0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #60 -: Септември 16, 2008, 20:11:08 pm »
Здравей Розали,
И аз като Макияки искам да разбера повече подробности.
Нашият случай е подобен на вашия.При биопсията аспирираха доста сперматозоиди,всички яйциклетки се оплодиха,накрая дори не видях положителен резултат,получих зацапване на 14ти ден след ЕТ.И аз имах лека хиперстимулация.
Но ние не сме се отказали.Нямаме търпение да започнем следващия опит  :D!
Желая успех на всички! yahoo_17
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #61 -: Септември 17, 2008, 19:12:00 pm »
И при нас сперматозоидите са на участъци и не се намират лесно  :( Правихме опита при д- р Владимиров. Върнаха ми два ембриона на трети ден и мисля, че там ни беше грешката. Незнаех, че няма почти никакъв шанс за замразените, аз толкова надежди хвърлих. Ама аз ли пък да кажа на доктора, че искам трансфер на пети ден с най- добрите ембриони ?? И така, оказва се че получих химерстимулация, ей така, за спорта  :? На замразените трансфери не се получи нищо, а и незнам на какво съм се надявала, като първият път сложихме двечки, а вторият път едничко ембрионче, което незнам как въобще беше оцеляло до трансфера. А на икси- то имах покачване на ЧХГ- то,но много малко и после всичко свърши  :(
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #62 -: Септември 17, 2008, 23:49:33 pm »
Мила Розали,
аз не съм сигурна колко голям е шанса на замразените, но от това което съм 4ела - а именно 4е сперматозоидите не преживяват замразяването, съдя, 4е може би, и ембрионите срещат трудности да оцелеят в студа  :?
Ина4е според мен 2 ембрион4ета са крайно недостатъ4но  :(
То, от друга страна и само 1 е достатъ4но, но колкото пове4е толкоз по-голям шанс, аз имам 2 приятелки- бременни 4рез ин-витро- (дори не е ИКСИ) с по 1 бебе, а на трансфера са им върнали- на едната 4, на другата 3, та си мисля аз, може би в броя е клю4а към успеха...
Но тук из форума има по-опитни в това отношение от мен, дано се вклю4ат да коментират относно бройката...
но има и моми4ета на които са връщали по 5-6, не знам колко е максимума :ask:

Елия,
вий при кой док правихте процедурата? При вас колко ембриона се развиха, и колко ти върнаха и на кой ден?
Моми4ета, а вие правили ли сте, генети4ни и имунологи4ни изследвания, а цветната ви снимка колко стара беше, като запо4вахте процедурите?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #63 -: Септември 17, 2008, 23:51:48 pm »
Ама аз ли пък да кажа на доктора, че искам трансфер на пети ден с най- добрите ембриони ??

Ох, аз то4но така мисля да му кажа, ще видим оба4е дали ще ме изтърпи мен този доктор с цялото ми философстване и умуване, или ще се наложи да си търся друг  8O
П.П. Не знам мен дали изобще има доктор, който да ме изтърпи  :lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #64 -: Септември 18, 2008, 10:59:34 am »
Макияки, пожелавам ти успех с доктора. Аз се притеснявам да не му изземвам функциите, че току виж ми показал инструментите и ме оставил сама да се трансферирам като разбирам от всичко :oops:

Нашата първа биопсия е правена от Кацаров, а втората от д- р Маки. Проблемът е, че при двустранният крипторхизъм и последвалите операции като малък, на моят мъж са открили и смъкнали само единият тестис. Та при вече направени 2 биопсии вече няма къде да режат  :( Поне така ни каза доктора преди икси- то.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #65 -: Септември 18, 2008, 21:58:56 pm »
И ний раз4итаме само на един тестис, който до сега е биопсиран само веднъж,
при евентуално ИКСИ ще го резнат за втори път,
при нас разли4ното е, 4е ние сме взели ве4е решение, 4е искаме дете на всяка цена, не зависимо дали осиновено, от донор или наше си,
така 4е ако не могат да намерят сперми или няма къде да се реже, ще ползваме донор.
Розали,
вий ли решихте колко ембриона да ви върнат или док препоръ4а да върне само 2чки?
Ох, за малко да забравя да питам, кой е този док Маки, вий ли трябваше да го намерите, или Владимиров го организира + каква ти беше стимулацията?
Извинявай 4е те засипвам с въпроси, но толкова неща още не са ми ясни  :?
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #66 -: Септември 18, 2008, 22:34:00 pm »
И нашата биопсия я прави д-р Маки.Явно когато не може да отиде Кацаров,отива той.Защото ние до последно знаехме,че д-р Кацаров ще прави биопсията,а в деня на пункцията дойде д-р Маки.
Ние имаме замразен материал и много скоро ще разберем дали е годен.Дано да са живи и да не се налага повторна биопсия.В клиниката ембриоложката ми каза,че съвсем скоро едно момиче е забременяло с близнаци именно след размразяване на материал от биопсия.

Елия,
вий при кой док правихте процедурата? При вас колко ембриона се развиха, и колко ти върнаха и на кой ден?
Моми4ета, а вие правили ли сте, генети4ни и имунологи4ни изследвания, а цветната ви снимка колко стара беше, като запо4вахте процедурите?
Аз правих имунологични и генетични чак след неуспешното ИКСИ,а цветната ми снимка е от около 6 месеца.
Пациентка съм на д-р Стаменов.Имахме 10 ембриона.Първия ден се равиваха еднакво 9 и ми казаха,че ще изчакаме няколко дни,за да изберем по-добрите.На втоия ден ми се обадиха и ме извикаха за трансфера.Имахме 4 хубави - 3 разделени на 4(върнаха ми тях)и един разделен на три.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #67 -: Септември 19, 2008, 09:35:19 am »
Makiyaki, ние имаме вече две биопсии. И ние също сме взели решение за бебе на всяка цена. Подадохме документи заосиновяване и в момента вече почти приключва проучването. Имам 5 замразени донорски ембриона  :wink:
Но ми се иска преди това да сме направили всичко възможно преди да стигнем до следващата стъпка.
Makiyaki, разбирам как се чувстваш, но искам да те успокоя, че в клиниката всичко е добре организирано и планирано. Ще видиш, че за всичко е помислено, от теб се иска само спокойствие  :D Моята стимулация беше с ГоналФ и бях по дълъг протокол. Въпреки минималните дози направих хиперстимулация, макар и лека. Докторът ме викаше почти всеки ден за кръвни изследвания и прегледи, тчно за предотвратяването на хиперстимулацията. Понеже много скочи ЛХ се наложи да спрем инжекциите, да изчакаме няколко дни без лекарства и тогава ми беше пункцията. И да ти кажа това ме спаси от тежката хиперстимулация, за което много му благодаря  :)

Елия, и ние до последно знаехме, че ще оперира Кацаров, но явно той все по- често делегира права на д- р Маки. Моята снимка е от година и половина и не съм правила втора  :oops: Имунологичните и генетичните и аз ги правих след неуспеха. Всичко е ок, с изключение на леко завишени НК клетки. На замразените трансфери вливах Интралипид, клетките се нормализираха, но бебе няма  :(
Забравих да спомена, че и на мъжът ми генетичните са ок.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #68 -: Септември 19, 2008, 10:38:14 am »
Розали,и аз бях с дълъг протокол и Gonal F и накрая два дни преди прегнила(който беше само 3000)без лекарства.Сега съм с къс протокол с Менопур,пък да видим какво ще стане  :D.

пп:Имунологичните ми изследвания и генетичните,мойте и на мъжа ми, са в норма.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #69 -: Септември 20, 2008, 08:56:21 am »
Makiyaki,от сърце ти пожелавам всичко да се нареди както трябва,да откриете спермита и всичко да завърши с успех.Успех и на всички останали момичета,стискам палци. :crossfingers:
    Ние все още чакаме резултатите от генетичните изследвания! :blowingdust:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #70 -: Октомври 02, 2008, 23:39:47 pm »
Ето ме и мен,
пуснах имунологи4ни в понеделник в Малинов, не бях разбрала 4е и при Владимиров ги правят  :? Дано това не се окаже проблем,
доколкото разбирам всеки лекар държал при него да повтаряш изследванията- хормони спермограми и т.н. Но аз за всеки слу4ай си зех и 4ас за Стаменов за октомври 2009 така 4е имунологи4ните поне там ще свършат някаква работа  :lol:
Ина4е съм съгласна да повторим хормоните при Владимиров и при всеки следващ лекар за когото си вземем 4ас, за спермограмата... :? ... не съм 4ула азоосперми4ен мъж да еякулира сперма до сега, така 4е според мен е ненужна, но ще я повторим ако доктора каже, дано само не се налага да повтаРЯМЕ диагности4ната биопсия,
представяте ли си ако някой док каже: абе я се бипопсирай пак, аз много им нямам вяра на колегите, нека да направим една биопсия и при нас  :lol: :lol: :lol:
Ох големи лиготии тази ве4ер  :lol:

Розали, при вас колко пъти се наложи да се срещнете преди да определите дата за ИКСИ-то, питам, защото се 4удя дали това става на първия преглед, или иска да те следи няколко месеца + дали е по- добре да си пусна хормоните и тестовете за спин, хепатит и васерман предварително, или да 4акам той да ми ги назна4и, ве4е съм се изследвала, де, но те са от миналата година, така 4е ще трябват нови  :?

Това е засега от мен, вий моми4ета до къде стигнахте?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #71 -: Октомври 03, 2008, 11:40:55 am »
Здравейте ,
нека се вкл. и аз.Ние също сме с азоспермия.Ходенето по доктори беше дълго,докато не стигнахме до д-р Кацаров.Направихме първата биопсия и след излизане на резолтата д-ра ни каза ,че единственият ни шанс е инвитро/икси .Декември месец 2007 започнаха посещенията ни при д-р Владимиров.След прегледите изследванията опита ни стартира /ИКСИ+ТЕСЕ/.Попитах док.каква е вероятноста да не намерят годни сперматозоиди , а тои ни отговори ,че са единични случеите в които не е намерено нищо.Започна стимолацията ,всичко мина много леко,и в деня на моята пункция беше и биопсията .Надеждата беше голяма , при мен 19 хубави яйцеклетки ,но при съпруга нищо.Втората биопсия и при нас я прави д-р Маки.Незнам защо но когато док.се обади да ни каже ,че не са намерени годни сперматозоиди не се учудих.Колкото и да не ми се искаше , вътрешно бях подготвена и за това.Ползвахме донорски материал ,и 17 яйцеклетки се оплодиха.Върнаха ми три, а другите замразихме.Резолтата неуспешен - няма да пиша за това ,и какво изживях.Най-лошото е ,че никой неможе да каже каква е причината за азоспермията.Няма варикоцели,хормоналните изследвания ОК,няма запушване на канали.Сега ще пробваме със замразените , но това което прочетох шансовете май са почти нулеви,а такава надежда имах в тях.
Късмет момичета!


Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #72 -: Октомври 04, 2008, 11:03:17 am »
Привет на всички!
  Момичета искам да ви кажа,че резултатите от генетичните и микробиологията са добри.Сега ни предлагат нова биопсия,милото няма възражения,готов е отново да се подложи на това.Какво да се да прави след като нямаме друг избор.Горкия,като знам колко се изтормози и какво го чака още.Много се надявам този път вече да открият "съкровището",ако ли не напълно ще загубя надежда.Док.е предложил,ако открият нещо да го замразим,но това ме притеснява,защото от това което чета разбрах,че след размразяване има голяма вероятност сперматозоидите да не са годни за оплождане.
       Поздрави и успех на всички в стремежа си да сбъднем нашата съкровенна мечта!!!
   
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #73 -: Октомври 04, 2008, 12:02:14 pm »
Вече писах в друга тема,но ще напиша и тук.Ние замразихме материал след бипсията и после при размразяването всичко беше наред,бяха годни за оплождане.
Галиан,Барби,Успех!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #74 -: Октомври 06, 2008, 00:02:43 am »
Елия,
 това е 4удесна новина,  :goodluck:
ина4е, коя е другата тема?
Барби,
 това с повторната биопсия..... :bad_idea: ми се струва, защо поне не пробвате савсем лека стимулация, да ре4ем за 2-3 яйцеклетки и да пробвате ИКСИ ако се намери нещо, ако не се намери просто ще си се разминала със стимулация за 100тина лева, но ако се намери поне няма да губите време и ще пробвате веднага, а останалото пак го замразете
Галиян,
 това за замразените беше само мое предположение, даже мисля 4е трябва да го изтрия, 4е май става объркване, ина4е при ползване на донор, шанса винаги е мн по-голям, такава май е статистиката, така 4е горе главата,
а ина4е ти правила ли си имунологи4ни и генети4ни, НК клетки и т.н. може неуспеха да се дължи на някоя от тези при4ини, които обикновено се изследват 4ака след няколко неуспешни опита  :? А дори те да са в норма, шанса за положителен резултат винаги и по-малък от този за отрицателен за съжаление, но това не зна4и да се отказваме  :ballons:
Как така никои не може да каже каква е при4ината за азооспермията, хистологи4но изследване правено ли е, и то какво показва? Мн странно ми се сртува, обикновено първата биопсия се нари4а диагности4на и целта и е да определи каква е при4ината за азооспермията, доколкото попро4етох из нет-а де  :?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #75 -: Октомври 06, 2008, 00:33:36 am »
Моми4ета,
намерих статията, която съм 4ела за замразени срещу не-замразени сперматозоиди добити 4рез биопсия, но този път не мога да я отворя, иска ми да платя за статията 31 долара, може би защото ве4е съм я 4ела, утре ще опитам от друг ком да влезна, ина4е ще я пасте тук, ако някоя от вас успее да я отвори, пратете ми я да я попреведа  :lol:
http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0015028204017467
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #76 -: Октомври 06, 2008, 09:36:07 am »
Това ли е?




Fresh vs frozen testicular sperm: The experience from 1142 cycles . 
Fertility and Sterility , Volume 82

Objective
To compare cycle outcome in women undergoing ICSI with either fresh or frozen sperm obtained from testicular biopsy or epididimal aspirate.

Design
Retrospective chart review.

Materials and methods
From 1996 to 2003 we performed 1142 ICSI cycles with fresh or frozen testicular sperm. In 312 cases, we used fresh sperm obtained by testicular biopsy or epididimal aspirate, and in the rest we used frozen sperm obtained in a previous biopsy/aspirate. ICSI was performed afterwards, following a standard ovarian stimulation, and 2 to 3 embryos were replaced on day 2–3 of embryo development under ultrasonographic guidance.

Results
Table 1 summarizes our findings.

Conclusion
The use of fresh sperm obtained from testicular biopsy/epididimal aspirate does not offer any benefit in terms of pregnancy and implantation rates when compared to frozen sperm retrieved previously. This finding has relevant implications in the planning and organization of both patient cycles and IVF laboratory.


« Последна редакция: Октомври 06, 2008, 09:38:20 am от cygnus »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #77 -: Октомври 06, 2008, 12:06:17 pm »
Браво Сигнус,
как успя, според тази статия, няма зна4ение дали е замразена или не, резултата е един и същ, което е супер,
ще се опитам оба4е да намеря и това, което бях 4ела, за замразяване на спрема от биопсия при мъже с необструктивна азооспермия, май там имаше по-лоши резултата, аба4е пове4ето статии, които намирам, не мога да отворя, ти как успя?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #78 -: Октомври 06, 2008, 13:38:19 pm »
Барби,единствената биопсия на мъжа ми беше в деня на моята пункция.Бях със стимулация и то не лека,за да може после да има повече избор на ембриони.Ако при биопсията на мъжа ми не бяха открили сперматозоиди,имахме готовност за донорски.За замразяването след биопсия-и аз преди също бях чела,че при размразяването не са годни за оплождане.Но ембриолозите,още като замразихме,ни увериха,че това не е така.

Макияки,мисля,че Галиан има предвид трансфер на замразените ембриони от предния им опит.А успеваемостта със замразени ембриони е по-ниска.
А това,че причината за азооспермията не е изяснена,ами хич не ме учудва.Аз толкова питах и разпитвах и така и не разбрахме точната причина.Когато мъжът ми попитал д-ра,той казал,че причините може да са много.И ако наистина химиотерапията беше увредила сперматогенезата,защо откриха хиляди подвижни в епидидима.Е,верно не са милиони,но все пак  :dontknow:
За замраения материал съм писала в темата на Лора20 за икси  в АРТа,но съм писала същото,каквото и тук  :D.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #79 -: Октомври 06, 2008, 14:09:09 pm »
Когато се касае за толкова сериозен проблем при мъжа, стимулацията при жената  е с цел максимален брой зрели яйцеклетки /от там ембриони за евентуално замразяване/. И на мен ми се искаше на естествен цикъл или с лека стимулация, ама то все едно нищо не правиш. Все пак, мъжа не може да го режат сто пъти за екстракция на спермита.
elliq, радвам се че всичко е минало по план!  :hug2: