0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ichi

съмнение за хламидии
« -: Януари 11, 2006, 19:53:05 pm »
Эдравейте аз съм нова във форума казвам се Ичи интересува ме какви трябва да са нормалните стоиности при изследване на хламидий като пробата е взета от шийката на матката а не е кравна проба         Благодаря ви предварително
*
съмнение за хламидии
« Отговор #1 -: Януари 11, 2006, 21:11:23 pm »
Здравей, Ичи! Предполагам, че става въпрос за PCR тест. При него няма референтни стойности. Би трябвало резултатът да бъде положителен или отрицателен, т.е. имаш или нямаш хламидия.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #2 -: Януари 12, 2006, 08:50:36 am »
На мойто изследване от Кандиларов пише:
CUT - OFF 0,480
интерпретация
<CUT - OFF - отрицателен
>CUT - OFF - положителен

Лично аз съм с CUT - OFF 0,294 и теста ми е отрицателен.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #3 -: Януари 12, 2006, 09:26:35 am »
Аз си правих изследване и вагинално и кръвно. На вагиналното изследване пишеше - резултат негативет т.е. нямам, но на кръвния ми излязоха предишните стойности за наличие. Което означава, че няма текущо развитие но има неизлекувана инфекция.
Препоръчвам ти да си направиш кръвен тест. Лично на мен това ми е проблем с който занимавах членовете на форума и по препоръките на един доброжелател плюс традиционното лечение с антибиотици, пия и от елексирите на Хлебаров.
Пожелавам ти да нямаш проблеми от този род.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #4 -: Януари 12, 2006, 10:16:36 am »
Според мен ако директния ПЦР е положителен, значи има текуща инфекция. Може и да бъркам де.
Незнам за хламидия колко ще помогнат елексирите на Хлебаров и въобще каквито и да било хранителни добавки.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 10:34:19 am »
Цитирам мнение на DARETA - цяла година е пила антибиотици и нищо и накрая пробвала 3 месеца с билките на Хлебаров и се оправила. Тя е взаимствала опита от жена която ги е приемала 4 месеца и се е излекувала.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 10:56:59 am »
Когато при положителен кръвен тест за хламидия в Кандиларов излязоха стойности от 1:32 IgG (при реф. стойности: отрицателен при <1:16), реших да направя и PCR (директен Днк) тест. Резултатът беше отрицателен. Доц. Конова ми обясни, че титърът 1:32 при IgG не може да се тълкува еднозначно за наличието на хламидиална инфекция, а резултатите от PCR теста са положителни в началото на инфекцията (около 20 дни), след което пак могат да са отрицателни, но хламидия да има. Поне така си спомням обясненията й.....


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 10:58:49 am »
Всеки има право на мнение. Не съм против билките, а против самозалъгването....
*
съмнение за хламидии
« Отговор #8 -: Януари 12, 2006, 11:12:15 am »
Аз също цитирам доктор Конова на която вярвам на 100%. Гинеколога при когото си правих изследванията се изсмя на твърдението ми, че въпреки че при тях се установява, че няма инфекция то все пак има.
Той каза, че това са останки от стара инфекция която и да я е имало при някакво лечение с антибиотици се е излекувала.
Значи аз отидох по принцип за преглед за бяло течение и за съмнение за хламидии и той не установява такова. Затова вярвам на доктор Конова , че при вагиналното изследване те не могат да хванат неизлекувана стара инфекция. Те установяват настояща такава.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #9 -: Януари 12, 2006, 11:47:12 am »
Цитат :  На вагиналното изследване пишеше - резултат негативет т.е. нямам, но на кръвния ми излязоха предишните стойности за наличие,

В отговор съм написала: Според мен ако директния ПЦР е положителен, значи има текуща инфекция.

Неразбрах къде е противоречието?
*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #10 -: Януари 12, 2006, 11:59:37 am »
Няма противоречие. Просто не можете да си представите, че аз след години откривам колко е важно това и искам да предупредя всички които този проблем да не приемат мнение , че щом от едното изследване са установили , че няма, значи няма.
Искам да установя контакт с жени, които са имали само този проблем и са успели да прекрачат голямата преграда, т. е. вече не са в този форум.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #11 -: Януари 12, 2006, 12:36:56 pm »
Цитат на: via
а резултатите от PCR теста са положителни в началото на инфекцията (около 20 дни), след което пак могат да са отрицателни, но хламидия да има. Поне така си спомням обясненията й.....


Честно това са абсолютни глупости. Няма такова нещо при PCR. Да не бъркате нещо да става въпрос за друг вид изследване.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #12 -: Януари 12, 2006, 14:55:26 pm »
Здрасти, Starlet!
Не, не става дума за друго изследване. Д-р Конова видя резултатите - и кръвните, и от директния тест (правен в кожна клиника при д-р Петрова и на който пише: Amplicor PCR Chl. trachomatis DNA (-) отрицателен). Не знам кое е вярно и кое не. Това разбрах аз от обяснението. И ми беше предложено да направя още едни кръвни изследвания, но този път комбинацията от IgG i IgA, за да стане ясно трябва ли нещо да се лекува или не. Ще се опитам да потърся по-подробна информация по спорния въпрос :wink:


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #13 -: Януари 12, 2006, 15:45:18 pm »
Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #14 -: Януари 12, 2006, 18:22:36 pm »
Цитат на: lady_11
Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ.


Ми и аз това казвам. Трябва ли вече сигурно за 10-ти път да обяснявам какъв е принципа на PCR теста? И всеки път пращам линкове към обяснението вярно че са на руски, но ще се хвана да ги преведа буквално па дано някой ги прочете. Пак казвам НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК, А ДА СИ ЗАРАЗЕН. Според мен май ще ти смъкнат в отгоре пари за изследвания. Но да уточня аз лично съм чувала само добри отзиви досега от д-р Конова дано това което коментираме да не се окаже вярно щото ще се разколебая да я посетя.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #15 -: Януари 12, 2006, 18:32:41 pm »
Старлет, доколкото разбрах аз и ти СМЕ НА МНЕНИЕТО НА ДР КОНОВА, тъй че посещавая я смело!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #16 -: Януари 12, 2006, 18:40:55 pm »
Lady_11, не искам да влизам в излишни спорове, обаче преди да твърдиш нещо така радикално е редно първо да прочетеш малко по въпроса и да се информираш!
По повод на "Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ" ти превеждам /доколкото мога от английски да направя съвсем точен превод/
"PCR теста от ендоцервикален секрет е базиран на ДНК разпространение на хламидия антиген, получен/взет от долния генитален тракт. Съществуват обаче доказателства, че Хламидия трахоматис може да персистира в горния генитален тракт въпреки негативния PCR резултат от теста от цервикса......Тези проучвания показват, че Хламидия трахоматис може да персистира във фалопиевите тръби в жизнеспособен вид за дълъг период, дори и след антибиотично лечение" ......"реактивирането на хламидията от горните гениталии може да настъпи при субфертилни пациенти с хламидиални антитела (показващи предишни инфекции), въпреки факта, че не може да бъде открит хламидийно ДНК в цервикса"и т.н  
Източникът е:
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/17/3/525


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 18:52:22 pm »
Добро утро, че хламидията може да си живурка във фалопиевите тръби, обаче смятам че серологичния тест е ненадежден за откриването й там.
Знаеш ли, не ми се спори повече с теб, като си толкова знаеща, лекувай се и помагай на остналите както можеш.
 
По отношение на : "Искам да установя контакт с жени, които са имали само този проблем и са успели да прекрачат голямата преграда, т. е. вече не са в този форум", мога да ти кажа , че има такива, които са прескочили.
Моя много добра приятелка е бременна вече в 6 месец. Хламидията и беше лекувана година - година и половина и забременя с положителен ПЦР тест. Приятелката ми е на 34 години.



С добри пожелания : Лейди 11
*
съмнение за хламидии
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 19:14:40 pm »
Lady_11, само вметвам, че мнението, излезнало от името на "гост" не е мое. Аз контактувам не само с хора, които са имали "само този проблем". Персонално се "срещам" с хламидията вече повече от 6 години и въпреки че две години е лекувана перманентно с какви ли не антибиотици, резултата беше двустранно непроходими маточни тръби, както и двустранен хидросалпингс и множество сраствания и т.н.  Просто казвам, че не може да се даде категорична оценка дали такава инфекция е излекувана или не е, каквото и да сочат тестовете.
Поздрави и добри пожелания и на теб :D


съмнение за хламидии
« Отговор #19 -: Януари 12, 2006, 22:01:54 pm »
Персонално се "срещам" с хламидията вече повече от 6 години и въпреки че две години е лекувана перманентно с какви ли не антибиотици, резултата беше двустранно непроходими маточни тръби, както и двустранен хидросалпингс и множество сраствания и т.н.  

Мдаа..., дами, така е. Моят случай е такъв. Години проверки с кръвен тест, пък гранични титри, пък незнам какво си, пък пиене на антибиотици, и уж сме се излекували и посе какво - лапароскопия, която доказа точно това, което е цитирано по-горе. Много много тъжно. От едната глупост сега ме чака ин-витро... Не знам къде съм сбъркала, ккаво не съм направила, но добре, че има такива дискусии. лошото е, че ги откривам прекалено късно :-(