0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #80 -: Февруари 10, 2006, 02:51:06 am »
Star, дай ми референтни стойности моля те! Правила съм преди време изследвания в Цибалаб мисля че може да им се има доверие в това отношение.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #81 -: Февруари 10, 2006, 02:58:18 am »
Цитат на: FreshBreeze
А бихте ли казали кое е най-доброто изследване за мъжа?


Ми Фреши значи статията която по-горе съм пуснала важи както за жените така и за мъжете. Преди време правихме на моя мъж изследвания за хламидия и микробиология като му взеха намазка от канала с едно тампонче. Междувременно и кръвни сме му пускали. Той каза че е неприятно но не е болка за умиране това с тампончето. От всичко което съм изчела до тук стигнах до извода, че за да си 100% сигурен в резултатите трябва да си направиш и кръвен и  PCR. И въпреки това гаранция за грешка няма. Но ако кръвните са ти отрицателни не виждам смисъл от PCR. Затова пък ако са близо до референтните стойности трябва да се помисли и за втория вариант за да се види как стоят нещата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #82 -: Февруари 10, 2006, 11:42:42 am »
Цитат на: Starlet
Star, дай ми референтни стойности моля те! Правила съм преди време изследвания в Цибалаб мисля че може да им се има доверие в това отношение.

какво е референтни с-сти? Аз нали написах някакви?Те какви са? В смисъл така ми пише на листа от изследването?????Дето ги описах ??? :?:  :oops:
съмнение за хламидии
« Отговор #83 -: Февруари 10, 2006, 14:09:31 pm »
Старлет, мерси. Аз съм правила два кръвни преди време, 0:0. Мъж ми прави също преди време - 1 (0?) :16, което казаха, че е гранично. Сега скоро ходи да си прави микробиология на еякулат и му поръчах да пита в лабораторията (кандиларов) дали се прави директен тест с еякулат, щото нямах време да поразпитам как се прави директния. На него му казали, че по-добре е със секрет от уретрата, ама можело и еякулат, той се съгласил и олекнал с 50 лева :?  Та се чудя от еякулат меродавно ли ще е.
Аз също скоро си пусках микробиология и питах лекаря дали да се ни пусна и аз един директен тест, щото не съм правила отдавна, той вика може. От клиниката знам, че ги пращат в Цибалаб. Сега да разбирам ли, те този тест ще е PCR, или трябва изрично да кажеш, че такъв искаш. Кой колко струва?

Мерси :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #84 -: Февруари 14, 2006, 00:52:32 am »
Малеееее чак сега виждам постинга ти Фреши  :balk_132: . Аз доколкото знам все още наричат тук директен тест точно микробиология а не на PCR-а. Преди време тук някъде из форума ама в друга тема стана на въпрос за цените и тогава питах по телефона в Цибалаб и ми казаха, че правили PCR ама само в определени дни от месеца и струвал 135 лв.  8O отивам аз при моята докторка при която си ходех преди в частната и клиника и тя ми вика ми той струва към 30 лв.  8O , та в крайна сметка някое от момичетата писа че струва в Александровска 29 лв. Трябвало е да пита твойто момче дали става въпрос за ДНК или за микробиология директен тест. За микробиологията директен тест немога да ти кажа цена, но за ДНК-то това е цената около 30 лв. А за това дали има значение от къде се взема материала, по принцип има ама то ако има хламидийна инфекция в по-напреднал статий и в еякулата ще се намерят гадините. А и директния тест микробиология е надежден, доколкото там влияе само човешкия фактор и с колко качествени реактиви работят в лабораторията. Пиши какво става после ако искаш и на лични. Явно темата ми е била маркирана като прочетена защото случайно се загледах че си писала последно ти.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #85 -: Февруари 14, 2006, 14:39:57 pm »
Старлетче, мерси :D
Ето сега конкретните резултати, объркваницата ми стана пълна :?  Ще помагате, които сте навлезли в темата по-дълбоко, ОК?

Значи, моите изследвания от Цибалаб:
Микробиология - 1. Не се изолират аеробни патогенни микроорг.2. Не се изолира Candida spp. 3. Микроскопски препарат за влагалищна чистота - Много лактобацили, умерено количество епителни клетки, голямо количество левкоцити, при преценка суспектни данни за трихомони - ще се прави явно нов тест за трихомони, аз си мислех, че като кажеш микробиология, се подразбира, че ще гледат и за трихомони, ма не било така, поне така ми каза човекът, който вдига телефона в Цибалаб - бил си отделен тест??
Chlamidia ДНК - PCR тест - отрицателен. Този тест струваше към 30 лева.

Обаче, при мъжа ми, в Кандиларов, изследван еякулат:
Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен. Препоръка: Препоръчително е изследването да се извършва с уретрален секрет.

Коментари на лекари: "Ми как той ще има, ти няма да имаш, не е възможно. Къде ще ги търсим тия хламидии при теб, като сме взели секрет от канала и няма. "  "Искате да ви взема уретрален секрет? Тези тестове са много ненадеждни, кръвния също. Хламидията е особен случай, само 2-3 лаборатории правят надеждни тестове в София", едната била в Центъра по паразитни болести.

Дайте някакви идеи какво да мисля.
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #86 -: Февруари 14, 2006, 15:18:48 pm »
Фреши, разбирам объркването ти,...но това че хламидиите са `особени` и на 2-3 места са достоверни резултатите..Хм.
При мене теста първият, беше положителен-++, на мъжо-същото.Неговите 2 курса антибиотични  се тестуваха последовално с първата урина за деня.На мене беше с церв. секрет.На него след 2-рия курс теста/пак с урина/ беше ортицателен.После правихме секс без презерватив :oops: , а аз още не бях направила моята контрола.Направих контролата, отрицателно беше.Но тъй като ме глождеше накарах мъжа ми да направи отново-този път със уретр. секрет-отрицателно. Правили сме изследванията в Хибалаб, някъде в Обеля е./не съм сигурна в името/.Лаборатории-много, но от толкова `известна` да ти кажат така, че хламидията била особена..Бих те посъветвала мъжът ти да направи в друга лаборатория изследване за хламидии.
съмнение за хламидии
« Отговор #87 -: Февруари 14, 2006, 15:39:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze

Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен.


Добре де, този тест какъв вид е (според статията на Старлет и въобще) - директен, ДНК, за антитела като кръвния??

Също искам да питам:

Последно, може ли при единия партньор да има хламидии, при другия да няма?
И резултатите ни от кръвните тестове от преди време бяха при мен нула, при него гранични.
[/b]
Благодаря ти, Бени!







*
съмнение за хламидии
« Отговор #88 -: Февруари 14, 2006, 19:44:05 pm »
Здравейте!
И при нас борбата с хламидиите е многогодишна, а резултатите след куп изпити антибиотици -неясни. След първия прием на антибиотици резултатите при съпруга ми станаха отрицателни, а моите се влачат вече пет години все в пъти над нормата. Това явление лекарите ми обясняват със силата на имунната система, явно по-силната се справя бързо с проблема. Правила съм кръвни тестове за антитела и тестове на секрет за антигени. Последните тестове бяха за IgG - около 8 до 16 пъти над норма, а IgA - около 3 пъти над норма. Според доктора завишените стойност на IgA са индикация за активна в момента инфекция. Според друг лекар, обаче, IgM са индикация за наличие на активна инфекция и трябва да направя тях /само тях не бях правила/. Откриха ми и завишени стойност на някой автоантитела /не зная дали има връзка с резултатите?/.
В крайна сметка не мога да разбера какво става. Ако някой има мнение по въпроса и сподели, ще бъда много благодарна!
И късмет на всички!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
съмнение за хламидии
« Отговор #89 -: Февруари 14, 2006, 22:50:24 pm »
Аз също ще вметна,че в  следствие на хламидийна инфекция последва диагноза ...Двустранно запушени тръби , и двустранен хидросалпингс. :(

Но не отписвайте билките на Хлебаров.Аз и съпруга ми стигнахме до отрицателни резултати едва тогава,когато включихме към антибиотиците и тези билки.
Дори още си пазя комбинацията ,която сме използвали.
В действителност дълго време моите резултати бяха отрицателни , неговите положителни имали сме контакти месеци наред /без да допускаме,че той е все още положителен!/но аз повече не бях инфектирана.При него доста дълго продължи лечението дори ни казаха,че може и да се изградят антитела и ,че при това положение кръвните изследвания винаги ще са положителни без да има настояща инфекция.Но както ви писах по-горе  в действителност билките ни помогнаха да стигнем до отрицателните резултати.

Успех в трудната борба!

:rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
съмнение за хламидии
« Отговор #90 -: Февруари 14, 2006, 23:48:19 pm »
Лита, откъде могат да се купят тези билки и трябва ли предварително консултация с Хлебаров или те са в точно определена комбинация против хламиди?
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
съмнение за хламидии
« Отговор #91 -: Февруари 15, 2006, 20:00:30 pm »
Didia,

ние с половинката ги закупихме от офис на Хлебаров.Не сме правили консултация с него поради факта,че той  живее в друг град.Но в този кабинет работят специалисти и след консулт с тях ти предлагат съответна комбинация.Разбира се ако си от Бургас най-добре ще е да се консултираш с него.

Билките представляват малки пластмасови шишета бели на цвят с различни номера.Разреждат се с минирална вода.

Ако имаш други въпроси пиши!

Но пак ще  напомня,че освен билките сме приемали и  антибиотик Azatril.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #92 -: Февруари 16, 2006, 06:02:02 am »
lita


А къде се намира този офис?Аз съм от София?И каква цена са тези билки?
На мен лекарката ми изписа ИЗОПРИНОЗИН който започнах да пия 10 дни след като приключих с антибиотика /Азитрокс/ Това било имуностимулатор за имунната с-ма. А тези билки колко време се пият, защото имуностимулатора се пие около 17 дни /една цяла опаковка вътре са 5 бр блистера/
Също разбрах, че ако човек е със силна имунна система може и да не ги пипне тия гадини, както и Кандида напр. Има нещо верно в това.
Та за това я давайте да си засилим имунната с-ма и да си я поддържаме на супер ниво.Все пак това си е добре за целия организъм! :!:  :)  :idea:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #93 -: Февруари 20, 2006, 10:57:52 am »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: FreshBreeze

Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен.


Добре де, този тест какъв вид е (според статията на Старлет и въобще) - директен, ДНК, за антитела като кръвния??


Здравей Фреши! Аз приключих снощи със ските и вече съм си във вкъщи затова не съм отговорила досега. Този тест който са правили на момчето ти е като кръвния на основата на антигени те са си и написали хората, чудя се само защо са го излъгали предния път като са му вземали материал. Трябваше да отидеш с него, тои моят като тръгне да прави нещо сам все оплесква нещата. И направете един директен тест да речем във вирусологията. Честно казано напоследък не вярвам на лабораториите относно хламидията защото изкарват всяка двойка с проблем, а при това положение трябва да е обявена епидемия според мен. Ще поразгледам някои материали и ще пиша пак. Защо става така, че ти да нямаш а той да има хламидии
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #94 -: Февруари 20, 2006, 11:48:51 am »
Мерси Старлетче :D

Утре чакаме новите резултати на мъжкото - от Националния център по заразни и паразитни болести, ДНК тест щели да направят. Според резултата ще действаме нататък.
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #95 -: Февруари 21, 2006, 11:03:09 am »
Цитат на: FreshBreeze
Мерси Старлетче :D

Утре чакаме новите резултати на мъжкото - от Националния център по заразни и паразитни болести, ДНК тест щели да направят. Според резултата ще действаме нататък.


Какво стана Фреши? Пиши по-късно!!! Аз си мисля че всичко ще е наред с тези гранични резултати възможно е грешката да е в лабораторията
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #96 -: Февруари 22, 2006, 10:39:33 am »
Старлетче и всички други, помагайте сега :!:

На мъжкото тестът е положетелен 8O  8O  (само това пише  PCR- положителен).

Моят, както писах, от Цибалаб - PCR на цервикален секрет - отрицателен.

Сега съм повторила PCR-а, защото имах възможност на друго място - щял да е готов до обяд :?:  :?:

Да направя ли кръвен? Какъв по-точно да го поискам и къде ще ми препоръчате да го направя?

Лекарите казват, че било възможно аз да нямам. Вие какво мислите? При всички положения тая инфекция е на 3 години (ако предположим, че се хваща само по полов път). При мен тръбите бяха ОК на лапарото преди година.

Може ли да се прихване чрез басейн?

Мерси за отговорите :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #97 -: Февруари 22, 2006, 11:11:36 am »
Цитат на: FreshBreeze
Старлетче и всички други, помагайте сега :!:

На мъжкото тестът е положетелен 8O  8O  (само това пише  PCR- положителен).

Моят, както писах, от Цибалаб - PCR на цервикален секрет - отрицателен.

Сега съм повторила PCR-а, защото имах възможност на друго място - щял да е готов до обяд :?:  :?:

Да направя ли кръвен? Какъв по-точно да го поискам и къде ще ми препоръчате да го направя?

Лекарите казват, че било възможно аз да нямам. Вие какво мислите? При всички положения тая инфекция е на 3 години (ако предположим, че се хваща само по полов път). При мен тръбите бяха ОК на лапарото преди година.

Може ли да се прихване чрез басейн?

Мерси за отговорите :D


Фреши няма смисъл да правиш кръвен изчакай резултата от PCR-а. Възможно е при теб да няма инфекция, а при него да има. Възможно е и след прекарана от теб инфекция да си си изградила що годе имунитет и затова сега да са отрицателни резултатие. При всички положения обаче трябва да лекувате упорито тези хламидии при мъжа ти. Защото явно са тръгнали към хронична инфекция след като казваш че са от 3 години. Вие до колкото си спомням сте с мъжки фактор, както виждаш това е една от причините за него. Направо се чудя как досега не са ги откривали при него. От басейн могат да се прихванат хламидиите, както и по битов път.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #98 -: Февруари 22, 2006, 11:14:49 am »
Мерси Старлетче!

Преди около 3 години той прави кръвен тест - 1:16. Аз бях правила малко по-отдавна и беше отрицателен.
Добре де, може ли организмът да пребори сам инфекцията, без лечение? Щото аз като правих преди време кръвен, беше 0:0, тоест нямах никакви антитела, ако интерпретирам правилно.

А PCR може ли да стане за 4-5 часа готов? (Да не ме смотаха нещо в лабораторията днес)
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #99 -: Февруари 22, 2006, 11:26:14 am »
Цитат на: FreshBreeze
Мерси Старлетче!

Преди около 3 години той прави кръвен тест - 1:16. Аз бях правила малко по-отдавна и беше отрицателен.
Добре де, може ли организмът да пребори сам инфекцията, без лечение? Щото аз като правих преди време кръвен, беше 0:0, тоест нямах никакви антитела, ако интерпретирам правилно.

А PCR може ли да стане за 4-5 часа готов? (Да не ме смотаха нещо в лабораторията днес)


Даже 4-5 часа са много време. В русия ги правят и за по-кратък период ако нямат работа. Не се притеснявай не са го смотали с времето. А за това че при теб има отрицателни тестове вариантите са два. Първият е че сте се заразили между временно в периода между двата теста, а ти може би в следствие на лечение на нещо друго си пила антибиотик който е убил хламидиите и все пак организма си е създал имунна защита. А вторият е че все пак си носиш хламидиите и ти три години а имунната ти система въобще не ги разпознава за да им даде отпор. Кой от двата варианта е верен ще разберем след като излезе твоят PCR. Кой ти взе пробата за изследването Фреши? Защото това е страшно важно пробата да бъде взета от правилното място и по правилният начин.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!