Лис, ти стволовите рози от Бриколажа ли ги купи? И на какви цени са че идея си нямам?
Ели, стволовите ги вземах от Метро. Бяха по 6 лв бройката.
Браво Лиско, страхотни са ! На опаковката на тези рози много добре е обяснено как точно се сеят, няма да имаш проблем...при мен се хванаха всички, само дето понякога на първата година не цъфтят..миналата година като посях оранжевата така я чаках, а тя само листа пусна..тази година я чакам с нетърпение.
Да...сега ме подсети, че и моите не цъфнаха всичките, които сях миналата пролет.Мислех си, че нещо аз съм объркала, но гледам, че сега са започнали да си изкарват новите листенца и се надявам тази година и на цвят:)
Днес засях по голямата част от розите, останалите сложих във вода и утре са наред те + магнолиите и японската дюля. Днес успях да си засадя и живия плет, който е от разсадени хибискуси (ама онези които са като храст-може да не се казва и хибискус:). Не съм и предполагала, че от семената им ще поникнат стръкове:)и сега имам една кофа, които утре пак ще садя.
Оси ето и имената на розите:
На тези се виждат и от снимката
Тук са апонската дюля и още 2 рози, като тази "Черна нощ" ако наистина се окаже такъв цвят ще съм потресена от възхита:)
Магнолиите:
И стволовите рози:)От ляво на дясно:
Cinderella, Red Yellow, Golden Penny, Scarlet Pimpernel.