0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #60 -: Март 28, 2014, 14:13:02 pm »
Първо се успокой, не стават нещата за ден-два  :wink:
Второ - 11.04 не е чак толкова далече, в някои клиники се чака по годин аза първичен преглед.
Трето - резултатът от спермограмата е добър  :D
Четвърто - виж се с тази лекарка, но не изпускай възмоността да се срещнеш с д-р Пападопулус  :wink:
Опитай се наистина да бъдеш по-спокойна!
Успех в понеделник, пиши какво е казала д-р Велкова!

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #61 -: Април 19, 2014, 10:45:49 am »
Здравейте,
при изследване при д-р Даскалов в Пловдив, и Геникалаб, ми излезна положителен резултат на ureaplazma parvum, доктора ми изписа по телефона да пием аз и партньора ми Доксициклин за 10 дни по 2 таблетки. При приятеля ми няма странични ефекти, но при мен усещам леко гадене и изсъхване на лигавицата на устната кухина- това се прежиява, но имам коремни болки, които са постоянни от 2 дни, и не мога да разбера дали е от цикала/досега никога не ме е боляло толкова дълго време/ или е странична реакция на антибиотика? Моля да споделите дали някой е имал такива странични ефекти? Не знам дали да продължавам да го пия?
*

    sev0402

  • **
  • 102
  • Вярата в сбъдването на мечтите ни прави по силни!
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #62 -: Април 19, 2014, 11:55:21 am »
Здравей Лили.Преди месец и нещо и аз имах същия проблем с тази инфекция.Моят антибиотик беше същия,но нямахми никакъв проблем.Успяхме да я унищожим от първия път и на контролата вече я нямаше.Що се отнася до нежеланите реакции,най добре звънни на Даскалов той да прецини.Това е моя съвет.Успех
Не се отказвайте от мечтите си!
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #63 -: Април 22, 2014, 19:00:27 pm »
Лили, ние също минахме по този път. И току що си видях резултат след лечението- отрицателен. При мен оплаквания нямаше, но мъжът ми казваше, че го дразни стомаха. Ти след храна ли го пиеш?
Здравейте и от мен :)
Отдавна чета форума, но досега не съм писала. Със съпруга ми правим опити за забременяване от година и 10 месеца, засега безрезултатни. След множество изследвания, през януари т.г. преди цветна снимка ми откриха уреплазма, хламидия и микоплазма бяха отрицаателни. Изследването беше чрез цервикален секрет, използваха посявка. Лекувахме и двмата в два последователни цикъла със Сумамед, после контрола, която беше отрицателна, но имахме други батерии, за които пихме Аугментин. Последната контрола беше чиста и за двама ни. Цветната снимка беше в Тина Киркова и всичко е перфектно според доктора - тръби и матка - идеални. С радост в сърцето започнахме проследяване на овулацията, но междувременно тъй като една от бактериите, които имаше съпругът ми имаше Ешерихия коли (което според лекарката ми може би е индикация за простатит) отидохме при андролог за мнение. Той пусна нови изследвания (в Дженерали Закрила) и уреплазмата му пак беше положителна. Аз съшо пуснах ново за уреаплазма и микоплазма в Геника, което се оказа отрицателно, но лекарят поиска още едно за всеки случай. И така, тази сутрин взимам резултата от Закрила (там ползвали посявка, което било по-сигурно от Геника...). Положителна е микоплазма, питах два пъти дали говорим за уреа или мико, нямам антибиограма - написа го наръка. В четвъртък съм на лекар, за да ми напишат поредния антибиотик.
Затова исках да ви питам, момичета, на кое да вярвам- изследвания направени през 5 дни: едното в Геника или в Дженерали. Ще съм благодарна на съвет и се извинвам за дългия пост :)
Здравей, michelle  :) Аз съм правила изследвания в Геника и съм била доволна.  Незная как е на второто място, където са те изследвали, но аз бих го повторила на още едно последно място за по- сигурно. А на всички места ли е правена с посявка? Успех!