0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    aii

Za mimss
« Отговор #60 -: Декември 09, 2005, 10:23:41 am »
Blagodarja na vsi4ki za sadejstvieto!Mimss njamam ni6to na e-mail.Pi6a go otnovo abi7vvv@yahoo.com.Men mi prepora4vat prof.Karagjozov,dage me svarzaha s nego.V4era trjabva6e da patuvam(ot Pleven sam),no sam bolna ot njakakva kofti infekcija i zatova go otlogihme za dr.sedmica.Ne znam ni6to za tozi prof.Njakoj ako imam mnenie,molja pi6ete mi.Blagodarja!

Пиши на кирилица!
*

    Iva

гинеколозите
« Отговор #61 -: Декември 09, 2005, 13:41:33 pm »
Ваня, не се чуди за твоите 2 см. На 29 г. съм. Редовно ходя на гинеколог, тъй като от 8ми клас имам проблеми - кръвоизливи, прекалено обилна менструация и т.н. Ходила съм много пъти при различни гинеколози дълги години и ... нищо. Миналата година октомври започнах различни прегледи в районната поликлиника, поради поддържане на постоянна температура, субфебрилна. Гинеколожката установи само рана на шийката на матката, която изгорихме. В последствие при молба от нейна колежка да ме прегледа най-обстойно, тя видя 'нещо' около яйчниците, матката и т.н. Пет пъти ходих на преглед след това (с пълен пикочен мехур), докато ми каже, че прилича на миома. Тъй като не съм от София, потърсих помощ от двама добри специалисти от Русе, които не видяха нищо. Третият, д-р Зарзаланов, веднага определи размера - 5см едната + още една около 4 см. Едва ли са ми порастнали за седмица, но никой до този момент не беше видял нищо. Сега ходя при д-р Стаменов в София и планирам операция, тъй като в моя случай ми пречат на забременяване. Така, че просто ходи на прегледи да ти следят растежа, не се ядосвай и горе главата. Може да си я носиш все така малка до пенсиониране, нищо не се знае...
*

    Иванка

Re: MIOMA
« Отговор #62 -: Януари 05, 2009, 14:34:12 pm »
Може ли да ми споделите защо не препоръчвате доцент Мария Попова тъй като се интересувам от тази доцентка
Re: MIOMA
« Отговор #63 -: Януари 18, 2009, 16:16:24 pm »
Здравейте на всички.изчетох всички мнения и преживявания.преди 4г.ми откриха миома,след много консултации с различни лекари,а накрая професори се оказа че имам 7 различни диагнози.всички ме лекуваха за различни неща,а накрая се оказа че миомата е пораснала за шест месеца с 4см.и имам още множество възли.оперираха ме в София,аз съм от Варна,за мое най-голямо съжаление не можаха да ми спасят матката.все още не мога да го преживея,защото искам дете.ако някой знае някакви начини -моля пишете ми.
*

    Маргаритка

Re: MIOMA
« Отговор #64 -: Януари 19, 2009, 11:26:40 am »
silvichca   това което ти се е случило е най-големия кошмар за една жена, която иска да има дете. Не съм специалист, но мисля че без матка неможеш да забременееш. Все пак бебето расте там. В случеи като твоя мисля че възможният начин е чрез майка (съжалявам но не помня точното наименование на тези жени) която да износи плода ти. Може би някое от момичетата тук ще ти кажат как точно става.
Точно заради това което се е случило при теб, по препоръка на доктора ми, аз се въздържам от операция. Миомата ми е с доста голям размер - 10см, но сега единствено правя опити за забременяване и живот и здраве, при раждането ще отстранят миомата. Тогава дори да се случи фаталното ще бъда спокойна че вече съм дарила едно малко същество с живот.
Съжалявам че при теб се е получило така. Но все пак начин има ... ще потърся къде точно четох за това и ще ти пусна линк за да се запознаеш.
 
*
Re: MIOMA
« Отговор #65 -: Януари 20, 2009, 17:42:47 pm »
Спорно е,че при раждането ще могат да отстранят миомата.Точно тогава не се оперират поради кръвоснабденоста на миомата и матката и при секцио надали ще се премахне и миомата.
*

    Маргаритка

Re: MIOMA
« Отговор #66 -: Януари 21, 2009, 08:49:01 am »
asi73 сега вече ужасно много се притесних.... :( Мисля от известно време да отида при друг лекар и да получа и второ мнение... но ме спира това че само още повече ще се объркам, ако мнението е различно. Незнам какво да правя.  :( :( :(

Силвичка, ето тук намерих линк за това което говорих в горния пост. виж тук
*
Re: MIOMA
« Отговор #67 -: Януари 21, 2009, 16:30:23 pm »
Не го написах за да те притесня,просто и аз имам миомни възли от който единия нарастна от иксито,но износих бременост с близнаци.Не става да се маха по време на сикцио от опасност от много кръвозагуба така поне ми казаха на мен и не го махнаха.Казаха ми да минат пет,шест месеца да го следя дали расте или намалява и тогава да решим дали да го махаме.
Re: MIOMA
« Отговор #68 -: Януари 21, 2009, 22:58:49 pm »
Благодаря Ви за съветите но аз лично не съм чувала има ли в България такива жени които да се съгласят да износят чуждо дете.Много съм чела за това но не знам за такива случаи при нас.това е много трудно решение.Толкова ми се иска да имам дете че наскоро срещнах някаде че скоро може да има и присаждане на матка
*

    Маргаритка

Re: MIOMA
« Отговор #69 -: Януари 22, 2009, 09:33:38 am »
Силвичка, незнам дали разгледа мненията от линка който постнах.... Там имаше една потребителка която познава адвокат занимаващ се с такова нещо... ако не се лъжа.
Но не се отчайвай. Мисля че не е нужно да чакаш момента в който ще може да се присади матка.... Аз лично съм мислила затова ако се случи че ми отстранят матката какво да правя. Говорих с майка ми и сестра ми - те ще ми помогнат и ще износят моето бебе. Предполагам че и твоята майка не би отказала. Ако е здрава вероятно ще може да ти помогне. Незнам как стоят нещата законово но и това може да се проучи. Стискам палци скоро да намериш своя начин да станеш майка.  :bighug: :goodluck:
*

    Nina_petrakova

Re: MIOMA
« Отговор #70 -: Януари 22, 2009, 10:08:15 am »
Здравей Маргаритка,
Аз също съм с миома  10см. Какъв ужас само нали...и аз правя опити да забременея вече една година, но уви. Миомата ми е на предната стена на матката и я притиска и самата матка се е свила страшно много, защото миомата тежи и я натиска. Пратиха ме за инвитро. Обиколих половин България по лекари и т.н. най-накрая една доцентка от Варна ми каза, че моята матка в момента не може да износи плод препоръча проф.Горчев от гр.Плевен, клиника Св.Марина, който прави невероятни операции на миоми и запазва матките. Както се изрази моята лекарка - "щадящи" операции.Обаче има много голям наплив от пациенти при него. Аз от 4 месеца имам записан час чак за м.Февруари. Не знам какъв е този твоя лекар, който ти препоръчва да не се оперираш, но според мен това не е правилно. Все пак не искам да те плаша, не знам точно какъв е твоя случай. Но миличка, миомите ни са много големи за матката и дали матките ни ще успеят да задържат плода ако успеем да заченем с миоми?
Пожелавам ти много много здраве, късмет и успехи. Прегръщам те силно и знай, че и нашето чудо ще се случи рано или късно  :wink:
*
Re: MIOMA
« Отговор #71 -: Януари 23, 2009, 08:54:21 am »
Момичета , аз бях с миома 22см и две по малки по 3см и ми спасиха матката. Най важното е да попаднеш на Доктор. Аз съм писала и друг път във форума по тази тема. Мен ме оперира д-р Славчев , при него за преглед се чакаше около 1месец.
*

    gerita

Re: MIOMA
« Отговор #72 -: Януари 23, 2009, 21:37:20 pm »
zdraveite momi4ta az sam ot 1 odina s 3 leimiomi  i obikolih vsi4ki vazmojni specialisti v plovdiv vsi4ki s razli4ni mnenia za operaciata i taka sled mnogo bezsani no6ti v 4etene na med.literatyra i bezyspe6ni opiti za bebe re6ih da si napravia laparoskopia tova e bez kravna operacia i moia ginekolog dr.troin4ev mi dava golemi nadejdi.na 28.01.09 6te mi e laparoto ako se interesyvate 6te vi pi6a

От Мод: Пиши на кирилица или ползвай КРЕДОР
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 09:52:39 am от rally_pat »
*

    Маргаритка

Re: MIOMA
« Отговор #73 -: Януари 24, 2009, 09:56:26 am »
Герита, непременно пиши - аз също съм от Пловдив така че ме интересува. И то много.
Бих искала да те помоля да ми пишеш на имейла за да те попитам и други неща.  tirra2@abv.bg

sne_do дали може да ми пратиш и ти на имейла координати на Д-р Славчев?

Нина Петракова
, ох, какво да ти кажа. И на мен ми се струва голяма миомата ми, но... Толкова ме е страх. Първо се притеснявам че опитите за забременяване хич нямат резултат, а после , живот и здраве да се случи, ще се притеснявам дали пък няма да стнае така че да притиска плода и да не мога да износя бебето... Но докторът ми каза че засега миомата ми все още не притиска матката...но това не означава че после няма да пречи.... ох и аз незнам вече. Надявам се все пак че всичко ще има благополучен край. Дано да ни се случват хубави неща занапред.
*

    sash

Re: MIOMA
« Отговор #74 -: Януари 26, 2009, 17:27:25 pm »
Здравейте момичета,
преди 4 месеца проф. Горчев от Плевен ми отстрани миомен възел в клиника "Света Марина", като ми запази матката. Операцията протече много леко, персонала е страшно внимателен, а професора е виртуоз. Нямам думи да изразя какво изпитвам към този човек. Не се притеснявайте, запазете си час при него, заслужава си чакането.
*

    Nina_petrakova

Re: MIOMA
« Отговор #75 -: Януари 27, 2009, 11:55:49 am »
Здрасти sash,
Би ли споделила какви бяха размерите на миомата и каква беше операцията - лапароскопия или не. А и за цените ако кажеш ще си златна :)
Re: MIOMA
« Отговор #76 -: Януари 27, 2009, 13:56:31 pm »
Здравей Нина, моята миома беше 5 см., но професора оперира успешно и много по-големи възли. Едно от момичетата беше с възел 30 см.При самия преглед той преценя дали е възможно лапаро и обяснява всичко много подробно.Моята операция беше коремна,заради разположението на възела, на третия ден ме изписаха, пътувах 250 км. и даже ходих на кафе. Струваше 1100 лв. с болничния престой.
Re: MIOMA
« Отговор #77 -: Януари 27, 2009, 15:22:55 pm »
Нина, аз съм Sash, вчера писах като гост.
*

    Nina_petrakova

Re: MIOMA
« Отговор #78 -: Януари 28, 2009, 10:14:07 am »
Здрасти Алекс,
Много ти благодаря за инфото, аз от Бургас ще пътувам за Плевен :) Имам още едно въпросче, което е и най-големият ми страх всъщност. Казва ли професора по време на прегледа дали може да запази матката или всичко зависи от операцията как ще се развият нещата. Прегледа ми е през средата на Февруари и колкото повече наближава, толкова повече ме хваща страх какво ще стане...
Re: MIOMA
« Отговор #79 -: Януари 28, 2009, 11:08:44 am »
Здравей Нина,точно това е най-хубавото при проф.Горчев, той няма никави съмнения относно възможностите си.Беше напълно категоричен, че ще запази матката и ще премахне само възела. Изобщо не ми намекна даже, че има вероятност нещата да се усложнят и да остана без матка. Страхотен е и като човек и като хирург. Преди да отида при него бях ходила на четирима лекари и всички ми бяха казали, че възела ми е на място, което не позволява премахването му.Когато той ми каза, че може да го изреже в първия момент не повярвах какво чувам. Но ти сама ще се увериш, отивай смело и му се довери, ще видиш, че всичко ще бъде наред.