0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,аз също съм в Щерев и чакам фонда.Също ще се радвам да споделям с вас,но нека се преместим тук:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30309.240,защото ще ни се карат,че разводняваме тази тема
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Здравейте момичета,аз също съм в Щерев и чакам фонда.Също ще се радвам да споделям с вас,но нека се преместим тук:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30309.240,защото ще ни се карат,че разводняваме тази тема

Да момичета, моля ви не спамете темата.
Последните постове нямат общо със заглавието и.
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Моя първи опит в Малинов започна на 10 юли и приключи на 10 август с отрицателен тест. Беше ми първи и по фонда. Отношението по никакъв начин не е било по-различно.
Стимулацията ми беше с Менопур първоначално с 4 ед, после с 5 ед. до края. От петия ден ми включиха и Цетротил, от 6-я ден и HCG60. Цялата стимулация беше общо 10 дни. На 12-я ден Пункция, на 14-я ден ЕТ. От 8 извадени яйцеклетки, две бяха незрели. Оплодиха се 5 ИКСИ, от тях на 2-я ден ми върнаха 4. През ден съм пускала хормони. За съжаление тези покрити от фонда свършиха около 5-6 ден. После си ги плащах сама + ПКК. Може би около 100-120лв общо. Тъй като съм с доста съпътстващи болести през цялото време съм вземала Еутирокс и Преднизолон, 7 дни преди ЕТ ми направиха вливане с Имуновенин 2 дни по 22 ампули + цената на вливането общо 630лв.
След ЕТ: Естрофем (13лв 2 опаковки), утрогестан (~13-14лв поне 4 опаковки) и фраксипарин 17 инжекции по 6-7лв. всяка) - са си били за моя сметка.
Цената която покри фонда бе 4631лв. Аз съм доплатила около 1000 лв. 
Ако някой го интересува нещо друго, да пита.
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 16:30:49 pm от Vickson »
Аз също бях от фонда при д-р Табакова.Първи опит ми е ,и е неуспешен за съжеление. Стимулацита продължи близо 10 дни ,като успяха да се образуват 4 яйциклетки ,и две се разделиха ... ,но уви.Доплатих близо 2 хил лв . И понеже току-що се регистрирах ,имаме един въпрос и се извинявам ,че не по темата ,но имала ли някоя от вас случай,като са и казали след трансфура ,че яйчниците й са слаби  и няма смисъл да се  подлага втори път на инвитро !
Благодара предварително .
Моят първи опит финансиран от фонда (иначе 5 пореден) започна на 3 юли и приключи с абразио на 28 септември. Успешен но за кратко. Не съм доплащала нищо освен изследването на 1 хормон над 10-те. Разбира се платихме и за вливанията, които Фонда не заплаща. Опитът ми, както и всички останали са в Малинов. Доволна съм от отношението, което не се е различавало с нищо от опитите, които сме си финансирали ние. Фактурата и епикризата, които клиниката представя във фонда ми изпратиха по куриер, за да подпиша и да им ги върна. Не са ме ангажирали с нищо друго освен да занеса лично документа от клиниката за резултата от процедурата.
Повече късмет за всички.
*
Аз също бях от фонда при д-р Табакова.Първи опит ми е ,и е неуспешен за съжеление. Стимулацията продължи близо 10 дни ,като успяха да се образуват 4 яйцеклетки ,и две се разделиха ... ,но уви.Доплатих близо 2 хил лв . И понеже току-що се регистрирах ,имаме един въпрос и се извинявам ,че не по темата ,но имала ли е някоя от вас случай,като са и казали след трансфера ,че яйчниците й са слаби  и няма смисъл да се  подлага втори път на инвитро !
БлагодарЯ предварително .
Дидомира, задължително потърси друго лекарско мнение преди да се притесняваш за това. Казвам ти го от опит. През 2002г. д-р Табакова ни каза, че ни трябва донор, и се бяхме отказали от всякакви доктори. През 2006г. правихме две спермограми в две различни клиники, така се случи, резултатите бяха до нормоспермия.
*
Момичета искам да попитам гонала включен ли е в лекарствата отпускани от фонда.
На мен вчера ми казаха, че гонала не е включен в списъка.
здравейте момичета мисля че е време и аз да се включа в тази дискусия.имам 2 неуспешни опита в клиниката на щерев-и 2 та пътя бяха с наши средства.разочарована съм от там и сега съм друга клиника.успех на всичи които са започнали стимулацията.дано и при нас дойде добрата вест. :witch: :witch: :witch: :witch: :witch:
Здравейте.Моят 1 опит финансиран от фонда а иначе 3 започна и приключи  юни,ембрионите спряха да се развиват,сега ще чакам следващотоо обаждане от фонда №3737 съм.
Здравейте,моят първи опит от фонда приключи и след около седмица ще разбера дали е успешен  :D Изразходвала съм 1800ед Гонал и 1флакон Синарел от 8мл,1 инжекция Овитрел и 4опаковки Утрогестан.Общата сума ми излезе 5179лв,от които съм доплатила 179лв-62лв за 3 хормона,защото ги надвиших и останалите доплатих за синарела.Правихме ИКСИ,извадиха 9 яйцеклетки,от които 7 се оплодиха и ми върнаха 4 ембриона.След ЕТ ми изписаха Естрофем 2х1,Фраксипарин 7бр и Дуфастон 2х1,който аз си купик защото фонда не ги поема.Това е за сега,ще пиша пак като имам резултат от теста  :D
стискам ти палци stela_k !!!!!дано да се пахвалиш с добри новини!в коя клиника го прави?
стискам ти палци stela_k !!!!!дано да се пахвалиш с добри новини!в коя клиника го прави?
Благодаря ти много за пожеланието  :D Правих опита си в клиниката на "Д-р Щерев"
*
Мили момичета, има толкова отчетни теми във форума, моля ви, пишете там!
Направо ме заболя ръката да трия спам!
Тази тема е информативна - чисто практически как протича един опит, финансиран от фонда, какво се доплаща и т.н.

Желая успех на всички!
Здравейте момичета,
И моят 4-ти опит(1-ви от фонда)приключи за съжаление с неуспех.Фонда пое 4987лв.,а аз доплатих близо 1200лв.Не мисля,че имаше разделение между пациентки финансирани от фонда и самофинансирали се такива.Благодаря на целия екип на д-р Стаменов,пак ще отида при тях.Скоро ще си подам отново документите и дано ме одобрят за следващия опит.
*
Здравейте, моят опит беше при Владимиров. Опита ми излезе 4 356 лв., от фонда поеха 3 680лв и аз доплатих 680 лв.Резултата още не се знае :wink: Успех на всички yahoo_33
Моят опит започна на 25.09. и приключи на 24.10. с отрицателен кръвен тест. Бях с много силна стимулация и въпреки че нямам установена диагноза ИЯР,не реагирах добре на стимулацията и направих 2 големи и 3 малки фоликула. От двата големи извадиха една яйцеклетка, която се оказа незряла. Въпреки това имаше оплождане и трансфер, но на 17 ден от трансфера теста беше отрицателен.
Заради зверската стимулация имах и доплащане.Сега мисля да подам отново.
*
Опита ми започна на 28 Сеп със средна по сила стимулация, извадени 6 яйцеклетки, оплодени ин витро, с ЕТ на трети ден на 3ри ембриона. На 11ти ден чХГ 8.5, но с леко зацапване, което въпреки нош-па и естрофен в комбинация с утрогестан, не помогна и на 13ти ден прокървих.

Имаме три замразени ембриона, които ще опитаме след месец.

По фонда ми платиха около 4 600 лева, доплатих 1 500 лева, което включва и замразяване 900 лева. Допълнителни 117 лева за предварителни изследвания за мен, и около 500 лева за мъжа ми, 22 лева за кръвен тест и 18 лева за нош-па, естрофен и утрогестан.

За ваша информация, от 20 окт има заповед спред която по фонда за лекарства се отделят до 2300 лева, а останалите до 5000 трябва да се разпределят за процедури и изследвания. Заповедта е в сила веднага, без значение на какъв етап сте.

Успех!
За ваша информация, от 20 окт има заповед спред която по фонда за лекарства се отделят до 2300 лева, а останалите до 5000 трябва да се разпределят за процедури и изследвания. Заповедта е в сила веднага, без значение на какъв етап сте…
 
Относно споменатото в цитата бих искала  да успокоя, тези които не са го пресметнали добре, да не се притесняват, защото няма да сме ощетени, тъй като останалите 2700 много добре се разпределят между цените на изследванията и процедурите и за да ви го покажа, ви прилагам част от коментар, намиращ се по-назад в темата:
Поето от фонда:
МЦ           бр   цена   стойност
пункция           1х   400=   400
процедура   1х   1300=   1600
ЕТ           1х    340=    340
УЗД           6х   30=   180
криоконсервация      200…         
…хормонални изследвания   10   х18   =180
Нарочно оставих и цените които не са ползвани при мен.
Успех момичета и не се притеснявайте за тези неща, Фонда на чело с правителството е пресметнало доста добре разпределението на средствата!

Силви,при теб,колко се наложи да доплатиш?

142 лв. доплащане, още 23 лв за ПКК , плюс два хормона ,които надвиших 36 лв.,тук не слагам предварителните изследвания. След трансфера 12 лв за но-шпа, 5 опаковки утрогестан по 13 и нещо - около 70 лв, Естрофем -2 бр. 15 лв.и кръвен тест 18 лв.