0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ralala Geo

Re: Хидросалпнгс
« Отговор #20 -: Януари 08, 2009, 14:44:26 pm »
007, отсраниха тръбата или я прекъснаха? Защото и аз ще ходя при Стаменов...
Нещо тук не ми е ясно. Аз след странното закъснение на цикъла ми, който все пак дойде със страшни болки, имах еднократно изтичане на кръв точно когато трябваше да съм в овулация. Та ходих на лекар и след обстоен преглед (включително ЧХГ за извънматочна) ми казаха, че това си е от тръбите, които са с много сраствания и 2 хидросалпингса. Единият доста голям. Та питах дали трябва да се махнат или прекъснат, но не ми препоръчвали. Операцията при мен щяла да е доста сложна (не лапароскопска) и направо животозастрашаваща. Защото ако се разлеела тази течност е опасно - може да е гной. Та ще започвам 1-седмично вливане на 3 вида антибиотици. Ако реагирам добре с течение на годините можело да се оправи... Та аз съвсем се обърках. Това с операцията ми звучи много страшно. Питах и защо на много хора се прави, отговориха ми, че от запушени до запушени тръби имало голяма разлика.
*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #21 -: Януари 08, 2009, 15:01:20 pm »
Ralala Geo, хидросалпингс не се лекува и няма как да изчезне с годините.
Щом имаш час за д-р Стаменов, той ще ти обясни добре и ще предприеме необходимите мерки. Довери му се и не слушай какво ти говорят кварталните гинеколози, защото само ще си загубиш времето и ще си изхабиш нервите.
Операцията не  страшна. Казвам ти го от личен опит.
Желая ти успех!
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #22 -: Януари 08, 2009, 15:28:33 pm »
Ralala Geo, Елфи ти е отговорила, но и аз да повторя  :)
Не знам какви антибиотици и какво лечение ще ти прилагат, но до момента не съм чувала да има медикаментозно лечение на хидросалпингс.
Консултирай се с друг лекар преди да пристъпиш към каквито и да е действие относно лечението си.
По-добре си изчакай часа при д-р Стаменов.
Успех !
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #23 -: Април 11, 2009, 17:43:25 pm »
 Имам молба. Може ли някое момиче да си качи цветната снимка с хидросалпингс тук или на ЛС.
 Става въпрос за моя много близка приятелка, която прави цветна снимка  и нейният лекар и предложил да започнат с инсеминации , докато чакат одобрение от Фонда.
 Проблема е , че ,както и да я погледна снимката има едно раздуване на тръбата ,като пружинка е навито и е удебелено.
 Никак не ми се иска да започват процедура , която предварително е обречена на провал. :balk_77:
 
 
*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #24 -: Април 11, 2009, 17:45:27 pm »
Имам молба. Може ли някое момиче да си качи цветната снимка с хидросалпингс тук или на ЛС.
тук има една:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34174.msg543161#msg543161
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #25 -: Април 11, 2009, 18:01:47 pm »
 pop4o , благодаря ти много! И аз току що се сетих за темата на cambozzola и я разглеждам.
 Ами такова е чудото при нея!
 Не съм специалист , но това е нещото , което ми се наби на очи , след като тя ми показа снимката. Другата и тръба е запушена, за което се знае отдавна при първата и цветна снимка. Те правят опити по естествен път може би 4 год. и сега тръгнаха да се стягат за Фонда.
 Да не говорим , че спермограмата е лоша(аз поне съм се нагледала на лоши спермограми  :)) , а предложението към нея е за инсета на първо време...
Нямам думи. Ще я моля да отиде другаде за второ мнение за снимката ,това е ясно вече.
*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #26 -: Април 13, 2009, 13:36:23 pm »
А някой може ли да изпрати нормално изглеждаща снимка на тръби :thankyousign:
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #27 -: Април 13, 2009, 14:58:32 pm »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #28 -: Юни 02, 2009, 16:51:17 pm »
 Нормално ли е липсата на хидросалпингс да се докаже само чрез ехография?
 
*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #29 -: Юни 02, 2009, 17:11:06 pm »
Не.
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #30 -: Юни 02, 2009, 19:51:17 pm »
fatalwoman, аз съм класически пример за недиагностициран двустранен хидросалпингс от двама лекари, като и двамата твърдяха, че при всички положения ще видят хидросалпингса на УЗ, особено като ме стимулират (тъй като това го активизирало). Не се доверявай на подобни твърдения, направи си цветна снимка, ако има нещо съмнително - лапароскопия.
Успех и късмет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Хидросалпнгс
« Отговор #31 -: Юни 04, 2009, 17:13:31 pm »
За моят хидросалпингс(за който разбрах преди няколко дни  :?) док предположи че го има още като ме гледа на вагинален ехограф.За жалост се оказа прав-и снимката го потвърди  :( И сега незнам кой път да поемам  :(


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #32 -: Юни 04, 2009, 17:21:42 pm »
Не искам да те отчайвам,но според мен единствената ти възможност е премахване на тръбата с хидросалпингса.Как ще процедирате след това може да каже само доктора.Той нищо ли не ти каза?
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #33 -: Юни 04, 2009, 17:28:59 pm »
Оооо аз съм отчаяна напълно мила  :( при мен още по-лошото е че другата ми тръба е махната заради извънматочна :balk_144: и в другата ми беше надеждата.А с док решихме да правим лапаро естествено и по негова преценка ако реши че има шанс да поизчисти тръбата и да ни остави малко време да пробваме естествено.Все пак иначе ще си остана без тръби и единствен шанс инвитро при който никой не ми дава гаранция че ще стане  :balk_145: Знам че опасността отново да се напълни с течност е огромна но все пак незнам дали да не и дам шанс.Много съм объркана а трябва да реша скоро.И пак ти казвам такава възможност за спасение воже и изобщо да няма.Ще оставя док да прецини  :(


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #34 -: Юни 04, 2009, 17:42:03 pm »
Мила Елина, ако не махнете тръбата с хидросалпингса, нямаш шанс и с инвитро, така че... Потърси из темите има много информация по въпроса.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Хидросалпнгс
« Отговор #35 -: Юни 04, 2009, 17:48:55 pm »
Това го знам много добре.Но аз ти говоря за вариант да изчисти тръбата от хидросалпингса АКО ИМА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ по негова преценка по време на операцията.
Което не е от най-надеждните методи но все е нещо.Ще му мисля  :( Благодаря ти


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #36 -: Юни 04, 2009, 19:22:00 pm »
elina0102 , добре е да го обмислиш от всички страни. Когато аз трябваше да взимам подобно решение бях категорична - режем, ако трябва и двете. Но аз бях на 36 и нямах време за опити. Може би ако бях по-млада щях да се замисля. Факторите време и възраст не са за пренебрегване. Успех каквото и да решиш!
« Последна редакция: Юни 05, 2009, 01:42:28 am от Pesheck »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #37 -: Юни 05, 2009, 00:54:34 am »
Елина, аз съм на 26 години и имах хидросалпинкс и на двете тръби.Махнахме ги и двете.Нямаше друг начин.И макар, че времето не ме притиска, реших че не искам да губя време в опити, които по всяка вероятност ще бъдат неуспешни и само излишно да отлагам неизбежното.Дори да се изреже увреденото място, има голям шанс пак да се появи.Разбира се, според случая може и да има вариант да се спаси тръбата.В друга тема видях, че ще правиш лапаро при д-р Александров/ако се бъркам извинявай/.Ако е така, бъди спокойна, той ще направи всичко възможно и ще даде най-доброто от себе си.
Вярно е, че никой не може да ти даде гаранция, че ще стане с ин витро, но всички ние сме живото доказателство, че никой не ни дава гаранция и за естествено забременяване...за съжаление.
Надявам се нещата да се подредят добре за теб и съвсем скоро да ни зарадваш! :D
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #38 -: Юни 06, 2009, 21:41:37 pm »
Елина, хубаво е, че си информирана. За съжаление, аз не знам за случай, в който хидросалпингс да се е появил на здрава тръба. Разбира се, не съм проучвала този въпрос подробно, тъй като моят проблем е именно тубарен.
Не разбирам ужаса ти от ин витрото - за мен лично то е доказало ефикасността си в пъти повече от всякакви алтернативни методи като пластика на тръби например, а в допълнение и свързаният с него дискомфорт е далеч по-малък (казвам го от опит, защото съм минала и през ин витро, и през операция, и през лапароскопия).
Естествено, ти си решаваш!
Поздрави и успех!
« Последна редакция: Юни 06, 2009, 21:44:25 pm от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Хидросалпнгс
« Отговор #39 -: Юни 06, 2009, 23:25:31 pm »
За съжаление, аз не знам за случай, в който хидросалпингс да се е появил на здрава тръба.
cambozzola, какво имаш в предвид като казваш, че хидросалпингс не се появява на здрава тръба-проходима ли? Питам, защото ми предстои 3 опит икси и вчера попитах док дали може да имам хидросалпингс и той евентуално да е причината за моите спонтани аборти.Док ми каза, че ако има нещо ще ми каже, и че на ултразвука се вижда.Да ама аз в темата чета, че може и да не се види  :?.
« Последна редакция: Юни 06, 2009, 23:28:50 pm от tanj74 »