0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #40 -: Декември 06, 2005, 11:54:03 am »
Зная, че е лесно да го кажа след като всичко е минало,
но повярвайте ми, много е важно да сте психически настроени, че няма нищо страшно.
Зная, че е трудно да ти повярва някой преди да го изпита...
...но все пак доколкото можете се успокойте, приемете го просто като една диагностика.
По-важно е, какви са ви резулатите...
И затова от все сърце и на трите ви желая много спокойствие, хубави резултати, а аз ще ви чакам тук да разкажете как е минало.
Кураж! :balk_602:
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #41 -: Декември 06, 2005, 11:59:24 am »
Благодаря ти за подкрепата и милите думи Хелиос :D .
Мен всъщност не ме е страх от самата операция, а от резултатите :? .
Ще разкажем при първа възможност.
Намерихме нашето синче.
*
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #42 -: Декември 07, 2005, 15:15:25 pm »
Благодаря ви момичета за пожеланията и подкрепата. Няма да се засечем защото моята ще е в Шейново при др.Попов. Стискам ви палци и дано всичко мине успешно :goodluck: Като се върна ще разказвам.
*
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #43 -: Декември 07, 2005, 15:16:21 pm »
Цитат на: ocean
на мен също ми предстои лапаро на 9 декември.

Океанче, стискам палци за добри резултати и успешно лапаро и веднага да пишеш като мине, че те мисля нали си знаеш  :wink:
Хайде много късмет и успех мила  :balk_602:  :balk_21:
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #44 -: Декември 07, 2005, 15:22:10 pm »
Чакаме хубави резултати, Океанче,
Пак повтарям екипа на Попов е страхотен, всичко минава бързо лесно и след като те пусне упойката си като нов човек!
Спокойствие, успех ти желая от все сърце!
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #45 -: Декември 07, 2005, 16:42:24 pm »
Missy i Helios_gery, благодаря ви за топлите думи :balk_24: Знам, че др.Попов и екип са страхотни професионалисти и не трябва да се притеснявам, а и си е друго когато някой ти изпраща положителна енергия и мили пожелания :balk_600: че
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #46 -: Декември 08, 2005, 13:12:41 pm »
Цитат на: Denstoy
Към Фреш Брийз - кой ти прави хистероскопията в Майчин дом? Предстои ми хистероскопия при Тюфекчиева, тя май е на 6-ти етаж. Значи ли това, че не оставаш в Майчин дом до деня на хистероскопията, а след като те приеме интерниста и минеш по всички други кабинети, те пускат в къщи? Можеш ли да си избереш упойката? Защото на мен ми се вижда прекалено да се прави хистероскопия с пълна упойка, но май така съм чувала, кой решава това? На теб каква упойка ти сложиха? А прави ли си преди това микробиология на влагалище? Защото на мен никой не ми искаше такова нещо, но от четене разбрах, че може да се вкара инфекция в матката, ако има нещо. Може би някои от въпросите ми са за Тюфекчиева, но тя е толкова заета, за да я търся постоянно като се сетя нещо.
Благодаря.


Здравей, извинявай, че чак сега ти отговарям, ама нямах възможност да влизам тия дни. Моята хистероскопия я прави доцент Доганов. Мен лично ме пуснаха да си спя вкъщи, предполагам и теб ще те пуснат. Упойката е спинална, няма никакви проблеми с нея. За микробиологията - направи си задължително. Аз уж много добре знам, че трябва да се направи, ама не се организирах, а сега мъжът ми е с бактерии, аз имам повече секреция и си чакам резултатите от микробиологията - дано не съм направила някаква беля. Иначе от болницата няма да ти искат МБ, само ще ти направят кръвни изследвания и ехограф при постъпването.

Успех!!!
Благодаря ти, Бени!







За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #47 -: Декември 08, 2005, 13:15:41 pm »
Цитат на: Shushito
Ох ама аз толкова се заплеснах, че всъщност забравих да си задам въпросите  :bonk: Ще ми трябват ли дамски превръзки веднага след операцията и ако да, как да си я сложа ако нямам бельо на себе си? След като казвате, че ще се стои с катетер 24ч. предполагам през това време няма начин да си с бельо...? Малко се притеснявам да не стане мазало и да се развикат санитари или сестри  :oops:


Вземи си в болницата да имаш, но не се притеснявай за нищо. Както са ти писали другите момичета, в началото няма кръв, после може да се появи малко. Докато си с катетър си без бельо. Нищо няма да стане, но иначе бъди сигурна, че сестрите и санитарките са много мили и ще ти помогнат, ако има нужда. Могат да ти направят тоалет и т.н.
Аз след хистероскопията си носих в чантичката за реанимация бельо и превръзки и се облеках, като ме пусна упойката и малко след това ми свалиха катетъра, но бях със спинална упойка.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #48 -: Декември 10, 2005, 16:56:23 pm »
Здравейте, момичета  :D
Вече мога да споделя и моето изживяване от лапароскопията и да внеса спокойствие у тези, на които тепърва им предстои.
Най-добре е човек да остане максимално реалист защото наистина всичко е въпрос на нагласа и на организъм. Аз нощта преди лапарото си спах вкъщи (тъй като съм от София), през нощта на спокойствие и на чистичко си ходих до WCто (послодствията от X-Prepа) и на сутринта в 7.30 се появих в болницата. Попитаха ме дали съм пила очистително (ако не - клизма), дали съм избръсната (трябва да е като за раждане...аз отидох на кола маска та и това преживях...не е много кефче ама се търпи...аз го възприех като генерална репетиция за бъдещо раждане  :wink: ) и накрая ти правят тест за алергия към антибиотик (две драскотинки на ръката). Дадоха ми нощница (беше прилична...без дупки и друге екстри), оправих си леглото и ето че стана време да ходя. Аз бях от 9.00, но в другата зала операцията беше за 8.30 та ни поведоха накуп към операционната. В 8.20 бях в предоперационна и чаках. Признавам, че цялата треперех, но то е нормално. После ме въведоха в операционната, седнах на гинекологичния стол, завиха ми краката, анестезиолога ме черпи едно коктейлче и аз спрях да треперя. Екипа беше мил, беше топличко вътре и имаше приятна музичка...след коктейлчето почти си затананиках. После явно ме черпиха по силничко коктейлче и се събудих чак в реанимация. Бях направила  някакъв проблем с дишането та малко ги бях постреснала, но аз лесно не се давам  :lol: Към обяд даже ме изкараха от реанимация и си ме заведоха в стаята. Бях само с катетер (неудобна работа, но иначе не боли)...нямах дренаж. Изкуших се да пийна вода (вие не го правете) и резултата не закъсня...повърнах. Нощта прекарах спокойно - без болки (бият ти аналгин), но почти не мигнах. Аз малко съм особена на тема моето си легло, мъжа ми до мен, уютната обстановка, познатия мирис и т.н. Та в това отношение малко зе измъчих, пък и с този катететер човек трудно се върти настрани, а аз по гръб не заспивам. Абе всеки луд с номера си  :wink: Та на сутринта ми махнаха катетера - усеща се леко боцкане и толкова. Бях свежарка - измих се, сресах се, даже седнах да чета списание извън стаята. Мина визитацията, дадоха ми протокола и бях готова да си ходя. Платих си потребителската такса (3лв. на ден) и чаках да ме вземат. За храната нищо не мога да кажа защото аз нищо не съм вкусила там, но мисля, че ще е добре да си носите солети и бисквитки, шоколад, вода и някакво сокче за освежаване. Ако ще се храните в болницата, си носете сол и захар, както и чиния, чаша, вилица, лъжица. Пропуснах да кажа, че и чаршафите трябва да са си ваши.
Като се прибрах вкъщи всичко беше наред, но привечер дойде болката и вдигнах температура (било нормално). Пийнах ефералган и едно аулинче за да мога да спя добре. Всяко мускулче ме болеше...точно като при мускулна треска...все едно бях вдигала щанги цяла нощ  :balk_193: На следващия ден вече се чувствах значително по-добре, а днес направо съм екстра. Вначалото пишках синьо от течността, която са ми впръсквали за пропускане на тръбите, но вече мина. Прокървих чак на 2ия ден след операцията и то само като съм в изправено положение. В понеделник ще ми махат конците и ще съм тип-топ.
Пожелавам на всички, на които им предстои лапаро успех и да не се отчайват или страхуват. Може пък вашия организъм да се възстановява по-бързо от моя и да можете да тичате още на втория ден.
 :goodluck:
*

    didiA

За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #49 -: Декември 18, 2005, 23:32:02 pm »
Здравейте, момичета!
Много се радвам като чета за вашите успешни лапароскопии и в същото време ми е свито сърцето. Имам желание, а и е време вече да се престраша и аз за тази процедура, но ме притеснява не протичането й, а упойката, която се поставя. Аз съм преживяла спонтанен аборт и като чета вашите разкази си представям ясно какво ми предстои, но тогава много трудно и страшно излязох от упойката. Затова въпросът ми е - при лапароскопия винаги ли се поставя пълна упойка, имало ли е случаи на усложнения от упойката, как реагират лекарите в такава ситуация???
Желая късмет на всички и така желания коледен подарък!!!
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #50 -: Декември 19, 2005, 12:31:10 pm »
Здравей Диди,
Нямам информация дали може да се направи лапаро с разлчна от пълната упойка, но мисля, че не го практикуват...
Но това, което мога да ти кажа е, че след като веднъж е било тежко излизането ти от упойка не значи, че и сега ще е така. Освен това анестезиологът, специално на д-р Попов е страхотен, и няма от какво да се притесняваш. Много добър специалист е. Освен това преди лапарото имаш разговор с него, предупреди го за тези неща, нека е подготвен и всичко ще е наред. Той самия ще ти обясни каква е процедурата.
От все сърце ти желая много спокойствие, то е адски важно, весели празници, Коледни чудеса и хубави резултати! :wink:
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #51 -: Декември 19, 2005, 19:33:16 pm »
Здравей, Диди. По принцип пред самата процедура минаваш на разговор през двама души, интернист и анестезист, мисля. Те те питат дали си била някога под пълна упойка, дали всичко е било наред, дали си алергична към някоя упойваща съставка и т.н. Така че като си кажеш всичко, те ще преценят. Другия вид упойка е спиналната, но незнам дали се практикува за лапаро. Пък и наистина не бъди песимист - това, че първия път не е било всичко тип топ не означава, че и сега ще бъде така. Аз например при първата ми пълна упойка биах екстра, а сега направих проблем с дишането нещо ама всичко мина и замина  :D Горе главата и ти стискам силно палци...даже и на краката  :lol:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
zdr pak
« Отговор #52 -: Декември 20, 2005, 23:26:23 pm »
neka az da v razkaja za moqta operaciq. tova s teq vip stai i tem podobni -boje tova e luks koito i dori ne mi e minaval prez glavata. kakvo se slu4va vsy6nost 1 godina si mislq 4e imam hroni4en apendiks i sled poredniq ostyr spazym se re6avam da otida na pregled pri hirurg koito ne 6te6 li mi kazva- momi4e ima6 ginekologi4en problem - i mi obyrna gryb i taka otivam na ginekolog i tq mi kazva -hei kakvo pravi6 ti znae6 li 4e taka kakto si vyrvi6 i moje6 da padne6 i da umre6- ma az otkyde da znam. okazva se 4e imam svobodna te4nost v korema silno vyzpalenie i razni drugi ne6tica  s golemiq si strah stisnala izsledvaniq nqk'vi otivame s priqtelq mi v ginekologi4no otdelenie v blagoevgrad za da me priemat no poneje bilo sybota sestrata mi kazva- ela v ponedelnik sega nqma koi da ti obyrne vnimanie. i taka si trygvam za kvyrtirata s ujasa na edin izpla6en ot smyrta 4ovek ednam do4akvam ponedelnika. kakto i da e nastanqvat me v staq edi koq si s o6te 3 jeni . sestrite- pod vsqkakva kritika- otno6enieto im - pod vsqkakva kritika-. samo edno 6te kaja pitam sestrata koqto mi izliva porednata doza otrova v abokata i q pitam- kakvo e tova i zabelejete otgovora koito polu4avam-- kakvoto ti slagame tova mnogo mnogo da ne te interesuva. pri koeto az onemqvam. e sipvaha mi mnogoooooo ne6ta . sled nqkolko dena na zloba ot tqhna strana i to ne samo kym men idva denq na operaciqta idva sestrata pravqt ti klizna i ti kato 4ovek v civilizovana strana o4akva6 da te predrazpolojat za tova koeto 6te ti pravqt uvi. idvat i ti kazvat - Znae6 kade e operacionnata nali?-- i az taka polu gola po skysana ovehtqla no6tica se ponqsqm nadolu po koredora kym neizvesnoto -sama-. ne6tata koito mi se slu4iha ne gi pojelavam na nikoi. istinata e 4e men ne me be6e strah ot samata operaciq a ot tova sled neq i imja6e za6to.sled 11 dena me izpisaha i ne sled dylgo se vyrnah s vyzpalenie sledoperativno no tova e dylga istoriq . minaha 2g ot togava no o6te kato se setq se ujasqvam.sigorna sam 4e ima zna4enie kakvo e otno6enieto na personala.moga mnogo o6te da vi pi6a no 6te si  spestq tezi spomeni na men samata sega. nqkoi drug put 6te prodylja. uverqvm vi ima mnogo po lo6i bolnici i personali ot MD ili 6einovo. nqmam doverie na lekarite a pokrai tqh i na horata po princip. tejko mi e iskami se pone malko da vqrvam v dobroto v tova 4e 6te se nameri nqkoi koito naistina 6te iska da pomogne........... da napravi taka 4e tejkiq moment v koito se namira6 da stane po lek i da ne se otrazi tolkova tejko na psihikata ti. mejdo drugoto se kazvam Nadejda i mi e strashno priqtno 4e vi ima i 4e moga da go spodelq s hora koito nqma prosto da mi kajat razbiram te a vsy6tost ideq da si nqmat kakvo e ...................
*

    didiA

За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #53 -: Декември 20, 2005, 23:57:42 pm »
МИЛИ МОМИЧЕТА, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА КУРАЖА, КОЙТО МИ ВДЪХВАТЕ!
След поредното радочарование този месец, реших да се отдам на настъпващите празници, а след това - да действаме по вашите стъпки.
Желая ви весели празници и много положителни емоции!!!
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #54 -: Декември 21, 2005, 16:52:06 pm »
Мило Наде,
По принцип съм чувствителен човек, а и да не съм, след тези думи ми стана много мъчно, за това, което ти се е наложило да преживееш.
Мисля, че при работата с хора е нужно само едно- да подхождаш с разбиране и да можеш да се поставиш на мястото на човека срещу теб...
А когато работиш в здравно заведение, където всеки един пациент е достатъчно притеснен и неговото спокойствие зависи само от умението ти да му го дариш, направо си длъжен да го направиш.
Наистина има всякакъв род пациенти и лекарите са хора, и не може да се съобразяват с всякакви лигавщини, но има една граница, която са длъжни да спазват.
Според мен това не е професия, това е призвание и не всеки може да се справи с предизвикателството.
Затова се прекланям пред целия екип на доктор Попов в Шейново и на всички в Оперативното отделение, защото именно заради тях няма нищо лошо, с което да си спомням преживяванията си около лапароскопията...а е минал само 1 месец!
Желая ти много здраве и щастие, и...огледай се наоколо, не виждаш ли онзи блясък в тъмното небе, именно той ти носи един чувал с щастливи преживявания и сбъднати мечти, не ги оставяй да те подминат, мислейки за минали, неприятни преживявания!
Снежна, но топла прегръдка от мен! santa2
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
към freshbreeze
« Отговор #55 -: Декември 22, 2005, 17:22:42 pm »
прочетох писмото ти и искам да те помоля понеже и мен ме пращат в майчин дом за лапаро можеш ли да ми кажеш направо към кои лекар да се обърна много ми се иска това за здравната каса да се окаже истина защото  хич ме няма с парите :? аз живея в гоце делчев и въоще съм много объркана какво трябва да правя към кого да се обърна за да пропусна излишното разкарване имам поликистоза и от 7 месеца се опитваме да зачена надявам се да си направя лапарото скоро за да разбера какъв е проблема. не ме е страх от операция -вече имам една .просто искам да знам дали ще мога да си имам мечтаното детенце :cry: ако можеш да помогнеш (на едно объркано момиче) ще сам ти много задължена  :thankyousign:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #56 -: Декември 22, 2005, 17:32:46 pm »
хелиос_гери благодаря ти за топлите думи наистина много се радвам че ви има и има на кои да споделя страховете си. наистина винаги има надежда  :)  та нали и аз се казвам така.:) но когато се изгубищ из дебрите на своите страхове да върнеш усмивката на лицето си и да повярваш отново на хората е нещо много трудно постижимо.винаги сам се оправяла с несгодите на живота сама(това е друга тема) но сега въпроса е че сам на крачка да загубя това което съм сигорна че искам в живота си и мисълта че сам безсилна ме кара да се чувствам наполовин човек :cry: не ме е страх от операцията а от лошата новина. просто няма друго нещо което да е по ценно за мен. живота ми няма да има смисъл. колкото и нелепо да звучи
Re: към freshbreeze
« Отговор #57 -: Декември 23, 2005, 11:04:03 am »
Цитат на: naha
прочетох писмото ти и искам да те помоля понеже и мен ме пращат в майчин дом за лапаро можеш ли да ми кажеш направо към кои лекар да се обърна много ми се иска това за здравната каса да се окаже истина защото  хич ме няма с парите :? ....


Това за касата е точно както ти го казвам, имала съм 5 оперативни интервенции в Майчин дом и не са ми поискали и един лев (само потребителската такса на ден която е към 3 лева). Всичките операции съм ги правила при доцент Доганов - страхотен оператор и златен човек, проблемът с него е, че има страшно много хора и напоследък гледам не успява да поеме всички. Има свободен прием всеки четвъртък от 15 до 17 часа, в кабинет 207, но трябва да се запишеш предварително. Последните два пъти като се обаждах ми казаха, че няма места за приема, така че евентуално ако решиш да ходиш при него трябва да запишеш час за първия възможен четвъртък. Прегледът му май беше 30 лева, но ако те поеме като пациент повече няма да плащаш нищо.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #58 -: Декември 23, 2005, 13:50:00 pm »
Здравей Наде,
сигурна съм, че всички прекрасни неща тепърва ти предстоят. Пожелавам ти много здраве, късмет и "чудеса стават там, където вярват в тях и колкото повече вярват, толкова повече стават"
Прегръщам те!
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
За всички, на които им предстои лапаро
« Отговор #59 -: Декември 23, 2005, 13:50:01 pm »
Наха, и аз с две ръце гласувам за Доганов и силно те го препоръчвам. Пари за операцията не нрябва да даваш, а престоя в болницата се заплаща по 7 лева на ден. Ще ти поискат и направление от личния лекар, но имай предвид, че то важи определени дни...май бяха15.
Успех!