0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #40 -: Май 11, 2010, 16:14:38 pm »
Да blue_sky, мен ме диагностицираха с гестационен диабет. Общо взето моят не е много изразен, защото за сега се научих с не много мъка да я контролирам захарта, ама първоначално беше кофти. Моята бебка днес ще я мерят, но до сега вървеше добре, не е била по-голяма.  
Анизи, добре е да го направиш този тест за твое успокоение. Няма какво да му стане на бебчето, но стават големи бебета и ако прекалите с растежа може да се наложи цезарово сечение. Не се води по това дали си напълняла много или не. Аз до сега съм качила общо 7 кг ( непрекъснат варирам, но повече от 8кг в повечене съм била). Една колежка, която е слаба като щека, преди 3 дена я дигностицираха и нея с диабет. А тя милата се тъпче с храни, защото и се караха, че нищо не била качила. А и при таткото не е ясно дали свекървата не е била с диабет също. 4% от бременните го имат.

BUBA12 и при мен е същото. Ами значи за тези фалшивите контракции. Миналата седмица седях 20 минути вкючена на монитор за контракции и за тоновете и трябваше да натискам едно копче като усетя бебка, че мръдне. Та тогава още нямах контракции, а сега вече е знам.  Мен лично не ме притесняват - нали казват, че вече е нормално да ги имаш.

Боби
« Последна редакция: Май 11, 2010, 16:16:21 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #41 -: Май 11, 2010, 18:11:40 pm »
Боби, какви ти бяха стойностите на кр. захар преди да ти правят това обременяване с глюкоза?
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #42 -: Май 11, 2010, 18:20:41 pm »
Здравейте момичета, доста сте изписали днес!
След като миналата седмица бях много притеснена - със много силни болки ниско долу в корема (имам си големичка миома) и лежах в болница, постепенно се пооправих и сега съм добре.
Преди малко се връщам от преглед ходих извънредно да ме прегледа моята док., заради болките, бях се ошашкала много, още от началото на бремеността имам болки, но това беше много зле, дано не се повтарят  :(.
Поуспокоих се бебчето е добре и най-важното най-накрая го видяхме какво е - момиченце!!!Много съм щастлива само се моля всичко да е наред въпреки проблемите да изддържим до 9-тия месец.
Желая на всички във форума само положителни емоции и здрави бебчета!  :D
Бубе, стискай още малко , от мен стиснати палчета имаш!
Барбаронче дабре дошла и лека бременност!
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #43 -: Май 11, 2010, 18:30:37 pm »
Tais,значи ще връзваш панделки.
Тези болки от миомата ли са?Какво казват докторите?Дано да минават и да изкарате до края с малката госпожица.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #44 -: Май 11, 2010, 18:43:25 pm »
Да Кети, миомата притиска, а също и при разпъване на матката, поне това са повечето обяснения, иначе как е точно и аз незнам, от толкова четене в нета и аз незнам.От началото на бременноста си съм в болничен и си лежа в къщи, пия си и магнерот 3х2, при нужда папаверини, бусколизини, нош-па и днес ми изписаха при следващи силни болки - Гинепрал 3х1/2 и инжекции с папаверин и бусколизин, само се моля да не се налага или поне да не е скоро.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #45 -: Май 11, 2010, 19:12:03 pm »
Ако се налага и по-рано ги почвай.Още поне 10 седмици, дай боже и до края да изкараш.Тези миоми са неприятна работа.На мен са ми махали две.
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #46 -: Май 11, 2010, 19:34:25 pm »
Тайсче  :) супер честито ви розови гащички.Стискай там :lol:няма да се предаваме я.Майтапа на страна но ако се налага и по рано ги слагайте.

Боби ,и аз мисля че са нормални ,но лекарите малко ме ошашкаха и мен като ме понаболява и ме хвана шубето :lol:
А иначе днес си взех изследванията на желязото и желязо свързващия капацитет и са в норми :) е това не мога да си обесня пия си лекарствата а хемоглобина пада и то много от 112 е паднал на 101.
Ох каквото такова по спокойно ще я карам и ще стискам още малко поне 3-4седмици :lol:
 Господ да ни пази всички.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #47 -: Май 11, 2010, 19:59:52 pm »
Хей, хейййй!
Днес ходихме на лекар да си видим бебчо! Ами на място си е и расте в норми  :lol: Какво по-хубаво от това  :wink:  :lol:
В девета седмица сме! Новобранци сме, но смятаме да я изкараме до края  :wink:
Таисче, лежи си, почивай си и си вземай лекарствата!
И на който му трябват още няколко седмици да стиска кълки и да се пази!
Леки месеци, момичета!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #48 -: Май 11, 2010, 20:14:24 pm »
Сега се връщам от ултразвука и да докладвам. Бебка е 2060 г., и се води в 33тия процент по размери( т.е. дори и по средата не е). Ще ми е фино момиченцето явно.

Бубе, аз питах за тези контракции сега като бях там и въобще не им направи впечатление. Казаха, че бебето може да прави така, защото то усещало контракциите и че било проблемно само, ако ми прави нещо на шийката, а така горе да не се притеснявам.  А днес докато бях вързана за машината( което беше около 25 мин) нямах никакви контракции. На мен хемоглобин въобще не са ми мерили отдавна, дори не си спомням кога беше последния.

Tais и аз си имам миоми и то 3 в стената на матката, но не са големи. Аз не съм имала болки от тях. Твоята от вътре ли е? Честити розови гащи  :).

shanoar , тук се мери в други единици, но на гладно сутрешната захар ми беше нормална. Хванаха го чак като ми дадоха да пия глюкозата. Тя си е рутинен тест- не са ми го правили, защото е имало проблем.



Боби



« Последна редакция: Май 11, 2010, 20:18:15 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #49 -: Май 11, 2010, 21:22:33 pm »
Боби ,моя хемоглобин го следят защото ще съм със секцио.Ох успокои ме и ти друго е да чуеш още едно мнение.А малката нали ще е мадама как няма да е финна :)

Барбаронче  :)радвам се за хубавите новини само така до края.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #50 -: Май 11, 2010, 21:36:27 pm »
Момичета много сте изписали днес :)
Анизи, не мисли за теглото на бебка - моето ми казаха, че ще е гигант и че главата му е голяма,а се роди 2980.
Таис, честити розови гащи :)
Рашинка, радвам се, че прегледа е минал добре :)
Не знам до каква степен теглото и качването има връзка с гестациония диабет. Аз качих общо 19 кг. и кръвната захар беше в норма. Излязох минус 7 кг. от родилното, другите ще ги свалям в движение и явно с много нерви.
Момичета, съвсем сериозно ви съветвам - дайте на всички да разберат, че ще си гледате бебетата както вие искате, защото снощи свекито ме докара до треска. Тя жената от добро , ама не успях да се погрижа адекватно за бебо, защото се тресях цялата, ревях и при температура в стаята 23 градуса се завих със зимно одеало. Да ми е жив и здрав мъжа, че успя да ме успокои. Днес имаше още серии, но насметохме всички по телефона. Единствените хора, които наистина помагат са брат ми и жена му, просто защото имат две деца и като имам въпроси направо на тях звъня.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #51 -: Май 11, 2010, 22:37:33 pm »
Буба, а ти защо ще си със секцио?

Жаси, карай я по-леко и на свекито не и обръщай толкова внимание. Като им дадеш да разберат кой взима решенията за детето, ще свикнат. Тя и моята свекърва е такава и ми къса нервите като реши да прави нещо уж от добро, та ще видим и ние как ще сме като дойде да ми помага. А за треската - въпреки, че е било от нерви, не е зле, ако се повтори, да си премериш температурата, ей така за всеки случай.


Б.
« Последна редакция: Май 11, 2010, 22:45:58 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #52 -: Май 11, 2010, 22:49:36 pm »
здравейте, благодаря на тези които ми писаха..утре е 13 ден и мисля дя се няправя кръвен тест...мислите ли че е рано, а кръвният тест също ли се повлиява от прегнила?
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #53 -: Май 11, 2010, 22:50:26 pm »
Здравейте, момичета!
Честита нова тема. Дано носи само положителни новини от ново и старо ;) забременели :) Виждам, че доста от вас вече са на финала. Успешно раждане и красива и емоционална среща.. :)


*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #54 -: Май 11, 2010, 23:03:18 pm »
сантини, да, и кръвният се повлиява от Прегнила. Аз не разбрах колко и кога са ти слагали. Ако са 5000 единици, трябва да изчакаш 10 дена след тях. Иначе 13 ден по принцип не е рано за тест.

Успех!

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #55 -: Май 12, 2010, 10:22:07 am »
Здравейте и от мен!
Жасинка, много се радвам да те видя пак на линия. Недей да обръщаш внимание на свекървата, постепенно ще се уталожат нещата. Ти си майката, така че най-добре знаеш какво е добро за твоето дете. Да нацелуваш Ники от нас!
Раши, поздравления за отличните новини от прегледа. Скоро ще разберете и пола, няма къде да бяга. Ама аз още от началото ти казвам, че ще е мъж и така ще излезе, да знаеш.  :lol:
Моля само да не шашкате Анизка с този гестационен диабет, много си е екстра наборчето. И нашето върви дунди със стотина грама разлика по-малко от бебчо на Анизка, ама няма как да е иначе - с майка 180 см и татко 2 метра.  :P Пък в крайна сметка докато не се роди, както е казала и Жаси, не можеш да си сигурен за точното тегло.
Стерче, честито преполовяване на бремеността. Всичко да върви по мед и масло с малката принцеса!
Аз малко да ви разсмея - бях си поръчала по интернет стерилизатор и помпа за кърма. Та вчера доставката пристигна. Аз в първия момент голяма радост. После отварям кутиите, там хиляди джаджи - шишета, биберонки, четка за шишета и биберони, и аз като му дръпнах един рев, мъжът ми се видя в чудо. И то защо - защото като видях хилядите дребосъчни неща и изпаднах в паника, че нямам никаква идея кое за какво се ползва. И голям рев, викам "То ще вземе да се роди скоро това дете, ще ми го дадат, а аз не знам какво да го правя, нямам идея как се гледа". Та, голям панаир направих с бременните си хормони, ама после се успокоих. Добре, че от другата седмица вече ще съм си вкъщи и ще мога да отида на няколко лекции за бъдещи родители, та малко да вляза в час. Такива ми ти работи при нас.
Хубав ден на всички!
« Последна редакция: Май 12, 2010, 11:27:27 am от Scarlett »
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #56 -: Май 12, 2010, 10:39:47 am »
Честита нова темичка!
Желая лека бременност на всички ветеранки.  :D :D :D

Сантини, успех при теста!
Скарлетче, не се шашкай, мила. Всичко с времето си - и аз гледах като трактор / :D/, когато се наложи да взема за първи път едното дете за да го храня с биберон, т.е. аз не го взех, а ми го подадоха, когато вече бях седнала / :lol:/. Голям страх ме гонеше! Акушерките ме подкрепиха, обясниха ми всичко.

Ей, Барбарончеееее! Събра смелост и излезе на светло!  preggo :flower:
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #57 -: Май 12, 2010, 10:44:03 am »
Хахаха, Скарлет, мила, извинявай, но искренно се смях на разказа ти :)
Аз ходих на доста лекции и бях убедена, че знам всичко, никой не може да ми се опре...ми да ти кажа добре, че е брат ми да ме подсети за някои неща и добре, че започнах да се водя по бебо, не по лекции. А тия джаджи знаеш ли колко бързо се разбират за какво са :D Първия ден като се прибрахме не знаех как да сглобя шишето, че исках да му подтопля кърма, не знаех как се ползват силиконови зърна...абе добре, че беше Кало да подържи и успокои бебо докато се оправя. А на видео-бебефона, който работи 4 дни вече снощи му прочетох инструкциите :)
[/url][/url]
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #58 -: Май 12, 2010, 10:45:47 am »
Здравейте и от мен!
Scarlett  :bighug: рядко се появяваш, а аз все се сещам за теб и сега се радвам, че си добре и ти и бебчо. Пък за гледането и мен ме е хванало шубето, ама вярвам, че ще се справим!
Жаска много гадно, когато всички започват да дават съвети, да се пъхат, все едно ти си никоя и нищо не знаеш! Надявам се да са те разбрали и да не те тормозят повече! :bighug:
Рашинка, супер новини и само такива да носиш. Няма значение пола след всичко през което сме минали, само да е живо и здраво и всичко да е наред!  :bighug:
Стерче честита ти принцеса! Казах ти аз, че всичко ще е наред сега вече само много усмивки и честито преполовяване на бременността  :hug2:
*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #59 -: Май 12, 2010, 11:21:21 am »
Чета ви, чета и ми става едно мило... :D Всеки един етап си е свързан с някакви тревоги, надежди, радости...Спомням си, докато обикалях по доктори и всеки месец ревях при поредния цикъл как си мислех: Боже само да видя положителен тест, нищо друго не искам...Не искам, не искам, ама после пък започваш да си викаш-ох, дано не е извънматочна, ох дано се задържи, айде да минат тези три месеца, после започват други тревоги- вие по-добре и от мен знаете! Ето, като чета постовете на момичетата в 30+ седмица и все се чудя: еее, ми те бебчетата са си готови, защо се притесняват! Предполагам и дано да стигна до тези седмици, че и аз ще се притеснявам! :) После виждам, че идват следващите притеснения: какво да правя с бебо!? :D Но дай Боже, такива да са ни тревогите!
Бъдете здрави всички! :D
П.П. При мен урината излезе силно алкална, следобед съм на док и ще пиша какво е казал....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"