0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #20 -: Юни 30, 2009, 19:53:10 pm »
Днес бях на нещо като родителска среща и много я похвалиха. За всеобщо учудване и най-вече за наше, тя доста лесно се отдели от нас и бързо се адаптира и определено й харесват заниманията в група, не се притеснява и т.н. Аз имах големи притеснения относно детската градина, но от друга страна пък вътрешно чувствахме, че е готова за по-широки занимания и че има нужда от такива и това се появи точно навреме като възможност.

Е, те това е много по-важно от колко пъти те изпотява Мия :wink: Ще намерите пътя към успешното обличане, ако ли не - просто ще разбере, че дори и против волята й, това е нещо, което трябва да направи. Ти наблягай на приятните емоции, тя, ако не с обличането, пак ще намери с какво да те изпотява :lol:

Аз съм пред големи размишления и неизвестни с градината - какво ще е, как ще е. Като се почне с това дали изобщо ще бъде построена в срок до септември, което дълбоко ме съмнява :? И ако съвпаднат двете нови неща - градина и бебе, как ще й се отрази. Иначе и аз съм с усещането, че е готова и има нужда от по разнообразни занимания и контакти с деца.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 20:03:36 pm от tzvetenze »
*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #21 -: Юни 30, 2009, 21:54:47 pm »
Здравейте,днес бяхме на първа консултация и се оказа,че Жорко е наддал само 550 гр.Педиатърката каза,че е добре,даже било с 150 гр над нормата(за 20ти ден било 400 гр),но като гледам какви цифри сте писали в предната тема и се притесних.
От вчера не се изцеждам след кърмене,защото много са ми нацепени зърната.Реших да си дам почивка 3-4 дни.Дали това е проблем? Тъкмо ми се бяха загладили и изведнъж какво стана?
И още нещо-от кой месец се започва това забелване на пишчицата?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #22 -: Юни 30, 2009, 23:55:14 pm »
цветенце, къде ви строят нова ДГ?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #23 -: Юли 01, 2009, 00:14:15 am »
Здравейте,днес бяхме на първа консултация и се оказа,че Жорко е наддал само 550 гр.Педиатърката каза,че е добре,даже било с 150 гр над нормата(за 20ти ден било 400 гр),но като гледам какви цифри сте писали в предната тема и се притесних.
От вчера не се изцеждам след кърмене,защото много са ми нацепени зърната.Реших да си дам почивка 3-4 дни.Дали това е проблем? Тъкмо ми се бяха загладили и изведнъж какво стана?
И още нещо-от кой месец се започва това забелване на пишчицата?

Наддаването му е перфектно, спокойно :D
Да, почини от цедене, всъщност само това /зърната/ ли е причината?
Напрежение ли имаш, че се цедиш?
Пробвай да се намажеш с крем за зърна, Авент или Лансинох.
*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #24 -: Юли 01, 2009, 00:35:03 am »
Мажа се с Лансинох,но не е вълшебен  :(.
Вече почти нямам напрежение,само като дойде време за кърмене.А цедя,защото така ми казаха че трябва.За да не намалява кърмата и да не се получавали бучки.
А причината да спра за малко е само заради зърната.То те се нараняват не от детето,а от помпата.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #25 -: Юли 01, 2009, 00:45:54 am »
Мешко и Моника е така. Като я събудя е страшно кисела, не иска да се облича и обува, мрънка и се премята. И аз излизам почти всяка сутрин все едно съм яздила бик цял ден  :x. Почваме със мацо ще ти облече дрешките или я виж ти навън има една сврака която гони една гугутка да и вземе яйчицето и тем подобни. Човек трябва да е изобретателен и да събуди любопитството. Някой път се обличаме и насила с рев, обаче гледам да избягваме номера, все пак детето се тормози че мама му се кара пък и го оставя в градината. Но някой път нервите не издържат.
Ние днес бяхме за първи път в сборна група с друга госпожа. Ядосах се, защото трябваше да са само с първа, пък те са ги разхвърляли от където се сетиш  8O. Имаше и от втора и от четвърта, пък други от яслата в друга група. Общо взето следобяда като исках да си я взема никой не знаеше в коя група е което страшно ме вбеси.
Ще видим ако не и хареса и започне да плаче ще хващаме свекърва ми да я гледа, тя е все "изморена" жената ама..... :evil: при положение че си е пенсионер и е в къщи...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #26 -: Юли 01, 2009, 01:27:01 am »
Здравейте и от нас!
Разбира се, че попстепенното забелване е най-щадящо, но иска постоянство - всяка вечер по време на къпане. И с двамата се справихме така, без допълнителна намеса от лекар. Според мен, лекарска намеса е нужна, когато детето е по-голямо и вече няма как да се прави това по време на къпане.
Съгласна съм с това, но педиатърката не ме е питала миналия път като го направи.Освен това още на първата консултация ми каза аз да не пипам.Каза ще я оправим тая работа и така.Освен това се оказа, че както при езика и тук юздичката екъса, та събирам сили кога ще ги режем, ужас.
Аз да ви се оплача днес се повтори сценката-идва време за хранене в 15:00ч., сменихме памперса, играхме, смя се с глас за първи път, умрях си от кеф.И после като го сложих на гърдата - рев та се къса, и така един час.Накрая баба му го гушна и заспа прав с биба в уста, без да се храни.След половин час стана, яде и все едно нищо не е било.От топлото ли е , колики ли са, помислих да не би млякото да е намаляло, и да му е по-трудно?Аз така и не се научих да се цедя.На всяко ядене редувам гърдата, понякога на едно давам и от двете, зависи от него.Страх ме е , че педиатърката ще каже дохранвай, а няма по-сигурен начин за отбиване от мляко с биберон.
Да ви похваля тук в махалата има една майка, с бебе на 5 месеца, която дава и на друго бебе по 3 литра кърма всеки ден.
*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #27 -: Юли 01, 2009, 02:10:57 am »

Аз съм пред големи размишления и неизвестни с градината - какво ще е, как ще е. И ако съвпаднат двете нови неща - градина и бебе, как ще й се отрази. Иначе и аз съм с усещането, че е готова и има нужда от по разнообразни занимания и контакти с деца.

Таман и ние така, в плюс обаче и ново жилище... :? Бях се зачела в една книга дето даваха съвети как  да разберем, че детето е стресирано в случай на промяна - тръгване на детска градина, смяна на жилище или поява на бебе. Е, пишеше за разваляне на хранителния режим, нощно будене и рев с или без видима причина и т.н. Не ми се мисли какво ще му причиним на Валери, но все някак ще се напаснат нещата.

Мешко, и Валери е пълна трагедия с обличането и изобщо с всичко, което по една или друга причина се налага да е в "график" или да "трябва да стане". Сега на морето нямаше една сутрин, в която да стигнем навреме за закуската, без значение дали е станал в 7 или 9.30. Но и аз като Цвете го "оставям сам да решава". Кофти, защото все отваря моя гардероб и си харесва моите блузи... :lol: И действам със заплахи от рода на: "Аз излизам, ти ако искаш - тръгвай, а ако искаш - оставаш вкъщи сам" и се запътвам към вратата. В повечето случаи се обличаме в поза "аз сгъната на пластове, а той опитващ се да си обуе обувките"... Не само потна, ами и изморена още преди излизане съм, а и с този корем ми се струва адски тежка тази задача....

Не успях да си почина на морето, за сметка на това обаче на Валери му дойде идеално да си разиграва представления - прави напук, скимти, крещи, после пък е послушен и пробва непрекъснато дали това, което аз не разрешавам ще му бъде отпуснато от татко му.  :? Днес, откакто сме вкъщи, си е същото добро дете дакато не се прибра баща му и аз не му трябвах повече за забавление.... :?


*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #28 -: Юли 01, 2009, 02:48:37 am »
Elfita, не е вярно това за отбиването с биберона. Аз се цедих и ги кърмех, навън им давах цедена кърма с биберон, през нощта също (все пак 2 бебета да ревнат едновременно през нощта се случва често). Кърмих си ги 11 месеца без проблем. Просто това са митове и легенди  :wink:
Елия, цеди на ръка. На мен ми посиняваха зърната от помпата, ползвах я само 2 месеца, после свикнах на ръка.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #29 -: Юли 01, 2009, 05:37:43 am »
Привет и от нас!

Първото море на Миташки е факт. А и на майка му от няколко години насам.
Преживяхме две летни бури каквито местните споделиха от пет години в Гърция не е имало.
Но това и за миг не помрачи настроението ни,
а и както дойдоха така си отидоха бурите и за два часа и морето бе чисто и небето огряно от слънце.
Към водата бе малко резервиран господин Митак, но виж пясъка там нямаше спирка.
Кофи, лопатки, разходки бос. Ей порасна бебето ми, вече е момченце.

С такива едни любопитни очи гледа света и го изучава.
Скоро си мислех за щастието, и всъщност осъзнах че това е детството и
възможността да порасна още веднъж с децата си. Дай Боже на всеки, моля се!

Болните да оздравяват, здравите да са щастливи и усмихнати...

Ние засега оставаме на Юг. Дари на Принцеска ни омайва с едни усмихнати сини очи.
Чакаме и Бори и Ема да се върнат от морето.
И ние подражавайки на батко Коле едни леки флиртове киприм.
Ми все с хубави дами около нас, какво да правим  :wink: поддаваме се.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #30 -: Юли 01, 2009, 09:15:07 am »
мише ,добре дошла отново ,липсваше ни
 :bighug:
чакаме снимков материал  :D



*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #31 -: Юли 01, 2009, 10:54:25 am »
Елия, знам, че не е вълшебен :D търпение, ще минат.
За цеденето след кърмене може да получиш много съвети, аз лично
не смятам за необходимо да се цеди ако няма напрежение в гърдата.
Ти решаваш в крайна сметка :) Ще се оправят нещата, лека полека. Успех!


Мише, привет отново :D

И ние подражавайки на батко Коле едни леки флиртове киприм.
Ми все с хубави дами около нас, какво да правим  :wink: поддаваме се.


Ще ви поддам аз вас, да не палиме рейса с Рая osi_4
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 10:58:13 am от Nadyn »
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #32 -: Юли 01, 2009, 11:59:58 am »
Учителките в занималнята ме посъветваха вчера, когато започне да се тръшка и да не иска да се облича, с равен и спокоен тон да й кажа просто: Ами добре, както искаш;  и да не правя нищо повече. Такъв тип реакция ще я изненада и ще пресече порива й да прави мама на маймуна :lol:Точно така постъпих тази сутрин, като в добавка последвах и съвета на Цвети. Пратих я да си избере блузка, обаче се появи проблем като беше избрала 2 и не можеше да реши коя от двете иска. Резултатът накрая беше: пак излязохме без чорапи и обувки, несресани и непишкали в гърнето, но поне ревът беше сведен само до 5 минути. В общи линии считам, че беше доста по-успешно излизането ни от вкъщи. И преди да слезем от колата я обух, сресах, даже и опашки вързахме :).
Вчера с голяма гордост разгледахме първите рисунки и апликации, които е направила (с помощ, разбира се), но бяхме щастливи.
<br />[link=http:
*

    Aubergine

Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #33 -: Юли 01, 2009, 12:41:59 pm »
Моля някой да ми каже нормални ли са течните изпражнения при бебе.
От неделя на Стефан му се промени тотално консистенцията на изпражненията - от кашеста /като пюре/ станаха абсолютно воднисти и попиват напълно в памперса.
Педката казва няма му нищо, щом ака със същата честота /т.е. 1-2 пъти на денонощие./
Да й вярвам ли?

За хриповете даже го водих в понеделник и като влязох  при нея - той спря да хрипти. И излязох аз луда.
А аз се притеснявам от инфекция, все пак той се роди с такава, но педиатърката не иска засега да го изследва, за да не влиза в лаборатория.

Леле, Бери, колко си в началото само!  :lol: Ще влезеш в релси, само търпение и детето да расте здраво!
Абе ужас. :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #34 -: Юли 01, 2009, 12:52:38 pm »
Да ви похваля тук в махалата има една майка, с бебе на 5 месеца, която дава и на друго бебе по 3 литра кърма всеки ден.
Това ли е днешния виц? Посмях се, благодаря :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #35 -: Юли 01, 2009, 13:05:42 pm »
Цветенце, видях, че имаш притеснения с тръгването на градина и бебето. И аз имах същия проблем и много се притеснявах да не се почувства Алекс изолиран, защото тръгването на градина съвпадна с идването на бебето у дома. Оказа се, обаче че той е социално животинче и се адаптира супер лесно и бързо и му е много приятно в градината. Даже не иска да се прибира от там. Ако Мона е свикнала с деца, готова е да тръгне, мисля че няма да се отрази много зле даването на градина. Това с тръшкането и не искането при тях е някаква начална фаза да ни покажат, че ние вече не сме им достатъчни и имат нужда от други деца около тях.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #36 -: Юли 01, 2009, 13:24:27 pm »
mimi26, казах го, защото така съм чувала.Все пак някои неща са индивидуални.Нали казват, че кърменето зависело много от нагласата на майката, знам ли.Сестра ми така отби нейните деца, едното на 40 ден, другото на 3 месец, затова го казах.
ultra, радвам се, че те развеселих, но не е виц.Бебчето е на 5 месеца, все още само на кърма и дава по 6 половин литрови шишета на друга мама, която няма кърма, всеки ден. (или през ден):D
Аз да питам дали съм несръчна или  е нормално?Трети ден давам ябълков сок.Първия ден му се видяха кисели.Намерих по-сладки.Основно обаче хапва лигавника.А иначе с лъжичка съм давала капки досега.Една приятелка каза, че бързо се отказала от лъжицата и давала с биберон.Ама нали идеята е да яде с нея?
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 13:27:23 pm от _Elfita_ »
*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #37 -: Юли 01, 2009, 14:20:27 pm »
Елфита няма такова нещо, че детето ще се отбие ако му даваш да пие с биберон. Андрея в болницата беше само на добавка защото аз нямах още кърма. При мене кърмата слезе на втория ден след като се прибрахме в къщи. И аз така бях чувала и всички ми казваха, че детето няма да засуче защото било захранено с биберон - да ама не засука си и все още сме си само на кърма.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #38 -: Юли 01, 2009, 14:50:12 pm »
Привет, момичета!
Аз да се оплача, че Даниела отново е болна - този път ринофарингит -  хрема и къртеща кашлица. Кашля от петък, вчера я водихме на УНГ в ИСУЛ - алергичен ринит.  :? За третата сливица - нищо. На 3 пъти като се закашля и повърна храчки... Снощи се прибираме и малко й пареше челцето, тази сутрин 37.5. Една отпусната, болеше я коремчето и главата, със зор хапна една филийка и малко сок. Слънчаса ли вчера, не знам. Та сега сме на трети АБ от началото на годината, плюс капки за алергия, за нос и сироп. :? Да се спираме от яслата и да й ограничим контакта с бебето. :(
*
Re: Нова лятна седмица 29.6-5.7.2009.
« Отговор #39 -: Юли 01, 2009, 14:50:26 pm »
цветенце, къде ви строят нова ДГ?

В квартала - не, гласим се за градината в с. Лозен. Там е офисът ни, и двамата със съпругът ми сме с тамошен адрес на месторабота и се надявам да успеем да се класираме - засега обаче още няма кандидатстване, защото не е построена и обявена в регистрите. Имат в Лозен съществуваща градина, но сега строят нова сграда, където ще има нови групи, включително яслена и междинна. Хубаво е мястото, защото е в полите на планината, чист въздух, таткото ще я води и взима, съчетавайки го с отиване и връщане от работа, а и свекърите там живеят и ще могат да се включват при нужда.

Via, извинявам се за любопитството, предполагам си споделяла в темите, ама аз недоразбрала :lol: - братче или сестриче ще има Валери?