0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #140 -: Март 29, 2008, 12:33:24 pm »
Гане и Перде, това с тръшкането и капризите е навсякъде. Оставям си я да се натръшка като и показвам и обяснявам ясно, че файда от това няма. Тя си се дере,пищи и премята , аз я гушкам с безизразен поглед все едно просто си седи и нищо не е станало и така. В един момент и писва да реве и спира и почва да си играе. Когато обаче съм ядосана, усеща че нямам нерви да се занимавам и продължава докато мине номера. Децата всичко разбират, усещат и са голями хитруши. Когато кажа НЕ, значи НЕ и сто баби в комплект да се и да се тръшкат с девойката компромис няма. А забележка за тръшкащо се дете прави само този, който е забравил какво е правило неговото или просто се прави на интересен в случая. Досега не съм видяла дете което да не се разсърди за нещо и да не се разреве и запремята.
Има в нас правила който се спазват стриктно.
1 Не се яде в цялата къща, ядем в стола за хранене. Щом слезе приключваме с яденето. Не я гоня и не се моля да се храним. Колкото иска толкова. Не е заслабнала 11 кг е :lol: И естествено каквото падне на земята не се яде!
2 Когато се качим в колата сядаме в столчето. Съпротивата е жестока и има моменти в който рева  е толкова силен, че хората на светофара се обръщат и ме гледат накриво. Само едно ще ви кажа- дреме ми. И да я извадя, тя иска на шофъорското място, нали се сещате че и на седалкката отзад да е пак ще се дере да иде отпред?
Свиркам си и си карам. Мъжа ми малко се опитва да развали дисциплината, но отнася скандала набързо и всичко приключва. Сега си знае и да се тръшка файда йок и настава тишина :lol:
3 В къщи цветятя не се късат. Свекърва ми много обича да къса цветя и да си топи във ваза, но сади само това дето се яде. Пресякох тази и страст още в зародиш, това което аз съм насадила расте сано и единствено в градината. Ако иска да къса да си сади. От инат почна и малката да учи. Докато си беряха зюмбюли, малката си хапна да провери как е и на вкус и късането приключи. Да не говорим, че има и отровни растения.
Това са трите неща за който компромис не правя и мисля, че за малката ще е голям плюс. Играем по цял ден, цапаме се, ровим се в пясъка, пръскаме се с вода, пускаме се по пързалки и катерушки, разхвърляме заедно играчките и цялата къща, но когато дойде време за почистване и събиране, Мони се вкючва активно. Събираме конструкторите в кутиите, играчките в кошарата, дрехите в чекмеджето, чинииките в шкафа(давам и пластмасови чиний за пикник да си играе).
Това е от мен за възпитанието и забраните, давайте и вие идей за възпитанието на непослушковците
Поздрави и целувки на дечицата :)
   :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #141 -: Март 29, 2008, 12:52:06 pm »
Досега не съм видяла дете което да не се разсърди за нещо и да не се разреве и запремята.

И аз така, съвсем нормално е, не трябва да си хабим нервите за такива неща, дето са естествени.
Симона отскоро започва да проявява подобни признаци, но виждам как зачестяват с развитието й, голям е имитатор, вече много неща разбира, иска да получи конкретни неща, тръшка се, все още мога да я позалъжа, но усещам, че и при нас скоро ще се разиграват подобни сцени и мисля, че това е нормално.
Лиде, и аз приветствам идеята да има правила, мисля че е по-добре не само за нас, но и за детето.
Аз също се опитвам да въвеждам някакви у дома, както има и неща, за които не се ядосвам и съм преценила, че не ми пречи, ако ги прави. Не ми пука, че си цапа дрехите, а и занапред все повече ще го прави - в крайна сметка пералнята е за това. Нека разхвърля и играчките. Но също се опитвам да създавам навици, че се спи в легълцето, че се яде в столчето, и аз съм я оставяла да реве, но е возена винаги в стола за колата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #142 -: Март 29, 2008, 15:20:16 pm »
Гане, нали вие имахте периоди на нощно будуване при Алекс? какво стана, отминаха ли? при нас в последната седмица имаше 3 нощи, когато се будеше към 3-4 часа и повече никакво спане. а снощи беше пълния кошмар - легна в 21, събуди се в 23 часа и рева и се дра до 4 сутринта. единственото, което го успокояваше, беше да гледа филмчета. 2 часа нон-стоп е гледал, просто не издържахме повече на безкрайното мучене и дране. и игнориране пробвахме, и носене на ръце, и храна, и бой - нищо не помогна. имам подозрения, че е свързано с ваксината Приорикс, която му сложиха преди 10 дни.

baksisa, да, има ред на изникване на зъбите, но не е задължителен. обикновено изникват първо долните средни 2 резеца, после съответните им горни другарчета, после останалите 2 горни и долни резци, после предкътници, кучешки, кътници.

manhattan, Мартин яде риба за сефте на година и половина - хареса я веднага. при него също напоследък има отлив от пресните плодове - преди обожаваше да гризе парчета ябълка, а сега не ги иска. хлеб ни дай на нас...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #143 -: Март 29, 2008, 16:15:43 pm »
Здравейте. Ние сме болни. В четвъртък през нощта вдигна температура. Заведох я на лекар сутринта в петък, нямаше й нищо. Нослето потече бистри сополки. Изписаха ни лекарства за мазане на венците /изкарва кучешките зъби/ и Септадин за всеки случай за гърлото. Да, ама нощес отново вдигна Т., айде пак Нурофен. Преди малко се върнахме от докторката. Вече нослето й е запушено и изкарва жълт секрет. На всичкото отгоре я е ударило и в очите, което се оказа конюнктивит. Вчера е имало детенце от нейната група със същата диагноза. Та сега се на капки, очна маз, други капки за нослето, за Т. И май се опитва и да кашля. :(
Отделно е кисела и не иска да седи при баба си, а като я вземе тя, почва да реве за мен.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #144 -: Март 30, 2008, 00:45:46 am »
Мдаам, нямам нищо против да се тръшка, ама да е у дома, защото тук няма шега, ще ме арестуват за това, че го малтретирам. Направиха ми вчера забележка и ме обвиниха, че го бия на публично място без да съм го докоснала.
За правилата - ние също имаме такива - не се яде извън стола, не се возим извън стола, спи се само в креватчето, къпем се в определен час, яде се в определени часове, но от скоро нито едно от правилата не работи. Само като се ядосах и откарахме цял ден без телевизия. Оказа се, че може да си играе тихо и кротко с 4 магнита и краката на един стол. Само че забелязвам в него някаква агресия и се притеснявам. Тази вечер няколко пъти удари едно приятелско момиченце, ей така без нищо :? Блъска я с юмруци и дори обясненията, че това е аучи, не му направиха впечатление.
Джам, от време на време се буди, но за съвсем за кратко. Наскоро имахме такива периоди,заради кашлица - будеше се и не искаше да заспи и почти нищо не помага. Мога само да те успокоя, че това преминава, друго идва. Ще го израсте, при нас така се получи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #145 -: Март 30, 2008, 07:17:46 am »
Благоаря ви за отговорите,дано наистина се окажат зъбки,а не нещо друго.
Снощти за първи път го къпах самичка(нали таткото е болен и го изпратихме в свеки),проблеми с къпането нямаше,но докато му приготвя нещата за къпане ,той пищя така силно (свикнал е през това време да го събличам и да правим гимнастика),че съседите започнаха да тропат отгоре.Дано тази вечер е по-спокоен,а и с това часово време как ще свикнем.!
*
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #146 -: Март 30, 2008, 11:05:19 am »
Мдаам, нямам нищо против да се тръшка, ама да е у дома, защото тук няма шега, ще ме арестуват за това, че го малтретирам. Направиха ми вчера забележка и ме обвиниха, че го бия на публично място без да съм го докоснала.

Е това пък как и защо - след като не си го била как някой те обвинява, че си???
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #147 -: Март 30, 2008, 11:18:26 am »
Ааа Цвети така е - даже и нищо да не му правиш, ако то се развика, че го бият направо не ми се мисли :?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #148 -: Март 30, 2008, 12:13:20 pm »
Мдаам, нямам нищо против да се тръшка, ама да е у дома, защото тук няма шега, ще ме арестуват за това, че го малтретирам. Направиха ми вчера забележка и ме обвиниха, че го бия на публично място без да съм го докоснала.

Е това пък как и защо - след като не си го била как някой те обвинява, че си???

Цвети, тя историята е дълга и много се ядосвам като мисля за нея, но накратко - тук немците ако ти пищи детето, решават, че го биеш. Та моя хубостник в петък се тръшка и рева кански на центъра на града и понеже бях минала в една малка улица, да не ни слуша половин Мюнхен, опитвайки се да го приспя и люлеейки го на ръце, приближава се някаква дама и казва - вие защо го биете. Казвам не го бия, просто е уморен и му се спи, затова реве. Не, вие нарочно сте се скрили тук, за да може да го набиете на спокойствие. :x Та така, за малко да ме арестуват заради неговия пубертет. Тук ако решат, че малтретираш детето - нямаш много шансове да се отървеш. иди доказвай, че нямаш сестра :x Затова ме е страх от този пубертет, че като нищо може да ме тикнат в затвора или да ми го вземат. :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #149 -: Март 30, 2008, 13:04:31 pm »
Леле, Гане, вярно било, че едва ли не постоянно те наблюдават кога ще сгафиш да не наклопат и обвинят... По тяхната логика, в БГ щеше да има само женски затвори.
Ние вече сме на антибиотик. Няма спирка тая температура, отделно кашля от снощи. Таткото ни каза, че за тая година достатъчно била ходила на градина. :(
*
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #150 -: Март 30, 2008, 13:11:45 pm »
Е стига бе. Ми техните деца не се ли тръшкат, не се ли изнервят, когато са уморени, спи им се, нещо ги заболи??? Все пак има толкова много ситуации, в които детето реве без особена причина, просто за спорта и дори и самото то не знае защо реве - ето,например, вчера излязохме малко на слънце с количката, Симона беше в хубаво настроение, пя си и бърбори по пътя, но в един момент - не знам, просто и доскуча ли, какво (беше нахранена, наспана и т.н.) почна да си мрънка, при което аз - след като се уверих, че нищо не я боли, притеснява, поговорих и малко със спокоен тон , дадох играчка и т.н, продължих да си бутам количката. Мрънкането обаче все повече се засили, премина в плач, рев, дране - ами то някак си се усеща и аз знаех, че нищо й няма, просто нещо не й е кеф и се набира все повече да реве и накрая 100% сама не знаеше защо го прави. Пред блока вече се дереше яко, а като влязохме във входа направо кънтеше. Прибрахме се у нас, свалих я от количката, порева, порева и тръгна доволна да си нагледа играчките, след 2 мин вече играеше и се хилеше, все едно нищо не е било.
Та мисълта ми е - аз смятам, че такива настроения е нормално да ги има, рев за нищо, тръшкане  и т.н. (при по-голямо дете де, не бебе на 3мес) - и как ей така е решила, че го биеш??? Тез германчета никога ли не реват бре?
*
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #151 -: Март 30, 2008, 18:49:27 pm »
Здравейте момичета от нас.Тъкмо се бях видяла в чудо с това нащо захранване въпреки добрите стъпки в първите дни ( мойта госпожица не искаше нищо повече от 1-2 лъжички )и мислех да искам съвет и днес разбрах, че бебка не иска да яде от лъжица а да пие от чаша.Разредих с вода пасираната ябълка и така си изпи цялото количество, половин ябълка.Не знам дали е правилен този метод ама вече седем дни не успявах да увелича количеството камо ли да заместя хранене.Ще се радвам на мненията ви.Иначе последните дни почна да заспива през деня само след като посуче палко на гърдата.До сега не го е правила.Нещо е нервничка но няма видима причина освен въпросните зъбки може би.Поздрави.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица с повече слънце 24.03-30.03!
« Отговор #152 -: Март 30, 2008, 22:51:45 pm »
Лекси, Цветенце, така е тук - дебнат те да не би да тормозиш детето си. Въпреки че явно не е както трябва, защото има в последно време много случаи на детски тормоз, при който не са направили нищо. Обикновено се обаждат жени, които не са женени даже. Те са най-досадни. Децата им рядко се тръшкат, не знам защо е така. За рева - реват, но много малко се търкалят по земята или да се дерат така, както съм виждала в България. Не знам как го постигат :? А за решението - просто е видяла, че го държа притиснат до мен и понеже той пищеше е решила, че съм го била и нарочно съм се скрила, че да може да си го бия на спокойствие. А той пък като видя, че има някой да го защитава ревна двойно :x Просто кошмар понякога :(
« Последна редакция: Март 30, 2008, 23:41:14 pm от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю