0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #340 -: Април 21, 2009, 19:39:35 pm »
 :DLady много ще се радвам ако се получи от първият път  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Пожелавам ти спокойствие и търпение,всичко ще е наред :balk_602:
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #341 -: Април 21, 2009, 20:21:59 pm »
Калимерче няма значение,че са три важното е,че са качествени и ще си свършат работата както трябва.Хахде сега стискаме  :crossfingers: двечки да се закрепят  :balk_56:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #342 -: Април 23, 2009, 10:42:23 am »
Вече съм си в къщи. Прибрахме си децата  :wink: едното ембрионче не беше толкова хубаво, но ми го сложиха и него... сега да няма да го хвърлят я. Нямам никакви оплаквания и болежки. Тест чааак на 08.05 и не по-рано. Засега ще съм си в нас, но ще видя колко ще издържа.


Lady  желая ти вече да си имаш Овулация. Тестове можеш да си правиш.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #343 -: Април 23, 2009, 11:42:39 am »
Браво Калимерче ,много се радвам за теб. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: дано видиш на 8.05 двете чертички  :bfp:
Ние сме добре засега.Чухме сърчицето,бие със 167 удара.Имам леко отлепване на плацентата и док ми изписа Утогестан -сутрин и вечер по 2 във влагалището и витамини.Има вероятност да ми прицапа,но засега не,и дано не ми зацапва нищо иначе трябва да влизам в болница.Това е при мен.Доста от момичетата ги няма,по почивки са сигурно  :balk_177:
Само незнам сега като ми свърши Утрогестана,дали трябва да си го купувам пак и да си го слагам до края на 3 месец?Ако някоя е имала такъв проблем,ще се радвам да пише.

Лек ден и  :goodluck:

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #344 -: Април 23, 2009, 14:28:36 pm »
Калимера, радвам се че си вкъщи. Сега само спокойствие и търпение. Както е тръгнало тази година, сигурна съм че ще ни зарадваш.

Майче, аз за съжаление не мога да помогна, но според мен е най-добре да попиташ доки или да отидеш пак на преглед след като ти свърши лекарството. Дано някой се включи със съвет...

 :wave: :wave: :wave:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #345 -: Април 23, 2009, 15:13:21 pm »
За същаление и аз немога да дам съвет на Мая,включвам се за да кажа и на двете бременелки:Момичета от мен много късмет и щастие,пожелавам безпроблемно изкарване на бременността и живи и здрави дечица.Само позитивна нагласа момичета.
Калимерче мога ли да те попитам ако разбирасе е удобно колко парички излезе инвитрото ти?
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #346 -: Април 23, 2009, 17:07:55 pm »
maya_20 докато бях в клиниката доста истории чух :D и момичетата казаха, че утрогестана го слагат до 3 месец вкл. По-добре слагай като има малко отлепване и  не се налага да си влизаш в болница.

desislavajekova не е неудобно. Точно 5050 лева (цена на процедурата,лекарства за стимулация,вливане на имуновенин, глобули виагра, изследвания на хормони и лекарства след пункцията). Ако искаш мога и по-подробно на ЛС :).
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #347 -: Април 23, 2009, 17:37:20 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите  :flower:, ще продължа с Утрогестана,четох и в листовката му даже че пише -при проблемна бременност, минали аборти и вероятност за следващ ,да се прилага до 12-13 седмица.

деси ,имам едни познати които правиха инвитро,миналата година -лятото и им излезе около 6000 лв.В момента се радват на момиченце и момченце -близначета,да са им живи и здрави мъничетата,много са сладки.Не става ли при вас работата ,че питаш за инвитро вече? :(

слънчев ден и усмивки :)

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #348 -: Април 23, 2009, 21:33:29 pm »
Здравей те и от мен момичета.
Калимерче, стискам силно палци да видиш заветните :bfp:.
Аз също съм в процес на чакане. На 18.04 правихме втора инсеминация и сега да видим какво се е получило. Мъча се да не мисля много много за това, като дойде времето ще видим. Извинявай, че те питам, може би си го писала вече, но ти как стигна до ин витро? Питам защото може и при мен скоро да се стигне до този вариант, макар че изобщо не ми се иска, но ако се наложи...разчитам на съвети osi_1
Lady надявам се че вече имаш положителен тест за овулация или поне в близките дни ще имаш.
Поздрави на всички и лека и приятна нощ.


[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #349 -: Април 24, 2009, 10:37:19 am »
имам едни познати които правиха инвитро...... им излезе около 6000 лв.
Значи 2100 е самата процедура. Всичко останало е цена на лекарства и затова и различно излиза, защото всеки организъм е индивидуален.

Извинявай, че те питам, може би си го писала вече, но ти как стигна до ин витро?
Още от сега не мисли за инвитро. Док. ще каже, ако доиде такъв момент.
А при мен на кратко- нямам ама никаква овулация, която даже и след лапарото не се появи. Правихме инсета, но бяха необходими много лекарства(и то от скъпите инжекции-не например Клостилбегит. Меногона също ми беше слаб, а тои единствено е на цена 20 лв./бр.) и затова съвета на док. беше инвитро.
Този път инсето със стимулация ли беше?
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #350 -: Април 24, 2009, 20:38:00 pm »
Цитат
Този път инсето със стимулация ли беше?
Да, и предния и този път беше със стимулация с Меногон, макар че втроия път стана доста по-трудно, защото ми реагира десния яйчник, а той е по-кистозен. В крайна сметка имаше на 14 ден 2 фуликула от по 15-16 мм. от които единият токущо се беше спукал, а другия трябваше да се спука всеки момент. Затова не тая особени надежди за този път. Нищо, следващия път!
Дано при теб да се е получило, наистина ти го желая от сърце.

[/url]
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #351 -: Април 27, 2009, 16:45:59 pm »
имаше на 14 ден 2 фуликула от по 15-16 мм. от които единият токущо се беше спукал, а другия трябваше да се спука всеки момент.
Aми Ралитка ако в този ден е било инсето според мен е било точно навреме. Защото поне знаеш, че скоро е спукан Ф. или пък ще се спука другия Ф. А като се направи инсето на неспукан... то до другия ден до прегледа си мисля че по не е сигурно. Това си е моя логика де.
Абе док. си знае работата. Моите Фоликули ги чакахме да станат до към 17-19мм и тогава слагахме прегнила, че пък иначе нямаха пукане.
Както и да е желая ти Успех!!!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #352 -: Април 27, 2009, 23:07:44 pm »
Момичета дойде и моят ред да посетя вече док.,през май ще стане година от лапарото и ще ходя да видим док. какво ще каже,ще говоря с него за стимулирано инсе да видим какво ще каже?И аз вече стремглаво се втурвам към заветната цел,дано успея,пожелавам го и на всички вас
*

    marteo

  • ***
  • 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #353 -: Април 28, 2009, 21:43:28 pm »
Здравейте, момичета  :balk_5:
ние отсъствахме 10 дена и вие ме изнедахте с много хубави новини  :D :
Калимерче, от все сърце ти пожелавам поне бледа (ако няма ярка) втора черта, а до тогава си намери други занимания и недей да мислиш само за това!
Мая, няма да спираш утрогестана на сама глава! Следващия път като отидеш при Бойчев той ще ти каже дали и кога ще го спреш. Аз още си го слагам, тази седмица дано ми е последната, защото вече намалихме приема на 1/2.
Деси Жекова, дано стане от раз и за другия женски празник (8март) да си имаш ЖИВ подарък  :D
Успех на всички Ви и гледайте да ни радвате всеки месец поне с нова  preggo в отбора!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #354 -: Април 29, 2009, 10:50:24 am »
Добре дошла marteo ,как беше почивката?
Аз си слагам Утрогестана,но ми се вижда доста дълго време до следващата ми среща с док - чааак на 3.06.Има един месец и нещо дотогава.Мартео ти с направление ли ходи при док.или всеки път си плащаш,мисля да си взема един час за частен преглед ,немога да чакам толкова време.

Поздрави на всички :)

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #355 -: Април 29, 2009, 14:17:55 pm »
Здравейте,момичета
аз съм нова в този форум. Предстои ми лапаро на 18.05 при д-р Бойчев.Можели да ми дадете повечко информация за това как протича лапарото,веднага ли ще ме пуснат да си ходя,необходимо ли е да ползвам болнични,колко време е необходимо за възстановяване?Благодаря Ви.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #356 -: Април 29, 2009, 20:32:13 pm »
Здравей и добре дошла Шоши!
Първо искам да те успокоя, че наистина няма нищо страшно.
Вземаш си направление от личния лекар с номера, който ти е дал док. на картончето като сте записвали час за операцията.
Приемат те в болницата на предния ден. Трябва да си носиш всички документи от картончето, тоалетни принадлежности (чаша, нощница, паста, четка, сапун, кърпа...), вода, дребни монети за телевизора, и каквото друго се сетиш. Сутринта преди операцията към 06.30-07.00 ти правят клизма и промивка и след това чакаш да те извикат за операция. Като легнеш на леглото ти слагат упойка и това е. Събуждаш се в интензивното след около 5-6 часа. Като се събудиш ще ти е малко замаяно от упойката и може да повръщаш, не се притеснявай, нормално е. Смъкват те долу чак на другият ден. Може да си вземеш тел.с теб в реанимацията.
Моят съвет е вкъщи или на козметик изцяло да се обезкосмиш. Зависи пак каква е операцията, но за всеки случай е хубаво да се приготвиш ти отколкото сестрите.

По принцип стоиш един ден преди и един ден след операцията,т.е.общо 3 дни.
Болничен получаваш-33 дни, но ако не се движиш много на работа може да се върнеш и по-рано. Ти си преценяваш. На моя болничен пишеше диагноза 'първичен стерилитет', което за съжаление предизвика малко коментари по мой адрес от колегите. Надявам се поне ти да срещнеш разбиране :(.

За плащането сигурно зависи от вида на операцията, но по принцип си плащаш при изписването само за престоя.

При всеки е индивидуално, но всичко се прижевява така,че мисли само позитивно. Правиш го за добро.

Ето тук сме писали доста неща по темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27013.0

Хайде сега е твой ред да ни разкажеш как са нещата при теб? Как се стигна до операция?
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #357 -: Април 29, 2009, 20:44:20 pm »
Момичета, благодаря за милите думи  :grouphug:
Аз май не съм писала скоро за моите преживявания. Първия цикъл след операцията ми дойде точно на 28ми ден без абсолютно никакви хапчета! Сега чакам втори и следя температура и правих тестове. Засякох овулация според мен на около 12ти ден. То не беше радост, не бяха сълзи, абе много емоции и голям кеф... Сега си чакаме!!! Не ми се вярва от първия път да е станало. Ние само веднъж имахме възможност да кексим в най-подходящите дни, но няма значение. Важно е че има ефект засега от операцията, надявам се и занапред да е така.
Успехи на вас!!!
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #358 -: Април 30, 2009, 02:02:58 am »
Благодаря ти за милите думи и информацията.Беше ми от полза.При мен нещата в работата стоят по същия начин,постоянно те одумват и ти се присмиват,затова на никого не съм казала,че ми предстои лапароскопия.Мисля да си взема няколко дни отпуска а не болничен,зада не ме одумват и мене после.
  За последните шест години имам три спонтанни аборта.Според лекарите нямаше никаква причина за тях,но износвах бебчето само до първият месец и половина,след което получавах кървене и бебчето умираше т.е беше вътре в мен но нямаше сърдечен пулс.Лутахме се от лекар на лекар и всеки свиваше рамене-няма причина.Последния кюртаж ми го правиха в Майчин дом Варна и там лекарката,която ми го прави ме насочи към Плевен да се изследвам за антифосфорно липиден синдром.Ходихме при доц.Конова правихме всички имунологични,хормонални,генетични изследвания,хламиди,токсоплазмоза,включително и за съвместимост всичко беше окей.Направихме и спермограма на приятеля ми която беше отлична.Вече започнах да си мисля,че всичко е на психическа основа.Преди да започнем отново с бебеправенето отидох на преглед при доцентка от Варна,която била много добър диагностик,зада се уверя,че всичко е наред и няма за пореден път да преживея същия кошмар.Тази доцентка ми направи цветна снимка на която ясно се виждаше,че тръбите ми са запушени.Благодарение на нея открих причината за абортите,но се надявам,че не е прекалено късно.Пропуснах да добавя,че още от ученичка съм вечно с възпаление на яйчниците,а докторите при които ходих се бият в гърдите,че са добри по стерилитет,изписваха ми силни антибиотици,нагревки,но никой неси направи труда да ми каже и направи цветна снимка.Сега се надявам от лапарото да има полза евентуално да отпущат дясната тръба тъй като лявата е безвъзвратно изгубена.Ако ли не единствения ми вариант остава инвитрото.Май стана доста дълго,но имах нужда да споделя най-големите си тревоги.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #359 -: Април 30, 2009, 10:24:56 am »
6o6i искам и аз да ти вдъхна малко кураж за лапарото.Не се притеснявай въобще,толкова щадяща манипулация е лапарото,а доктора е много добър,бъди сигурна че ще направи всичко за да ти подобри състоянието.А с бебеправенето е божа работа,може да стане и без инвитро.
А всички ние се радваме че сподели с нас болката ти,в нашите очи намираш истински приятели,пожелавам ти късмет и ако има още нещо което да не ти е ясно за лапарото питай.