0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За Бургазлийки
« Отговор #540 -: Юни 03, 2015, 08:51:01 am »
vanini то е ясно - няма да чакаме никого, че времето ни е ценно, но да не стане после, ама ние вие сте била бременна връщайте ги. Въпросът е ако има някой, който е получил сумата, да сподели дали се отчитат по някакъв начин пред общината с някакви документи или нещо подобно, за да си вземаме фактури примерно по време на процедурите?

Катя, моя приятелка е получавала пари и не са ѝ искали нищо насреща. Общината дава помощ на базата на документи. Надали, някой ще си прави майтап с тези неща. Но, не, не искат насрещни фактури и документи, поне за сега.

sesana, много си права. И аз си мислих същото, тъй като на мен никой не се беше обадил. Аз реших да звънна и да попитам започнали ли са да дават парите и тогава ми казаха, че трябва да нося сметка. Дори не се учудиха, че никой не ми се е обадил.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #541 -: Юни 03, 2015, 09:14:48 am »
Ами продължаваме с борбата, пък каквото сабя покаже. Дано скоро има развитие по въпроса с общинсакта програма и да не чакаме много.
Re: За Бургазлийки
« Отговор #542 -: Юни 03, 2015, 14:02:39 pm »
Проведох разговор днес. Останах неприятно изненадана от отговорите, които получих.
Не се знае кога можем да очакваме превод. Питах към кого да се обърна за по - конкретна информация - не се знае. Т.е. нищо не се знае. Зададох и въпроса дали още месец, два ще почакаме, но се сетих, че девойката вина за тия работи няма, та да я тормозя с въпроси. Дори и да пратя запитване в общината, то ще бъде разгледано я след месец, я не. Обаче не ги разбирам защо така предизборно се бъзикат.
В протокола от началото на Март има двойки, които чакат вече повече от година. Аз съм от щастливите. Подадох документи в последните работни дни на Декември. Но не в това е въпроса. Ясно ни е, че всеки може и сам и ако дойде помощ е добре дошла, но....Едно голямо НО. Не е редно да се вменява наличие и предоставяне на помощ по една не коректно функционираща програма и ние да сме ОК с това.
В правилника липсват срокове на реализирането на тази помощ.
Очевидно липсва и работен механизъм. Т.е. не се работи индивидуално, а на база списъка.
Ох, ядосах се и не мога да се примиря. Ми това е майтап с хората.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 14:04:15 pm от sesana »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #543 -: Юни 04, 2015, 07:06:09 am »
Здравейте,момичета.Последните дни не ми остана много време да влизам във форума и за това и не се появявах.Чета  за отговорите от Общината,но както и Сесана казва,момичето едва ли е компетентно да отговори. Признавам си ,че отдавна не съм се интересувал от програмата  :oops:,п разбираема причина  :),макар да помня как беше създадена и с каква идея - да помага на двойките  с репродуктивни проблеми в нужда!!!!!! Ние също сме я ползвали,и да си призная,пред години си работеше много добре, а това сега  дразнещо. не успях да вляза и в протоколите на комисията и за това ще попитам,за по-лесно. Ванини беше писала,че на 05.03.15 молбите са били 50,разгледали са 21 и одобрени 16. Разликата от 5 молби,не е одобрена поради изчерпване на бюджета или поради други причини? Тези 50 молби,са събирани през цялата 2014 година ли? Не са ли разглеждани молби през този период? Или просто има забавено натрупване с годините,поради  не-регулярното разглеждане на молбите? Преди време ,молби с разглеждаха ,като се съберат десетина.Плащаха ги на касата и не трябваха сметки.Разходни документи не искаха,най-много едно писмо,ако се е получил успешен опит с помощта. И друго да ви попитам-да сте забелязвали някакъв натиск къде да си разходвате средствата? Надявам се ,да не съм ви бил досаден с въпросите,но информацията ви  е важна.Не може да ставм една добре работеща  полезна програма,да се провали!!!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #544 -: Юни 04, 2015, 08:33:13 am »
Здравейте.
Рачо, не си ме разбрал. На 05.03.2015г. са разгледани 58 молби, от които са одобрени 48 човека. Останалите 10 не са одобрени поради някакви причини, посочени в протокола.
На 23.04.2015г. са разгледани 21 молби, одобрени са 16.
Молбите са толкова много, тъй като, след като свърши бюджета за годината, комисията спира да се събира, докато не се гласува новия бюджет следващата година.
Натрупване с годините няма, изчистиха го миналата година, когато спряха да приемат молби, докато не разгледат всички входирани. Започнаха да приемат нови през април 2014г.
Re: За Бургазлийки
« Отговор #545 -: Юни 04, 2015, 10:43:23 am »
В началото на тази година мисля, че се промениха част от наредбите за плащания. Минават към безкасов режим. Т.е. по сметка. Факт ясен още от Януари.
В един прекрасен момент в края на Април Лорис Мануелян входира писмо, с което обяснява, че раздаването на помощ на каса е в разрез с приетите промени 4 месеца по - рано. И се гласува да стане по сметка.
Как работи механизъма със сметките...божа работа. Смятам, че поради липсата на такъв, първо ще съберат всички банкови сметки и плащанията ще минат на куп. Което чисто юридически не е издържано.
Защо?
Всеки, коѝто е в списъка от началото на Март е подал документи при действащи наредби към 2014. Всякакви промени пост фактум не следва да ни касаят.
Съвсем сериозно ще изчакам още една, две седмици и ще се погрижа да излезе репортаж за работата на тази програма. Явно когато вниманието е насочено другаде, програмата не работи.
Както казах е факт, че можем някак да се справим, но ако ще има нещо, то да е както трябва. Като гражданин аз имам изисквания и не бих била доволна с нищо по - малко от работещ механизъм.
Едно време и за майчинството ни дрънкаха глупости, но се запънахме и успяхме.
« Последна редакция: Юни 04, 2015, 10:55:34 am от sesana »
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #546 -: Юни 10, 2015, 09:26:57 am »
Лошо няма в безкасовото плащане - така контролът на разходваните средства е по-добър, но пак питам - къде отиват парите? Има ли натиск да отиват към определена клиника?

Лорис Мануелян съм го запомнила с фразата "Ние ви ги даваме" - става въпрос за парите, които общината отпуска, в отговор на мое изречение, че това са наши пари, на пациентите. Ще кажеш, че съм седнала да го моля да си ги извади от собствения джоб, а не са от моите данъци. Не знам, в един момент тия хора забравят, че всъщност работодателят им сме ние. Само по избори ПР-те им го напомнят.

Напомням ви, че идват избори - сега е моментът да се иска, да се рови за промени. Но без информация това няма да стане. Питайте, пишете и ще организираме нещата, за да се разходват ефективно тези пари. Без ваше съдействие няма да стане.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #547 -: Юни 10, 2015, 09:31:37 am »
Присъединявам се към Елфи и искам да добавя-ако имате усещането,че средствата недостигат и поради това се получава забавяне,също отбележете.С годините интереса  към програмата се увеличи ,но поради по-малкия такъв в началните години и ОС си позволиха да редуцират сумата.Може би и това е проблем ? Вие имате преки и "свежи" впечатление,така ще споделяйте и ще изумуваме нещо  :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: За Бургазлийки
« Отговор #548 -: Юни 10, 2015, 10:53:05 am »
Здравейте,
Според мен е редно да се напише едно писмо до общината. Да се напомни хронологията на събитията и да се поставят въпроси. Там е работата, че някой трябва да с заеме и тук да се добавят въпроси и да се коригират нещата.
Като копие от писмото ще се изпрати до бургаски медии, за да ги накараме да се размърдат. Но...Не съм сигурна дали хората записани в тези списъци биха били съгласни. Тъй като в списъците фигурират 3 имена. И ако копия се изпратят и до медии, то тези имена ще бъдат достъпни. Тук не бих си позволила волност без съгласие на хората от списъка. Аз лично проблем нямам, тъй като не е престъпление, че съм в списъка.
Следва да се иска промяна в правилника. Тази промяна трябва да включва поставяне на срокове за отпускане на средства. Срок за подаване на банкова сметка и срок за превод на средства. Средства не стигат. Това е моето мнение, но с искане на средства в този момент рискуваме по - скоро негативен отзук от останалата част от гражданите на Бургас. Според мен е редно първо да се преборим за ясни и точни условия на работа на фонда, след удобрение. Такива към момента липсват.
Като всичко в Бургас, застават насреща ти и те карат да съжаляваш, че си се възползвал от тъпата им програма. Ми аз пък мога да им тегля една майна. В държава и община наливам в пъти над тия 2000лв. всяка година. И ще ми е по - лесно да мина на сиво. Хем ще разполагам с повече пари, хем ще е редовно.
Точно сега е момента да се пратят офицални писма. Мога да се опитам да напиша такова, но съм загубила тренинг. След протестите за майчинството преди години не съм тормозила общината. Това са си години.Моля ако сте съгласни да нахвърляме идей и да внесем писмо.
Можем да опишем хронология до мемоента, като се отчете факта, че има хора чакащи повече от година. После факта, че липсват ясни правила как и в какъв срок ще се превеждат пари. И се наблегне на факта, че дори служителите на общината не са на ясно с процедурите последващи удобряване на кандидатите. Фактора време тук е решаващ. Всеки следващ загубен месец прави програмата безсмислена. Не е редно и е неправилно да ни третират като просяци. Тези пари имат предназначение и то не се постига.
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 10:57:45 am от sesana »
Re: За Бургазлийки
« Отговор #549 -: Юни 16, 2015, 10:48:33 am »
Момичета ако има съгласни за официално запитване моля да ми драснете на лични. До 2-3 дни ще оформя текста и ще ви пратя копия. За корекция и добавки. И евентуално, ако някоя от вас би се подписала с мен.
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #550 -: Юни 25, 2015, 21:59:35 pm »
Здравейте на всички!

Искам да попитам дали има някого към когото бих могла да се обърна за консултация в общината преди да започна да събирам документите и да разбера дали съм "подходяща" за да кандидатствам по тази програма?

Благодаря ви предварително!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #551 -: Юни 26, 2015, 12:44:38 pm »
Питай тук, аз ще ти отговоря. Има качен и правилника в темата, можеш да погледнеш и там какви са критериите.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #552 -: Юни 26, 2015, 14:59:53 pm »
Аз съм с реципрочна балансирана транслокация и съмнение за ендометриоза, посъветваха ме да не си правя лапароскопия а да се опитам да забременея нормално. Мина повече от година и предполагам, че ендометриозата се е влошила защото този месец дори и цикъл нямах, само кафяво - черно течение. Заедно и с генетичният фактор не съм сигурна дали изобщо ще мога да забременея успешно, за това искам да започна процедура за инвитро с донорска яйцеклетка. Ако мога да се възползвам от програмата супер, ако не ще се оправяме сами.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #553 -: Юни 27, 2015, 10:42:30 am »
Здравей, Дени! Първият ми въпрос към теб е - посещавала ли си репродуктивна клиника? Какъв е генетичния фактор, на база който си мислиш, че няма да забременееш със свои яйцеклетки? Лекар ли ти каза това? Ако има съмнения за ендометриоза, трябва да се направят нужните изследвания.
За да се кандидатства по общинската програма, трябва да има недвусмислена диагноза, която да е категорична, че се нуждаеш от ин витро. Необходимо е клиниката, която посещаваш да ти издаде епикриза, в която да е упоменато, че се препоръчва ин витро процедура.
Ако дадеш по-подробна информация за състоянието си, ще ти помогнем по-адекватно със съвети. Най- малкото ще ти дадем насоки за клиника или изследвания, които трябва да направиш. Цветна снимка правила ли си поне?
Ендометриозата не езаподценяване изобщо и трябва да се вземат мерки.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #554 -: Юни 27, 2015, 11:35:48 am »
Благодаря за съдействието!

2 пъти пусках генетични изследвания, защото в София в Майчин Дом на 4 етаж ми изкараха съвсем друго генетично заболяване ( но това е друга тема)! От Университетска болница в Плевен имам Заключение: 100 % балансирана реципрочна транслокация между 7 и 11 хромозома. Препоръките са 3: опити до дупка, инвитро със собствени яйциклетки с предимплатационна диагностика и инвитро с донораска яйцеклетка. До тук съм вече с 3 аборта. 3 пъти забременях сравнително лесно. Преди година когато гинеколога ми се усъмни в ендометриозата, каза че на този етап е по - добре да не правя лапароскопия защото тогава шансовете ми за забременяване значително ще намалеят, а шанса да се излекувам не е 100 % + времето което ще загубя за лечение - тогава той не знаеше, че има и генетичен фактор. Сега когато правим опити за 4 път нещата не се получават и този месец с  това кафеникаво черно течение за 4-5 дена около цикъла, без  да ми дойде направо се отчаях......На 32 съм, пробваме от почти 3 години. Знам, че всички процедури са тромави и ще отнеме най - вероятно години за да се стигне до самото инвитро, за това исках да започна всичко от сега, а пък каквото стане...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #555 -: Юни 28, 2015, 13:36:58 pm »
Разбирам. Малко е сложно при теб, защото към този момент не попадаш в никоя от точките от правилника, по които се отпуска финансиране. Ендометриозата е едно от тях, но трябва да имаш епикриза и диагноза, а ти казваш, че са само съмнения. Генетичният фактор явно също е предпоставка за ин витро, но в правилника не виждам да се споменава.
Ако лекарят ти издаде медицинско становище, в което изрично е споменато, че възможното лечение при теб е ин витро, би трябвало да стане. Разбира се, въпросното становище трябва да е подкрепено със съответните изследвания и диагнози.
Не знам защо не ти предлагат лапароскопия. Наясно съм с последните тенденции в лечението на ендометриозата и знам, че напоследък не се препоръчва "горене" по време на лапаро и последващо спиране на цикъла със съответните медикаменти, както беше преди. Сега се препоръчва директно забременяване, но проблемът е, когато не се получава и то. Преди да се пристъпи към ин витро процедура, особено когато има съмнение за ендометриоза, е силно желателно да се направи лапароскопия, за да се установи има ли наистина ендометриоза, в каква фаза е и какви са пораженията.
Имай предвид, че по общинската програма се чака поне година, поне към този момент. Опитвам се тези дни да направя нещо по въпроса, но резултат ще има евентуално минимум след месец-два, ако изобщо има.
Говори с лекаря си и виж какво може той да направи по отношение на медицинското становище. Ще проверя кога ще се приемат пак документи по програмата и ако трябва ще обясним лично на д-р Душепеев какъв е случая, защото въпреки, че говорим тук за Здравна комисия, за жалост малко са наясно за какво става въпрос. Надявам се, че покрай работата си в Бургаската клиника, д-р Душепеев ще е по-запознат вече с тънкостите при стерилитета и ще приеме диагнозата ти за подходяща за финансиране. Това е, което аз мога да направя.
Действай и успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #556 -: Юни 28, 2015, 13:40:19 pm »
Извинявам се, че питам, но каква е причината за 3-те спонтанни аборта? Генетичния фактор ли? Затова ли са ти казали, че трябва да се прави предимплатационна диагностика при ин витрото?  Това също може да е в подкрепа на диагнозата и медицинското становище, имай предвид.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #557 -: Юни 28, 2015, 14:59:01 pm »
sixsens благодаря много за изчерпателната информация!

Лекарите казват, че със сигурност някои от абортите се дължи на генетичния фактор, но не могат да бъдат сигурни за всички. До сега за 3-те ми аборта се доверявах на един специалист гинеколог в Бургас от повече от 30 години с доста известна репутация ( не искам да споменавам имена), при който 2 пъти съм молила за изследване на абортивния материал, но ми отказаха, не били сигурни как да го съхранят за да го изпратят! В последствие се оказа, че съхранението е елементарно - просто във физиологи
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За Бургазлийки
« Отговор #558 -: Юни 29, 2015, 10:43:15 am »
Дени, бургаските "специалисти" няма да ги коментирам. Що се касае до стерилитет /повтарящи се аборти е стерилитет/, в Бургас кадри няма, това е положението.
Ако искаш, пиши ми на лични с повече и подробна информация, ако не искаш да пишеш тук. Така ще мога да ти бъда максимално полезна.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: За Бургазлийки
« Отговор #559 -: Юни 29, 2015, 19:45:11 pm »
Виждам, че не се е публикувало всичко което съм написала предният път....странно.... Както и да е....новият ми Гинеколог е Кироваков.Нямам проблем да пиша тук, стига да мога да бъда полезна и на другите. На 3 юли имам час в Пловдив-Селена при Ставрев. С него ще обсъдя въпроса са ендометриозата и инвитрото.