0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #20 -: Януари 06, 2009, 17:48:53 pm »
mari-al, благодаря за ценното инфо;-))))
В книгата на Стаменов няма ли някакви указания за подобряване на качеството? :wink: :lol:
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #21 -: Януари 06, 2009, 18:00:04 pm »
  Здравейте момичета,миналият месец,разбрах,че ще трябва да правя 2и опит икси,когато попитах док кога най-рано можем да започнем отново ,ми каза,че трябва да минат поне 3 месеца и един чист цикъл,за да може да се възстанови организма.Все пак не става въпрос за естествено забременяване а за намеса в организма с много силна стимулация,така че е нормално да му трябва време за да се възстанови.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #22 -: Януари 07, 2009, 05:27:09 am »
Аз мисля ,че с какво те стимулират е от наи голямо значение.Всеки организъм е много индивидуален.Цигарите са наи голямият враг за качеството на яицеклетки.Мисля че може преди да се започне инвитро опит  да се пие зелен чаи и други такива които прочистват организма като цяло.Много витамини за подсилване.Ами друго не се сещам.
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #23 -: Януари 07, 2009, 10:34:39 am »
От вчера търся една книга,която имам и много рецепти съм ползвала от нея,които са помагали,и сега я открих,та ще ви препиша това,което може да ни е полезно.За качеството на яйцеклетката точно нищо не дават,но за целия организъм и полова с-ма е.Книгата е с рецепти с билки,казва се "Всекидневна енциклопедия"_"Лечебна природа".Ето най-същественото в наша полза:"Ще ви опишем методи и,известни на народната медицина,рецепти от стари и нови книги,създадени в различни краища на света.От стотиците билки и вещества,за които се счита,че въздействат върху плодовитостта,предпочетохме онези,които са се утвърдили като ефективни и безопасни,но само когато се ползват с внимание и отговорност.Опитът сочи,че билките не причиняват вреда,но все пак помнете,че те не винаги имат необходимия ефект.Едно и също растение би могло да увеличи плодовитостта при една жена и да я намали при друга.Ако се надявате да забременеете скоро,проучете внимателно билките,които са посочени по-долу и се консултирайте с опитен познавач на фитотерапията.                                                                        Растенията,използвани за насърчаване на бременността,се характеризират със следните свойства:1.Подхранват тъканта на матката и я тонизират;2.Подхранват и тонизират клетките на целия организъм.;3.Релаксират нервната система.;$Балансират и установяват нормалното функциониране и хормоналната система.                                                                            1.ДЕТЕЛИНА.За целта се използват цветовете на растението,събрани в съцветия под формата на главички(малки топки).Техния цвят е тъмночервен,розов и понякога бял.Много източници сочат,че цветовете на детелината са най-полезната билка за забременяване.Нейното високо съдържание на витамини е особено необходимо за матката.Високото съдържание на протеин е благоприятно за целия организъм.Изобилното съдържание на калций и магнезий релаксира нервната с-ма и допринася за забременяването.Високото съдържание на минерали.вкл.наличието на почти всички минерали,необходими за нормалното функциониране на цлезите,подпомага възстановяването и балансирането на хормоналните функции.Като допълнение билката алкализира организма и може да балансира нивото на киселинност-алкалността на вагината и матката е в полза на забременяването.В горещите извлеци за фертилност билката често пъти се комбинира с листа от мента,тъй като последната е безопасен и приятен на вкус сексуален стимулант.Залейте 30г цветове от детелина и 3 чаени лъжички ментови листа с 1л кипяща вода.Оставете да кисне 4 часа,процедете.Този извлек може да бъде консумиран през целия ден без ограничения,както и в продължение на няколко месеца.Прибавяйте пресни цветове от детелина към салатите,с които сте свикнали.Добавете шепа сухи цветове при варенето на ориза. :00001754:По-късно ще напиша и останалите рецепти                             
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #24 -: Януари 08, 2009, 00:23:03 am »
Преди време беше станало дума, че приемането на белтъчини подобрява качеството, но как може да се докаже не знам. За всеки случай преди  по време на стимулация наблягах на месото, млякото и яйцата.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #25 -: Януари 08, 2009, 09:30:06 am »
Благодаря ти cygnus, много ценно инфо! :lol:
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #26 -: Януари 08, 2009, 10:16:40 am »
 Танче, аз от своя богат опит да споделя, преди третият ни опит пих ДХЕА и тогава направих три яйцеклетки, което не ми се е случило повече досега и факт е, че тогава имаше бременност макар и за кратко!!! Чудя се дали сега пак да не взема да го пия? В момента пия само омега3!!!Мен също живо ме вълнува тази тема, благодаря ти за темата!!!


*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #27 -: Януари 08, 2009, 10:37:01 am »
Киара,
обезателно пий ДХЕА и Л-аргинин-Док каза че много помагали за качествово!
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #28 -: Януари 08, 2009, 10:42:22 am »
Киара,
обезателно пий ДХЕА и Л-аргинин-Док каза че много помагали за качествово!

A това ДХЕА може ли да се пие едновремено и с инжекциите за стимулация?Или трябва да се консултирам първо с доки?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #29 -: Януари 08, 2009, 10:50:31 am »
В подкрепа за белтъчната диета да споделя, че попаднах на статия на руски, в която се говори за храненето преди процедура. Като става дума за общо укрепване на организма, не споменават конкретно за подобряване на качеството на яйцеклетката. Говори се за около 1 месец преди процедура.Белтъчините били бариера за развитие на хиперстимулация. Препоръчват повече месо, яйца, риба като от месото най-вече нетлъсто телешко, пилешкото е под въпрос т.к. се използват много хормони и стимулатори на растежа. Бобови храни, орехи и семена също са с високо съдържание на белтъчини. Да се избягват гъби защото белтъчините им били трудни за усвояване от организма. Повече мляко и млечни продукти без сини и др. подобни сирена. Да се намали консумацията на картофи, ориз, макарони и захарни изделия. Захарта да се замести с мед. Много полезни броколи, брюкселско зеле, карфиол(хич не ги обичам). От зеленчуците да се избягват цвекло и моркови поради повишеното съдържание на глюкоза, ат плодовете-грозде, предизвиква метеоризъм. Повече лук и чесън.
Много течности 2-3 л. на ден но без газирани напитки, без кафе(само безкофеиново) и силни чайове, без консервирани сокове, минералната вода е с въпросителни зависи от състава дали е подходяща за ежедневна употреба. Най-вече се препоръчват свежи сокове но не от цитрусови плодове т.к. повишеното съдържание на вит. С би могло да затрудни прикрепването на ембриона, но подчертават, че това са непотвърдени данни.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #30 -: Януари 08, 2009, 10:58:20 am »
Имам вяра, относно приемането на ДХЕА задължително се консултирай с лекаря си. Тези препарати не са безобидни.Само лекар може да прецени дали са подходящи за теб.
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #31 -: Януари 08, 2009, 10:59:15 am »
 Имам Вяра, незнам дали по време на стимулация може!!! Питай лекаря си, но мисля че да има ефект, трябва около два месеца дори и повече преди процедура да се пие!!! Желая ти късмет!!!


*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #32 -: Януари 08, 2009, 11:01:19 am »
Анелка, при хиперстимулацията е друга причината. При нея се губи белтък от течността, която се излива в коремната кухина и е необходимо да се възстанови баланса. Дори в много случаи се налага вливане на хумана албумин. Но това е друго.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #33 -: Януари 08, 2009, 11:14:11 am »
Ами споменаваше се, че освен за укрепване на организма така се подпомага избягването на хиперстимулация. Но признавам си,че конкретно от въпросите на хиперстимулацията не съм се интересувала. При мен няма как да се случи подобно нещо. Аз по-скоро се стремя към повече яйцеклетки. :lol:
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #34 -: Януари 08, 2009, 11:20:12 am »
anelka,
любопитна информация, имаш ли линк?
препоръките са си баш здравословно хранене, но новото за мен е избягването на червено цвекло, моркови и цитруси  :D ...

и както S A R A споменава, да отбележа и аз  - врагове № 1 - цигари и концентрат  :D


 
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #35 -: Януари 08, 2009, 11:22:35 am »
anelka ,относно чесъна: Имам повишени PLA  и понеже зная , че чесъна намалява агрегацията на тромбоцитите реших да пия екстракт от чесън. Поразрових се за инфо в нета и намерих няколко статии , в които пише , че екстракта от чесън повишава нивата на NK - клетките... които също са проблем.
 Сега имам работа, но по - после ще потърся тези статии.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #36 -: Януари 08, 2009, 11:25:33 am »
Задължително и според всички доктори, с които съм говорила цигарите са враг номер 1. Имаше подробен материал как точно вредят, след малко ще пусна линк.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #37 -: Януари 08, 2009, 11:42:14 am »
Мери, http://www.probirka.org/forum/index.php?t=msg&th=8808&start=0&S=dbf1dfcdefa6bf8d4151bebc2c9b48ed
Колкото за чесъна възможно е. Аз съм с гранични НК клетки и за мен също е важно. Но и без това не мога да ям чесън, дразни ми стомаха, така че ще се огранича с другите храни.
*
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #38 -: Януари 08, 2009, 11:44:51 am »
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 12:14:01 pm от cygnus »
Re: Инвитро/ИКСИ - Качество на яйцеклетката!
« Отговор #39 -: Януари 08, 2009, 17:33:03 pm »
Цитат
Аз по-скоро се стремя към повече яйцеклетки
И аз към това се стремя. Есента, преди третия ми опит док ми беше изписал Калимин, който трябвало да "стресне", както той се изрази, яйчника ми. По същото време беше и консултацията ми с д-р Тодорова, която ми предложи да вземам Метформин, който пък подобрявал качеството на яйцеклетките. На 12 ден от цикъла док ме извика на преглед и за мое голямо учудване имах 5 фоликула. В следващия цикъл беше стимулацията по къс протокол и преди да започнем спрях Метформина - имах само 1 качествен фоликул. Може би комбинацията Калимин и Метформин ще се окаже добра при мен. Този месец ще видим, защото пак ги започнах.