0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« -: Октомври 24, 2005, 10:11:12 am »
Първо искам да благодаря на всички, които ме подкрепят и ми предават положителна си енергия. Момичета, определено имам нужда от вас. Сега ще опиша какво става с моето икси до сега.
На 21 ден от миналия цикъл ми сложиха Диферелина.

Ден от новият цикъл:
1/ М дойде на 18.10.2005
2/ УЗИ + хормони-всичко е ОК. Започваме стимулация с Гонал-Ф. 1 х Гонал-Ф (75 IU)
3/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
4/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
5/ УЗИ-нищо на телевизора. Слаба ракия съм. 2 х Гонал-Ф (150 IU)
6/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
7/ УЗИ-дребни фоликули. Брой и размер незнам. Уж щяха кръв да ми вземат, но след прегледа доктора каза "не днес". Дига ми дозата. 3 х Гонал-Ф (225 IU)
8/ 3 х Гонал-Ф (225 IU)
9/ Следва УЗИ

Като цяло съм много притеснена, а не би трябвало на е така. Искам бластоцист трансфер. Но....това не концерт по желание, както вие всички знаете. За да го има, трябва да имам поне 10 оплодени яйца. А за тази цел трябва да ми вземат поне 15 фоликула при пункцията. За сега по мои сметки нещата не се развиват по моя план и това много ме натъжава. Толкова малко късмет му трябва на човек, а защо мен за пореден път ме подминава. Все си задавам въпроса защо? Доктора иска повече и от мен нещата да са перфектни, но си мълчи. Неговото мълчание винаги ме е притеснявало, защото означава, че нещо не е както той иска. Това сама съм го установила и се надявам този път да бъркам и той просто да няма време да ми обяснява. Благодарна съм на целият екип в Центъра, че толкова много се стараят аз да успея. Но.....защо Всевишната сила не ще да ни помогне поне малко.....незнам?! Ядосана съм и ми е тъжно. Това съм аз. Срината от всякъде. Но знам, че винаги има накъде да се потъва повече, така че стойте и гледайте. А сега ми се накарайте едно хубаво!
Обичам ви!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2005, 10:15:21 am »
Оги, докторът напоследък е мълчалив май със всички.То и аз не му задавам въпроси де.Успокой се, той знае по добре от нас какво да прави.Има време, не се ошашквай толкова.Ще видиш, че всичко ще е наред.
Пожелавам ти успех и най вече спокойствие.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2005, 10:34:08 am »
Цитат на: bubata
Оги, докторът напоследък е мълчалив май със всички.То и аз не му задавам въпроси де.Успокой се, той знае по добре от нас какво да прави.Има време, не се ошашквай толкова.Ще видиш, че всичко ще е наред.
Пожелавам ти успех и най вече спокойствие.

Благодарско Бубче! И на теб много късмет на пункцията и готини яйчица да снесеш и много, много....за бластоцистчета!!!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2005, 10:48:23 am »
Оги, стига се притеснява деееееее
Всичко ще бъде наред ще видиш, има време тези дребни фоликулчета да нараснат. Ти нали си по дълъг протокол? Имаш време - ще видиш, че накрая си се притеснявала излишно. Пък може и 10яйца да извадят и пак трансфер на бластоцисти да имаш - важното е на 3ти ден да са повече от 5. Поне така се надявам да стане.
Желая ти много късмет и спри с тези притеснения. Започни да си мислиш как едно от тези яйчица ще се превърне в твоето бъдещо слънчице - пък защо не и две  :lol:  Което искренно ти желая
Успех Оги  :goodluck:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2005, 10:54:12 am »
Хей,никакви такива лоши мисли не са ра3решени.Само положителни емоции и надежда.Рано е още да се тревожиш.А и пьрво Икси е ,и е трудно да се отгатне как и на какви лекарства ще реагира органи3ма.Стискам ти палци.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2005, 12:58:42 pm »
Ей, Оги! Много рано бе! Я се стегни!  :)
При мен Гоналите стигнаха до 4 бр. и това не беше достатъчно та включиха Меногон! И въпреки това Естрадиола ми си остана по-нисък!
И въпреки , че от извадените 17 яйцеклетки само 10 бяха зрели, а САМО 8 оплодени знаеш ,че стигнахме до бластоцистчето - 1 ама яко! :)
Абе ти кога свари стигна до 8-мия ден!?! Броя, броя не ми излиза нещо сметката!? :? Ти да не ги броиш по два вече?! :lol:
Знама, знам - шегичка! :lol: Аз още ония ден като те усетих как трепериш,...ама нищо не ти казах тогава! Аз незнайно как, но наистина през целия период на подготовка и т.н.  бях спокойна /е малко в деня на трансфера се смотах, ама за кратко:)/!  Отначалото живеех с мисълта, че каквито и трудности да има, поели сме по пътя и няма начин да не стигнем до края!
Обаче, ела да ме видиш от вчера насам ту съм по върховете напълно убедена, че съм бременна, ту усещам, че всеки момент ще ми дойде! :cry:  Много ме е страх!
Така че, миличка, пази сили за накрая, че иначе ще се изразходиш много рано!
И не забравяй, както сме започнали трите, т.е. вече четири  така и ще завършим в куп - с положителен резултат!
Спирам да пиша до момента когато имам добра новина! В противен случай ....ще изчакам вас!
ICSI-първи опит
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2005, 16:16:29 pm »
Огънче Миличка :D  Не че разбирам от стимулации, но и на мен ми се струва рано да се притесняваш! Сигурно при първия път винаги е така - докато се опипа почвата :?  Дано пък ти е късметлийски!! Желая ти го от цялата си душа, още помня помощта ти като мъжо ми се беше посмахнал - как ме окуражаваше, пълна с положителна енергия, борбеност и добро настроение! Така ми се иска сега аз да ти пратя подкрепата си :D
Почвам яко стискане на палци!!

Прегръдки и пиши как върви :D

П.С. Сега прочетох и другата тема - погледни нещата отстрани - тази напрегнатост и настроенията може да са от хормоните - нямаш вина, не се притеснявай, ами го приеми за даденост, че сега периода малко по-така и гледай да не се връзваш много :D
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2005, 16:29:14 pm »
Миси, Перличке, Граци, Фреши, благодаря момичета за подкрепата и милите думи! Просто се моля каквото и да стане, поне да си е заслужавало и да видя положителен тест. Поне веднъж в живота си да видя проклетия положителен тест и да чуя думите "Оги, ще си имаш бебе". Толкова много мечтая за тези думички, че незнам с какво да ги сравня?! Но вие най-добре може да ме разберете. Ето пак се разплаках! Такава ревла съм станала. Добре, че ходя на работа, та ми минава деня. Иначе наистина може да откачи човек.
Миси, незнам мила по какъв протокол съм?! Уж реагирам на стимулация. Пролетта ме бодоха с Меногон и вървеше много добре. Доктора беше доволен. Каза ми "лека стимулация-6 фоликула. Супер си." И...сега си мислех, че пак ще е толкоз лесно. Да...ама не. Дали този Диферелин не ми скрои гаден номер както при Грация?! Чудя се и не мога да го измисля. Защо, защо, защо...? Знам, ще ми кажете, че не ми е работа и трябва да оставя док да си свърши работата на спокойствие, ама.....аз се тормозя, щото незнам кво става?! В крайна сметка квото сабя покаже. Каквото е писано да се случи...ще се случи. Аз не мога да го променя.
Граци, кога ще правиш тест? Сега взимаш ли някакви медикаменти, по-точно Утрогестан? Времето минава и скоро ще разберем резултатът. Късмет душа!

*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2005, 16:29:56 pm »
Огънче, стискам ти палци и макар да не говоря от личен опит - май наистина е рано за притеснения.
Лесно е да ти кажем: Успокой се и мисли позитивно - но наистина се опитай и мисли за най-прекрасното бебенце, което ще бъде награда за вашите усилия. Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D
Грация, дано и ти скоро ни зарадваш с добра новина. :wink:
Намерихме нашето синче.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2005, 16:35:38 pm »
Цитат на: peti_pati
Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D

Благодарско, Пети, определено имам нужда. Благодаря ти!
Айде, ти ко направи? Кога ще започваш?

*
ICSI-първи опит
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2005, 16:58:50 pm »
Стискам ти палци...
Знам колко ти е трудно, а пък това - "Стой спокойна" ми е най-трудно и на мен...
Аз съм нова тук на този сайт - наскоро ви открих -но всички сте върха и много се надявам всички да люшкаме едни малки бебешоци.
Бора
*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2005, 17:45:36 pm »
Джорджия: Огънче, на мен ми се случи същото. Гонала въобще не помогна за добра стимулация. Добре че ми включиха Луверис и Пурегон. Днес ми мина пункцията - извадиха 9 фоликула и нивото на Е е добро. Наявам се при теб и при мен да се получат нещата.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2005, 22:28:11 pm »
Цитат на: Anonymous
Джорджия: Огънче, на мен ми се случи същото. Гонала въобще не помогна за добра стимулация. Добре че ми включиха Луверис и Пурегон. Днес ми мина пункцията - извадиха 9 фоликула и нивото на Е е добро. Наявам се при теб и при мен да се получат нещата.

Браво Джорджи! Сега се надявам да си имаш и хубави ембриончета. Късмет!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2005, 22:55:49 pm »
Незнайно защо, ама вече съм по-спокойна. Всъщност зная защо, ама няма да ви кажа. Ха, шегувам се. След обяд се смях много, после и в къщи и сега ми е доста по-добре. Просветна ми пред очите. Със сигурност положението го приемам като сапунка, а може би си внушавам? Тази вечер доктора ме успокои. Ходих да ми бият инжекциите и той каза съвсем спокойно, че не се знае дали още ще расте дозата? А и днес за пореден път ми спомена, че внимава при мен за хиперстимулация. Всичко това ме навежда на мисълта, че положението при мен явно си е нормално и тепърва ще има хубави резултати. Със сигурност ще споделя след УЗИ-то в другиден.
Лека нощ! Да спите в кош и да сънувате.....хубави мъже!

ICSI-първи опит
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2005, 23:26:31 pm »
Огняна откъде го иъмисли това бе човек
Искам бластоцист трансфер. Но....това не концерт по желание, както вие всички знаете. За да го има, трябва да имам поне 10 оплодени яйца. А за тази цел трябва да ми вземат поне 15 фоликула при пункцията
Нали знаеш че аз съм с 4 ин витро от които 3 с трансфер -  е втория път извадиха 11, оплодиха се 4ри, върнаха ми 2 бластоциста като слънце според д-ра, на 5ти ден, при 3ти опит - 4 яйцеклетки, 3ри оплодени, отново 2 бластоциста на 5ти ден, при  4ти опит - 7 извадени яйцеклетки, 3 оплодени, 2 бластоциста върнати на 5ти ден.
Ейде не деи си ги фантазира :)  :D  това за 15те имам предвид, не е задължително да ти извадят толкова за да станат бластоцисти.
а и друго, не си мисли че като ти върнат бластоцисти, резултата ти е сигурен, Както виждаш от горе посоченото, не е така.
Оги извиняваи че ще ти го кажа, ама аз съм човек с опит в дая дейност :D , не се самонавиваи излишно / струва ми се че ти го правиш/, известна доза оптимизъм е полезна, но... нали знаеш колко е процента успеваемост. Приеми го по-скоро като ... бе не знам как да се изразя точно, като нещо което правиш защото нямаш друг шанс да забременееш, но с ясното съзнание на интелигентен човек за реалните шансове. Бе... човек когато е в началото на борбата е много въодушевен, после се притръпва. И престава да ти пука толкова.
Успех ти желая, дона си късметлийка
Целувки

*
ICSI-първи опит
« Отговор #15 -: Октомври 25, 2005, 05:51:24 am »
Огънче спри да се шашкаш - и ще имаш така мечтаното бебе. Слушкай доктора и се глези вместо да се нервираш.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
ICSI-първи опит
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2005, 09:31:58 am »
Огънче успех мила 8) Спокойствието е важно
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2005, 09:37:24 am »
Цитат на: oganche
Цитат на: peti_pati
Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D

Благодарско, Пети, определено имам нужда. Благодаря ти!
Айде, ти ко направи? Кога ще започваш?


Ами да си призная честно - потърсих второ мнение за нашия проблем. Според лекаря ин витрото е наистина крайна стъпка и в момента сме се съсредоточили върху откриването на причината бебето да не става.
Диагнозата ЛУФ синдром при мен беше отхвърлена - този месец си имах нормална овулация. По-вероятно е първо да правя лапаро.
Но да не те натоварвам в моите дрънканици - искам ти да си спокойна.
Днес ми звучиш много по-добре и от теб искаме така да продължаваш.
Клиа ти е дала много добър съвет -  глези се и ВЯРВАЙ, че ще стане. :bighug:
Намерихме нашето синче.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2005, 09:37:25 am »
Бенито, много си права за всичките неща. Аз съм прото аматьор с повърхностни познания в материята и много голяма фантазия. Сигурно в действителност нещата не стоят по начина, по който аз ги описвам. Но, скъпичка, и аз не искам да се чувствам така и толкова да го мисля и изживявам. Знам много добре за каква успеваемост говорим, знам много добре, че рядко става от първият път, знам......знам. Но......явно защото ми е за първи път икси и някакси и аз съм изненадана от себе си. Убийте ме, незнам защо правя така. Просто така го изживявам. То е по-силно от мен. Виж с инсетата нямам проблем, все едно съм била на зъбар. Обаче сега ....е различно. Никога не съм предполагала, че така ще се чувствам. Хвърлих в музиката всички. Ох, добре, че поне вярвам в доктора, че ако и това го мислех....вече ставаше лошо. Човека ще направи най-доброто за мен и това ме успокоява. Ще го слушам, няма да задавам въпроси, път той каквото има да ми казва, ще го каже.
Снощи мъжът ми ме базика, че доктора нищо не ми казва, щото аз веднага ще го публикувам в интернет. Вика, "аз ще му се обадя  ще му кажа, Докторе, моята жена изостава с публикациите, как може ?!" Така съм се смяла за моя сметка. Но може и доза истина да има в това?!
Хубав ден, мацки!

*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2005, 13:37:48 pm »
Джорджия: Огънче, аз познавам хора, които са забременели от първото ИКСИ или от първото инвитро. Така, че повече оптимизъм не е излишен. Аз съм убедена, че колкото повече вярваме в успеха, процентно шансовете се увеличават. Момичета, мислете позитивно всяка минута, може пък в това да е разковничето.