0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #80 -: Юни 25, 2008, 14:33:10 pm »
Цветенце :bighug:, бързо възстановяване на синеоката ми Слънчогледка!
 и се надигна скандал, аз в правото ли съм да мина отпред или не!
Едната вика-"Жената е с бебе има право".Другите-"Ама ние чакаме вече час


Мише, аз мисля съм го разказвала - два пъти съм се качвала в Сф в градски транспорт с количката. за единия път писах по-горе - гледат майка с дете и момиче в напреднала бременност как се мъчат да се качат в автобуса и никой не мръдва. другия път в трамвая - започва дискуия сред пенсионерите - е ли редно майки с колички да използват градския транспорт, вповечето бяха възмутени, че им пречим да се возят, а какво остава да ми направят място. само за сравнение случка от метроро в милано - италианка на средна възраст веднага става да направи мястона възрастана имигрантка азиатка. не знам дали така озверяхме, или винаги такива сме били.
да не говорим колко сълзи от огорчение и гняв съм изплакала, когато отиваме в спешен кабинет в исул, държа симона на ръце, от устата й извира кръв (това като си беше раздрала гърлото с налапан химикал) и никой, никой не става да ми направи място да седна :( не мога да тропам с крак, както каза джам, а явно трябва да сед науча, за да оцелявам. и о да, тогава казах на сестрата, ако може, ако би била така любезна да ни приемат нас, щото детето е цялото в кръв - викна ми да си чакам реда!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #81 -: Юни 25, 2008, 14:47:43 pm »
:(Спомням си Цвете и за двете случки.....
За мен е необяснимо, незнам манталитет ли е, оскотяване ли...
По-скоро е второто което е тъжно, защото българина като цяло обича децата!

А може би и възпитание, аз съм възпитана да обичам децата и да уважавам възрастните хора, и го правя.
Докато опаковах колета и се пържехме от жега с Митака в пощата, където има два климатика които не работят.
Възрастен мъж ме помоли, защото не вижда, да му попълня някаква бланка, защото просто никой от служителите не бе пожелал!
Спрях с опаковането, попълних му го и той просто само дето не се разплака, като ми поблагодари!
Говореше тихо, беше възпитан.Антипод на тълпата от другата страна!
Такъв човек и в поликлиниката ще ти предостави реда си, от тълпата няма как да очакваш друго, освен ругатни и обиди!

А мен от тълпата честно казано, ме е страх!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #82 -: Юни 25, 2008, 14:50:37 pm »
Цвети, давай антиперитик ако вдигне над 38, но довечера преди лягане дори и да не е вдигнала много, според мен дай една доза панадол или нурофен, каквото даващ.
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #83 -: Юни 25, 2008, 15:36:31 pm »
Аз като многократно препатила майка, бореща се редуващите запек и диария, ще споделя моят опит. Когато диарията ви изненада (т.е. не ви се случва често и не сте забелязали леките предшестващи симптоми за да реагирате светкавично или пък сте лепнали вирус) и има болки дайте едно прахче Смекта за деня и Хидрасек 3х10 мг.
Хидрасек давам докато достигнем нормални изпражнения. Антипиретиците дразнят стомашната лигавица, така че малко по умерено с тях, в смисъл че ако има болки и няма температура, за болка е по добър вариант Смекта и/или Хидрасек.
Аз никога не съм спазвала някаква диета при диария по съвет на д-р Бърди, не слушам и съветите за хранене с лечебни храни, като изключа безлактозното мляко АЛ110. Избягвайте плодовете, както и шипката от бурканче на Хип и Ганчев при нас имат обратно на очакваният ефект, така че внимавайте с тях. Ограничете млякото до едно хранене максимум на ден. Обикновено в такива дни готвя картоф, морков и червено цвекло с телешко месо. Според мен не е нужно да се спазва диета, просто се съобразяваме с някои видове храни, които имат разхлабващо действие. Хляб е препоръчителен в добавка към ястието, солети и бисквитки също може. За вечеря съм давала, но не всяка вечер, затягаща каша "Силно стомахче" на Нестле. Имайте пред вид, че Смекта и/или Хидрасек ще подействат и ако давате в добавка силно запичащи храни има опаснот от запек. Обикновено за два до три дни детенце оздравява.

Относно чакането с болно дете пред тълпа на лекарски кабинет, ето моят пресен случай от вчера. Вече съм ви разказвала за моят енергичен Тони и как си измести лакътната става преди няколко месеца скачайки. Отново имахме инцидент макар и в по лека форма. Пада моето дете от стола докато се чекнеше на него и си удря отново същата ръка, това се случва преди сън. Писъци и истерии последваха, но след като го успокоих сравнително бързо ми стана ясно, че няма нищо сериозно. На сутринта палеца на диването се беше подул. Пипам и питам за Ох, оставам без отговор, хм значи не го боли, но защо е подут. Записвам аз час за ортопед в частна клиника, за да не чакаме в жегата с часове, отивам и гледам минимум 10 човека пред кабинета. Всички за ортопед чакат, кой с час, кой без час, кой за разчитане на снимка. В този момент идва плачещо малко дете, видимо около 3 год. с измъкната лакътна става, болката повярвайте ми е неописуема. Излиза сестрата от кабинета след висене минимум 30 минути и аз я питам за реда, по който ще влизаме, а тя ми казва "Ами както дойде ... 8O" Аз изпадам в полемика, защото не се стърпях. Навън има ревящо от болка малко дете, още по малко дете (ние в случая), което освен поразии нищо друго не му остава да прави докато чака и стари възрастни хора, които пък реват да не ги изпреварим ние с децата. Честно ви казвам, немога да ви опиша, колко възмутена и огорчена си тръгнах, но преди това направих един грандиозен спектакъл.
Това е безумие и всеки ден се сблъсквам с това бездушие у хората. В такива моменти ми идва да си събера багажа и избягам в нормална страна.   
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #84 -: Юни 25, 2008, 15:38:39 pm »
Цвети, за диарията помага и супичка от моркови с ориз. За повръщането сигурно Вомитусхил са предписали, на свещички е, и тук педиатъра ми каза да си го взема на село за всеки случай. За температура - ако повръща, ще върне и панадола. Вземи си да имаш нурофен или ефералган свещички. Само ако вдигне над 39 (дано няма такива случки), давай хексалгин на капки, това е детски пречистен аналгин, но наистина е за краен случай, особено преди 2г.

Мише, и аз в нашата поща имах почти същата случка с колетчето за Роман, но всъщност даже ми дадоха ред по инициатива на двама мъже на около 50-55г, единият беше в края на опашка от 7-8 човека, но другият беше наред и просто ме извика пред него. Аз пък любезно благодарих на всички с цел да се почувстват добри... Де да знам дали върши работа, дано поне един от тях не се прави на чук следващия път, като види майка с бебе. Вчера и аптеката имаше само 2 човека, не беше проблем да чакам, но пак мъж на тази възраст ми отстъпи реда си. Лелите обаче рядко го правят, а уж и те майки са били...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #85 -: Юни 25, 2008, 19:39:26 pm »
Бързо оздравяване на Мони, много неприятно да е болничка, представям си само  :(.

С балканския манталитет няма оправия. Хората са станали лоши и злобни. Съжалявам, че пак ще досаждам с нашите прословути релси, но след като ги сложихме има хора, които продължават да не ни поздравяват.  :?
А по темата за предимството на бременната или на майката с дете, може да се напише една дебела книжка със случки. Предлагам във всеки магазин да има огромна табела над касата с приканващ надпис :wink:. Може пък да му заработи на българина възпитанието. Не знам дали всичко опира да възпитание обаче, едва ли някой родител ще възпитава детето си да се прережда в магазина, да хвърля боклуци по улицата, хм, ама знам ли...
 И мен са се опитвали да ме прередят най-нагло, но и аз като Джам тропам яко и всички разбираха, че съм бременна и че така не се прави  :x. Сега с децата няма как да не отсъпят ред, като им завра влакчето в муцуните. А и повечето като ги видят, започват да им се радват и да ахкат, и охкат.  :D





София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #86 -: Юни 25, 2008, 19:46:29 pm »
Аааа, Касита, не съм съгласна- отивам в банката да внасям по кредита- една каса работи- 10 човека пред мен, детето спи в количката и аз не настоявам. По едно време охраната там му прави впечатление все пак, че аз съм със дете и никой не ми отстъпва ред и дойде да направи забележка- обаче вече бяха останали двама човека- един на касата, когото обслужваха и жена на средна възраст пред мен. Аз отказах предимството с думите, че ако някой е искал е щял да ми отстъпи, на което госпожата пред мен се обърна и измънка "че не била видяла количката  8O 8O 8O". Е, викам, госпожо, как не видяхте един метър количка бе, или така ви изнася?"  :x

Цвети, съжалявам, че Мона е болна, бързо оздравяване на детенце.
Има сокчета на Хип при разтройство, не обсъдихте ли този вариант за спирането му
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #87 -: Юни 26, 2008, 00:25:16 am »
ооо ако мислите,че само в БГ е така.Тук в Белгия изобщо не е прието да се отстъпва на възрстен или на бременна или майка.Моето диване мрази магазини и само като прекрачим прага и започва едно дране.Аз го нося с едната ръка,с крак прибутвам количката,а с другата ръка държа торбата с покупките-обикновено 1-2 неща само,защото големи покупки правим само с мъжът ми.Пред мен хората се радват на детето,съжаляват го,че се дере,ноо място не отстъпват.
 Сега като си ходихме до БГ,летяхме от Германия-и там никой за нищо не ни отстъпи.Видяха,че сме количка и мъжът ми я мъкне по стъпалата на самолета,аз нося детето и ръчен багаж и никой не ни помогна.
 Пристигнахме в БГ и в момента,в който слязох с детето,веднага се втурнаха да ни носят количката.После ни пуснаха да минем първи.На прибиране към Белгия пък извикаха първо родителите с малки деца и инвалидите,после останалите.Като ни видяха при самолета с количка,веднага дойдоха да я вземат и да ни помогнат.
 Кацаме пак в Германия - тия пак се мотат и не ни носят количката.Разгеле по едно време ни я дадоха ,но докато сложим детето в нея ,шофьорът на автобуса реши,че не е нужно да ни чака и като се качиха другите замина и ни заряза.После чакахме 20 мин. да дойде друг и дишахме изпаренията на зареждащият се самолет. :x
<br />
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #88 -: Юни 26, 2008, 05:24:27 am »
Цвете, бързо оздравяване ви желая!

Мише, и аз в нашата поща имах почти същата случка с колетчето за Роман, но всъщност даже ми дадоха ред по инициатива на двама мъже на около 50-55г, единият беше в края на опашка от 7-8 човека, но другият беше наред и просто ме извика пред него. Аз пък любезно благодарих на всички с цел да се почувстват добри... Де да знам дали върши работа, дано поне един от тях не се прави на чук следващия път, като види майка с бебе. Вчера и аптеката имаше само 2 човека, не беше проблем да чакам, но пак мъж на тази възраст ми отстъпи реда си. Лелите обаче рядко го правят, а уж и те майки са били...

Аааа, има и готини лелки. Влизам в трамвая 2-ка на Гарибалди пуфтяща в осми месец бременна, качвайки се, виждам че се освобождава место и се насочвам натам. Една баба - от тези начервосаните и с прическа ме сбута и прегази само и само да седне на свободното място. Аз реших да се примиря, все пак по-умния отстъпва. Обаче една лелка, тупна бабката по рамото и й заяви с безапелационен тон: Госпожо, не виждате ли, че жената е бременна, хайде отстъпете й мястото, защото щом имате сили да си направите прическата и да се гримирате, значи имате и сили да постоите права няколко минути докато се возите. Бабката сконфузно стана. А на мен ми идеше да почерпя с кафе и кола лелката.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #89 -: Юни 26, 2008, 08:35:45 am »
Аааа, има и готини лелки. Влизам в трамвая 2-ка на Гарибалди пуфтяща в осми месец бременна, качвайки се, виждам че се освобождава место и се насочвам натам. Една баба - от тези начервосаните и с прическа ме сбута и прегази само и само да седне на свободното място. Аз реших да се примиря, все пак по-умния отстъпва. Обаче една лелка, тупна бабката по рамото и й заяви с безапелационен тон: Госпожо, не виждате ли, че жената е бременна, хайде отстъпете й мястото, защото щом имате сили да си направите прическата и да се гримирате, значи имате и сили да постоите права няколко минути докато се возите. Бабката сконфузно стана. А на мен ми идеше да почерпя с кафе и кола лелката.
   :jump12:

Тези баби са ми любими. Умират да отидат при личния си лекар рано сутрин или в 17.30 когато работещите имат възможност да отидат. Седят, коментират "Дързост и красота" и скачат като ухапани при вида на по-млад човек.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #90 -: Юни 26, 2008, 11:11:16 am »
ние, да не казвам голяма дума, но тази сутрин сме в отлично състояние :D
повръщането и диарията доста бързо отминаха, давах само оводняващите прахчета, температурата се задържа малко по-дълго, но от снощи нямаме.
днес вече стои жално пред кухненския плот и го сочи - знае, че там се приготвя манджата, тръшка се и прави магарии, закача се - значи е добре :wink: малко е поуморена още и на всеки 15мин гледа да полегне, но това е нормално, аз като знам какъв парцал съм след подобно състояние, докато си възстановя силите.

понякога наоистина има и добри и възпитани хора, които ти помагат и правят място. тогава ми става едно такова хубаво, приятно, целия ден ти става по-ведър и усмихнат. защото са единици на фона на останалите.
Зори, много ме изненадва това, което пишеш за чужбината. аз от Италия останах с много добри впечатления за отношенията м/у хората в подобни ситуации.


« Последна редакция: Юни 26, 2008, 11:58:24 am от tzvetenze »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #91 -: Юни 26, 2008, 11:33:56 am »
Цветенце,радвам се ,че сте по-добре днес-само така!
 Ами в Италия са по-топли хората и ние сме ходили там няколко пъти.Обаче тук в Белгия явно не е така.А иначе са много любезни,много усмихнати,целуват наред,ма като трябва да ти отстъпят..Явно така е прието при тях,не знам.
<br />
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #92 -: Юни 26, 2008, 12:13:20 pm »
Много благодаря на всички за милите думи и пожелания за РД на Аличка!  :D

Днес в "Кауфланд" видях едни стармодни руски тенджерки, пише за покритието, че е емайл. Дали няма да са добри? То, работата стана малко "сетила се Мара", ама нали уж за добро...
Alexandra
*
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #93 -: Юни 26, 2008, 14:10:54 pm »
Здравейте  :) !
Вече мога да се запиша и аз във вашите темички. Много не мога да отделя още време, защото сега създаваме режим, обаче засега сме кротки. Бунтуваме се само като сме гладни. Надявам се като влезем в ритъм да ми остава повече време да съм сред вас.
Целувки на всички от нашата банда!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #94 -: Юни 26, 2008, 15:25:01 pm »
Аз изкарах книжка преди 15 години и малко повече. Докато беше валидна покарвах малко, после не стига че не си извадих нова, когато се сменяха документите, ами и тя самата изтече. Та дотам с карането, след месец обаче ми е готова новата и ще се пускам
Каси, я сподели малко инфо :wink:
Аз съм в същата ситуация със стара, несменена книжка. Обаче ми се разминава инфото по въпроса - от едно място ми казват, че трябва да плащам глоби за просрочването, от друго, че трябва да изкарам нов изпит. Ти как процедира?

Докато ме нямаше един куп дечковци са имали рожден ден :D
Да са живи и здрави и да пълнят къщите ви със щастие :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #95 -: Юни 26, 2008, 16:43:55 pm »
Аз съм в същата ситуация със стара, несменена книжка. Обаче ми се разминава инфото по въпроса - от едно място ми казват, че трябва да плащам глоби за просрочването, от друго, че трябва да изкарам нов изпит. Ти как процедира?


Уаауу, какви глоби, какви изпити  8O, Ани. Подаваш молба, снимка, медицинско и чакаш. Аз това знам. Уж от достоверен източник получих инфо, че не трябва да се явявам на проверочен, нито пък да плащам глоба.  :?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #96 -: Юни 26, 2008, 17:17:16 pm »
да ви похваля Стефания-та какви ги върши
вчера баба й ми звъни по обед- втресена, името си не може да каже и разказва- у тях понеже е голям апартамент (4 стаи) и детето като будува обикаля, та кротнала се нашата- баба й се ослушала, ослушала и тръгнала да я търси- познайте, качила се на стола в кухнята и от там на масата и се разхождала отгоре й 8O
днес я сварих в подобна позиция- само че на стола в детската, току да се качи при компютъра на леля си
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #97 -: Юни 26, 2008, 22:46:20 pm »
Мини, честита ти катерушка :lol: Тепърва започва веселото! :wink:
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #98 -: Юни 27, 2008, 10:24:52 am »
И ние сме готови да се включим в седмичните темички  :D
Момичета колко време продължи адаптацията на червата при вашите бебчета :? Моето слънчице много го мъчат газове и като не може да ги изкара се събужда. И започва едно мрънкане за папкане. Въпреки че може да е сукала преди час.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчевата седмица 23 - 29 юни!
« Отговор #99 -: Юни 27, 2008, 12:56:29 pm »
Stivarip, всички бебета се радват на повишено газоозбразуване и отделяне - някои предимно на първото. пръцкат яко и често. това си продължава месеци наред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!