www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Профилактика и грижа за репродуктивното здраве => Темата е започната от: Iskam_zdrave в Януари 20, 2010, 15:02:49 pm

Титла: Хламидия
Публикувано от: Iskam_zdrave в Януари 20, 2010, 15:02:49 pm
  Здравейте на всички! Бих искала да се обърна към вас по по-хубав повод, но да се надяваме, че след лечението, ще имам такъв. Ето я и моята история:
  Имах смущения в иначе изключително редовният ми цикъл, изразяващи се в кръвотечение след цикъл и реших да отида на преглед. След като обясних всички симптоми, лекарката ми взе секрет за проверка. Оказа се, че нивото на левкоцитите ми е доста завишено. Тогава тя ми предписа 6 вагинални таблетки Полижинакс и каза, след като ги взема, да отида отново при нея, защото има съмнения за хламидия. Открито заявявам, че нямах представа за това заболяване и я помолих да бъде малко по-подробна. Тя ми обясни, че може да доведе до стерелитет и че се предава по полов път. Това страшно много ме изненада, защото винаги до сега съм използвала презерватив и нямаше как да ми е предадено по полов път. Като чух хламидия и като разбрах до какво може да доведе тя, откровено ви казвам, пречерня ми. Предполагам всяка една от вас, на която и е поставена подобна диагноза, знае как съм се почувствала.
  Отидох втори път. Направихме теста за хламидия и за мое най-голямо съжаление се оказа положителен  :BangHead: Попитах я може ли да се установи от кога я имам, а тя отвърна не. Когато влязох при нея с изследването в ръка, тя го погледна, каза, че е положителен и ми каза, че трябва да изследваме и приятелят ми. След като изследваме приятелят ми, тогава щяла да ми назначи лечение. Тъй като аз съм студентка и си правих изследването при лекарка в града, в който уча, и казах, че приятелят ми ще се изследва в родния ми град. Явно си личеше желанието на лекарката да ме разкара по-бързо  osi_7, за да влезне при нея нейн познат и ми отвърна да съм и се обадила, след като той се изследва и по тел. щяла да назначи  лечението.
  Още на другият ден приятелят ми отиде да се изследва. Лекарката му е останала изключително учудена, че на мен не са ми назначили лечение веднага. Другото, което му е казала е, че трябва да минат поне 20 дни от последният ни полов контакт, за да е достоверно изследването. Също така му е обяснила, че съобразно отчененият резултат от изследването, се налага лечение с оглед на стойностите, в които е отчетена хламидията. Това мен ме шокира, защото моето изследване представлява един обикновен лист хартия от тетрадка, на който пише само името ми, вида на изследването и че тестът е положителен. Няма никакви стойности посочени.
  Страшно много съм притеснена. Оказва се, че лекарката при която бях или не е достатъчно компетентна, или си върши работата през пръсти. Реших да се прибера в София и в други ден, когато приятелят ми отиде да се изследва, да отида заедно с него при лекарката, да и покажа предишното си изследване и ако е необходимо да направя ново там. Междувременно се обадих на лекарката, при  която ходих за първи път, за да ми назначи лечение и аз, отивайки на преглед при въпросната лекарка, при която ще ходим с приятелят ми, да го съгласувам с нея. Лечението, което ми изписаха по тел. се изразява във вземане на таблетки Сумамед и контролен преглед чаааааааааааааааак след 6 месеца.
  Пиша ви, защото наистина съм ужасно притеснена, не само заради откритото заболяване, но и по повод некомпетентната лекарка, при която бях, както и по повод на изтичащото време. Всяка минута ми е ценна. Какво бихте ме посъветвали да предприема? Нека, ако някой е боледувал от хламидия да сподели как е протекло лечението му, дали вече си има бебче  :bori_002: Ще бъда благодарна, дори и да ми посочите координати на лекар в София, от който сте доволни.  Благодаря на всички за търпението  :thankyousign: , което имахте, за да изчетете историята ми! Дано успеем да надмогнем тази отвратителна болест.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dageya в Януари 20, 2010, 16:51:31 pm
Здравей iskam_zdrave, и на мен да ти кажа ми е писнало от некадърни доктори, но няма как, ще си патим от тях. Аз ти давам само един съвет - направи си повторно изследване, по възможност при д-р Елена Петрова, Кожния диспансер в София. Прави ДНК тест. Аз при 3 отрицателни теста за хламидия, и един положителен, моят доктор твърдеше, че докторката при която той ме е изпратил ми е дала най - достоверен резултат. А при нея теста ми беше положителен. Въпреки, че направих други два теста на различни места, които показаха категорично отрицателен резултат, той си вярваше на нея. Накрая се ядосах, и одидох до София, при д-р Елена Петрова, при която и на мен и на съпруга ми излезнаха отрицателни. На всичкото отгоре, единственият ми мъж в живота (сексуално) е съпруга ми, с който сме от 8 години.
Това е моя съвет. Направи повторно изследване. Успех !!! :D :D
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: big_eyes в Януари 20, 2010, 17:00:21 pm
спокойно, мила! много от нас саминали по този път, по който ти вървиш, но с тази разлика, че при нас инфекцията я откриваме, чак, когато бебето не стане. не се притеснявай, нещата не се касаят за дни. с 1, или 2 дни, нищо няма да се промени. сега да ти обясня за хламидията. да, тя е ужасна гадина, инфекция, която наистина може да доведе до стерилитет, като образува сраствания в половата система на жената, както може и да запуши маточните тръби, което, от своя страна, би възпрепадствало срещата на яйцеклетката и сперматозоида. но за това, обикновено е необходимо повече време. не е възможно вчера да си се заразил и днес да имаш непоправими последствия.
от написаното от теб, ми става ясно, че при теб инфекцията е открита при изследване на вагинален секрет при директен тест, а при него е направен кръвен тест.
директния тест открива активната, остра, действаща в момента фирма на инфекция, докато при кръвния тест, също може да се открие тази форма, но трябва тялото да създаде антитела към нея и те тогава да се уловят. затова и кръвния тест, по принцип не е толкова точен. при приятеля ти, също може да се направи директен тест, който най-добре ще покаже положението при него, но при този вид тест няма стойности, която неговия док търси, стойности има при кръвния тест. също трябва да знаеш, че при кръвния тест могат да се видят антитела за стара /IgG/ , остра /IgA/ и нова /IgM/ инфекция.
ох, малко объркано стана, но дано ме разбереш. иначе се лекува със сумамед, но трябва да се определи точно дозата, че от малки дози не се повлиява. сега спирам, че трябва да стана от компа. ако имаш въпроси, можеш да ги зададеш свободно тук.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Iskam_zdrave в Януари 22, 2010, 12:07:13 pm
Здравейте отново!
Много благодаря, че сте откликнали на темата ми. Думите ви ме поуспокоиха. Днес сутринта с приятелят ми заедно отидохме на лекар, за да може да му се направи изследване и на него, а аз да повторя моето. Това, което искренно ме изненада, беше, че лекарката каза, че хламидията може да се предаде и чрез слюнка. Доста неща изчетох по форумите, но това никъде не го бях срещнала.
Следобяд ще отида да взема резултатите и ако след това имам някакви въпроси, ще пиша отново.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Iskam_zdrave в Януари 22, 2010, 17:14:25 pm
Взех резултатите от кръвните проби и съм доста изненадана. При мен и при приятеля ми кръвните проби са отрицателни. IgG са под 16, но не пише колко точно. Не знам да се радвам ли или не, защото когато другата лекарка ми взе секрет преди 1 седмица, се оказа положителен. Не знам на кое да вярвам и какво да правя?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Lili_71 в Януари 22, 2010, 19:33:01 pm
Спокойно мила, до стерилитет може да се стигне едва след продължителна, нелекувана хламидийна инфекция. При мен картината беше точно обратната. Отрицателен резултат от цитонамазката и положителен, при това с много високи стойности от кръвния тест?! След няколко цикъла антибиотично леяение в разстояние на няколко години се оказах с хронично рецидивираща хламидийна инфелция и постоянна субфибрилна температура /37.1 до 37.5/... ужас ... не смеех да забременея при това положение. След пет години ходене по мъките случайно прочетох брошура, в която се споменаваше "хламидия пнеумоника", направих си тест за нея и се оказа положителен. Тогава се обърнах за лечение към хомеопат и започнах да приемам хранителни добавки за стимулиране на имунната система. Възстановяването на здравето ми отне още 3 години. Забременях и днес се радвам на здраво осем месечно кърмаче. Не се колебай да се консултираш с повече лекари и да си направиш контролни изследвания, ако е нужно. И най-важно, не се отказвай. Късмет.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Iskam_zdrave в Февруари 10, 2010, 13:19:22 pm
Здравейте! Искам да ви попитам има ли разлика м/у изследване за хламидия чрез вагинален скерет и чрез днк и ако да каква е тя? Ако е различно, имате ли представа каква е цената на изследване на днк, защото вече 2 пъти се изследвам без направление при различни лекари и похарчих доста пари, а вероятно ще се наложи още веднъж да се изследвам. Питам ви, защото се двоумя какво да правя след като веднъж вагиналният секрет ми беше положителен, а направеният след това кръвен беше отрицателен. Възможно ли е кръвният да е бил сгрешен?
Титла: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 02, 2010, 20:10:43 pm
здравейте, интересува ме при положение, че се лекувам от хламидия трахоматис след всяко проведено лечение стойностите ми се повишават. Какво би трябвало да означава това?
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: dani_ j в Март 02, 2010, 20:30:21 pm
Кой титър изследваш? IgG пада много бавно и може да се задържи дълго време високо. Колко време след курса на лечение правиш изследването?
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 02, 2010, 22:11:28 pm
Контролно изследване се прави поне 40 дни след приключване на лечението. Дай повече подробности. Кои титри си изследвала, какво лечение си приложила и т.н. Иначе както Дани е отбелязала, IgG падат много бавно, може да минат години, но това не значи, че не си се излекувала. Моите при последното изследване още бях над норма, а хламидия отдавна нямах.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 04, 2010, 12:29:12 pm
Изследвах си хламидия трахоматис IgG Ab и IgA Ab и двете са + . IgG Ab се увеличава. Пих 20 дни Клацид последно и от 64 стана 128. Не ме притеснява това, че не спада, както казахте по-горе може да спадат бавно стойностите, но защо се увеличават?
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 04, 2010, 12:38:23 pm
забравих да отбележа, че 2 месеца след приема на антибиотика се изследвах.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 04, 2010, 12:58:30 pm
IgG е титърът за стара инфекция, т.е. антителата, които се борят с хламидията. При положение, че и IgA ти е положителен, значи имаш остра инфекция, което значи, че организмът ти произвежда още антитела, за да се пребори с инфекцията. Според мен затова ти се повишава IgG - това са антителата. Нормално е при лечение да се увеличат. Но все пак, не съм лекар. Обади се на твоя и обсъдете ситуацията.
Успех!
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 04, 2010, 14:09:49 pm
моят лекар каза, че няма нищо притеснително и да не пия повече лекарства
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 04, 2010, 15:03:35 pm
Въпреки, че се консултирах с лекаря ме притеснява това, че ми се повишават
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 04, 2010, 19:45:35 pm
Ами аз ти обясних защо се повишават, в момента организмът ти се бори с инфекцията и произвежда антитела - IgG. Съветвам те след 40-тина дни отново да пуснеш изследване, би трябвало да започнат да падат. Имай предвид, че дълго време няма да са в норма, но това не значи, че не си ги излекувала. Ако IgA или IgM са в норма, всичко е наред. Ти някое от тях изследва ли? Там как са стойностите?
Моите IgG още са над норма, но хламидия нямам.
Слушай лекаря си, щом ти казва, че всичко е ок, недей да пиеш повече лекарства.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 04, 2010, 19:56:22 pm
Аз иследвах IgG 1:128 IgA пише само +. Благодаря за обърнатото внимание. Да се надяваме, че съм се излекувала.Ще се изследвам пак след около 40 дни пък...
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 04, 2010, 20:28:41 pm
Аз иследвах IgG 1:128 IgA пише само +. Благодаря за обърнатото внимание. Да се надяваме, че съм се излекувала.Ще се изследвам пак след около 40 дни пък...
Е как само IgG си изследвала? Нали трябва да се види дали все още има инфекция? Това IgА, което е +, кога го изследва, преди или след лечението? Ако е след, значи все още имаш инфекция.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 05, 2010, 10:10:08 am
IgA изследвах 2 месеца след приема на антибиотика. Изследвах и двете не само едното IgG и IgA, но на това IgA няма стойности пише само (+).
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: dani_ j в Март 05, 2010, 12:23:20 pm
Възможно е да не стане с един курс лечение. И нещо много важно - партньорът ти лекува ли се?
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 05, 2010, 13:59:15 pm
Направихме вече 4 курса на лечение. На приятелят ми е -.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: Мели в Март 05, 2010, 14:11:09 pm
Милена, изследвай хламидия антиген /не антитяло/.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Март 05, 2010, 14:35:56 pm
Никой не ми беше казал да го изследвам до сега. Благодаря за съвета. Ще го изследвам.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 19, 2010, 22:53:23 pm
Здравейте,момичета!Искам да ви помоля за съвет!Предстои ми да направя изследване за хламидия!И незнам точно какво  трябва да направя,защото ходих в микролабораторията в нашия град и ми казаха,че трябва да се вземе секрет за хламидията и трябва да се направи от гинеколог!Отидох в Стара Загора при моята гинеколожка и тя ми каза,че досега не е взимала такъв секрет и нямала подходяща среда!Прати ме в клинична лаборатория!Там ми обясниха,че ще ми вземат кръв!Като им казах за секрет,ми обясниха че се заплащало 20лв,понеже здравната каса не го поемала!И сега незнам какво да правя-да ми вземат секрет или кръв!Един казва секрет,друг кръв!Личния лекар ми даде и направление за изследването!Ако се взима секрет от гинеколог ли трябва да се направи и някой може ли да ми препоръча добър гинеколог в Стара загора! :youwoman:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 19, 2010, 23:20:26 pm
Откога хламидията се поема от здравна каса? 8O
По принцип изследването чрез PCR тест, т.е. ДНК от секрет е по-точно. Обикновено се прави комбинирано с кръвен. Секретът се взима задължително от гинеколог, нали от влагалището ще се вземе :wink:
По принцип нито ДНК нито кръвното изследване се поема от каса, освен ако няма промяна, за която не знам. Много ми е интересно какво направление са ти дали.
За гинеколог в Стара загора не мога да помогна. Дано заралийки се включат.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dani_ j в Март 20, 2010, 07:43:34 am
Гинеколог, който да вземе секрет все ще намериш. По-интересното е къде ще направят изследването и колко достоверен ще е резултата?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 20, 2010, 11:50:42 am
Здр,sixsens!Ами незнам какво да ти кажа!Толкова съм боса в тази област!Намерих таблица ,в която може да се видят кои изследвания се поемат от здравната каса!Във форума на Зачатие може да се намери или на страницата на здравната каса!Ако искаш да я погледнеш и ти,виж раздела за микробиология!106 клинична микробиология 02.20 Chlamydia(сух тест)Точно така е записано!Може би затова личния лекар ми даде направление!Ако успея да го направя със това направление,ще пиша какво е станало!Мен много ме учуди това,че моят гинеколог не знае как да вземе такъв секрет и се обажда във някаква лаборатория!Там ми казаха,че кръвният тест е безплатен,а когато е със взимане на секрет се заплаща 20 лв!Готова съм да го заплатя,но да си намеря добър гинеколог!Не искам да ходя някъде,където не знаят как се прави и ми се казва,че нямало нищо сложно да взема едно "тампонче" и сама да си го направя!Ние ако разбирахме,нямаше да ни трябват лекари!Д-р Даскалов е много добър,но нямам възможност да отида до Пловдив!Затова моля жените от Стара Загора,да ми препоръчат добър гинеколог,който работи със здравната каса!Д-р Гидикова е много добра,но не работи с касата!Sixsens извинявай,че толкова се разпрострях с писмото си и ти благодаря за отговора!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dani_ j в Март 20, 2010, 13:46:04 pm
Д-р Гидикова работи със здравната каса. Ама аз пак моята песен ще запея - къде ще ти направят изследването в Стара Загора. Според мен тук няма надеждна лаборатория.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 20, 2010, 18:42:06 pm
Nansi, няма защо! Аз когато си правих ДНК тест за хламидия ми струваше към 60 лв, беше комбинирано с кръвен тест. Обаче, аз живея в Бургас и в моя град не се прави ДНК излседване. То май само в София се прави, просто местната лаборатория го изпраща до Геника в София. Иначе кръвния ми струва по 17 лв за съответния титър. Обикновено се правят поне два - 35 лв. Явно вече се поемат от здравната каса, ако е така - супер! Последно като пусках беше миналия май месец - беше си платено.
Но, помисли над думите на Дани. Тя е от Стара загора и очевидно е наясно с местните лаборатории. Щом смята, че няма подходяща, която да направи изследването, значи може би трябва да отидеш до Пловдив. Знам че е свързано с разходи, но това е положението, за жалост. Понякога се налага да обикаляш по градовете в търсене на качествена здравна услуга :? Аз за последната година-две съм кръстосала България няколко пъти. Ами, налага се, а аз със здравето си компромиси не правя. Лошото е, че за това трябват пари :? Дано намериш къде да се изследваш.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 20, 2010, 20:17:48 pm
Д-р Гидикова работи със здравната каса. Ама аз пак моята песен ще запея - къде ще ти направят изследването в Стара Загора. Според мен тук няма надеждна лаборатория.
Здравей dani_j!Благодаря ти за отговора!Д-р Гидикова следеше бременността на сестра ми и тя е много доволна от нея!Тя работеше в Света Анна!След това доколкото четох във форумите е във МЦ Надежда,но не работи със здравната каса!Може и аз да не съм разбрала!Знаеш ли къде преглежда в момента?Ти правила ли си изследване за хламидии!А за българо-германската клиника мисля че беше,намира се точно срещу Света Анна!Аз бях доволна от моя гинеколог,но ми стана много гадно при последното ми посещение!Гледаше по-бързо да ме разкара и като ми каза че не знае как се взима секрет за хламидия и не било сложно аз сама да си го взема!Вече не искам да ходя при нея!Пии ми къде си правила изследване за хламидия,ако може!Благодаря ти!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 20, 2010, 20:25:59 pm
Nansi, няма защо! Аз когато си правих ДНК тест за хламидия ми струваше към 60 лв, беше комбинирано с кръвен тест. Обаче, аз живея в Бургас и в моя град не се прави ДНК излседване. То май само в София се прави, просто местната лаборатория го изпраща до Геника в София. Иначе кръвния ми струва по 17 лв за съответния титър. Обикновено се правят поне два - 35 лв. Явно вече се поемат от здравната каса, ако е така - супер! Последно като пусках беше миналия май месец - беше си платено.
Но, помисли над думите на Дани. Тя е от Стара загора и очевидно е наясно с местните лаборатории. Щом смята, че няма подходяща, която да направи изследването, значи може би трябва да отидеш до Пловдив. Знам че е свързано с разходи, но това е положението, за жалост. Понякога се налага да обикаляш по градовете в търсене на качествена здравна услуга :? Аз за последната година-две съм кръстосала България няколко пъти. Ами, налага се, а аз със здравето си компромиси не правя. Лошото е, че за това трябват пари :? Дано намериш къде да се изследваш.
Успех!
Благодаря ти за отговора!Ние с мъжа ми скоро бяхме в Пловдив за СГ при Мели Даскалова!Искам да кажа,че тя е просто страхотен човек!Много вежлива и внимателна!Взима всичко присърце!Сега ще и изпращам резултатите на някои от изследванията които правих!И тя ще коментира резултатите!Д-р Даскалов(мисля че и е съпруг,не съм сигурна)също е голям специалист!За мен също здравето е най-важно!Ако мога бих отишла пак там!Парите също са от значение,защото досега доста се охарчихме,но ме притеснява повече това,че съпруга ми трудно може да отсъства от работа!Затова исках в Стара Загора,но щом там няма добри лаборатории,сигурно пак ще се налага да пътуваме!Ще пиша какво е станало!Желая ти успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dani_ j в Март 21, 2010, 07:24:06 am
Нанси, д-р Гидикова в момента приема в МЦ Медищит. Тя следи и моята бременност, но не е специалист по стерилитет. А в германо-българската лаборатория по-добре недей да ходиш. Както Сиксенс ти е писала, най-добре е пробата да се изпрати в София в Геника, но незнам дали някоя местна лаборатория работи с тях. По-добре намерете време и отидете при д-р Даскалов. Щом сте се ориентирали вече към търсене на проблема няма смисъл да губите време и средства тук.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: daninaa в Март 21, 2010, 07:50:38 am
Между другото ония ден четох че клиника Медикус алфа има вече договор със здравната каса сменили са вида на страницата си.Което означава че работят с направления но специално за д-р Даскалов незнам трябва да се пита.Ако някой го посещава сега редовно за прегледи може да се включи.Едно питане трябва само!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 21, 2010, 10:36:36 am
 :youwoman:
Нанси, д-р Гидикова в момента приема в МЦ Медищит. Тя следи и моята бременност, но не е специалист по стерилитет. А в германо-българската лаборатория по-добре недей да ходиш. Както Сиксенс ти е писала, най-добре е пробата да се изпрати в София в Геника, но незнам дали някоя местна лаборатория работи с тях. По-добре намерете време и отидете при д-р Даскалов. Щом сте се ориентирали вече към търсене на проблема няма смисъл да губите време и средства тук.
Много ти благодаря за отговора!Ако има свободни часове при нея,ще се запиша!Тя ще ми каже какво трябва да се направи!Още веднъж ти благодаря!Добре,че има такива форуми,че да си споделяме!Ако някой се интересува скоро в Стара Загора ще се отвори клон на Плевенската клиника по репродуктивна медицина и ще идват специалисти от Плевен!Там ще ни е по-близо да си правим изследванията:)))Ако някой иска ще пиша по-подробно!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: anjela80 в Март 21, 2010, 22:06:21 pm
Между другото ония ден четох че клиника Медикус алфа има вече договор със здравната каса сменили са вида на страницата си.Което означава че работят с направления но специално за д-р Даскалов незнам трябва да се пита.Ако някой го посещава сега редовно за прегледи може да се включи.Едно питане трябва само!
Аз посещавам д-р Даскалов,но сега от теб го чувам,честно казано съмнявам се и той да работи с здр.к-са :ask: макар ,че ще е много добре...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: nansi в Март 21, 2010, 23:16:10 pm
Между другото ония ден четох че клиника Медикус алфа има вече договор със здравната каса сменили са вида на страницата си.Което означава че работят с направления но специално за д-р Даскалов незнам трябва да се пита.Ако някой го посещава сега редовно за прегледи може да се включи.Едно питане трябва само!
Аз посещавам д-р Даскалов,но сега от теб го чувам,честно казано съмнявам се и той да работи с здр.к-са :ask: макар ,че ще е много добре...
Здравей,anjela80!Ти за какво ходиш при д-р Даскалов!Доволна ли си от него!Случайно да знаеш колко струва изследването за хламидия там!Докато бях там имаше много пациентки,които чакаха за него!И всички са доволни!Ние бяхме при Мели Даскалова за СГ!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: daninaa в Март 22, 2010, 03:18:29 am
Нали ви казвам момичета не съм сигурна дори не съм ходила при него но се каня скоро да го направя на профилактичен преглед след раждането .Но искам да ви кажа че доктора наистина си разбира от работата и всеки лев платен при него си заслужава.Защото получаваш адекватно лечение и обяснение на здравословното ти състояние.Но за него има толкова много писано из форума че няма смисъл да повтарям нещата.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Март 22, 2010, 12:24:09 pm
Момичета, моля придържайте се към темата!
Благодаря!
Титла: Re: Хламидия - Спешно
Публикувано от: InactiveByRequest в Април 08, 2010, 12:51:08 pm
 Здравейте! Това са резултатите на мъжа ми :
Хламидия IgA - ELISA    < 1:8   < 1:8
 Хламидия IgG - ELISA    1:16    < 1:32
 Хламидия IgM - ELISA    5 AE    <9 отр.; 9-11 граничен; > 11 пол.

 А това са моите :
Хламидия IgA - ELISA    < 1:8                     < 1:8
Хламидия IgG - ELISA      1: 32                    < 1: 32
Хламидия IgM - ELISA      3 AE        <9 отр.; 9-11 граничен; > 11 пол.
   
 Има ли хламидия , според вас и нужда от лечение?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Angelina в Април 08, 2010, 14:39:46 pm
Fatalwoman според мен няма хламидии и при двамата и няма нужда от лечение
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2010, 22:37:10 pm
Нямате хламидии, спокойно! Фаталче, ти доскоро ги лекува, нали? Защото са гранични стойностите, но след проведено лечение е напълно нормално.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: InactiveByRequest в Април 08, 2010, 23:09:15 pm
 Благодаря ви за отговорите! Да, доскоро ги лекувахме. Притесняват ме тези гранични стойности , но докторът каза , че са наред изследванията и започваме.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2010, 23:31:32 pm
Да, да, щом е имало лечение е нормално да са гранични, не се притеснявай! Те тепърва още ще падат :D
Успех в процедурата!
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Май 04, 2010, 17:53:06 pm
здравейте отново!
изследвах антиген и е отрицателен, но смених и гинекологът, та сега заради антитялото пак ми изписаха антибиотик, защото съм нямала инфекция отдолу, а вече ми е само в кръвта, защото била стара. Поне аз така разбрах. И демек пак не съм излекувана . osi_7. направо вече ми писна
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Май 04, 2010, 20:08:08 pm
Оффф, какви са тея глупости сега....Щом вече е стара, няма нужда да пиеш повече лекарства. Щом антигена ти е отрицателен, какво повече иска лекарят ти. Те антителата има да си седят високи кой знае още колко време. Спри да се тровиш с антибиотици, ще си докараш някои гъби...
Както вече казах няколко пъти, моите антитела все още са над норма, а хламидии нямам ОТ ГОДИНИ.
Ти си решаваш, но според мен не пий нищо повече.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Май 05, 2010, 10:29:02 am
е сега мисля да изпия последно и този антибиотик понеже вече го започнах и спирам. А колкото за гъбичките ми изписаха вагинални глобули против тях. да те попитам понеже не я попитах гинеколожката каза ми че ми е в перфектно състояние матката, но не я попитах за тръбите дали може да се видят на видеозон. Ако има някакъв проблем спрямо забременяването би ли се видяло. тя каза, че не вижда никакъв проблем, но аз да попитам. предишния ми гинеколог и той каза, че нямам проблем и ако не мога да забременея щял да ми изпише някакви хормони
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Май 05, 2010, 13:53:19 pm
Моля те, смени си лекаря. Това са пълни глупости! НЕ Е ВЪЗМОЖНО ОТ НЯКОЛКО ЕХОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДА ДА СЕ УСТАНОВИ ДАЛИ ИМАШ ПРОБЛЕМ СЪС ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО!ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД!!! Извинявай за големите букви, исках просто да го натъртя.
Проходимостта на тръбите категорично не може да се установи с ултразвук. Ако някой лекар твърди, че са ти ок тръбите след УЗИ, бягай оттам, ама много бързо!!! Това се установява с Цветна снимка!
Естествено, че ще ти каже, че не вижда проблем. С УЗИ може да ти огледа матката и яйчниците. Дотам. За жалост, обаче, проблемите могат да бъдат много....Нужни са обстойни изследвания при специалист по стерилитет. Обикновените гинеколози не могат да помогнат. Ако ти изписват "някакви хормони", в никакъв случай не ги пий! Това не е шега работа. Вероятно имат предвид Клостил, който си го изписват за щяло и нещяло. С него шега не бива.
Потърси клиника по стерилитет и не се занимавай повече с квартални гинеколози, колкото и добри да са те!
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Май 06, 2010, 08:49:45 am
много ти блатодаря за обърнатото внимание и за дадените съвети.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Май 06, 2010, 12:03:37 pm
Няма защо :D Желая ти успех и съвсем скоро да се похвалиш!
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Май 07, 2010, 09:11:37 am
Благодаря за всичко. Възмощавам се просто на лекарите, защото им бях казала, че съм прекарала тази инфекция и след като прегледах форумите просто е нормално да са ми такива стойностите, а те ми изписваха 1 година само антибиотици. Нямам думи... Късмет пожелавам на всички и най-вече да попаднат на лекар, който си разбира от работата.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Май 11, 2010, 18:37:43 pm
Здравейте, аг-то ми изписа Авелокс и Микомакс, заради хламидия. Не ми каза обаче хапчето микомакс кога да го взема, от първия ден лечение (ще се лекувам 7 дена) с антибиотика или към средата на лечението.Ако има лекували се по същата схема, моля да ми пишат кога са приели хапчето. Благодаря Ви предварително.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: sixsens в Май 11, 2010, 20:30:37 pm
Ами аз съм приемала микомакс с друг антибиотик. Но схемата беше различна, микомакса ми казаха да взема, когато ми дойде цикъла. Защо не се обадиш на АГ-то си и да попиташ? Тук и да ти казваме нашия опит, пак може да сгрешим. Лекарят ти си знае най-добре какво има предвид.
Успех!
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: мерилин в Май 11, 2010, 20:53:47 pm
svetla83,микомакс се изписва,за да не ти се появят гъбички от антибиотика.Аз също съм го приемала и също като тебе не бях запомнила кога да го приемам,но аптекарката ми подчерта да го взема на 3-ти ден,а моето лечение беше петдневно.На първи ден от приема на антибиотика няма начин да получиш гъбички,така че според мене е най-добре да го вземеш на 3-4 ден.
Титла: Re: хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Май 11, 2010, 22:23:19 pm
Благодаря Ви за отговорите :)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: ivka_gb в Май 13, 2010, 22:37:42 pm
Здравейте и от мен!Преди 2г.Правихме изследвания в София( при лекар който лежеше на стара слава), за да установим причинната,поради която нямаме дете.Направихме всички необходими изследвания и освен раничка на шийката на матката(за която знаех),нямаше друг проблем,но нямаше и бременност.През 2009г ми откриха Ешерихия коли и се наложи да постъпя в болница.Изписаха ме с излекувана Е.коли и с  повишени левкоцити.В края на годината започнахме да посещаваме клиниката в Плевен в която за първи път изследвахме Хламидия-и естествено резултата е положителен и при мен и при мъжа ми.Дори моите стойности са доста високи(LgG 2.63;lgA 4.40;lgM 1.26)До сега проведохме един курс на лечение със Сумамед и Вибрамицин и сега ми предстои 10 дена банки Сумамед.Дано този път да уморим гадината.Писна ми вече от антибиотици.Вече взех да се отчайвам.Бих се радвала ако някой сподели как са преборили Хламидията.Извинете ме че стана малко дълго.  :oops: :oops:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юни 15, 2010, 13:30:08 pm
леле, боже osi_10 какво става с този народ
колко много хора са болни или боледували от хламидия 8O
направо вече започвам да се плаша
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Юни 17, 2010, 23:43:20 pm
момичета, а на някоя от вас освен IgG, IgM и IgA пускали ли са й и HSP изследване, това е изследване пак свързано с хламидия. среща се и като HSP60. Чувал ли е някой изобщо дали се прави в БГ и ако да къде?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юни 19, 2010, 10:25:17 am
мисля, че се прави. виж в гугъла. Не съм чувала да се изследва хламидия по този начин, но може и аз да не зная. Виж провери
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Юни 19, 2010, 12:16:23 pm
ами питах гугъла  :D , ама тц, не можах да намеря. ти къде мислиш че се прави?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 19, 2010, 16:40:53 pm
А защо искаш да го правиш? Има достатъчно други достоверни и точни изследвания, за да се установи има ли хламидия или не. Не съм чувала за това. Да не е някакъв ДНК тест? Какво точно се изследва, къде чу за този тест?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Юни 19, 2010, 20:09:33 pm
Sixsens, това изследване не е за да се види има ли в момента действаща хламидия или не. SHP60 е бактериален протеин, който се образува от хламидията, дори и да се излекуваш тези протеини си остават в теб а имунната система изработва антитела срещу тях. Т.е имунната ти система е научена да се бори срещу тях, лошото е че има голяма вероятност да се бори и срещу развиващите се ембриони защото едни от най-ранно образуващите се клетки на ембриона са протеини много подобни на SHP. ако искаш мога да ти пратя на лични една статия на английски да я прочетеш. Мен лично към това ме насочи един немски професор от Мюнхен, заради 3-те неуспешни опита които имам, свързах се с него и му изпратих всички изследвания, и му направи впечатление високия титър на IgG, който въпреки че отдавна вече нямам хламидия е доста над горна граници, това в много случаи било индикация за наличие на тези SHP60, а от там и антитела за тях, предлага ми да отида в Мюнхен за да ме изследва за тях и за още др.неща които ще решим на место. За това питах дали тук правят такова изследване, предпочитам да го пусна тук и така да отида, нали се сещаш какви ще са цените там. Пращам ти част от  статията на лични.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 19, 2010, 22:46:50 pm
Хммм, да, стана ми ясно какво имаш предвид. Прочетох статията и има резон в нея. Но пък от друга страна, доста момичета след хламидии са забременели и родили здрави деца. Тези протеини и връзката им с ембриона биха означавали, че жена, боледувеала от хламидия не може да износи плод. Знам, че е малко крайно де, ама щом организма ги създава тези антитела....Не знам вече и аз.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Юни 20, 2010, 01:47:59 am
ох Sixsense, ами какво да ти кажа, те затова казват лекарите че имунологията е мноооого сложна наука, и затова е трудно да се диагностицира проблем свързан с нея, не може да се даде 100 % становище именно защото при еднакви показатели някои жени имат проблем а други нямат. Съвсем отскоро неизяснения стерилитет се свързва с имунологични проблеми и тепърва започват да се правят проучвания в тази сфера.  А относно тези антитела към HSP доколкото разбирам, биха създали проблем ако са над определените граници, а това зависи колко време е била инфекцията в организма без да се лекува, дали е била хронична и т.н., знаеш че много често протича безсимптомно, а и незнам ти кога си боледувала, но преди 13-15 години когато аз се предполага че съм я изкарала никой не беше и чувал за нея тук. Аз за първи път чух за хламидия през 2003 от д-р Маркова, когато гадината беше направила своите зулуми за съжаление непоправими...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 20, 2010, 13:57:50 pm
Ами те и при мен бяха непоправими щетите, но се предполага, че съм я карала преди 5-6 години. Естествено, нямах никакви симптоми, освен една жлъчна криза, която после/след години/ разбрах, че не е била жлъчна криза, а точно тогава са станали всички тия сраствания и гадории. Много често се бъркали двете, понеже симптомите са едни и същи :? На печелившите - честито! Разбира се, за всички години, в които редовно съм ходила на гинеколог /разбирай на 6-7 месеца/, никой не се сети да ми каже, че мога да се тествам за тази гад, ей тъй, профилактично...Та какво да ти кажа, след 2 курса на лечение на антитела, щото твърде късно разбрах, че съм имала и вече инфекция нямаше, така и не успях да сваля титрите на IgG под горна граница...
Относно имунологията - тя е тъмна Индия още за всички - по цял свят. Тепърва ще се правят клинични проучвания и т.н. Права си за това, никой не може да даде гаранция. Ама то така е с всичко. Какво ни остава - да се борим и да се надяваме, че ще успееем!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юли 22, 2010, 07:54:52 am
Здравейте отново
След като вагиналния секрет ми е - а IgA +
ми направиха цветна снимка /тръбите ми пропускат оскъдно/, а на приятеля ми спермограма с повишени левкоцити и сперматозоиди с морфологично нарушение
въпросът ми е възможно ли е пак да се е върнала хламидията :(
сега ще му правят посявка на еякулата, трябва ли да кажа, че искам допълнително и за хламидия изследване, защото до сега само кръв сме изследвали при него, и трябвали и аз да си повторя моите изследвания за хламидия.
Ох вече не зная какво да правя :BangHead:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юли 22, 2010, 15:00:41 pm
Как така са ти направили снимка, след като IgA ти е положително 8O Нещо не разбрах, отчели са, че имаш активна инфекция и са ти направили цветна снимка или след лечение е направена снимката?
А кръвните изследвания на партньора ти какво показват?
Обясни хронологично какво сте правили, защото така, както си го написала, не става ясно това IgA+ откога е и лекувано ли е или не.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юли 22, 2010, 16:33:47 pm
значи лекувах се, но това IgA си стои все /+/ IgG все се повишаваше след всеки прием на антибиотик на кръвните проби, на приятелят ми на кръвни проби е /-/. От форума ми казаха да пусна влагалищен секрет за хламидия и излезе /-/. Смених лекаря и когато му казах колко курса на лечение сме направили и колко атнибиотици сме изпили и му показах резултатите той каза, че щом влагалищния ми е - значи вече и аз нямам / в което вече започвам да се съмнявам/ след което ми направи цветна снимка/ пропускащи оскъдно тръби/, хормони /много завишени/ и спермограма на приятеля ми и излезе, че има повишени левкоцити и нарушение в морфологията на сперматозоидите.
и от до тук аз вече не зная какво да мисля и ще се побъркам ами ако имам още хламидия и този ми е направил цветната снимка сега какво да правя :ask: :balk_145:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юли 23, 2010, 02:41:55 am
Проба от влагалищен секрет обикновено означава, че сте направили ДНК тест. Той е може би най-точния метод и щом показва отрицателен резултат, може да му се вярва. Нормално е IgG да са завишени и да останат така дълго време. Това са антителата, които организмът ти е изградил, за да се бори  инфекцията. Те могат да спадат много бавно, но това не е проблем. Показателите за активна инфекция са IgA и IgM.
Иначе, броя на изпитите антибиотици не е гаранция, защото хламидията може да бъде много упорита. Но изследването ти е достатъчно точно и достоверно.
Друго, което е много важно за достоверен резултат е контролното изследване да се направи 40 дни след като е спрян антибиотика. По-рано може да даде неточни резултати.
А спермограмата къде я направихте? надявам се в специализирана клиника, а не в някоя лаборатория?
Относно тръбите - все пак пропускат, което е добре. Хубаво е, обаче да се знае дали са нагънати и т.н, което на снимката би трябвало да се види. Относно хормоните - трябва да се вкарат в ред. Така че, едно по едно отмятате и така.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юли 23, 2010, 09:14:06 am
благодаря, че поне малко ме успокои. Спермограмата я пуснахме в Шейново и цветната снимка я правих там. А за тръбите пише: Двете тръби са проследими, проходими, с предимно перисалпингеални изменения, като лявата е нагъната и фиксирана, пропускат оскъдно к.м.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юли 23, 2010, 17:28:20 pm
Ами има нарушения по тръбите. Това, че лявата е фиксирана, означава, че най-вероятно има сраствания, които са я обездвижили. Фактът, че има и нагъвания също не е много добър, но не и фатален. Какво те съветва лекарят? Аз лично при тези резултати бих направила и лапароскопия, за да се види какви други щети има, понеже ЦС дава по-оскъдна информация. На лапарото нещата се виждат по-добре, оглежда се малкия таз и органите в него.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юли 24, 2010, 07:40:54 am
на първо време да нормализираме хормоните, моя приятел да пие някакви хапчета за подобряване на спермата и после да изчакаме 2 месеца. След тези два месеца ако не стане бебето лапароскопия.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юли 24, 2010, 16:34:33 pm
Мисля, че това е един разумен подход за ситуацията.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: milena_8706 в Юли 24, 2010, 17:27:28 pm
Благодаря за всичко. Е, сигурно пак ще пиша. Поне тук има с кого да си попиша за моите проблеми :bighug:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Август 31, 2010, 00:40:24 am
Здравейте, пустата хламидия отново ме притеснява  :( след като пихме авелокс, 3 месеца по късно си пуснах отново изследвания, само че в др лаборатория.Уж щяхме да почваме с опитите... как ви се струват тези изследвания това IgG не значи ли, че инфекцията вече я няма :oops:

Chlamydia tr.  IgM 7.4 AE  (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11

Chlamydia tr.  IgG16.0 AE    (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+)пол:над11 Chlamydia tr. IgM  2.75 АE - до 9 - отрицат.; 9 -11:- сива зона; над 11 - поло
 
 Chlamydia tr. IgG 1.5 ОD - до 0.5 - отр., ;0.5 - 1.1 сива зона; над 1.1 - пол


Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Август 31, 2010, 01:16:28 am
В първото изследване IgG е положително, което значи, че имаш изградени антитела. Този титър спада бавно след лечение. Другото е отрицателно. Нямаш хламидия, честито :D
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Август 31, 2010, 01:31:01 am
За последното изречение ти пращам голяма виртуална целувка + прегръдка :D

Но Игг на второто изследване границата е 1.1, а резултата е 1.5 ? не мога да разбера защо референтните стойности са различни?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 01, 2010, 02:14:40 am
Ами има там някаква разлика в титрите, но и аз не знам каква. Но не се притеснявай. IgG е за стара инфекция, т.е. вече прекарана и значи, че имаш изградени антитела. Дори да е положително, не е проблем. Важното е другите показатели да са отрицателни.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Септември 01, 2010, 13:22:33 pm
Звъннах в лабораторията да питам за различните референтни стойности и еденици за измерване. Обясниха ми, че разликата се дължи на различните реактиви. Бил им свършил единия и ползвали друг като изследвали IgG. Много гадно, защото ако желая да си направя изследване след 2 седмици и искам да проверя дали спада това IgG, няма да разбера ако е направене с другия реактив!?
Но sixsens, много ти благодаря спирам със изследванията за хламидя  :D
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Септември 03, 2010, 19:29:56 pm
Днес си пуснах Хламидия ИгГ от първата лаборатория (където преди лечение беше ИгГ 16 АЕ), а днес почти три месеца след лечението резултата е 26,59 АЕ 8O.  ИгМ е паднало доста 2АЕ ! Незнам какво да мисля,  Sixsens какво ще кажеш, как да интерпретирам резултата, възможно ли е когато игм спада игг да се увеличава, и въпреки всичко да я нямам тази пуста инфекция?
М/у другото, си пусках мико, уреаплазма и вобще за всякакви гадини там долу-чиста съм.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 03, 2010, 21:19:59 pm
Да, нормално е. IgG, както вече казах, е титърът отразяващ нивото на антитела, които организмът изработва, за да се бори с инфекцията. Повишаването значи, че тялото ти се е борило и то добре :wink: Спокойно. Натъртвам отново - този показател е за стара, отминала вече инфекция, а не за настояща такава. Наличието на високи стойности сочи, че вече си прекарала хламидиите. Другите показатели са важни, за да се установи имаш ли в момемта инфекция или не. Щом са отрицателни - значи нямаш.
Надявам се, че достатъчно ясно го обясних.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Септември 03, 2010, 21:31:41 pm
Да мила Sixsens отново ми обясни всичко точно, мн ти благодаря за поред път, мн си мила. От вчера насам сме се отдали на опитите за бебе-спирам да мисля за това чудо на чудесата-хламидията (ама какво гадно име само :D)Благодаря ти отново :bighug:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Септември 08, 2010, 10:27:06 am
  Натъртвам отново - този показател е за стара, отминала вече инфекция, а не за настояща такава. Наличието на високи стойности сочи, че вече си прекарала хламидиите. 

Sixsense, извинявай, но изобщо не съм съгласна с това твое твъртение! Така казано означава, че ако на кръвен ти излезе IgG    положителен значи всичко е наред, имали сме но вече нямаме инфекция. А това въобще не е вярно. Ако след курс на лечение (може и няколко) IgG продължава да е над границата чак тогава може да се успокои човек че може и да се е излекувал, а просто IgG-тата му още да не са влезли в норма, защото падат бавно. Но само  по себе си наличието на IgG показва стара, дълго време нелекувана хламидия! Такава, която не е спряна на време и от долния урогенитален тракт се е преместила и в горния - ендометриум, тръби. Тогава започват да се образуват тези антитела.  В много  случаи, понеже тази гад е една от модерните и доста еволюирали бактерии,   хламидията   се премесва на  "горния етаж" и се скрива и дори PCR изследване не може да я открие. Това е защото пробата се взима от цервикса, а тя вече не е там. Може да се открие единствено с биопсия на ендометриума или с едно друго изследване, което така или иначе не се прави тук затова няма да го описвам, но ние с теб сме си говорили за него.  На мен също като на теб са ми казвали през годините, че IgG падат мнооого бавно и да се успокоя защото щом съм се лекувала значи нямам. Е да но не е точно така. Бавно, бавно, но ако до около 2-3 години не започната да падат, значи си е там. Оказа се че аз още си я имам, дълбого скатана някъде.(правила съм си PCR и е бил отрицателен) Не се е излекувала защото са ми били предписвани едни и същи антибиотици всеки път, а един от основните й скилове е да развива резистентност към антибиотика. Затова се прави схема със смесен прием на различни антибиотици и т.н.
Eто тук може да видите един материал на Геника и сами си направете изводите за IgG-то
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:ErwLawuM_4MJ:www.genicalab.com/files/broshuraChT.pdf+%D0%94%D0%9D%D0%9A+%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%8F&hl=bg&gl=bg&pid=bl&srcid=ADGEESg_EXLc54wxcQD55NcLKuF16WiQQz8NME4kR0xh_CCd2BXMsORreqVd0YWIiNtHFMfd_aypxdg182gShQSe-r-VWNV2tl1msGqzzhfF8ruPtqoIs52r-rS0f4IgIdMQm3B7cf0g&sig=AHIEtbTZLDKPEI6PnT8JqLkFG9HCtq8Ssg
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 08, 2010, 18:16:39 pm
Когато се изследва хламидия, се изследват минимум два титъра. Това, което съм казала се отнася за изследване на IgG в комбинация с някой от другите титри, не самостоятелно. Коментирала съм конкретни изследвания.
Всичко, което казвам, го казвам от личния си опит. Моята хламидия беше именно такава - хронична. Не съм я хванала навреме, лекувах едва, когато само IgG беше положително, другите бяха вече отрицателни. При това положение, когато стане хронична, лечение не помага. Белята е направена, така че....Аз винаги препоръчвам след лечение на хламидии да се изследва проходимостта на тръбите, именно поради причините описани от теб. Наличието на положителни стойоности на IgG значи именно прекарана инфекция. Да, понякога може и още да има такава, но не задължително. Така че....мисля че специалистите са тези, които биха могли да дадат евентуално адекватен и точен коментар :wink:
Всъщност, мисля че не си ме разбрала какво обяснявам на момичето. Изобщо не значи, че щом IgG е положително, значи всичко е наред. Това е пълна глупост. Както вече подчертах, излседват се и други показатели. В конкретния случай момичето си е постнало резултатите след лечение и аз съм коментираала иемнно тях, не по принцип. Моля, да не ми вадиш думите от контекста :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Септември 09, 2010, 06:52:36 am
абе въобще не ти вадя думите от контекса. "този показател е за стара, отминала вече инфекция" Този показател са наличието на антитела към някакъв антиген, а наличието на антитела   не означава че инфекцията ти е отминала. (съответно не е задължително и да имаш все още) Такива антитела, които да  ти показват че нямаш вече инфекция няма. Неналичието им ще ти го покаже. Отдавна ви гледам в тая теме че повтаряте като мантра IgG- показвало наличие на стара но отминала инфекция - Глупости!  Вие вадите значението на показателя от контекста му. IgG антителата се образуват от организма, когато инфекцията е в напреднал стадий и е обхванала и горния урогенитален тракт! Вярно е че спадат бавно, но спрете да повтаряте  че показвали отминала инфекция ! Потърсете кога и как се образуват имуноглобулин A, M,G, Е е т.н.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: #future# в Септември 09, 2010, 15:37:41 pm
Момичета, виждам че сте много осведомени, затова ви моля за съвет къде да се изследваме с мъжа ми за тези гадини. Вчера му пуснахме СГ и морфологията е зле (едва 7% са с нормална). Започваме да търсим причините и това изследване ми се струва наложително. Преди около година правихме профилактично кръвно изследване и резултата беше - . Дай Боже и сега да е така, но ми се иска резултата да е възможно най-точен.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 09, 2010, 23:35:43 pm
Добре, а когато другите титри са отрицателни, а само това е положително, какво? Пием АБ доживвот ли? Щото като стане хронична инфекцията лечение няма. Това ми го е казвал лекар. Стигне ли се дотам, докъдето казваш ти /аз не споря че е така, както казваш, напротив, напълно съгласна съм/, вече е късно. Белята е сторена и по-зле няма накъде - хидросалпинкс, тазово-възпалителна болест, малкият таз е дроб-сърма. Ама колкото и лечения да провеждаш след това, файда няма. От тази гледна точка  ОТНОВО НАТЪРТВАМ, В КОМБИНАЦИЯ С ДРУГИТЕ ТИТРИ ЗА АКТИВНА ИНФЕКЦИЯ, ако само този е положителен, може да се направи само едно - да се видят щетите и да се действа според тях. Другите неща, дето ти ми беше писала в България ощ не се практикуват, така че...пак стигаме в изходна позиция.
Явно говорим за едно и също, но не успяваме да се разберем.
На този етап, гинеколозите приемат този титър за показател за прекарана инфекция. Може вече и да не е така, но до миналата година беше. така са ми казвали лекарите /не един/, така съм го възприела. Ако истината е друга, значи са ме излъгали, пък аз вас.
Деси, щом отдавна виждаш, че пишем глупости, защо не ни поправи, бе мила? Защо не се включи с тази полезна и обширна информация, ами ни оставяш да тънем в заблуждение? Не се заяждам, сериозно те питам. Информацията ти наистина е много полезна, защо не я сподели в темата по-рано.
Между другото, на тази база, ти какво би посъветвала момичето в този случай. Как да разбере тя има ли или няма хламиддии, при положение, че лекарите тук така процедират?

Всичко, което съм споделяла до момента е на база личен опит и разговори с лекари по въпроса. Ако съм сгрешила някъде и информацията ми е тотално грешна и застрашаваща нечие здраве, моля за извинение. Нека се включи лекар и разясни.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Септември 10, 2010, 08:22:31 am

На този етап, гинеколозите приемат този титър за показател за прекарана инфекция.

Това наистина е така. След като почина бебчето ми, си направих много, ама много изследвания, включително и за всякакви вирусни инфекции, с изключение на хламидията, при останалите IgG се тълкува за стара прекарана инфекция, което наистина означава, че си е отминала и и са се образували антитела-проблеми няма. Докато при хламидията това не  е така. По принцип и на мен ми направи впечатление, че различните лекари тълкуват резулаттите по различен начин.

Ходих на няколко места и информацията ми е същата като на Sixsens- а именно преди лекуване IgM-високо,IgG-ниско (инфекция в момента), след лечение IgG-се увеличава, съответно IgM-спада. И за да се види има ли резултат от лечението се прави отново тест на IgG (ако не се увеличава, няма проблеми, ако спада лечението е помогнало, ако се увеличава-може би не се е повлияло от лечението) И другото което(както беше при мен) IgM-ниско, IgG-високо (без да съм се лекувала никога)курс с АБ, и след това се следи само IgG. След АБ IgG беше станало по-високо, a IgM-по ниско( и както обясни sixsens),означава че се е повлияло от лечението. АГ ми обясни, че след около месец като го изследваме отново и Игг продължава да расте, ще проведем отново лечение.
Само да кажа и какво ми обясни за ДНК теста- При кръвен резултат отрицателен на ИгА или ИгМ, няма смисъл да се прави ДНк тест(той също ще е отр.) и не е гаранция, че хламидията няма да е отишла на "горния етаж".
Много дълго стана, но се надявам и моето скромно мнение да е помогнало  :) Желая успех на всички.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: #future# в Септември 10, 2010, 09:22:19 am
Dessi-kk, много полезно материалче. Дава отговор на всички въпроси и питанки. Благодаря!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Септември 10, 2010, 10:02:11 am
Чета с интерес и то просто за да съм в час с темата "Хламидия"

И аз съм я изследвала и понеже преди години беше положителна, все ме човърка от вътре.

Това е първото изследване:
Ig M по Elisa +
Ig G по Еlisa –
Няма референтни стойности, само това пише на резултата.

Второто изследване:
Хламидията Ig G -  отрицателна

Третото е на ДНК анализ на цервикален секрет
Chlamidia trachomatias - отрицателен

И тъкмо мислих, че всичко е наред и след последните постове пак се обърках и пак взех да се съмнявам дали тази инфекция е излекувана.

Ако ИгМ-то е положително не трябва ли и Иг-Г да е?
Или пък се питам, щом съм имала положително ИгМ, а ИгГ показва минала инфекция (и аз така знам), не трябвали то да е положително (във второто изследване).
Или пък просто няма за какво да се притеснявам?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Септември 13, 2010, 06:55:45 am
Добро утро съфорумки,
Тази тема ме вълнува от доста време насам. Имам един въпрос :oops: Ако може да ми помогнете.
 При серологичнен тест за хламидия трихоматис възможно ли е  т.н. кръстосано позициониране да даде + резултат за тази инфекция?
Предварително благодаря.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: #future# в Септември 16, 2010, 20:09:12 pm
Някой по-вещ би ли помогнал в разчитане на резултата?   :?

Chl. trachomatis IgM           0.2        U/ml       при референтна стойност   < 0.9
Chl. trachomatis IgG         0.3        U/ml      при референтна стойност   < 0.9     
Изследването е кръвно, пуснахме го в Кандиларов по заръка на др.Кацаров. Метода е  ELISA.

Ще се консултираме и с док, но сме при него чак другата седмица.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 16, 2010, 20:29:32 pm
Ами той резултата е ясен. Стойностите са под долна граница, което значи, че са отрицателни.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: #future# в Септември 16, 2010, 23:52:49 pm
Така е, дотолкова и на мен ми стана ясно. :) По-скоро се чудех защо резултата не е 0.0?? Дали това не означава, че някога е карана инфекция?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 17, 2010, 04:48:39 am
Ето, почна се :lol: Фючър, това не е насочено към теб, да не се обидиш! Просто бях сигурна, че след всичко изписано ще се стигне именно до тук.
Според мен, ако е необходимо долната референтна граница да е 0,00, за да бъде едно изследване отрицателно, то така щеше да е упоменато. Щом е под едиколко си, значи е нормално под тази стойност да има наличие на съответните единици /ама как само се изразих :oops:, ама то посред нощ, мозъка ми не е много в час :lol:/
Аз лично, освен на кръвен тест за ЧХГ, на друго количествено изследване не съм виждала резултат /или реф. стойност/ 0,00. Това не значи, че няма такова де :lol: Просто сега това ми изплува като впечатление.
Не се втелясвай излишно. Ако толкова се притесняваш, питай лекаря другата седмица.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: #future# в Септември 17, 2010, 09:27:53 am
Права си. Но аз по-скоро не се втелясвам, а просто люботитствам. Такава съм си аз, все си питам, дори и с риска често да съм досадна.  :wink:
Хубав ден!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 17, 2010, 17:17:38 pm
 :D Не си досадна, нормално е човек да пита и да се интересува, все пак става въпрос за собственото му здраве. Тук все много четем, но си мисля, че трябва да сме малко по-умерени и да не навлизаме в такива дълбоки дебри, в които и лекарите дето се вика, трудно се оправят, а какво остава за нас. Медицината постоянно се развива, появяват се нови, експериментални изследвания и лечения, които, обаче, за да имат клинична стойност, трябва да мине определен период от време, да обхванат определен брой пациенти и т.н. условности. Не бива да се хващаме за неща, които все още не са медицински стандарт, че настава олелия голяма.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: siska81 в Септември 17, 2010, 21:30:29 pm
И аз прочетох брошурата на Геника, доста ме заинтригува...При мен IgM е отрицателна, IgG-положителна, и то доста над горната граница. Правила съм си и ДНК тест в Геника(пратих го от Варна), излезе отрицателен. Имам направени две цветни снимки, 2008 и сега-2010, преди един месец-тръби проходими, без хидросалпингс. Обаче малко ме жегна това, че можела да предизвика " преждевременно пукване на околоплодните води ". Само един път съм пила антибиотик за тази хламидия - това беше тази година април месец. И сега съвсем се обърках, имам ли, нямам ли, трябва ли да се лекувам, може ли да ми попречи на евентуална бременност, и т.н? Това, че тръбите са ОК, а титъра е положителен, какво значи-дали не е успяла да порази нагоре органите, или просто тепърва ще поразява?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Септември 17, 2010, 21:42:10 pm
Аз така и не прочетох листовката до края, ама като прочетох написаното от Сиска, съвсем влязох във филма 8O :? с моята дилема, писала съм я по-горе, но пък аз имам и спукване на околоплоден мехур веднъж :(. Не искам да ми се случва отново...ЦС имам правена 2007 - тръбите ок, а нова ще правя другия месец...

И в такъв случай кое е най-достоверното изследване за хламидия сега?
Кръвно или на цервикален секрет. Аз в Геника пратих цервикален секрет, на резултата пише само отрицателно, няма ИгМ и ИгГ.
А и на предните ми кръвни резултати ИгГ-то е отрицателно.
Друг е въпроса, че са стари и скоро не съм ги повтаряла :?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: siska81 в Септември 17, 2010, 22:03:13 pm
Радостинка, щом всичко отвсякъде ти е отрицателно, значи това което ти се е случило се дължи сигурно на нещо друго. При мен ИгГто при норма до 9 е 42 :( Просто сега ме е страх, защото имам един мисед аборт в осма седмица след ИКСИ, и сега ми се иска поне каквото зависи от мен като изследвания и т.н. да го направя, пък вече съдбата какво е намислила.....Ще видим.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Септември 17, 2010, 22:23:27 pm
Понеже според мен информацията е ценна е добре да я има и не само като линк :wink:
Това е цитат от брошурата на Геника.
Цитат
Цялостна диагностика на хламидийна инфекция при жени

Серология и ДНК-Анализ - При съмнение за хламидийна инфекция е препоръчително паралено изследване на антигена и Ig G антитела с цел:
 - Отхвърляне на вероятността за подобна инфеция.
 - Нейното установяване с данни за конкретния случай (локализация) на ифекцията.

Итерпретация на резултатите
      
 Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и нормални стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза или реинфекция.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Отрицателен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела
 - Индикация за горна хламидийна инфекция.
 - Поради бавния спад в титрите на Ig G антителата е препоръчително периодично ДНК изследване, с цел детекция на евентуална реинфекция, което е често наблюдавано и където риска от появата на горепосочените усложнения значително се увеличава.

Сиска, ей сега вече го прочетох и то няколко пъти и си отговорих на въпросите, ама пустата й хламидия стана вече толкова години все ме човърка от вътре :?.
А може би и ако имях обяснение за спукания мехур, нямаше и да я мисля толкова.
Рехиш, че просто ще си пусна едно контролно кръвно изследване, поне за да се успокоя, че моите кръвни са от 2005 и 2006 :oops:

Но твоите резултати наистина са високи :?
Скоро след АБ-то ли са или?
Може да паднат при ново контролно изследване, ако са скоро след терепията.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: siska81 в Септември 17, 2010, 22:30:40 pm
Ами след това не съм си правила ново изследване, честно казано. Повторих го, но в друга лаборатория, пак беше +, но с други стойности и не мога да го съпоставя. Според д-ра хламидията не пречи на инвитрото, ама пусто като четем такива работи и става една мацаница в главите ни...Ще го повторя сигурно след месец, да видим какво се случва. Дори и да не пречи на инвитрото, не ми се иска да я имам тази гадина, че като гледам какви бели отваря...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Септември 17, 2010, 22:37:39 pm
Според д-ра хламидията не пречи на инвитрото, ама пусто като четем такива работи и става една мацаница в главите ни...
Много вярно...

Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Септември 21, 2010, 12:14:35 pm
   Не бива да се хващаме за неща, които все още не са медицински стандарт, че настава олелия голяма.

Проблемът е там, че отдавна са стандарт в развитите страни като Германия, САЩ, Гърция и др., а в БГ са тепърва експериментални  :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Септември 21, 2010, 15:29:30 pm
А за моят въпрос дали ще се  намери някой да отговори? :oops:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Септември 21, 2010, 19:29:52 pm
   Не бива да се хващаме за неща, които все още не са медицински стандарт, че настава олелия голяма.

Проблемът е там, че отдавна са стандарт в развитите страни като Германия, САЩ, Гърция и др., а в БГ са тепърва експериментални  :wink:
Аз говоря по принцип :D
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Септември 23, 2010, 20:09:42 pm
А за моят въпрос дали ще се  намери някой да отговори? :oops:

честно да ти кажа, аз не се наемам да давам диагнози, но съм чела разни статии в които се споменава че е възможно да даде фалшив положителен резултат от кръстосано позициониране. Но пък аз не бих лежала само на това ухо както се казва. Бих си пуснала ново изследване в друга лаборатория заедно с PCR например.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Септември 23, 2010, 21:49:27 pm
А за моят въпрос дали ще се  намери някой да отговори? :oops:

честно да ти кажа, аз не се наемам да давам диагнози, но съм чела разни статии в които се споменава че е възможно да даде фалшив положителен резултат от кръстосано позициониране. Но пък аз не бих лежала само на това ухо както се казва. Бих си пуснала ново изследване в друга лаборатория заедно с PCR например.
PCR последно беше отрицателен. Ще пускам отново на кръв да видя дали има развитие.
Благодаря  :)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gallardo в Септември 24, 2010, 09:28:22 am
Ами след това не съм си правила ново изследване, честно казано. Повторих го, но в друга лаборатория, пак беше +, но с други стойности и не мога да го съпоставя. Според д-ра хламидията не пречи на инвитрото, ама пусто като четем такива работи и става една мацаница в главите ни...Ще го повторя сигурно след месец, да видим какво се случва. Дори и да не пречи на инвитрото, не ми се иска да я имам тази гадина, че като гледам какви бели отваря...

това съм го обсъждала с деси-кк обширно и хич не съм съгласна, че не пречи. просто много лекари не го знаят. в моята клиника в германия изследват три титъра,CL IGG, CL IAG, CL HSP, като последния ако е над нормата, показва наличие на антитела, агресивни към ембриона. те са причина най-често за липса на имплантация.

разгледайте старите ми постове, ако ви интересува, там съм описала всичко.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Септември 24, 2010, 17:55:02 pm
За съжаление никъде в България не се изследват CL HSP, проверявала съм къде ли не. Аз лично се свързах с твоя лекар в Германия и изпращах кръв по куриер за това изследване, слава богу беше отрицателно за CL HSP, но професорът е категоричен, че ако в организма има такива антитела те убиват ембриона в момента или малко след имплантацията.

тук отдолу ви пускам стар мой пост в друга тема, част от статия на английски с превода от мен - просто за информация.
...еven when the disease is treated, its effects may linger. While in a woman’s body, chlamydia causes the production of heat shock protein (HSP). Especially when a woman has a prolonged chlamydial infection without knowing it, her immune system creates antibodies against the HSP. This means that her white blood cells learn to attack HSP, because they associate it with chlamydia. If the woman becomes pregnant, this creates a problem. One of the first proteins made by an embryo is a type of HSP similar to the one made by chlamydia. Because the chlamydial infection trained her immune system to be hostile to HSP, her immune system may react against her baby. This can interfere with the development of the embryo. It can also leave the embryo less protected, making the unborn child more likely to die before implanting in the uterus.
Finally, it can create an inflammatory reaction in the uterus. This may cause a “spontaneous abortion” or miscarriage....
 ...дори и когато болестта се излекува, нейният ефект може да продължи. Докато е в тялота на жената хламидията предизвиква образуване  на HSP, особено когато жената е имала дълго време тази инфекция без да е знаела за нея, нейната имунна система произвежда антитела срещу тези HSP. Това означава, че нейните бели кръвни клетки се научават да атакуват HSP, защото  ги свързват с Хламидия. Ако жената забременее, това би създало проблем. Един от първите протеини образувани от ембриона е вид HSP, подобен на този образуван от хламидията. Поради това че хламидиалната инфекция в миналото на жената е научила нейната имунна система да бъде враждебна към HSP, тя може също да реагира враждебно срещу нейното бебе. Това може да попречи на развитието на ембриона. Може също така да остави бебето незащитено, правейки така че eмбриона да умре още преди да се имплантира.
На последно място тя може да предизвика възпалителна реакция в матката, което може да предизвика спонтанен аборт....
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gallardo в Септември 24, 2010, 18:42:55 pm
перфектно  обяснение. osi_9

Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Октомври 06, 2010, 22:34:19 pm
А за моят въпрос дали ще се  намери някой да отговори? :oops:

честно да ти кажа, аз не се наемам да давам диагнози, но съм чела разни статии в които се споменава че е възможно да даде фалшив положителен резултат от кръстосано позициониране. Но пък аз не бих лежала само на това ухо както се казва. Бих си пуснала ново изследване в друга лаборатория заедно с PCR например.
Послушах те и си пуснах ново изследване . И резултата е интересен. Нивата на IgM спадат , а на IgG са се запазили от първото изследване. А още по интересно ми е как стана това, като не се лекувам за хламидия 8O
До края на седмицата ще си запиша час и ще отида на лекар.
Много благодаря :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Октомври 09, 2010, 11:35:59 am
IgM   антителата са първият отговор на организма към антигена. Т.е. образуват се веднага или малко след като се заразиш. Показват наличие на свежа, прясна инфекция. (Ако се усетиш по това време и пиеш антибиотици сигурно сагата ти "Хламидия" ще приключи до там. Но като се има предвид, че тази гад често е безсимптомна си е жив късмет да се усети човек на този етап.) Скоро след това, ако не си убила бактерията с антибиотици  организма започва да образува IgA - които вече показват наличие на активна инфекция. На този етап IgM вече не вършат работа и спират да се произвеждат, а с времето започват и да спадат (не е нужно да се лекуваш за да се случи това, организмът сам си ги спира, защото вече образува друг вид - IgA с които да се бори с инфекцията)Според материала на Геника, който постнах по-горе при някои жени дори не се образуват IgM. Значи до тук хламидията все още е в долния урогенитален тракт и ако не бъде спряна там,  след време  тя обхваща и горния етаж на половата систем - ендометриум, тръби, яйчници и т.н. Тогава започва образуването и на IgG.
Така че иди на лекар!  :) Пусни си и IgA! Ако не си се лекувала а тези антитела са ти повишени сигурно има нещо.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Октомври 10, 2010, 10:59:32 am
dessi-kk ,
Малко по малко ми се изясняват нещата с хламидията. Благодаря за подробните разяснения. 
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 12, 2010, 12:28:34 pm
IgM   антителата са първият отговор на организма към антигена. Т.е. образуват се веднага или малко след като се заразиш. Показват наличие на свежа, прясна инфекция. (Ако се усетиш по това време и пиеш антибиотици сигурно сагата ти "Хламидия" ще приключи до там. Но като се има предвид, че тази гад често е безсимптомна си е жив късмет да се усети човек на този етап.) Скоро след това, ако не си убила бактерията с антибиотици  организма започва да образува IgA - които вече показват наличие на активна инфекция. На този етап IgM вече не вършат работа и спират да се произвеждат, а с времето започват и да спадат (не е нужно да се лекуваш за да се случи това, организмът сам си ги спира, защото вече образува друг вид - IgA с които да се бори с инфекцията)Според материала на Геника, който постнах по-горе при някои жени дори не се образуват IgM. Значи до тук хламидията все още е в долния урогенитален тракт и ако не бъде спряна там,  след време  тя обхваща и горния етаж на половата систем - ендометриум, тръби, яйчници и т.н. Тогава започва образуването и на IgG.
Така че иди на лекар!  :) Пусни си и IgA! Ако не си се лекувала а тези антитела са ти повишени сигурно има нещо.

Според мен твърдението, че като "отиде на горния етаж" хламидията, чак тогава се образуват ИгГ вобще не е вярно. След като ИгМ почнат да спадат, ИгГ се увеличават. ИгГ също се увеличава веднага след лечение. Както и твърдението, че след спада на ИгМ се повишават ИгА-обратното е.

IgA - остра фаза на инфекцията
IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада
IgG - стар имунен отговор - високо след преболедуване (лечение) или по време на напреднала инфекция, спада бавно.
 osi_9
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Октомври 13, 2010, 12:12:22 pm
svetlana___12 добре е и да споменеш източниците си на информация преди да казваш кое е вярно и кое не, освен ако не си професор гинеколог естествено. :)
след като IgM започнат да спадат първо се увеличават IgA и след това започва образуване на IgG, съответно минава известно време  между образуването на трите вида Ig, а през това време хламидията не спи  :wink: а се си се разпростира нагоре и нагоре. Та започнали ли са да се образуват въпросните IgG значи е минало достатъчно време и значи че бактерията е вече добре настанена на всякъде.
Ще потърся материал за образуването на имуноглобулините. Всъщност мисля, че като изказваме някакво мнение е добре да го подплатим с нещо повече от лично мнение, иначе понякога си остават само празни приказки.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: tsveti80 в Октомври 13, 2010, 14:44:41 pm
Момичета, искам да ви успокоя донякъде ако е възможно - преди години ми откриха хламидии - безсимптомно протичаха при мен. Пихме с приятеля ми 2 вида антибиотици и се излекувахме. 1 година след лечението забременях безпроблемно. Според вирусоложката, която извърши изследването се касаело за стара инфекция, според лекарката ми - за нова. Така че не е задължително хламидията да доведе до стерилитет. Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 13, 2010, 17:37:45 pm
svetlana___12 добре е и да споменеш източниците си на информация преди да казваш кое е вярно и кое не, освен ако не си професор гинеколог естествено. :)
след като IgM започнат да спадат първо се увеличават IgA и след това започва образуване на IgG, съответно минава известно време  между образуването на трите вида Ig, а през това време хламидията не спи  :wink: а се си се разпростира нагоре и нагоре. Та започнали ли са да се образуват въпросните IgG значи е минало достатъчно време и значи че бактерията е вече добре настанена на всякъде.
Ще потърся материал за образуването на имуноглобулините. Всъщност мисля, че като изказваме някакво мнение е добре да го подплатим с нещо повече от лично мнение, иначе понякога си остават само празни приказки.
[/quote
Не, не съм професор гинеколог, трябва ли да си за да дадеш мнение- ти професор ли си- едва ли. Няма да влизам в излишни спорове :) Успех на всички в борбата с хламидията!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Октомври 13, 2010, 18:54:39 pm
Тази хламидия ми разказа играта. 2 поредни години в един и същ месец тестовете за хламидия ми излизат положителни за прясна инфекция. Печелившият месец е Септември :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: f_33 в Октомври 13, 2010, 19:22:42 pm
Включвам се и аз без никакъв опит, но с едно въпросче. Освен кръвен тест за хламидия IgM , която при мен е 0,7 със референтни граници(0-1,1), кави други изследвания за типовете хламидия и какви типове хладимия има и какви са изследванията при жената за тях?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Октомври 13, 2010, 19:49:46 pm
Фанта типовете изследвания за хламидия, които се правят в БГ са два:
 - Кръвен тест - изследват се най-често ИгМ и ИгГ.
 - ДНК анализ на цервикален секрет.

Наколко поста по-нагоре съм публикувала един цитат от листовката на Геника, в който ясно е описано как се диагностицира хламидийната инфекция.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: alana в Октомври 14, 2010, 16:44:19 pm
Здравейте момичета!Аз бях с много силна инфекция,от която цялата ми дясна страна е мн зле и тръбата и жлъчката (след лапараскопия ми го сервираха).20 дни пих вибромицин и 6 сумамед.3 месеца след това всички тестове са ми отрицателни igg igm (само пише негативен,няма никакви стойности),секрет дадох също така.Малко съм притеснена след всичко което чета ,хората се лекуват с години..дали не трябва да ги повторя?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Октомври 14, 2010, 16:55:26 pm
alana, щом всичките ти изследвания са отрицателни значи сте преборили хламидийната инфекция.
Имала си късмет и или сте я уцелили навреме или просто лекаря е бил добър е провел правилно лечение.
Проблем се явява в случаите когато не е проведено адекватно лечение или когато трудно падат титрите на ИгГ.
А що се отнася до повтарянето, то е хубаво профилактично да се проверява за наличието на тази инфекция, защото протича най-често безсимптомно и само пофилактика му е майката :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dessi-kk в Октомври 15, 2010, 21:41:52 pm
svetlana___12 не, не съм професор, мисля че в поста достатъчно ясно съм се изразила и обосновала, жалко (за теб), че не си ме разбрала.
пък и като ти гледам мнението...съмнявам че си е твое,   срещала съм го в други по-стари теми,   та по-ми прилича да си го копи-пейстнала от там тук! така, че кой знае колко не помагаш. сори ако ти звучи грубо, не се сърди  :wink:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 16, 2010, 00:21:14 am
svetlana___12 не, не съм професор, мисля че в поста достатъчно ясно съм се изразила и обосновала, жалко (за теб), че не си ме разбрала.
пък и като ти гледам мнението...съмнявам че си е твое,   срещала съм го в други по-стари теми,   та по-ми прилича да си го копи-пейстнала от там тук! така, че кой знае колко не помагаш. сори ако ти звучи грубо, не се сърди  :wink:

Извинявай  :youwoman:

Само, че знаеш ли, аз мисля че бих могла да съм полезна, защото успешно се излекувах от тъпата хламидия, най-малкото, което мога да направя ако някой го интересува, е да напиша и моя опит не е ли така? Не правят ли останалите така? Не е ли надежда това, че се излекувах от първия курс, ако напиша една добра, топла дума на момичетата, няма ли да се успокоят поне мъничко, аз бих!
Не не си груба миличка, мен вече никой не може да ме нагруби или нарани, камо ли мнение от форума -не се сърди  :wink: :)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dinamilo в Октомври 17, 2010, 23:26:00 pm
момичета, извинявам се, че се включвам директно с въпрос.
бях си правила всички изследвания за какво ли не и всичките, освен тсх бяха ок. ходих и на имунолог и се оказа, че имам леки отклонения в супресор Тклетки. както и да е, имуноложката ми каза да си направя микробиология (изрично ми каза не генетични - предполагам, за да ми спести пари) изследвания за хламидия. та си потърсих изследванията от март и на микробиологичните пише: IgG 1:32 (+)пол. и  IgA( -) отр. Изследванията са правени в Репробиомед. От това, което прочетох в темата, разбирам, че резултатите ми означават, че някога съм имала хламидия. Мислите ли, че трябва да повторя теста, кръвен или да направя генечичен. Имам чувствотто, че се вманиячавам, но понеже ми предстои инвитро, не ми се иска да пропускам нещо. благодаря ви
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 18, 2010, 12:34:35 pm
Здравей dinamilo, и аз бях така ИгГ полож, ИгМ-отриц. , наистина означава че те е "минала", но за разлика от други инфекции, това положително ИгГ не означава, че вече нямаш хламидия, още повече ако не си я лекувала. Да ти кажа как беше при мен, след това изследване, ми предписаха антибиотик, след 2 месеца си пуснах отново ИгГ и ИгМ, съответно ИгМ се беше понижило, а ИгГ - повишило, това вследствие на лечението. След 20 дни повторих само ИгГ, беше почнало да спада (това означава, че лечението е било успешно). Според мен си пусни отново кръвни ИгГ+ИгМ - виж каква е картинката, ако трябва да се лекуваш, и пак повтори изследването. 
Ако бъркам нещо, моля някой да ме поправи.
Успех ти желая миличка.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dinamilo в Октомври 18, 2010, 15:23:26 pm
Светлана, благодаря за информацията. ще го повторя....мислех днес да дам кръв, но се обадих на имуноложката и тя каза, че е по-добре да е влагалищен секрет, така че отложих.
на мен ИгМ не са ми изследвали - доколкото знам то е признак за скорошен имунен отговор. но ми казаха, че не могат да ми дадат антибиотик след като в момента няма инфекция. антибиотик може да третира хламидия, когато я има в момента, но не може да се бори срещу антителата, които организма някога си е произвел.  благодаря за помощта.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 18, 2010, 15:32:06 pm
Светлана, благодаря за информацията. ще го повторя....мислех днес да дам кръв, но се обадих на имуноложката и тя каза, че е по-добре да е влагалищен секрет, така че отложих.
на мен ИгМ не са ми изследвали - доколкото знам то е признак за скорошен имунен отговор. но ми казаха, че не могат да ми дадат антибиотик след като в момента няма инфекция. антибиотик може да третира хламидия, когато я има в момента, но не може да се бори срещу антителата, които организма някога си е произвел.  благодаря за помощта.

Мойта инфекция, също не се знаеше откога е. Но я лекувах. Това, че ИгГ е положително, не означава, че нямаш хламидия. На мен ми беше обяснено, че дори да ми вземат цервикален секрет, това ще покаже, дали в момента имаш хламидия, ако резултата е отрицателен, това не значи, че нямаш хламидия. Най-вероятно ако ИгГ е положително и при отрицателна стойност на изследване на цервикален секрет, говори,че е вече на горния етаж инфекцията (която трябва да се лекува). Аз точно заради това не пуснах цервикален секрет, а правих само кръвни. При положение, че ИгМ, ИгА са отрицателни, би следвало и изследването на церв. секрет също да е отрицателно.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: f_33 в Октомври 18, 2010, 16:35:36 pm
Момичета бих искала консултация от вас - направих IgM - резултат 0,7, а референтни стойности са (0,0-1,1). Има ли ли сте подобни резултати , само това ми е написано на листа , на мен ми се вижда висок , можете ли да кажете нещо?  :?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 18, 2010, 16:43:04 pm
Момичета бих искала консултация от вас - направих IgM - резултат 0,7, а референтни стойности са (0,0-1,1). Има ли ли сте подобни резултати , само това ми е написано на листа , на мен ми се вижда висок , можете ли да кажете нещо?  :?
Здравей, ИгМ ти  е отрицателно, но то така или инъче с времето си спада само, трябва да пуснеш ИгГ, ако и то е отрицателно-значи нямаш хламидия, ако е +, мисля че ще е необходимо лечение. :)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: f_33 в Октомври 18, 2010, 16:57:00 pm
Благодаря  :)
Да , решила съм че ще си пусна всички видове хламидия при жената,, пръво да си говоря с док, но знам че и тя няма да има нищо против. Аз така и очаквах резултата да е отрицателен но в началото не се справих с разчитането. И ИгГ ще пусна...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: dinamilo в Октомври 18, 2010, 17:00:31 pm
ще говоря с док тази седмица. май ми идва, така че няма да мога да дам секрет за изследване:(. а лечението гинеколог ли трябва да го изпише или трябва да видя друг специялист.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Октомври 18, 2010, 17:06:40 pm
ще говоря с док тази седмица. май ми идва, така че няма да мога да дам секрет за изследване:(. а лечението гинеколог ли трябва да го изпише или трябва да видя друг специялист.
При мен гинеколожката ми го изписа.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: питка - любопитка в Ноември 03, 2010, 20:49:03 pm
 Мили съфорумки,
Влизам да Ви информирам до какво доведе моето търсене на истината -  Имам или нямам хламидия.
В предишни постове Ви бях питала дали е възможно т.н. кръстосано позициониране при изследване на кръв / серология/ за хламидия. Последните ми изследвания за хламидия на секрет + уреа и микоплазми са отрицателни.  Пуснала съм ДНК на тези заболявания в лаборатория Геника. Нямам хламидия , което си е супер. Да видим до кога :lol:
 
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Niki_80 в Ноември 30, 2010, 10:53:06 am
Здравейте, искам да ви попитам нещо. Преди 16 дни започнах лечение с Вибрамицин за Хламидия.Лекаря каза да ги пием двамата с мъжът ми 15 дни и след още 15 дни да отида на преглед. Добре, но цикълът ми закъснява с 15 дни и се оказва, че съвпада с приемането на Вибрамицин.А в листовката пише да не се приема от жени който искат да имат дете или са бременни.На всичкото отгоре и станах кръводарител. Незнам дали да се радвам или притеснявам от това, че ми закъснява.......
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: svetlana___12 в Декември 03, 2010, 12:52:59 pm
Здравейте, искам да ви попитам нещо. Преди 16 дни започнах лечение с Вибрамицин за Хламидия.Лекаря каза да ги пием двамата с мъжът ми 15 дни и след още 15 дни да отида на преглед. Добре, но цикълът ми закъснява с 15 дни и се оказва, че съвпада с приемането на Вибрамицин.А в листовката пише да не се приема от жени който искат да имат дете или са бременни.На всичкото отгоре и станах кръводарител. Незнам дали да се радвам или притеснявам от това, че ми закъснява.......
Здравей, ще ти кажа при мен как беше, след като приемах Авелокса, ми закъсня 2 седмици ако не се лъжа, доста се бях шашнала, защото освен че е опасно за плода, съм чувала, че трябва и извесно време пазене след като се спрат лекарствата.
Сега видях, че си писала на 30.11-какво стана, има ли някакъв резултат?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: darsi0902 в Март 15, 2011, 12:23:13 pm
Здравейте момичета,моля да ми дадете съвет за следният проблем:през август м.г.разбрах че  имам хламидия.Докторът каза,че е стара инфекция IgG-1/32,антитела и нямало проблем.Изписа ми лекарство само за мен еднократно на прах Зимакс. За мое огромно щастие в момента съм бременна в 5 месец,това което не ми дава мира е може ли тази стара инфекция да предизвика увреждания на плода,и опасно ли е ако раждането е по естествен път.В държавата ,където живея не правят много подробни изследвания,много неща се оставят на принципа каквото Бог дал,и тук не можеш дори на частно да си избираш по какъв начин да раждаш.Преоритет е  естественното ражадане,само при сериозен проблем секцио. Та точно това ме "човърка" при такав резултат с наличие на антитела за хламидия(Кръвен тест) има ли опасност за бебето,и има ли опасност при естественно раждане? Благодаря ви предварително,всяко мнение или съвет ще ми е от полза!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: alana в Март 15, 2011, 16:21:48 pm
Дарси,много е хубаво че хламидията не ти е оставила никакви трайни последици!След като си я лекувала и в момента няма инфекция не би трябвало да се притесняваш.Ако ще се почувстваш по-спокойна си направи тест ,за да си сигурна че нямаш действаща инфекция в момента.Лека бременност ти пожелавам и много здраво бебе на финала!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: darsi0902 в Март 16, 2011, 11:33:05 am
Благодаря ти алана,в петък имам час при доктор и ще искам такова изледване.До момента карам една прекрасна бременност,моля се и се надявам и с бебето всичко да бъде добре.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 02, 2011, 14:39:26 pm
Здравейте,Момичета ще ви бъда Благодарна ако някой ми помогне в разгадаването на резултата ми за хламидия. М - е отрицателен ,обаче А и Г са положителни малко над границата но са положителни. Това сега стара инфекцияли е или нова.Също така генитичните ми иследвания на вагинален секрет са отрицателни .
И дали някой знае Повишените АФА имат ли връзка с някаква инфекция в организма например хламидия. Доста четох ама нищо конкретно не намерих.
Имам два големи спонтанни аборта и търся накаква връзка .
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 02, 2011, 14:55:01 pm
Дай стойности. Доколкото помня, IgA беше за активна инфекция, затова и IgG са още ниски. От друга страна ДНК тестът е отрицателен, а той се води по-точен, но пък може да е отрицателен, защото инфекцията е прясна. Не знам, най-добре се консултирай с лекар. Ние тук не можем да дадем еднозначни отговори, а камо ли компетентни. Виж по-нагоре Dessi_kk е обяснила за различните антитела кога и как се образуват.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 02, 2011, 16:44:05 pm
Да знам че тук не могат да се дадат точни отговори но понеже сега се сблъсквам за това реших да попитам и тук и да коментираме.
А-1.8/положително при реф.ст-ст <1.8/отрицателно >1.8/положително
М-0.5/отрицателно при реф.ст-ст<0.9/отрицателно от 0.9 до 1.1/граничен и >1.1/положителен
Г-1/32/положителен при реф.ст-ст <1/16/отрицателно
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 02, 2011, 18:50:08 pm
Ами всъщност, IgA ти е гранично, а IgG си е височко. Може би сега започва фаза на активна инфекция и предстои IgA тепърва да се вдига или пък обратно, да отшумява и да е останала хронична и съответно IgG тепърва ще спадат. Можем само да гадаем, но при всички положения трябва да се консултираш с лекар. Мисля, че ще ти предпише лечение.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 04, 2011, 12:18:33 pm
Много благодаря ,предстои такава консултация. Понеже пиша и в проблеми с щитовидната жалеза и имунологични иследвания Може ли тези повищени стойности за хламидия и от този сорт вируси да влияят и на повишаването на НК-клетките на АФА

Много се ровя по този въпрос заради двта аборта които имам в големи седмици.И по неволя се опитвам да расъждавам .Ако нещичко знаете за това !
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 04, 2011, 16:12:26 pm
Ами за жалост не мога да дам мнение по този ти въпрос. Не зная за такава връзка, възможно е да има. Защо не попиташ ендокринолога си?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 04, 2011, 18:09:09 pm
Да разбира се че ще я питам. Просто бях нетърпелива и затова споделих ако някой е имал  подобни расъждения и аз да науча нещо в повече,пък и да съм по -подготвена понеже имам време до записания час.
Ще пиша каво ми е отговорила но и ако някой нещо тук се сети ,нека сподели.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 06, 2011, 13:13:50 pm
Включвам се пак ,въпреки че все още никой не е отговорил.
Има ли жени с отстранени тръби и с позитияни резултати за хламидия . Вчера говорихме с гинеколога .Той казва че няма смисъл да се лекува защото ако съм я срещнала някога тя поразява тръбите те са като краен гостоприемник и че вече съм си изградила антитела. Може инфекцията там да персистира при определени обстоятелства .Обаче аз нямам тръби. Тогава къде е ? Затрудних го с този въпрос и започна да ми обяснява че ако в момента съм имала дори и лека настинака можело да отчете позитивен резултат.
И понеже това са имуноглобулини значи ми се струва това има връзка с повишените АФА.

Та така расъждавам си .Ако някой се оплел като мен ,нека нещо да напише .Може пък от някъде да изкочи нещо
.

Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 06, 2011, 15:46:53 pm
А защо ти ги няма тръбите? Извънматочни? Извинявай, може да си писала някъде, но нямам спомен. Именно понеже хламидията поразява тръбите по най-различен начин /нагъване, запушване, хидросалпинкс, сраствания/, често се стига до извънматочни бременности. Ако състоянието на тръбите е било видяно само на ЦС, някои от тези изменения може и да не се установят и всъщност да не се знае, че причината е хламидия.
Аз съм с отстранени тръби, но след установена прекарана хламидиална инфекция и категорични доказателства за необратими щети. Много често първо се установяват щетите, от което се прави извода за прекарана хламидия, ако не е била изследвана или е изследвана твърде късно и резултатите не дават представа дали си имал или не. За жалост тази гадина протича безсимптомно и когато я открием, често е твърде късно. В тази връзка, недоумявам как гинеколозите масово не препоръчват това изследване за профилактика, знаейки какви поражения нанася хламидията и че трудно човек би заподозрял, че има, ако не се тества периодично за всеки случай. Тази тема ми е много болна, защото откакто водя полов живот ходя редовно на гинеколог за профилактични прегледи /на 6-7 месеца/ и нито един не благоволи дори да ме уведоми, че такова чудо съществува, а какво остава да ми назначи изследване. Ако поне един си беше свършил работата, можеше да не се стигне до тук...Никога няма да се примиря с това.
Извинете за отклонението, това наистина ми е болна тема.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Април 06, 2011, 16:09:11 pm
При мен странното е че точно една "загубена" гинеколожка при която отидох, когато още в началото решихме да работим за бебе, ми я назначи.
То и това беше единствето нещо от прегледа де, ни узи, ни хормони, ни нищо - здрава съм била, ама не съм ли била малка за дете :lol:.
И хубаво че поне това направи, че имах текуща инфекция, изписа ни после някакъв антибиотик и май трябва да съм и благодарна, че може би заради решението й да ми я назничи сега нямам проблеми и с тръбите.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 06, 2011, 16:19:49 pm
Мдааа, радвай се, Радост, радвай се. На мен пък една ми беше казала, че съм абсолютно здрава само по едни хормони :lol: Явно имаше очи-рентген :lol: Бисери колкото искаш...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 07, 2011, 18:21:33 pm
Да едната при извънматочна бременност а другата е коаголирана т.е. прекъсната Така че аз не би трябвало да отчитам наличието на хламидия. Освен това различните лаб дават различни резултати ,което също нетрябва да е така . При ДНК анализ чрез полимеразна верижна реакция PSR дава отрицателен а като дам в цибалаб или кандиларов излиза че има . Ходи ги разбери . Аз разбира се пия АБ но се чудя дали трябва ей така за всеки случей.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2011, 01:31:30 am
Ох, не знам какво да ти кажа, при мен след 3 курса антибиотици, така и не успяхме да свалим IgG под горна граница. Всички други титри преди и след лечението си бяха отрицателни. ДНК тестът също беше отрицателен. Според двама лекари, инфекцията е станала хронична и отърване няма, в смисъл, че полза от нов прием на антибиотици просто няма. По-зле нямаше накъде - ТВБ, хидросалпинкс, множество сраствания в малкия таз. 
Не мисля, че щом нямаш тръби, то не би следвало да се отчита хламидия. Другата тръба защо е прекъсната? При лапарото /предполагам така са ти прекъснати тръбите/ не се ли установи какво е положението и какви щети има? Белите от хламидия са доста характерни и доколкото съм чувала от лекари, доста точно може да се разпознае, че е имало хламидия по пораженията.
Относно разликите в различните лаборатории - наистина не би трябвало да има такива, поне не и в съществени размери, но предполагам има някакво допустимо отклонение, знам ли и аз. Големи ли са разликите в стойностите?
Всъщност, лекуващият ти лекар какво казва по този казус?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 08, 2011, 09:58:51 am
ОХ, и аз ще кажа така . Нали затова си пишем.При другата е видян хидросалпингс ,което да кажем е в следствие на хламидията. Не ми казаха нищо повече. НО да кажем аз приемам че това е било от хламидиялна инфекция.И аз карам трети курс АБ ,това е отвратително защото се налага и за други неща да се пият АБ и става един ужас.

Относно разликите в иследванията. Между цибалаб и кандиларов които показват наличие на хламидия няма но има разлика с ДНК анализа на Геника . На кое иследване сега да се довериш,просто можеш да полудееш.И с тези два аборта които имам.......
Лекарите и те незнаят защото и те нямат единидушно мнение. Както писах при всеки при който ми се е налагало да ходя получавам все различни мнения. Не коментират лаб резултати защо едните така а другите иначе но мнението за лечение е както писах 50/50
Затова търся някаква друга връзка с повишените имуноглоболини и с други повишени имунологични стойности или нещо друго и аз незнам какво.

Спомням си един случей беше много отдавна през 1997 когато направих 1ви инвитро опит. Тогава бяхме в групата около 20 жени .Спомням си че ни заведоха всички в някаква лаборатория за иследване на хламидия и се оказа че всички имаме без изключение . Е това възможно ли е ,всички.И си спомням че от това зависеше дали ше ни правят трансфер. На нас тогава нищо не ни казха . Това беше още в зората на откриването на тази инфекция.Затова си мисля че има нещо което не е съвсем точно при тези иследвания. Освен това С-РП ми е 0.1 далеч под долна граница . Той показва възпалителни заболявания които са и в следствие и които може да доведе една хламидиялна инфекция .Знам че има хламидялна инфекция която предизвиква пневмония и поразява белите дробове ,може би това дава повишените стойности . ще си направя и ренгенова снимка и натях то и без това е полезно профилактично да се прави,защото и там процесите протичат понякога дълго и скрито.

Правяпоследен курс с АБ и спирам .Надявам се след около 2 месеца ст-ст да са спаднали. Мъжът ми отказва да пие. Защото при него в нито едно от иследванията не показа наличие.И това незнам как е възможно . Значи лабор за неговите иследвания са единодушни а при моите не са.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2011, 14:41:47 pm
Възможно е мъжът да няма, рядко се случва, но е възможно. Мъжете били по-устойчиви на тази инфекция, лекар ми го беше казал това, не знам колко е вярно. Моят също нямаше, но пи лекарства. А между другото, много е важно кога точно си я карала, може още да не сте били заедно. Високите IgG показват нелекувана с години инфекция. При мен случаят беше такъв и може и затова мъжът ми да нямаше повишени антитела.
Кръвният и ДНК тестът са два различни метода на изследване. Вторият се прави само в Геника, независимо в коя лаборатория занесеш пробата, те го изпращат в Геника. ДНК тестът е по-чувствителен и от тази гледна точка мисля, че е нормално да има разлика при двата. Доколкото помня, ДНК тестът отчита само наличие на прясна или активна инфекция, ако само IgG са повишени, няма да отчете положителен резултат. Някъде назаз dessi_kk беше постнала брошура от Геника и там е обяснено по-подробно, аз сега говоря по спомен и може и да бъркам някъде. Върни се и прочети.
Абортите преди или след откриването на хидросалпинкса са били? Хидросалпинкс се получава след прекарана хламидия и може да бъде причина за ранен аборт.
Друго, което се сещам от това, което съм чела, е че прекарването на хламидиална инфекция по време на бременност може да увреди плода. Вероятно това също може да доведе до аборт, дори в по-големи седмици. Но не съм сигурна, тук вече лекарите да кажат.
Но според мен, щом си имала хидросалпинкс, значи определено си имала хламидия и няма какво да се чудиш на лабораторните резултати. ПО-назад се разрази доста гореща дискусия по темата, не знам дали я чете, но мисля, че ще си отговоришп на доста въпроси.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: radosttinka в Април 08, 2011, 14:47:20 pm
Понеже според мен информацията е ценна е добре да я има и не само като линк :wink:
Това е цитат от брошурата на Геника.
Цитат
Цялостна диагностика на хламидийна инфекция при жени

Серология и ДНК-Анализ - При съмнение за хламидийна инфекция е препоръчително паралено изследване на антигена и Ig G антитела с цел:
 - Отхвърляне на вероятността за подобна инфеция.
 - Нейното установяване с данни за конкретния случай (локализация) на ифекцията.

Итерпретация на резултатите
      
 Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и нормални стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Положителен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела:
 - Индикация за долна хламидоза или реинфекция.
 - Препоръчително е повторно ДНК изследване 3-4 месеца след третирането, с цел установяване на ефекта от терапията.

Отрицателен ДНК тест за Chlamydia Trachomatias и повишени стойности Ig G антитела
 - Индикация за горна хламидийна инфекция.
 - Поради бавния спад в титрите на Ig G антителата е препоръчително периодично ДНК изследване, с цел детекция на евентуална реинфекция, което е често наблюдавано и където риска от появата на горепосочените усложнения значително се увеличава.

Сиска, ей сега вече го прочетох и то няколко пъти и си отговорих на въпросите, ама пустата й хламидия стана вече толкова години все ме човърка от вътре :?.
А може би и ако имях обяснение за спукания мехур, нямаше и да я мисля толкова.
Рехиш, че просто ще си пусна едно контролно кръвно изследване, поне за да се успокоя, че моите кръвни са от 2005 и 2006 :oops:

Но твоите резултати наистина са високи :?
Скоро след АБ-то ли са или?
Може да паднат при ново контролно изследване, ако са скоро след терепията.

Ето това е обяснението от Геника и цялата статия за Хламидията
http://www.genicalab.com/files/broshuraChT.pdf
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2011, 14:49:59 pm
Оп, Радост, ти ли беше пуснала брошурата от Геника, извинявай, объркала съм се :oops:
Благодаря, че я публикува пак, че нямах време да ровя и да я поствам :oops:
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 08, 2011, 15:05:29 pm
А,Г са повишени .Хидросалпингса е открит след вторият ми аборт. По мое настояване за диагностична лапароскопия в търсене на причините за абортите в 20 и 17гс.
Чела съм  цялата тема.
Следкато ДНК анализа отчита само нова инфекция защо при мен не е отчетена. Задавам въпроса ей така .Освен това ние  правим секс само с презервтив от последния аборт ,около2г. И как имам прясна инфекция незнам.Или може би ако съм си имала стара да кажем неизлекувана и тя да персистира се в нова.Иначе нямам обяснение.
Както и да е . Ще продължа да се ровя .
 
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 08, 2011, 15:07:47 pm
Ами да, възможно е, в брошурата пише, че може да се разрази наново. Успех ти желая в лечението, дано се намери разрешение и нещата се случат.

"- Поради бавния спад в титрите на Ig G антителата е препоръчително периодично ДНК изследване, с цел детекция на евентуална реинфекция, което е често наблюдавано и където риска от появата на горепосочените усложнения значително се увеличава."
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 08, 2011, 15:38:57 pm
Много ви благодаря Чела съм това но то ще е полезно и за другите.
Като казват горен етаж .Знаетели какво имат впредвид. Това са тръбите или кое друго.  аз нямам тръби.
Да благодаря ви за пожеланието .Ще му намерим цаката "както се казва".Ако намерите нещо друго пуснете го аз също.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 09, 2011, 03:38:07 am
Ма това, че нямаш тръби, не значи, че няма къде да се нагнезди гадината :D И да, това е горния етаж - малкия таз. Тръби, яйчници, квото се сетиш...На мен чак черния ми дроб е сраснат...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 09, 2011, 08:55:52 am
Добре де,щом като тази гад се качва нагоре тя нетрябвали да даде и други отклонения в общото състояние на организма.Да подскаже че нещо не е наред!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gallardo в Април 09, 2011, 13:23:22 pm
zarina, лекарят при който се лекувах тук в Германия е установил връзката хламидия - спонтанни аборти при изследвания с над 200 свои пациентки. това според него се дължи на hеаt shock proteins покриващи хламидиалната бактерия, които са идентични с тези на ембриона и затова имунната система по погрешка атакува ембриона. аз дадох навремето на  dessi-kk координатите на професора и тя се бе консултирала с него. прочети постовете й. там всичко е обяснено.

това че нямаш тръби не значи, че проблема с хламидията ти е решен! тези антитела се намират и в матката и атакуват ембриона. последиците са трудно зачеване, спонтанни аборти и преждевременно раждане.

за съжаление, доколкото разбирам в БГ не се правят изследвания за наличие на антитела срещу тези белтъци, но е почти сигурно че всеки който е прекарал "невидима" хламидиална инфекция т.е. такава която не е лекувана навреме, ги има!

писала съм и аз по-горе в тая тема точно по същия въпрос - прочети.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 16, 2011, 09:40:26 am
gallardo правят се такива тестове .казват се полимеразна верижна реакция-PCR.
ДНК тест ,който намен ми е правен и е отрицателен. Точно затова е цялото объркване.Този тест показва -отрицателен но кръвния серум за иследване на антитела е положителен. Да знам че има връзка между аборти и наличието на бактериални или вирусни агенти.
И понеже незнам на кой тест да се доверя си пия АБ за всеки случей ,което е гадно ,както знаеш те са нож с две остиета .
Много ти благодаря зза включването
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gallardo в Април 16, 2011, 14:20:32 pm
Мисля че не е същото, zarina. Даже си спомням, че и dessi-kk ми беше писала, че HSP не се тестват в БГ. Аз това не мога да го твърдя от опит, но погледнах какво е  PCR - и то съвсем не е HSP тест, който няма нищо общо с изследване на ДНК.
Принципа е друг ми се струва - това е както когато се прави тест за активна/неактивна инфекция с хламидия (т.е. за наличие на антитела ), просто това е допълнително "антитяло". На моето изследване бяха така подредени титрите за хламидия:

CL IGG
CL IAG
CL HSP

В стандартно кръвно изследване за хламидия  не го търсят този белтък, защото той всъщност не носи много  допълнителна информация - просто е индикатор, че тялото си е изградило защита доживот срещу него. т.е. не е необходима терапия в общия случай. ...а и връзката с  неимплантацията и проблемите при бременност май не са широко популярни в мед. среди.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 16, 2011, 16:38:46 pm
Да в стандартното не го търсят но в PCR го търсят така ми го обясниха на мен. Възможно е да е друго между това което си правила ти и аз.Ще прочета за това което си ми писала. Благодаря ти.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: pipi27 в Април 29, 2011, 12:38:14 pm
Моля за съвет , какво значи това Chlamydia trachomatis IgG 1,18(+)(0,8 > 1,1), a IgA 0,41(-)(0,8>1,1).При мъжа ми и двете са отрицателни , да ли от това не мога да забременея
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 29, 2011, 15:12:58 pm
Това значи, че си прекарала хламидии, имаш изградени антитела. Възможно е инфекцията вече да е на горния етаж и да има поражения по тръби и т.н. Лекарят ти какво казва? Направи си цветна снимка. Ако има поражения - да, възможно е затова да не забременяваш. Но разбира се, може и да няма проблем там. От колко време правите опити за бебе? Ако е поне година, потърси клиника по стерилитет и започни изследвания.
Успех!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: pipi27 в Април 29, 2011, 15:29:49 pm
Цветна снимка ми правиха декември месец и всичко беше наред, а имам част за док. другата седмица .От 2 години правим опити и никои до сега не ми беше назначил да правя IgG ,а само IgA което си беше отрицателно .Което ме навежда на мисълта , че може да имам хламидии повече от 2 години. Това много ли е лошо и какви поражения може да е нанесло
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Април 29, 2011, 20:08:36 pm
Aко е имало хламидиална инфекция ,тя поразява тръбите .Това е което лекарите са ми обяснявали за нея.Може да доведе до хидросалпингс . Ти откъде си сигорна че си прекарала хламидия .За да си сигорна си пусни иследвания за трите имуноглобулина.Аз много много не можах да разбера как съм прекарала такава инфекция и кога и не съм разбрала за това си пуснах и трите показателя.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Април 30, 2011, 00:07:22 am
Високите нива на IgG са достатъчен показател, че е прекарана инфекция. Щом цветната снимка е била ок, значи може и да няма сериозни поражения по тръбите. Обсъди нещата с лекаря си, когато се видите. Ние тук можем само да гадаем.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 23, 2011, 15:50:43 pm
Моля за разчитане на резултат:

Chlamydia trach.IgG 3АЕ    < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach.IgM 5AE    < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.

и двата са отрицателни, но какво значат? С кой титър да проверя дали имам инфекция с хламидия в момента? Дано ми отговорите бързо, че имам хламидия, но изследванията ми досега не я 'хващат'. Правих досега този кръвен тест и с намазка от ц канал. И той отрицателен.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gergana :-) в Юни 23, 2011, 16:38:45 pm
IgA - остра фаза на инфекцията
IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада
IgG - стар имунен отговор - високо след преболедуване (лечение) или по време на напреднала инфекция, спада бавно.

Това е цитат от стара тема. Дано ти свърши работа.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 29, 2011, 16:12:16 pm
Да, определено ми помага. Но след като имам три отрицателни теста, а и през годините са ми били отрицателни защо докторът ми твърди след лапароскопия че имам сраствания типични за хламидия и трябва да я излекувам? ВЪзможно ли е той да греши, или аз имам хламидия която не се отчита с тестове!? Не знам как да лекувам нещо, което тестовете не откриват.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Юни 29, 2011, 19:29:05 pm
Не е задължително да си прекарала хламидия за да имаш сраствания .Може да си прекарала друго полово възпалително заболяване и пак да имаш сраствания.

само немога да си отговоря как срастванията се различават от това дали си прекарала хламидия или нещо друго.

Ако лекаря е прав и има някаква разлика в срастванията от тези при хламидия и други значи смени лабораторията и повтори резултатите.
Мъжът ти иследвали се ???Нека и той се иследва. Еякулат и кръв.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 29, 2011, 19:43:39 pm
..значи смени лабораторията и повтори резултатите.
Мъжът ти иследвали се ???Нека и той се иследва. Еякулат и кръв.
Изследванията ми са от различни лаборатории. А при положение че при мен не се открива нищо с топ не мога да го закарам да го изследват. Все пак ще опитам.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Юни 29, 2011, 19:54:39 pm
немога да си обясня че имаш хламидия а лабораторийте не го хващат. Тогава вероятно имаш много силен имунитет но тогава пък не битрябвало да имаш каквито и да е проблеми провокирани от хламидии.

Все пак опитай да го заведеш и него.

Къде си прави иследванията. Тези с цервикалния секрет се правят в Геника по метода на PCR-полимеразна верижна реакция.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 29, 2011, 22:50:50 pm
Доколкото знам, срастванията се получават в следствие на прекарана Тазово-възпалителна болест /ТВБ/, която пък се получава от инфекции, най-често - хламидиални. Мисля че затова лекарят ти е казал, че са ти от хламидии срастванията. Не съм 100% сигурна, че е така, нека някой запознат се включи. Но знам, че хламидиална инфекция на "горния етаж" води до ТВБ, а усложненията от ТВБ са сраствания, хидросалпинкс и други поражения в малкия таз.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 29, 2011, 23:03:08 pm
Доколкото знам, срастванията се получават в следствие на прекарана Тазово-възпалителна болест /ТВБ/, която пък се получава от инфекции, най-често - хламидиални. Мисля че затова лекарят ти е казал, че са ти от хламидии срастванията. Не съм 100% сигурна, че е така, нека някой запознат се включи. Но знам, че хламидиална инфекция на "горния етаж" води до ТВБ, а усложненията от ТВБ са сраствания, хидросалпинкс и други поражения в малкия таз.
Лекарят беше твърде категоричен, че става дума за хламидия, съдейки по срастванията, въпреки че му обяснявах че изследванията ми са чисти. Истината е, че аз действително имам известни оплаквания, които отдавам на ТВБ, за която лекарите около мен нехаят а аз не знам как да излекувам. Вероятно докторът греши, не е хламидия. Но какво е и какво да го правя - не знам.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 29, 2011, 23:05:19 pm
С какви стойности ти е IgG? От колко време редовно се тестваш?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 29, 2011, 23:19:52 pm
Моля за разчитане на резултат:

Chlamydia trach.IgG 3АЕ    < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach.IgM 5AE    < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.
Тествам се от 15 години, не през точно определен интервал, но не съм имала положително изследване досега. Оплакванията ми (от вероятна ТВБ) са от почти година.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юни 30, 2011, 01:27:30 am
Ох, извинявай, сега видях, че беше постнала резултати :oops: Ами, не знам какво да ти кажа. При това положение не ми се вярва да си имала хламидия или сега да имаш. Някаква друга инфекция или възпаление да си имала? Какви са ти оплакванията и свързваш ли ги с някакъв дискомфорт преди да се появят.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Юни 30, 2011, 09:19:20 am
И какви оплаквания имаш от една година и защо смяташ че са признаци на ТВБ .
Имала ли си в миналото аборти или някаква бактериална инфекция която евентуално би могла да наведе на някакво предположение че си имала възпалителен процес.

Относно лекарите,те немогат да те лекуват на база само на твои оплаквания искат тези оплаквания да се потвърдят с лабораторни резултати за да знаят с какъв АБ да те лекуват. Така без да се отчита бактериален агент или микроорганизъм не се знае с какъв АБ???

Пускала ли си стерилна урина,-микробиолигия дали там няма нещо!!!С уринарен материал също се иследва хламидия и други микроорганизми.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юни 30, 2011, 11:54:21 am
Пускала ли си стерилна урина,-микробиолигия дали там няма нещо!!!
Да, пускам сама - засега няма нищо. Преди година ми се появиха болки в матката и тръбите - никога преди това не бях ги усещала. Сякаш нещо се появи и започна да се придвижва нагоре. Преди лапарото доктора имаше съмнения за ендометриоза, но не се потвърдиха.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Юни 30, 2011, 19:36:31 pm
Добре де ,значи и вурината няма. Тогава неможе нищо да не отчита а в същото време да ти казват че имаш.

Синдрома на раздразнено дебело черво,също води до болки долу ниско които имитират геникологична болка . Защо и от какво се обостря никой незнае. Най-често стрес прием на антибиотици ,някакви драстични диети.
Сигорна ли си дали не е това.

Такава болка може да се излъчва и към кръста и към еднот бедрата
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: sixsens в Юли 01, 2011, 01:18:43 am
Ехография коремни органи?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: lili2011 в Юли 01, 2011, 09:39:41 am
Ехография коремни органи?
Да, колит (от 2-3 години). Наистина може да е станало СРЧ. Притесненията ми бяха свързани с категоричността на доктора, правил лапароскопията за хламидия. Мислех да започнем лечение веднага след излизане от болницата, но в крайна сметка първо пуснах изследвания, които за пореден път се оказаха отрицателни. Приемам че е сбъркал и няма да се занимавам повече с това. Е, ще опитам да пуснем една микробиология на еякулат  :wink:.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: zarina в Юли 01, 2011, 21:44:23 pm
Можеш да си сигорна че болките са ти от това. Лошото е че в случея няма точно ле чение за това и и не се знае защо и кога се обостря. Има разни диети чаийове и лекарства които помагат но е хубаво да се произне се гастроентеролог за да ти предпише някакво лечение и избягване на някои храни.

За всеки случей е хубаво и микробиологя на еякулата ще внесе доста яснота .
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: daniela_di в Юли 17, 2011, 19:12:43 pm
Искам да Ви попитам възможно ли е по време на лапароскопията да се разбере дали има хламидиална инфекция?Никога не съм правила това изследване, но след лапарото докторите не ми казаха дали имам хламидии..Благодаря!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: gergana :-) в Юли 17, 2011, 19:42:47 pm
Правят се изследвания конкретно за хламидии за да се установи наличието им. Не може да се разбере по време на лапароскопия.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: мерилин в Септември 11, 2011, 11:04:58 am
Привет!
Имам въпрос към вас момичета-на някоя от вас изписвали ли са антибиотик-Зитромакс за лечение на хламидии?Може да ми пишете и на ЛС.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: blue_sky в Септември 11, 2011, 17:30:30 pm
Здравей, мерилин! На една приятелка й го изписали. В България се продава под името Сумамед. Последното не са й го споменали обаче. Аз го открих в уикипедия.  :x

http://en.wikipedia.org/wiki/Azithromycin

Виж отдолу Brand names
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: мерилин в Септември 11, 2011, 17:42:36 pm
Здравей, blue_sky!
Аз също намерих тази информация във Форума,но за съжаление аз вече съм минала курс на лечение със Сумамед,Клацид и Вибрамицин,но пак са ми положителни резултатите,така че според моя лекуващ лекар аз съм пила всичко,което се предлага в България. Пуснах още една контрола,която е  2 месеца след приема на антибиотиците и ако стойностите намаляват,макар и да са положителни означава,че организма се "чисти" от инфекцията,но ако стойностите растат каза,че като последен вариант трябва да правя вливания на Зитромакс,който ще трябва да си набавя от чужбина.Това много ме притесни и не знам какво да правя.Чакам резултат във вторник.Днес писах на Пфайзер клон България и се надявам да ми отговорят.Все се надявам да има вариант да ги взема от България.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: blue_sky в Септември 11, 2011, 22:07:31 pm
Уж и на нея са й казали вливания. Тя е пила вибрамицин, но после не е проследявано дали инфекцията е останала. В Гърция го имало зитромакс-ът, но все пак не на всеки му е наблизо. А и съставките като са същите както при сумамед, защо смятат, че точно той ще ти помогне?

Успех ти желая!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: alana в Септември 12, 2011, 01:36:41 am
Здравейте и от мен!Действащата съставка на сумамед и зитромакс  е една и съща-азитромицин...Просто различните фирми имат различни имена.Както upsa и  upsarin.При мен инфикцията се изчисти след 20 дни вибромицин и 6 дни сумамед(азитромицин)..От тогава до ден днешен имам проблеми със стомаха,но това е друга тема,хламидиите поне ги изчистих!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: tiberia_ в Март 25, 2016, 01:04:54 am
Привет, правилно ли разбрах следното: кръвното изследване с 3те титъра показват дали сега или преди е имало инфекция, а изследването чрез цервикален секрет какво точно показва - сега или преди е имало инфекция с хламидия??? Имам съмнения за стара инфекция, със сигурност не е нова, но по-удобно ми е това изследване с цервикален секрет. Надеждно ли е в този случай? или може би днк тест?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Bepu в Октомври 20, 2016, 12:57:06 pm
Здравейте, разгледах някои неща за хламидията, но честно казано съм още объркана и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете.
Миналото лято имах болки в коляното, като през цялото време си мислех, че е защото го претоварвам и с малка почивка ще ми мине, което и стана. Но тази година, април месец, болките се появиха отново, предстоеше ми пътуване в чужбина и реших все пак да отида на преглед, при което предвид оплакванията ми ортопеда реши да ми пусне изследвания за хламидия, като за мое нещастие се оказаха положителни. Изследването беше само на Igg, като резултатите бяха 50.6 при референтни граници <20.0 отрицателен; 20-25 граничен; >25.0 положителен. Предписа ми лечение със Сумамед 500 за хламидията и отделно други лекарства за болките в крака. След като се върнах в България повторих изследването и резултатите бяха по-високи, за Igg 72.0 при същите референтни стойности, като този път ми предписа лечение с друг антибиотик  (Авелокс).
Та въпроса ми е, не трябва ли да изследвам и другите титъри? До колкото разбрах от този само се вижда, че съм срещала с инфекцията, кой трябва да изследвам, за да видя дали е активна в момента и до колко време след лечението мога да повторя изследването?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: KRISKA79 в Юли 15, 2017, 09:15:08 am
Момичета имам нужда от помощ,пуснах си изследвания за chlamydia trachomatis- IgG-8.1(-) и chlamydia trachomatis IgA-0.3(-),но след това, PCR резулата  е  U.parvum    (+) положителен,същевременно микробиологията ми показа :
Левкоцити и лактобацили не се откриват. Наблюдават се множество грам вариабилни BV асоциирани бактерии и над 80% "clue"cells.   с две думи силно изразена бактериална вагиноза.Говорих с докторката и ще започнем лечение с антибиотик,но се чуствам объркана,това значи че ще се забавим още,преди да се направи цветна снимка,ще се лекуваме...а  това значи ,че инсеминацията и тя
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Мели в Юли 17, 2017, 12:01:00 pm
Права си, че ще се наложи забавяне, но от друга страна пък всяко лечение е стъпка в правилната посока. Защото би било доста по-лошо, ако направиш процедура (снимка, инсеминация) на фона на бактериална инфакция или забременееш и не можеш да се лекуваш с всички налични лечебни средства заради риска да увредят плода. Така че не мисли за забавянето, а мисли, че провеждаш необходимото лечение и правиш в сичко, което зависи от тебе.

Поздрави! :)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Mariya_Aleksandar в Август 31, 2017, 16:12:16 pm
Момичета Помощ!
Преди седмица имах положителни хламидии в кръвта си. Направих веднага кръвно изследване и на партньора ми- той отрицателен. Пуснах ендоцервикален сух секрет- отрицателен е. Какво се случва? Имали ли сте такива ядове? Превъртях вече... Благодаря ви предварително...
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: teri_90 в Ноември 09, 2017, 07:45:57 am
Здравейте, чета ви за съжаление последните месеци (за съжаление, защото би било хубаво всички, искащи бебета, да ги имат по-лесно).  Аз мога да участвам в няколко теми "Липса на овулация", "Варикоцеле", "Хламидия". Но последното ме притеснява най-много. Накратко моите терзания с хламидията.
Преди съпруга си имах приятел, с когото бях 7 години. Че ми е изневерявал веднъж знам, моля се даже да е било по-често, та хламидията да не е от 7 години. Аз съм от изрядните на 6 месеца на гинеколог. И така преди година и половина след прекаран грип отивам на лекар, който установи възпаление на тръба. Възпалението на тръбата би следвало да датираше от месец максимум, защото преди един месец бях на преглед и всичко беше наред. Или е било от повече време, но чак сега дава проявления (течение, което според доктора ми е специфично за тръба). Пих антибиотик, след месец пак бях възпалена. Пак антибиотик. След 2 месеца пак. отново антибиотик. Тогава започнах да чета из интернет и се прокрадна "Хламидия" из резултатите. Е хламидия се оказа. Не че лекаря ми се сети да ми пусна на своя глава изследвания. След толкова антибиотици реших да я излекувам с хомеопатия. За хората, отричащи хомеопатията, не се опитвам да споря с тях, аз също не смятам, че тя се прилага за всичко. Хомеопатите имат едно чудо на чудесата, към което бях много скептична(биорезонанс). С него изследват организма за болести. Съответно каквото каза биорезонанса, след това лабораториите потвърдиха. Уреаплазма И Хламидия. За месец и половина лечение всички възпаления изчезнаха. А след още 2 месеца и помен от хламидията нямаше.
2ма гинеколога ми казаха, че при опипване не усещат удебеления по тръбата и отричат запушвания. Ще си правя цветна снимка при д-р Даскалов това е ясно. Просто ще минат два месеца поне дотогава и искам мнение от изпатили. Всички казват "При нелекуване на инфекция, стига до горния етаж и прави големи поражения". При мен е стигнала до горния етаж след като имах инфекция на тръбата. Но дали това, че хванахме възпалението на тръбата и го овладях ми дава надежда, че може би все пак не е запушена. Или то проявленията се появяват много след като инфекцията вече е виреела там :(
Благодаря, дори никой да не ми отговори. Благодарение на вас открих семейство Даскалови и общо взето направлението, по което да вървя. Адмирации за всички борещи се семейства. Има толкова страшни истории и толкова силни хора тук.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: marsi в Ноември 09, 2017, 09:27:00 am
Здравей, teri_90!
Конкретно за хламидията не мога да споделя личен опит (други бяха проблемите при мен), но знам, че е възможно да протича дори напълно безсимптомно, а пораженията може да са големи. Така че единствено със специализираните изследвания може да се установи състоянието на тръбите: цветна снимка или лапароскопия, по преценка на лекаря. Добре е, че си се насочила към д-р Даскалов, можеш да се довериш напълно на неговото мнение и опит!
Успешно лечение и дано бързо да сбъднете мечтата си за детенце!
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: teri_90 в Ноември 09, 2017, 21:05:47 pm
Благодаря за отговора. Знам, че само лекар може да ми даде адекватна информация.Но дори пожеланието да си имам детенце, така ме стопли. Този форум е страхотен, мило ми става да чета за толкова много жени, които се подкрепят една друга в общата кауза.
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: flowergirl в Януари 10, 2018, 16:07:01 pm
Здравейте. Може ли да ми кажете от къде и как се хваща хламидия ?
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: marsi в Януари 11, 2018, 09:56:43 am
Здравейте. Може ли да ми кажете от къде и как се хваща хламидия ?

Здравей, flowergirl!
Прегледай тези статии от библиотеката на Зачатие:
Хламидии (http://www.zachatie.org/izsledvania_pri_sterilitet/398-%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%B8)
Тазово-възпалителна болест (ТВБ) (http://www.zachatie.org/jenski_sterilitet/571-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%82%D0%B2%D0%B1)
Фромвулеви: Проблемът хламидия (http://www.zachatie.org/sterilitet_prichini_lechenie/505-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%8F)
Титла: Re: Хламидия
Публикувано от: Piginka в Април 23, 2019, 16:02:59 pm
Здравейте, днес излязоха резултатите на моя приятел за инфекциозни болести, микробиология и хормони.   Предстои ни консултация, но чак на 13.05. Тези изследвания както и други които са в норма му ги назначи уролог. Нямаше никакви оплаквания, отиде на профилактичен преглед тъй като искаме бебче, а не се получват нещата. Резултатите които ни притесняват са на Хламидия трахоматис:
IgM резултат 0,32 -до 0.90(0.90-1.10 сива зона)
IgG резултат 3,25 - до 0.90(0.90-1.10 сива зона)
Ще съм много благодарна ако някой разчете резултатите. Има ли повод за притеснение?