0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« -: Юни 23, 2008, 08:04:13 am »
8) 8) Добро утро! Един бърз запис за седмицата от нас!
Тия дни се очертават бая жежки, дано да минат леко за всички.
Приятни и усмихнати мигове!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #1 -: Юни 23, 2008, 08:09:00 am »
еее, гласях се да пусна тема, но нищо- другия път
хубави слънчеви дни, здрави и послушни деца, още по-послушни майки
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #2 -: Юни 23, 2008, 08:28:13 am »
Мини, :balk_104: :bighug:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #3 -: Юни 23, 2008, 09:08:02 am »
Слънчева седмица и от мен. Да сме здрави и позитивно настроени.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #4 -: Юни 23, 2008, 09:27:32 am »
Пожелания за хубава седмица и от нас  :D
Едно въпросче  :oops: Ползвали ли сте накрайници за гърди и дали са удобни?
Имам предвид такива:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_210&products_id=1270 или нещо подобно.


lb2f
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #5 -: Юни 23, 2008, 09:34:59 am »
Добро утро и от мен милички,пожелавам ви спокойна и много успешна седмица с много позитивни емоции,аз за съжаление вече 30 дена си стоя в къщи ( понеже имам скъсани връзки на левия глезен)и горещените някакси не ги усещам,радвам се че Ви има защото по този начин не скучая. :bighug: и целувки


*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #6 -: Юни 23, 2008, 10:12:32 am »
Добро утро и от нас. Лека седмица на всичи.

Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #7 -: Юни 23, 2008, 10:32:10 am »
Мерси за отговорите за количките. Цветенце, тези с памука били от тази година, според продавачката. Знам ли и аз. То въпросът е вече за седящо бебе, като стане 5-6 месеца - дотогава мислим да сме с кош за новородено, който е много мекичък вътре. То тепърва ще се гледат модели и варианти :D С обръщаща дръжка имат Пег Перего един вариант - Уно - но той пък е без кош за новородено и като се обърнела дръжката, се променял центърът на тежестта и ставала по-трудна за управление.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #8 -: Юни 23, 2008, 10:43:07 am »
Здравейте и от нас. :D
Здрава и прохладна седмица ви желаем.
Фреши, каквато и материя да изберете, ще запарва, уви. Пелената е добро решение. По-важно е да е лека! и широка. Нашият кош за новородено си стои като паметник, защото Калоян отказа да спи в него (спи само по корем). Използваме само кошницата за кола.
Моля ви да споделите, как се справяте с нежеланието на детето да се вози в колата вързан. Калоян напоследък стига до истерични пристъпи при пътуване. Дори в града понякога не спира да плаче. Сега по тази причина ни отпада ходене до морето, защото е невъзможно да пропътуваме 500 км. :(


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #9 -: Юни 23, 2008, 11:56:25 am »
Пожелания за хубава седмица и от нас  :D
Едно въпросче  :oops: Ползвали ли сте накрайници за гърди и дали са удобни?
Имам предвид такива:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_210&products_id=1270 или нещо подобно.

Аз тези не съм ги ползвала. Най-доволна бях от подплънките на Чико. Най-добре попиваха и залепват за сутиена.
 
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #10 -: Юни 23, 2008, 12:04:59 pm »
Весела седмица на всички!
 Фреши,тоя бебешки кош може наистина изобщо да не ви потрябва,защото в началото и кошницата върши работа.
Ние сме с количка на Джеин и кош Матрикс-той е като кош за бебето,но може да се сгъне и като кошница-има 4 степени.Жори обаче се роди големичък и кошчето стана малко много бързо-ето сега лежи вътре като наказан-не може да мръдне милото и краката са му свити.Мисля скоро да го слагам в другата количка.Тя няма напълно легнало положение,но все пак е доста полегнала пък и той тези дни става вече на 4м. Не знам и аз ,но ми се струва пшо-добре ,отколкото да се гърчи в коша.А ние прекарваме поне по 6 часа навън всеки ден.
White и при нас не е много весело с колани и изобщо в коша,та понякога ми се налага да го взимам на ръце,колкото и да не ми се иска.Обаче в повечето слуваи го слагам за малко на гърда или му бутам бибата и му я държа 10-20 мин. и той заспива.

 Аз съм на вълна столчета за хранене.Какви имате вие,какви екстри да търся?Тук са много скъпи - под 100 евро за най-смотаният стол няма.Тези по-така хубавите на Чико са по 160 евро,а гледам че в българските електронни магазини са по 160 лв. и се чудя дали да не ми докарат от БГ.
 Тук във военната база дето живеем ,много често се организират нещо като разпродажби на използвани вещи.Понеже хората си заминават по родните страни ,като им изтече договорът и не им се мъкне всичко.Виждала съм такива столчета за по 15-20 евро много запазени,но се колебая.От една страна не ми се дават много пари за нещо,дето не се знае колко ще го ползвам,от друга - хич не обичам използвани от друг вещи,особено за детето.

jazzybaby ,аз такива не съм ползвала - имах еднократните на авент и на чико и бях с тях.Меки и удобни са.
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 12:06:42 pm от z22 »
<br />
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #11 -: Юни 23, 2008, 12:26:41 pm »
Здравейте и от нас! Хубава седмици на всички дечица и мами!

Jazzy, накрайници като тези от линка не съм ползвала, но както ти е писала sia и аз съм най-доволна от подплънките на Чико. Ползвала съм и Авент и Нук и още някакви италиански, но само Чико вършат наистина работа. Всички останали пропускат.

White, и Тодор първите месеци ревеше неистово в кошницата, но само в колата, вкъщи стои в нея, в колата и секунда не траеше. Но не спирахме да пробваме, просто защото нямаше начин. Е, не мога да не си призная, че съм го и гушкала. И преди месец, просто ей така, без нищо, без да се правя на маймуна, без играчки, взе че му хареса. И от тогава никакъв проблем. Те май повечето мъници не искат да стоят в кошниците.

z22, нашият стол е ето такъв - http://www.levbg.com/product_info.php?cPath=61_78&products_id=1948. Не знам хубав ли е или не, от вчера стои в него. Но съм много доволна, току що успях и да приготвя за обяд.
 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #12 -: Юни 23, 2008, 12:36:45 pm »
Честита нова седмица и от нас!

Jazzy,аз имах такива ,но така и никога не ги ползвах.Аз немога да разбера как може да се ползва това нещо то е така неудобно забелязва се и стои неестествено под сутиена.Според мен са напълно излишни.Подплънките на Чико са много добри и мисля ,че голямата им опаковка излиза много насметка.
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #13 -: Юни 23, 2008, 13:16:53 pm »
Аз изпробрвах няколко вида подплънки за кърма (Чико, Авент, Нук, Плейтекс). Най-доволна съм от Плейтекс. Много меки, много попиват и не ми драскаха. Сега минах на ежедневни превръзки, резнати на две. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #14 -: Юни 23, 2008, 13:23:07 pm »
Джази, по добре си купи обикновени подплънки ако ще ги ползваш само да попиват течащата кърма.

За ревящите бебета и дългите разстояние препоръчвам пътувания през ноща, когато бебе спи. Не бива да си пропускате почивката само, защото детето реве :wink: Ние сме ходили вече 3-4 пъти на море, няколко десетки пъти до Ст.Зарагора и Свиленград, просто тръгваме в 4-5 сутринта, спящото дете се слага в кошницата и продължава да спи в колата. Сега я пренасяме спяща в столчето и така, мир до 8 часа :lol:

Зори, нашето столче е на бертони YAM-YAM, нямам забележки. Според мен не са ти нужни някакви специални екстри, за мен беше важно да има няколко нива на облегалката, защото го купих на 5м. и тя си седеше блаженно полегнала вътре. Исках също да е на колелца, за да се предвижва лесно. Няма смисъл да се дават много пари за този уред, ако можеш да си го купиш от там на разпродажбите, според мен е ок, все пак това е столче, нищо, че е втора употреба, измиваш го хубаво и готово :)
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #15 -: Юни 23, 2008, 14:04:32 pm »
Хайде здравейте и от нас. Хубава седмица на всички. Подкрепям съвета на Стефи за пътуването през нощта. Мия като беше малка много обичаше да се вози в колата, а сега вече на втория час й омръзва и започва да мрънка. И ние винаги за дълъг път пътуваме нощем.
Столчето ни за хранене е на Бертони -Гранд конфорт, нямам забележки. Има 3 позиции на облегалката и е на колелца.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #16 -: Юни 23, 2008, 14:22:10 pm »
Весела и изпълнена с положителни емоции седмица и от нас!

Благодаря за отговорите за отсъствията в яслата!

Зори, нашето столче е някакво Geoby предполагам съвършенно китайско. Това което ми харесва е че е мушамяно цялото и лесно се почиства. Това което евентуално е минус е че няма колелца, но пък ние сме с плочки в кухнята и придърпването насам натам не е проблем. Това за което можеш да гледаш е да има колани освен през кръста на бебето и през раменцата както на количките, защото в един момент бебето почва да се върти и да се опитва да се изправи и може да се изхлузи, ако няма такива колани. А за втора употреба аз също не мисля че е проблем, измиваш го и толкова.

За ревящо бебе в кола немога да дам съвет, аз явно съм случила в това отношение, защото Ели доста бързо заспива в колата, а и да е будна мрънка само ако е гладна.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #17 -: Юни 23, 2008, 14:56:23 pm »

Ето ни и нас след почти половин месчен нетен недоимък!
Тъжно и мучно ми бе без вас!
Добре, че са мамите от компанията та да подават свежи новини!
Моето момче расте всяка минута и става все по-неудържим!

Прегръщам ви и ви целувам бъдете здрави и щастливи!
 :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #18 -: Юни 23, 2008, 15:27:13 pm »
Хубава седмица и от нас.
Ние най-накрая открихме плажния сезон, вече трети ден ходим на плаж, отиваме там в 8:30 и седим към час, в 10ч вече е много горещо. Като гледам колко мънички деца тогава тепърва ги влачат към плажа да стоят по жегите :(
Днес отидохме със съседското детенце, набор на симона, голяма забава падна, само дето симона не спря да си хапва пясък или да ближе от ръцете си морска вода :x сега съм в очакване на някой стомашен проблем...
Във Варна все повече ми харесва, май ще почна да обмислям вариант за окончателно преместване :) Боровинчо, от къде мога да научавам програмата за онази естрада в морската градина - колкото пъти отидем, все някой свири, много е приятно да седнеш и послушаш на прохлада на спокойствие редом с пенсионерите :D Хайде да те водя :D

Фреши, те Пег Перего май доста си подновиха асортимента и много хубави и функционални модели вече не се предлагат. Имаше си модели с обръщаша се дръжка с двойни предни и задни колелета и без разлика кое кога е предница на количката.
Тези новите не ги знам. Имаш време, проучи ги, тук има и тема само за колички, много изписано за всички колички има и в бг мама, само дето количеството изписано е огромно, а с много малък процент съществена информация и трябва да се заредиш с време и търпение докато изчетеш :wink:

Зори, аз определено бих помислила за варианта с разпродажбите - повечето бебешки неща трудно се износват за времето си на използване и спокойно могат да "отгледат" още едно бебе. Ако притесненията ти са, че семейството може да не е с хигиенни навици на живот, то ще си личи и по предлаганата стока и просто няма да я купиш. Повечето неща на симона са втора, а някои даже и трета ръка, защото са ни от двамата й братовчеди - в перфектно състояние ги получихме и не виждам проблем да ги ползваме. В това число столче за хранене, за кола, ванички, дрешки и т.н. Самата аз съм дала много от нещата, които вече ни излязоха от употреба на момичета от форума, както и аз съм ползвала някои техни. Само за столът за кола съм чела по книжките, че не е добре да е втора ръка, но то е не е от хигиенни съображения, а от такива за сигурност. Но въпреки това реших, че ще ползвам кошницата на племенниците ни.
А, да - наскоро четох, че и чужди обувчици не било добре, примерно от по-голямото братче, тъй като всяка нова обувчица се приспособявала по крачето, което я носи и заема някаква съответстваща на него форма.
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 15:29:38 pm от tzvetenze »
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #19 -: Юни 23, 2008, 15:50:29 pm »
Привет и от нас :).
Нашето столче за храна също е на Чиполино.Хубавото е ,че материята е лесна за почистване.Зори,и аз не мисля ,че ще е проблем столчето да е втора ръка,стига да е здраво и да има коланите,за които Гери е писала.
Цветенце,благородно ви завиждам за плажа.Представям си я малката Симона как сладко си похрусва пясък :D.
Моето момче прави температура от няколко дни.Докторката каза,че е с леко зачервено гърло и от жегите съвсем го мъчи температурата.Намали яденето,което за него е нехарактерно.Надявам се бързо да му мине,че много ми е жал така като не му е добре.