0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #140 -: Март 20, 2008, 10:43:17 am »
За мен беше изключително важно педиатърът на детето да е със специалност педиатрия, а не GP с профил педиатрия. Държах да се занимава само с деца, а не да чакам в поликлиниката барабар с бабите. Моята лична GP е и педиатър, но не записах детето при нея, защото имах преки наблюдения върху хигиената и методиката на работа.

За бебетата с АД: Тихичко да се похваля, че явно израснахме дерматита, както много източници твърдяха. Чела съм, че ако до годинката се овладее АД и не хронифицира, след това отшумява.
Миналата седмица мазах Симеон за пръв път от половин година със слънцезащитни кремове по лицето и не направи реакция към нито един от тях. Кремовете са на Чико, Мустела и Фито. Към всеки един от тях миналото лято праеше реакция и му излизаха огромни червени екземи с грапави краища по бузките. В момента има само една стара екзема на ръчичката, която от 2-3 седници вече е с цвета на тялото и грапавината намалява. Ще докладвам ако има промяна след експериментите.

Въпрос: Дълго задържащи се синини на какво се дължат? Убедена съм, че не е нормално една и съща синина да не минава 2 седмици. В момента има 6 на краката, 1 на челото и 1 на гърба. Какво да изследвам?

Друг въпрос :lol: Не кърмя от 1 година, а понякога имам все още спонтанно изтичане на кърма без стимулация. Какви бяха нормалните времеви граници да се случва това? Никакви други оплаквания от рода на болки, тежест и т.н. Консултирала съм се с лекар - твърди, че е нормално, ама да питам и вас :P


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #141 -: Март 20, 2008, 11:02:45 am »
Все забравям да споделя опит:
Не вземайте храна от кухня Джуниър меню! http://juniormenu.com/
Отвратителна е! На външен вид изглежда добре - гъста, голяма количество, има и парченца да дъвчат по-големите. На вкус и мирис обаче е отврат. Първата седмица Симеон яде само 2 пути и то със зор. реших, че може да е временно, направих рекламации 3 пъти и реших да им дам шанс още 1 седмица. Ами пак същия отврат е! А аз не съм претенциозна, всичко си ям. Но техните манджи просто са гадни, не знам как да ги опиша - миришат лошо и хем са безвкусни, хем използват една и съща комбинация от подправки, която прави всички манджи да изглеждат еднакви на вкус - и супи, и постни, и риба, и пиле, и свинско - всичко е с еднакъв гаден вкус. Идея си нямам коя е подправката, а аз претендирам да съм познавач :? От тяхна страна реакцията беше - да съм си добавяла сол и краве масло като било безвкусно 8O
Симеон реве само като им види кутийките. Давах му от манджите на бабите му - яде си ги с апетит, не е проблемът при него. После на детската площадка разбрах, че не съм само аз с такова впечатление.

Сега ще пробваме http://mamalusi.hit.bg/, ако и тя не ни устройва се връщаме на държавната.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #142 -: Март 20, 2008, 11:16:56 am »
Милена, и нашата лична има специалност детски болести и за това и Ели записахме при нея. Но тя си има частен кабинет и не работи в поликлиника и има стая отделно за бебета и деца. До сега колкото пъти сме отишли веднага ни приема независимо колко хора чакат...

Снимките са страхотни, личи че всички сте си изкарали много хубаво! :)

Като сте почнали темата за детската кухня, на каква възраст може да се запише детето, става въпрос за държавната? То не че сме прояли още всичко, но така информативно да науча...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #143 -: Март 20, 2008, 11:25:07 am »
Ето ги и нашите зоо снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=19496&AlbumId=113503

Обаче и аз не съм правила селекция - сори :wink:
В очакване ....
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #144 -: Март 20, 2008, 11:45:57 am »
Страхотни са снимките. Прекрасни бебета, усмихнати родители -какво повече му трябва на човека, за да си осмисли работния ден!  :D Имам удоволствието част от тях да ги познавам лично.
По отношение на личната лекарка на детето -нашата като ни я препоръчаха смятах, че е само педиатър, но се оказа, че  работи и с възрастни. По принцип аз много рядко водя Мия при нея, консултациите са отделени уж в отделно помещение, но се случва и там да влизат разни баби да я питат как да си пият лекарството. За всичко по-сериозно ходим при частната ни педиатърка.
Ултра, по отношение на синините, мисля, че си е до кожа. Аз примерно имам много тънка кожа и ми излизат синини буквално от нищо, много често въобще нямам спомен да съм се удряла, а пък синината е сериозна. Мажа с мобилат и минават много бързо. не знам обаче при децата какво може да се приложи.
<br />[link=http:
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #145 -: Март 20, 2008, 11:49:05 am »
Благодаря ви за споделения опит и мнения.
Нашият GP не работи в поликлиника, а си е в отделен /частен/ кабинет, но не е педиатър. Там майки с деца винаги влизат с предимство, пеше го вратата, а и аз съм ставала свидетел на това.
Така или иначе, ще си ползвам и неонатоложката. От друга страна, наблизо до нас има детска консултация с трима педиатри. Абе, ще сондирам и мнения на приятели.

Още веднъж ви благодаря.

Ултра,
по въпроса за синините. Ами и аз съм така, от как се помня - много дълго ми стоят и трудно минават. И мъжа ми се чуди с мен. Така например, паднах на 06.03. Е, днес е 20ти и все още съм с насинено лице и коляно, а на ръката мина. Мазах с троксевазин, после с лиотон 1000 гел, все тая. На ръката пък още имам синина от абоката, който бе свален на 04.03. От друга страна, много лесно ми излизат синини - малко да се ударя и готово.
Ултра,
Това не трябва да те притеснява в никакъв случай. Не е нищо страшно - въпрос на организъм. Спокойно!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #146 -: Март 20, 2008, 12:24:40 pm »
А, аз съм същата, не съм се притеснила особено, просто ми се иска ако е важно, да направя каквото е необходимо за детето :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #147 -: Март 20, 2008, 13:36:29 pm »
Страхотни снимки!!! Само дето не знам кой-кой е...
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно! Целувки на всички сладурчета от кака Дара!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #148 -: Март 20, 2008, 13:42:51 pm »
Дара я записах на кухня, когато я захраних и с глутен - на 7м. Там без да искам я захраних и с прясно мляко... оказа се, че кремовете ги правят с такова. Слава богу реакции нямаше... Сега ту сме на кухня, ту аз готвя - сменят персонала непрекъснато и понякога храната е отврат
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #149 -: Март 20, 2008, 15:08:31 pm »
Ку-ку по средата /или вече в края/ на седмицата и от мен.
На сестра ми малката е с двойна бронхопневмония и я оставиха в болницата :(
Ние сме готови с изследванията, докторката й каза, че са ок. Поне тези от ХЕИ-то са чисти. Айде, моля, да погледнете и вие кръвта и да си кажете мнението:
wbc 13.6 /4.5 - 10.0/
rbc 4.20 /4.00 - 6.00/
hgb 127 /120 - 180/
hct 0.332 /0.350 - 0.600/
Надявам се в понеделник всичко да мине спокойно.

Гери, аз много съжалявам, че при нас нямаше кухня, за да я запиша. Нямам представа как стои въпроса с възрастта, но пък като проядете всичко след месец-два, можеш да я запишеш спокойно. Стига да е добра храната и готвачките :D

*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #150 -: Март 20, 2008, 15:22:12 pm »
Ауууууу невероятно зареждащи и развеселяващи снимки на  малките :sunshine:
Гледам пофесор Никола  :wink: на Фуси си има компания, но не знам най кой е.Е имам съмнения ама са си мои. :wink:

Тони-бой днес претърпя първата си по сериозна контузия от игра, та чак ходихме спешно при чичо доктор. Доста се уплашихме всичките, но слава богу вече всичко е ОК и мога да разкажа спокойно. Моля ви се, мойто диване откри "топлата вода" тоест, че може да се катери на по високи места и да скача, е скочи обаче на криво.
Падна изпищя с възможно най ужасяващият писък, аз го хванах за ръцете и изправих, последва неистов рев, ама рев ви казвам. Точно както с крачето, дето му се схвана от четвъртият Пентаксим. Незнам аз кво се случва, почвам да го успокоявам, брех това дете не се утешава ами още по силно и давещо реве.Гледам ръката не я мърда и виси една такава отпусната, айде обаждам се на държавната лична на Тони. И да ви се оплача ми вика, аз съм на работа сега, обаче има много хора и едни графици тлябва да правя, по добре ела следобяда, но не по късно от 4 ч. Ама как следобяда бе викам, немога го оставя така това дете и почвам да викам и аз вече по тел., кандиса и вика ми добре айде елата, ще ви напиша направление за ренген. Не можах да изтрая аз такова отношение и отидох в частната поликлиника. Ортопеда му намести ръчичката и сега спинкаме сладко,сладко. То след двучасов рев и аз ще спя сладко.
Та имахме изместена лакътна става, често се случвало, ако това може да е успокоение.

На детска кухня записах Тони на 9 м. и половина, спрях го след два месеца, получи на два пъти гастроентерит. Записах го отново след 5-6 месечна почивка и засега нямаме ядове.Готвя за уикенда и понякога за вечеря.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #151 -: Март 20, 2008, 15:26:38 pm »
Като сте почнали темата за детската кухня, на каква възраст може да се запише детето, става въпрос за държавната? То не че сме прояли още всичко, но така информативно да науча...
В нашата долната граница е 10,5 месеца. Аз очаквах да чакам месеци, а по някаква случайност ни взеха веднага. Обаче имаше период от 3-4 месеца, в които ядеше комбинирана храна -някои неща от кухнята, а други на пюрета. Тогава още не бях захранила със свинско, домат,боб, леща, зеле, мляко, белтък -то повечето се въвеждат и след годинката, де. Според мен тази долна граница просто не отговаря съвсем на начина на хранене на 10 месечно бебе, поне според онова което съм чела и спазвала. Обаче има големи разлики в различните кухни, най-добре да се провери на място.
<br />[link=http:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #152 -: Март 20, 2008, 16:02:55 pm »
Здравейте момичета, много сте хубави всички на снимките, аз къде с досещане, къде понеже познавам някои от вас, успях да се сетя кой кой е.
при нас тази седмица е Великден и се почива 2 дена, та ние ще правим първия голям преход с децата, отиваме на гости на наши приятели в Монтреал -600 км с кола, на половината път ще спрем, за да видим други приятели в друг град.

Правихме прощъпулник на децата, малко късно де ;), но важното е, че стана весел празник, Антъни взе фотоапарата/като за фотомодел/, а Боби отверката/като Тати/ :lol:
Ами това е от нас,

Целувки на всички, малки и големи
Здрави дечица, здрави родители и много бременни

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #153 -: Март 20, 2008, 16:32:54 pm »
Момичета, все ми се струва, че тук някъде се обсъждаше някаква традиция за 40-ия ден на детето, някакво женско събиране май беше...Дали някой може да ме ориентира коя е въпросната тема или да ми каже за какво става дума, ако знае...
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #154 -: Март 20, 2008, 16:44:15 pm »
Перде, целувки за Тони бой  :balk_21:
Дори и да имаме  разминавания в схващанията за някои неща с нашата педиатърка винаги, когато се е налагало при спешни ситуации, се отзовава - дори и да не е на работа, а и в по - късните часове съм я притеснявала - все ще ми даде насока някаква какво да правя или къде да отида. За повече  не мога и да искам - то и без това за ваксини и захранване де що има съм изчела и така се допълваме :wink:
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #155 -: Март 20, 2008, 18:04:54 pm »
Милена аз процедирам по-този начин-
Личната ни лекарка по-случайност е педиатър!
Избрах нея-ваксини, консултации и прочие направления, ако се налагат!
Но водя Митака и в болницата в която се роди при Неонатоложката която го пое след раждането!

Мише, как ходиш при д-р Масларска? просто на консултация или ако има някакъв проблем? ние досега ходихме щото трябваше да ни правят трансфонтанелна ехография, трябваше да се проследят някои неща. вече всичко е наред и не е необходимо да ходим за това. но се чудех просто на консултация може ли да се ходи при нея? виждала съм и по-големи бебета там, но не знам за какво са :)

иначе избрах педиатърка в квартала, да е наблизо. готина е жената, доволна съм. само дето твърди, че трябва да захранвам Емо на 3 месеца, щото кърмата вече не била достатъчна. е, аз не споря, но смятам да правя каквото аз сметна за добре, а за захранването имам друго мнение :)

много благодаря на всички за мненията за сухата кожа. почнах да мажа Емо с мустела стелатопиа, че такова имам вкъщи, и мисля, че има подобрение. надявам се да се оправи за 2-3 дни.

а пък на Емо от пентаксима му се появи бучица на ръката. правим компрес с риванол по съвет на педиатърката, но не изчезва. иначе вече не го боли. ваксината я сложиха в петък, т.е. преди 6 дни. дали е нормално? нещо друго за мазане?

снимките са много хубави, личи си, че много добре сте си изкарали. надявам се на следващата среща да дойдем и ние :)

*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #156 -: Март 20, 2008, 18:08:29 pm »
Оооооооооооооооооооооооооооооооооох горкото Тони  :(

Ама вие знаете ли как боли извадена ръка от ябълката - ЗВЕРСКИ! Аз съм ветеран във ваденето на ръце. Това е първият ми напълно ясен съзнателен спомен - била съм две годишна и малко - още помня, болката де. После направо си бяхме абонирани за Пирогов - поне 6 пъти съм си вадила ръката.

ааааааааааа чак ми се доплака. Перде - купи някаква подаръчна утеха на горкото джудже  :wink:
В очакване ....
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #157 -: Март 20, 2008, 18:08:49 pm »
а пък на Емо от пентаксима му се появи бучица на ръката. правим компрес с риванол
Пипи, Пентаксима се бие в крачето.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #158 -: Март 20, 2008, 18:10:20 pm »
Наде, съжалявам че и това е трябвало да преживеете
Цвети, как е нашата слабост, оздравя ли напълно
Мда, бе, Пипи, как така Пентаксим в ръката, вече е забранено поставянето на ваксини където и да е било, освен в крака  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #159 -: Март 20, 2008, 18:27:11 pm »
Благодаря, за инфото за кухните! :)

Перде, горкият Тони, дано не се повтаря, ама то юнак без рана неможе, само да не са сериозни.

Пипи, на нас и 3-та Пентаксима в крачето поставиха...

Ани4ка, става въпрос за така наречената "пита". Ние я пропуснахме, но ще наблегнем на кръщенето ;). Иначе, се ходи на църква и се чете "чиста молитва" за майката и бебето, а в къщи се събират само жени, прави се пита и се подаряват разни неща на бебето. Пусни на гугъл или тук в търсачката ще има повече подробности.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!