0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #140 -: Април 02, 2011, 14:55:01 pm »
Дай стойности. Доколкото помня, IgA беше за активна инфекция, затова и IgG са още ниски. От друга страна ДНК тестът е отрицателен, а той се води по-точен, но пък може да е отрицателен, защото инфекцията е прясна. Не знам, най-добре се консултирай с лекар. Ние тук не можем да дадем еднозначни отговори, а камо ли компетентни. Виж по-нагоре Dessi_kk е обяснила за различните антитела кога и как се образуват.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 15:15:35 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #141 -: Април 02, 2011, 16:44:05 pm »
Да знам че тук не могат да се дадат точни отговори но понеже сега се сблъсквам за това реших да попитам и тук и да коментираме.
А-1.8/положително при реф.ст-ст <1.8/отрицателно >1.8/положително
М-0.5/отрицателно при реф.ст-ст<0.9/отрицателно от 0.9 до 1.1/граничен и >1.1/положителен
Г-1/32/положителен при реф.ст-ст <1/16/отрицателно
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #142 -: Април 02, 2011, 18:50:08 pm »
Ами всъщност, IgA ти е гранично, а IgG си е височко. Може би сега започва фаза на активна инфекция и предстои IgA тепърва да се вдига или пък обратно, да отшумява и да е останала хронична и съответно IgG тепърва ще спадат. Можем само да гадаем, но при всички положения трябва да се консултираш с лекар. Мисля, че ще ти предпише лечение.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #143 -: Април 04, 2011, 12:18:33 pm »
Много благодаря ,предстои такава консултация. Понеже пиша и в проблеми с щитовидната жалеза и имунологични иследвания Може ли тези повищени стойности за хламидия и от този сорт вируси да влияят и на повишаването на НК-клетките на АФА

Много се ровя по този въпрос заради двта аборта които имам в големи седмици.И по неволя се опитвам да расъждавам .Ако нещичко знаете за това !
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #144 -: Април 04, 2011, 16:12:26 pm »
Ами за жалост не мога да дам мнение по този ти въпрос. Не зная за такава връзка, възможно е да има. Защо не попиташ ендокринолога си?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #145 -: Април 04, 2011, 18:09:09 pm »
Да разбира се че ще я питам. Просто бях нетърпелива и затова споделих ако някой е имал  подобни расъждения и аз да науча нещо в повече,пък и да съм по -подготвена понеже имам време до записания час.
Ще пиша каво ми е отговорила но и ако някой нещо тук се сети ,нека сподели.
*
Re: Хламидия
« Отговор #146 -: Април 06, 2011, 13:13:50 pm »
Включвам се пак ,въпреки че все още никой не е отговорил.
Има ли жени с отстранени тръби и с позитияни резултати за хламидия . Вчера говорихме с гинеколога .Той казва че няма смисъл да се лекува защото ако съм я срещнала някога тя поразява тръбите те са като краен гостоприемник и че вече съм си изградила антитела. Може инфекцията там да персистира при определени обстоятелства .Обаче аз нямам тръби. Тогава къде е ? Затрудних го с този въпрос и започна да ми обяснява че ако в момента съм имала дори и лека настинака можело да отчете позитивен резултат.
И понеже това са имуноглобулини значи ми се струва това има връзка с повишените АФА.

Та така расъждавам си .Ако някой се оплел като мен ,нека нещо да напише .Може пък от някъде да изкочи нещо
.

« Последна редакция: Април 06, 2011, 13:16:33 pm от zarina »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #147 -: Април 06, 2011, 15:46:53 pm »
А защо ти ги няма тръбите? Извънматочни? Извинявай, може да си писала някъде, но нямам спомен. Именно понеже хламидията поразява тръбите по най-различен начин /нагъване, запушване, хидросалпинкс, сраствания/, често се стига до извънматочни бременности. Ако състоянието на тръбите е било видяно само на ЦС, някои от тези изменения може и да не се установят и всъщност да не се знае, че причината е хламидия.
Аз съм с отстранени тръби, но след установена прекарана хламидиална инфекция и категорични доказателства за необратими щети. Много често първо се установяват щетите, от което се прави извода за прекарана хламидия, ако не е била изследвана или е изследвана твърде късно и резултатите не дават представа дали си имал или не. За жалост тази гадина протича безсимптомно и когато я открием, често е твърде късно. В тази връзка, недоумявам как гинеколозите масово не препоръчват това изследване за профилактика, знаейки какви поражения нанася хламидията и че трудно човек би заподозрял, че има, ако не се тества периодично за всеки случай. Тази тема ми е много болна, защото откакто водя полов живот ходя редовно на гинеколог за профилактични прегледи /на 6-7 месеца/ и нито един не благоволи дори да ме уведоми, че такова чудо съществува, а какво остава да ми назначи изследване. Ако поне един си беше свършил работата, можеше да не се стигне до тук...Никога няма да се примиря с това.
Извинете за отклонението, това наистина ми е болна тема.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Хламидия
« Отговор #148 -: Април 06, 2011, 16:09:11 pm »
При мен странното е че точно една "загубена" гинеколожка при която отидох, когато още в началото решихме да работим за бебе, ми я назначи.
То и това беше единствето нещо от прегледа де, ни узи, ни хормони, ни нищо - здрава съм била, ама не съм ли била малка за дете :lol:.
И хубаво че поне това направи, че имах текуща инфекция, изписа ни после някакъв антибиотик и май трябва да съм и благодарна, че може би заради решението й да ми я назничи сега нямам проблеми и с тръбите.
« Последна редакция: Април 06, 2011, 16:11:01 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #149 -: Април 06, 2011, 16:19:49 pm »
Мдааа, радвай се, Радост, радвай се. На мен пък една ми беше казала, че съм абсолютно здрава само по едни хормони :lol: Явно имаше очи-рентген :lol: Бисери колкото искаш...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #150 -: Април 07, 2011, 18:21:33 pm »
Да едната при извънматочна бременност а другата е коаголирана т.е. прекъсната Така че аз не би трябвало да отчитам наличието на хламидия. Освен това различните лаб дават различни резултати ,което също нетрябва да е така . При ДНК анализ чрез полимеразна верижна реакция PSR дава отрицателен а като дам в цибалаб или кандиларов излиза че има . Ходи ги разбери . Аз разбира се пия АБ но се чудя дали трябва ей така за всеки случей.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #151 -: Април 08, 2011, 01:31:30 am »
Ох, не знам какво да ти кажа, при мен след 3 курса антибиотици, така и не успяхме да свалим IgG под горна граница. Всички други титри преди и след лечението си бяха отрицателни. ДНК тестът също беше отрицателен. Според двама лекари, инфекцията е станала хронична и отърване няма, в смисъл, че полза от нов прием на антибиотици просто няма. По-зле нямаше накъде - ТВБ, хидросалпинкс, множество сраствания в малкия таз. 
Не мисля, че щом нямаш тръби, то не би следвало да се отчита хламидия. Другата тръба защо е прекъсната? При лапарото /предполагам така са ти прекъснати тръбите/ не се ли установи какво е положението и какви щети има? Белите от хламидия са доста характерни и доколкото съм чувала от лекари, доста точно може да се разпознае, че е имало хламидия по пораженията.
Относно разликите в различните лаборатории - наистина не би трябвало да има такива, поне не и в съществени размери, но предполагам има някакво допустимо отклонение, знам ли и аз. Големи ли са разликите в стойностите?
Всъщност, лекуващият ти лекар какво казва по този казус?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #152 -: Април 08, 2011, 09:58:51 am »
ОХ, и аз ще кажа така . Нали затова си пишем.При другата е видян хидросалпингс ,което да кажем е в следствие на хламидията. Не ми казаха нищо повече. НО да кажем аз приемам че това е било от хламидиялна инфекция.И аз карам трети курс АБ ,това е отвратително защото се налага и за други неща да се пият АБ и става един ужас.

Относно разликите в иследванията. Между цибалаб и кандиларов които показват наличие на хламидия няма но има разлика с ДНК анализа на Геника . На кое иследване сега да се довериш,просто можеш да полудееш.И с тези два аборта които имам.......
Лекарите и те незнаят защото и те нямат единидушно мнение. Както писах при всеки при който ми се е налагало да ходя получавам все различни мнения. Не коментират лаб резултати защо едните така а другите иначе но мнението за лечение е както писах 50/50
Затова търся някаква друга връзка с повишените имуноглоболини и с други повишени имунологични стойности или нещо друго и аз незнам какво.

Спомням си един случей беше много отдавна през 1997 когато направих 1ви инвитро опит. Тогава бяхме в групата около 20 жени .Спомням си че ни заведоха всички в някаква лаборатория за иследване на хламидия и се оказа че всички имаме без изключение . Е това възможно ли е ,всички.И си спомням че от това зависеше дали ше ни правят трансфер. На нас тогава нищо не ни казха . Това беше още в зората на откриването на тази инфекция.Затова си мисля че има нещо което не е съвсем точно при тези иследвания. Освен това С-РП ми е 0.1 далеч под долна граница . Той показва възпалителни заболявания които са и в следствие и които може да доведе една хламидиялна инфекция .Знам че има хламидялна инфекция която предизвиква пневмония и поразява белите дробове ,може би това дава повишените стойности . ще си направя и ренгенова снимка и натях то и без това е полезно профилактично да се прави,защото и там процесите протичат понякога дълго и скрито.

Правяпоследен курс с АБ и спирам .Надявам се след около 2 месеца ст-ст да са спаднали. Мъжът ми отказва да пие. Защото при него в нито едно от иследванията не показа наличие.И това незнам как е възможно . Значи лабор за неговите иследвания са единодушни а при моите не са.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 10:04:10 am от zarina »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #153 -: Април 08, 2011, 14:41:47 pm »
Възможно е мъжът да няма, рядко се случва, но е възможно. Мъжете били по-устойчиви на тази инфекция, лекар ми го беше казал това, не знам колко е вярно. Моят също нямаше, но пи лекарства. А между другото, много е важно кога точно си я карала, може още да не сте били заедно. Високите IgG показват нелекувана с години инфекция. При мен случаят беше такъв и може и затова мъжът ми да нямаше повишени антитела.
Кръвният и ДНК тестът са два различни метода на изследване. Вторият се прави само в Геника, независимо в коя лаборатория занесеш пробата, те го изпращат в Геника. ДНК тестът е по-чувствителен и от тази гледна точка мисля, че е нормално да има разлика при двата. Доколкото помня, ДНК тестът отчита само наличие на прясна или активна инфекция, ако само IgG са повишени, няма да отчете положителен резултат. Някъде назаз dessi_kk беше постнала брошура от Геника и там е обяснено по-подробно, аз сега говоря по спомен и може и да бъркам някъде. Върни се и прочети.
Абортите преди или след откриването на хидросалпинкса са били? Хидросалпинкс се получава след прекарана хламидия и може да бъде причина за ранен аборт.
Друго, което се сещам от това, което съм чела, е че прекарването на хламидиална инфекция по време на бременност може да увреди плода. Вероятно това също може да доведе до аборт, дори в по-големи седмици. Но не съм сигурна, тук вече лекарите да кажат.
Но според мен, щом си имала хидросалпинкс, значи определено си имала хламидия и няма какво да се чудиш на лабораторните резултати. ПО-назад се разрази доста гореща дискусия по темата, не знам дали я чете, но мисля, че ще си отговоришп на доста въпроси.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Хламидия
« Отговор #154 -: Април 08, 2011, 14:47:20 pm »
Понеже според мен информацията е ценна е добре да я има и не само като линк :wink:
Това е цитат от брошурата на Геника.
Цитат
Цялостна диагностика на хламидийна инфекция при жени

Серология и ДНК-Анализ - При съмнение за хламидийна инфекция е препоръчително паралено изследване на антигена и Ig G антитела с цел:
 - Отхвърляне на вероятността за подобна инфеция.
 - Нейното установяване с данни за конкретния случай (локализация) на ифекцията.

Итерпретация на резултатите
      
 Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и нормални стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза или реинфекция.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Отрицателен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела
 - Индикация за горна хламидийна инфекция.
 - Поради бавния спад в титрите на Ig G антителата е препоръчително периодично ДНК изследване, с цел детекция на евентуална реинфекция, което е често наблюдавано и където риска от появата на горепосочените усложнения значително се увеличава.

Сиска, ей сега вече го прочетох и то няколко пъти и си отговорих на въпросите, ама пустата й хламидия стана вече толкова години все ме човърка от вътре :?.
А може би и ако имях обяснение за спукания мехур, нямаше и да я мисля толкова.
Рехиш, че просто ще си пусна едно контролно кръвно изследване, поне за да се успокоя, че моите кръвни са от 2005 и 2006 :oops:

Но твоите резултати наистина са високи :?
Скоро след АБ-то ли са или?
Може да паднат при ново контролно изследване, ако са скоро след терепията.


Ето това е обяснението от Геника и цялата статия за Хламидията
http://www.genicalab.com/files/broshuraChT.pdf
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #155 -: Април 08, 2011, 14:49:59 pm »
Оп, Радост, ти ли беше пуснала брошурата от Геника, извинявай, объркала съм се :oops:
Благодаря, че я публикува пак, че нямах време да ровя и да я поствам :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #156 -: Април 08, 2011, 15:05:29 pm »
А,Г са повишени .Хидросалпингса е открит след вторият ми аборт. По мое настояване за диагностична лапароскопия в търсене на причините за абортите в 20 и 17гс.
Чела съм  цялата тема.
Следкато ДНК анализа отчита само нова инфекция защо при мен не е отчетена. Задавам въпроса ей така .Освен това ние  правим секс само с презервтив от последния аборт ,около2г. И как имам прясна инфекция незнам.Или може би ако съм си имала стара да кажем неизлекувана и тя да персистира се в нова.Иначе нямам обяснение.
Както и да е . Ще продължа да се ровя .
 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #157 -: Април 08, 2011, 15:07:47 pm »
Ами да, възможно е, в брошурата пише, че може да се разрази наново. Успех ти желая в лечението, дано се намери разрешение и нещата се случат.

"- Поради бавния спад в титрите на Ig G антителата е препоръчително периодично ДНК изследване, с цел детекция на евентуална реинфекция, което е често наблюдавано и където риска от появата на горепосочените усложнения значително се увеличава."
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хламидия
« Отговор #158 -: Април 08, 2011, 15:38:57 pm »
Много ви благодаря Чела съм това но то ще е полезно и за другите.
Като казват горен етаж .Знаетели какво имат впредвид. Това са тръбите или кое друго.  аз нямам тръби.
Да благодаря ви за пожеланието .Ще му намерим цаката "както се казва".Ако намерите нещо друго пуснете го аз също.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хламидия
« Отговор #159 -: Април 09, 2011, 03:38:07 am »
Ма това, че нямаш тръби, не значи, че няма къде да се нагнезди гадината :D И да, това е горния етаж - малкия таз. Тръби, яйчници, квото се сетиш...На мен чак черния ми дроб е сраснат...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!