKHfBCBXcQyjcIUg&ei=HE71VrXTGYir6ATwhZW4Bw#imgrc=1nhPZ5FgYa5o0M%3A (https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D0%BB+%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82&biw=1680&bih=895&tbm=isch&imgil=1nhPZ5FgYa5o0M%253A%253Bl2XqHVIXNssYpM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmedia.muskuli.com%25252Fcategory%25252F%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525B4%25252525D0%25252525B8%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525B8%25252F%25252525D0%25252525BA%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525B2%25252525D0%25252525B5-%25252525D0%25252525B0%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525BD%25252525D0%25252525B8%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0-%25252525D1%2525252585%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B0%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525BC%25252525D0%25252525B8-%25252525D0%25252525B2%25252525D1%252525258A%25252525D0%25252525B7%25252525D0%25252525BF%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BB%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD%25252525D0%25252525B8%25252525D1%252525258F.html&source=iu&pf=m&fir=1nhPZ5FgYa5o0M%253A%252Cl2XqHVIXNssYpM%252C_&usg=__I8bDj3lLC4WNTmc0SAUW79fdRNA%3D&ved=0ahUKEwi10YT5iNzLAhWIFZoKHfBCBXcQyjcIUg&ei=HE71VrXTGYir6ATwhZW4Bw#imgrc=1nhPZ5FgYa5o0M%3A)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Март 26, 2016, 18:22:11 pm
Мешко благодаря ти! Ако е загряващ не е добре да го ползвам, започва да ми тупти от загряващи.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: meshko106 в Март 28, 2016, 16:30:07 pm
не, не е загравящ.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: kerpic в Октомври 05, 2016, 13:34:25 pm
Колко ефективни са коремните преси, може ли само с тях да се свали корем ? Благодаря
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: bebeshok0326 в Октомври 05, 2016, 13:46:24 pm
Според мен само с коремни преси не.Иска си някакъв режим на хранене и тренировки.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: paraton в Октомври 10, 2016, 10:30:13 am
Определено само с тях няма да стане!!
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Freya_85 в Декември 06, 2016, 14:49:47 pm
Здравейте и от мен!
След раждането имам да свалям кг и да се стегна, затова се записвам при вас.
За момента, правя коремни  преси и от време на време, клекове. За щастие, секциото не ми пречи, затова и започнах с тренировките.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: milenapetrova в Май 08, 2018, 10:28:04 am
И аз се опитвах с традиционни коремни преси, но не помагат, затова започнах да правя по 8 миунти упражнения, включващи различни видове коремни преси, дано има ефект.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Май 12, 2018, 23:12:32 pm
Здравей, Милена, успех с упражненията :) 8 минути звучи примамливо, би ли споделила какви са тези упражнения?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Слънчицето в Май 12, 2018, 23:36:09 pm
70% е храната,30% тренировките,така казваше моя инструктор.Само преси не, повече упражнения с тежести,няма да се нацепиш от тях,ниско въглехидратно хранене и вода и пак вода.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: teri_90 в Май 12, 2018, 23:57:00 pm
Това 8 минутно дава много добри резултати https://www.youtube.com/watch?v=dfwnCDvd1WA
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: rumyanau в Май 13, 2018, 21:40:04 pm
Това изглежда добре. Всеки ден ли го правите, за да има ефект?
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: Елфи в Май 15, 2018, 09:46:20 am
И аз ще пробвам, че се окръглих тая зима.
Руми, само планка да правиш всеки ден, има ефект.
Аз пробвах миналата година.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: teri_90 в Май 15, 2018, 11:03:56 am
Когато не съм се борила за бебе го правих почти всеки ден. Много бързо имаше резултат. Той човечеца си казва, че трябва по 2 пъти на ден, но ми идваше множко. Сега и аз съм започнала да събирам едни сланинки на корема, ама и без туй бебето не става, пресите сигурно няма да помогнат особенно.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: teri_90 в Май 16, 2018, 20:26:55 pm
Момичета, тъкмо си направих тренировката и се сетих да ви препоръчам този сайт https://fitnesinstruktor.com/
Това е една българка, прави готини упражнение. Тази година публикува безплатен месечен календар с тренировки. Всеки ден с линкове към нейни тренирковки в youtube като тя си ги съчетава. Аз го правя напоследък и виждам ефект. Харесва ми какво казва тя: "Потта е са сълзите на мазнините". Така че моите сланинки много поплакаха днес (тренировката от 16.05)
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: м-и в Май 18, 2018, 00:22:17 am
Руми е страхотна, да! Но аз ако не съм тренирала, започвам с тренировките и за начинаещи винаги за известно време. Календара ми идва тежък.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: vstambolieva в Октомври 24, 2018, 18:06:51 pm
Аз правя планк от около 2 месеца и съм много доволна. Въпреки че привидно изглежда супер елементарен и лесен, изобщо не е така и дава страхотни резултати. И ако се комбинира с подходяща диета със сигурност ще бъде още по-ефективен.
Титла: Re: Диета и упражнения за корем?
Публикувано от: optimeon в Юни 27, 2020, 19:45:59 pm
поддържам форма като ходя на групови тренировки