0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ichi

съмнение за хламидии
« -: Януари 11, 2006, 19:53:05 pm »
Эдравейте аз съм нова във форума казвам се Ичи интересува ме какви трябва да са нормалните стоиности при изследване на хламидий като пробата е взета от шийката на матката а не е кравна проба         Благодаря ви предварително
*
съмнение за хламидии
« Отговор #1 -: Януари 11, 2006, 21:11:23 pm »
Здравей, Ичи! Предполагам, че става въпрос за PCR тест. При него няма референтни стойности. Би трябвало резултатът да бъде положителен или отрицателен, т.е. имаш или нямаш хламидия.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #2 -: Януари 12, 2006, 08:50:36 am »
На мойто изследване от Кандиларов пише:
CUT - OFF 0,480
интерпретация
<CUT - OFF - отрицателен
>CUT - OFF - положителен

Лично аз съм с CUT - OFF 0,294 и теста ми е отрицателен.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #3 -: Януари 12, 2006, 09:26:35 am »
Аз си правих изследване и вагинално и кръвно. На вагиналното изследване пишеше - резултат негативет т.е. нямам, но на кръвния ми излязоха предишните стойности за наличие. Което означава, че няма текущо развитие но има неизлекувана инфекция.
Препоръчвам ти да си направиш кръвен тест. Лично на мен това ми е проблем с който занимавах членовете на форума и по препоръките на един доброжелател плюс традиционното лечение с антибиотици, пия и от елексирите на Хлебаров.
Пожелавам ти да нямаш проблеми от този род.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #4 -: Януари 12, 2006, 10:16:36 am »
Според мен ако директния ПЦР е положителен, значи има текуща инфекция. Може и да бъркам де.
Незнам за хламидия колко ще помогнат елексирите на Хлебаров и въобще каквито и да било хранителни добавки.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 10:34:19 am »
Цитирам мнение на DARETA - цяла година е пила антибиотици и нищо и накрая пробвала 3 месеца с билките на Хлебаров и се оправила. Тя е взаимствала опита от жена която ги е приемала 4 месеца и се е излекувала.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 10:56:59 am »
Когато при положителен кръвен тест за хламидия в Кандиларов излязоха стойности от 1:32 IgG (при реф. стойности: отрицателен при <1:16), реших да направя и PCR (директен Днк) тест. Резултатът беше отрицателен. Доц. Конова ми обясни, че титърът 1:32 при IgG не може да се тълкува еднозначно за наличието на хламидиална инфекция, а резултатите от PCR теста са положителни в началото на инфекцията (около 20 дни), след което пак могат да са отрицателни, но хламидия да има. Поне така си спомням обясненията й.....


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 10:58:49 am »
Всеки има право на мнение. Не съм против билките, а против самозалъгването....
*
съмнение за хламидии
« Отговор #8 -: Януари 12, 2006, 11:12:15 am »
Аз също цитирам доктор Конова на която вярвам на 100%. Гинеколога при когото си правих изследванията се изсмя на твърдението ми, че въпреки че при тях се установява, че няма инфекция то все пак има.
Той каза, че това са останки от стара инфекция която и да я е имало при някакво лечение с антибиотици се е излекувала.
Значи аз отидох по принцип за преглед за бяло течение и за съмнение за хламидии и той не установява такова. Затова вярвам на доктор Конова , че при вагиналното изследване те не могат да хванат неизлекувана стара инфекция. Те установяват настояща такава.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #9 -: Януари 12, 2006, 11:47:12 am »
Цитат :  На вагиналното изследване пишеше - резултат негативет т.е. нямам, но на кръвния ми излязоха предишните стойности за наличие,

В отговор съм написала: Според мен ако директния ПЦР е положителен, значи има текуща инфекция.

Неразбрах къде е противоречието?
*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #10 -: Януари 12, 2006, 11:59:37 am »
Няма противоречие. Просто не можете да си представите, че аз след години откривам колко е важно това и искам да предупредя всички които този проблем да не приемат мнение , че щом от едното изследване са установили , че няма, значи няма.
Искам да установя контакт с жени, които са имали само този проблем и са успели да прекрачат голямата преграда, т. е. вече не са в този форум.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #11 -: Януари 12, 2006, 12:36:56 pm »
Цитат на: via
а резултатите от PCR теста са положителни в началото на инфекцията (около 20 дни), след което пак могат да са отрицателни, но хламидия да има. Поне така си спомням обясненията й.....


Честно това са абсолютни глупости. Няма такова нещо при PCR. Да не бъркате нещо да става въпрос за друг вид изследване.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #12 -: Януари 12, 2006, 14:55:26 pm »
Здрасти, Starlet!
Не, не става дума за друго изследване. Д-р Конова видя резултатите - и кръвните, и от директния тест (правен в кожна клиника при д-р Петрова и на който пише: Amplicor PCR Chl. trachomatis DNA (-) отрицателен). Не знам кое е вярно и кое не. Това разбрах аз от обяснението. И ми беше предложено да направя още едни кръвни изследвания, но този път комбинацията от IgG i IgA, за да стане ясно трябва ли нещо да се лекува или не. Ще се опитам да потърся по-подробна информация по спорния въпрос :wink:


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #13 -: Януари 12, 2006, 15:45:18 pm »
Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #14 -: Януари 12, 2006, 18:22:36 pm »
Цитат на: lady_11
Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ.


Ми и аз това казвам. Трябва ли вече сигурно за 10-ти път да обяснявам какъв е принципа на PCR теста? И всеки път пращам линкове към обяснението вярно че са на руски, но ще се хвана да ги преведа буквално па дано някой ги прочете. Пак казвам НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК, А ДА СИ ЗАРАЗЕН. Според мен май ще ти смъкнат в отгоре пари за изследвания. Но да уточня аз лично съм чувала само добри отзиви досега от д-р Конова дано това което коментираме да не се окаже вярно щото ще се разколебая да я посетя.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #15 -: Януари 12, 2006, 18:32:41 pm »
Старлет, доколкото разбрах аз и ти СМЕ НА МНЕНИЕТО НА ДР КОНОВА, тъй че посещавая я смело!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #16 -: Януари 12, 2006, 18:40:55 pm »
Lady_11, не искам да влизам в излишни спорове, обаче преди да твърдиш нещо така радикално е редно първо да прочетеш малко по въпроса и да се информираш!
По повод на "Бе момиче, няма спорен въпрос. При наличие на ОТРИЦАТЕЛЕН ДНК ТЕСТ - НЯМА НАЛИЧНА ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ" ти превеждам /доколкото мога от английски да направя съвсем точен превод/
"PCR теста от ендоцервикален секрет е базиран на ДНК разпространение на хламидия антиген, получен/взет от долния генитален тракт. Съществуват обаче доказателства, че Хламидия трахоматис може да персистира в горния генитален тракт въпреки негативния PCR резултат от теста от цервикса......Тези проучвания показват, че Хламидия трахоматис може да персистира във фалопиевите тръби в жизнеспособен вид за дълъг период, дори и след антибиотично лечение" ......"реактивирането на хламидията от горните гениталии може да настъпи при субфертилни пациенти с хламидиални антитела (показващи предишни инфекции), въпреки факта, че не може да бъде открит хламидийно ДНК в цервикса"и т.н  
Източникът е:
http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/17/3/525


*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 18:52:22 pm »
Добро утро, че хламидията може да си живурка във фалопиевите тръби, обаче смятам че серологичния тест е ненадежден за откриването й там.
Знаеш ли, не ми се спори повече с теб, като си толкова знаеща, лекувай се и помагай на остналите както можеш.
 
По отношение на : "Искам да установя контакт с жени, които са имали само този проблем и са успели да прекрачат голямата преграда, т. е. вече не са в този форум", мога да ти кажа , че има такива, които са прескочили.
Моя много добра приятелка е бременна вече в 6 месец. Хламидията и беше лекувана година - година и половина и забременя с положителен ПЦР тест. Приятелката ми е на 34 години.



С добри пожелания : Лейди 11
*
съмнение за хламидии
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 19:14:40 pm »
Lady_11, само вметвам, че мнението, излезнало от името на "гост" не е мое. Аз контактувам не само с хора, които са имали "само този проблем". Персонално се "срещам" с хламидията вече повече от 6 години и въпреки че две години е лекувана перманентно с какви ли не антибиотици, резултата беше двустранно непроходими маточни тръби, както и двустранен хидросалпингс и множество сраствания и т.н.  Просто казвам, че не може да се даде категорична оценка дали такава инфекция е излекувана или не е, каквото и да сочат тестовете.
Поздрави и добри пожелания и на теб :D


съмнение за хламидии
« Отговор #19 -: Януари 12, 2006, 22:01:54 pm »
Персонално се "срещам" с хламидията вече повече от 6 години и въпреки че две години е лекувана перманентно с какви ли не антибиотици, резултата беше двустранно непроходими маточни тръби, както и двустранен хидросалпингс и множество сраствания и т.н.  

Мдаа..., дами, така е. Моят случай е такъв. Години проверки с кръвен тест, пък гранични титри, пък незнам какво си, пък пиене на антибиотици, и уж сме се излекували и посе какво - лапароскопия, която доказа точно това, което е цитирано по-горе. Много много тъжно. От едната глупост сега ме чака ин-витро... Не знам къде съм сбъркала, ккаво не съм направила, но добре, че има такива дискусии. лошото е, че ги откривам прекалено късно :-(
*
съмнение за хламидии
« Отговор #20 -: Януари 13, 2006, 05:38:18 am »
Има нов антибиотик с много добри резултати, при лечение на хламидия. Пие се 1 път - 1g само. Казва се Zithromax  (azithromycin), но незнам дали го има в България.
съмнение за хламидии
« Отговор #21 -: Януари 13, 2006, 06:49:02 am »
Цитат на: do
Има нов антибиотик с много добри резултати, при лечение на хламидия. Пие се 1 път - 1g само. Казва се Zithromax  (azithromycin), но незнам дали го има в България.

Това е добре известният в България антибиотик Сумамед. Има го, но както виждаш - с друго търговско име ;)
*
съмнение за хламидии
« Отговор #22 -: Януари 13, 2006, 07:42:58 am »
Във форума не прочетох да се споменава за този антибиотик, та реших да се включа и аз  :wink:
 2bg
*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #23 -: Януари 13, 2006, 12:15:02 pm »
Лейди, доколкото разбрах твоята приятелка  се е лекувала година и половина от хламидии и забременяла с текуща инфекция.
 Колко време преди за забременее си е направила изследване ?
от miusli
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #24 -: Януари 13, 2006, 13:46:39 pm »
Цитат на: do
Има нов антибиотик с много добри резултати, при лечение на хламидия. Пие се 1 път - 1g само. Казва се Zithromax  (azithromycin), но незнам дали го има в България.


Това е немски или австрийски вариант на антибиотика не съм сигурна точно. Сумамеда е хърватски вариант на антибиотика. А българският вариант е Азатрил. Въпрос на марка и цени е избора. И трите съм ги срещала в България, че има и още други но сега не ми се изброяват. И активната съставка е навсякъде Аzithromycin. Аз лично съм пила Азатрил. Цената му беше почти наполовина спрямо Зитромакса и Сумамеда. За сравнение предните 2 струваха в тукашните аптеки 40 лв. а Азатрила някъде около 20 до 25 лв.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
съмнение за хламидии
« Отговор #25 -: Януари 13, 2006, 14:02:17 pm »
Цитат на: Anonymous
Лейди, доколкото разбрах твоята приятелка  се е лекувала година и половина от хламидии и забременяла с текуща инфекция.
 Колко време преди за забременее си е направила изследване ?
от miusli


Eдин месец след последната контрола е забременяла
съмнение за хламидии
« Отговор #26 -: Януари 13, 2006, 14:51:24 pm »
Цитат на: Starlet
 Аз лично съм пила Азатрил. Цената му беше почти наполовина спрямо Зитромакса и Сумамеда. За сравнение предните 2 струваха в тукашните аптеки 40 лв. а Азатрила някъде около 20 до 25 лв.

За две опаковки Сумамед (по повод на пневмония) платих 40 лв. Но пулмолога беше категоричен, че трябва точно Сумамед, а не нещо друго.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #27 -: Януари 13, 2006, 15:04:05 pm »
Цитат на: little_rabbit
За две опаковки Сумамед (по повод на пневмония) платих 40 лв. Но пулмолога беше категоричен, че трябва точно Сумамед, а не нещо друго.


Е, аз затова уточних че това са местни цени  :lol: . Но нещо не разбирам с тези уточнения. Защо точно Сумамед или Зитромакс изписват и държат да се пият точно те. Каква е разликата чела съм за Сумамеда и Азатрила разлики в помощните вещества не видях? Може ли някой да ми обясни?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #28 -: Януари 13, 2006, 15:07:55 pm »
Не знам, Старлет, мисля си обаче, че може да е сръвзано нещо с "качеството" на българските лекарства, примерно.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #29 -: Януари 13, 2006, 15:10:59 pm »
Цитат на: little_rabbit
Не знам, Старлет, мисля си обаче, че може да е сръвзано нещо с "качеството" на българските лекарства, примерно.


И аз това си помислих, ама доктора неможа да ми обясни като го попитах. Зе да ми мрънка нещо под нос и накрая ми каза да правя каквото искам  :lol: И аз си взех Азатрил като ми каза така  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    v1v1v1

съмнение за хламидии
« Отговор #30 -: Януари 13, 2006, 15:23:33 pm »
А някой вземал ли е Азитрокс?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #31 -: Януари 13, 2006, 16:48:25 pm »
Ами и то е същото като тези горе пак е azithromycin. Само че пък друга марка. То има много видове марки на azithromycin-на. И явно всеки лекар си има предпочитания.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    ichi

съмнение за хламидии
« Отговор #32 -: Януари 17, 2006, 20:00:01 pm »
благодаря на всички които са ми отговорили много сте мили
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
съмнение за хламидии
« Отговор #33 -: Януари 20, 2006, 09:21:28 am »
Аз пих Азатрил 2 месеца с Тинидазол,но за възпаление на матката.Надявам се,ако съм имала и нещо друго да съм се отървала и от него. :lol:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #34 -: Януари 20, 2006, 10:22:54 am »
Цитат на: aii
Аз пих Азатрил 2 месеца с Тинидазол,но за възпаление на матката.Надявам се,ако съм имала и нещо друго да съм се отървала и от него. :lol:


Ти може да си се оттървала да речем. Ама ако момчето ти не е пило а го е имал може да ти го е върнал отново. Това е така наречения ефект на пинк-понк топчето. Затова винаги се изследват и двамата партньори.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
съмнение за хламидии
« Отговор #35 -: Януари 20, 2006, 23:03:01 pm »
:( ЕЕЕЕЕЕ,да не дава Господ!!!!
Надявам се да съм добре,че напоследък само за хламидии слушам и доста съм се притеснила.А той също ли трябва да пие Азатрил,когато аз пия?Надявам се да не ми се случва,но никой не е застрахован.Той няма никакви признаци.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #36 -: Януари 21, 2006, 11:08:54 am »
Трябва да се изследвате и двамата това е. Само така ще разберете дали ги имате или ги нямате. По принцип при мъжете рядко се срещат признаци. Обикновенно ги носят безсимптомно. Ами оказва се че това е една от най-широко разпространените болести предавани по полов път точно заради това че в повечето случаи липсват признаци. Ако има хламидии ще пиете Азатрил, ако няма няма да пиете това е.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #37 -: Януари 21, 2006, 16:40:21 pm »
Ох и на мен ми откриха хламидии и вижте моля кво ми пише на теста който е кръвен:
Chamidid Trach-lgG  15АЕ под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 полож.
Chamidid Trach-lgM    2АЕ
Изписаха ми Суматит за три дни по едно по 0,500
Докторката каза, че било старо и съвсем малко са хламидиите....????Кво ще значи това? И също ми каза, че не винаги е задължително да го имат и двамата партньори, в смисъл, че единия може да има а другият не.Това се дължало на разл. организми как се справят с това чудо...? Как така?
А по време на лечението значи ли че трябва само с презерватив акта + оралния секс? И от орален секс може ли да се пипне тази Хламидия? И някой дали знае дали има ваксина срещу това нещо? Или пък нещо да се изпие веднага след акт бил той и орален?В смисъл нещо което да предотврати заразяването като се изпие веднага? Има ли такъв вариант за препазване? Щото все пак може да се ползва презерватив при полов акт, но за орален някак си не върви и там с презерватив?
Моля кажете? Много ще съм ви благодарна:))
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #38 -: Януари 21, 2006, 18:38:44 pm »
Цитат на: Star
Ох и на мен ми откриха хламидии и вижте моля кво ми пише на теста който е кръвен:
Chamidid Trach-lgG  15АЕ под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 полож.
Chamidid Trach-lgM    2АЕ
Изписаха ми Суматит за три дни по едно по 0,500
Докторката каза, че било старо и съвсем малко са хламидиите....????Кво ще значи това? И също ми каза, че не винаги е задължително да го имат и двамата партньори, в смисъл, че единия може да има а другият не.Това се дължало на разл. организми как се справят с това чудо...? Как така?
А по време на лечението значи ли че трябва само с презерватив акта + оралния секс? И от орален секс може ли да се пипне тази Хламидия? И някой дали знае дали има ваксина срещу това нещо? Или пък нещо да се изпие веднага след акт бил той и орален?В смисъл нещо което да предотврати заразяването като се изпие веднага? Има ли такъв вариант за препазване? Щото все пак може да се ползва презерватив при полов акт, но за орален някак си не върви и там с презерватив?
Моля кажете? Много ще съм ви благодарна:))


Значи положението е следното като ви гони толкова хормона ползвайте презерватив, ала без орален секс. Да, може да се прехвърли инфекцията в горните дихателни пътища. И по другия въпрос няма такова нещо като партньора да ги няма, а ти да ги имаш. Ако сте заедно и двамата ги имате въпроса е че той може да не ги преболедува, а само да ги носи. Това е разликата. Ваксина няма срещу хламидия, нито пък ще ти помогне каквото и да било нещо за пиене или жабурене. Това е, от тук нататък сама си прави програмата дали искаш или не искаш повторно заразяване.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #39 -: Януари 22, 2006, 15:28:12 pm »
Starlet, а как ще обясниш изследването че аз имам а съпруга ми не ?
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #40 -: Януари 22, 2006, 16:01:43 pm »
Цитат на: butterfly
Starlet, а как ще обясниш изследването че аз имам а съпруга ми не ?

Верно ли? И на мен докторката така ми каза, че не е задължително и двамата да имат!Било въпрос на организъм.
Ей хора на мен ми изписаха Сумамет, обаче аз като четох тук и като отидох в аптеката си взех Азотрокс, защото е по-евтин а компонентите и всичките съставки са едни и същи, но понеже оригинала като патент е Сумамет за това просто като го внасяме му плащаме патент и това го оскъпява, та другото е чешко но е пак същото обаче без да му се плаща патент!!!
Изписаха ми и имуностимулатор ама да го почна 10 дни след приема на антибиотика.Скъпичак е.45 и нещо лв.
А някой да ме светне защо следващата проба кръвна или с цитонамазка за хламидии се прави чак след един месец? Защо като приема на антибиотика е само три дни? Е това не мога да го разбера.Чак след месец????? :?:  :?:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #41 -: Януари 23, 2006, 10:21:16 am »
Цитат на: Star
А някой да ме светне защо следващата проба кръвна или с цитонамазка за хламидии се прави чак след един месец? Защо като приема на антибиотика е само три дни? Е това не мога да го разбера.Чак след месец????? :?:  :?:


Защото инкубационният период на хламидията е 20 до 30 дни. Така че ако не сте се излекували трябва да мине този период за да могат евентуално да бъдат засечени бактериите отново в организма. Иначе може да се получи фалшиво отрицателен резултат.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #42 -: Януари 23, 2006, 10:25:46 am »
Цитат на: butterfly
Starlet, а как ще обясниш изследването че аз имам а съпруга ми не ?


Ами лесно ще го обясня  :D Аз съм го обяснила малко по-горе ама явно неясно. Изследванията за хламидия кръвни са на основата на антигени. Така че ако съпруга ти има силен организъм на него ще са му нужни много по-малко антигени за да пребори паразита и при изследване те влизат в нормата. Скоро ще пусна една статия която превеждам доста интересна по темата там ще намерите може би всички отговори които търсите.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #43 -: Януари 24, 2006, 22:39:26 pm »
Дано най-после да намерим всички отговори за тази хламидия ,че ми омръзна вече едни да казват имаш,а други че нямам ама имам нямам пия си аз антибиотиците за по-сигурно.Starlet,ще пуснеш ли ако има и за това дали трябва да се проведе лечение и при двамата независимо от резултатите.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #44 -: Януари 25, 2006, 10:46:01 am »
Аз също не мога да разбера защо и мъжа трябва да приема антибиотици при условие, че на него резултата е отрицателен. На мен ми изписаха първия път Вибрамицин /100% със съдържание на доксициклин/ , след приема на половина от предписаното количество се обринах и го спрях.
При едновременно изследване след това - вагинално и на кръв се оказа, че от първото изследване нямам , а от второто - да, даже стойностите даже леко се бяха покачили. Сега както по-горе бях писала пия Азитрокс и билките на Хлебаров. Резултат в края на февруари.
съмнение за хламидии
« Отговор #45 -: Януари 25, 2006, 20:50:04 pm »
Miusli и на нас сега ни изписаха същия антибиотик макар че моите стойности са гранични само че ми изписаха и нещо за смучене не можах да разбера пък то защо трябва да се приема.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #46 -: Януари 27, 2006, 09:20:02 am »
Лекарството което се приема чрез смучене, сега не се сещам как се казваше, е на хомеопатична основа и е за засилване на имунната система.
съмнение за хламидии
« Отговор #47 -: Януари 27, 2006, 09:42:35 am »
Имунната система се подсилва заради силните антибиотици, които се пият, но само с имуностимулатори хламидиите няма да изчезнат.
Аз изпих количества/в 3 антибиот. курса/, пих разтворими витамини само.Но с антибиотиците шега не бива.Познавам жени, придобили гъбички при лечение на хламидии.А на някои хора силните лекарства просто не им понасят/като мъжа ми /.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #48 -: Януари 27, 2006, 09:45:14 am »
Цитат
Аз също не мога да разбера защо и мъжа трябва да приема антибиотици при условие, че на него резултата е отрицателен.
Лекуват се и двамата партньори независимо от резултата.
Цитат
Защото инкубационният период на хламидията е 20 до 30 дни. Така че ако не сте се излекували трябва да мине този период за да могат евентуално да бъдат засечени бактериите отново в организма. Иначе може да се получи фалшиво отрицателен резултат.

И след успешно лечение можеш да се заразиш отново при "фалшив отрицателен резултат" на партньора!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
съмнение за хламидии
« Отговор #49 -: Януари 27, 2006, 10:28:13 am »
Офф: Ще редактирам вече заглавието, че гледам тази тема се задържа, а пък тази правописна грешка ми боде все очите :lol:
Off:
« Отговор #50 -: Януари 27, 2006, 11:23:29 am »
Лали, ама ти не знаеш ли, че няма грешка?  :wink:

То така се брои: един хламидий, два хламидия  :lol:  :lol:  :lol:

Пък като са цяла армия са "хламидии"  :twisted:
*
съмнение за хламидии
« Отговор #51 -: Януари 28, 2006, 10:26:23 am »
Днес забелязах, че и от втория антибиотик - Азитрокс ,съм започнала да се обривам и сега се чудя дали във вторник да изпия и последните две хапчета по схемата, пък да става каквото ще. Тази алергия си я получам понякога и без да вземам антибиотик. Търся съвет.
съмнение за хламидии
« Отговор #52 -: Януари 28, 2006, 10:48:52 am »
Ми тва само д-р може да го прецени.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
съмнение за хламидии
« Отговор #53 -: Януари 28, 2006, 10:55:45 am »
Цитат на: miusli
Днес забелязах, че и от втория антибиотик - Азитрокс ,съм започнала да се обривам и сега се чудя дали във вторник да изпия и последните две хапчета по схемата, пък да става каквото ще. Тази алергия си я получам понякога и без да вземам антибиотик. Търся съвет.

Алергията е заболяване на имунната система, а с нея шега не бива! Спираш приема на антибиотика и веднага се консултираш с лекар. По принцип се назначава противоалергично лечение, а лечението на другото заболяване (за което е бил предписан антибиотика) се продължава с друга група медикаменти. И не изключвай вероятността алергичната реакция да не е към самия антибиотик, а към другите съставки. Най-добре си направи тест за алергия.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #54 -: Януари 28, 2006, 11:05:50 am »
Алергията я лекувам с Тивижил. Не ми излизат петна , а малки пъпки които не ме сърбят , но е неприятна гледка.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #55 -: Януари 28, 2006, 11:15:41 am »
Цитат на: miusli
Алергията я лекувам с Тивижил. Не ми излизат петна , а малки пъпки които не ме сърбят , но е неприятна гледка.

Лекарството се казва тавежил. Само не ми казвай, че си го самоназначаваш!! Отиди на лекар!! Не знам как да ти обясня, че не бива да се отнасяш лекомислено към тези неща!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #56 -: Януари 28, 2006, 11:21:32 am »
Цитат на: miusli
Алергията я лекувам с Тивижил. Не ми излизат петна , а малки пъпки които не ме сърбят , но е неприятна гледка.


Аз също съм алергична към много неща включително и към някои медикаменти. Тъй като обаче хламидиалната инфекция трудно се поддава на ефективно лечение от друга група антибиотици според мен не спирай антибиотика. Случвало ми се е подобно нещо и тогава пиех едновременно антибиотика с антиалерген (аз пия ЕРИУС), но все пак ако имаш координатите на лекарката ти която ти е назначила антибиотика и се обади и й обясни за какво става дума. По-принцип не е хубаво да се прекъсва антибиотик. Особенно при такива упорити гадини като хламидиите, защото придобиват резистентност, а азитромицина в комбинация с еритромицина са най-силните антибиотици които могат да повлияят на хламидиозата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #57 -: Януари 28, 2006, 11:28:23 am »
Не си го назначавам. След като видях. че от първия антиботик се обринах отидох при личната си лекарка която ми го изписа при което се сетих , че точно това лекарство съм пила преди години. Просто се чудя какъв трети антибиотик ще ми изпишат след като два подбрани за случая не ми понасят.
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #58 -: Януари 29, 2006, 17:19:57 pm »
Здравейте пак!
Мога да предложа нещо по повод имунната защита.
900 ГР. МЕД /МАНОВ,ИЛИ МАГАРЕШКИ БОДИЛ/ СЕ СМЕСВА С 10 ГР.ПЧ. МЛЕЧИЦЕ И 125 ГР. ЦВ. ПРАШЕЦ.
Приема се по 1 ч.лъж. сутрин на гладно.Много е  ефикасно, също заедно с това  и клеева тинктура от 10-20капки разтв. в 50мл. вода.
Може да се приема докато се изчерпи кол. или по дълго.Безвредно е , а имунитета се заздравява многократно.Няма знач. дали се приемат антибиотици за да отслабне имуннатазащита, но ако тя е силна гадини и бактерии вкл. кандида няма да могат да се появяват много лесно.Поради точно тази ричина, че нан някой имунната защита е доста силна при тях не се проявяват бактерии, хламидии и кандиди.Това съм го проучила и  е вярно, така, че трябва имунната система винаги,ама винаги да е най-добро ниво.Тя предпазва организма и то много.Просто трябва да се грижим за нея на първо място. :)  :idea:  :!:
*
съмнение за хламидии
« Отговор #59 -: Януари 30, 2006, 09:03:50 am »
Starlet, благодаря ти ти много за подкрепата. Аз бях взела вече решението просто ми трябваше да видя, че някой разсъждава като мен.
Благодаря и на госта за рецептата с мед. Ще пробвам само по лъжица мед на гладно всяка сутрин.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #60 -: Януари 30, 2006, 17:43:14 pm »
В четвъртък съм на PCR/ ДНК тест! Много ме е страх от резултатите............. :?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #61 -: Януари 30, 2006, 18:30:34 pm »
Не бива да те е страх. Не е нещо страшно всичко е поправимо по принцип стига да си вземаме мерки навреме. Дори и да е положителен ще пиете малко антибиотици и нещата ще се поправят. Хайде пиши за резултата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #62 -: Януари 30, 2006, 20:57:17 pm »
Хламидията: в гонитба с биологическият “стелт”

Небивало широкото разпространение на заболяването, предаващо се по полов път,  заставя медици и правителства на различни страни да се замислят за  здравето на младото поколение, което рискува да става все по-болно,затлъстяло и безплодно от които и досега предишни поколения.
    Като основна причина за мъжкото и особено за женското безплодие стои хламидийната инфекция, или хламидиозата. Заболяване на половите пътища, причинено от вътреклетъчни паразити – хламидиите - отличава се със скрито, безсимптомно протичане, трудна диагностика и лечение, а също така и много висока предаваемост (заразност).
   Това е една от немногото полови инфекции която можете да се предава по битов път – чрез посуда, различни предмети, даже чрез ръцете. В такъв случай, появяването даже на един болен от хламидиоза в семейството, довежда до това, че скоро всички в семейството биват инфектирани включително и децата. Хламидията също се предава при различните видове секс без предпазни мерки – генитален, орален и анален.

   Невидимият враг

   Редките симптоми на инфекцията обясняват уникалните способности на възбудителя (хламидията). Хламидията се намира в биологическата класификация между бактериите и вирусите, взела от тях най-ценните качества за устойчивост и преживяемост. Хламидията живее и се размножава в клетките на приемника (вътреклетъчната форма на хламидията се нарича ретикулярни тела) и затова подобно на вирусите разкъсва  клетъчната мембрана, настанява се в междуклетъчното пространство или кръвта и заразява здравите клетки. Тази форма хламидии, която произлиза от заразените клетки (тя се нарича елементарни тела)  е потресаващо приспособена към оцеляване в неклетъчна среда.
   Още една важна особеност на хламидията е че тя отделя ферменти които не позволяват на клетките на нашия организъм просто да вземат да се преборят с нея. В такъв случай хламидията може да се разпространи по всички органи и системи в организма, причинявайки хронически заболявания не само на половата система.
   В хода на еволюцията си хламидията си е изработила още една уникална способност – тя може да се превръща в своеобразен “стелт” – невидима клетка, която като не я “види” то и няма да я разпознае нашата имунна система. А като няма намеса – няма и имунен отговор, организма благополучно си функционира в неведение, а когато най-накрая се усети – вече е твърде късно.


   Как да открием хламидията

   Така както хората са се научили да засичат невидимият “Стелт” самолет в небето, така и на биологическият “стелт” се е намерил начин за засичане. С развитието на съвременните технологии на  лабораторна диагностика става възможно практически на 100% да се определи наличието в организма на хламидии.




   Покажи си личицето

   Първата група методи е основана на визуалното определяне на възбудителя в намазката взета от пациента. Хламидията може да се скрива от имунната система, но от зорките очи на лаборанта (особено след специално оцветяване) криенето не се получава. Отначало хламидията са я разглеждали под цветен микроскоп, а после под луминисцентен (като са използвали специално луминисциращо вещество). Точността на този метод достига 95% , но както винаги има едно “НО”.
   Тази методика предполага вземането на намазка, тя трябва да се вземе от пикочния канал, шийката на матката и влагалището. Хламидията както знаем има уникални приспособителни механизми, и в случаи на засичане, засилване, лечение и неволно лечение на инфекцията може да отиде в по-дълбоките слоеве на лигавицата, които не попадат в намазката естествено. В резултат на това получаваме сигурен отрицателен резултат. Също така може да проработи и прословутия  човешки фактор. Лаборантът, особено ако това е 100-та или 200-та намазка за деня, може просто да не види прикриващата се в дълбокото под митохондриите хламидия, и резултата отново ще бъде отрицателен.

   Нашият отговор към хламидията

   Втората група методи основаваща се на определяне от имунния отговор на организма е определяне чрез специфичните антитела към възбудителя. Тук материала за изследване е кръв, и ако има антитела то те ще бъдат намерени. Толкова дълго хламидията не стои в клетката, на нея така или иначе ще и се наложи да излезне от там за да усвои нови клетки. И точно тук няколко паразита обезателно ще бъдат засечени от имунната система. И започва отговора на имунната система, чрез изработката на различни антитела.
    Без да влизаме в подробности само ще отбележим, че антителата са бърз отговор на организма, но  в началото не са точно специализирани и достатъчни на брой  за тази борба, след време те се изработват с точност и в достатъчно количество за конкретния възбудител. По съотношението на тези две степени в антителата можем да съдим за конкретния стадий на инфекцията – а именно това първа среща ли е с хламидията , или събуждането на спящия хронически процес. Определянето на антителата с помощта на имуноферментния анализ (ИФА), е един от точните методи в съвременната лабораторна диагностика. Методът позволява количествено да се измери имунният отговор и да се оцени и постави ефективно лечение.
   Тук също има подводни камъни. Имунният отговор може да се забави или просто да отсъства и това не е нужно да е болестно състояния на човека (като при имунодефицит) – например по време на бременност в жената се наблюдава физиологическо спадане на имунитета. Също във втория случай когато “липсва” имунен отговор би било по-точно казано, че всъщност имунен отговор при всички положения има, но количеството на антителата в кръвта е толкова малко, че диагностическата система просто не може да хване наличието им  в кръвта.

   Госпожо, направете ДНК

   Третата група методи се основава на определяне на възбудителя на инфекцията в кръвта или намазката с помощта на полимеразната верижна реакция ( ПВР или на англ. PCR). PCR е основан на определяне в изследвания материал на цели молекули или фрагменти от ДНК-то на определения възбудител. Чувствителността  на съвременните системи е такава че дори и една молекула да има намирането и ще е на 100%.
   Но ефективността за намирането на хламидята с помощта на PCR зависи от редица условия. Първото от които е намазката да бъде взета правилно и от тези места където живее тя. Намазката за изследване по метода на PCR трябва да се вземе от опитен лекар гинеколог или уролог.
   Втората засада която очаква ловецът на хламидията е възможността за замърсяване на материала за изследване с генетичен “отпадък”, например от въздуха където присъствах фрагменти от ДНК-то на хламидии от други видове, а също така и лошото качество на самите лабораторни образци използвани за идентифициране на хламидията – така наречените праймери. Но това не зависи по никакъв начин от пациента. В съвременните лаборатории за това следят много зорко. При този метод недостатъка е че може да се получи фалшиво положителен резултат.

   Кое да изберем?

   Както виждаме нито един от методите не е съвършен, всички притежават своите плюсове и минуси. От тук следва и логичният въпрос – Как да бъдем сигурни, че в нашият организъм не се таи зловредният биологически “стелт”? Необходимо е да комбинираме методите на изследване. “Златният стандарт “ се счита комбинацията ИФА + PCR , дотолкова че единият метод покрива слабите места на другия. И накрая, всякакви резултати от вашите лабораторни изследвания правилно могат да се преценят само от лекар.


   Новини от фронта

   Основополагащият принцип на медицината – по-лесно е да предупредиш, отколкото да  лекуваш – е приложим и тук при хламидиозата. Да употребиш презерватив поне веднъж е много по-просто, отколкото да успееш да се излекуваш веднъж от хламидиоза. Лекарите от различните страни по различен начин се опитват да решат този проблем. В Швеция например е създадена служба – презервативи по поръчка. Чрез телефонна поръчка от всяка част на града, на нормална цена ще ви доставят опаковка презервативи.
   Британските лекари настояват за провеждането на масов скрининг (включително и поставяне на билбордове) на населението,  който да им напомня постоянно за това, че хламидиозата в по-голямата част от случаите протича безсимптомно  и довежда до състояние на безплодие, особено при жените.
   Даже президента на САЩ, страната където в последно време училищната програма за сексуално образование се свежда към пропаганда на пълно въздържане от полови контакти, признава ефективността и необходимостта от ползването на презервативи като средство за профилактика срещу СПИН и други заболявания предавани по полов път.
   Както и да е, ситуацията с хламидиозата  е случай, когато презервативът може да се превърне в най-доброто средство против главоболие. А ако имате каквито и да е съмнения в себе си или в партньора си – просто прежалете един ден в изследвания и консултации с лекар, за да не страдате след това цял живот от последствията.


                                   Алексей Водовозов
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #63 -: Януари 30, 2006, 21:03:50 pm »
Това е обещаната преди повече от седмица от мен статия. Съжалявам за забавянето. Дано да станат повече неща по-ясни на повече хора.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #64 -: Януари 31, 2006, 22:45:09 pm »
Цитат на: Starlet
Това е обещаната преди повече от седмица от мен статия. Съжалявам за забавянето. Дано да станат повече неща по-ясни на повече хора.


След тази статия притеснението ми е още по-голямо  :?
*
съмнение за хламидии
« Отговор #65 -: Февруари 01, 2006, 08:29:26 am »
Денди, не се притеснявай мила! :)  Проблемът хламидия според мен малко се преекспонира. Аз също бях много уплашена, след като прочетох почти всичко свързано с нея. Изчакй си изследването без притеснения. В момента има добри антибиотици и хламидията се лекува успешно.
Споко и успех! :)
Благодаря на Старлет за статията! Интересна е и е обхваща всички изследвания.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #66 -: Февруари 01, 2006, 11:49:29 am »
Цитат на: bori_st
Проблемът хламидия според мен малко се преекспонира. Благодаря на Старлет за статията! Интересна е и е обхваща всички изследвания.


Съгласна съм донякъде с казаното, но напоследък доста често се сблъсквам с хора на които им е "открита" хламидия по един метод, а по-друг нямат и разни такива неща. Не е лошо човек да е наясно с какво си има работа. Защото изпитвам съмнения че голяма част от нашите лекари и лаборатории си имат предства все пак колко сериозни са последствията и от тази гадина, а атибиотиците трябва да се предписват в правлната доза за да са ефективни. Ще видя ако има нещо ново по-въпроса ще пусна и нова статия.  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #67 -: Февруари 01, 2006, 16:48:12 pm »
Момичета, утре ми е излседването, но имам проблем. Получих някаква инфекция от долу май са гъби /много силно възпалено мястото, като рано дори кърви/, да отложа ли хламидията?
*
съмнение за хламидии
« Отговор #68 -: Февруари 01, 2006, 17:00:58 pm »
Dendy, мисля, че ще е добре да отидеш на лекар първо. Ако са гъбички, не отлагай лечението им, особено щом е нарушена цялостта на лигавицата (казваш, че кърви). Имаш ли болки (парене) при уриниране?
*
съмнение за хламидии
« Отговор #69 -: Февруари 01, 2006, 17:06:10 pm »
Цитат на: panda
Dendy, мисля, че ще е добре да отидеш на лекар първо. Ако са гъбички, не отлагай лечението им, особено щом е нарушена цялостта на лигавицата (казваш, че кърви). Имаш ли болки (парене) при уриниране?


А ми аз днес ходих на лекар и  тя ми изпиза лечение, но ме е страх да го запо4на,защото съм на Клостил, пък и не и казах. Оф объркана работа, остави гъби4ките, какво да правя с хламидията, да ходя ли утре?
*
съмнение за хламидии
« Отговор #70 -: Февруари 01, 2006, 17:14:05 pm »
О, милата! Направо си кажи всичко, само лекар може да те посъветва какво да правиш. Кажи за клостила и питай за изследването. Аз съм имала само веднъж възпаление, причинено от гъбички и направо не искам да си спомням! Няма как да мине от самосебе си. Ако е същото де.. Ами какво да ти кажа, аз лично бих отложила изследването за хламидия. Но ти говори с лекар все пак.
*
съмнение за хламидии
« Отговор #71 -: Февруари 01, 2006, 17:17:41 pm »
Слушай, ако ти е неудобно да звъниш на лекарката, защо не се обадиш направо в лабораторията за консултация? Мисля, че ще могат да те посъветват как да постъпиш
*
съмнение за хламидии
« Отговор #72 -: Февруари 01, 2006, 17:20:13 pm »
Цитат на: panda
Слушай, ако ти е неудобно да звъниш на лекарката, защо не се обадиш направо в лабораторията за консултация? Мисля, че ще могат да те посъветват как да постъпиш


Мдааа, така ще направя, утре ще звънна. Щото мен ми е неудобно и да ходя в това състояние, то от километри се вижда, че има нещо.
Благодаря ти panda, много си мила.  :lol:
*
съмнение за хламидии
« Отговор #73 -: Февруари 01, 2006, 17:29:16 pm »
Уф, нали знам какво е! И аз често се колебая какво да правя.. Хайде, стискам палци, дано се реши по-бързо проблема!  :D
*
съмнение за хламидии
« Отговор #74 -: Февруари 02, 2006, 16:48:41 pm »
Моми4ета, ХОДИХ  :lol: , а бе то не било голяма философия. Докторката много внимателна, взе ми секрет, но резултатите чак другия петък  :(  , е нищо айде сега ще из4акам. Помолих я също да ми вземе секрет и за микробиология като ме прати в една лаборатория за посявка. Та с един куршум..............сега ще имам и микробиологияяяя. Успех на всички!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #75 -: Февруари 02, 2006, 17:00:25 pm »
Браво на теб.Хайде сега вземи малко се успокой докато ти излязат резултатите. :wink:
*
съмнение за хламидии
« Отговор #76 -: Февруари 02, 2006, 17:19:42 pm »
Dendy, значи реши двата проблема от раз! :D  Браво! Хайде стискам палци, а ти пиши като получиш резултатите  :D
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #77 -: Февруари 02, 2006, 17:20:08 pm »
Цитат на: dendy
Моми4ета, ХОДИХ  :lol: , а бе то не било голяма философия. Докторката много внимателна, взе ми секрет, но резултатите чак другия петък  :(  , е нищо айде сега ще из4акам. Помолих я също да ми вземе секрет и за микробиология като ме прати в една лаборатория за посявка. Та с един куршум..............сега ще имам и микробиологияяяя. Успех на всички!


Айде успех и от мен :)  Чак сега виждам раздвижването тук  :) И както ти е казала Пета успокой се малко, хабиш много нерви за нищо работа  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #78 -: Февруари 08, 2006, 12:38:21 pm »
Мойте резултати от кръвния тест са:
lg G 15AE
lg M   2AE
Как мога да го тълкувам по горе описаното? Значи ли това, че съм го проболедувала и напр., че имам имунитет? И в това съотношение, ако е старо и е само в кръвта ми може ли да го предам на партньора ми?Чрез акт или орална любов?В смисъл като не е действаща инфекция?Или няма знач. дали е действаща или проболедувана? И това 15АЕ значи ли че е малко като количество?Така мъцна докторката като ми казваше за изследването?
Между другото изследването е правено в Цибалаб? Там за такива изсл. добри ли са?Разбрах, че са много зле със спермограмите, а с този вид изследвания?
Ох, много изписах.....извинявам се, но ако имаш поглед върху тия неща кажи ми моля те :oops:  :?
Предварително ти Благодаря!
съмнение за хламидии
« Отговор #79 -: Февруари 09, 2006, 14:22:44 pm »
А бихте ли казали кое е най-доброто изследване за мъжа?
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #80 -: Февруари 10, 2006, 02:51:06 am »
Star, дай ми референтни стойности моля те! Правила съм преди време изследвания в Цибалаб мисля че може да им се има доверие в това отношение.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #81 -: Февруари 10, 2006, 02:58:18 am »
Цитат на: FreshBreeze
А бихте ли казали кое е най-доброто изследване за мъжа?


Ми Фреши значи статията която по-горе съм пуснала важи както за жените така и за мъжете. Преди време правихме на моя мъж изследвания за хламидия и микробиология като му взеха намазка от канала с едно тампонче. Междувременно и кръвни сме му пускали. Той каза че е неприятно но не е болка за умиране това с тампончето. От всичко което съм изчела до тук стигнах до извода, че за да си 100% сигурен в резултатите трябва да си направиш и кръвен и  PCR. И въпреки това гаранция за грешка няма. Но ако кръвните са ти отрицателни не виждам смисъл от PCR. Затова пък ако са близо до референтните стойности трябва да се помисли и за втория вариант за да се види как стоят нещата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #82 -: Февруари 10, 2006, 11:42:42 am »
Цитат на: Starlet
Star, дай ми референтни стойности моля те! Правила съм преди време изследвания в Цибалаб мисля че може да им се има доверие в това отношение.

какво е референтни с-сти? Аз нали написах някакви?Те какви са? В смисъл така ми пише на листа от изследването?????Дето ги описах ??? :?:  :oops:
съмнение за хламидии
« Отговор #83 -: Февруари 10, 2006, 14:09:31 pm »
Старлет, мерси. Аз съм правила два кръвни преди време, 0:0. Мъж ми прави също преди време - 1 (0?) :16, което казаха, че е гранично. Сега скоро ходи да си прави микробиология на еякулат и му поръчах да пита в лабораторията (кандиларов) дали се прави директен тест с еякулат, щото нямах време да поразпитам как се прави директния. На него му казали, че по-добре е със секрет от уретрата, ама можело и еякулат, той се съгласил и олекнал с 50 лева :?  Та се чудя от еякулат меродавно ли ще е.
Аз също скоро си пусках микробиология и питах лекаря дали да се ни пусна и аз един директен тест, щото не съм правила отдавна, той вика може. От клиниката знам, че ги пращат в Цибалаб. Сега да разбирам ли, те този тест ще е PCR, или трябва изрично да кажеш, че такъв искаш. Кой колко струва?

Мерси :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #84 -: Февруари 14, 2006, 00:52:32 am »
Малеееее чак сега виждам постинга ти Фреши  :balk_132: . Аз доколкото знам все още наричат тук директен тест точно микробиология а не на PCR-а. Преди време тук някъде из форума ама в друга тема стана на въпрос за цените и тогава питах по телефона в Цибалаб и ми казаха, че правили PCR ама само в определени дни от месеца и струвал 135 лв.  8O отивам аз при моята докторка при която си ходех преди в частната и клиника и тя ми вика ми той струва към 30 лв.  8O , та в крайна сметка някое от момичетата писа че струва в Александровска 29 лв. Трябвало е да пита твойто момче дали става въпрос за ДНК или за микробиология директен тест. За микробиологията директен тест немога да ти кажа цена, но за ДНК-то това е цената около 30 лв. А за това дали има значение от къде се взема материала, по принцип има ама то ако има хламидийна инфекция в по-напреднал статий и в еякулата ще се намерят гадините. А и директния тест микробиология е надежден, доколкото там влияе само човешкия фактор и с колко качествени реактиви работят в лабораторията. Пиши какво става после ако искаш и на лични. Явно темата ми е била маркирана като прочетена защото случайно се загледах че си писала последно ти.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #85 -: Февруари 14, 2006, 14:39:57 pm »
Старлетче, мерси :D
Ето сега конкретните резултати, объркваницата ми стана пълна :?  Ще помагате, които сте навлезли в темата по-дълбоко, ОК?

Значи, моите изследвания от Цибалаб:
Микробиология - 1. Не се изолират аеробни патогенни микроорг.2. Не се изолира Candida spp. 3. Микроскопски препарат за влагалищна чистота - Много лактобацили, умерено количество епителни клетки, голямо количество левкоцити, при преценка суспектни данни за трихомони - ще се прави явно нов тест за трихомони, аз си мислех, че като кажеш микробиология, се подразбира, че ще гледат и за трихомони, ма не било така, поне така ми каза човекът, който вдига телефона в Цибалаб - бил си отделен тест??
Chlamidia ДНК - PCR тест - отрицателен. Този тест струваше към 30 лева.

Обаче, при мъжа ми, в Кандиларов, изследван еякулат:
Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен. Препоръка: Препоръчително е изследването да се извършва с уретрален секрет.

Коментари на лекари: "Ми как той ще има, ти няма да имаш, не е възможно. Къде ще ги търсим тия хламидии при теб, като сме взели секрет от канала и няма. "  "Искате да ви взема уретрален секрет? Тези тестове са много ненадеждни, кръвния също. Хламидията е особен случай, само 2-3 лаборатории правят надеждни тестове в София", едната била в Центъра по паразитни болести.

Дайте някакви идеи какво да мисля.
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #86 -: Февруари 14, 2006, 15:18:48 pm »
Фреши, разбирам объркването ти,...но това че хламидиите са `особени` и на 2-3 места са достоверни резултатите..Хм.
При мене теста първият, беше положителен-++, на мъжо-същото.Неговите 2 курса антибиотични  се тестуваха последовално с първата урина за деня.На мене беше с церв. секрет.На него след 2-рия курс теста/пак с урина/ беше ортицателен.После правихме секс без презерватив :oops: , а аз още не бях направила моята контрола.Направих контролата, отрицателно беше.Но тъй като ме глождеше накарах мъжа ми да направи отново-този път със уретр. секрет-отрицателно. Правили сме изследванията в Хибалаб, някъде в Обеля е./не съм сигурна в името/.Лаборатории-много, но от толкова `известна` да ти кажат така, че хламидията била особена..Бих те посъветвала мъжът ти да направи в друга лаборатория изследване за хламидии.
съмнение за хламидии
« Отговор #87 -: Февруари 14, 2006, 15:39:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze

Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен.


Добре де, този тест какъв вид е (според статията на Старлет и въобще) - директен, ДНК, за антитела като кръвния??

Също искам да питам:

Последно, може ли при единия партньор да има хламидии, при другия да няма?
И резултатите ни от кръвните тестове от преди време бяха при мен нула, при него гранични.
[/b]
Благодаря ти, Бени!







*
съмнение за хламидии
« Отговор #88 -: Февруари 14, 2006, 19:44:05 pm »
Здравейте!
И при нас борбата с хламидиите е многогодишна, а резултатите след куп изпити антибиотици -неясни. След първия прием на антибиотици резултатите при съпруга ми станаха отрицателни, а моите се влачат вече пет години все в пъти над нормата. Това явление лекарите ми обясняват със силата на имунната система, явно по-силната се справя бързо с проблема. Правила съм кръвни тестове за антитела и тестове на секрет за антигени. Последните тестове бяха за IgG - около 8 до 16 пъти над норма, а IgA - около 3 пъти над норма. Според доктора завишените стойност на IgA са индикация за активна в момента инфекция. Според друг лекар, обаче, IgM са индикация за наличие на активна инфекция и трябва да направя тях /само тях не бях правила/. Откриха ми и завишени стойност на някой автоантитела /не зная дали има връзка с резултатите?/.
В крайна сметка не мога да разбера какво става. Ако някой има мнение по въпроса и сподели, ще бъда много благодарна!
И късмет на всички!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
съмнение за хламидии
« Отговор #89 -: Февруари 14, 2006, 22:50:24 pm »
Аз също ще вметна,че в  следствие на хламидийна инфекция последва диагноза ...Двустранно запушени тръби , и двустранен хидросалпингс. :(

Но не отписвайте билките на Хлебаров.Аз и съпруга ми стигнахме до отрицателни резултати едва тогава,когато включихме към антибиотиците и тези билки.
Дори още си пазя комбинацията ,която сме използвали.
В действителност дълго време моите резултати бяха отрицателни , неговите положителни имали сме контакти месеци наред /без да допускаме,че той е все още положителен!/но аз повече не бях инфектирана.При него доста дълго продължи лечението дори ни казаха,че може и да се изградят антитела и ,че при това положение кръвните изследвания винаги ще са положителни без да има настояща инфекция.Но както ви писах по-горе  в действителност билките ни помогнаха да стигнем до отрицателните резултати.

Успех в трудната борба!

:rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
съмнение за хламидии
« Отговор #90 -: Февруари 14, 2006, 23:48:19 pm »
Лита, откъде могат да се купят тези билки и трябва ли предварително консултация с Хлебаров или те са в точно определена комбинация против хламиди?
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
съмнение за хламидии
« Отговор #91 -: Февруари 15, 2006, 20:00:30 pm »
Didia,

ние с половинката ги закупихме от офис на Хлебаров.Не сме правили консултация с него поради факта,че той  живее в друг град.Но в този кабинет работят специалисти и след консулт с тях ти предлагат съответна комбинация.Разбира се ако си от Бургас най-добре ще е да се консултираш с него.

Билките представляват малки пластмасови шишета бели на цвят с различни номера.Разреждат се с минирална вода.

Ако имаш други въпроси пиши!

Но пак ще  напомня,че освен билките сме приемали и  антибиотик Azatril.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #92 -: Февруари 16, 2006, 06:02:02 am »
lita


А къде се намира този офис?Аз съм от София?И каква цена са тези билки?
На мен лекарката ми изписа ИЗОПРИНОЗИН който започнах да пия 10 дни след като приключих с антибиотика /Азитрокс/ Това било имуностимулатор за имунната с-ма. А тези билки колко време се пият, защото имуностимулатора се пие около 17 дни /една цяла опаковка вътре са 5 бр блистера/
Също разбрах, че ако човек е със силна имунна система може и да не ги пипне тия гадини, както и Кандида напр. Има нещо верно в това.
Та за това я давайте да си засилим имунната с-ма и да си я поддържаме на супер ниво.Все пак това си е добре за целия организъм! :!:  :)  :idea:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #93 -: Февруари 20, 2006, 10:57:52 am »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: FreshBreeze

Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен.


Добре де, този тест какъв вид е (според статията на Старлет и въобще) - директен, ДНК, за антитела като кръвния??


Здравей Фреши! Аз приключих снощи със ските и вече съм си във вкъщи затова не съм отговорила досега. Този тест който са правили на момчето ти е като кръвния на основата на антигени те са си и написали хората, чудя се само защо са го излъгали предния път като са му вземали материал. Трябваше да отидеш с него, тои моят като тръгне да прави нещо сам все оплесква нещата. И направете един директен тест да речем във вирусологията. Честно казано напоследък не вярвам на лабораториите относно хламидията защото изкарват всяка двойка с проблем, а при това положение трябва да е обявена епидемия според мен. Ще поразгледам някои материали и ще пиша пак. Защо става така, че ти да нямаш а той да има хламидии
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #94 -: Февруари 20, 2006, 11:48:51 am »
Мерси Старлетче :D

Утре чакаме новите резултати на мъжкото - от Националния център по заразни и паразитни болести, ДНК тест щели да направят. Според резултата ще действаме нататък.
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #95 -: Февруари 21, 2006, 11:03:09 am »
Цитат на: FreshBreeze
Мерси Старлетче :D

Утре чакаме новите резултати на мъжкото - от Националния център по заразни и паразитни болести, ДНК тест щели да направят. Според резултата ще действаме нататък.


Какво стана Фреши? Пиши по-късно!!! Аз си мисля че всичко ще е наред с тези гранични резултати възможно е грешката да е в лабораторията
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #96 -: Февруари 22, 2006, 10:39:33 am »
Старлетче и всички други, помагайте сега :!:

На мъжкото тестът е положетелен 8O  8O  (само това пише  PCR- положителен).

Моят, както писах, от Цибалаб - PCR на цервикален секрет - отрицателен.

Сега съм повторила PCR-а, защото имах възможност на друго място - щял да е готов до обяд :?:  :?:

Да направя ли кръвен? Какъв по-точно да го поискам и къде ще ми препоръчате да го направя?

Лекарите казват, че било възможно аз да нямам. Вие какво мислите? При всички положения тая инфекция е на 3 години (ако предположим, че се хваща само по полов път). При мен тръбите бяха ОК на лапарото преди година.

Може ли да се прихване чрез басейн?

Мерси за отговорите :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #97 -: Февруари 22, 2006, 11:11:36 am »
Цитат на: FreshBreeze
Старлетче и всички други, помагайте сега :!:

На мъжкото тестът е положетелен 8O  8O  (само това пише  PCR- положителен).

Моят, както писах, от Цибалаб - PCR на цервикален секрет - отрицателен.

Сега съм повторила PCR-а, защото имах възможност на друго място - щял да е готов до обяд :?:  :?:

Да направя ли кръвен? Какъв по-точно да го поискам и къде ще ми препоръчате да го направя?

Лекарите казват, че било възможно аз да нямам. Вие какво мислите? При всички положения тая инфекция е на 3 години (ако предположим, че се хваща само по полов път). При мен тръбите бяха ОК на лапарото преди година.

Може ли да се прихване чрез басейн?

Мерси за отговорите :D


Фреши няма смисъл да правиш кръвен изчакай резултата от PCR-а. Възможно е при теб да няма инфекция, а при него да има. Възможно е и след прекарана от теб инфекция да си си изградила що годе имунитет и затова сега да са отрицателни резултатие. При всички положения обаче трябва да лекувате упорито тези хламидии при мъжа ти. Защото явно са тръгнали към хронична инфекция след като казваш че са от 3 години. Вие до колкото си спомням сте с мъжки фактор, както виждаш това е една от причините за него. Направо се чудя как досега не са ги откривали при него. От басейн могат да се прихванат хламидиите, както и по битов път.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #98 -: Февруари 22, 2006, 11:14:49 am »
Мерси Старлетче!

Преди около 3 години той прави кръвен тест - 1:16. Аз бях правила малко по-отдавна и беше отрицателен.
Добре де, може ли организмът да пребори сам инфекцията, без лечение? Щото аз като правих преди време кръвен, беше 0:0, тоест нямах никакви антитела, ако интерпретирам правилно.

А PCR може ли да стане за 4-5 часа готов? (Да не ме смотаха нещо в лабораторията днес)
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #99 -: Февруари 22, 2006, 11:26:14 am »
Цитат на: FreshBreeze
Мерси Старлетче!

Преди около 3 години той прави кръвен тест - 1:16. Аз бях правила малко по-отдавна и беше отрицателен.
Добре де, може ли организмът да пребори сам инфекцията, без лечение? Щото аз като правих преди време кръвен, беше 0:0, тоест нямах никакви антитела, ако интерпретирам правилно.

А PCR може ли да стане за 4-5 часа готов? (Да не ме смотаха нещо в лабораторията днес)


Даже 4-5 часа са много време. В русия ги правят и за по-кратък период ако нямат работа. Не се притеснявай не са го смотали с времето. А за това че при теб има отрицателни тестове вариантите са два. Първият е че сте се заразили между временно в периода между двата теста, а ти може би в следствие на лечение на нещо друго си пила антибиотик който е убил хламидиите и все пак организма си е създал имунна защита. А вторият е че все пак си носиш хламидиите и ти три години а имунната ти система въобще не ги разпознава за да им даде отпор. Кой от двата варианта е верен ще разберем след като излезе твоят PCR. Кой ти взе пробата за изследването Фреши? Защото това е страшно важно пробата да бъде взета от правилното място и по правилният начин.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #100 -: Февруари 22, 2006, 11:45:39 am »
Старлетче, ми PCR ми правиха миналата седмица - лекар от МЦРЗ ми взе цервикален секрет и те ги пращат в Цибалаб, там тестът е отрицателен. А днес мислех да поискам кръвен, но ми назначиха пак такъв (не съм казвала за предишния тест, защото този ще ми го направят безплатно).
Може да е по-отскоро тая работа, щом се хваща от басейни, въпреки че от повече от година мъжкото има вето и върху басейните (направо ми е съвестно за него вече :oops: ).

А антибиотици не съм пила от години, щото нали все се надявам да съм бременна :?  Виж мъжкото изпи купища, заради бактериите, пък при него си стои - може би са били някакви други от неподходяща група.

Ще пиша след 2-3 часа днешният тест какво показва :?
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #101 -: Февруари 22, 2006, 12:27:12 pm »
И този PCR е отрицателен!

Може ли някъде другаде да е тая гадина? Да направя ли и един кръвен и какъв?
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #102 -: Февруари 22, 2006, 12:47:23 pm »
Хубавото е ,Фреши,че резултата ти е отрицателен. При нас,както вече писах не веднъж също положението с нламидиите беше многи странно.Преди пет години моя кръвен тест беше положителен,мъжкото не се изследва поради инат. Аз си изпих антибиотиците и контролния тест показа отрицателен резултат.През цялото време-сеск без презерватив.Миналото лято и двамата си правихме изследване-той с кръв,аз с цервикален секрет и при двамата излезе отрицателно 8O Вече съм решила да не го правя това изследване,че току виж сега пък излязло положително.Антибиотика,който пих ми създаде големи неприятности с бъбреците и после трябваше и тях да лекувам.Не помня точно как се казваше ,само помня,че имаше нещо "W" в името,май вибромицин,струваше към 200 лева.Не се притеснявай,не е само при вас обърквацията.. :?
*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #103 -: Февруари 22, 2006, 12:48:22 pm »
Предния постинг е от мен - Eli_ :oops:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #104 -: Февруари 22, 2006, 17:26:32 pm »
Ели антибиотика е Вибрамицин, което е холандското производство на обогатен Доксициклин. Малко цената ме стресира щото аз съм го пила като малка, а и през 2000 год. ама както и да е.
Ами Фреши какво да ти кажа освен да се радваш. Отсега нататък не е лошо да се попазите малко с презервативи, докато той се лекува. Изписали са му предполагам антибиотици. Но ако не са му изписали антимикотици не е зле да попиташ за такива лекаря. Не мисля че има смисъл от кръвен тест при теб освен ако лекарите излично не поискат такъв. Дори и да си направиш кръвен то той ще покаже само дали си го преболедувала. Но докато той не се излекува не рискувайте, все пак може да се получи омагьосън кръг при него. И най-важното условие е да се спази минимума време за контролата на теста 40 дни след приключване на лечението. Много често лекарите казват по-малко дни и тестовете са отрицателни, а след известно време пак са положителни. Това се получава при по-ранното тестване.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #105 -: Февруари 23, 2006, 10:39:04 am »
Благодаря ви за помощта :D
Старлетче, за кръвния си мислех - да не би хламидията да е на някое друго място, а не в цервикалния канал? Може ли да е в тръбите, да кажем - като съм правила толкова процедури досега (хидротубация, лапаро, хистеро, инсеминации). Кръвният не показва ли налична инфекция??
Още не сме ходили на лекар. До вчера уж бяхме решили да се пазим, пък после като се замислих, че нищо ново - така и така не сме се пазили досега, и вчера беше денят за ову, та не се пазихме :oops:  Сега тези дни ще отидем при моята докторка, да видим какво ще каже. Значи 40 дни пазене поне :(  Всеки пропуснат месец ме изнервя :cry:  :evil:  Но каквото трябва, ще правим. Вчера рових из нета какви поражения има хламидията върху плувците - не разбрах много терминологията, но нещо опорочавала оплодителната им способност.

Старлетче, в някои статии четох, че трябва да се лекуват и двамата партньори, а в други, че всеки трябва да се тества и според резултата?
Също имаш ли идея кое от двата типа лечение е по-добро - еднократния прием на ... (както му беше името :wink: ) или курс с доксициклин.

Благодаря отново :!:
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

съмнение за хламидии
« Отговор #106 -: Февруари 23, 2006, 13:38:59 pm »
Цитат на: FreshBreeze

 :?:щом се хваща от басейни

ФРЕШЧЕ, как от басейни????? И от там ли може? Знам за кандида и др. бактерии от басейни, но за Хламидия? Аз  пък четох, че може и от посуда.Как от посуда и от басейни? Хвърли малко светлина по тоя въпрос, как освен по полов път, че в нас направо ще се избием заради това.Кой от къде и как.Като уж никой от нас не е кръшкал и даже съм сигурна че никой не е кръшнал??? :?
И аз мисля да ходя сега на  контролата, ама с ДНК тест тоя път, че уж като ми я откриха теста беше кръвен и уж било старо и в мин. количества, а мъжа ми пък не иска да се тества и направо се побърквам.  :cry: Ама го накарах и той да пие антибиотици които на мен ми бяха изписали, ама и не спазихме срока с пазенето с презервативи... :oops:
Мерси предварително! :wink:
*

    STAR

съмнение за хламидии
« Отговор #107 -: Февруари 23, 2006, 13:40:04 pm »
Ъъъъ, Госта по-горе бях Аз-забравих да се опиша :oops:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #108 -: Февруари 23, 2006, 16:56:43 pm »
Цитат на: STAR
Ъъъъ, Госта по-горе бях Аз-забравих да се опиша :oops:


Стар по-нагоре в темата мисля че бях ти отговорила че може да се заразиш по битов път това включва и обществените места като басейни и тоалетни и разни тем такива. Няма смисъл да се избивате из къщи то вече станало каквото станало, важното е обаче да предпазите останалите членове на семейството ако има такива (ако не живеете сами имам в предвид) Тоест бельо, кърпи да няма досег до на останалите членове от семейството, както и въпроса с тоалетната чиния. Еми това последното е крайно като мярка, но е е лошо да се прави.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #109 -: Февруари 23, 2006, 17:07:01 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Старлетче, за кръвния си мислех - да не би хламидията да е на някое друго място, а не ......


Фреши може да се е качила нагоре инфекцията ама за да се качи нагоре към тръбите трябва да е минала през цервикалния канал. А качването сама разбираш незначи че се премества, а просто че се разпространява. Това е пътя на логиката по принцип. Ти каза че си си правила кръвни преди време ако ги пазиш дай ми стойностите им. По въпроза за антибиотика какво да ти кажа аз съм привърженик на лечението на двамата партньори, говоря специално за хламидията, но антибиотиците с които се лекува са едни от най-силните (особено Азитромицина) така че от друга страна лекарите не препоръчват излишния им прием. Ние се лекувахме по доста зверска схема с Азитромицин ( Азатрил, Сумамет, Зитромах, Азитрокс това е все този антибиотик просто различни търговски марки) Лекувах ме се така защото аз имам имунитет към доста антибиотици. Изключително слабо се влияя от тях. Но по-принцип личното ми мнение е по-добре Азитромицин от колкото Доксициклин. Има и много лекари които ги изписват последователно. Еднократно Азитромицин и след това продължение на лечението с Доксициклин или Еритромицин. Ами все пак не е лошо да слушаш лекарката си повече. Ако нещо те притеснява с лечението ви попитай я дали няма опасност антибиотика да се окаже по-слаб и хламидиите да придобият резистентност (устойчивост) към антибиотици. Това ще я накара да се замисли все пак и да вземе правилното решение според вашия случай.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #110 -: Февруари 24, 2006, 07:07:01 am »
Цитат на: Starlet
Цитат на: STAR
Ъъъъ, Госта по-горе бях Аз-забравих да се опиша :oops:


Стар по-нагоре в темата мисля че бях ти отговорила че може да се заразиш по битов път това включва и обществените места като басейни и тоалетни и разни тем такива. Няма смисъл да се избивате из къщи то вече станало каквото станало, важното е обаче да предпазите останалите членове на семейството ако има такива (ако не живеете сами имам в предвид) Тоест бельо, кърпи да няма досег до на останалите членове от семейството, както и въпроса с тоалетната чиния. Еми това последното е крайно като мярка, но е е лошо да се прави.

Да не сме сами.Има и дете и и майка ми.....ай.....каква стана тя.И защо по дяволите за тия неща трябва да се ровим из нета или да събирам е инфо Ние Тук?Защо това не може да го каже лекаря  като се е видяла диагнозата?Баси. Направо вече си мисля че тия доктори са пълни комерсиалисти.Много ясно че се перем в една пералня, е поне кърпи не ползваме общи, освен тази в кухнята дето е за ръце.Направо не мога да повярвам.Направо ще се гръмна.Ми детето ми? Какво сега? да го водя и него на тестове така ли стана тя?УЖАС! Наистина не го вярвам. Аз по басейни не съм ходила от незапомнени времена.Тоест посл. път беше като родих, ама детенце ходи?? Аууууу напарво ме хвърли в оркестъра, направо съм потресена от инфото......А колко може да си го носи човек това?Сигурно с години, години.....и какви ли може да са пораженията...направо не ми се мисли, че ще полудея.
Мерси все пак за инфото.Наистина е много полезно. :cry:
съмнение за хламидии
« Отговор #111 -: Февруари 24, 2006, 09:44:43 am »
Въртене в омагьосан кръг става....
Четох, четох, ...ама едно не разбрах-пазили ли сте се по време на лечението-фелацио-не и секс само с презерватив.И двамата партньори трябва да се лекуват, първият курс е и за двамата, на втората контрола продължава само този, които все още има инфекцията, като пазенето е задължително.
Колко пари се хвърлят за кръвни тестове... и после само притеснения.Не е възможно при лечение с н-ти брой антибиотици  и пазене години да има инфекция.Някъде има грешка-презаразяване или фалшиви резултати.
Фреши, сега твоят тест е отрицателен, а на мъжа ти?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #112 -: Февруари 24, 2006, 10:13:05 am »
Цитат на: mini_mouse
Фреши, сега твоят тест е отрицателен, а на мъжа ти?


Положителен е Мини! И двата са положителни и кръвният и PCR. А на Фреши и двата са отрицателни. Но напоследък лекарите съветват да се лекува само единия партньор. Както казах обаче аз съм за лечението и на двамата партньори. Само дето нямам диплома за лекар и немога да го изписвам.  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #113 -: Февруари 24, 2006, 10:20:24 am »
Цитат на: Star
Много ясно че се перем в една пералня, е поне кърпи не ползваме общи, освен тази в кухнята дето е за ръце.Направо не мога да повярвам.Направо ще се гръмна.Ми детето ми? Какво сега? да го водя и него на тестове така ли стана тя?УЖАС! Наистина не го вярвам. Аз по басейни не съм ходила от незапомнени времена.Тоест посл. път беше като родих, ама детенце ходи?? Аууууу напарво ме хвърли в оркестъра, направо съм потресена от инфото......А колко може да си го носи човек това?Сигурно с години, години.....и какви ли може да са пораженията...направо не ми се мисли, че ще полудея.
Мерси все пак за инфото.Наистина е много полезно. :cry:


Star, то няма как да переш дрехите в две перални. Но трябва да се събират в отделни кошове за пране и да се перат отделно от на останалите членове на семейството, тоест да не ги смесваш по време на пране. Незнам дали ме разбра правилно. А за малкото не мисля че се налага да го водиш на тест за сега. Можеш да го направиш, стига да искаш защото гледам че си се притеснила страшно много. Но мисля че резултата ще е отрицателен. За носенето на тези гадини в организма, наистина може и да е с години безсимптомно, а може и да се разбере по признаците. Лекувайте се вие двамата и не плачи нещата са поправими. Пиши как се лекувате! С какво и по каква схема и незабравяй контрола се прави чак след 40 дни след приключването на антибиотика не по-рано. За това можеш да не послушаш лекарката си ако те кара да отидеш по-рано на контрола.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #114 -: Февруари 24, 2006, 10:58:24 am »
Милички, изключително сте ми полезни!!

Стар, ти не се притеснявай пък толкова. Аз моя мъж не го питам откъде има, аз като нямам, да не говорим че в началото на връзката ни кръвния му беше 1:16, граничен, но все пак отрицателен. Ама му вярвам и не го натоварвам: къде, какво. Не ме интересува особено в крайна сметка, повече се интересувам как да оправим сега. Той е питал, като си е взимал резулатите в Института по заразни и паразитни болести дали може да се предава по друг начин освен по полов път, отговорили са му че може, но в редки случаи. Не се притеснявай сега толкова, но внимателно проведете лечението и контролите след това. Слушай Старлетчето :D


Старлетче, кръвният го нямам при мен, но помня, че беше 0:0 (или нещо такова, тогава се учудих, щото бях чувала, че до 1:16 се води отрицателен, пък при мен си беше нула.) Тестът го правих, докато бях с предния си партньор още. После само мъжът ми си прави и излезе това 1:16, на което не обърнахме внимание тогава - след като той е отрицателен (както ни разтълкуваха 1:16) а аз имам отрицателен по време на връзката ми с предния партньор... Затова сега си мислех, че може, ако съм хванала нещо от мъжа ми, но пък PCRът излезе отрицателен, чудя се вече. Още не сме говорили с докторката какво лечение ще препоръча. И на мен не ми се пият излишно антибиотици, затова ми се иска да съм абсолютно сигурна, че при мен няма.
Кажете все пак за тоя кръвен, какъв по-точно да го искам, ако реша да го направя? Ще ми е интересно какъв ще е резултатът, да съм имала инфекция и да съм я преборила сама не ми се вярва много, но може би е възможно? Не съм пила антибиотици от години.
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #115 -: Февруари 24, 2006, 11:26:03 am »
Цитат на: FreshBreeze
Кажете все пак за тоя кръвен, какъв по-точно да го искам, ако реша да го направя? Ще ми е интересно какъв ще е резултатът, да съм имала инфекция и да съм я преборила сама не ми се вярва много, но може би е възможно? Не съм пила антибиотици от години.


Ми то кръвен можеш само на антигени да направиш. Въпроса е дали ще ти излезнат въобще някакви стойности защото това 0:0 дето го пишеш според него никога не си имала хламидии. Ако обаче имаш 0,12 да речем тогава си ги преболедувала. Цифрата е примерна.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #116 -: Февруари 24, 2006, 11:31:50 am »
Starlet, Фрешче,:

Много тенкс за всичко :wink:  Лошото е, че моя скъп ми прави на мен проблемите.Аз си напр. тест  /кръвен/  И ми излезе тоя скапан резултат, дето докторката ми каза че било мн. малко като количектво и че било старо.От цитонамазката дето ми я взе пък нищо не излезе и ми каза, че там всичко е било повече от ОК.Говореше ми за няква златна среда и първа група за нещо си.....На мъжа ми  се прави спермограма и посявка еякулата+ бактериално.Спермаграмата излезе много лоша /все пак е правена в Цибалаб/, а и той не спази всички указания /пък после все мрънка да му се невиди. Но той тест за Хлам. не си е правил и не мога да го накарам да си направи.Инат та знае ли се.Но все пак го накарах да пие с мен антибиотиците /Азитрокс/ На него му изписаха да пие два месеца Трибестан, а на мен след антибиотика Имуностимулатор /ИЗОПРИНОСИН/ той пак не си пие нещата и все се разправяме за това.... Но има и друго. Не спазихме срока за пазене и с презерватив и орална .....Пак заради него. Другото, което ме съмнява е че ако Съм го проболедувала това чудо и ми е дало индикация само в кръвта, щото от цитонамазката няма, може би не е приносимо си мисля.Аз като малка дълги години съм боледувала от астма, бронхити и много лекарства съм изпила, та може и да нещо като имунитет към тая гад.Ох незнам вече кво да мисля и в крайна сметка Той като е опърничев Много му здраве и накрая и аз ще спра да го мисля и ходя по лекари.Пък той да писка, че иска дете.Като иска да се вземе в ръце иначе майната му на всичко.Все пак имам дете, а и не съм първа младост че да съм чак толкова настоятелна...Ох извинявам се мнооого напр. безобразно дългото, ама май вече се отчаях....Извинявай пак на всички... :oops:  :cry:
съмнение за хламидии
« Отговор #117 -: Февруари 24, 2006, 11:51:25 am »
Стар, говориш за цитонамазка, а теста с церв.секрет за хламидия е друг.Няма такива неща като`златна среда` при този тест за хламидия, или  я имаш, или не.Каква е тази първа група, за ПАП  ли говориш?
Ние говорим за хламидия трахоматис, а тя се предава по полов път.Може единия партньор да не е имал, при полов акт ще се зарази.И ако няма симптоми в инкубационния период ще си я носи и с времето ще хронифицира.ДНи след заразяването пак може тест да дае отр. фалшив резултат/след евентуално заразяване тест е добре да се прави след изминали поне 3 седмици/.
СТар, ако поназнайваш руски ще ти дам линкове на много мед. сайтове, обхващащи всичко за коварната хламидия.
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #118 -: Февруари 24, 2006, 12:11:37 pm »
mini_mouse,

Оххххх, не знам вече какво да мисля.Не съм добре с руския. Ще отида към 10.03.06г. да си направя ДНК тест и квото- такова. просто майната й на тая Хламидия и моя Скъп, дето все знае.Като я има още да си седи. Не мога вечно да пия лекарства и давам егати и парите, пък той да си прави оглушки и всичко отначало. Просто нямам сили да се чудя има ли няма ли. И това, че не е задължително и двамата партньори да са заразени въпреки половите си контакти...Вече не знам на какво да вярвам. И какви са тия неща от сорта : Ми то е съвсем малко, старо е, проболедувано...и ред такива.Правя им запитване на тия от Цибалаб, пращам им резултатите от кръвния и ти питам за ДНК теста, а те ми отговарят лаконично, че трябвало лекар да ми ги разтълкува.Хе-хе!Че те там сви са? Да не би да са миньори? Ха! Е да де, ама "лекаря" ми разтълкува както описах по-горе.А и даже не ми каза че трябва да се пазим и това е.Добре че тук се зачетох та нещо да стопля малко от малко, но вече ми писна с тая хламидия и ще направя контролата и повече няма да се занимавам с нея. Тамън си мисля, че нещо съм научила и се оказва, че има всестранни случаи и то толкова различни и противоречиви...... :cry:
съмнение за хламидии
« Отговор #119 -: Февруари 27, 2006, 15:28:17 pm »
Цитат на: Starlet
Ми то кръвен можеш само на антигени да направиш. Въпроса е дали ще ти излезнат въобще някакви стойности защото това 0:0 дето го пишеш според него никога не си имала хламидии. Ако обаче имаш 0,12 да речем тогава си ги преболедувала. Цифрата е примерна.


Именно, Старлетче, според два кръвни теста - този малко преди началото на връзката със съпруга ми и един, правен 1-2 години преди това, никога не съм имала хламидии, щото бяха 0:0 и двата. :!:  Въпросът е ако партньорът ми има, а аз не - организмът се е преборил или въобще не се е размножавала при мен??
Ходих при моята докторка. Според нея не трябва да се лекувам, при отрицателния PCR, антибиотиците са силни и т.н. Питах дали да правя кръвен, и според нея няма смисъл. Каза, че ако при кръвния се появи нещо, препоръчват ДНК, а при нас сме били започнали малко отзад напред, та щом сме направили ДНК нямало смисъл от кръвен. Питах я в практиката има ли често случаи единия партньр да е с хламидии само, тя каза, че едва ли не рядко имала и двамата да имат - повечето случаи били само при единия. Вярно по теория се окачвало и двамата да имат, защото се предава полово, но явно при някои хламидията не намирала благоприятна среда за развитие. Потвърди, че хламидията пречи както при жената, така и при мъжа. Лекарката даже не смята, че трябва да се пазим, с което съм склонна да се съглася, защото 2-3 години караме така, та сега какво да се пазим.
Дано всичко е както изглежда и да няма нищо при мен - излиза че съм извадила голям късмет, че с тия хидротубации, лапароскопии, инсеминации, хистероскопии хламидиите можеха да вършат сега поражения по тръбите (и въпреки това продължава да ми е малко притеснено :( ).
Благодаря ти, Бени!







*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #120 -: Февруари 28, 2006, 10:43:01 am »
ФРЕШЧЕ,

А за ДНК тест при мъжете как се прави?Тоест какъв е материала който се взима за да се изследва ДНК при мъж?Разбрах, че при жените се взима цирвикален секрет? :?: Питах ги тия от Цибалаб, ама те не си направиха труда да ми отговорят.. :cry: И за колко време излиза резултата?
Много мерси предварително :wink:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #121 -: Февруари 28, 2006, 12:32:29 pm »
Цитат на: Star
mini_mouse,

Оххххх, не знам вече какво да мисля.Не съм добре с руския. Ще отида към 10.03.06г. да си направя ДНК тест и квото- такова. просто майната й на тая Хламидия и моя Скъп, дето все знае.Като я има още да си седи. Не мога вечно да пия лекарства и давам егати и парите, пък той да си прави оглушки и всичко отначало. Просто нямам сили да се чудя има ли няма ли. И това, че не е задължително и двамата партньори да са заразени въпреки половите си контакти...Вече не знам на какво да вярвам. И какви са тия неща от сорта : Ми то е съвсем малко, старо е, проболедувано...и ред такива.


Стар заставаш стойка делвичка срещу твоя мъж и му казваш директно искаш ли второ дете или не искаш. И искаш ли да сме здрави всички във вкъщи или не искаш? Какви са тия глупости ти си заразена, а аз не съм при условие че не си е парвил никакви изследвания. Когато и двамата партньори са заразени не е възможно да се разбере от кого е тръгнала инфекцията. И лечението и спазването на изскванията трябва да са много стриктни. Ама ха!!!! Извинявай за грубия език Стар не е адресиран към теб, а към съпруга ти ама немога да го разбера. Какво неможе да издържи 10 дена без свирка ли? И секса не е забранен абсолютно. Разрешен е само с презерватив. Разбира се по-добре е без секс, но понякога не стават така нещата. Другото което искам да ти кажа е да спреш да посещаваш този лекар дето ти дрънка такива глупости за златната среда и че има малко и разни такива простотии. Дори и една хламидия да намерят лечението е задължително. Хайде успех! И накарай мъжа си да се изследва, мисля че ще трябва да повторите курса на лечение, което не е добре понеже тези бацили си изграждат имунитет срещу антибиотиците и в един момент наистина могат да станат хронична инфекция, което най-лошия вариант. Успех отново!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #122 -: Февруари 28, 2006, 12:38:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Именно, Старлетче, според два кръвни теста - този малко преди началото на връзката със съпруга ми и един, правен 1-2 години преди това, никога не съм имала хламидии, щото бяха 0:0 и двата. :!:  
Цитат


Фреши доколкото разбирам, и двата ти кръвни теста са правени преди да се съберете със съпруга ти. Което значи че отдавна нямат давност. По въпроса за ДНК теста ти чете статията какви са неговите недостатъци. Зная че хвърлихте много пари за тези изследвания, но ще е хубаво да си направиш и ти един кръвен. Това е най-добрата комбинация от изследвания и след това всеки горе долу кадърен гинеколог ще може да постави точна диагноза. Четох в НРД че се поемат от касата IgG, IgA, IgM антителата вярно че не беше пълната сума а някъде по около 9 лв. на антиген но все е нещо, ако искаш пробвай по този начин през здравната каса ще спестиш 27 лв и ще си доплатиш 3 лв. за изследванията. Провери тази ми информация за всеки случай де.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #123 -: Март 01, 2006, 10:55:01 am »
Цитат на: Star
ФРЕШЧЕ,

А за ДНК тест при мъжете как се прави?


Прави се с уретрален секрет (от уретрата, малко е неприятно взимането на секрет) или с урина. Моят мъж го прави с урина.
В Националния център по заразни и паразитни болести на бул.Мадрид, взеха му 22 лева.

Успех :!:
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #124 -: Март 01, 2006, 11:02:08 am »
Старлетче, много ти благодаря за специалното внимание, което отделяш на всеки мой пост, абсолютното вникване във въпросите ми и много компетентната информация, която ми даваш  :youwoman:
 :D  :D

Да, кръвните съм ги правила преди връзката със съпруга ми, и бидейки отрицателни и неговото изследавне (уж) отрицателно, не видях смисъл да правя. Опитах се да изкрънкам от едни лекари да ми пуснат и кръвен, но те: не та не, то PCR е по-точен! Искаше ми се да имам твоята статия, да им я покажа :D
Значи, ако реша да правя кръвни, трябва да пусна и трите антитела, така ли? Нещо с финансовата информация не се ориентирах, всяко антитяло струва колко горе-долу, ако оставим настрана НЗОК? Джи Пи-то се намира на майната си и ходя при нея само да ми дава направления за операции :evil:
Репродуктивната докторка ми каза, че дори да били положителни кръвните, не трябвало да се лекувам, щото щели да показват стара инфекция (неактивна) :?:  :?:
Не съм предполагала, че може да е такава каша с тия хламидии, егати :evil:
Днес мъжкото е при андролога за предписване на лечение, и аз ще отида да чуя и неговото мнение.
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #125 -: Март 01, 2006, 11:50:05 am »
Да, Фрешче, за мъжа не е много приятно да му взимат уретрален секрет. :(  :( Ако е урина, задължително първата за деня и то директно в шишенцето/бях накупила малки такива от аптеката, та дано уцели едно от тях :wink:  :wink: /.
След като мине курс с антибиотици чакате месец и -тест.Не е сложно, ама ама от доктори, които знаят малко за хламидията и си мислят, че е нещо нормално да я има човек. :x
съмнение за хламидии
« Отговор #126 -: Март 01, 2006, 11:52:05 am »
Мда, първа урина, и да не са минали повече от 30-тина минути до занасянето на урината за изследване, така му казали на човека.
Объркването идва от PCR - Кръвни тестове. :roll:
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #127 -: Март 01, 2006, 11:52:24 am »
Значи, ето какво знам аз за кръвните! IgM антитялото показва текущата инфекция ако има такава то е завишено, тоест ако в момента се боледува и си заразен от хламидя. А, IgG антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал. Иначе ПВР наистина е много по точно за текуща инфекция. Но при теб понеже не е ясно дали въобще си го боледувала би трябвало да се пуснат и едни кръвни. Защото Недостатъка на ПВР е как и от къде ти се взема пробата. Във вашия случай, както ти имаш отрицателен ПВР и евентуално имаш положителни кръвни трябва да се лекуваш и ти. Това се налага поради факта че на твоето момче и двата теста и кръвния и ПВР-то са положителни. Но както искаш в крайна сметка явно докторката е абсолютно сигурна във ПВР-то ти. А иначе НЗОК поема по 9лв. на антитяло. тоест ако изследваш и трите (което не е необходимо) тя ще ти поеме 27лв. А ако се изследваш на частно приблизително толкова ще ти струват двете антитела (които всъщност ти трябват на теб). Ми това е в общи линии.

А за това  :oops:


Цитат на: FreshBreeze
Старлетче, много ти благодаря за специалното внимание, което отделяш на всеки мой пост, абсолютното вникване във въпросите ми и много компетентната информация, която ми даваш  :youwoman:
 :D  :D


Направо ме засрами  :oops:  :oops:  :oops:

Ми аз всичко което го научих е точно заради това че преди време имахме и ние едни гранични уж резултати, ама после лабораторията объркала нещо си! Та в крайна сметка пихме антибиотици по зверска схема по препоръка на лекаря. А той (лекаря) горкия толкова загубен че даже незнаеше как да интерпретира резултатите. Тогава се бях заканила да пусна за него един пост ама после ми мина. Лекарят е от Плевен. Та още мога да ти разправям но само се ядосвам като си спомня. И от цялата работа се видях принудена в продължение на няколко месеца да изчета където каквото намеря по въпроса за хламидиалната инфекция. Отначало бях объркана, но после се справих.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #128 -: Март 01, 2006, 11:58:39 am »
Цитат на: Starlet
Значи, ето какво знам аз за кръвните! IgM антитялото показва текущата инфекция ако има такава то е завишено, тоест ако в момента се боледува и си заразен от хламидя. А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал. Иначе ПВР наистина е много по точно за текуща инфекция. Но при теб понеже не е ясно дали въобще си го боледувала би трябвало да се пуснат и едни кръвни. Защото Недостатъка на ПВР е как и от къде ти се взема пробата. Във вашия случай, както ти имаш отрицателен ПВР и евентуално имаш положителни кръвни трябва да се лекуваш и ти. Това се налага поради факта че на твоето момче и двата теста и кръвния и ПВР-то са положителни.


Значи Старлетче, да си пусна IgM и IgA? На мъжкото кръвния от преди години му беше уж отрицателен (1:16), а положителен му беше този в Кандиларов на еякулат (дето не знам дали да го броя въобще). Старлетче, а ако IgA е положителен, но IgM отрицателен - тогава излиза, че съм имала инфекция преди и сега нямам - тогава трябва ли да се лекувам, ей това не ми е ясно.
То станаха много хипотетези (хипотетично това, а ако онова...) извинявам се, ако ставам досадна вече :oops:
Значи на антитяло към 15 лева, за двете 30 лева в частна лаборатория?
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #129 -: Март 01, 2006, 12:13:23 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Значи Старлетче, да си пусна IgM и IgA? Старлетче, а ако IgA е положителен, но IgM отрицателен - тогава излиза, че съм имала инфекция преди и сега нямам - тогава трябва ли да се лекувам, ей това не ми е ясно.
То станаха много хипотетези (хипотетично това, а ако онова...) извинявам се, ако ставам досадна вече :oops:
Значи на антитяло към 15 лева, за двете 30 лева в частна лаборатория?


Ми тогава няма да се лекуваш това се приема за отрицателен резултат. За цените ориентировъчно толкова струват. Незнам обаче ако отидеш пак във вирусологията сигурно ще ти излезе и по евтино. Като гледам цената на ПВР-то което си прави там 22 лв., а навсякъде другаде почва то 30лв нагоре аз като звънях преди половин година в Цибалаб там пък ми казаха 134 лв.  8O  мисля (абе много пари) и се вземаха проби само 2 пъти в месеца нещо такава.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #130 -: Март 01, 2006, 17:21:52 pm »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! :P  ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ НАЙ-ВЕЧЕ!!! : :D
 
Душичкиии, и аз пак да питам за пустите кръвни, че и аз нещо не мога да ги разбера.
 Моят кръвен има само две групички дето са изследвани и те са lg G и lg M  Та значи какво показва lg G? На мен там всъщност ми е положителен???? А това lg A въобще не ми ев резултатите.Явно не ми е пускан за изследване.И аз вече хептен се сбърках.Към 10-ти ще взема да си направя кръвен + ДНК и на мъжа ми ще го юрна и за двата. Ох голяма обърквация. А Старлет, на теб изписваха ли ти да пиеш след антибиотиците имуностимулатор? Щото на мен ми предписаха и пих. И уж ролята му е да подсили имунната с-ма и гадтта да не може да рецидивира? Ох и аз вече не знам на какво да вярвам...много се обърках, ама много....
Да сте живи и здрави!
съмнение за хламидии
« Отговор #131 -: Март 01, 2006, 20:00:18 pm »
Цитат на: Starlet
А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал.


Протест!

В LaborExpress ми обясниха, че IgA показва остра фаза на инфекцията. И има логика, защото аз съм преболедувала, IgA и IgM бяха отрицателни, а IgG - положително.
съмнение за хламидии
« Отговор #132 -: Март 01, 2006, 23:40:55 pm »
Реших и аз да се включа. Значи когато си правихме нашите кръвни  изследвания за хламидии, титъра ми беше 1:64.   В лабораторията ми обясниха, че въбще не е катастрофално щото имало хора с титър 1:200 :balk_91: . Та занесох резултатите на моя доктор и той ни предписа и на двамата:
ВИЛПРАФЕН - антибиотик- преди 5г. струваше 50лв.(сега незнам колко е И то по две опаковки на човек)
ФЛАЖИЛ - супер гадни хапчета (за двамата)
ТИНИДАЗОЛ - (за мъжа ми)
КЛАРИТИН - (за двамата)
 И след това контролните ни изследвания (три пъти) са били все отрицателни. Скоро обаче не сме си правили!

Преписах рецептата щото я пазя.
Тези, които не могат да разберат мълчанието ти, няма да разберат и думите ти!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #133 -: Март 02, 2006, 00:02:14 am »
Цитат на: ironic_
а IgG - положително.


Добре, де и на мен именно това ми излезе положително.Обаче ми се обяснява че уж било проболедувано, та питам: Като е така и като не е действаща инфекция може ли да се предаде на друг, като уж е само в кръвта?Е много сложно ми стана с тая гад и съвсем се обърках и като се предава и чрез орален секс то значи, че и чрез целувка също.Щото и в целувката са лигавици нали? Или това е само като инфекцията е действаща????? И на мен положителния резултат от lg G ми е lg G 15 AE. Та какво е това за бога?Старо, ново или вече с имунитет към него ис изградени антитела? И този резултат бил в мнооого малко количество? Извиявам се, ама наистина много се обърках :oops:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #134 -: Март 02, 2006, 00:08:40 am »
Цитат на: ironic_
Цитат на: Starlet
А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал.


Протест!

В LaborExpress ми обясниха, че IgA показва остра фаза на инфекцията. И има логика, защото аз съм преболедувала, IgA и IgM бяха отрицателни, а IgG - положително.


Олеееееееееее какво направих!!!!! Да Ироник чак сега като писа  забелязах грешката си!!!!!!!! Моля ви момичета простете ми!!!!! Фреши и ти по-специално защото те подведох. Грешка на писане е цялата работа. Поправих си по-горното мнение!!!!! Моля ви момичета направо съм бясна на себе такава глупост да напиша. Точно така е IgG показва преболедуването, а IgM текущата инфекция. Ох че съм  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:
 Едно леко пояснение обикновенно като се отиде в лаборатория за да ти правят кръвен тест за антигени на хламидийна инфекция ти пускат  IgA и IgG. Първото както е писала Ироник показва остра фаза на хламидийна инфекция, второто дали някога си го боледувал. IgM се пуска за текуща инфекция когато има съмнения за заразяване в момента, но IgA е в нормите си.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #135 -: Март 02, 2006, 00:17:55 am »
Цитат на: Star
И на мен положителния резултат от lg G ми е lg G 15 AE. Та какво е това за бога?Старо, ново или вече с имунитет към него ис изградени антитела? И този резултат бил в мнооого малко количество? Извиявам се, ама наистина много се обърках :oops:



Стар, а само на IgG антитела ли са ти пускали изследвания? Ако е така и IgM, IgA са в норма тогава наистина това е старо преболедуване на инфекцията. И само дето се преследвахте с мъжа ти за глупости  :( До сега както пишеше останах с впечатлението че си правила стандартното изследване за антитела при хламидията, което включва поне две, като едното антитяло винаги е IgG. Сега разбирам защо доктора ти е викал че е старо.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #136 -: Март 02, 2006, 00:27:33 am »
Цитат на: next78
Реших и аз да се включа. Значи когато си правихме нашите кръвни  изследвания за хламидии, титъра ми беше 1:64.   В лабораторията ми обясниха, че въбще не е катастрофално щото имало хора с титър 1:200


Некст78 та точно тук стана моя гаф титъра на кое точно антитяло е бил 1:64? На IgG, IgM или IgA?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #137 -: Март 02, 2006, 02:05:48 am »
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ей това е то.Та като е проболедувано пак ли може да се предаде?
Правиха ми цитонамазка ПАП или нещо такова.Там съм 1-ва група тоест най-добрата.И защо по дяволите докторката не ми каза за пазенето, тоест каза ми като я питах след като четох тук, а на всичкото отгоре ме прати на цв. снимка преди контролата веднага след лекарствата.Добре, че се образовах тук и не отидох.Ей верно ще полудея с тая хламидия.И кога ли съм го проболедувала това като до този момент никога не съм си правила такова изследване.Малиииии ако не е било лекувано ква ли поразия може да е станала....Не ми се мисли..... :cry:  :cry:  :cry:
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #138 -: Март 02, 2006, 02:07:36 am »
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ей това е то.Та като е проболедувано пак ли може да се предаде?
Правиха ми цитонамазка ПАП или нещо такова.Там съм 1-ва група тоест най-добрата.И защо по дяволите докторката не ми каза за пазенето, тоест каза ми като я питах след като четох тук, а на всичкото отгоре ме прати на цв. снимка преди контролата веднага след лекарствата.Добре, че се образовах тук и не отидох.Ей верно ще полудея с тая хламидия.И кога ли съм го проболедувала това като до този момент никога не съм си правила такова изследване.Малиииии ако не е било лекувано ква ли поразия може да е станала....Не ми се мисли..... :cry:  :cry:  :cry:
хламидиална сянка
« Отговор #139 -: Март 02, 2006, 02:32:10 am »
При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел  аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно. Доста попрочетох междувременно и съм раздвоен по отношение резултатноста и надеждността на тестове,методики и лечение на тази коварна гадинка. Впечатлен съм от задълбочените и професионално поднесени постинги тук и моля, тези които знаят да ми отговорят ако желаят на следните въпроси: 1. Резултатен ли е азатрил приложен по тази схема и колко трае " диетата" :oops: включително и безалкохолната? Има ли някой информация за препарата  Wilprafen, генерично  Josamycin, за който чух много добри неща но не се намира по аптеките ? Изобщо бих приветствал и предварително благодаря за всеки съвет, като се извинявам, че попадам в чисто дамски форум непоканен, но съм убеден, че са по-сътрадателни от нашето племе. 8)
хламидиална сянка
« Отговор #140 -: Март 02, 2006, 02:33:04 am »
При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел  аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно. Доста попрочетох междувременно и съм раздвоен по отношение резултатноста и надеждността на тестове,методики и лечение на тази коварна гадинка. Впечатлен съм от задълбочените и професионално поднесени постинги тук и моля, тези които знаят да ми отговорят ако желаят на следните въпроси: 1. Резултатен ли е азатрил приложен по тази схема и колко трае " диетата" :oops: включително и безалкохолната? Има ли някой информация за препарата  Wilprafen, генерично  Josamycin, за който чух много добри неща но не се намира по аптеките ? Изобщо бих приветствал и предварително благодаря за всеки съвет, като се извинявам, че попадам в чисто дамски форум непоканен, но съм убеден, че са по-сътрадателни от нашето племе. 8)
*

    Anonymous

Re: хламидиална сянка
« Отговор #141 -: Март 02, 2006, 08:02:45 am »
Цитат на: mantaray
При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел  аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно. Доста попрочетох междувременно и съм раздвоен по отношение резултатноста и надеждността на тестове,методики и лечение на тази коварна гадинка. Впечатлен съм от задълбочените и професионално поднесени постинги тук и моля, тези които знаят да ми отговорят ако желаят на следните въпроси: 1. Резултатен ли е азатрил приложен по тази схема и колко трае " диетата" :oops: включително и безалкохолната? Има ли някой информация за препарата  Wilprafen, генерично  Josamycin, за който чух много добри неща но не се намира по аптеките ? Изобщо бих приветствал и предварително благодаря за всеки съвет, като се извинявам, че попадам в чисто дамски форум непоканен, но съм убеден, че са по-сътрадателни от нашето племе. 8)


Здравей от мен!
Приятелката ти какво изследване прави ?
Изследване на антиген - взела се Цервикален секрет.
Изследване на антитела - кръв.
Ако в момента приятелката ти страда от този инфекция има вероятност и ти да си заразен.
Еднократен прием на антибиотик мисля,че няма да свърши работа.
Тази бактерия(хламидия трахоматис) има 2 форми и 3 фази на развитие. 72 часа цикъл на развитие.Ако убиеш едната форма,може да не успееш с другата.
Всичко зависи от особеностите на хламидията, начина на инфектиране,особеностите на клетката гостоприемник, условия на култивиране и т.н
Има друга схема на прилагане на този антибиотик(азатрил) , която е по-удачна.
Нямам право да давам схеми на лечения, защото не съм медицинско лице.
Диетата е задължителна при лечение, за да се избегне препредаване на бактерията между двамата.
Алкохолната,също...все пак пиеш антибиотик.
Пораженията от тази бактерия са доста неприятни и е хубаво че се опитваш да вземеш мерки.
Ако търсиш симптоми на това заболяване, може и да не намериш. Много често тази бактерия се предава заедно с други заболявания предавани по полов път.
За да си сигурен трябва да си направиш изследване.
И намери добър специалист.
Различни лекари -различни теории за хламидията.Има ли я -няма ли я?..А тя си е коварна бактерия.
Дано нещата при вас да не са толкова зле и да проведете адекватно лечение.
Всичко хубаво от мен.

Wilprafen- мисля че има по добри от него.Немога да коментирам.

За хламидията трябват антибиотици от групата на тетрациклините.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
съмнение за хламидии
« Отговор #142 -: Март 02, 2006, 08:06:07 am »
Госта бях аз.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: хламидиална сянка
« Отговор #143 -: Март 02, 2006, 08:28:41 am »
Цитат на: Anonymous
Цитат на: mantaray



За хламидията трябват антибиотици от групата на тетрациклините.


И макролидите/еритромицин, олеандомицин, спирамицин /ровамицин/.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: хламидиална сянка
« Отговор #144 -: Март 02, 2006, 08:54:03 am »
Цитат на: mini_mouse
Цитат на: Anonymous
Цитат на: mantaray



За хламидията трябват антибиотици от групата на тетрациклините.


И макролидите/еритромицин, олеандомицин, спирамицин /ровамицин/.


Не мога да коментирам.
Зная, че ровамицина,се използва при стоматологични проблеми и че това/макролидите/ е група на тясноспектърни антибиотици.
Тетрациклините са широкоспектърни.
За всяка група заболявания си има отределени медикаменти.Един медикамент може да се използва за една или др.група заболявания.
Това е по преценка на лекаря.
Затова съм на мнение,че е много важно лекарят да е добър.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
съмнение за хламидии
« Отговор #145 -: Март 02, 2006, 09:13:29 am »
Денис, аз само съм ги изброила, а иначе търг. им наименования са други. :D Лично ние се лекувахме с Фромилид, Азитрокс и Рулид.
Да, лекарят трябва да е специалист! Защото съм чувала и чела за предписани лечения с антибиотици по месец и нещо...без прекъсване. 8O  8O
съмнение за хламидии
« Отговор #146 -: Март 02, 2006, 09:56:57 am »
Звучили ви адекватно рецепта за лечение на хламидия, открита чрез PCR: ципробай за 5 дни?

Благодаря!
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #147 -: Март 02, 2006, 10:19:12 am »
Може, Фрешче, макар, че 10 ддни го пият за хлам. инфекция, но зависи  от дозата, при вас явно ще е ударна. :wink:
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
съмнение за хламидии
« Отговор #148 -: Март 02, 2006, 10:19:31 am »
Цитат на: FreshBreeze
Звучили ви адекватно рецепта за лечение на хламидия, открита чрез PCR: ципробай за 5 дни?

Благодаря!


Здравей!
В листовката изрично си е казано Хламидия- минимум 10 дни

http://www.pirogov.net/search/product.php?firmid=41&prodid=128

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
съмнение за хламидии
« Отговор #149 -: Март 02, 2006, 10:23:15 am »
СТАРЛЕТ, не мога да си спомня на кое от изброените от теб ми е бил такъв титъра, беше много отдавна а и листчето с изследването остана в доктора ми. А третото изследване ни го прави един доцент който има лаборатория тука в Русе, и още по-вече че е познат на свекърва ми,че  той ни взе кръв и на двамата, и понеже трябваше да си пътува за София след обеда та ни я взе там да ни я изследва. След два дни може би, ни се обади за да ни каже че и двете проби са цитирам:(абсолютно) отрицателни!
Простете за объркания отговор, ама съм още сънена. Преди 15-сет мин. съм станала от сън, даже кафето още не съм си изпила - щото вие сте ми по-важни!  Дано да сте ми разбрали!
Тези, които не могат да разберат мълчанието ти, няма да разберат и думите ти!
съмнение за хламидии
« Отговор #150 -: Март 02, 2006, 11:24:16 am »
Цитат на: denis
Цитат на: FreshBreeze
Звучили ви адекватно рецепта за лечение на хламидия, открита чрез PCR: ципробай за 5 дни?

Благодаря!


Здравей!
В листовката изрично си е казано Хламидия- минимум 10 дни

http://www.pirogov.net/search/product.php?firmid=41&prodid=128


Мерси Денис, но пък в листовката, която намерих аз:
http://home.intekom.com/pharm/bayer/ciprobay.html
Хламидията е в групата The following organisms show varying degrees of in vitrosensitivity to ciprofloxacin, т.е. с различна степен на чувствителност, а не в първа група 8O  Освен, че му го предписаха само за 5 дни, нещо и самият антибиотик ме съмнява??
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #151 -: Март 02, 2006, 11:50:16 am »
Цитат на: Star
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ами СТАР не сте болни според мен! Ако беше написала от самото начало и двата титара щях да ти отговоря още тогава това. Това е стара инфекция както са ви казали. Явно са ви изписали антибиотика, ако има някакви останали единични бацили да бъдат унищожени.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #152 -: Март 02, 2006, 11:50:32 am »
Цитат на: Star
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ами СТАР не сте болни според мен! Ако беше написала от самото начало и двата титара щях да ти отговоря още тогава това. Това е стара инфекция както са ви казали. Явно са ви изписали антибиотика, ако има някакви останали единични бацили да бъдат унищожени.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #153 -: Март 02, 2006, 11:53:56 am »
Цитат на: FreshBreeze
 Освен, че му го предписаха само за 5 дни, нещо и самият антибиотик ме съмнява??


Фреши Ципрофлоксацина не е антибиотик, а химиотерапевтик. И според мен това лечение е несериозно. Но това е мое лично мнение. Ето данните от листовката на самото лекарство които намерих.

Латинское название: Ciprobay®
Действующее вещество: Ципрофлоксацин* (Ciprofloxacin*)
Фармакологическая группа: Хинолоны/фторхинолоны
Нозологическая классификация (МКБ-10): A04.9 Бактериальная кишечная инфекция неуточненная. A09 Диарея и гастроэнтерит предположительно инфекционного происхождения (дизентерия, диарея бактериальная). A41 Другая септицемия. A54 Гонококковая инфекция. H10 Конъюнктивит. H60-H95 КЛАСС VIII Болезни уха и сосцевидного отростка. J00-J06 Острые респираторные инфекции верхних дыхательных путей. K65 Перитонит. K81 Холецистит. L00-L08 Инфекции кожи и подкожной клетчатки. M00-M03 Инфекционные артропатии. M60.0 Инфекционные миозиты. M65.0 Абсцесс оболочки сухожилия. M65.1 Другие инфекционные тендосиновиты. M71.0 Абсцесс синовиальной сумки. M71.1 Другие инфекционные бурситы. M86 Остеомиелит. N15 Другие тубулоинтерстициальные болезни почек. N39.0 Инфекция мочевыводящих путей без установленной локализации. N49 Воспалительные болезни мужских половых органов, не классифицированные в других рубриках. N70-N77 Воспалительные болезни женских тазовых органов. N74.3 Гонококковые воспалительные болезни женских тазовых органов. T79.3 Посттравматическая раневая инфекция, не классифицированная в других рубриках
Срок годности: 5 лет
Условия хранения: Список Б. В сухом, защищенном от света месте, при температуре ниже 25 °C

А ето и данните за Ципрофлоксацина като активно вещество

Нозологическая классификация (МКБ-10): A01.0 Брюшной тиф. A02 Другие сальмонеллезные инфекции. A04.9 Бактериальная кишечная инфекция неуточненная. A09 Диарея и гастроэнтерит предположительно инфекционного происхождения (дизентерия, диарея бактериальная). A15-A19 Туберкулез. A39 Менингококковая инфекция. A54 Гонококковая инфекция. A56 Другие хламидийные болезни, передающиеся половым путем. A70-A74 Другие болезни, вызываемые хламидиями. G00 Бактериальный менингит, не классифицированный в других рубриках. H01.0 Блефарит. H10.5 Блефароконъюнктивит. H10.9 Конъюнктивит неуточненный. H16 Кератит. H16.0 Язва роговицы. H60 Наружный отит. H66 Гнойный и неуточненный средний отит. J00-J06 Острые респираторные инфекции верхних дыхательных путей. J02 Острый фарингит. J03 Острый тонзиллит [ангина]. J18 Пневмония без уточнения возбудителя. J32 Хронический синусит. J40 Бронхит, не уточненный как острый или хронический. J42 Хронический бронхит неуточненный. J47 Бронхоэктатическая болезнь [бронхоэктаз]. J84 Другие интерстициальные легочные болезни. J85 Абсцесс легкого и средостения. J86 Пиоторакс. K65 Перитонит. K81 Холецистит. K83.0 Холангит. L02 Абсцесс кожи, фурункул и карбункул. L03 Флегмона. L08.9 Местная инфекция кожи и подкожной клетчатки неуточненная. L98.4.1 Язва кожи гнойная. M00-M03 Инфекционные артропатии. M60.0 Инфекционные миозиты. M65 Синовиты и тендосиновиты. M65.0 Абсцесс оболочки сухожилия. M71.0 Абсцесс синовиальной сумки. M71.1 Другие инфекционные бурситы. M86 Остеомиелит. N12 Тубулоинтерстициальный нефрит, не уточненный как острый или хронический. N15 Другие тубулоинтерстициальные болезни почек. N30 Цистит. N34 Уретрит и уретральный синдром. N39.0 Инфекция мочевыводящих путей без установленной локализации. N41.9 Воспалительная болезнь предстательной железы неуточненная. N45 Орхит и эпидидимит. N49 Воспалительные болезни мужских половых органов, не классифицированные в других рубриках. N70 Сальпингит и оофорит. N71 Воспалительные болезни матки, кроме шейки матки. N73.9 Воспалительные болезни женских тазовых органов неуточненные. N74.3 Гонококковые воспалительные болезни женских тазовых органов. N74.4 Воспалительные болезни женских тазовых органов, вызванные хламидиями. R09.1 Плеврит. R78.8.0 Бактериемия. T20-T32 Термические и химические ожоги. T79.3 Посттравматическая раневая инфекция, не классифицированная в других рубриках. Z100 КЛАСС XXII Хирургическая практика.
Брутто-формула: C17H18FN3O3
Код CAS: 85721-33-1
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #154 -: Март 02, 2006, 12:00:06 pm »
Цитат на: next78
и понеже трябваше да си пътува за София след обеда та ни я взе там да ни я изследва. След два дни може би, ни се обади за да ни каже че и двете проби са цитирам:(абсолютно) отрицателни!


Ами със сигурност, Софийската лаборатория е по-добра от Русенската. Така че се успокой, щом последните ти резултати са абсолютно отрицателни не виждам място за притеснение.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: хламидиална сянка
« Отговор #155 -: Март 02, 2006, 12:13:41 pm »
Цитат на: mantaray
При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел  аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно.


Предполагам, че са и направили директен тест на антиген с взета проба от влагалището. Наистина е добре, че си се заинтересувал от проблема, защото доста мъже не го правят. Схемата която ти е препоръчал твоят познат гинеколог е най-леката схема на пиене на този изключително силен антибиотик. И за момента Азитромицина (което всъщност е Азатрила) е най-добрият вариант за лечение на хламидалната инфекция, но доста лекари го изписват в комбинация с антибиотици от групата на макролидите (еритромицин, ровамицини т.н.), които също лекуват хламидиална инфекция но с продължителен прием. Така че повечето лекари са намерили удачен вариант на съкращаване на курса на лечение и комбинацията на два антибиотика. Тъй като азитромицина страшно натоварва организма (само като информация с него се лекува хеликобактер пилори, която е причинителят на язвата и гастрита) Не е лошо все пак и ти да си пуснеш едни изследвания. Може и кръвни. Та за схемата на лечение предполагам пиеш по 1 гр. еднократно през седмица така ли е? Важно е да се пазите до отрицателни резултати за инфекцията и при двамата. Сексът не е забранен стига да бъде правен с презерватив. А изискванията за повторно изследване са да са минали 40 дни след приключване на лечението. Успех в лечението!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #156 -: Март 02, 2006, 12:14:58 pm »
СТАРЛЕТ :D  :!:  Ех ако знаеш твоите думи как ме обнадеждиха! Колко искам да е наистина така.Нямаш си напредстава :twisted:
Дано да е така, ама знаеш ли кое ме притеснява..: Че аз за първи път си правих такова изследване.Никога преди това не съм си правила и всъщност като съм го прекарала това....без необходимото лечение /щото все пак не съм знаела за него/ Дали не е станало хронично :cry: Кога ли е било това.....Дали нямам някакви поражения....Кажи ми моля те, дай съвет - сега като си правя контрола мисля да си направя два бр. теста, ама дай съвет какви да бъдат? ДНК, кръвен, директен или чрез ц. секрет? Кои два да комбинирам?
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ :)
И знае ли някой дали при това положение тоест като уж няма хлам. Може ли да се предаде на партньора дори и с орален секс, като е старо, минало...?Инфекцията се предава само, ако е настояща, действаща така ли? И да разбирам ли че изсказването на докторката, че може само едния от партньорите да го има, а другия да не е заразен да се базира на това че инфекц. не е действаща? Говоря спец. за моите резултати?
Много благодаря и извинявайте за фермана който изписах :oops:  :oops:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #157 -: Март 02, 2006, 12:30:05 pm »
Цитат на: Star
СТАРЛЕТ .........Инфекцията се предава само, ако е настояща, действаща така ли? И да разбирам ли че изсказването на докторката, че може само едния от партньорите да го има, а другия да не е заразен да се базира на това че инфекц. не е действаща? Говоря спец. за моите резултати?
Много благодаря и извинявайте за фермана който изписах :oops:  :oops:


Стар най-добрата комбинация е кръвен с ДНК. Нали го прочете това в статията, която пуснах преди време. Така е само ако имаш бактериите в организма можеш да ги предадеш. В случая с теб може да си пила случайно антибиотици които са унищожили бацила, но титъра IgG който показва че е имало все пак такава бактерия в организмати може да се задържи много дълго време висок, дори с години всичко това зависи от организма. А за това дали е хронична инфекцията не го мисли предварително преди да си направила контролата. Това е излишен стрес. А за това дали все пак твоят мъж го има неможе да се гадае без изследвания, все пак той такива не е направил. И ако наистина те обича нека поне да си пусне една контрола на кръвни, когато отидеш и ти на контрола. За да сте сигурни и за да се изясни картинката. Иначе предположението на докторката се базира точно на това, че инфекцията не е действаща, но това е неправилно защото все пак тя незнае кога е била действаща за да предполага че съпруга ти не е заразен. Трябва непременно и той да си направи следващия път поне едни кръвни изследвания, защото все пак има малка вероятност да започнете да се въртите в омагьосан кръг.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
До "Гост"
« Отговор #158 -: Март 02, 2006, 12:52:15 pm »
Благодаря за изчерпателния точен отговор.Оценявам и уважавам етичните ти съображения при препоръчване на лечение и схеми. Моля те, обаче, ако знаеш по-добри илачи от азатрил,вилпрафен и подобни,а също и схеми на приложение дай ми информация за да насоча д-ра,ако успея да намеря добър а не плацебо-ефект д-р. За твое успокоение моето кредо е  " Primum non nocere". Ако желаеш можеш да ми отговориш в лично послание за да избегнеш евентуална ятрогенна сугестия към други читатели.Благодара ти , каквото и да решиш.
съмнение за хламидии
« Отговор #159 -: Март 02, 2006, 13:34:13 pm »
Цитат на: Starlet
Цитат на: FreshBreeze
 Освен, че му го предписаха само за 5 дни, нещо и самият антибиотик ме съмнява??


Фреши Ципрофлоксацина не е антибиотик, а химиотерапевтик. И според мен това лечение е несериозно. Но това е мое лично мнение.


Мила Старлетче, не само според нас е несериозно :D  Мъжът ми отиде на друг лекар (при когото сме ходили преди за други работи и сме доволни) и тя е казала, че ципробай не е удачен и му е предписала Сумамед - три хапчета през 12 часа. Сега съм много по-спокойна.

А на вчерашния доктор - много ме е яд :evil:  Приключваме с него :evil:  
Иначе ето още какво каза същият (при уговорката че не знам кое вярно кое не - бил ги чел в последни изследвания, публикувани в европейски специализирани издания) - кръвните тестове били с ниска чувствителност - спорело се точността дали е 70% или 80%. Затова на Запад били вече забравили за тях, откакто изобретили ДНК тестът.
Инкубационният период пък можел да е докъм 2 години 8O  преди се смятало, че по-малко, но последните изследвания това сочели. (По тая логика можело и аз да се лекувам, щото можело да съм в инкубационен период).
Пак казвам, че не приемам никаква информация от този доктор на 100%, да не ви казвам пък че според него контролата трябвало да се направи след 10 дни 8O  (нищо чудно, че си вярва че може да излекува хламидия с ципробай, ако праща пациентите си на контрола след 10 дни и те се връщат с (фалшиво) негативни резултати  :lol:  :lol:  :lol:  :twisted: )
Днешният лекар е препоръчал контрола след минимум 45 дни, даже препоръчала 2 месеца.

Споределям всичко научено, може да е полезно за някой друг :D


Старлетче, смятам че заслужаваш една голяма почерпка от групата, залутала се в дебрите на хламидийните проблеми. Дано я реализираме на практика, но засега поне виртуална: beer::  beer::  :beerdr:  :bighug:

Благодаря и на всички други, които помогнаха с информация :bighug:
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #160 -: Март 02, 2006, 13:46:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Дано я реализираме на практика, но засега поне виртуална: beer::  beer::  :beerdr:  :bighug:


Дано да я реализираме при следващата среща на групичката. Стана така предния път че бяхме на ски при предната сбирка и то точно по-средата на почивката. Но този път няма да обещавам и сигурно като не обещая за следващия път присъствието си, ще дойда накрая вече  :)  :lol:  Малко съм суеверна понякога.  :D

Наздраве,момичета да има добри резултати  :beerdr:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #161 -: Март 02, 2006, 19:02:10 pm »
Ха и от мен едно  НАЗДРАВЕ!  :D  :D  :D Хубаво ще е да се направи такава срещичка :!:  :!:  :!:  :D  :D  :D АЗ СЪМ ЗА с две ръце :!:
Старлет, много си изчерпателна и много ти Благодаря за спец. обърнатото внимание-към Всички.Ще пиша като направя контролата.Ще изклюкаря моменталически за какво иде реч.Дано резул. да са добри де, чееее иначееееее ши воюваме наново с проклетата ГАД :wink:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #162 -: Март 04, 2006, 15:55:03 pm »
Цитат на: Star
Ха и от мен едно  НАЗДРАВЕ!  :D  :D  :D Хубаво ще е да се направи такава срещичка :!:  :!:  :!:  :D  :D  :D АЗ СЪМ ЗА с две ръце :!:
Старлет, много си изчерпателна и много ти Благодаря за спец. обърнатото внимание-към Всички.Ще пиша като направя контролата.Ще изклюкаря моменталически за какво иде реч.Дано резул. да са добри де, чееее иначееееее ши воюваме наново с проклетата ГАД :wink:


Дано да са добри  :crossfingers:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #163 -: Март 20, 2006, 19:51:37 pm »
Направо ще се побъркам бе хора.
токущо си изтеглих от нета резултатите от контролата с пустата хламидия.Е това просто не е истина.може ли да се пият лекарства и да няма резултат?Може ли даже едното да се е покачило.
Значи :
lg G 15 AE референтни под 9 отриц. 9-11 граничен и над11
 Предишния също беше с ъщите стойности, тоест без промяна
lg M  6 AE рефернти  както по-горе /предишният тест беше lg M 2 AE
Е направо не мога да повярвам че нищо не се е променило а даже има изменения....Някой да му се е случвало такъв феномен? Никаква промяна въпреки Сумамеда???? :(  Иска ми се да умра направо.....
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #164 -: Март 21, 2006, 10:18:16 am »
Стар, IgM е неточен показател при изследване на хламидия по последни новости. Той може да бъде признат само при първоначално заразяване, но и тогава имам съмнения за точноста на резултата. Но по принцип при теб е в норма, така че не виждам защо се притесняваш? Това за IgM е изключение само при хламидията, затова повечето лаборатории изследват IgА за проследяване на текуща инфекция, който е много по-точен в случая с хламидийната инфекция. Въпреки всичко нямаш повод за притеснение. А и ми се струва че не си спазила срока за изследване след приключване на лечението който е минимум 40 дни след спиране на приема на антибиотика. Успокой се вече стига с тез хламидии че пръсна маса пари по изследвания, а не мисля че имате проблем.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съмнение за хламидии
« Отговор #165 -: Март 21, 2006, 10:37:29 am »
Starlet,
Добре де за това lg M но какво ще кажеш за lg G което си е пак същото преди беше lg G 15 AE  и сега е пак lg G 15 AE ??????? То показваше старо проболедувано заболяване. Срока е спазен първото изследване като си го правих беше на 10.01.06г последния прием на антибиотика /сумамеда/ беше на 24.01.06г. а сега контролата е от 19.03.06г. Даже повече от 40 дни има! :roll:  Но странното е че този показател нищо, че обозначава минало заболяване просто не се е променил дори и с една единица? След като съм пила лекарства се предполага, че поне ще мръдне на някъде....А то си е просто същото? Аз като го видях очите ми щяха да излязат от орбитите. Това е прецедент и някакъв феномен!Направо е лудост ако питаш мен.
Дали да не се допитам до тази д-р Конова? А? Дали ще ми обърне внимание ако я питам по мейл? Да се пробвам ли?Ти как мислиш?
Ще взема да си пусна и едно lg A пък да видя какво ще покаже и вече незнам кво да правя....да ходя ли на цветна снимка или да не ходя?......Пак ли да пия лекарства? Обаче още не съм казала на лекарката ми за контролата....Охххххххх
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #166 -: Март 21, 2006, 11:44:30 am »
Стар IgG може да спада и години не е задължително да спадне веднага, а може и да се задържи така. Само да не се повишава, при теб такова нещо няма, то си стои все на едни и същи показатели, от там нямаш повод за страх. Въпрос на имунна система е донякъде дори, а IgA можеш да си пуснеш като искаш за твое успокоение, даже може да минеш през здравната каса поема го. Лекарства повече не пий по схемата "просто за всеки случай". Пиши на мейл на д-р Конова мисля че ще ти отговори. И най-важното се успокой, пак ти повтарям че според мен нямаш повод за притеснение.  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
хламидии
« Отговор #167 -: Април 19, 2006, 20:59:50 pm »
Цитат на: miusli
Аз си правих изследване и вагинално и кръвно. На вагиналното изследване пишеше - резултат негативет т.е. нямам, но на кръвния ми излязоха предишните стойности за наличие. Което означава, че няма текущо развитие но има неизлекувана инфекция.
Препоръчвам ти да си направиш кръвен тест. Лично на мен това ми е проблем с който занимавах членовете на форума и по препоръките на един доброжелател плюс традиционното лечение с антибиотици, пия и от елексирите на Хлебаров.
Пожелавам ти да нямаш проблеми от този род.

Здравей те
Това е моят голям проблем койо е при4инил много по големи вреди
Все още ги лекувам а за дете чудо трябва д стане.
Кажете ми тази рецепта ако ви е възможно
Благодаря
къмLady_11
« Отговор #168 -: Април 19, 2006, 21:08:58 pm »
Цитат на: lady_11
Добро утро, че хламидията може да си живурка във фалопиевите тръби, обаче смятам че серологичния тест е ненадежден за откриването й там.
Знаеш ли, не ми се спори повече с теб, като си толкова знаеща, лекувай се и помагай на остналите както можеш.
 
По отношение на : "Искам да установя контакт с жени, които са имали само този проблем и са успели да прекрачат голямата преграда, т. е. вече не са в този форум", мога да ти кажа , че има такива, които са прескочили.
Моя много добра приятелка е бременна вече в 6 месец. Хламидията и беше лекувана година - година и половина и забременя с положителен ПЦР тест. Приятелката ми е на 34 години.



С добри пожелания : Лейди 11


Здравей те
Бихте ли ми казали вашата приятелка как се излекува .Тази инфекция ми е причинила вече много проблеми по тръбите даже и тазова болест
Благодаря
съмнение за хламидии
« Отговор #169 -: Април 19, 2006, 21:17:42 pm »
Starlet, правилно ли те разбрах, че контролно мога да си изследвам само IgA - за да видя дали има резултат от лечението???
съмнение за хламидии
« Отговор #170 -: Април 19, 2006, 21:18:48 pm »
... и може ли някой да ми припомни колко струваха кръвните тестове?
съмнение за хламидии
« Отговор #171 -: Април 20, 2006, 13:43:23 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Да, кръвните съм ги правила преди връзката със съпруга ми, и бидейки отрицателни и неговото изследавне (уж) отрицателно, не видях смисъл да правя. Опитах се да изкрънкам от едни лекари да ми пуснат и кръвен, но те: не та не, то PCR е по-точен! Искаше ми се да имам твоята статия, да им я покажа :D



Само за пълнота на темата, направих и кръвни - IgG и IgA - и двете са отрицателни.

Струват по 16 лева всяко (това в Бодимед).
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #172 -: Април 20, 2006, 14:14:52 pm »
Цитат на: Starlet
Стар IgG може да спада и години не е задължително да спадне веднага, а може и да се задържи така. Само да не се повишава, при теб такова нещо няма, то си стои все на едни и същи показатели, от там нямаш повод за страх. Въпрос на имунна система е донякъде дори, а IgA можеш да си пуснеш като искаш за твое успокоение, даже може да минеш през здравната каса поема го. Лекарства повече не пий по схемата "просто за всеки случай". Пиши на мейл на д-р Конова мисля че ще ти отговори. И най-важното се успокой, пак ти повтарям че според мен нямаш повод за притеснение.  :grouphug2:

Старлет, кой дава направление за IgA? Личният лекар ли? И достатъчно ли е да се изследва само то, за да се види дали има резултат от лечение на хламидиалната инфекция???
*
съмнение за хламидии
« Отговор #173 -: Април 20, 2006, 14:31:50 pm »
Да се наредя и аз на опашката на питащите  :oops:
Изследвано ми е само (преписвам буквално) EIAgen Chlamydia trch. IgG в Кандиларов, и стойностите са 10.5 при референтни граници 0-11
Старлетче, тъй като май си ни хламидийния експерт  :wink: , моля за коментар? Най-вече искам да знам дали е достатъчно като изследване?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #174 -: Април 21, 2006, 08:57:22 am »
Цитат на: pgzenga
Старлет, кой дава направление за IgA? Личният лекар ли? И достатъчно ли е да се изследва само то, за да се види дали има резултат от лечение на хламидиалната инфекция???


pgzenga доколкото разбрах направленията ги дава гинеколог. Само че моя позната ходила преди седмица и гинеколога и отговорил че неможел да и пусне изследвания кръвни за антитела по здравната каса ами само сух тест поемала здравантата каса. Вече тотално се обърках кое все пак се поема и кое не от здравната каза зощото доколкото гледах в рамковия договор и антителата се поемат, ама неможе джипито да ти ги пусне ами само специалист. А за това дали може да се изследва само IgA не е препоръчително. Защото тълкуването на изследванията става върху двата показателя. По принцип може да се мисли и за хронифицирана инфекция и за текуща и за преминала. Но за да може да се каже с точност какво е, е необходимо да бъдат изследвани и двата показателя и то не по веднъж в повечето случаи.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #175 -: Април 21, 2006, 08:59:57 am »
Цитат на: Bora82
Да се наредя и аз на опашката на питащите  :oops:
Изследвано ми е само (преписвам буквално) EIAgen Chlamydia trch. IgG в Кандиларов, и стойностите са 10.5 при референтни граници 0-11
Старлетче, тъй като май си ни хламидийния експерт  :wink: , моля за коментар? Най-вече искам да знам дали е достатъчно като изследване?


Здравей Бора  :)  ! Само IgG ли сте изследвали? Защото при това положение както сте близо до границата вариантите са два или сте изкарали някога във времето тази инфекция или както нямате изследвано IgA за текуща инфекция може да се мисли за вариант за повтаряне на изследването след около 2 седмици, но тогава задължиетлно и двата показателя.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #176 -: Април 21, 2006, 09:51:35 am »
Само сухия тест се поема от касата.  :?
съмнение за хламидии
« Отговор #177 -: Април 21, 2006, 10:13:29 am »
Старлетче, а при мен като IgG и IgA, (както и PCR) са отрицателни, значи ли, че никога не се е развъждала тая хламидия при мен? (Щото с мъж ми сме от 3.5 години, а той явно си ги носи наследство от преди)
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #178 -: Април 21, 2006, 10:52:36 am »
Да, би трябвало ако са ти верни изследванията точно това да значи - никога не си имала.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #179 -: Април 21, 2006, 12:48:29 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Старлетче, а при мен като IgG и IgA, (както и PCR) са отрицателни, значи ли, че никога не се е развъждала тая хламидия при мен? (Щото с мъж ми сме от 3.5 години, а той явно си ги носи наследство от преди)


Да това значи! Не помня вече твоите стойности, но ако IgG ти беше 0 като стойност абсолютно никога не си боледувала, ако е малко по стойност под референта все някога си се срещала с бактерията.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #180 -: Април 21, 2006, 13:42:34 pm »
Дайте ми ориентировъчни цени за IgA+IgG.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #181 -: Април 21, 2006, 14:39:33 pm »
Цитат на: pgzenga
Дайте ми ориентировъчни цени за IgA+IgG.


Зависи къде ще ги правиш но горе долу около 15 лв всяко
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #182 -: Април 21, 2006, 14:42:14 pm »
Цитат на: Starlet
Да това значи! Не помня вече твоите стойности, но ако IgG ти беше 0 като стойност абсолютно никога не си боледувала, ако е малко по стойност под референта все някога си се срещала с бактерията.  :balk_21:



Ми за съжаление пише само:
Хламидия трахоматис IgG Ab < 1:32 - отрицателен, Хламидия трахоматис IgA Ab < 1:8 - отрицателен


Но пък никога не съм лекувала хламидия и въобще последните години не съм пила и антибиотици.

Цени в Бодимед - 16 лева на всеки титър.
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #183 -: Април 21, 2006, 15:03:59 pm »
Старлетче, МЕРСИ! :D
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #184 -: Април 21, 2006, 16:51:46 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Ми за съжаление пише само:
Хламидия трахоматис IgG Ab < 1:32 - отрицателен, Хламидия трахоматис IgA Ab < 1:8 - отрицателен
Но пък никога не съм лекувала хламидия и въобще последните години не съм пила и антибиотици.


Незнам Фреши би трябвало ако има някакъв титър да го напишат. Приема се че е нямало или е бил толкова минимален че не си е заслужавало.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #185 -: Септември 08, 2006, 12:37:29 pm »
Съжалявам , че изкарвам стара тема от архивите, но все пак да попитам- четох, четох и не можах да стигна до заключение-къде са най-надеждни тестове за хламидии в София. Правила съм преди време в Бодимед кръвни, но там както е известно не отбелязват точния резултат, а просто < 1:32, което май не е много ясно...
Сега трябва да направя генетичен и се чудя в Центъра по заразни и празитни ли да го направя или къде? Лейди беше писала в една тема за Ветиранарния институт, някъде бях чела и за някакъв център по вирусология? Ще пусна и кръвни, но искам да е някъде, където да отбелязват точен резултат... Я дайте съвет!
The impossible is often the untried [/i]
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #186 -: Септември 08, 2006, 13:44:27 pm »
Алфи, да ти кажа - и аз незнам... Тези на милото ги пуснахме в Кандиларов, и уж са достоверни, ама казва ли ти някой.... :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #187 -: Септември 08, 2006, 14:25:46 pm »
Рали, в Кандиларов дават ли точен резултат или е пак < от еди какъв си титър? Какви маркери правят там ( щото в Бодимед не правят всички маркери)
The impossible is often the untried [/i]
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #188 -: Септември 11, 2006, 10:43:34 am »
Алфи, в Кандиларов правят Хламидия трихоматис IgA, IgG, IgM (всеки по 16 лв) + антиген секрет (29 лв), като резултатите ти ги дават във вид на стойност + референтни граници за трите титъра, антиген секрет не сме правили...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #189 -: Октомври 12, 2006, 10:40:35 am »
Айде и аз да побутна прашасалата тема :oops:
След дълго ровене в нета, едва тук, и то благодарение на Старлет, разбрах какво точно означават IgG i IgA...и имам въпрос: ако при изследване само на IgG стойностите са ниски (1:16), това как трябва да се тълкува? Доколкото разбрах този титър показва преминала инфекция или имунна защита срещу хламидията :roll:
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #190 -: Октомври 12, 2006, 16:07:04 pm »
Айде и аз да побутна прашасалата тема :oops:
След дълго ровене в нета, едва тук, и то благодарение на Старлет, разбрах какво точно означават IgG i IgA...и имам въпрос: ако при изследване само на IgG стойностите са ниски (1:16), това как трябва да се тълкува? Доколкото разбрах този титър показва преминала инфекция или имунна защита срещу хламидията :roll:
Не е много удачно да се прави само  IgG 
но, ако е правен само той ,задължително се прави  второ изследване след 2 седмици - ако са се увеличили антителата - това е доказателство за хламидиална инфекция.
В ранната фаза на хламидиалната инфекция няма Иг.Г, има само Иг.А/или Иг.М/
 .......ако не са се увеличили- няма инфекция
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 16:11:33 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #191 -: Октомври 12, 2006, 19:01:30 pm »
Ще убия бившата си гинеколожка :bonk:
Преди две години още като я посещавах, ме прати за такова изследване (имах киста тогава), но като видя резултата каза, че хламидия няма и хич не ми обясни нищо повече, камо ли да ми каже че трябва повторно да направя теста 8O
Ужас...сега ме е страх да си пусна пак изследване...но ще трябва.
Денис, благодаря ти много за отговора.
A може ли да попитам: сега да направя отново IgG и да сравня дали е нарастнал или не, или да пусна и IgA?
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 19:07:28 pm от Steff »
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #192 -: Октомври 12, 2006, 19:13:03 pm »
Ще убия бившата си гинеколожка :bonk:
Преди две години още като я посещавах, ме прати за такова изследване (имах киста тогава), но като видя резултата каза, че хламидия няма и хич не ми обясни нищо повече, камо ли да ми каже че трябва повторно да направя теста 8O
Ужас...сега ме е страх да си пусна пак изследване...но ще трябва.
Денис, благодаря ти много за отговора.
A може ли да попитам: сега да направя отново IgG и да сравня дали е нарастнал или не, или да пусна и IgA?
По добре е да пуснеш и Иг.А.
Така ще избегнеш 2 седмичното притеснение дали има или няма инфекция./и пак са 2 изследванията.
Пожелавам ти резултатът да е (-). :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #193 -: Октомври 12, 2006, 19:32:29 pm »
Ох..благодаря ти от сърце...имам кофти чувство обаче :(
Не знам колко време е нужно на инфекцията, за да нанесе сериозни поражения в организма...чувствам се ужасно, че две години съм била в неведение. Съвсем скоро почваме опити за бебче, но май преди това ще се замъкна по лекари...ще се побъркам от нерви и бяс...
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 19:49:50 pm от Steff »
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #194 -: Октомври 12, 2006, 19:50:26 pm »
Ох..благодаря ти от сърце...имам кофти чувство обаче :(
:balk_21: 
 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #195 -: Ноември 16, 2007, 13:14:39 pm »

Фреши Ципрофлоксацина не е антибиотик, а химиотерапевтик. И според мен това лечение е несериозно. Но това е мое лично мнение. Ето данните от листовката на самото лекарство които намерих....

Здравейте и мен не ме подмина този проблем и имам няколко питания спрямо по-горното изказване. Лекарят при който бях ми назначи изследвания в Канделарис (доста лоши неща прочетох за тях вече, но той ми ги похвали), както и да е. Та след тестовете ми назначиха лечение за 10 дни с "Ciproflotacim" както той е написал, по 0,500 2пъти дневно. След прикл'чване на "лечението" ми каза да отида пак за повторни изследвания след 10 дни. Явно това е нова практика в лечението, знам ли... Да продължавам ли при него да ходя, какво да правя? А освен това се оказа, че тестовете на приятелката ми са отрицателни. Правила ги била някъде в Плд в 2 лаборатории... аз съм шах!

п.п. Нещо не успях да прикача изследванията затова


« Последна редакция: Ноември 16, 2007, 13:21:46 pm от imt »
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #196 -: Ноември 21, 2007, 00:10:25 am »
Здравей куки!моят проблем е като твоя.Предстои ми инвитро което надя вам се да бъде успешно и без по нататъшни усложнения.Стискам палци на всички с подобна участ като моята!!!Гопод да ми е на помощ защото много се притеснявам.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #197 -: Ноември 21, 2007, 00:27:01 am »
можели да помоля някой да ми каже откъде мога да си взема тези билки или елексири.Знае ли човек от какво може да се излекува-поне няма да ми навреди. :grouphug2: :pink_dust_1:
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #198 -: Ноември 21, 2007, 00:36:03 am »
Опа!!!Май пропуснах най важното да напиша-билки и елексири на Хлебаров.
*

    dekiki

  • ***
  • 421
  • Симона 20.02.2008
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #199 -: Ноември 21, 2007, 10:47:17 am »
Pimpa77,да ти кажа аз съм пила тези елексири и какво ли още не по повод хламиди,но единственото, което имаше ефект беше "Азатрил".Просто тези елексири може и да имат ефект,но билките като правило трябва да се пият много дълго време ,за да започнат да действат,а колкото повече време се губи,толкова повече поражения правят.Ако искаш подробности ми пиши на лични.
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #200 -: Ноември 29, 2007, 20:15:40 pm »
И колко време се пие този Азатрил?
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #201 -: Ноември 30, 2007, 09:24:53 am »
И колко време се пие този Азатрил?
Дозите и времето на прием на антибиотик се определят само и единствено от лекуващия те лекар. Ако за dekiki е била дадена схема за прием, то при теб може да е коренно различна.
Консултирай се с лекар.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: съмнение за хламидии
« Отговор #202 -: Ноември 30, 2007, 19:55:44 pm »
Сори за въпроса, но наистина ми е много важно да знам резултата на това кръвно изследване за хламиди и прогестерон.
CHLAMYDIA TRACHOMATIS IGG - резултат <1/16 - референтни граници <1/16
Това означава ли, че теста е отрицателен. :oops:
HELP