0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Смени си лекаря веднага . И аз за първи път чувам за такава манипулация за лекуване на уреоплазма . Това не е образование което да се е появило че да се налага да се отсранява по такива методи . Тези микроорганизми се разпространяват по кръвен път/секс/ и се лекуват само с АБ .Ти като го имаш в кръвта как така ще ти го изгорят.
Както и да е потърси друго мнение.
АБ които се прилагат за лечение на тези микроорганизми са от групата на тетрациклините ,азитромицините и кларитромицин в зависимост от чувствителноста на организма ти.  което се прави антибиограма и лекаря преценя кой тип е най-подходящ за теб лично
*
Здравейте,
при направени изследвания по мое желание и по предложение на доки си пуснат изследвания за уреаплазма, микоплазма и хламидия (в Геника-Пловдив). За мое учудване уреаплазмата излезе положителна. Сега като прочетох по-назад в темата, до колкото разбрах тези микроби пречат на забременяването или предизвикват ранен аборт (поправете ме ако греша). Това означава ли, че съм се заразила след това??? Все пак съм в 31 г.с. Дали ще мога сега да пия АБ, които ще ми препишат? :( :( :?
А трябва и да почакам за лечението, защото доктора е в чужбина за няколко дни. Дано всичко се оправи по-бързо, защото искам да раждам естествено, а доколкото знам при наличие на уреаплазма се препоръчва секцио.


*
Иванита 31гс вече не е толкова сташно да пиеш АБ.По всяка вероятност уреоплазмата я имаш преди да забременееш или ако си имала сексуален контакт и по време на бременноста . Може преди да забременееш един от двамата да е имал.

Можеш спокойно да си пиеш АБ който ще ти предпише лекаря. Ако твоя лекар е в отпуск се консултирай с друг който се заномава с проследяване на бременност ,добре е да се започне някакво лечение.
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #43 -: Февруари 13, 2014, 11:53:05 am »
Доста е старичка темата ,но и мой те изследвания за уреаплазма излезнаха положителни :x .
Ureaplasma parvum  Положителен 
Chlamydia trachomatis  Отрицателен 
Mycoplasma genitalium  Отрицателен 
Mycoplasma hominis  Отрицателен 
Ureaplasma parvum  Отрицателен
 Реших да пиша с надеждата някое от момичета който са минали през това да се включат.От вчера двата с ММ пием доксициклин 100мг  на 12часа х 1таблетка за 7 дни.Надявам се че ще успеем да да я изтрепем тази гадина.
Интересно ми е ако някой знае ,защо Ureaplasma parvum  на първият ден е положително а на последния отрицателно.Това ми е много странно.Какво ли значи?

*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #44 -: Февруари 13, 2014, 17:16:23 pm »
marina vdb, аз нещо не разбрах въпроса.
За кой ден става въпрос, първият и последният ден от......какво?
Пожелавам ти бързо да изтрепете гадината  :)!
« Последна редакция: Февруари 13, 2014, 17:18:46 pm от marsi »

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #45 -: Февруари 14, 2014, 07:45:27 am »
Ох объркала съм се от бързане  :oops: :oops: :oops: .
marsi имах предвид ред не ден.В предният пост съм копирала изследванията който ги проверих от сайта на лаб. Генетика.А от мейла който получих от доки. са тези :
Ureaplasma parvum  Положителен 
Chlamydia trachomatis  Отрицателен 
Mycoplasma genitalium  Отрицателен 
Mycoplasma hominis  Отрицателен 
Ureaplasma urealyticum  Отрицателен
 Каква е разликата на уреаплазма от първият и последният ред.

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #46 -: Февруари 14, 2014, 08:42:12 am »
Марина, може би са два вида уреаплазма и едната при теб е положителна, другата - не. Както има няколко вида кандида (албиканс, глабрата и т.н.)
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #47 -: Февруари 14, 2014, 18:50:19 pm »
Маринка, сега разбрах  osi_17,
аз така преди време търсих прилики и разлики между два вида стафилококи  :)

Погледнах в един руски сайт за Ureaplasma parvum и Ureaplasma urealyticum. На кратко, пише че са еднакво разпространени. Всъщност серотиповете са много повече, но са групирани в тези два биоварианта, като единия parvum (обединява серотипове 1,3,6 и14), а urealyticum (серотипове 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и 13). Като в един пациент може да бъдат открити Ureaplasma parvum и Ureaplasma urealyticum по отделно или двете форми едновременно.
Аз си мисля, че все пак е по- добре, че присъства само едната форма, защото така организмът по- лесно ще се справи с инфекцията, но това са си мои разсъждения.
Бързо да преборите гадината  :)!

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #48 -: Февруари 16, 2014, 08:53:45 am »
Благодаря ти marsi  :bighug: и на теб little_rabbit също ,дано успеем да убием гадината от първият път.
Малко се бях шашнала че още от първото изследване излезна нещо ,а още колко има да правя.Кой знае какво ще излезне и при останалите  :( .

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #49 -: Февруари 20, 2014, 14:36:27 pm »
Понеже видях,че пиете доксициклин-само да вметна,че преди и след приема му (около час-два) е добре да не се приемат млечни храни.Отслабват действието му.Успех Марина!
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Вярвайте в Бог!Там,където свършват човешките сили,идва място за чудото!
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #50 -: Март 10, 2014, 19:01:26 pm »
Момичета,  прочетох едно от мненията,  че по време на лечение на уреаплазма не се прави секс,   дори и с презерватив.  Някой може ли да ми каже защо-нали уж презерватива предпазва.?
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #51 -: Март 27, 2014, 10:46:02 am »
Здравейте!
Моето желание да стана мама отново ме накара да почна лекинко да се преглеждам. При мен не стана спокойно на 20 - та сега ли когато съм на 41... Та - лекар... назначени първи изследвания и следните резултати: хламиген тест от секрет  - положителен, уреаплазма  - 10*3... Изревах си очите два дни и се стегнах...Понеже бях болна по време на изследването и пиех силни антибиотици - изчаках малко. А и исках моя човек да се прибере от път и да той да си пусне изследване. Направихме го - и при него всичко е отрицателно... Това ме накара за взема да си пусна отново изследване за мен. Тоя път дадох кръв за хламидия и урина за уреаплазма - микоплазма. И двата резултата са ми отрицателни... Не зная на кого и на какво да вярвам наистина. Лекарката най-вероятно ще ми изпише антибиотик на база първите изследвания... аз вторите си ги реших сама щото тя не пожела да ги повторим когато изразих съмнения... Другия вариант е просто от антибиотика, който ми беше изписан за настинката да се е повлияло и другото...Не знам какво да мисля - не ми се пият антибиотици ако няма нужда някак си...Кажете мнение... Сега пуснахме спермограма и след това ще идем в специализиран кабинет щото до сега само гинеколог ме е гледал. Чудя се и на лекарката - изобщо и не каза партньора им да се изследва - ние си го решихме... до колко да и вярвам и лечение да ни назначи... не знам...
« Последна редакция: Март 27, 2014, 10:55:15 am от magitolo »
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #52 -: Март 27, 2014, 12:48:33 pm »
magitolo, ако лекарката ти е редови гинеколог, не трябва да се учудваш, че не е предложила да направите спермограма. Ти си на 41 години и хич нямаш време за губене при обикновени гинеколози.
Според твоето местоживеене и възможности си избери репродуктивна клиника и действайте по план.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=115
Къде пуснахте спермограмата?


Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #53 -: Март 27, 2014, 14:42:55 pm »
Във Вита тази сутрин...понякога съм оптимист... понякога такива разминавания много ме депресират...
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #54 -: Март 27, 2014, 15:07:35 pm »
Споделирезултатите от двете изледвания с лекарите във Вита. Все пак сте избрали репродуктивна клиника, а това е важна стъпка напред.

*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #55 -: Март 27, 2014, 18:18:55 pm »
Късмет, magitolo! Не си сама - тук можеш да потърсиш сродни души и кураж.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42034.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49012.0
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #56 -: Март 28, 2014, 09:07:21 am »
Препоръчайте ми лекар... Вита и Шейново са ми сравнително близо.. но ако се налага ще ида и в друга клиника.
*
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #57 -: Март 28, 2014, 09:19:10 am »
Ти се нуждаеш от първоначални изследвания и мисля, че във Вита е вариант да се направят. Избери лекар от там, посети го, направете план за изследванията.
Какъв е резултатът при спермограмата?

Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #58 -: Март 28, 2014, 12:01:55 pm »
Ще ходя след 12 днес да  я взема. Едва ли ще разбера нещо от нея де, но ще споделя. Днес ми е депресивен ден :( За доктор Пападопулос във Вита имат час чак за 11,04... да почакам ли или да скоча на някой свободен другата седмица? Имаме само микоплазма, хламидия и микробиология. ааа и хормони на 21 ден от предполагаем цикъл... които уж бяха на ред.. не че разбирам но...мислех да правя снимка след цикъла сега но още го няма тоз месец - сигурно от стрес...и да се пробвам с тестове за овулация ма всеки ден - щото цял живот съм била с нередовен цикъл... Не споменах, но имам две деца на 20 и на 14 години които не знам как ги ми ги подари съдбата - и тогава никой не установи какво ми пречи да забременея когато планирам...
Re: уреаплазма - как и за колко време се излекувахте
« Отговор #59 -: Март 28, 2014, 14:01:34 pm »
Нищо не разбрах от нея - заключение - нормоспермия.  Не ми издържаха нервите и записах първия възможен час за консултация  - понеделник при Велкова. Да видим дали ще ми вдъхне надежда някаква. Интересно - занесах материал в 8,00 на документа пише - даден в 9,30 ???
« Последна редакция: Март 28, 2014, 14:43:06 pm от magitolo »