0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #40 -: Октомври 29, 2007, 16:47:48 pm »
Нашето столче е на Бертони модела YAM YAM, с 4 колелца.
Върши си работа, няма бъгове към момента, друго не се сещам :lol:
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #41 -: Октомври 29, 2007, 18:11:09 pm »
Весела седми4ка на вси4ки настояЩи и бъдеЩи мами :P

Нека мал4овците да ви слуШкат и да са здрави4ки :goodluck:



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #42 -: Октомври 29, 2007, 19:06:52 pm »
Според мен столчета са много полезни, ако смяташ да преобщаваш детето към вашето ядене. Да сложиш столчето близо до масата и да дадеш на детето да яде, повремето което и вие ядете. Всичко останало са екстри.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #43 -: Октомври 29, 2007, 20:11:06 pm »
Закупихме активната гимнастика на Чико Делукс - абе тва нещо може и мен да ме занимава, за баща и да не говорим. Ние общо взето купуваме играчки, с които баща и си играе. Готино е, харесва й, но малко се стряска от звуците, трябва постепено да свикне. Само че мислех, че има халки, на които да се хваща и да се дръпа, но май и мечоците ще свършат тази работа. Тва науката много е напреднала, големо изобретение, тц тц тц.
Ми ше чака горкото да порастне и ше сяда, до тогава ше се пънеме.
Мога да предложа една нетрадиционна идея за подаръци. Международният женски клуб всяка година организира "Кристмас базар", който е благотворителен. Обикновено се организира в началото на Декември, тъй като чужденците от Западна Европа почитат Сейнт Николас /Свети Николай/, който носи подаръците на децата. По добри стечения на обстоятелствата имах възможността да се докосна до едно уникално общество на жени на дипломати и чужденци, пребиваващи у нас, които организират този базар. Помагах повече от 6 години без миналата. Там се продават най-различни неща, като много страни, представни от нас имат щандове и продават типични за страната си неща. Например - холандците сирена, пакети с цветя за засаждане и най-вече лалета. Швейцарците шоколади, часовници....Арабска кухня, гърците - УЗО ;) Има щандове за дрехи втора ръка, които всъщност са много запазени, а детските са почти нови. Има щандове за литература, много сладкиши, храни, абе всичко. БТВ разпродават тоалетите на водещите. Минлата година неможах да участвам, поради бременност. Парите, които се събират отиват по детски домове, клиники, болници, старчески домове...Нищо не се дава на ръка, закупуват се нещата и консумативите, които са необходими. Атмосферата е много забавна, пак повтаря за тези, които обичат лудница - много хора, дядо Коледа, мирише на коледни сладки, звучи такава музка, децата на чужденците пеят в хор разни песнички, има томболи. До сега се е организирал в Кемпински, НДК, Шератон, а миналата година в ИнтерЕкспо Център. Това е сайта - http://www.iwc-sofia.com/ За момента няма инфо кога ще е базара, но се надявам да се организира, ако не дългия ми постинг е излишен  :?  Но каузата е добра. Дори като се знае кога ще е бих помолила модераторите да пусна тема в "на кафето". Даже утре ще звънна да питам къде и кога се организира тази година.
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 20:27:22 pm от Nina »
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #44 -: Октомври 29, 2007, 21:13:42 pm »
Момичета, дайте малко информация за столчета за хранене.Имам време да си избирам ,защото Диди е на 5 мес.и другия месец мисля да купуваме,гледам каталози избор голям ,но ще се радвам да споделите вашия опит. Според мъжа ми можем да минем и без него,а аз настоявам ,пишете ми за ползите от него та да го убедя!
Ако няма да храните в столче, тогава къде Ще храните детето? В количката или столчето zа колата?
Най-лесният начин да убедиШ мъжът ти да купите столче zа хранене е, като го оставиШ той да храни детето  :lol:. Ама и иzцапаното той да почиства  :wink:.

tzvetenze,
аz съм доволна от наШата проходилка. Има няколко степени на височина, така че детето да е на пръсти, а колелата могат да се zастопоряват zа да стои неподвижна (понякога храня Мел там). Освен това мелодиите, светлините и zвуците, които иzдава много се харесват на детето. Не я държа постоянно в нея че и омръzва, но на ден правим няколко по 20 минути вътре. Чувала съм че проходилката zабавя прохождането, но тя моята дъЩеря по принцип не си дава много zор в тая насока  :).
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #45 -: Октомври 29, 2007, 21:29:37 pm »
Джамке, ма! Доганов нали беше казал: "никакви проходилки"? Тез отгоре ми какви ги говорят?  :P

Много бременни жени и здрави бебета тази седмица!
Alexandra
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #46 -: Октомври 29, 2007, 22:22:35 pm »
Мари, Доганов е един друг субект :)

Споделяйте мнение за проходилката, моля.
Според Бърди нито вреди, нито помага. Играчка. Да се следи за евентуална травма само.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #47 -: Октомври 29, 2007, 23:08:06 pm »
Любомира, без столче за хранене не може. това е предмет с необходимост от ранга на количката и креватчето. абсурд е да храниш бебе и малко дете иначе. мъжът ти нема идея за какво става дума просто :)

Нина, с огромен интерес бих посетила такова събитие. чувала съм за него от моя далечна позната японка, която ходи всяка година на него, но дори не знаех, че може да отиде всеки. мислех, че е с покани, а и никога него афишират публично предварително. ако може да се отиде свободно - моля те, сподели кога и къде ще бъде,като научиш.

BG-Baby е явно хубава марка. пловдивска фирма е. аз летоска купих на Мартин едни къси гащи на тая фирма като бяхме в Пловдив. хубави и интересни бяха.
къде има детско магазинче на спирката на Плиска за към Младост, аз не съм виждала? а в кой Бебемаркет сте ги виждали тия дрешки? в тоя на Изток има ли, че аз там само съвсем бебешки неща гледам да продават. а, и Бебелан къде точно е? аз намерих един Бебелан на Плиска от към страната на хотела, в едно гаражче некакво. доста семпло магазинче, това ли е или има и друго?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #48 -: Октомври 29, 2007, 23:18:24 pm »
Джам, може да се отиде свободно /само в клуба членуват единствено жени на чужденци, представени у нас/ и точно заради това става страшна навалица, но си заслужава, за човек, който обича по-нетрадиционни събития. Атмосферата не би могла да се пресъздаде от българи и има много оригинални неща, които могат да се купят като подаръци, а какви вкусни неща могат да се опитат - ммммм, манджи, сладкиши, от тези типично коледните западни кезета и кейкове. Представени са много страни - България, Бразилия, Турция, Чайна, арабски страни и много страни от Западна Европа Билети се купуват на място и с всяка година организацията е по-добра. Струваха 2 лева, сега може и да са по 4 примерно. Обикновено базара се отваря в 12.00 часа и приключва около 16.00. Но навалицата действително е яка. В Експо центъра обаче пространството е по-голямо и верочтно е по-добре. Утре ще звънна на една дама от клуба и ще съобщя информацията в тази тема. Надявам се ако има, събитието да е все толкова очарователно. 
Сега ще кажа и защо българи няма да участват в клуба, освен по изключение - на тези базари, аз колкото пъти съм продавала - все се е крадяло. Особено дрехите, от наглите и прости камериерки по хотелите или чистачките в НДК, които няма как да бъдат изгонени. А парите действително отиват по предназначение и понякога за животоспасяващи апарати, за умиращи хора. Мадам Паприкова /Донка/ Бог да я прости ако се сещате беше ангажирана също и накрая винаги останалите дрехи и храна тя ги визмаше за стари хора и хосписи.

Василена, това вашето столче много ми допадна, аз си падам по дърво, платове....не ми се нравят пластмаси, та как е според теб, дали е удобно?
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 23:26:02 pm от Nina »
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #49 -: Октомври 29, 2007, 23:21:29 pm »
къде има детско магазинче на спирката на Плиска за към Младост, аз не съм виждала? а в кой Бебемаркет сте ги виждали тия дрешки? в тоя на Изток има ли, че аз там само съвсем бебешки неща гледам да продават. а, и Бебелан къде точно е? аз намерих един Бебелан на Плиска от към страната на хотела, в едно гаражче некакво. доста семпло магазинче, това ли е или има и друго?

- Сещам се за едно на спираката на Плиска, точно пред Фредито има едно магазинче, малко е, никога не съм влизала, но отвън съм виждала, че продават небебешки дрешки, а като за вас точно и нагоре.
- Има някакъв магазин и в подлеза.
-  В бебемаркета в Изток са бебешки.
- В посока нагоре към Изгрев има един магазин на Ат. Далчев, там също има освен бебешки и за малко по - големи.
- След Изгрев, до басейна ДианаБад има едно магазинче ( на самия булевард, до спирката) също има магазинче, където повечето дрехи са след бебешки, а срещу него е магазин Бебе+, където има много неща на Захи, но и много хубави, на добри цени турски връхни бебешки дрешки (якенца, жилетчици, пуловерчета, панталони и т.н)+ играчките на Джиордани и ПлейГро + цялата гама пюрета  и каши Хипп.

И май това е в района Плиска-Изток-Изгрев-Дианабад.
От другата страна на Плиска, в посока Гео милев имаше детско магазинче пак за по - големи дечица точно по пътя на 72, в една от новите кооперации, малко преди ресторант Бали,  но това беше преди, дали стои, не зная. Иначе, за живеещите в Редута, в неделя видях, че на Атанас Узунов, там където 72 се отклонява, в новата кооперация са направили две детски магазинчета пак за по-големички. Едното много приличаше да продават от тези прословутите дрешки с "рязан етикет", толкова популярни в бг мама. Но беше неделя, не успях да вляза.

Следбебешки дрешки съм виждала и в Захи, на Бигла - изглеждаха ми прилични и бяха на нормални цени. Имаше пуловерчета, яке - елек, анцунзи и пр.
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 23:43:52 pm от tzvetenze »
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #50 -: Октомври 29, 2007, 23:23:53 pm »
Нина, и аз ще се радвам на повече информация!
Вече две години чувам от медиите и гледам репортажи, че се е състояло това събитие, но наистина предварително няма никаква информация.
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #51 -: Октомври 29, 2007, 23:43:12 pm »
...BG-Baby е явно хубава марка. пловдивска фирма е. аз летоска купих на Мартин едни къси гащи на тая фирма като бяхме в Пловдив. хубави и интересни бяха.
...
Къде от Пловдив. Аз досега не съм попадала на такива дрешки.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #52 -: Октомври 30, 2007, 00:30:32 am »
Лека седмица мили момичета.
Честито на всички майчета, които си гушнаха така дългоочакваните бебчета. Аз се извинявам, че непиша много редовно, но часовата разлика с България ми е 8 часа и докато се прибера вечер от работа то при вас е нощ а и силичките ми нещо нестигат, докато се прибера едвам хапвам и съм заспала.
Бебчо е добре за сега, продължава да расте, миналия понеделник беше вече 37.1мм, сакчетата от другите бебенца все още са там но лека полека организма ми ги абсорбира. Стискайте ми палци момичета, в четвъртък ще измерват течността около вратната гънка на бебчо за Даун синдром и малко се притеснявам, но дано всичко е наред.
Лека и ползотворна седмица от мен още веднъж.
Целувам ви.
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #53 -: Октомври 30, 2007, 09:58:49 am »
Цветенце, тези двете магазинчета за които говориш в Редута не са от любимите на бгмамите :wink:
нормални, хубави магазинчета, едното е с вносни дрешки малко скъпички, а другото е с български и други по-евтини. една приятелка купи ватирано гащеризонче не шушляк, а памук с полар отвътре за 15 лв. от там, ватирани джинаси за 21 лв. ...
иначе имаме едно магазинче само с френски стоки, бебешки, детски и за големи, те са без етикети и са на супер цени, но то е малко забутано из квартала. има и две други в които също има изпаднали ишлемета на гап, пума, бенетон, картърс и др. на много ниски цени в сравнение с марковите им магазини.
рапорт даден за наще редутски магазинчета, всеки е добре дошъл и ще го разведа :wink: :lol:
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #54 -: Октомври 30, 2007, 10:05:33 am »
А Стефи, може, аз само отвън ги видях и явно това с по-скъпите дрешки го взех, че е с ишлемета, защото където съм ги намирала по магазините обикновено изглеждат доста добре, но все са големи за нас.
Айде при хубаво време да ни разведеш по редутските магазини и после да направим едно кръгче в парка :) Аз повече от 5 години до преди месеци живях точно срещу въпросните две магазинчета, само дето тогава ги нямаше, явно са от сравнително скоро.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #55 -: Октомври 30, 2007, 10:14:51 am »
Аз имам едно предложение:
Гледам в бг-мамата много успешно пазаруват от чужбински он-лайн магазини. Що не вземем да се организираме и ние тук? Бая народ сме вече, а като гледам цените в странство, особено на играчките са доста по-ефтини от тукашните.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #56 -: Октомври 30, 2007, 10:20:03 am »
Аз имам едно предложение:
Гледам в бг-мамата много успешно пазаруват от чужбински он-лайн магазини. Що не вземем да се организираме и ние тук? Бая народ сме вече, а като гледам цените в странство, особено на играчките са доста по-ефтини от тукашните.
хайде, че ще вземам на Стефи гърне
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #57 -: Октомври 30, 2007, 10:24:12 am »
Доганов нали беше казал: "никакви проходилки"? Тез отгоре ми какви ги говорят?  :P

И в Германия не препоръчват проходилките. Най-лоШите наранявания са получени от деца в проходилки при падания по стълбите. ОбръЩания има и когато килима е по-дебел, а детето се е "zабърzало".
При вzети необходими мерки zа сигурност (беz подови настилки и преграда към стълбиЩето примерно) не виждам никакъв проблем да се полzва.
А и алтернативата на Walker не ми иzглежда по-беzопасна  :wink:.

  Сега ще кажа и защо българи няма да участват в клуба, освен по изключение - на тези базари, аз колкото пъти съм продавала - все се е крадяло. Особено дрехите, от наглите и прости камериерки по хотелите или чистачките в НДК, които няма как да бъдат изгонени.
Това като го прочетох така криво ми стана  :(...
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #58 -: Октомври 30, 2007, 10:26:03 am »
Васи,Таня,Джам благодаря ви ще си отстоявам за столчето ,ако не успея ще му дам да я захрани той по препоръка на Таня  :D много ми хареса идеята  :D ,но се надявам за месец да се съгласи и да купим.
*
Re: Предколедни настроения - седмицата 29.10. - 04.11.2007
« Отговор #59 -: Октомври 30, 2007, 10:28:31 am »
Аз имам едно предложение:
Гледам в бг-мамата много успешно пазаруват от чужбински он-лайн магазини. Що не вземем да се организираме и ние тук? Бая народ сме вече, а като гледам цените в странство, особено на играчките са доста по-ефтини от тукашните.

Да, по -евтини са. Аз съм си поръчвала и изобщо не съжалявам, напротив яд ме, че сумати неща съм накупила оттук на явно толкова надути цени. Само пресния пример (ако е верен) да погледнем с Чиковския склад и Делукса, който там бил 39, а иначе 100лв :x
Аз поръчах на Симона играчка на Фишър Прайс за Коледа за 28евро, абсолютно същата тук е по 96лв.
Има много вярно в това, което каза Джам, че в бгмамата са масово итрещяли и страхотно се изхвърлят в това чужбинско пазаруване. Но факт е, че е доста по-изгодно.
Ако се организираме, ще се включа. Сигурна съм,че ТУК такава истерия няма да се получи :wink:

« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 10:34:12 am от tzvetenze »