0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #220 -: Май 19, 2015, 16:25:54 pm »
АМХ-0.43
FSH-8.1
Prolactin-53
TSH-3.54
Тези са готови засега,останалите утре,имали някакво забавяне уточниха от лабораторията.
Според мен не са ок,пролактина висок,TSH не мърда от тази стойноствъпреки увеличената доза преди два месеца,за ЯР,както по горе има изказване,направо е в "сива зона"
Очаквам обаждане от лекарката за да коментира резултатите и т.н
Като цяло не са добре нещата,но ерано за отчайване
Кураж момичета



*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #221 -: Май 20, 2015, 00:01:04 am »
desi4ka, според мен има нужда отново да поговориш с д-р Тимева за хистероскопията и да не я отлагате. Като знам при мен какво се получи с лигавицата, писала съм го вече в друга тема, но накратко да кажа, от октомври 2013г. до февруари тази година направих три донорски трансфера. Проточиха се така във времето тези трансфери заради проблем с лигавицата, за който дори и не подозирах в началото. През това време всеки месец проследявахме лигавица, пробвахме различни варианти терапия, три хистероскопии през няколко месеца, за да видим какво точно се случва, че не всичко се вижда на УЗ.

Дано при теб всичко да се окаже наред, но пък ако е другият вариант и се наложи лечение, то ще отнеме време.
Аз си бях попълнила документите за донорска процедура и докато чакам, до последно правих опити на естествен цикъл. Не искам да кажа, че това е непременно правилният начин, само споделям опита си. Знам колко е трудно в такава ситуация, а и финансовата страна е фактор, с който човек не може да не се съобрази. При един обстоен разговор с д-р Тимева, предполагам тя ще даде насока за по-добрия за вас вариант.
Желая ти успех! :hug2:

*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #222 -: Май 20, 2015, 08:46:51 am »
Здравей, марси! Благодаря ти, за отговора! Значи мисля точно така и да направя-да поискам хистероскопия.Как стои въпроса със записването в листата на чакащите , т.е какви документи се изискваат от реципиентите? Много ли наистина се чака , за да те изберат и колко горе-долу-6месеца , 12 месеца? Има ли опция да си избереш донорка по кръвна група (като твоята или някоя със сходно съчетание м/у твоята и тази на мъжа ти)? И не на последно място колко реално излиза да си платиш за донор (такса донор) плюс всички предварителни изследвания , стимулации на лигавицата, оплождане икси, размразяване на материала, колко на брой УЗ, ЕТ (може нещо да изпускам) та всичко една такава донорска инвитро колко ти излезе общо като теглиш чертата? И друго също искам да те питам-на естествен цикъл колко ти излиза на месец, в който се е стигнало до пункция и замразяване на яйцеклетка  т.е колко на брой УЗ (предполагам , че са по-чести), стимулация, колко хормона и кои се пускат, плюс пункция и замразяване всичко общо колко ти излезе? Ако искаш може да ми отговориш и на лични , за да не размиваме темата.Благодаря!
.
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #223 -: Май 20, 2015, 10:10:28 am »
Деси4ка, изпревари ме, и аз исках да ги задам всичките тези въпроси.
И  още, може ли да се включат критерии за ДЯ, като "светла коса, светли очи, образование, ръст " или не? И ако да - това затруднява ли чакането? Сигурно се чака още повече?
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #224 -: Май 20, 2015, 12:00:02 pm »
Деси4ка, изпревари ме, и аз исках да ги задам всичките тези въпроси.
И  още, може ли да се включат критерии за ДЯ, като "светла коса, светли очи, образование, ръст " или не? И ако да - това затруднява ли чакането? Сигурно се чака още повече?
Дааа, права си Vilia -за това със светлите очи , че даже и светла кожа ги пропуснах като въпрос , а са много важни, особено второто (за кожата), защото и в нашия и в на моя приятел целия род са всичките с светла кожа , а и очите отново все са сини, сиви и зелени и за това мисля , че би трябвало и донорката да е с такива външни белези, но за съжаление може и да нямаме такова право на избор, ако има малко донори и измежду тях няма такива каквито са ни необходими.........а и предполагам повечето жени в нашето положение биха търсили подобни външни белези......дано има избор някакъв........
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #225 -: Май 22, 2015, 17:46:01 pm »
Здравейте мили момичето, аз съм една от многото които е с диагноза ранна менопауза и ИЯР. Първото ми посещение беше в клиника надежда, но да ви кажа честно незнам какво да мисля. Единственото което съм пила до момента е фемостон и инофолик. Последното ми посещение в клина надежда ме разочарова и реших да ида в щерев въпреки,че незнам кой в коя област е по -добър. Ако някой може да ми каже нещо по тази тема очаквам с нетърпени:)
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #226 -: Май 23, 2015, 00:56:11 am »
desi4ka и Vilia, извинете че така се забавих с отговора.

Предполагам има разлики в организацията на донорската процедура в различните клиники и не знам доколко ще ви бъде полезна тази информация, но все пак ще опиша как протече при мен. Моите опити са в "Надежда".
Когато си попълних бланката за донорската процедура (юни 2013г), нямаше донори и док. ми каза, че вероятно ще чакам повече от година (доколкото разбрах в момента по-бързо стават нещата). Но тогава аз намерих донор за клиниката, една моя приятелка, и по този начин направих процедура без да чакам.
Процедурата беше в началото на октомври същата година. Плащането включваше процедурата на донорката (стимулация и т.н., всичко до пункция, към 4000лв. излезе) плюс обработка на еякулата на съпруга ми, плюс моя трансфер. Ние за подбор на сперматозоидите всеки път сме правили ИМСИ + МАКС, така направихме и при донорската процедура.
Сложиха ми блокираща инжекция в предходния цикъла. След това нов цикъл и подготовка на лигавицата, беше с Естрофем. Трансфер на два 5-дневни ембриона.

Платих си замразяването на още 4 ембриона, които ползвах за двата трансфера след това. Те много се проточиха, в рамките на повече от година, като през цялото това време всеки месец правихме проследяване на лигавицата, междувременно три хистероскопии, различни медикаменти за подготивка на лигавицата ..... писала съм в темите за моя проблем с тънката лигавица.
Двата ЗЕТ като цени ми е трудно да опиша с точност, заради различните варианти за подготовка на лигавицата. Последният път: Естрофем, Еротон орално и глобули+ РВМС (250лв.) + размразяване и трансфер (600лв).
И при трите донорски трансфера имах положителен резултат за кратко, сред това прокървяване. Моят проблем с лигавицата се оказа сложен за преодоляване.

 
Бланката, която попълних, за да ме включат за донорска програма, съдържаше някои лични данни: за двамата- цвят на очите, косата, кръвна група. Сигурно пропускам нещо, може би и ръст. От медицинска гледна точка не е нужно донор и реципиент да са от една кръвна група, но от чисто личен аспект предполагам, че го взимат предвид.
Аз съм светла със сини очи, а съпругът ми е брюнет и тогава точно това си мислех, че при нашия случай това дава повече възможности при избора на донорката (при моите лични характеристики доста щеше да се ограничи).
Не знам доколко са се съобразили с нашите физически особености, но факт е, че ембрионите бяха много добри. Такива хубави бластоцисти аз никога не съм имала при моите опити преди това, независимо стимулирани или на ЕЦ.
« Последна редакция: Май 23, 2015, 01:21:37 am от marsi »

*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #227 -: Май 23, 2015, 07:07:53 am »
Марси, благодаря за изчерпателния отговор!
Значи, трябва да се заредим с много търпение :(
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #228 -: Май 23, 2015, 08:25:05 am »
Марси, много ти благодаря , мила за изчерпателния отговор! :)
Vilia, да явно трябва да се заредим с многооо търпение-просто няма друг начин и да мислим позитивно доколкото можем.......
 :(
Tedi_bam, добре дошла ! Аз също като теб ходих в Надежда, останах разочарована , но след това като си получих заповедта по фонда се приместих в Щерев   и реших , че това към момента е по -доброто за мен.........то и времето ще покаже разбира се....За най-добър специалист не мога да ти посоча конкретен доктор, както и кой в каква област е най-добър, предполагам , че всички са добри и работят в екип, така , но аз съм ходила до сега само на първичен преглед и след това съм пускала хормони , след което сме ги коментирали по телефона с докторката и това.Към момента все още не съм наясно кой и с какво би могъл да ми помогне, но се силно се надявам -този път да съм попаднала на моя лекар.Нека се включат и други момичета , които са пациентки на Щерев и да кажат, то май имаше и такава тема, ако искаш може и там да попиташ.
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #229 -: Май 23, 2015, 08:52:24 am »
Аз ходя в клиника Щерев, при д-р Ганева - за сега имам само първичен преглед, и впечатленията ми са много добри. Биляна ми е нещо като връзка между док. и мен - много приятно момиче, по няколко пъти ми звъни да пита дали всичко е ок, дава съвети и т.н. много е готина. По принцип ми препоръчаха д-р Ганева като специалист при жени над 40 г. И после като четох нейната автобиография, наистина повечето и специализации са на тази тема. Дано наистина да е добра! Ще кажа като стане чудото :)
Десичка, ти при кой док ходиш там, ако не е тайна?
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #230 -: Май 23, 2015, 09:25:37 am »
Vilia,не е тайна -аз ходя при д-р Тимева.Гледах едно предаване по нова -Моето мечтано бебе и там ги видях и трите д-ки Тимева, Юнакова изадругата не съм сигурна точно дали беше Савова.Мъжът ми ходи до клиниката и ми записа час просто за първата, която беше свободна в момента...и така.



*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #231 -: Май 29, 2015, 17:00:03 pm »
Да се разпиша и тук :) Приключих с Дуфастона 2х1 за 21 дена и чакам да ми дойде цикъл. Някой може ли да каже колко да чакам  :ask: ако е бил на такава терапия? Моля ви, стискайте палци, трябва да ми дойде osi_1 не съм се молила така, да ми дойде никога до сега!
За мен все така остава необяснимо, как спря изведнъж и вече 7 месеца нямам МЦ....абсолютно без никакви други симптоми и предизвестия...
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #232 -: Май 30, 2015, 00:53:11 am »
Vilia, при мен след спиране на Дуфастона, цикълът идва след 2-3-4 дни, но съм чела споделяния и за малко по-късно начало на менструацията, до към седмица.
Много е притеснително наистина, стискам палци тия дни да се похвалиш, че всичко е наред! :)
« Последна редакция: Май 30, 2015, 01:02:55 am от marsi »

*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #233 -: Юни 03, 2015, 19:05:53 pm »
Здравейте , момичета! :D Днес ходих на УЗ -за проследяване на антрални фоликули-4ден от МЦ и се оказа, че за сега имам общо 6 фоликула , от които 1 е доминантен , а на 3 ден от МЦ пуснах отново фсх -14.91 -миналия мсец беше  два пъти по-висок , но пък са125-66.760 този месец ми е по -висок от миналия месец.Докторката каза, че ако направим хистероскопия може би фсх да се понижи още малко , тъй като най-вероятно имам полипи (предизвикани от ендометриозата), които повлияват по някакъв начин т.е давали отражение и върху фсх и каза  да отида за ново УЗ следващата сряда- на 11я ден от МЦ , за да види лигавицата и да потвърди за евентуалните полипи, поиска ми цитонамазка и колпоскопия (аз имах готови , но от миналия август) тя ги преснима и каза, че вършели работа.Каза още , че след хистероскопията , ако изследванията са все така подобряващи се можело да пристъпим към инвитро
Мислите ли , че фсх би могло да се понижи още и какви стойности трябва да достигне , за да можем да стартираме евентуално стимулация? Какви други предварителни изследвания се назначават преди хистероскопията-аз съм в Щерев , моля някое момиче, което е правило там същата манипулация да ми каже как седят нещата
Искам да зная какви парички да си приготвя горе-долу (това последното не беше много по темата, за което се извинявам), моля някой да ми отговори......... :oops:
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #234 -: Юни 03, 2015, 19:32:49 pm »
Мила, чудесни новини!
Много се радвам за теб! :cheerleader:
Аз все още не съм стигнала до там , така че не мога да кажа какви парички да си приготвиш.
Все още чакам цикъл  :balk_144:
Що се отнася до снижаване на ФСИ, и аз приемам всякакви съвети, и чета различни нива на минимум стойности в различни форуми ( вкл. и американски) и не знам кое от всичко е вярно. Явно всяка клиника си има референтни стойности.
Преди 2 месеца бях с ФСХ 17.56 и ми казаха, че нямам никакъв шанс - в една друга клиника във Варна, за която не искам да говоря...
Така, че нека някой по-запознат да коментира.
От мен, още веднъж, Чудесни новини!!!!! И дано да става по-добре!
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #235 -: Юни 03, 2015, 21:59:00 pm »
Vilia ,много ти благодаря , мила , за подкрепата! :P
А за идването на цикъла ти, мисля , че има още време около 3 дена.Нали според листовката пишело , че при спирането на хормоните, ти идвало до 7 я ден (поне така го разбрах аз).Аз дуфастон съм пила само веднъж досега и имам смътен спомен, че ми го изписаха за кисти, но беше много отдавна 2008 г., беше ми закъснял след спирането му МЦ , но нямам спомени с колко дни, но въпреки, това-  не се притеснявай , явно е до организъм всичко -трябва да ти дойде.Аз пък така се притеснявах  тези дни като ми закъсня , а пък трябваше да ходя на УЗИ , еее ..чаках и вече взех да си мисля да не би това да ми е бил последния МЦ ....


но то пък взе , че ми дойде на 34 ден , а по принцип си ми идва от 28-32......много рядко на 33 , или 34, но преди години нямах цикъл по 2-3 месеца..така, че по-спокойно дори и малко по -късно да ти дойде-важното е все пак да ти дойде!
 :bighug:

*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #236 -: Юни 04, 2015, 13:04:51 pm »
много съм изчела за ФСХ,по фонда трябва да е до 12,моят лекар е навит да направи стимулация със стойност на ФСХ 33,в Турция не започват процедура с ФСХ над 20,по принцип колкото е по нисък толкова шансовете са по големи.Фемостон,Климонорм и др.подобни свалят ФСХ,ДХЕА се препоръчва основно от Американците,друг много важен фактор са годините и АМХ,този хормон показва при евентуална стимулация колко фоликула може да има,така че не само ФСХ е важен.
*

    desi4ka

  • **
  • 127
  • Любовта ще спаси света !
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #237 -: Юли 05, 2015, 22:29:39 pm »
Здравейте, момичета на 01.07 правих ХСГ и се оказа, че освен полипи, съм и с хидросалпингс в и 2те тръби (запушени и непроходими......  :(така, че освен хистероскопията по план ще има и нова лапароскопия т.е. 2 в 1.Най-вероятно тръбите ми ще бъдат премахнати , или прекъснати и аз незная още какво точно ще решат да ги правят 8OСедя и се чудя, дали , ако ги премахнат изцяло няма да се наруши кръвообръщението към яйчниците, то и без това съм с намален ЯР, но пък от друга страна, ако само ги прекъснат т.е проблема си остава и
 съм чувала за случаи , в които след време се налага нова лапароскопия....??? :(Вие какво мислите-кое е по -удачно в случая?

 :ask:


*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #238 -: Юли 13, 2015, 15:26:30 pm »
това със тръбите не е добре за съжаление :( ако не ги махнеш инвитрото ще е не успешно,всяка хирургическа намеса води до изчерпване на резерва,говоря за лапарото,най добрия вариант е първо да свалиш ФСХ ,след това стимулация и ако всичко е ок. пункция,това може да се прави няколко цикъла до като се съберат достатъчно добри яйцеклетки за оплождане,след това си правиш манипулациите и след няколко месеца трансфер,не съм чувала в Бг.да го правят това но в Турция действат по този начин,там всичко е мн.щадящо
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #239 -: Юли 13, 2015, 15:40:00 pm »
моят лекар е навит да направи стимулация със стойност на ФСХ 33

кой е твоят лекар?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!