0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #80 -: Май 22, 2008, 11:13:07 am »
Да, права е мармотчето, нашето столче е като мида /все си мисля, че е менте  :x уж е от добър магазин...не бих се учудила, у нас е възможно/, наистина не ми се струва удобно, а му правя накакви подобрения - малка възглавничка, за да не е в дупка, постилам памучна пелена, за да не се поти главата. Наистина докато беше по-малка нямаше проблем - слагам я в столчето, тръгваме и за 5 мин. е заспала, после си играе, но сега....кошмар. Може би е по-любопитна, но както казва мармотче - ще почака още няколко месеца, това е!

jam, абсолютно си права, няма никакъв спор. Затова й вчера по магистралата беше в столчето, независимо, че рева и до сега никога не се е возила извън него, но не сме пътували и надалеч и тя докато помрънка и стигаме. Вчера затова изчаках второстепення път м/у Ябланица и Тетевен - няма коли, нищо, карам супер леко и така. Иначе съображението ми е не, че ще ме глобят полицаите, а точно заради сигурността. Не съм гледала краш тестовете, но ясно си ги представям и изпитвам ужас....Няма начин да я свикна без стол, ще направя всичко възможно, ако не - няма да пътуваме и това е! Аз си знам, че съм внимателен шофьор, но не съм сама на пътя, а и все пак съм човек, може да се разсея не дай Боже.

Здраве на всички!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #81 -: Май 22, 2008, 11:26:04 am »
Мари, един единствен път ми се е случвало да реве до прегракване и до посиняване. Не съм го сваляла от столчето, защото бяхме на магистралата и нямаше как да спрем. Предпочитам да реве докато стане син, но не и да му се случи нещо. Освен това децата много често ни пробват предела на силите и се опитват да ни се налагат, независимо, че са малки. Така че имайте и това предвид.
Ние имаме един единствен проблем за сега - вадим си ръцете от коланите, независимо колко са стегнати. Много ме притеснява да не стане някоя беля и редовно се борим с тях.
Така или иначе децата свикват, просто трябва да се намери най-доброто занимание за тях.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #82 -: Май 22, 2008, 12:54:13 pm »
Охо, Гане, лятна ваканция в България, а?  Хайде, хубаво да си изкарате с Алекс!

Мармотке, мерси за инфото. Всичко имате в тази София значи! И хавлиени калъфчета дори (четох по-горе).

За пътуванията съм напълно съгласна с Джамка. То не е направено за красота, а за сигурност това столче. Мари_ПЗ, не можеш ли да спреш, да я изкараш, успокоиш, дадеш водичка и пак да опитате в столчето?



Alexandra
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #83 -: Май 22, 2008, 13:17:10 pm »
просто опитвате да им намерите цаката. Мартин, общо взето, никога не е протестирал срещу кошница или столче, но няколко пъти направи истерия и не искаше да сяда. е, намерих му цаката и на това.
при някое дете ще работи играчка, при друго - мама да пее песнички и да прави театър, при трето - да чете списание като Дани, при четвърто - да се подкупи с няколко солети... въпросът е, че тия истерии са преходни. както вече се писа - те просто ни пробват. като видят, че няма мърдане - ще свикнат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #84 -: Май 22, 2008, 13:18:18 pm »
Ми Мари, какво да ти кажа, тя има шило в дупето. Будна ли е изобщо не сяда... Направо в чудо съм се видяла - в стола я слагам, давам й ключове и 5-10 мин е ок, но после.... :?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #85 -: Май 22, 2008, 14:35:27 pm »
Нинче, имам кошница на Чико (ползвана е от 3 бебета, ама нищо й няма :D). Симеон е пропътувал много км в нея. Искаш ли да ти я дам, да пробваш с нея?
Цвети, Симеон демонстративно се сърди, когато го прибираме от бабите. Опитва се да ме наказва за 1-2 часа, ама после му минава :D Но той все пак е свикнал да го гледат различни хора. Миналата година, когато и аз за първи път го оставях, много страдах. И въпреки, че е минало време, все още не ми е смешно, като си спомня. Като се прибрахме в началото ми се струваше, че не ме позна. Може и да съм си въобразила, може и така да е било. Тогава той беше малък - на 8-9 месеца. За тази година и двете баби са оборудвани със Скайп и камери, съответно и нашия лаптоп и така ще поддържаме връзка.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #86 -: Май 22, 2008, 15:03:30 pm »
Цветенце, приятно изкарване. От други майки съм чувала, че като се върнат след такава раздяла, детето първоначално демонстрира, че е много сърдито на майка си и не й обръща внимание, но постепенно му минава.

аз като често пътуваща потвърждавам това явление :( много боли сърцето, но и те свикват постепенно. научават, че мама винаги се връща :D
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #87 -: Май 22, 2008, 15:09:47 pm »
Благодаря за хубавите пожелания. Вилили страхотно клипче :lol:
Мони също пищеше в стола, но компромиси рядко е имало. Като сме сами няма как да я взема и дори да е имало някой с нас, не съм давала да разваля дисциплината. Сега рядко има проблеми.
Цвете и Мони се сърди като я оставя, но след 5 мин и минава и започва да ме целува  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #88 -: Май 22, 2008, 15:43:47 pm »
Аз след като преди време изтърпях критика от вас, се съгласих, че няма да вадя Миша от кошницата. Проблемът е в това, че ние пътуваме до Варна на доктор. Това са 200км. И се налага да я храня по пътя. Добре, изцеждам се с помпата, нахранвам я с шише, както е в кошницата, но за да спазвам инструкциите за безопасност, не я изправям, за да я оригна. И познайте какво се случи: тъкмо влязохме в кабинета на докторката и Михаела повърна върху мен всичко, което бе изяла. И така се прибрахме до Русе и двете оповръщани. Даже мислех да спрем в Хиполенд да и купим нови дрешки, ама решихме да не губим време.

И нашата кошница е Макси кози и също е използвана от 2 бебета преди нас. За сега май Миша си я харесва. :)
Аз все още си гледам Миша сама, т.е. без никакви баби. Те искат да им я оставям от време на време, но аз категорично отказвам, поне на този етап. Изпитвам нещо, като ревност. С готовност я давам само и единствено на мъжа ми. Опитах се да обясня, че това дете ми е толкова изстрадано, че все още не съм готова психически да се разделя с нея, макар и за час. Може би след месец - два - три. Затова ако видите майка с количка в банката или в Mr. Bricolage, например, знайте, че съм аз. :wink:
Не зная, вие изпитвали ли сте подобен вид ревност?

А ако знаете какво е променливо времето тук, ужас. :x
До вчера 30 градусови жеги, а вчера - градушка, днес по обяд - дъжд, сега отново слънце. Вчера градушката ни свари по улиците, днес пък дъжда. Сега отново се стопли. Да се чуди човек как да облече детето, че и себе си.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #89 -: Май 22, 2008, 15:53:45 pm »
Mилена Б, задължително си взимам аз още един цял комплект дрешки когато пътуваме, дори и на близо или сме на гости. Даже понякога и два комплекта. В една раница всичко ми се побира. Вчера на село си напика бодито и блузката и ако нямах дрешки трябваше някакви странни импровизации. Взимай по един комплект допълнително.
Аз също не се разделям с Кристина по различни причини, понякога мрънкам, че искам да я изведе баща й за повече от час, че да мога съвсем спокойно да се разчистя из нас - е, веднъж отидоха на гости на другата баба без мен и като тръгваха аз като една лигла се разревах тайно, прибрах се вътре и така както си мислех, че ще свърша нещо се озовах по средата на стаята да гледам тъпо и да незнам кво да правя  :lol: :lol:  :lol: Нещо се смутих! Хем исках за малко да се "отърва", хем толкова свикнах с малката, че като я няма, някак си нензам кво да правя...  Ама това беше тогава, може й да ми хареса да ми я отмъкват за два-три часа ;)

Ултра, много мило, че предлагаш това, ще помисля, ще питам и мъжа ми, че не е много удобно, някак си се притеснявам и ще ти кажа. Поне да пробваме, за да видя дали е от столчето или не, пък така или иначе след няколко месеца ще купуваме от по-горния клас стол и това Кози ще го махна! :?
Много благодаря още веднъж за вниманието, ще ти напиша на ЛС.
« Последна редакция: Май 22, 2008, 15:58:00 pm от Nina »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #90 -: Май 22, 2008, 16:09:26 pm »
когато се тръгва на път, в чантата за бебето винаги има резервен комплект дрехи (при по-дълъг път - 2 комплекта), достатъчно памперси, мокри кърпи, вода, храна, играчки.

аз до 1 годинка вземах резервно боди винаги, когато отивахме на консултация при педиатъра. и моя пелена за постилане си носех.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #91 -: Май 22, 2008, 16:42:34 pm »
При нас няма мърдане със столчетата, още като бебетата бяха в болницата, ни накараха да им ги занесем, за да проверят в какво състояние са и дали децата седят добре вътре.Аз не бях купила от най-скъпите/и съответно най-хубавите/ и се притеснявах дали ще са добре вътре малките.Казаха ни, че всичко е в нормите.
В деня на изписването, закарахме столчетата в неонаталното, сестрата лично сложи и върза малките, един час си игра, докато направи коланите да са нито много стегнати, нито хлабави.
За това моите са свикнали и не ми дават проблеми, Антъни понякога мрънкаше, но просто 'игнор' и това е.Особено, когато аз съм сама и карам, няма как да направя каквото и да е.Сега им взехме по-големите седалки с лице към движението и са по-доволни.
Като бяхме на БЪлгария си занесохме кошчетата и там, всички ни гледаха като извън земни, щото взехме кола под наем и нямаше как децата да се кълбичкат насам натам...

Проблемът е, че не сте ги сложили децата от малки вътре, ако още от раждането са в кошче, няма да знаят друго и рядко ще мрънкат.

Поздрави и целувки на малките
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #92 -: Май 22, 2008, 19:29:47 pm »
Еми мноу се извинявам, че не съм на вашето мнение за возенето в столче, Предпочитам да си го държа. Имаме кошница на Рьомер - една колежка ми е даде да я ползвам. Хубава е, знам, че мога да я ползвам, защото не е "по-възрастна" от 1 година. Обаче ... мъжо я кръсти "черупката" - ми не му е удобна, сори, материята също е изкуствена и се поти в нея, протектора  въобще не може да обхване главата, а му сети като яка . Вики въобще не иска да стои в нея - нито вързан, нито отвързан. Ако ме спре полицай , просто показвам столчето и го моля той да остави детето в него и да кара, та да види как е.
Да, гледала съм краш - тестове. Обаче кво като имам супер столче, пак може да стане някой сакатлък. Детето би изхвърчало от стъклото само тогава, когато се возиш на предната седалка с него. Да не дава господ на никой. Обаче пък съм виждала и такива  всевъзможни поставения на скъпи столчета ..., които не биха покрили краш-тестовете си при евентуална катастрофа
Сватя, забелязала съм, че Вики реве по-силно и истерично на отиване, отколкото на връщане. Явно го свързва със педиатричните консултации.


« Последна редакция: Май 22, 2008, 19:55:35 pm от lady_11 »
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #93 -: Май 22, 2008, 19:33:29 pm »
А, Еми, и тук вече ги слагаме от самото раждане, поне в този форум де.

Милена, ако пак се наложи такъв дълъг път, спрете за 20 мин да нахраниш спокойно Миша. Вземи си я у теб, докато я храниш. Хем ще смени и тя позата, хем ще можеш да я оригнеш, преди да продължите. Аз така правя, нищо че малко удължава времето на път, по-удобно е и за мен, и за децата. Иначе и аз изпитвах подобни чувства с Дани, не исках да го давам на никого, на изписването си бяхме само с татко му, после ние си се запознавахме с него, баба му и дядовците го видяха за първи път на 40 дни. Отчитам, че малко съм си вкарала автогол тогава, защото освен всичките усложнения с него, като мина страшното, мен пък ме тресна някаква ужасна следродилна депресия, направо не бях на себе си и ми беше изключително трудно през първия месец. Но пак явно не съм била готова да го деля с никого. После с Димана майка ми дойде още на следващия ден след изписването и остана месец, ами съвсем различно беше, много по-плавен и спокоен преход. Но тогава нямаше този стрес.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #94 -: Май 22, 2008, 19:41:43 pm »
и ние се тръшкаме и ревем в столчето. опитвам се да й намеря цаката и засега успявам със солета или бисквита в ръката. пътуването винаги го планирам да съвпада с времето за сън. ние пътуваме често и обикновено по маршрута София - Варна, което си е доста, обикновено тръгваме много рано сутрин, напр. в 6ч, а симона сутрин става в 9 и така долу-горе половината път минава в сън.
милена, аз винаги предпочитам да спра и така да нахраня детето. малко да го извадя от стола, да го разтъпча и разнообразя.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #95 -: Май 22, 2008, 20:47:19 pm »
Ако тук ме хванат да си возя детето без столче, ще ме арестуват, и няма да ме пуснат, докато не дойде някой и не донесе кола със столче.
После, като имам време повече ще ви разкажа какво стана като колата се заключи и децата останаха вътре, а аз бях отвън.

Лейди разбирам и теб.Разстоянията при вас са малки и донякъде мисля риска не е толкова голям.Но аз ходя на пазар на 20 км в едната посока, а на гости на приятели поне на 40-50 км в някои случаи и повече....карам по магистрала.
Преди две години тук медиите гръмнаха с един случай на катастрофа, майка с дете в кола,  не знам как влиза в насрешното на магистралата, и удря челно друга кола с висока скорост.Майката беше починала, но отзад малкото детенце нямаше и драскотина...Много тъжен случай.И случая беше станал толкова публичен точно заради столчетата за кола, как да се поставят, кое е правилно и кое не.

Ами това е от мене.
Не се дразнете на дългия пост
пристрастна съм по темата
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #96 -: Май 22, 2008, 20:58:47 pm »
Явно, че има известно неудобство в тези столчета...от друга страна са тествани  :?
Незнам. Но няма начин. Аз лично смятам да си седи в столче.
Сватя, ама ние като сме ходили на консултации все весели сме били, дори и като ни боцкаха, безстрашна е. А и миналата консултация като се падаше върлуваха вируси, та пропуснахме. Само за едното мерене не си струваше, нямаше нужда. Та 2 месеца са минали. Не е от това. Комплексни са нещата, но няма да отстъпвам. Наистина си е редно да се научи в столче с колан, не пренебрегвам аз тия неща. Да не навлизам в подробности, но няма никаква стабилност когато е на ръце, без значение отпред или отзад и дори от едно нищо, дори леко сблъсъче може да има лоши последици. Ако не - няма да се пътува. Все ще отмине и този период. Предстои ни до морето да пътуваме. Ще тръгнем по време когато тя спи, ще почиваме по-често, ще заредим с любимата и музика, играчки, занимавки и т.н. и така. Колата е с климатик и смятам да го ползвам. Ще я облека с дълго ръкавче, памучно кепе и съвсем умерено климатик, колкото да е приятно, за да не се поти и туй ще да е.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #97 -: Май 22, 2008, 21:37:50 pm »
Преди две години тук медиите гръмнаха с един случай на катастрофа, майка с дете в кола,  не знам как влиза в насрешното на магистралата, и удря челно друга кола с висока скорост.Майката беше починала, но отзад малкото детенце нямаше и драскотина...Много тъжен случай.И случая беше станал толкова публичен точно заради столчетата за кола, как да се поставят, кое е правилно и кое не.
Ха, точно по темата. Аз не съм шофьор и си го признавам. Аз управлявам автомобил и в очите на другите карам добре, но в своите собствени - не.  Мога да се паникьосам, мога да вляза в насрещното и за това не карам сама с детето - просто нямам свърх самочувствие на "велика" на пътя. Мен ме е страх и на пешеходната пътека с количката дори. За това предпочитам да ни вози опитен шофьор.
Не подлагам детето си на "екшъни", сиреч дълги преходи на път. Вярно, има моменти, в които е необходимо или неотложно, но ако трябва да отида до морето, бих използвала самолет, при все че билета е по-скъп, но  според мен детето ми би се чувствало по-конфортно отколкото в столче за кола за 5 часа с множество почивки, пък било и столчето да струва маса пари, да се ползва многократно и да си е преминало краш-тестовете /в "белите държави от ЕС", не в БГ, защото пътищата тук и там в тези "бели държави" много се различават/.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #98 -: Май 22, 2008, 21:55:27 pm »
Ще я облека с дълго ръкавче, памучно кепе и съвсем умерено климатик, колкото да е приятно, за да не се поти и туй ще да е.


Нинче, как се настройва умерено климатик :wink:? Ще да е с климатроник колата ви.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #99 -: Май 22, 2008, 22:00:03 pm »
Касси, не е с климатроник  :? Ми незнам, някак. Ще преценявам, дано не сбъркам, ще внимавам. Знам колко коварен е климатикът. Имам си аз патила с климатик, но безразсъдно ползван.