0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #80 -: Декември 11, 2006, 16:08:46 pm »
Миличка Петя, много съжалявам!
Това е най-лошото на ин-витро - много се надяваш и го броиш за "тежката артилерия" и ако не се получи, се чувстваш безпомощен.
Много е гадно. Аз точно затова се въздържам от ин-витро, засега.
Не знам какво да ти кажа, а много искам да те успокоя.
Чудеса стават. А твоята бременност, ще си дойде закономерно, след всичко, което правиш. Няма да е чудо.
Не се отчайвай! :bighug:
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #81 -: Декември 11, 2006, 18:02:17 pm »
Здрасти миличка, съжалявам за неуспеха :( И аз се чудя като какво да предприемаме вече. То един опит не е показателен, де, нали знаеш!

Пробвах и с ниски дози кортикостероиди, и това не помогна. Чух наскоро за т.нар. активно имунизиране, ама нещо в Германия засега съм чула да се прилага. Все е още нещо, което да опитаме.

Прегръщам те!
Благодаря ти, Бени!







*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #82 -: Декември 11, 2006, 20:41:35 pm »
Петя мила,много много съжелявам! :(
Въпреки всичко няма да се предаваш!!!!!С всеки опит ин-витро шанса се овеличава!Незнам какво точно да ти кажа,как да те окуража........зная само че в такъв момент ти се струва че всичко рухва около теб.Но небива така!!!Шанса го има!!така че продължавай да се бориш! :bighug:
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #83 -: Декември 12, 2006, 10:54:55 am »
Благодаря ви милички за разбирането.
 :bighug:
Аля, аз също бях много против ин-витрото и го направих само защото док беше категоричен, че нямам много време  :(. А и защото с тези вливания на имуновенин не мога да продължавам месеци наред с инсета, уж ин-витрото било по-сигурно  :(.
Фреши, дай малко повече инфо за това активно имунизиране. За първи път го чувам. Колкото до кортикостероидите - и те са нож с две остриета, та хич не ми се иска и тях да ги пробвам  :?
За сега не знам дали ще убедя мъж ми да се навие на втори опит. След тромбофлебита той е категоричен, че не иска да рискувам. А и като се замисля, май именно тромбофлебита допринесе много за неуспеха. След трансфера док каза "преди всичко много спокойствие трябва", а аз още на другия ден хукнах по съдови хирурзи  :( Та ако и следващия път ще има странични ефекти, които ще ме извадят от равновесие, май пак няма да има резултат  :( А това никой не може да го предвиди предварително. Нали и тромбофлебитът бил уж рядък страничен ефект, ама за мен си беше 100%, не 1-2% както е по книгите  :?
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #84 -: Декември 12, 2006, 11:14:50 am »
Пети, тромбофлебитът от какво се получи - от стимулациите ли?
Ти аспирин си пила, но може би е трябвало по-рано(преди трансфера) да ти назначат клексан :?  Забравила съм, би ли ми припомнила, кои точно фактори за склонност към тромбофилия имаш - генетични, имунни?
Фреши, казвай, какво е активно имунизиране?
Аз пия сега по схема имуномодулатори-да не би да е това?
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #85 -: Декември 12, 2006, 11:34:37 am »
Аля, според док, а и според съдовия хирург, тромбофлебитът е рядък (1-2%, ама за мен 100%) страничен ефект от лекарствата за стимулация. А причината е в разширените вени, които си имам от доста време. Генетични изследвания така и не направих, а от имунологичните имах леко повишени NK клетки и много повишени МАТ антитела. Затова правих вливане на имуновенин седмица преди пункцията. Аспиринът го почнах след това, нали пречел на овулацията. На поледното ми инсе стана точно така - пих аспирин и фоликулите не искаха да се пукат, та затова сега не посмях да го почна предварително, а и док ми го предписа след пункцията. Клексанът беше заради тромбофлебита, но док каза, че е добре да го продължа и в по-ниска доза до теста. Иначе 10 дена бях на доста висока доза докато се оправи малко вената ми.
А какви са тези имуномодулатори и кой ти ги предписа?
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #86 -: Декември 12, 2006, 11:52:29 am »
Аз пия Аспирин от август 2004г.
Прекъсвала съм го в месеците, когато правих лапаро и когато направих киста. Кистата стана при стимулация с Клостил+недосатъчно(според мен) Прегнил-5000 ед. След този случай, винаги когат съм следила с УЗИ овулация- съм си имала, въпреки Аспирина. При мен АФА влязоха в норми след редовната употреба на Аспирин. Чела съм статиите за аспирина, но вероятно при определени други фактори създава проблем с овулацията. Е това си е мое мнение. Имам и генетичен фактор за тромбофилия. Направи ги тези генетични изследвания-не се знае там какво ще лъсне. Не са бе з значение, след като си направила тромбофлебит. Баща ми получи това нещо миналата година. Вярно, че е възрастен, но може би сме фамилно обременени. Селен пиеш ли за МАТ?
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #87 -: Декември 12, 2006, 12:40:38 pm »
Пия селен, да. И еутирокс от една година също. МАТ антителата спаднаха, но малко (от 600 на 513 при норма до 34). А с аспирина не смея да рискувам преди овулация, защото преди това фоликулите ми се пукаха сами, а след аспирина не искаха. Вярно, че имаше и стимулация с клостил, но при предишната такава стимулация нямаше проблем с пукането (тогава вливах и имуновенин и пак не стана).
Колкото до вените - и моят баща има проблеми, явно е наследствено за съжаление. Сестра ми също има малко след двете бременности, но тя нямаше проблеми със забременяването, та не мисля, че при мен това е проблема.
За генетичните съм мислила, но нали и за тях изписват същите неща - вливания, фолиева киселина и т.н.  :? Та значи ако там е проблемът, би трябвало да сме го блокирали  :?
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #88 -: Декември 12, 2006, 13:15:58 pm »
За генетичните съм мислила, но нали и за тях изписват същите неща - вливания, фолиева киселина и т.н.  :? Та значи ако там е проблемът, би трябвало да сме го блокирали  :?
И хепарини. При генетични фактори изписват хепарин, задължително!
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #89 -: Декември 12, 2006, 13:20:18 pm »
Петенце, и тук да кажа колко много съжалявам, че не се получи този път, но въпреки това съм сигурна, че ще успеете.
Подкрепям предложението на Алиа за генетичните изследвания - може лекарствата да са същите като при имунологичните, но вероятно дозата и приемането не са такива. А и както знаеш, в моя случай, ако не бях направила генетичните сигурно още щях да си тъна в блаженно невежество и да се топя от мъка, че АРТ процедурите ми са неуспешни.
От цялото си сърце се надявам резултатите ви да не са като нашите, но поне ще имате по-пълна картинка и ще знаете срещу какво се борите.
Генетичните можеш да направиш и тук в София при Кременски, така че помислете с милото ти.
Каквото и да решиш знаеш че съм с теб :D.
Намерихме нашето синче.
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #90 -: Декември 12, 2006, 13:43:53 pm »
Благодаря ви Аля и Петя,
 :bighug:
Може би идеята е добра. Но все си мисля, че след като в рода ни не е имало такива проблеми какъв е шансът аз да имам  :roll:
За сега това ще го мислим след Нова година. В момента милото не иска и да чуе за АРТ методи и ходене по доктори  :(
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #91 -: Декември 12, 2006, 13:52:34 pm »
Но все си мисля, че след като в рода ни не е имало такива проблеми какъв е шансът аз да имам  :roll:
За сега това ще го мислим след Нова година. В момента милото не иска и да чуе за АРТ методи и ходене по доктори  :(
Майка ми има 2 аборта по желание. Всяко следващо поколение става все по-болнаво и "кекаво", защото сме изключили естествения отбор.
Е, това си е моето мнение. :)
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #92 -: Декември 12, 2006, 13:57:15 pm »
Всяко следващо поколение става все по-болнаво и "кекаво", защото сме изключили естествения отбор.
Е, това си е моето мнение. :)
Права си Аля  :) за съжаление  :(. Но и сестра ми е от нашето поколение, а има две деца без да е имала каквито и да било проблеми, та затова се надявам и аз да нямам генетичен проблем (което не мога да изключа все пак  :?).
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #93 -: Декември 12, 2006, 14:00:31 pm »
Иди все пак при Кременски. Ти си в София, нали?
Нищо не ти коства.
Айде, стискам палци! :)
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #94 -: Декември 12, 2006, 14:06:55 pm »
Мила Пете,
Пак казвам, че искрено се надявам проблема при вас да не е в генетичните, но мисля че това, че в семейството ти няма проблеми не е гаранция.
Аз съм живия пример - майка ми има две деца и два аборта по желание, сестра ми също забременя без проблем, но за съжаление аз съм изтеглила лошия жребий. Генетичните проблеми са два вида: унаследени и нововъзникнали (втория термин не беше такъв, но в момента не си го спомням). Аз съм от втория.
НО сега искам да си починеш добре, да се отпуснеш и да се отдадеш на празничното настроение.
Дайте си време и после мислете какво да предприемете. :bighug:
Намерихме нашето синче.
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #95 -: Декември 12, 2006, 14:22:34 pm »
Ами явно ще правим каквото следва след празниците, то е ясно, че сега няма да стане. А и ми се иска наистина малко да си почина, въпреки, че нямам време  :?
Аля, а хепарина не го ли изписват само при генетична мутация тромбофилия?
Петенце, ясно ми е, че генетичните проблеми може да са от много неща, включително и Чернобил дето ни облъчи всички преди години. Много си права  :? Като се замисля за Хашимотото ми ендокриноложката каза, че може и да е заради Чернобил  :x
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #96 -: Декември 12, 2006, 14:50:29 pm »
3 или 4 вида са мутациите, които предизвикват тромбофилия.
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #97 -: Декември 12, 2006, 15:39:20 pm »
3 или 4 вида са мутациите, които предизвикват тромбофилия.
Явно и генетика ще трябва да се чете сега  :? То вече специалисти по всичко станахме, но май няма друг начин ...
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #98 -: Декември 12, 2006, 16:04:57 pm »
Педиатрията ни предстои, не се плаши толкова лесно! :D
Re: проблемите на pkoprinkova
« Отговор #99 -: Декември 13, 2006, 10:53:43 am »
Педиатрията ни предстои, не се плаши толкова лесно! :D
Дай Боже  :)
Не се плаша, но всяка нова "специализация" ми отнема много време  :?