0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #20 -: Май 11, 2010, 08:45:35 am »
... имам тежест в корема и все ми се струва, че ми се ходи да пишкам, а като ида- няма нищо...Уф, и някаква уроинфекция ли съм лепнала незнам...Утре съм решила да ида да си пусна една урина +ПКК /ако се сещате за друго важно кажете/
alimania, това ми звучи като циститоподобни симптоми. След такива се оказах с е-коли, които спешно лекувахме. Доктор Сигридов ми обясни, че уро инфекциите са много опасни за бременните, защото лесно се разпространяват нагоре и в никакъв случай не трябва да се пренебрегват. Съветът ми е да пуснеш стерилна урина, не просто урина. Измиваш се хубаво само с вода, отваряш чашката (без да пипаш капачето отвътре), пропускаш началната струя и целиш средната в чашката. До към 1 час трябва да я занесеш в лабораторията. По принцип се дава първа сутрешна, ама при нас с това често ходене до тоалетната през нощта, не е много ясно кога е първа сутрешна ;) Стискам палци!

Боби, това, което описваш и на мен ми се случва и аз също се чудех дали са контракции. Но, честно казано, изглежда ми все едно бебето застава някак странно, защото хубаво си опипвах корема отстрани и не ми е стегнат.

Приятен ден на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #21 -: Май 11, 2010, 08:56:37 am »
alimania, пусни си изследванията, които си решила, да не се развива някой цистит, но това постоянн желание за пишкане е възможно и да е от бебчето, което ти се "разхожда" по мехура  :D.
За болката в кръста/опашката/, много вероятно е да е от разширение на таза.Ти вземаш ли нещо срещу контракции?Понякога при контракциите боли кръст, но пък твоята болка е доста ниско за такива.
Сега да дам отчет от вчерашния преглед.
Бебчо е добре.Естествено, че трябва и да има нещо, което да ме притесни, а то е,че околоплодните води малко са намалели вече.Дано е нормално за тези седмици.Според док.и темпото малко сме забавили, защото преди вървеше напред, сега по данни от ехографа някои показатели са по-назад, но аз веднага се зарових в нета да видя кое-що, оказа се само един от показателите за главичката малко по-назад, но като цяло обиколката си е горе-долу колкото трябва за седмиците.
Най -накрая разбрах какво означават съкращенията от ехографските снимки, та да видя кое върви напред, кое назад.Еми това е.
Приятен и слънчев ден на всички.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #22 -: Май 11, 2010, 09:01:54 am »
Ketti, нормално е в тези седмици да намалява количеството околоплодна течност, при всяка жена е различно. Освен това в големи седмици отклоненията в размерите стават все по-големи и не са точен показател за размера на плода. Тук да трепне ръката на опериращия с ехографа дава голяма разлика, за това не си вкарвай филми и се наслаждавай на остатъка, че после ще искаш бебето пак да е в корема ти  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #23 -: Май 11, 2010, 09:09:54 am »
здравейте момичета, моля ви ако можете да ми отговорите пишете...днес си направих тес за бременност Шуърчек и показа втора чертичка, но не знам дале да се радвам понеже взимам Дуфастон и Прегнил ампули, и сестрата ми каза, че те вероятно ще повлиаят на теста. Някой има ли опит с тези лекарства и да е правил тест? ние правихме инсеминация и затова им изписаха дуфастон и 3 ампули прегнил, сега не знам да се радвам или не. Знам, че трябва да си направя кръвен тест, но нямам търпение да се зарадвам. Моля ви пишете...
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #24 -: Май 11, 2010, 09:11:55 am »
сантини, кога ти е бил последният прегнил и какво количество?

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #25 -: Май 11, 2010, 09:12:11 am »
Здравейте момичета, ами то винаги ще има за какво да се притесняваме: в началото ще устискаме ли до 3-ия месец, после - до края, като влезем в 9-ия вместо да се успокоим, започваме да си мислим всичко наред ли ще е с бебчето, как ще мине раждането и т.н. А после още колко ще има да им се притесняваме след като се родят...но без това не може :)
alimania, аз също съм на мнение, че трябва да си пуснеш стерилна урина, дано всичко да излезе, че е ок! :crossfingers:
ketti, а ти не се притеснявай толкова, много често на ехографите едно потрепване на ръката на док, докато мери главичката или нещо друго и веднага дава отклонения, ще видиш, че следващия път всичко ще е в норма! :D
Хубав ден на всички! :sunshine:
П.С. mini ме е изпреварила :)
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #26 -: Май 11, 2010, 09:28:09 am »
Добро утро!
Смайли....то не останало бе.... как бяга това време  8O
alimania дано всичко да е добре с урината, че неприятна работа  :? Аз от началото съм с болки в опашката ама като се позастоя особенно седнала, даже милото все се майтапи, че трябвало да забременея за да разбере, че имам опашка  :lol:
Аз да кажа вече и за моя преглед - бебо е добре ...... като за слонче  :lol: :lol: :lol: тежи 2400 и доки каза че при никакви положения няма да стигнем до юли (пък аз така искам поне до 01.07.да стискам кълките  :( ) Ама в крайна сметка жив и здрав да е пък когато иска, тогава да идва!
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #27 -: Май 11, 2010, 09:34:33 am »
Благодаря ви, успокоихте ме.
Според док., след около две седмици трябва да се ориентирам към някоя болница, там да съм под наблюдение пак около две, защото при мен може и да избърза момъка.Плацентата ми е май втора степен вече.

Аз да кажа вече и за моя преглед - бебо е добре ...... като за слонче  :lol: :lol: :lol: тежи 2400 и доки каза че при никакви положения няма да стигнем до юли

 :D :D Стискай anizi.
Ние пък сме 2100 за 33 седмица., та това ми е чуденката дали не е малко или пък твойто бебче е по-едричко.
« Последна редакция: Май 11, 2010, 09:42:21 am от ketti »
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #28 -: Май 11, 2010, 09:36:27 am »
Добро утро,
Анизи, те чуждите лентички сякаш летят, а нашата все тъпче на едно място. :D, дано устискаш до когато искаш, ама бая юнак си отглеждаш-папка си детето.
При мен нищо ново засега.
Желая ви хубав ден
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #29 -: Май 11, 2010, 09:54:55 am »
Кети, не е дребничко твоето - добре си е детето, ама моето добре папка явно  :lol: Татко му каза - да папка сега - после на диета  :lol:
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #30 -: Май 11, 2010, 10:42:48 am »
Кети, и моята бебка в 33 седмица е 2100 според ехографа, така че не се притеснявай. Според док- едно средно статистическо бебе  :lol:
На Анизи браво на юначето!
На последния преглед док също записа плацента ІІ- ра степен, но нищо не каза. Дали почва да презрява или нещо подобно? Някой знае ли нещо по въпроса?
 :welcome_1: на Барбарончето и лека и спокойна бременност до края!
Да се оплача малко- в последно време страдам от безсъние. Четох, че е нормално, обаче на следващия ден се чувстваш като парцал. Сериозно ме гонят нервите явно. Постоянно мисля какво ми предстои,за бебешки неволи и т.н. Наближаването на дългоочакваната среща ме прави по-тревожна, затова само спокойствие ама как да си програмирам мозъка... :lol: Иначе ходя по разходки, не съм се залежавала въобще, пия си топлото мляко преди лягане...После ще ми се спи ама нъцки :lol:
Слънчева седмица момичета!!!
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #31 -: Май 11, 2010, 10:53:24 am »
кети, не ти е малко бебето. Не се притеснявай!
анизи, ти правила ли си изследването за захарен диабет?

*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #32 -: Май 11, 2010, 11:20:08 am »
Добро утро и честита ни нова темичка. Бабрборанке добре дошла. Ние току що се връщаме от ехото - 20 седмица, броихме пръстчета, гледахме крачетата, бебка ни помаха с ръчички, засега всичко е наред. Благодаря ти Господи! Почнах да разглеждам за розови дрешки, много е странно след момченце да имаш момиченце, пак се размечтах...
Ани - споко то детенце си знае колко му трябва. :wink:
Smile_baby - наистина колко бързо минава времето... :D
alimania - успешни изследвания.
Лек ден и погалете шкембачетат от мен.
<br />[/url][img]http://ticker
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #33 -: Май 11, 2010, 11:42:58 am »
Блу скай - не съм и за това нещо и аз взех да се замислям. От месец насам все питам доктора няма ли да направим, а той казва че няма нужда. Аз обаче май мисля да пробвам с рогата напред и да си го направя. Дано да не се окаже нещо такова  :( Таткото се е родил много едър (4500)и всички го отдават на това, та и аз много се надявам да е това  :?
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #34 -: Май 11, 2010, 11:50:40 am »
Анизи, ако на нормалните кръвни изследвания кр. захар ти е в норма, няма нужда да се притесняваш. Моя мъж също се е родил много толям 4600гр. и бебето върви напред като татко си. То си е генетично заложено явно.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #35 -: Май 11, 2010, 12:01:16 pm »
Здравейте момичета!

Ама доста сте изписали, ей :)

Браво Анизка, супер ти е бебока хехех :) Всичко ще е наред.
Наистина бързо се скъсява дистанцията до появата на бебоците ейй :)

Дано се родят бебчетата безпроблемно, па големи или малки, няма значение, каквито такива!  yahoo_17

Аз днес бях на ЖК и ми мериха корема, вече се вижда осезаемо. Хубавото е, че в последния месец не съм качила килограми - щото аз и без това съм доста пухкава.
Довечера ще ходя на другия доктор - да го видим бебо и на ехографа колко е голям. Дано пък се и види и какъв пол ще е. Знам, че е рано :) Ако не, ще го гледаме по време на ФМ през Юни.






*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #36 -: Май 11, 2010, 12:48:19 pm »
Ох, Големи вълнения!

Аз утре съм на лекар и вече нямам търпение изобщо...толкова въпроси имам!
Би трябвало със сигурност да ми потвърдят девойката, или да ни е порастнало нещичко.
Също искам да попитам, дано не забравя! че там забравям ума и дума...нещо много ниско имам чувството че ми стои бебето. Може да не е така, но аз така го усещам..притеснявам се малко, но то аз от какво ли не се притеснявам...
Също, до сега не са ми правили микробиология..а нещо ми се засили бялото течение.
Абе да не ви занимавам, утре ще си питам всичко по списък.

Стерче  :) половината път изминат! Браво, все така до края!

Раши ще те чакам да разкажеш как е минало  :bighug:
Нищо чудно да ви видят , на мен Дяволов още в 13 седмица на БХСто ми каза, че по-скоро сме девойка. ( и аз Юни на ФМ, ти къде записа на финала, че забравих? Май Томова беше казала... )

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #37 -: Май 11, 2010, 13:14:42 pm »
Здравейте от мен  :)сега се връщам пак от лекар.Боби и аз си мислех че не е от контракциите а че просто бебка се намиста някак странно но още докато легнах да ме прегледат и като видя доктора корема и като го пипна колко е твърд категорично ми каза че е от контракциите.А аз честно да кажа не усещам нищо освен втвърдяване в горната лява част на корема,все едно дупето си опънало там.Малко ми и натежава като че ли и усещам някаква тежест ниско доло но си мислех че е нормално все пак съм 34седмица и корема ми е доста голям.
Общо взето това е повече почивки хапчетата и след обяд ще видим новите резлтати от желязото. А до няколко дни ако не спрат контракциите може да полежа малко в болница  :( така се разбрахме.
Кети  :)толко трябва да е никак не е малко бебчето.
Момичета живи и здрави да са само бебчетата пък едри дребни няма значение.
сантини,от Дуфастона не но от прегнила може и да покаже +++тест,направи кръвен и след 2дни го повтори.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #38 -: Май 11, 2010, 14:32:21 pm »
Раис, при Томова на Фм се записах да - за 4 Юни.


*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #39 -: Май 11, 2010, 15:52:29 pm »
сантини, по принцип трябва да са минали 10 дена от последния Прегнил, ако са били 5000 единици. Аз последно бях слагала 1500 и тестът ми беше след 6 дена, като докторът каза, че ако не е достатъчно висока стойността, а само леко положителна, значи е от него.

анизи, не знам дали има връзка между рожденото тегло на бащата и това на бебето ти. Нямам представа. Както и не знам дали шаноар не е права за захарта в обикновените кръвни изследвания. Аз живея извън България и тук правят теста за гестационен диабет (обременяване с глюкоза) профилактично на всички бременни към 26-27 г.с. Мисля, че от сегашните бременни Боби беше с диабет (както и стела к, която роди преди няколко дена). Дано се включи!
Потърси в гугъл повече информация или пусни тема тук! То е хубаво, че докторът ти е казал, че няма нужда, но в крайна сметка отговорността и притесненията са си само твои.  :( Дано няма нищо сериозно!

барбаронче, ти си знаеш.  :bighug: :bighug: :bighug:


Лека бременност на всички!