0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #80 -: Януари 12, 2009, 12:09:52 pm »
Сега влизам, говорих с Ани, има дисконфорт като парене на клепачите и в очите, но като цяло се чувства добре. Не трябва да вдига тежко. Надява се до края на седмицата да е на линия. Естествено, казах й да почива и каквото има важно по телефона ще говорим. Поздравява ви всички!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #81 -: Януари 12, 2009, 12:38:05 pm »
влизам за две минути да кажа, че виждам перфектно :D е, на моменти, де :wink:
все още ме болят очите, особено дясното, на което беше правена предишната интервенция. казват, че са по-чувствителни щото са светли и заради дългото медикаментозно лечение преди корекцията.
ще опиша подробно преживяванията друг път.
благодаря за стиснатите палци :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #82 -: Януари 12, 2009, 12:54:46 pm »
Радвам се , че си добре Ани.
Не пиши сега, ще разказваш след няколко дни.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #83 -: Януари 12, 2009, 15:43:18 pm »
Ани
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #84 -: Януари 12, 2009, 18:16:59 pm »
Ани, успех.
Дано всичко е наред.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #85 -: Януари 13, 2009, 15:02:08 pm »
Ултра,   сега сякаш фокусираш :lol:, настройваш.До дни ще си идеална(както обича да казва професорката :P).
Почивай сега.
П.П. светлите очи са много чувствителни, а моите след операцията-още толкова.И зимата ако има слънце си ходя със слънчеви очила(важно е сега да имаш качествени такива).
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 15:04:19 pm от minie_mouse »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #86 -: Януари 13, 2009, 15:45:09 pm »
Днес ми е трети ден след операцията и се чувствам доста по-добре. Всъщност с лявото око нямам никакъв проблем, боли ме леко само дясното, но на него преди това му беше правена друга интервенция с лазер за коригиране на отлепена ретина, получи се силно възпаление, лекувах го със силни лекарства и явно е по-чувствително.
Преди операцията зрението ми беше на 70%, не на 100. Това означава, че дори с оптималния диоптър не виждам последните два реда от последния слайд. Случвало се при определен процент от хората, при които функционално окото не може да достигне пълния си капацитет. Аз съм с нарушено зрение от първи клас (вероятно и от преди това, ама не са ме диагностицирали). Първоначално имах далекогледство, което премина в ранния пубертет в късогледство :wink:
Диоптрите ми бяха последно - ляво око - 5 диоптъра, дясно око - 4,75 с половин цилиндър астигматизъм.
В деня на операцията ми се обадиха да ми припомнят за уговорения час, бяха се обадили и два дена по-рано :) В 11,15 бях в клиниката, посрещнаха ме, обухме с мъжа ми калцуните и влязохме във вътрешната част. Мъжът ми отиде да плаща и да вземе документите, аз минах още един преглед за диоптрите. След това ме посрещна собственичката на клиниката - д-р Пешева:
http://www.lazervision.eu/index.php?m=516&lang=1
Направи ми подробен преглед на очите като обърна специално внимание на дясното око. Каза, че е прилепнала идеално ретината, а самото отлепване е било миниатюрно, даже е нямало дупки, каквото и да означава :lol:
Капнаха ми капки и отново се видях с мъжа ми. Бяха му дали само касов ордер, при което аз реагирах малко скептично. после е получил и фактура с касов бон на нея, така че съм напълно удовлетворена. Цената, която заплатихме е 2350 лв за двете очи.
Въведоха ме за последното изследане. Предполгам, че правеха индивидуална карта на очите ми. Поставих си брадичката на един апарат и трябваш да гледам в една точка, която ту се отдалечаваше, ту се приближаваше, а аз трябвапе да мигам от време на време :lol:
След като направиха снимките влязохме в операционната и лееееееееекичко ме хвана шубето :wink: Вътре бяхме аз, д-р Пешева, която ме оперира, един пълничък симпатяга, който асистираше и една сестра със силно руско произношение :lol:
Легнах, наместиха ми главата, капнаха ми пак капки и започнаха да ми обясняват какво ще ми правят. Беше важно да не мърдам, да гледам прословутата червена точка и да не говоря, защото от дъха ми можело да се замърси лазера или визьора. После смъкнаха леглото надолу, главата ми се оказа по-ниско от тялото, което е малко неприятно в началото. на лявато око сложиха предпазно капаче, а на дясното първо залепиха клепача ми нагоре, после наместиха вътре в окото някакъв ринг, който не позволява на окото да мигне. След това започнаха промивките - с една спринцовка или подобен уред обливаха окото с вода, почистваха го с някаква бяла четчица, след което аспирираха течността. Следваше наместване на нещо в окото ми, което докторката прилепи плътно и издърпа от двата края, за да се намести. Казаха ми да гледам в червената точка и да не мърдам, а аз притеснено им казах, че не я виждам. Повториха ми да не говоря и ми казаха, че след малко ще я видя, както и стана.
Анестезиолога обяви една цифра 35, предполагам секунди, д-р Пешева почна да работи като през цялото време ме окуражаваше и хвалеше, че много добре стоя. Непрекъснато говореше - Браво, точно така, много добре, спокойно, много добре стоите, гледайте точката и т.н. това ми помогна много, за да се концентрирам и да съм спокойна. По едно време анестезиолога се обади и почна да брои от 7 надолу, което ми подейства още по-успокояващо :D
Последва отново миене, почистване и довършителни процедури. Не боли изощо, ама е неприятно, особено тази четчица, а и студената течност, с която обливат окото.
Процедурата се повтори и с лявото око, но там като че ли повече усещах, имам чувството, че упойката ме беше пуснала и накрая почистването на окото ми беше мъчително и помучах малко, нали не дават да се говори :lol:
Махнаха ми предпазните капачета, тогава разбрах, че и главата ми е била стегната неподвижно - самич край на леглото представляваше нещо като възглавница, която бяха моделирали около главата ми и се получаваше стегнато. Ега си обяснението дадох...
След като освободиха главата ми и ме върнаха в хоризонтално положение, погледнах встрани и видях коло е часа. Виждах всички цифри :D
Изведоха ме и ме сложиха да полегна за десетина минути в една тъмна стая. Бях много жадна, дадоха ми вода. После почнаха и болките в дясното око. Явно не се случва често, защото бяха малко учудени, че има болки. Прегледаха ме отново, казаха, че всичко е перфектно, сложиха ми и малко упойка на дясното око. Предполага се, че имах болки защото очите ми са светли и са по-чувствителни и заради всичките интервенции и лекарства в дясното око.
Прибрах се вкъщи, дадоха ми сънотворно и едни предпазни очила като скиорски. В 13 часа вече бях в леглото, но не можех да заспя, защото действието на упойката мина. Пих един диклофенак дуо и по някое време съм заспала. Събудих се към 17 часа, пак с болки и пих отново хапче. От сънотворното ми беше малко замаяно и нямах апетит. Очилата не ги свалях до другия ден на прегледа, а ще продължавам да спя с тях още 4-5 дни.
Днес болките ги няма, капя два вида капки 4 пъти дневно. на моменти ми е по-сухо и раздразнено, като при конюктивит. На моменти виждам размазано или плуват разни петна пред очите ми. Клепачите ми са още доста подути, но очите не са зачервени.
Невероятно е колко неща виждам! Би трябвало тези операции да са много по-достъпни - за 15 минути работа, а резултатът е невероятен. Не знам как е в другите страни, дали е по-поносимо като цена... Ние събирахме две години сумата за операция и всъщност взехме парите от сумата за първоначална вноска за апартамент. Днес бяхме на поредния оглед, харесах апартамента, ама вече сме затруднени с капарото. Но си заслужава! Определено е невероятно усещането да можеш да виждаш. Доскоро без лещи и очила не можех и пъпа си да видя - съвсем буквално.

Болничен не ми дадоха. Получих един лист, който удостоверява, че ми е направена операция и на базата на който джипи-то ми може да издаде болничен за една седмица. Вчера взехме болничния и на него личната е измислила диагноза: Други увреждания на окото и придатъците му при болести, класифицирани другаде :lol:

Въпрос: на листа с препоръките ми пише да се въздържам от контактни спортове един месец. Какво са контактните спортове според вас?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #87 -: Януари 13, 2009, 15:58:50 pm »
Ани радвам се, че се чувстваш по добре.Още по бързо цялостно възстановяване, а за апартамента, не се кахъри. Здравето е най важно,без него ни работа можеш да вършиш, ни капаро за апартамент... :wink: Ще се справите и с жилището споко, сега нека първо се възстановиш и прогледнеш наново идеално и чисто, всичко друго се нарежда някак.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #88 -: Януари 13, 2009, 18:14:57 pm »
Контактни спортове-всички, при които има  досег с лицето ти.Не вярвам да ходиш  на кикбокс :P.(Аз за спорта първо питах,че при мене е разнообразие стилово,казаха  ми да забравя и всякакво напъване и тежестно   усилие.)
Всичко е минало чудесно, супер! Разтреперих се като четях за нормалното виждане после, и аз така-яяяя виждам часовника, яяяя виждам номерата на колите :P.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #89 -: Януари 13, 2009, 19:01:16 pm »
Ани радвам се, че всичко е минало добре и успешно!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #90 -: Януари 13, 2009, 19:37:40 pm »
 :bighug:
Страхотно:)Вече ще ме виждаш от Търново още като идвам в София:)

Радвам се, че си добре:)
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #91 -: Януари 13, 2009, 19:44:37 pm »
Ани, бързо възстановяване и все приятни неща за гледане ти пожелавам! :D
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #92 -: Януари 13, 2009, 20:05:49 pm »
Ани, бързо възстановяване. И наистина, нека само приятни неща да виждаш  :D

lb2f
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #93 -: Януари 14, 2009, 08:45:26 am »
Поздравления  :D
Радвам се за теб и ти пожелавам бързо възстановяване

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #94 -: Януари 14, 2009, 09:25:59 am »
Ани, много се радвам, че е минало добре :D
Бързо възстановяване!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #95 -: Януари 14, 2009, 10:35:53 am »
Контактни спортове-всички, при които има  досег с лицето ти.
А за да си дойдем на тематиката от сайта ни - имаш ли инфо как стои въпроса с въздържанието от сексуални контакти? Странно, че в любимия гугъл нямаше нищо по въпроса, а май не изгарям от желание да обяснявам във Вижън колко е важно да не изпуснеш овулация, която се появява два пъти годишно :wink:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #96 -: Януари 14, 2009, 11:06:43 am »
Ултра, много се радвам, че си добре. Желая ти бързо довъзстановяване и ти благодаря за подробния разказ!  :bighug:

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #97 -: Януари 14, 2009, 21:36:29 pm »
Браво, Ани! Честито да ти е новото зрение! Ти си смела жена!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #98 -: Януари 15, 2009, 12:44:57 pm »
Да дам малко текущ отчет на пети ден след корекцията ...
Имам усещането, че диоптрите пак почват да се вдигат. С лявото око определено не виждам много ясно, а с дясното виждам едни черни плуващи петънца.
Дано е преходен етап :?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #99 -: Януари 15, 2009, 13:43:21 pm »
 :crossfingers: :crossfingers:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!