0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмична тема 03.11-09.11, Слънчево-Празнична !
« Отговор #160 -: Ноември 09, 2008, 22:43:00 pm »
А къде е тази библиотека?
Още не съм родила, но реших че трябвя да си набавя малко литература  :lol:


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Седмична тема 03.11-09.11, Слънчево-Празнична !
« Отговор #162 -: Ноември 09, 2008, 23:08:02 pm »
Фреши, с малко закъснение, но не е фатално, че ще кърмиш детето с разранено зърно. Кафявото повърното по всяка вероятност е от кръвта в стомахчето и ние го имахме такъв период. Мажи се обилно с крем и слагай тампони. С помпата ми течеше повече кръв, отколкото кърма. Незнам как е било при сукането, но връщаше всеки случай повече мляко. Успех.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Седмична тема 03.11-09.11, Слънчево-Празнична !
« Отговор #163 -: Ноември 09, 2008, 23:18:30 pm »
Момичета, да се включа и аз с моя челен опит с разранените зърна. При мен положението беше страшно, зърната ми не просто кървяха а едното беше буквално сцепено на две и се виждаше долния слой кожа, ужас същи :x. Помогна ми само Лансинох! Изразходвах сигурно 5-6 тубички, скъпичък е но помага. Установих нещо много странно: малката доза от 10 г. сруваше около 11 лв. а голямата опаковка от около 50 гр. - 22лв 8O 8O, така че търсете голяма тубичка Лансинох, макар че трудно намирах такава - има я. И още нещо /простете ако някой вече го е споменал/, противно на съветите в родилното, не е нужно да миете гърдите преди всяко кърмене /нужно е да се мият ръцете/, ако сте си вкъщи, това изсушава и изнежва зърната, достатъчно е това да става един път на ден. Кърмата има антибактериални свойства, така че рискът е минимален.
Трудният период бързо отнминава, кърменето после става лесно и приятно. Успех!

Сега прочетох подробно поста на Фреши: зелените изпражнения са признак за колики, а може и да е реакция към съставка в храната на мама, Бърди често отговаря на такива въпроси и дава съвети в тази връзка. Черното в изпражненията пък е от погълнатата кръв от зърното. Кървенето с кървящи зърна не е проблем!
Фреши, даваш ли капки против колики? А може и рефрукс да го мъчи.
« Последна редакция: Ноември 09, 2008, 23:33:28 pm от Миники »


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika