0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цената на цялата процедура при мен излезе 3968 лв (доста слаба ми беше стимулацията, само 7 дни). Доплатих:
23 лв - ПКК
36 лв - 2 хормона над лимита
654 лв - вливане на Киовиг 5 гр.
320 лв - акупунктура
200 лв - лекарства след трансфера (утрогестан, естрофем, но шпа, преднизолон, фраксипарин)
Имах само 1 ембрион, нямаше за замразяване. Опита ми беше в "Малинов".
Подадохме док-ти на 10.04.2009, с вх. номер 572, взех заповедта в началото ма м. Юли, опита го направихме през Октомври.
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 10:54:56 am от Liteto »
Liteto, стискам палци след 14 дни за  :bfp:
Но ти си доплатили по4ти половината на това, което ти е излязло!
Нека като кажат до 5000лв ,да отпускат по толкова и всеки, който надвиши да си доплаща.
melisa_82 не съм зпозната на 100% с правилата, но
654 лв - вливане на Киовиг 5 гр.
320 лв - акупунктура
200 лв - лекарства след трансфера (утрогестан, естрофем, но шпа, преднизолон, фраксипарин)
тези неща не ги поема фонда. Плаща цената на процедурата, лекарствата за стимулация и изследвания на хормони.
Така е,тези работи които Liteto е изредила нямат нищо общо със фонда,дори акупунктурата ние си решаваме дали ще я правим,вливките също но нали в името на успеха сме готови на всичко.

melisa_82,потърси,мисля че и в тази тема имаше информация точно,какво поема фонда.Помощта е незаменима,нека я оценим.


Благодаря Ви момичета!
Извинявам се за неуместния може би въпрос, но на мен ще ми бъде първи опит и не съм наясно точно как се процедира. Всичко за мен е ново. :oops:
*
Какво финансира фонд "Асистирана репродукция"?

Фондът финансира:

1. лекарствените продукти, необходими за  стимулацията

2. контрол на стимулацията:
 - ехографски прегледи;
 - хормонални изследвания;

3. Ин витро (ИКСИ) процедура, която включва:
 - пункция на фоликулите;
 - ин витро (ИКСИ) оплождане;
 - ЕТ (ембриотрансфер);
 - замразяване на ембриони.


А днес Стефи публикува тази информация в закованата тема за Фонда(в първия пост):

Какво финансира сумата, отпусната от Фонда?

ЦЕНОРАЗПИС ПРИ КЛАСИЧЕСКО ИН ВИТРО ОПЛОЖДАНЕ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Класическо ин витро оплождане - 1300 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2400 лв.


ЦЕНОРАЗПИС ПРИ ОПЛОЖДАНЕ ИКСИ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Оплождане чрез ИКСИ - 1600 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2100 лв.


« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 15:29:54 pm от Елфи »
*
Ето ме и мен, колко отдавна исках да пиша, че опита ми е приключил, но сърчицето ми се беше свило и е имало защо...
На 9 ден след трансфер ми зацапа кафяво течение, уплаших се, смръзнах се от страх, почнах утрогестана перорално и всичко отмина... В следващият момент моята половинка се изтича до аптеката за един шуърчек и без грам и двамата да очакваме за първи път от 7 години видяхме втора бледа черта, радост, сълзи, ясно е на всички ни... И ето дойде и следобяда на 10 ден след трансфер, отивам да пишкам и с ужас видях кръв, алена гадна кръв... С изненада отново отмина за 20 мин, пак тест и вече по-наситена втора черта... Свити на кълбо от страх лежахме и двамата на спалнята с часове... Дните започнаха да текат толкова бавно, бавно и бавно... Незнам как съм дочакала 17 ден и отново направихме тест, ясна, яркорозова, най-красивата в живота ми втора чертичка... Веднага звъннах в клиника Малинов и записах час за 3.11.2009 г. Молех се само да дойде тази дата, без нещо да се обърка... Но ето че всеки ден започна едно кафеникаво оскъдно течение, по няколко капки на ежедневната превръзка... Моите доктори бяха в чужбина и чаках, чаках, а дните се точеха като пясъчен часовник... И така 3 дни преди да стигна до София, на 30.10.2009 рано сутринта прокървих обилно... Веднага хукнах към АГ-то в града ни, въпреки, че им нямах никакво доверие. Та как да им имам, те ми казаха, че инсеминация и икси било едно и също... Печално нали... Приеха ме по спешност, преглед с палпация, от който изтекоха и жсички събрали се съсиреци и веднага без всякаква надежда ме пратиха на ултразвук... За мен всичко беше загубено, света ми се срина, не исках да стана, за да продължа... Събраха се доктори като на мечка, сложиха ултразвука вагинално и с учуда започнаха да се взират, докато аз някъде от дъното на земята започна да чувам гласове, които диктуват - 2 ПЛОДНИ САКА, 6 Г.С., С ЕМБРИОНАЛНИ ПУЛСАЦИИ... Започнах да плача, пратиха ме веднага в патологична бременност със забрана да ставам, защото единия плоден сак бил отлепен... И така 4 дни чакане без отново да ме прегледат, трябвало да мине някой ден, за да установят дали има разлика... И така на 6 ден констатираха, че вече няма смисъл и надежда, вчера ми правиха абразио, днес ме изписаха, а на мен целия свят ми се е свлякъл на гърдите. Не ми се живее...
Рени,:( знам че не е лесно,мила.Много силно те прегръщам :bighug: и знам че ще събереш сили за да продължиш.Ще успееш,вярвай в това! :hug2:


Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
Не мога да спра да се питам защо, каква се случи, каква е причината...
Рени,  :balk_145: събери сили, моля те събери сили и продължи напред, колкото и да е трудно. Въпреки въпросите без отговор, въпреки болката, въпреки всичко!!!!
Рени, знам, че думите са излишни в такъв момент :(
Просто не се отчайвай, някой ден и ние ще успеем :bighug:
Момичета, на 24.10.2009 г. приключи първия ми опит икси неуспешен. От клиниката не ми направиха документите за втори веднага и преди два дни отидох, но се оказа проблем. Ние сме с неясен фактор и когато първия път подадохме документи не са ни искали документи от всички клиники за инсетата. Сега при положение, че вече имаме и едно неуспешно икси, да се литна да търся документи от различни клиники от преди 100 години. А времето лети и моите годинки също - 38 г. Не мога да подам документи, защото и време нямам да ходя по клиниките. Това задължително ли е да има документи за всички инсеминации, още повече че първия път бяха споменати само в епикризата.
Силви,на мен д-ра Лалев ми обясни ,че сме автоматично одобрени за 3 опита,т.е не необходимо повторно кандидатстване,а в случай на неуспех просто да се наредим един вид на опашката и да изчакаме отново да ни дойде реда за отпускане на средства
*
Това е една наистина добра новина, която ме накара да се усмихна... дори за миг...
Това е добре, но аз няма как да се наредя отново на опашката, защото Силвия ми иска документи за останалите инсета, а аз нямам физическа възможност сега да ходя и да ги търся. При положение, че съм одобрена за три опита, не виждам сега защо тя ме спъва.Ще звънна в понеделник във фонда да питам.Защото ако не ги представя дали ще ми откажат.
*
 Ако става въпрос за Силвето от клиника Малинов, тя по никакъв начин не те спира, а иска да ти помогне, за да не те върнат от фонда...
*
Силви,на мен д-ра Лалев ми обясни ,че сме автоматично одобрени за 3 опита,т.е не необходимо повторно кандидатстване,а в случай на неуспех просто да се наредим един вид на опашката и да изчакаме отново да ни дойде реда за отпускане на средства
А какво точно означава "нареждането на опашката"? Аз съм при Владимиров и от 2 седмици си чакам епикризата, с която пак да подам документи заедно с две декларации, че няма промяна в информацията и на коя дата е прикл първия опит.
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
На мен,от клиниката ми подадоха епекризата, декларацията че няма промяна,от първото заявление.След това получих и новият вх.номер с които, ще си чакам реда за отпускане, на сумата за втори опит.Доколкото разбрах,няма да се разглеждат пак документите за одобрение.Така и аз,се наредих на опашката с вх. №4647 смятам че така е редно спрямо другите,които не са получили, заповедта за първи опит.Успех на всички!
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
Ако става въпрос за Силвето от клиника Малинов, тя по никакъв начин не те спира, а иска да ти помогне, за да не те върнат от фонда...
Ами как да не ме спира като няма как да ги подам.По добре от фонда да ме върнат, да си търся документите, като през това време ще имам време, защото все пак ще имам номер за повторно редене на опашката. Все пак за моите  38 г. и полуизчерпан резерв, всеки месец е ценен.Може скоро и хормоните да не са ми в ред, имайки предвид как зле отговорих на стимулацията