0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #280 -: Май 25, 2010, 12:11:14 pm »
Здравейте сладурчета,

Аз бях малко по провинцията след като полежах една седмица след серклажа - да се поразсея. Случиха ни се едни случки, не е за разправяне, хе хе :) Отлетя ни едната гума на колата, както си карахме и беше много психическо. Но, слава богу сме добре!
 osi_16
Красита, честито, мила! Да ти расте жив и здрав малкия Джулиан и много да те слуша! :) :cheerleader:

Раде, ще питам мъжо какво да правиш с венците. Би трябвало всяка вода за уста да е добре. Иначе ако трябва си купи по-мека четка за зъби и търкай лекичко. Хубави са тези на Curaprox, но са малко скъпи.

Аничка, пу пу, дано не минете малката гара 3,5 кг :) Стискам палци.

Шани, и мен кръста ме побърква. Понякога много ме боли и ме схваща. Като се наведа после едвам се изправям. Не съм имала проблеми с него преди да забременея.

Ух, нямам търпение да започна да ги усещам бебока вече. Знам, че ми е рано за първа бременност, но все се вглеждам за ритници. :)

Хубав ден
« Последна редакция: Май 25, 2010, 12:13:39 pm от Раши »


*
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #281 -: Май 25, 2010, 12:38:30 pm »
Раши, добре се завърнала след толкова премеждия-вглеждай си се вече, ама чак ритници на първо време да не очакваш. По скоро гъделичкане, пърхане в корема или като в моя случай драскане са първите поздрави. Всеки различно го чувства и затова на различни работи го оприличава.
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #282 -: Май 25, 2010, 12:52:54 pm »
Здравейте ,момичета!Виждам ,че си говорите за движенията на бебето..Аз миналата седмица ,мисля ,че ,усетих нещо ,подобно на гъделичкане и потупване,но вече от 5 дни  не усещам нииищичко :(
Трябва ли това да ме притеснява, мисля само за това..отивам да  си направя едно кафе.

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #283 -: Май 25, 2010, 16:19:18 pm »
Първо, честито на Красита! Да ви е жив и здрав младежът!
Leila, и при мен беше подобно на гъделичкане, може би наистина "пърхане" е най-точното определение. На следващия преглед при Сигридов го питах кога трябва да започна да усещам бебето всеки ден и кога трябва да започна да се притеснявам, ако не го усещам. Той ми отговори, че всяко бебе си е различно и такъв отговор не може да се даде. Най-вероятно си мърда лекичко, но тъй като е още малко, не го усещаш. Сега вече от няколко седмици (може би 3-4) го усещам всеки ден, задължително, което е доста успокояващо. Но пък и бебчо е пораснал бая - на последния преглед беше 1 кило. Така че, ослушвай се, със сигурност ще започнеш скоро да го усещаш по-редовно, но не се притеснявай, ако не чувстваш нищо по-дълго време.
При мен почти безотказно действа лягането по гръб (ако не ти става лошо, разбира се) - веднага започва да бушува и да ме побутва, а и така, като че ли, най-ясно се усещат движенията, дори и да са по-слаби.
Поздрави и приятен ден!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #284 -: Май 25, 2010, 16:53:05 pm »
 cambozzola лежа по гръб колкото мога  и  се опитвам да усетя нещо,ама явно не му е сега времето.

По-бързо да дойде 2 Юни,тогава съм на 4Д..дано всичко бъде наред :)

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 61
« Отговор #285 -: Май 25, 2010, 17:40:46 pm »
Leila, аз някъде до 27-28ма седмица редовно си имах дни, в които не усещах. После дори в 31ва или 32ра беше направих паника, че 2 дена не я усетих и ме пратиха на изследване, а тя в чакалнята се разрита така, че корема ми заподскача. Така че е индивидуално за всяко бебе. А това с броенето на движенията, за което казват да правиш след 28ма седмица въобще не съм го правила, защото те искат 10 движения за 2 часа, а аз от сутринта до следобяд абосолютно нищо не усещах. Обаче тя си се движеше, нищо че не усещах, защото като ходех на УЗ и се виждаше.