0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #440 -: Февруари 25, 2010, 20:14:41 pm »
Първо да кажа, че писах преди малко, но написаното от мен някак не се появи в темата, за това ще го повторя!
Dolphin,
   :D  мерси!
 Тук съм наистина, за да ви дам кураж. Винаги има надежда, колкото и "трагично" да изглежда всичко на пръв поглед!
  След като бяха изолирани годни сперматозоиди при моята PESA/TESE процедура, те бяха замразени. Решихме, че нямаме нервите да чакаме фонда и стартирахме процедурата с наши средства.
  Съпругата ми се подложи на стимулация. Всеки ден сутрин и вечер общо 3 ампули инжекции + други медикаменти!Ако някой се интересува ще кажа и подробности. След няколко дни минахме преглед! За нещастие междинния резултат не бе добър. Тя не се повлияваше от терапията и не се виждаше доминантен фоликул. А ни трябваха поне 15! За миг се отчаяхем. Наложе се да увеличим дозата. Всеки ден съпругата ми даваше кръв, за изследване на хормони и минаваше преглед, при който се сравняваше развитието на процесите в яйчниците! И изведнъж, след проточилата се стимулация, организмът й сякаш се събуди и развитието на фоликули стартира. Всеки ден все повече и повече. Накрая се откроиха цели 18!
  Беше време да пристъпим към следващата стъпка - пункция за изваждане на яйцеклетки. Насрочиха ни дата, отидохме. Извадиха цели 12 яйцеклетки. Но за наше огромно съжаление едва 3 се оказаха годни. Останалите 9 бяха кухи! Това ни смаза. Не стига това, но и при пункцията съпругата ми загуби повечко кръв, получи се някакъв кръвоизлив, някаква рана и макар и да настояваха да останем в клиниката, с болки, се прибрахме. Беше ни много тъжно, макар да не давахме вид и да не позволявахме един на друг да ни проличи. Искахме колкото се може повече яйцеклетки, за да имаме и по-голям шанс. Уви – не стана. В следващите няколко дни единствената ми мисъл бе съпругата ми да е добре, да няма болки, кървенето да спре. Някак си изчакахме обаждането от клиниката, за да ни кажат какво става с оплождането.
  И тъкмо тя се позакрепи – нов шамар! От 3-те ни яйцеклетки – само 1 се е оплодила. Само една е! Стартирахме с 18 фоликула, извадиха 12, оказаха се само 3, оплоди се само 1!!! Лоша аритметика! Отчачхме се!
  Все пак трябваше да се опита! С една, с болки или не – насрочиха дата за трансфер.
 Как мина времето до него – не ми се коментира! Отново бяхме в клиниката, трансферът мина леко! Прибрахме се, като преди това ни дадоха един тест за бременност, който трябваше да направим на 18-ти този месец. Осигурих пълно спокойствие на съпругата ми – пълен покой! Нищо не трябваше да прави освен да лежи и чака. Как минава тоя период също едва ли мога да ви кажа. Следяхме всяка нейна болка, трепване, охкане, изчетохме къде каквото можеше.
  Така или иначе стигнахме заветната дата без сериозни проблеми, да не кажа никакви. Рано сутринта на 18-ти съпругата ми направи теста с първата урина. Този тест, който ни бяха дали от клинаката с една много популярна реклама. След като го направи, тя веднага ми го даде веднага! Погледнах – нямаше втора черта. Само една – тестовата.
 Прегърнах я, казах й нещо, не помня какво. След малко погледнахме теста и... там вече се бе появила 2-ра, по-бледа, но ясно различима черта! Емоцията се смени мигновено. Прочетохме листовката и там ясно пишеше, че резултатът се отчита на 5-тата минута, но не по-късно от 10-тата. Така че това, че нямаше в първата минута-две бе нормално. И да сме знаели в този момент как се отчита, едва ли щяхме да го спазим... Полудяхме.... А след малко като че и двамата блокирахме.
   След 48 часа повторихме теста  с по-прецизен. Резултата бе аналогичен! Две ясни черти!!! Обадихме се в клиниката! Докторите викаха от радост.... и ние викахме....
   Насрочиха ни дата за предглед. След 7 дни. Започна ново тягостно чакане. Преплитаха се радост и страх. Не можехме да повярваме. Ако преди година някой ни бе казал, че ще сме на този етап – нямаше да повярвам. Така или иначе денят дойде. Отидохме по-рано от уречения час, нямахме търпение. Наложи се да чакаме 2 часа. Как минаха тези 2 часа – не помня. В професионалния си живот съм имал различни изпитания, сериозни и тежки. В обучението си също. Но като тези 2 часа не съм имал.... Помня само как съпругата ми влезна и след около 20 мин излезна с една снимка в ръка.... А на нея бе – бебето ни!!! Е, разбира се това бе едно петно, обградено от друго по-голямо петно. Извинете ме но и до момента само на това ми прилича. А по тия две петна докторката изговори доста неща. Малко като анализа на картина от моноспектакъла на К.Донев, който го е гледал..... Така или иначе там на мястото си, загнездено, стои то....това, което чакахме!!!
  Сега сме в 6г.с. Остава ни само да се молим!!! И да бъдем един до друг. Моята съпруга е боец, държа да отбележа! Много е важно да сте до мъжете си!!! И сега като пиша за това треперя!
  Казвам всичко това, за да имате кураж! Да не се предавате! ДА не се отказвате! А от вас какво да искам – освен да се молите с нас, да стискате палци, защото всички имаме нужда от добър краен резултат.
   Аз съм мъж с поставена диагноза – азооспермиа. Колкото спермограми да съм направил – нито един път не бе открит и един сперматозоид! Съпругата ми е с диагноза: поликистозни яйчници! Сега е бременна от мен! Вярвате, не вярвате и аз още не знам какво да мисля – факт е!
   А ако някой доктор, някъде ви каже, че не можете да имате деца от една спермограма и един преглед – ставате и му забивате един шамар. Звучен!
   Ще наминавам тук, защото знам и предполагам ще ви е интересно! Бъдете здрави и не се предавайте! Имайте надежда! Аз съм с вас, макар и дори да не ви и познавам. Но знам през какво вървите! Не плачете, или си поплачете – както ви е по-добре. Но не се предавайте!!!! Никога!
   П.П.: Длъжен съм да кажа нещо и за лекарския екип.Клиники може да има много вече у нас. Сигурно има и там добри лекари. Но съм длъжен да кажа, че съм възхитен от клиника Щерев, от доктор Бъчваров, от д-р Коновалова.... Всеки път когато ходихме и ходим там имаме чувството, че отиваме при приятели!!! А това значи много.....




 яйцеклетки, за да имаме по-голчм









*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #441 -: Февруари 25, 2010, 20:34:10 pm »
Честито Redmir,
на жена ти лека бременност и на финала здраво бебе
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #442 -: Февруари 25, 2010, 20:35:23 pm »
redmir,силно се развълнувахме,многооо се радваме за вас :crossfingers: пожелаваме  Ви много късмет и здраве!!! yahoo_17  
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #443 -: Февруари 25, 2010, 20:53:10 pm »
Честито и от нас Рамир........Задъхани прочетохме Вашата история и ни вдъхна много кураж.Да ви се роди жива и здрава рожбата,която така дълго сте чакали-успешен финал и от нас......
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #444 -: Февруари 25, 2010, 21:16:30 pm »
Честита прекрасна новина редмир !
Очаквам я отдавна. Преръщам ви и двамата!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #445 -: Февруари 25, 2010, 22:12:39 pm »

Честито Редмир, много се радвам за вас.  :D
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #446 -: Февруари 25, 2010, 23:03:50 pm »
 :ywoohoo:
Честито redmir!!! Просълзих се докато четох през какво сте минали.. Не е било леко, но може би понякога най-хубавите неща стават по трудния начин, за да им се радваме още повече :)
Лека бременност на жена ти, грижи се много за нея и за бебо :)
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #447 -: Февруари 26, 2010, 09:15:06 am »
Благодаря на всички!!!!
  Дано всичко е ок! И разбира се - пак казвам не спирайте битката, не се предавайте и вярвайте!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #448 -: Февруари 26, 2010, 09:34:15 am »
sev_sev,много ти благодаря и аз ви пожелевам успех и преди всичко не се отказвайте,вярвайте и гонете мечтите си аз от 11годишна имам проблеми с цикъла тъпчеха ме с хапчета толкова години и едновременно с това чувах,че няма да мога да имам деца докато през август направихме фенестрация на яйчниците и ми казаха сега всичко е наред и тамън когато се успокойх дойде новината с моя съпруг,но аз не съм се отказала и за миг и ще продължа да се боря.Борете се и вие и се обичайте силно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #449 -: Февруари 26, 2010, 09:56:02 am »
redmir,много се радвам за вас дано всичко бъде наред ще стискам палци.Благодаря от сърце за написаното защото ми вдъхва още повече кураж,тъй като и ние сме с азоспермия и на две спермограми без нито един сперматозоид,а само с видимо намален обем на тестисите.Ще се моля силно за всички ни!Успех
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #450 -: Февруари 26, 2010, 12:54:26 pm »
Simsonka много ти благодаря, успех на всички...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #451 -: Февруари 26, 2010, 17:22:35 pm »
redmir , поздравления и за куража и за силата и за резултата! Лека бременност и здраво бебенце да ви радва!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #452 -: Март 26, 2010, 00:45:54 am »
Днес излезе резултата от биопсията на мъжа ми и за жалост е отрицателен  :(.Сега трябва да чакаме 7 дни за да видим,как седят нещата при спермогенезата и дано да имаме успех.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #453 -: Март 26, 2010, 10:10:03 am »
Къде правихте биопсията?
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #454 -: Март 26, 2010, 11:34:42 am »
Как така отрицателен, какви точно са резултатите??? ТЕСЕ ли правихте?!  8O
« Последна редакция: Март 26, 2010, 11:38:15 am от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #455 -: Март 26, 2010, 11:49:40 am »
Правихме биопсията при доктор Кацаров в клиника Доверие.Имам предвид,че няма намерени сперматозоиди независимо от добрите ни хормони.Сега ще чакаме до четвъртък за да видим дали е запазена спермогенезата и дали ще имаме някакъв шанс.Д-р Кацаров казва,че ни дава 25-30 % шанс да има нещо.Силно се надявам да имаме успех.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #456 -: Април 01, 2010, 15:35:52 pm »
Момичета помагайте.Дайте съвет какво да правим.Днес д-р Кацаров е казал на мъжа ми че след биопсията липсват някакви клетки ,които образуват изобщо сперматозоидите,че проблема бил генетичен и нямаме шанс за наше детенце.Евентуално ако се отвори десния тестис при моята стимулация да се търси нещо но дава 10 %.Извинявам се за нахвърляната информация,но като видя епикризата ще ви пиша.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #457 -: Април 01, 2010, 15:51:17 pm »
Ако е готов за нова биопсия, давайте!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #458 -: Април 01, 2010, 16:38:02 pm »
Незнам просто какво да правим.Казал му е,че липсвали клетките,който образували сперматозоидите изобщо.Те днес му махнаха конците от първата биопсия мисля,че трябва да мине малко време.Аз много бързо реагирах и записах час при д-р.Бъчваров в кл.Щерев за 12.04 да имаме поне още едно мнение.Дано поне той да ни даде вдъхне недежда пък дори и малка  :balk_144:
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #459 -: Април 01, 2010, 18:34:09 pm »
Е вие не правихте ли генитични.. Аз се опитах да ти обясня колко са важни.. много добре си постъпила като си решила да потърсиш второ мнение. Успех!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.