0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #120 -: Февруари 28, 2006, 10:43:01 am »
ФРЕШЧЕ,

А за ДНК тест при мъжете как се прави?Тоест какъв е материала който се взима за да се изследва ДНК при мъж?Разбрах, че при жените се взима цирвикален секрет? :?: Питах ги тия от Цибалаб, ама те не си направиха труда да ми отговорят.. :cry: И за колко време излиза резултата?
Много мерси предварително :wink:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #121 -: Февруари 28, 2006, 12:32:29 pm »
Цитат на: Star
mini_mouse,

Оххххх, не знам вече какво да мисля.Не съм добре с руския. Ще отида към 10.03.06г. да си направя ДНК тест и квото- такова. просто майната й на тая Хламидия и моя Скъп, дето все знае.Като я има още да си седи. Не мога вечно да пия лекарства и давам егати и парите, пък той да си прави оглушки и всичко отначало. Просто нямам сили да се чудя има ли няма ли. И това, че не е задължително и двамата партньори да са заразени въпреки половите си контакти...Вече не знам на какво да вярвам. И какви са тия неща от сорта : Ми то е съвсем малко, старо е, проболедувано...и ред такива.


Стар заставаш стойка делвичка срещу твоя мъж и му казваш директно искаш ли второ дете или не искаш. И искаш ли да сме здрави всички във вкъщи или не искаш? Какви са тия глупости ти си заразена, а аз не съм при условие че не си е парвил никакви изследвания. Когато и двамата партньори са заразени не е възможно да се разбере от кого е тръгнала инфекцията. И лечението и спазването на изскванията трябва да са много стриктни. Ама ха!!!! Извинявай за грубия език Стар не е адресиран към теб, а към съпруга ти ама немога да го разбера. Какво неможе да издържи 10 дена без свирка ли? И секса не е забранен абсолютно. Разрешен е само с презерватив. Разбира се по-добре е без секс, но понякога не стават така нещата. Другото което искам да ти кажа е да спреш да посещаваш този лекар дето ти дрънка такива глупости за златната среда и че има малко и разни такива простотии. Дори и една хламидия да намерят лечението е задължително. Хайде успех! И накарай мъжа си да се изследва, мисля че ще трябва да повторите курса на лечение, което не е добре понеже тези бацили си изграждат имунитет срещу антибиотиците и в един момент наистина могат да станат хронична инфекция, което най-лошия вариант. Успех отново!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #122 -: Февруари 28, 2006, 12:38:56 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Именно, Старлетче, според два кръвни теста - този малко преди началото на връзката със съпруга ми и един, правен 1-2 години преди това, никога не съм имала хламидии, щото бяха 0:0 и двата. :!:  
Цитат


Фреши доколкото разбирам, и двата ти кръвни теста са правени преди да се съберете със съпруга ти. Което значи че отдавна нямат давност. По въпроса за ДНК теста ти чете статията какви са неговите недостатъци. Зная че хвърлихте много пари за тези изследвания, но ще е хубаво да си направиш и ти един кръвен. Това е най-добрата комбинация от изследвания и след това всеки горе долу кадърен гинеколог ще може да постави точна диагноза. Четох в НРД че се поемат от касата IgG, IgA, IgM антителата вярно че не беше пълната сума а някъде по около 9 лв. на антиген но все е нещо, ако искаш пробвай по този начин през здравната каса ще спестиш 27 лв и ще си доплатиш 3 лв. за изследванията. Провери тази ми информация за всеки случай де.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #123 -: Март 01, 2006, 10:55:01 am »
Цитат на: Star
ФРЕШЧЕ,

А за ДНК тест при мъжете как се прави?


Прави се с уретрален секрет (от уретрата, малко е неприятно взимането на секрет) или с урина. Моят мъж го прави с урина.
В Националния център по заразни и паразитни болести на бул.Мадрид, взеха му 22 лева.

Успех :!:
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #124 -: Март 01, 2006, 11:02:08 am »
Старлетче, много ти благодаря за специалното внимание, което отделяш на всеки мой пост, абсолютното вникване във въпросите ми и много компетентната информация, която ми даваш  :youwoman:
 :D  :D

Да, кръвните съм ги правила преди връзката със съпруга ми, и бидейки отрицателни и неговото изследавне (уж) отрицателно, не видях смисъл да правя. Опитах се да изкрънкам от едни лекари да ми пуснат и кръвен, но те: не та не, то PCR е по-точен! Искаше ми се да имам твоята статия, да им я покажа :D
Значи, ако реша да правя кръвни, трябва да пусна и трите антитела, така ли? Нещо с финансовата информация не се ориентирах, всяко антитяло струва колко горе-долу, ако оставим настрана НЗОК? Джи Пи-то се намира на майната си и ходя при нея само да ми дава направления за операции :evil:
Репродуктивната докторка ми каза, че дори да били положителни кръвните, не трябвало да се лекувам, щото щели да показват стара инфекция (неактивна) :?:  :?:
Не съм предполагала, че може да е такава каша с тия хламидии, егати :evil:
Днес мъжкото е при андролога за предписване на лечение, и аз ще отида да чуя и неговото мнение.
Благодаря ти, Бени!







съмнение за хламидии
« Отговор #125 -: Март 01, 2006, 11:50:05 am »
Да, Фрешче, за мъжа не е много приятно да му взимат уретрален секрет. :(  :( Ако е урина, задължително първата за деня и то директно в шишенцето/бях накупила малки такива от аптеката, та дано уцели едно от тях :wink:  :wink: /.
След като мине курс с антибиотици чакате месец и -тест.Не е сложно, ама ама от доктори, които знаят малко за хламидията и си мислят, че е нещо нормално да я има човек. :x
съмнение за хламидии
« Отговор #126 -: Март 01, 2006, 11:52:05 am »
Мда, първа урина, и да не са минали повече от 30-тина минути до занасянето на урината за изследване, така му казали на човека.
Объркването идва от PCR - Кръвни тестове. :roll:
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #127 -: Март 01, 2006, 11:52:24 am »
Значи, ето какво знам аз за кръвните! IgM антитялото показва текущата инфекция ако има такава то е завишено, тоест ако в момента се боледува и си заразен от хламидя. А, IgG антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал. Иначе ПВР наистина е много по точно за текуща инфекция. Но при теб понеже не е ясно дали въобще си го боледувала би трябвало да се пуснат и едни кръвни. Защото Недостатъка на ПВР е как и от къде ти се взема пробата. Във вашия случай, както ти имаш отрицателен ПВР и евентуално имаш положителни кръвни трябва да се лекуваш и ти. Това се налага поради факта че на твоето момче и двата теста и кръвния и ПВР-то са положителни. Но както искаш в крайна сметка явно докторката е абсолютно сигурна във ПВР-то ти. А иначе НЗОК поема по 9лв. на антитяло. тоест ако изследваш и трите (което не е необходимо) тя ще ти поеме 27лв. А ако се изследваш на частно приблизително толкова ще ти струват двете антитела (които всъщност ти трябват на теб). Ми това е в общи линии.

А за това  :oops:


Цитат на: FreshBreeze
Старлетче, много ти благодаря за специалното внимание, което отделяш на всеки мой пост, абсолютното вникване във въпросите ми и много компетентната информация, която ми даваш  :youwoman:
 :D  :D


Направо ме засрами  :oops:  :oops:  :oops:

Ми аз всичко което го научих е точно заради това че преди време имахме и ние едни гранични уж резултати, ама после лабораторията объркала нещо си! Та в крайна сметка пихме антибиотици по зверска схема по препоръка на лекаря. А той (лекаря) горкия толкова загубен че даже незнаеше как да интерпретира резултатите. Тогава се бях заканила да пусна за него един пост ама после ми мина. Лекарят е от Плевен. Та още мога да ти разправям но само се ядосвам като си спомня. И от цялата работа се видях принудена в продължение на няколко месеца да изчета където каквото намеря по въпроса за хламидиалната инфекция. Отначало бях объркана, но после се справих.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #128 -: Март 01, 2006, 11:58:39 am »
Цитат на: Starlet
Значи, ето какво знам аз за кръвните! IgM антитялото показва текущата инфекция ако има такава то е завишено, тоест ако в момента се боледува и си заразен от хламидя. А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал. Иначе ПВР наистина е много по точно за текуща инфекция. Но при теб понеже не е ясно дали въобще си го боледувала би трябвало да се пуснат и едни кръвни. Защото Недостатъка на ПВР е как и от къде ти се взема пробата. Във вашия случай, както ти имаш отрицателен ПВР и евентуално имаш положителни кръвни трябва да се лекуваш и ти. Това се налага поради факта че на твоето момче и двата теста и кръвния и ПВР-то са положителни.


Значи Старлетче, да си пусна IgM и IgA? На мъжкото кръвния от преди години му беше уж отрицателен (1:16), а положителен му беше този в Кандиларов на еякулат (дето не знам дали да го броя въобще). Старлетче, а ако IgA е положителен, но IgM отрицателен - тогава излиза, че съм имала инфекция преди и сега нямам - тогава трябва ли да се лекувам, ей това не ми е ясно.
То станаха много хипотетези (хипотетично това, а ако онова...) извинявам се, ако ставам досадна вече :oops:
Значи на антитяло към 15 лева, за двете 30 лева в частна лаборатория?
Благодаря ти, Бени!







*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #129 -: Март 01, 2006, 12:13:23 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Значи Старлетче, да си пусна IgM и IgA? Старлетче, а ако IgA е положителен, но IgM отрицателен - тогава излиза, че съм имала инфекция преди и сега нямам - тогава трябва ли да се лекувам, ей това не ми е ясно.
То станаха много хипотетези (хипотетично това, а ако онова...) извинявам се, ако ставам досадна вече :oops:
Значи на антитяло към 15 лева, за двете 30 лева в частна лаборатория?


Ми тогава няма да се лекуваш това се приема за отрицателен резултат. За цените ориентировъчно толкова струват. Незнам обаче ако отидеш пак във вирусологията сигурно ще ти излезе и по евтино. Като гледам цената на ПВР-то което си прави там 22 лв., а навсякъде другаде почва то 30лв нагоре аз като звънях преди половин година в Цибалаб там пък ми казаха 134 лв.  8O  мисля (абе много пари) и се вземаха проби само 2 пъти в месеца нещо такава.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #130 -: Март 01, 2006, 17:21:52 pm »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! :P  ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ НАЙ-ВЕЧЕ!!! : :D
 
Душичкиии, и аз пак да питам за пустите кръвни, че и аз нещо не мога да ги разбера.
 Моят кръвен има само две групички дето са изследвани и те са lg G и lg M  Та значи какво показва lg G? На мен там всъщност ми е положителен???? А това lg A въобще не ми ев резултатите.Явно не ми е пускан за изследване.И аз вече хептен се сбърках.Към 10-ти ще взема да си направя кръвен + ДНК и на мъжа ми ще го юрна и за двата. Ох голяма обърквация. А Старлет, на теб изписваха ли ти да пиеш след антибиотиците имуностимулатор? Щото на мен ми предписаха и пих. И уж ролята му е да подсили имунната с-ма и гадтта да не може да рецидивира? Ох и аз вече не знам на какво да вярвам...много се обърках, ама много....
Да сте живи и здрави!
съмнение за хламидии
« Отговор #131 -: Март 01, 2006, 20:00:18 pm »
Цитат на: Starlet
А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал.


Протест!

В LaborExpress ми обясниха, че IgA показва остра фаза на инфекцията. И има логика, защото аз съм преболедувала, IgA и IgM бяха отрицателни, а IgG - положително.
съмнение за хламидии
« Отговор #132 -: Март 01, 2006, 23:40:55 pm »
Реших и аз да се включа. Значи когато си правихме нашите кръвни  изследвания за хламидии, титъра ми беше 1:64.   В лабораторията ми обясниха, че въбще не е катастрофално щото имало хора с титър 1:200 :balk_91: . Та занесох резултатите на моя доктор и той ни предписа и на двамата:
ВИЛПРАФЕН - антибиотик- преди 5г. струваше 50лв.(сега незнам колко е И то по две опаковки на човек)
ФЛАЖИЛ - супер гадни хапчета (за двамата)
ТИНИДАЗОЛ - (за мъжа ми)
КЛАРИТИН - (за двамата)
 И след това контролните ни изследвания (три пъти) са били все отрицателни. Скоро обаче не сме си правили!

Преписах рецептата щото я пазя.
Тези, които не могат да разберат мълчанието ти, няма да разберат и думите ти!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #133 -: Март 02, 2006, 00:02:14 am »
Цитат на: ironic_
а IgG - положително.


Добре, де и на мен именно това ми излезе положително.Обаче ми се обяснява че уж било проболедувано, та питам: Като е така и като не е действаща инфекция може ли да се предаде на друг, като уж е само в кръвта?Е много сложно ми стана с тая гад и съвсем се обърках и като се предава и чрез орален секс то значи, че и чрез целувка също.Щото и в целувката са лигавици нали? Или това е само като инфекцията е действаща????? И на мен положителния резултат от lg G ми е lg G 15 AE. Та какво е това за бога?Старо, ново или вече с имунитет към него ис изградени антитела? И този резултат бил в мнооого малко количество? Извиявам се, ама наистина много се обърках :oops:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #134 -: Март 02, 2006, 00:08:40 am »
Цитат на: ironic_
Цитат на: Starlet
А, IgA антитялото показва дали някога въобще си бил заразен и си го боледувал.


Протест!

В LaborExpress ми обясниха, че IgA показва остра фаза на инфекцията. И има логика, защото аз съм преболедувала, IgA и IgM бяха отрицателни, а IgG - положително.


Олеееееееееее какво направих!!!!! Да Ироник чак сега като писа  забелязах грешката си!!!!!!!! Моля ви момичета простете ми!!!!! Фреши и ти по-специално защото те подведох. Грешка на писане е цялата работа. Поправих си по-горното мнение!!!!! Моля ви момичета направо съм бясна на себе такава глупост да напиша. Точно така е IgG показва преболедуването, а IgM текущата инфекция. Ох че съм  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:
 Едно леко пояснение обикновенно като се отиде в лаборатория за да ти правят кръвен тест за антигени на хламидийна инфекция ти пускат  IgA и IgG. Първото както е писала Ироник показва остра фаза на хламидийна инфекция, второто дали някога си го боледувал. IgM се пуска за текуща инфекция когато има съмнения за заразяване в момента, но IgA е в нормите си.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #135 -: Март 02, 2006, 00:17:55 am »
Цитат на: Star
И на мен положителния резултат от lg G ми е lg G 15 AE. Та какво е това за бога?Старо, ново или вече с имунитет към него ис изградени антитела? И този резултат бил в мнооого малко количество? Извиявам се, ама наистина много се обърках :oops:



Стар, а само на IgG антитела ли са ти пускали изследвания? Ако е така и IgM, IgA са в норма тогава наистина това е старо преболедуване на инфекцията. И само дето се преследвахте с мъжа ти за глупости  :( До сега както пишеше останах с впечатлението че си правила стандартното изследване за антитела при хламидията, което включва поне две, като едното антитяло винаги е IgG. Сега разбирам защо доктора ти е викал че е старо.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съмнение за хламидии
« Отговор #136 -: Март 02, 2006, 00:27:33 am »
Цитат на: next78
Реших и аз да се включа. Значи когато си правихме нашите кръвни  изследвания за хламидии, титъра ми беше 1:64.   В лабораторията ми обясниха, че въбще не е катастрофално щото имало хора с титър 1:200


Некст78 та точно тук стана моя гаф титъра на кое точно антитяло е бил 1:64? На IgG, IgM или IgA?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #137 -: Март 02, 2006, 02:05:48 am »
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ей това е то.Та като е проболедувано пак ли може да се предаде?
Правиха ми цитонамазка ПАП или нещо такова.Там съм 1-ва група тоест най-добрата.И защо по дяволите докторката не ми каза за пазенето, тоест каза ми като я питах след като четох тук, а на всичкото отгоре ме прати на цв. снимка преди контролата веднага след лекарствата.Добре, че се образовах тук и не отидох.Ей верно ще полудея с тая хламидия.И кога ли съм го проболедувала това като до този момент никога не съм си правила такова изследване.Малиииии ако не е било лекувано ква ли поразия може да е станала....Не ми се мисли..... :cry:  :cry:  :cry:
*

    Star

съмнение за хламидии
« Отговор #138 -: Март 02, 2006, 02:07:36 am »
СТАРЛЕТ, виж сега ще го препиша дословно проклетия резултат, ама мота мо квото пише на листа защото вече полях май съвсем.
Теста ми е кръвен и само на две антитела, тоест без онова А.
Виж:

Име на теста/изследването/                референтни стойности:
Chlamidia Trach - lg G и lg M

Chlamidia Trach - lg G   15 AE   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.
Chlamidia Trach - lg M     2 АЕ   под 9-отриц.,9-11 граничен,над 11 пол.


Ей това е то.Та като е проболедувано пак ли може да се предаде?
Правиха ми цитонамазка ПАП или нещо такова.Там съм 1-ва група тоест най-добрата.И защо по дяволите докторката не ми каза за пазенето, тоест каза ми като я питах след като четох тук, а на всичкото отгоре ме прати на цв. снимка преди контролата веднага след лекарствата.Добре, че се образовах тук и не отидох.Ей верно ще полудея с тая хламидия.И кога ли съм го проболедувала това като до този момент никога не съм си правила такова изследване.Малиииии ако не е било лекувано ква ли поразия може да е станала....Не ми се мисли..... :cry:  :cry:  :cry:
хламидиална сянка
« Отговор #139 -: Март 02, 2006, 02:32:10 am »
При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел  аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно. Доста попрочетох междувременно и съм раздвоен по отношение резултатноста и надеждността на тестове,методики и лечение на тази коварна гадинка. Впечатлен съм от задълбочените и професионално поднесени постинги тук и моля, тези които знаят да ми отговорят ако желаят на следните въпроси: 1. Резултатен ли е азатрил приложен по тази схема и колко трае " диетата" :oops: включително и безалкохолната? Има ли някой информация за препарата  Wilprafen, генерично  Josamycin, за който чух много добри неща но не се намира по аптеките ? Изобщо бих приветствал и предварително благодаря за всеки съвет, като се извинявам, че попадам в чисто дамски форум непоканен, но съм убеден, че са по-сътрадателни от нашето племе. 8)