0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #20 -: Юли 16, 2008, 21:05:17 pm »
  И аз съм с астигматизъм .На едното +0.25 ,а на другото -0.75  и ми създава проблеми като главоболие,виене на свят и размазано виждане и с очилата не ми е добре.И аз се замислям да се подложа на такава манипулация.А цената си е по принцип такава или е в зависимост от проблема? 
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #21 -: Юли 16, 2008, 21:20:18 pm »
Цената е 120лв+ по 600евро за всяко око.Просто на мене днес една от лекарките ми каза ,че има вероятност да е и 800,за да знам.
А с астигматизма,за жалост, е така, мазало пред очите, виене на свят,гадене дори... :?
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #22 -: Юли 17, 2008, 14:43:22 pm »
Момичета, виждам!  :D
Толкова съм щастлива, че не мога да го опиша с думи...Мина почти 1 седмица от операцията, утре съм на контролен преглед във Варна. Операцията мина чудесно, много бързо и безболезнено. Дадоха ми успокоително 15 мин преди птроцедурата, обясниха ми всичко. След операцията ни настаниха в хотел, където полежах около 2-3 часа със затворени очи, след което тръгнах с все лепенки да се разхождам из Варна, даже на ресторант ходих до 12 часа веечерта. Толкова е хубаво да виждаш със собствените си очи! Аз още не мога да повярвам, че е така. Заслужава си и страховете и парите и чакането-всичко. Ако някой има някакви въпроси- с радост ще отговоря на всички. Прегръщам ви!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #23 -: Юли 17, 2008, 15:03:05 pm »
  Пиера,къде във Варна ходиш?
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #24 -: Юли 17, 2008, 16:04:31 pm »
Очна клиника "Света Петка" при доц. Митов
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #25 -: Юли 17, 2008, 16:44:08 pm »
Пиера, така се радвам за теб, усетох  гордостта в думите ти-да виждаш добре със своите очи! Искам и аз , дано всичко е успешно и в неделя да напиша същото като теб-ВИЖДАМ!
Колко дни не можеш да миеш лицето? Има ли нещо специфично относно хигиената в тая област?
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #26 -: Юли 17, 2008, 22:14:23 pm »
Мини, стискам палци всичко да мине перфектно при теб, дори съм сигурна, че ще е така  :D
След първия контролен преглед- на следващия ден от операцията, когато ми махнаха капачетата, докторката каза, че мога да си плискам лицето, без да търкам очите и да използвам отмиващи препарати поне 1 седмица. За грим- поне 2 седмици да не се ползва, иначе крем за лице- без проблем може. На нас ни дадоха един лист с препоръки какво може и какво не може да се прави. Също така питах за миенето на косата и тя ми каза, че през първата седмица трябва да се залепят капачетата като влезеш в банята. По принцип се спи с тях 7 нощи, лепиш си ги всяка вечер.
« Последна редакция: Юли 17, 2008, 22:18:34 pm от piera »
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #27 -: Юли 23, 2008, 19:43:01 pm »
Да седна малко да  споделя впечатления от новия ми живот с новото ми зрение....
Четвърти ден от операцията мие днес, ,ъгливо на моменти, драскане от предпазните лещи, но мога да погледам за няколко минути новини и да си видя пощите.
Заради тънките ми роговици методът при  мене беше прк. Пиера, при теб явно е бил Лейзик (водя се по споменаването на капачетата ти).
В моя случай възстановяването ще отнеме  няколко  месеца за постигане на оптимален резултат.НО още след излизането ми от клиниката ВИЖДАХ!
Подготовката....
Подписваш договор,че си наясно с процедурата,плащаш и сядаш  за да сложат капки за упойка.(разказа след малко-очите ме заболяха...)
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #28 -: Юли 24, 2008, 13:31:57 pm »
Браво, Мини! :D
Много се радвам за теб!Да, наистина моята операция беше LASIK и не са ми поставяли лещи. Замъгляване на моменти и аз имах докъм 7-8 ден. И при моя случай постепенно казват, че ще става все по-добро зрението, но аз и така си виждам идеално.
Иначе и аз първо подписах договор, платих, но обезболяващите капки ми ги сложиха непосредствено преди манипулацията-на стола. Ще чакам да разкажеш по-подробно и при теб как е било, много ми е интересно.
Поздравявам те и много се радвам за твоето проглеждане  :balk_16:
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #29 -: Юли 24, 2008, 22:44:17 pm »
Та след капките окото изтръпва, но аз нали съм нахална си поисках пак капки  да не би да е минал ефекта. :lol:
Седнах на стол, подобен на зъболекарски, после стола се хоризонтира и главата ми бе на по-ниско ниво от тялото.Не биваше да мърдам и да говоря(аз си стисках ръцете през цялото време и се стараех да не треперя).
На едното око  ми сложиха капак като трябваше да го държа отворено.А през цялото време трябваше да гледам в една червена точка отгоре.
Разтвориха ми окото с една щипка(в нета има много  клипчета с такива операции, аз бях гледала  и си представях точно какво ми правят).
После впеъскваха някакъв разтвор и  подготвяха окото за лазера.от нещо щипеше изключително, с една четчица се размазваше отгоре.работата на лазера е за около 30 секунди, чува се едно тракане и сякаш околовръст на зрителния орган имаше обхожаде.Толкоз.После пак гадната четка с  някакво охлаждащо капаче след лазера.После   изсъхване изчакваха за да сложат лещата и повторението бе и с другото око.
БОлка в буквалния смисъл нямаше, но се усещаше всичко.
След операцията пеоф.Гугучкова ме прегледа,каза че всичко е минало наред  и  ми дадоха лист с напътствия, 3 вида капки и си тръгнах.
Размазано бе,но като видях от входа номера на колата на мъжа ми такова реване ударих....
Днес е 5-тия ден от операцията,виждам почти идеално, чета всички надписи, сякаш съм малко дете, радвам се, гледам се в огледалото без очила, виждам се ясно...
Мътнини се явяват, но знам,че ще е така няколко месеца,не се оплаквам.От капките боли неописуемо,сякаш начуквам окото със стъкла.МИглите ми са залепнали вече от мръсотия,лице не съм мила от неделя. Но искрено се надявам резултатът да е траен и   години да виждам  като всички хора,с очите си, а не през  лупи.
(утре пак-уморих се мъничко :P)
« Последна редакция: Юли 24, 2008, 22:46:27 pm от minie_mouse »
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #30 -: Юли 24, 2008, 23:31:09 pm »
Момичета, така се радвам за вас. Вие ми давате кураж и аз да се задействам.
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #31 -: Юли 25, 2008, 14:55:27 pm »
При мен протече по същия начин с изключение на слагане на лещите.Все едно аз съм го писала  :D Много ми беше гадничко това с почистването преди и след лазера, ама няма как. Усещането беше страшно неприятно, но пък си заслужава.
На мен ми казаха, че мога да си мия лицето, но без да търкам очите- аз си го измивах внимателно и после със спирт да махна лепилото от капачетата.
На теб колко време ти казаха да не се слага грим? На мен-2 седмици. Не че ми е толкова важно да се мацотя, ама все пак ми е любопитно.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #32 -: Юли 25, 2008, 21:42:20 pm »
Пиера, на мене днес ми свалиха лещите.Влизам доволна и виждаща,ама май ушите даваха заето от ентусиазма, та ми се счу,че доктора каза да легна,не да седна. :P
В понеделник ми е прегледа при професорката. Тогава и нея ще питам за грима.
Днес лекарят каза да не мия, само с едни специални кърпички за очи(Supranettes-Alcon) да минавам леко всяко око с отделна.
Ходих днес да ми измият косата, как не съм хванала въшки ,не знам. :P
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #33 -: Юли 26, 2008, 17:11:48 pm »
Piera, кога ти казаха,че може да шофираш? Било си лична преценка беше отговора  при мене(а аз видях мъже идващи и тръгващи си с колите след интервенцията).
Аз се качих одеве за едно кръгче в квартала,беше ми притеснено,но таймерите на светофарите ги виждам по-добре отколкото преди с очилата. :D
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #34 -: Юли 26, 2008, 21:04:42 pm »
Браво, че са ти махнали лещите и всичко е супер  :cheerleader:
За шофирането на мен ми казаха, че е добре да се избягва от 3 до 7 дена, защото на моменти може да ти се замъгли зрението, но аз нали съм си магаре и на 1 ден след операцията като се прибрах в Търново, си запалих колата и обиколих навсякъде да се похваля  :lol: . Та до ден днешен- 2  седмици след процедурата, не съм слизала  :D

П.П Един от варненските доктори в клиниката ни каза, че е индивидуална преценка за шофирането, лично той 5 мин. след операцията се качил и карал 20 км. до селото си.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #35 -: Юли 27, 2008, 09:43:19 am »
Значи си е  изцяло лична  преценка кой кога ще седне отново зад волана. Професорката се караше на едно момче ,че дошло и си тръгнало с мотора за операция. :lol:
Аз се будя няколко дни подред ,търкайки око, скачам уплашена да не съм направила нещо, но няма как вече ,мина време, заздравяло е щом махнаха лещите,нали? Сърбят  ме, може и от мръсотия вече, макар че с кърпичките редовно нежно и бавно минавам през очите.
Пиера, да те питам, еднакво добре ли виждаш далеч и близо, защото аз надалеч съм трансформирана къртица в орел :lol:,а на близо ми е още леко замазано.
Ти си била по  един метод, аз по друг, а цените вече по  800 евро на око. Май си ги вдигат,но казват,че е само за единия(а се оказва друго).
« Последна редакция: Юли 27, 2008, 09:44:59 am от minie_mouse »
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #36 -: Юли 27, 2008, 23:56:11 pm »
И мен ме присърбяваха леко очите, не смеех много да ги бутам и направооо  :?
За виждането на близо и аз бях така- на далеч перфектно, но на близо ми се размазваше малко. Седмица и половина някъде и се нормализира. Въпреки че и сега на моменти ми се струва, че има едно средно разстояние-нито много близо, нито далеч, на което малко ми се размазва, но може и да си въобразявам. Като цяло, с всеки изминал ден виждам все по-добре и по-ясно, просто супер  :D
Аз платих 1600 евро- т.е по 800 евро на око. Избора беше мой- казаха ми да си избера от 600 или 800 , но ми обясниха разликата. При по-скъпата операция правят поточково индивидуално сканиране на роговицата на окото, съответно операцията е много по-прецизна, защото в лазера се вкарва флаш карта носител на информация на твоето око. Реших, че мога да си направя тази и така.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #37 -: Юли 28, 2008, 13:12:37 pm »
И при мене било такова прецизно  сканиране ,но и по-сложно заради тънката роговоца....Както и да е, където 600,там и 800.
Днес бях на преглед, виждам всичкоооо на екраните.Професорката каза,че съм "идеална"(де да бях и  в друг смисъл такава :D). Сега нови капки по схема и изкуствени сълзи още 20 дни. Още няма къпане,а като питах за грим ми се скара-"Момиче, не ме обърквай, кремове, гримове, след месец най-малко". НИщо де, вече свикнах да си ходя грозна и сбръчкана, после като сложа малко грим ще се видя  ослепителна  :lol:.
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #38 -: Юли 29, 2008, 15:04:23 pm »
Момичета колко болнични дават за възстановяване след такава интервенция?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #39 -: Юли 29, 2008, 19:12:05 pm »
Мисля около 2 седмици. Поне на мене толкова ми предложиха, май до месец.