0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #20 -: Януари 23, 2009, 20:03:13 pm »
Аз бях на преглед вчера. Cream, 4ani може и да сме се засекли случайно там, аз бях в клиниката от 5 до към 8.
Аз не съм била там по това време. Утре отивам за начало на стимулацията :balk_160: :help1: :balk_160:. Страх ме е, обаче пък съм обнадеждена и се надявам всичко да е наред.

... а в средата на март насрочихме лапаро. Ако има някой друг за тогава отсега да се разберем за по едно кафенце на Лодката, че да успокоим нервите. Отсега страшно много се притеснявам.
Сега започвам да чета всички постинги за такъв вид операция, че са ми малко неясни все още нещата.
Определено ще ти е по-добре, ако има още някой по това време в болницата. Страхът и стреса няма как да се избегнат, но поне са по-поносими, когато споделяш с човек в твоето положение. Но дори и от форума да няма никой, то в стаята ти със сигурност ще има и друго момиче за лапаро.
Ти гледай по-малко да мислиш за това, че аз доста се бях шашнала. Не е толкова страшно, колкото изглежда. Обаче го разбираш след това :wink:.
Ще ти помогнем с каквото можем, за да се чувстваш по-добре!
 :hug2:
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #21 -: Януари 23, 2009, 20:28:40 pm »
Lady Deny  сега пък да не си напълниш главата с много инфо и да започнеш да се шашкаш предварително че до март...нерви няма да ти останат.
Док. си знае работата и по време на лапарото преценява какво точна да направи, дали да махне кистичките, дали да има лека фенестрация, дали много..неща. Но определено е необходима крачка и дава доста информация като цяло.
И в тази процедура няма нищо страшно. Ако имаш конкретни въпроси питай - насреща съм :D.
Ох, досега четох и всъщност това което ме притесни и мен е клизмата  :oops: По време на самата операция ще съм в пълна упойка и едва ли ще боли, ама клизмата много сериозно ме притеснява. Освен да излъжа че съм си правила вкъщи и може да ми се размине...  :lol: Ох, а след прегледа вчера как си поревах докато си пътувахме за вкъщи... вече определено гледам по-трезво на нещата. Много полезна ми беше първата тема за д-р Бойчев. Благодаря, че ни събра, Кремче.  :grouphug:
Ей момичета срамота за мен  :oops: всички я знаете тази лодка,а аз въпреки че съм родом от Старо село и никога не сме ходили на това заведение :lol:. Все ходим в горната част на града, ама следващия път ще накарам мъжо да пием и ние по едно кафенце там.

Калимера, а ние досега винаги сме си ходили там. Не е кой знае какво, но това беше единственото заведение което намерихме. Аз до вечра си мислех че центърът на Тутракан е по тази улица където е клиниката. Вчера в един от магазините продавачката каза че имало още един център

Снежи, Кремче успех!!! Разкажете как е минало.  :goodluck:
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #22 -: Януари 23, 2009, 21:11:34 pm »
Мисля, че след операцията е по-неприятно, отколкото клизмата. Обаче и аз много се плаша от нея.......
Но в никакъв случай недей лъжеш, че си правила в къщи. Много е важно да е направена, защото може да стане доста опасно по време на операцията!!!

И аз се радвам, че се събрахме заедно! Какво щях да правя без вас, просто незнам........... :balk_21:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #23 -: Януари 23, 2009, 22:26:26 pm »
Здравейте на всички! Благодаря много за известяването за темичката! Ако знаете колоко отвратително се почувствах като я затвориха - това беше моментът точно в който исках да ви сподела , че аз се разминах от лапароскопията ми, която трябваше да бъде на 08.01.2009 защото на Коледа си направих тест- просто ей така и.... БРЕМЕННА СЪМ  :balk_101:
Не съм ви споделяла преди да имам потвърждение от Бойчев, защото въпреки че е едно великолепно усещате ме беше страх дали е истина , дали бременноста ми е нормална и всичко е ок. Но сега след като съм ходила вече и при него съм си спокойна. На Коледа наистена стават чудеса!
Аз ви пожелавам от сърце вашите Коледни чудеса да дойдат съвсем скоро в домовете ви!
Благодаря ви за вярата ,която ми вдъхнахте още от първото ми посещение във форума!
Аз ще продължавам да следя темата - само да мине сватбата на сестра ми :)

Още вендъж пожелавам на всички ви следващите тестова да са :bfp:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #24 -: Януари 23, 2009, 23:01:50 pm »
Случайно попаднах в темата. Zorito_ , честита бременност! Желая ти здраво бебе!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #25 -: Януари 24, 2009, 06:57:17 am »
Първо честито на Zorito_. Много се радвам за теб, чудесен коледен подарък.
Всичко е възможно на този свят.....ох леко бременеене.
Можеш пак да се включваш тук, че да ни вдъхваш малко кураж и от тази заразителна еуфория която е в теб.

ама клизмата много сериозно ме притеснява. Освен да излъжа че съм си правила вкъщи и може да ми се размине... 
Миличка тя и cream ти е казала не крии такива неща, може на предната вечер да пиеш разхлабително и после да си на почти течности. Аз лично като имам проблем с редовното ходене до WC :oops: и се чудех как ще се справя след операцията. Затова беше добре да съм на празен стомах.
Може и да си прочела в предната тема, но и клизмата не боли. Те ти правят промивка на влагалището /не боли/, и ти вливат водичката... по-скоро после докато я изкараш водата можеш да ти е кофти на корема... но това няма да те събори :wink:.

cream кураж днес  :bighug: :balk_21:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #26 -: Януари 24, 2009, 10:52:17 am »
Честито и от мен Зорито,
пожелавам ти лека бременност и раждане,моето пожелание е дано са две :bori_005: :bori_007:
Ейде момичета чакам следващата която ще ни донесе хубава новина.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #27 -: Януари 24, 2009, 11:31:18 am »
Честито Зори. Леко бременеене и не ни забравяй, а пиши как се развиват нещата, че нали и ние ще минем по този път скоро.

Kalimera, Cream, обещавам да не лъжа  :) Колкото и неприятно да е усещането, щом ще помогне някой ден да си имаме бебче дори не се замислих когато док. предложи операцията. Искам да попитам само- мен ще ме приемат в неделя, а лапарото ще бъде на следващия ден- кога ще ми правят промивките? Трябва ли постоянно да има придружител с мен? Трябва ли да си нося неща от вкъщи- освен пижамка трябва ли чаршафи, храна. Ох, аз влязох в големи подробности, но мъжо е малко проблемен с освобождаването от работа и няма да може да е с мен постоянно.

Sneji  :goodluck:. Чакаме те с добри новини.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #28 -: Януари 24, 2009, 12:42:52 pm »
мен ще ме приемат в неделя, а лапарото ще бъде на следващия ден- кога ще ми правят промивките? Трябва ли постоянно да има придружител с мен? Трябва ли да си нося неща от вкъщи- освен пижамка трябва ли чаршафи, храна.
Lady Deny приемат те сутринта в неделя и вечерта и сутринта в пон. ти е промивката. Ако изследванията са добре на този ден ти е и лапарото. Придружител не ти трябва /а и няма къде да го сложат  :lol: аз като бях отделението беше пълно/. Моя мъж дойде да ме види вечерта след операцията защото аз бях в реанимация, малко в просъница.. така че може направо вечерта да дойде на свиждане. А и ти ще можеш да му се обадиш т.к. ти дават моб.телефон до теб в реанимацията :D.
Храна не ти трябва след операцията може би само сок, те ти дават чай, за вечерта си вземи нещо малко - кроасан да си имаш, пък после мъжа ти ще дойде.
Чаршафи може да си вземеш въпреки че и в болницата са чисти, но ако ти е по-удобно да са твои си вземи.
Вземи си мокри кърпи, направлението, картона от ЛЛ,хавлия и може би с нощница и резервна пижама... май това е което се сещам.
Има постоянно мед.сестра, ако от нещо се притесняваш са там.. придружител няма за какво. Операцията е доста щадяща така че изобщо не се притеснявай.
 :hug2:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #29 -: Януари 24, 2009, 13:16:38 pm »
Лейди Дени,мойте промивки бяха вечерта и на сутринта преди операцията пак /сутринта в 6 часа/,но според мен ще ти е по-удобно с разхлабително хапче а не клизма,просто нямаше на мен кой да ми каже.Каза ми сестрата която ми прави клизмата.Най-удобно ще ти е с нощница и не забравяй ЧАША за пиене на вода и сок.А за чаршафи ще спиш една нощ на тях,после на следваща нощ си в реанимация.Аз бях първата за операция за деня в 7:30 започна значи аз се събудих в операционна зала защото ми беше много лошо,повърнах и ми олекна и отново заспах –тъкмо бяха свършили и се канеха да ме носят в реанимация,след това се събудих в реанимация към 11 часа,донесоха една жена и тя повърна,казаха че това било от упойка,да знаеш ако ти се случи не се притеснявай.Ще спиш поне 5-6 часа заради упойката аз чак към 17часа вече бях напълно адекватна,дори четох книга.На сутринта ме смъкнаха на долния етаж и като дойде док. ме изписа със лошата диагноза "ЕНДОМЕТРИОЗА" за мое най-голямо съжаление,но съдба какво да се прави,неможе да се избяга от нея.
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #30 -: Януари 24, 2009, 13:44:58 pm »
Chestito na Zorito i leko bremeneene,kazah vi az che po Koleda stavat chudesa  :pink_dust_1:

Malko sam pritesnena s tazi moia menstruacia ,zashtoto vchera ne mi doide a mi varvi neshto kafevichko i dosta me machi,vsichko taka me boli vse edno mi e doshlo.Nemojah da spia prez noshta ot misli.Vtorata mi bremennost beshe taka,samo mi pricapvashe neshto biah si pravila test togava beshe otricatelen,sled 10 dena si napravih oshte edin test beshe polojitelen i posle dok. mi kaza  kuho iaice  :(

Imam useshtaneto che i sega se poluchava neshto takova momicheta,napravo shte otkacha.Sega se molia po-dobre da mi doide, zashtoto niama da prejiveia oshte edin abort.

Uspeh na vsichki  :bighug:

От Мод: Пиши на Кирилица или ползвай КРЕДОР!
« Последна редакция: Януари 28, 2009, 07:39:35 am от rally_pat »

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #31 -: Януари 24, 2009, 13:56:07 pm »
maya_20  моля те пиши с българските букви, много трудно се чете така пък и да не ти се скара някои модератор/има правило във форума/.
Силно се надявам да не е това което мислиш.
Пиши ни пак и бъди спокойна.
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #32 -: Януари 24, 2009, 14:16:21 pm »
Imam useshtaneto che i sega se poluchava neshto takova momicheta,napravo shte otkacha.Sega se molia po-dobre da mi doide, zashtoto niama da prejiveia oshte edin abort.
Мая, не си мисли за най-лошото. Хайде по-позитивно. Може пък и да се е получило и всичко да е наред. Чела съм че при нормална бременност при оплождане някои жени имат леко зацапване. А кой ден от цикъла ти е днес?

Калимера, Деси, благодаря ви, май наистина няма да бъде толкова страшно :balk_21:
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #33 -: Януари 24, 2009, 16:04:57 pm »
Imam useshtaneto che i sega se poluchava neshto takova momicheta,napravo shte otkacha.Sega se molia po-dobre da mi doide, zashtoto niama da prejiveia oshte edin abort.
Мая, не си мисли за най-лошото. Хайде по-позитивно. Може пък и да се е получило и всичко да е наред. Чела съм че при нормална бременност при оплождане някои жени имат леко зацапване. А кой ден от цикъла ти е днес?

Вчера трябваше да ми дойде,а последната ми менструация беше на 26.декември.

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #34 -: Януари 24, 2009, 16:06:21 pm »


        Здравейте момичета!

Няма нищо страшно моята операция беше на 08.01.2009г.Приеха ме на 07 ве4ерта в 12.00часа  ми направиха промивка навлагалището и клизма сутринта в 06.00ч.същата процедура няма нищо страшно в клизмата а с хапчета едва ли ще е същия резултата по - добре да си чиста отколкото да ти се подуе корема после .
Операцията започна в 11 в 14.30 се събудих в реанимацията беше ми студено около половин час треперех нямах сила но след това се оправяш.
Не ме е боляло по скоро ме болеше диафрагмата и под ребрата защото те пълнят с въздух по -време на лапарото,болеше ме първата и втората нощ.
Хубаво е да си вземеш чаршафи,одеало,мокри и сухи кърпички,дамски превръзки (дневни),вода (за реанимацията ще ти трябва малка бутилка вода),сок,стотинки за телевизора за 24.часа е 3.50лв.за 12.часа 3.00лв.Нощница за операцията е по-добре.Аз моята я облякох по време на операцията и в реанимацията на другия ден бях с пижама ,но по-широка. Вземи си и храна в болницата храната не е добра и вилица и лъжица, чаша
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 16:49:41 pm от bibka8445 »
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #35 -: Януари 24, 2009, 16:06:57 pm »
maya_20  моля те пиши с българските букви, много трудно се чете така пък и да не ти се скара някои модератор/има правило във форума/.

Извинявам се много

Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #36 -: Януари 24, 2009, 17:10:43 pm »
Момичета може ли да забременея веднага след лапаро?
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #37 -: Януари 24, 2009, 18:54:19 pm »
Момичета може ли да забременея веднага след лапаро?
До колкото знам няма пречка да се забременее(май съм чела че първите месеци след лапарото често се забременява). Ако не съм права някои да ме поправи!
*
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #38 -: Януари 24, 2009, 19:17:22 pm »
Няма нищо страшно моята операция беше...

Благодаря Бибка че сподели, за моя радост, досега аз и мои най-близки хора не са били в болница и се притеснявам да не пропусна нещо. Още повече че там оставаме сами. Извадих си в един списък всичко което ми препоръчахте да взема  :oops: Сърдечно благодаря!

Момичета може ли да забременея веднага след лапаро?

Съгласна съм с Калимера, че лапароскопията много увеличава шанса. А при теб каква е причината да предпиемете лапаро? Ако по време на операцията е премахната причината за неуспешните опити досега (примерно е имало леки сраствания по тръбите, или обвивката на яйчниците е трябвало да бъде пробита) и няма други фактори е много вероятно веднага да има ++. И аз не съм от най- запознатите, но не го казвам, за да те успокоя, а наистина вярвам че е така.

Пожелавам ти хубави резултати и скорошно забременяване!
Re: Пациентките на д-р Бойчев
« Отговор #39 -: Януари 24, 2009, 21:04:51 pm »
     
Цитат
А при теб каква е причината да предпиемете лапаро?
                Аз вече две години правя опити за бебче нодила сам в Русе при всички лекари а една година при д-р Саха натъпка ме с лекарства проверява ми тръбите в въздух и спринцовка а после разбрах ,че този метод са го практикували преди половин век и каза ,че са ми проходими тръбите.Още лекарства инжекции и т.н
При д-р Бойчев направихме цветна снимка и ми каза ,че имам запушване на дясната тръба след лапарото се оказа ,че съм имала страхотни сраствания яйчниците ми също ,но вече всичко е наред само пролактина ми е висок пиа сега бромокриптин.

Искам да ти кажа дане се притесняваш ,че си взела доста неща за болницата не се знае колко ще стоиш мен искаха да ме оперират след два дни но в 12 вчерта се промениха нещата доктора решил да ме вмъкне между секциото макар да бях записала час за 07.01.незнам кога ти е лапарото но можеш да си носиш и някаква печка (позволяват) , защото беше доста студено парното се пуска само през ноща и топла вода нямаше,но всички там са много внимателни и добри страхотни са.
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 21:52:00 pm от bibka8445 »