0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #380 -: Януари 27, 2010, 23:05:13 pm »
redmir , много силно ме докосна написаното от теб. Спомних си ужаса, който преживяхме с мъжа ми. Всички сме минали от там. Не се забравя.
Вие имате много добри шансове и се надявам скоро да станете родители!
Долфин, радвам се за добрите новини! Ще стискам палци тихичко...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #381 -: Януари 31, 2010, 20:09:33 pm »
браво redmir много се радвам за вас,  :balk_602: и нашия случай е както вашия, направиха биопсия на мъжа ми и се оказа ,че няма никакви сперматозоиди и сега се излекува с прегнил, витамин А и Е, и Сарженор, и ако няма резултат ни очаква нова биопсия на другия тестис :balk_145: незнам аз имам надежди, но мъжа ми няма никаква надежда. Надявам се да се случи същото, което на вас ви се случило.....
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #382 -: Януари 31, 2010, 23:38:14 pm »
От това, което си написала не се разбира за съжаление нищо. Прочети темата от началото, за да се ориентираш и да можеш да обясниш точно какъв е проблема, ако разбира се искаш някой да се опита да ти даде насоки.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #383 -: Февруари 01, 2010, 10:58:16 am »
нашия проблем е, че мъжами не произвежда сперматозоиди.Спермата е спряна на ниво сперматоцити. Изолирани каналчета с намалени размери и лекостепена фиброза на ламина проприя. Установява се лека до умерена хиперплазия на лайдигови клетки. това е резултата от биопсия. и в моменте се излекува с витаминА,Е,Сарженор и 3 инжексии Прегнил му биха. според вас имали някакъв шанс, от нищо може ли изведнъж да се появат сперматозоиди?....
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #384 -: Февруари 01, 2010, 13:09:12 pm »
Това, което описваш ми прилича на матурационен арест. Прочети историята на Сигнус, може да ти бъде полезна с нещо. Ако не е тайна къде е правена тази биопсия, защото и това има значение за съжаление. Желая ти успех
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #385 -: Февруари 01, 2010, 13:31:29 pm »
благодаря ти мното, биопсията е направена в гр.София Александровска болница, от доц.Симеонов
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #386 -: Февруари 01, 2010, 13:48:19 pm »
Ще ти кажа какво бих направила аз, заедно с резултатите от хистолгията, предписаните илачи и мъжо се вдигам и отивам за второ мнение при Д-р Кацаров или Д-р Бъчваров, ако предпочиташ.Ако не помогне, поне няма да навреди.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #387 -: Февруари 01, 2010, 14:38:20 pm »
Благодаря, а д-р Бъчваров в коя болница работи не съм чувала за него.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #388 -: Февруари 01, 2010, 17:14:38 pm »
Здравейте момичета! Мисля, че Shanoar е много права за биопсията при диагноза "матурационен арест", че има значение кой и къде я прави.
Ние правихме една биопсия при д-р Кацаров, но така и не получихме резултат, само на един лист от рецепта беше написал "матур.арест" с това отидохме и направихме първото ИКСИ, безустпешно.
По време на втората биопсия /когато правихме ИКСИТО/ доктора дори не е знаел кой е бил биопсирания тестист.
Та е трябвало мъжът ми да го информира.
Но най ми е болно, че никой не ни предписа каквито и да е било медикаменти, витамини и въобще нищо.Така загубихме година и нещо. Между временно на мен ми откриха миомни възли, двуомяха се докторите 6 месеца, дали да рискуват или първо да се оперирам и накрая решиха, че е по-добре да се оперирам.
Речено- сторено........Оперирах се миналата година май месец.Естествено през това време мъжът ми нищо не поемаше, защото нямало нужда.....!!!!!
За сега мисля че при мен нещата са добре.
Трябваше да вляза във форума /след неуспешното ИКСИ/ за да разбера че азооспермията изисква някаква стимулация.
Горното го казвам и защото изследваните хормони на мъжът ми са в границите на нормите, това го беше потвъдрил и д-рКацаров.
В момента от 1 месец мъжът ми пие МАКА, витамин А и Е и чай от бабини зъби.
Чакаме последните изследвания на Х-хромозомата.....
Надявам се Сигнусчето да се включи във форумя....
Поздрави на всички Ви!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #389 -: Февруари 01, 2010, 17:20:52 pm »
доктор Бъчваров приема в клиниката на д.р Щерев
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #390 -: Февруари 01, 2010, 17:46:28 pm »
Valde, стимулацията не е задължителна. Прилагат я като вариант за провокиране на сперматогенезата,като не при всички се оказва резултатен. При нас например смисъл нямаше, защото проблемът се доказа като обструктивен.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #391 -: Февруари 01, 2010, 17:49:22 pm »
благодаря ви, ще изчакам още малко да видим какво ще излезе резултата от новата спермограма и ще ходим при доктор Бъчваров.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #392 -: Февруари 01, 2010, 18:34:54 pm »
Valde, това което си написала за Д-р Кацаров направо ме учудва. Той беше човека, който ни извади от дупката след като други "специалисти" бяха ни отписали. Вярно е че пише на лист какво трябва да се предприеме за конкретния случай. Моят мъж също нямаше предписана терапия, защото доктора прецени, че не е нужна и така стана. Не знам къде си прочела, че при азооспермия трябва стимулация-звучи адски несериозно, ако са увредени непоправимо клетките т.е. според мене трябва да имаш доверие в лекаря си.
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 18:44:00 pm от shanoar »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #393 -: Февруари 01, 2010, 19:54:31 pm »
Valde, това което си написала за Д-р Кацаров направо ме учудва. Той беше човека, който ни извади от дупката след като други "специалисти" бяха ни отписали. Вярно е че пише на лист какво трябва да се предприеме за конкретния случай. Моят мъж също нямаше предписана терапия, защото доктора прецени, че не е нужна и така стана. Не знам къде си прочела, че при азооспермия трябва стимулация-звучи адски несериозно, ако са увредени непоправимо клетките т.е. според мене трябва да имаш доверие в лекаря си. Другото, което се сещам е че щом си направила ИКСИ, то Д-ра си е свършил работата т.е. намерил е годни за иксиране сперматозоиди, така че не разбирам от какво се оплакваш. Аз също имам едно неуспешно ИКСИ и второ, при което е използван замразен материал от първото, в момента съм бременна, така че причините за първия ти неуспех може да са съвсем на друго място.Моля модовете да изстрият предния пост, че се повтаря и нещо не мога да го махна
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 19:59:13 pm от shanoar »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #394 -: Февруари 01, 2010, 20:34:17 pm »
Аз също не съм чувала за някаква стимулация при азооспермия. На повечето мъже изписват хранителни добавки или медикаменти, съдържащи антиоксиданти и витамини - може би това има предид Valde.
Ние напълно се доверяваме на д-р Кацаров.
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 20:37:33 pm от Lucky »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #395 -: Февруари 02, 2010, 08:49:03 am »
Здравейте момичета! Действително под стимулация имах предвид, приемане на медикаменти и добавки......!
Четейки във форума разбрах, че на мъжете с тази диагноза им се предписва лечение и едва след определен период на приемане на тези "лекове" се прави биопсия....!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #396 -: Февруари 02, 2010, 18:28:45 pm »
Valde,
преди диагностичната биопсията мъжът ми не е пил нищо, а след това му предписаха добавките. Те се пият ограничен период от време и непосредствено преди ТЕСЕ и ИКСИ.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #397 -: Февруари 03, 2010, 08:19:17 am »
Lucky, благодаря ти!
Възможно ли е с "просто око" по време на биопсията, да се прецени дали семенните канали са проходими /отпушени/.Четох някъде за проверяването им но с /трансректален.../ ултразвук, но не съм сигурна, че става въпрос точно за тях.....!?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #398 -: Февруари 03, 2010, 09:29:11 am »
 На мен лично д-р Бъчваров от клиника "Щерев" не ми е предписвал никакви добавки, медикаменти или каквото и да е било преди биопсията. Единствените изисквания бяха за въздържание няколко дни преди манипулацията. След откриването на живи и подвижни сперматозоиди,също не съм получил каквито и да било предписания, освен общо валидни, като да не пуша (аз така или иначе съм непушач), ограничена консумация на алкохол и т.н. Не ми е споделял за необходимост от стимулация или нещо подобно при азооспермия. Разбира се и нито едно от изследванията преди биопсията не даде отклонения от нормите, може за това да е.
  След като бяха открити подвижни и живи сперматозоиди, те бяха замразени и повече изследвания не са ми правени. Предположенията са, че в следствие на не много компетенто извършена операция на асансьорен тестис в ранно детсво се е стигнало до запушване на семенните канали. Не съм продължил с тестове след това. Единствено бях предупреден, че е възможно в деня на оплождането на яйцеклетките от съпругата ми, размразената проба да има много ниска преживяемост, което да наложи спешна биопсия и извличане на "пресен" материал.
  Успех на всички! Не се предавайте, винаги има надежда, не спирайте да се борите.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #399 -: Февруари 03, 2010, 10:27:55 am »
Говорите за различни диагнози, от azoospermia до azoospermia разликите са големи. Redmir, при теб, както и при мъжа ми проблемът се оказва обструктивен. Но и на двама ви биопсиите са правени и с цел диагностика, няма как да ви предпишат медикаменти без диагноза.При вас сперматогенезата е запазена вътре е запазена. При мъжа на sev_sev спермата е спряна на ниво сперматоцити. Диагнозата е съвсем различна!
Твърде възможно е да се прилага някакъв вид стимулация чрез медикаменти,звучи логично, но при подобна диагноза и аз съм на мнение, че трябва да се съберат няколко компетентни мнения от различни специалисти. Дано някой, който е запознат с подобни случаи помогне повече.
Valde, проверката дали семенните канали са запушени е доста болезнена и мисля, че въобще не се практикува, каналчетата са много фини и често при запушвания се получават и сраствания, плюс това, те са така извити, че ако се прокарва нещо по тях, шансът да ги перфорираш е голям. С ултразвук, няма как да се установи, по същата причина, много са фини... За това е и биопсията, ако нищо не излиза и вътре има, значи е запушване.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.