0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #20 -: Юни 23, 2008, 16:15:06 pm »
Мда, и аз се чудя защо ги правят толкова малки тези кошове за новородено, щото чета вече за няколко големи бебета, дето много не изкарали там :lol:
Все пак мислим такъв вариант, защото чакаме ноемврийско бебе, а и без друго ни трябва столчето за кола - така че комбинация 3 в 1 май е най-разумно.
Благодаря ти, Бени!







*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #21 -: Юни 23, 2008, 16:18:33 pm »
z22, аз също взех столче втора ръка, на Чиполино - Гранд комфорт. Много е хубаво като столче, а това, че е втора ръка не ме притеснява изобщо, а пък и нашето столче беше като ново, сякаш не беше използвано. Ако превъзмогнеш - вземи си втора ръка, ако ли не - новичко, но столчето си е незаменимо.

Ние днес бяхме на консултация. Стройна е като табуретка  :lol:
Педиатърката ни ме изненада приятно, жената е в час с доста нови неща /е, тук таме пробутва стари неща, но.../, включително и с Превенар, но незнаеше, че вече се внася у нас. Прегледа Криси и ни пожела приятно изкарване на морето. Каза като я потапям в морето, после веднага да я изплакна. И какво, шише с 5 литра вода ли трябва да нося всеки път  8O Или една цистерна да наема  :lol:
Нали като се приберем в х-ла веднага ще я изкъпя.

Желая здраве на всички!
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #22 -: Юни 23, 2008, 17:06:30 pm »
Фреши, това че ще е ноемврийско бебе не значи, че задължително трябва да е в кош :wink: Зависи от много неща, ето например зимата в която Деси се роди беше супер топла, количката е комбинирана, т.е. има си пълно легнало положение, чувал, който така хубаво се закопчаваше, че детето оставаше една педя под повърхността. Завивах я с една пелена порт-бебе. Незнам, ти си преценяш, но аз лично не бих дала 1000 лв. за 3 в 1, напълно излишно е :?
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #23 -: Юни 23, 2008, 17:13:22 pm »
Здравеите и от нас ,

за стол4етата за хране ,аз взех наи- обикновенно ,тъи като не я оставям там дълго време ,а само когато я храня  ...
ЗА ревя6тите бебета ,Стефито е дала мн. добър съвет пътуването ве4ер спестява доста стрес  :D,а за по -кратките дневни разкарвания из града ,ми спираме ,дундуркаме се за малко ,давам бибата(не винаги помага) :lol:,абе ре6ила ли си е ,4е иска да е в мен -умира на ината си ,но не я вземам в ръцете ,страх ме е ,колкото и добър 6офиор да е мъжът ми и т.н. ,не винаги може да се предотврати евентуална катастрофа (да не дава господ ,ама все това ми е в главата докато съм в колата -преди 3 год. катастрофирах ,4ак се 4удя  как оцелях без драскотина ).Возя се на задната седалка ,поне да ме вижда ,4е сега сме в такъв период на страх да не загуби мама .За 1 мин. да из4езна и краи то е рев то 4удоо и само "mmamma" повтаря ,татко и и придава курсове пък да казва "papa"  :lol:.Имам една питанка ва6ите деца ,страх ли ги е от прахОсмока4ката и ако да как се справяте ,просто в момента с домакинска работа не мога да се заема .Тоест страхът от прахОсМока4ката се появи от скоро(някъде от 6-ти месец) ,преди го няма6е тоя проблем ...
За обувките и аз така съм 4ела и тук педиатрите ,препоръ4ват да са нови не напразно и да са по-високи4ки отзад,за да придържат добре кра4ето  .
ЗА коли4ките е хубаво да е практи4на лесно да се сгъва и разгъва ,да е лека да е комфортна за детето ,да има позиции и тн и не на последно място ,да е по джоба ни  :wink:.Ко6ът за новородено го ползвах то4но 10 пъти и при нас се оказа изли6на покупка ...И ние 6те ходим на на6ето северно море ,дано да не измръзнем само 8)
Зори кои са тия 6и6ета на нук дето нямат бисфенол ,6тото имам едни тук ,но си пи6е 4ислото 7 (а съм им хвърлила амбалажа отдавна ) .
Хаиде хубава и спорна седмица и здраве за малки и големи ....
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #24 -: Юни 23, 2008, 17:23:14 pm »
Шишетата без Бисфенол са на Нуби. Има ги в новия каталог на Премама.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #25 -: Юни 23, 2008, 18:57:48 pm »
Шишетата без Бисфенол са на Нуби. Има ги в новия каталог на Премама.

не бяха ли би фрии? или и ндвете фирми предлагат?
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #26 -: Юни 23, 2008, 20:21:01 pm »
Днес си взех нови шишета на Авент. Ами и на тях не пише да има бисфенол. Също така не пише да имат срок на годност. Пише, че от хигиенни съображения трябва да се сменят бибероните. Само това. :?
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #27 -: Юни 23, 2008, 20:48:43 pm »
за нуби знам ,4е имат такива 6и6ета -имам 1 .Бях про4ела маи някъде ,4е и на нук имат модели без  бисфенол (може и да бъркам) ,но моите определено имат .
Сиа и аз като купувах моите на авент ,никъде не пи6е6е ,4е имат срок на годност самите 6и6ета ,а само забележката бе6е да се сменят бибероните.
Например тук препоръ4ват да не се загрява в микро 6и6е (бисфенолово)
да не се пълнят с горе6та вода(мляко)
След стерилизация да се из4ака да изтинат ,преди употреба...
Лека и безпроблемна бременост мини и здраво бебенце на финал ...

Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #28 -: Юни 23, 2008, 21:37:12 pm »
Ехооо, я ми вижте лентичката! Хихихи! Али стана на 1 годинка!  :D Колкото и да й бутах в ръцете докторските слушалки, тя си избра черпака. Единодушно решихме, че ще става д-р Емилова.  :lol:



Фреш, 3 в 1 са една голяма глупост, особено за нашите тротоари. Премисли добре. Нашата отдавна е счупена и си реве за нова, шасито просто не може да изкара 3 години по нашите улици.

Лейди, ей на прясно инфо: ако искаш спокоен рожденник-малко гости и леко парти в рамките на режима на детето. Ако искаш кисело дете-много гости и тежко празненство и баш когато му се пада да спи!

З22, ние се храним на дивана с 2 възглавнички отстрани. Детето си свикна там, добре се чувтсва, знае си какво следва. С 2 думи: бебета се хранят и без столче, ако решиш.

Да питам за пластмасата, таз тема дето я зачекнахте, но аз съвсем отгоре четох, че майсторих сладкиши. Значи, тази пластмаса и мен ме дразни много. Всичко вече е пластмасово-играчки, прибори, всичко. Домовете ни са пълни с изкуствени материи. А детският свят си е направо пластмасов отвсякъде. Добре. Но какво да сторя? На кого да имам повече доверие? Нима едновремешните детски "шоли"-чки, които продават днес не са нищо друго освен една пълна китайска имитация на стария алпака? Къде да оставям водата да изстива? В китайските тенджери, дето са си напръскани с отровни имитиращи метал покрития? Порцелановите купи по-надеждни ли са? То просто всичко вече е едно голямо менте-и порцелан, и стъкло, и чугун, и алпака и всичко...

Лека седмица на всички, здрави деца и родители, много нови бременни момичета във форума!
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 21:52:59 pm от Marie »
Alexandra
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #29 -: Юни 23, 2008, 22:23:03 pm »
аз не искам да се храним от пластмаса. имам стъклено шише за вечерното мляко, нормални прибори (лъжичка и виличка), стъклена купичка, но мисля да купя и една "шоличка", немска, надявам се да е ок. водата е я пием от авентска чаша, не се сещам за алтернатива.
имаме наши клиенти, които правят дървени играчки и мисля да ги разгледам и занапред да купувам повече такива - поне в каталогчето ми направи впечатление, че не са боядисани, вероятно са лакирани с нещо, ще проверя.
хубаво е, когато има възможност, детската стая също да бъде с колкото се може повече естествени материи и материали. не е вманиачаване, просто е много по-добре за децата.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #30 -: Юни 23, 2008, 22:31:37 pm »
То просто всичко вече е едно голямо менте-и порцелан, и стъкло, и чугун, и алпака и всичко...

На първо време може да си продължиш с пластмасата на Авент, примерно.

Или да се разходиш до някой цех за керамика и да си вземеш глинена посуда. Ще готвиш на малката боб в гърне и ще и даваш кисело мляко в глинено хаванче  :wink:
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #31 -: Юни 23, 2008, 22:35:12 pm »
Нина, то аз и чесънче й чукам в дървено хаванче, ама работата си е от две злини да изберем по-малката.
Alexandra
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #32 -: Юни 23, 2008, 22:40:01 pm »
ама работата си е от две злини да изберем по-малката.

именно.
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 22:41:45 pm от tzvetenze »
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #33 -: Юни 23, 2008, 22:41:22 pm »
Мари,рожденичката ви е прекрасна!Целувки от нас с Мики!
Да питам за пластмасата, таз тема дето я зачекнахте, но аз съвсем отгоре четох, че майсторих сладкиши. Значи, тази пластмаса и мен ме дразни много. Всичко вече е пластмасово-играчки, прибори, всичко. Домовете ни са пълни с изкуствени материи. А детският свят си е направо пластмасов отвсякъде. Добре. Но какво да сторя? На кого да имам повече доверие? Нима едновремешните детски "шоли"-чки, които продават днес не са нищо друго освен една пълна китайска имитация на стария алпака? Къде да оставям водата да изстива? В китайските тенджери, дето са си напръскани с отровни имитиращи метал покрития? Порцелановите купи по-надеждни ли са? То просто всичко вече е едно голямо менте-и порцелан, и стъкло, и чугун, и алпака и всичко...

И аз си мисля,че не можем да избягаме от изкуствените неща.Те са навсякъде в ежедневието ни.Цялата покъщнина е с неясен произход.
Аз не смятам да купувам стъклени шишета.Ще си карам с авентските.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #34 -: Юни 23, 2008, 22:42:11 pm »
Аз съм напълно сериозна бе, напоследък много хора се завръщат към нашата керамика. Аз съм с афинитет към троянския край и съм много наясно с това. У нас готвим непрекъснато в калени тенджери, гювечета, гювечи, гърнета. Таратор, супи и т.н. си кускаме  :D само от български си натурални пачнички от керамиката в Долно Шипково  :D

И друго - тези пластмасови ще са до време, но все пак са предназначени за бебета, минали са контрол и т.н., а дето казваш Marie, порцелан детски с китайски лепенки, дето може и в манджата да се разкиснат, пък и незнаеш с кви бои са?

Хайде, със здраве!  
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #35 -: Юни 23, 2008, 22:48:27 pm »
Аз не смятам да купувам стъклени шишета.Ще си карам с авентските.

оставете шишетата и истерията покрай тях по бтв новините, тази тема за шишетата се подхвана още преди месеци. не става въпрос само за тях. ясно е, че вече не дишаме чист въздух, не ядем здравословна храна, няма къде и как да се движим достатъчно и т.н. и т.н. и че това е бъдещето.
но все пак искам малко повече да помисля преди да купя гадната кукла с лъщящя коса дали нямам по-добра алтернатива и ако имам - да я предпочета.
по същия начин както предпочитам изключително памучните дрешки, по приятно ми е те да са част от ежедневието и гардероба на детето.

и дори не е само за покъщнината - нашата и детската. яд ме е, че вместо колелета сега са на мода акумулаторните моторчета и колички, че на 5 години вече сами си теглят филми от инет, че предпочитат да се избиват в компютърни игри, вместо да си измислят някакви други "живи" игри вън, че вече няма "вън", че толкова отвсякъде изкуствен стана живота - и физически, и емоционално.
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 23:09:30 pm от tzvetenze »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #36 -: Юни 24, 2008, 00:14:27 am »
порцеланови купички немате ли дома, бре, жени?
къв е проблемът с порцелана? а най-екологично е стъклото.
за протокола, моят син яде от порцеланови купички.

обаче куклата Али Кирк направо обира точките... пу-пу-пу!
« Последна редакция: Юни 24, 2008, 00:19:40 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #37 -: Юни 24, 2008, 00:23:10 am »
Пожелания за хубава седмица и от нас  :D
Едно въпросче  :oops: Ползвали ли сте накрайници за гърди и дали са удобни?
Имам предвид такива:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_210&products_id=1270 или нещо подобно.

Колектори за кърма - изключително удобна вещ. Едно гениално изобретение за жените, които имат много кърма и чувствителни, разраняващи се зърна. Простичко устройство, лесно се поставя, лесно се мие, и е незаменимо при кърмене - от гърдата, с която не кърмиш, изтича кърма и можеш да я ползваш. Същото се отнася и за разходките - нищо не ти мокри, е, при мене преливаше от време на време, но то е като забравиш да се прибереш.

Точно тези не знам дали са удобни, моите бяхо по-прости, гладки и не толкова красиви.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #38 -: Юни 24, 2008, 09:45:40 am »
Аз не смятам да купувам стъклени шишета.Ще си карам с авентските.

оставете шишетата и истерията покрай тях по бтв новините, тази тема за шишетата се подхвана още преди месеци. не става въпрос само за тях. ясно е, че вече не дишаме чист въздух, не ядем здравословна храна, няма къде и как да се движим достатъчно и т.н. и т.н. и че това е бъдещето.
но все пак искам малко повече да помисля преди да купя гадната кукла с лъщящя коса дали нямам по-добра алтернатива и ако имам - да я предпочета.
по същия начин както предпочитам изключително памучните дрешки, по приятно ми е те да са част от ежедневието и гардероба на детето.

и дори не е само за покъщнината - нашата и детската. яд ме е, че вместо колелета сега са на мода акумулаторните моторчета и колички, че на 5 години вече сами си теглят филми от инет, че предпочитат да се избиват в компютърни игри, вместо да си измислят някакви други "живи" игри вън, че вече няма "вън", че толкова отвсякъде изкуствен стана живота - и физически, и емоционално.
Абсолютно съм съгласна с тези неща.Когато си ходим на село гледам децата как си играят игри от нашето време.Няма компютри и и-нет.Доста по-простички неща ги задоволяват.Ние в големите градове сме по-подвластни на целия хаос,който ни заобикаля.Нашите деца са по-застрашени да израстнат като кибер маниаци :(.Абе,да са здрави,пък другото ще го мислим.
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #39 -: Юни 24, 2008, 10:31:12 am »
и тук на Галата, където сме сега, ми напомня донякъде едновремешните игри на село - децата тичат, крият се, карат колелета. но то този квартал си е точно нещо като село - да не ми се обиди, ако има някой от Галата :lol: това си е абсолютно предимство, особено за отглеждане на малко дете.

да се похваля - реших се и се качих да покарам колата (с придружител де, но за мен и това е постижение)! знам че за много от вас като Нина и Стефи, например, да отидеш някъде с колата е най-обикновено нещо като да си пуснеш печката и да си стоплиш нещо :wink: обаче за такива като мен, на които им се струва, че трябва да имаш извънредни способности, за да шофираш, си е цяло предизвикателство! изпитът ми е взет преди почти 12г, за които имам сигурно не повече от 10 качвания в колата. реших, че е срамота и трябва да се науча. живот и здраве, все тук ще ги прекарваме летата с детето, не мога на един плаж да го заведа сама, все на някой трябва да разчитам - 10мин е с кола по един ненатоварен път, ще взема да се науча най-накрая.