0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #260 -: Октомври 17, 2015, 21:01:10 pm »
Disi22, моят съвет е да пуснеш още веднъж АМХ за всеки случай. На мен ми се случи да имам противоречиви изследвания в една й съща лаборатория с разлика повече от 2 единици.
Дано другите момичета се включат и да отговорят на въпросите ти! Успех!
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #261 -: Октомври 17, 2015, 21:34:07 pm »
disi22 моят случай е подобен на твоя - с АМХ под 0,1. Въпреки това според мен щом правиш качествени собствени Я, не трябва да се отказваш. Може би проблема не е в ИЯР, а някъде другаде. ФСХ все още ти е в граници, но то варира - следващия месец може и да е по-надолу. Не си казала дали си правила преброяване на антралните фоликули. Това е много важен момент защото ако имаш антрални фоликули, ако правиш доминантен фоликул и имаш собствена овулация нещата не са чак толкова черни. Аз например нямам антрални фоликули - имам обикновено по 1-2-3 и то в единия яйчник защото другия ми е опериран от ендометриозна киста. Мисълта ми е, че ИЯР не се базира само на резултатите от АМХ. Но дори да си с ИЯР, аз не бих спряла докато имам свои яйцеклетки. Пожелавам ти успех!


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Има ли забременели/родили момичета с ИЯР
« Отговор #262 -: Октомври 18, 2015, 09:31:33 am »
Благодаря Ви момичета!
Пациентка съм на д-р Стаменов, а той никога не ми е изследвал яйчниковия резерв. Ние сме с неизяснен стерилитет. През лятото на 2013г., след пореден неуспех, потърсих второ мнение при д-р Владимиров и едва тогава направих първите и единствени до скоро изследвания. Тогава ме успокоиха, че имам още поне 5-6 години за опити. Тогава, а и сега при фоликуметриите се виждат по 4-5 антрални фоликули.
В началото на тази година направихме серия от биопсии, при които се оказа, че имплатационния ми прозорец се измества с два дни напред при стимулация. От това излезе, че всичките ми стимулирани опити до този момент /4 ИКСИ/ са били изначално обречени, т.к. връщахме петдневни ембриони, които колкото и да са били хубави, на практика не са имали никакъв шанс за имлантация. За това започнахме да събираме на ЕЦ и м.септември направихме ЗЕТ. За съжаление резултата беше отрицателен. По време на проследяванията всеки месец имах доминантен фоликул, овулация и много точен МЦ.
Т.к. утре съм на коментар след неуспешен опит, освен това ще си получа и последната заповед за финансиране по ФАР, а и решихме да опитаме и в Турция, по своя инициатива си направих пълен набор от изследвания на хормоните на щитовидната жлеза и репродуктивната система. След толкова опити не храня илюзии, че нещата ще са перфектни, но нивата на ФСХ и АМХ направо ме шокираха. Задължително ще си пусна нови изследвания през следващия месец, защото и при Владимиров АМХ показа различни стойности в два поредни цикъла. Но ФСХ по-скоро намаляваше през годините, като се движеше около 6 и нещо.
« Последна редакция: Октомври 18, 2015, 09:34:05 am от disi22 »