0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« -: Октомври 24, 2005, 10:11:12 am »
Първо искам да благодаря на всички, които ме подкрепят и ми предават положителна си енергия. Момичета, определено имам нужда от вас. Сега ще опиша какво става с моето икси до сега.
На 21 ден от миналия цикъл ми сложиха Диферелина.

Ден от новият цикъл:
1/ М дойде на 18.10.2005
2/ УЗИ + хормони-всичко е ОК. Започваме стимулация с Гонал-Ф. 1 х Гонал-Ф (75 IU)
3/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
4/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
5/ УЗИ-нищо на телевизора. Слаба ракия съм. 2 х Гонал-Ф (150 IU)
6/ 2 х Гонал-Ф (150 IU)
7/ УЗИ-дребни фоликули. Брой и размер незнам. Уж щяха кръв да ми вземат, но след прегледа доктора каза "не днес". Дига ми дозата. 3 х Гонал-Ф (225 IU)
8/ 3 х Гонал-Ф (225 IU)
9/ Следва УЗИ

Като цяло съм много притеснена, а не би трябвало на е така. Искам бластоцист трансфер. Но....това не концерт по желание, както вие всички знаете. За да го има, трябва да имам поне 10 оплодени яйца. А за тази цел трябва да ми вземат поне 15 фоликула при пункцията. За сега по мои сметки нещата не се развиват по моя план и това много ме натъжава. Толкова малко късмет му трябва на човек, а защо мен за пореден път ме подминава. Все си задавам въпроса защо? Доктора иска повече и от мен нещата да са перфектни, но си мълчи. Неговото мълчание винаги ме е притеснявало, защото означава, че нещо не е както той иска. Това сама съм го установила и се надявам този път да бъркам и той просто да няма време да ми обяснява. Благодарна съм на целият екип в Центъра, че толкова много се стараят аз да успея. Но.....защо Всевишната сила не ще да ни помогне поне малко.....незнам?! Ядосана съм и ми е тъжно. Това съм аз. Срината от всякъде. Но знам, че винаги има накъде да се потъва повече, така че стойте и гледайте. А сега ми се накарайте едно хубаво!
Обичам ви!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2005, 10:15:21 am »
Оги, докторът напоследък е мълчалив май със всички.То и аз не му задавам въпроси де.Успокой се, той знае по добре от нас какво да прави.Има време, не се ошашквай толкова.Ще видиш, че всичко ще е наред.
Пожелавам ти успех и най вече спокойствие.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2005, 10:34:08 am »
Цитат на: bubata
Оги, докторът напоследък е мълчалив май със всички.То и аз не му задавам въпроси де.Успокой се, той знае по добре от нас какво да прави.Има време, не се ошашквай толкова.Ще видиш, че всичко ще е наред.
Пожелавам ти успех и най вече спокойствие.

Благодарско Бубче! И на теб много късмет на пункцията и готини яйчица да снесеш и много, много....за бластоцистчета!!!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2005, 10:48:23 am »
Оги, стига се притеснява деееееее
Всичко ще бъде наред ще видиш, има време тези дребни фоликулчета да нараснат. Ти нали си по дълъг протокол? Имаш време - ще видиш, че накрая си се притеснявала излишно. Пък може и 10яйца да извадят и пак трансфер на бластоцисти да имаш - важното е на 3ти ден да са повече от 5. Поне така се надявам да стане.
Желая ти много късмет и спри с тези притеснения. Започни да си мислиш как едно от тези яйчица ще се превърне в твоето бъдещо слънчице - пък защо не и две  :lol:  Което искренно ти желая
Успех Оги  :goodluck:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2005, 10:54:12 am »
Хей,никакви такива лоши мисли не са ра3решени.Само положителни емоции и надежда.Рано е още да се тревожиш.А и пьрво Икси е ,и е трудно да се отгатне как и на какви лекарства ще реагира органи3ма.Стискам ти палци.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2005, 12:58:42 pm »
Ей, Оги! Много рано бе! Я се стегни!  :)
При мен Гоналите стигнаха до 4 бр. и това не беше достатъчно та включиха Меногон! И въпреки това Естрадиола ми си остана по-нисък!
И въпреки , че от извадените 17 яйцеклетки само 10 бяха зрели, а САМО 8 оплодени знаеш ,че стигнахме до бластоцистчето - 1 ама яко! :)
Абе ти кога свари стигна до 8-мия ден!?! Броя, броя не ми излиза нещо сметката!? :? Ти да не ги броиш по два вече?! :lol:
Знама, знам - шегичка! :lol: Аз още ония ден като те усетих как трепериш,...ама нищо не ти казах тогава! Аз незнайно как, но наистина през целия период на подготовка и т.н.  бях спокойна /е малко в деня на трансфера се смотах, ама за кратко:)/!  Отначалото живеех с мисълта, че каквито и трудности да има, поели сме по пътя и няма начин да не стигнем до края!
Обаче, ела да ме видиш от вчера насам ту съм по върховете напълно убедена, че съм бременна, ту усещам, че всеки момент ще ми дойде! :cry:  Много ме е страх!
Така че, миличка, пази сили за накрая, че иначе ще се изразходиш много рано!
И не забравяй, както сме започнали трите, т.е. вече четири  така и ще завършим в куп - с положителен резултат!
Спирам да пиша до момента когато имам добра новина! В противен случай ....ще изчакам вас!
ICSI-първи опит
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2005, 16:16:29 pm »
Огънче Миличка :D  Не че разбирам от стимулации, но и на мен ми се струва рано да се притесняваш! Сигурно при първия път винаги е така - докато се опипа почвата :?  Дано пък ти е късметлийски!! Желая ти го от цялата си душа, още помня помощта ти като мъжо ми се беше посмахнал - как ме окуражаваше, пълна с положителна енергия, борбеност и добро настроение! Така ми се иска сега аз да ти пратя подкрепата си :D
Почвам яко стискане на палци!!

Прегръдки и пиши как върви :D

П.С. Сега прочетох и другата тема - погледни нещата отстрани - тази напрегнатост и настроенията може да са от хормоните - нямаш вина, не се притеснявай, ами го приеми за даденост, че сега периода малко по-така и гледай да не се връзваш много :D
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2005, 16:29:14 pm »
Миси, Перличке, Граци, Фреши, благодаря момичета за подкрепата и милите думи! Просто се моля каквото и да стане, поне да си е заслужавало и да видя положителен тест. Поне веднъж в живота си да видя проклетия положителен тест и да чуя думите "Оги, ще си имаш бебе". Толкова много мечтая за тези думички, че незнам с какво да ги сравня?! Но вие най-добре може да ме разберете. Ето пак се разплаках! Такава ревла съм станала. Добре, че ходя на работа, та ми минава деня. Иначе наистина може да откачи човек.
Миси, незнам мила по какъв протокол съм?! Уж реагирам на стимулация. Пролетта ме бодоха с Меногон и вървеше много добре. Доктора беше доволен. Каза ми "лека стимулация-6 фоликула. Супер си." И...сега си мислех, че пак ще е толкоз лесно. Да...ама не. Дали този Диферелин не ми скрои гаден номер както при Грация?! Чудя се и не мога да го измисля. Защо, защо, защо...? Знам, ще ми кажете, че не ми е работа и трябва да оставя док да си свърши работата на спокойствие, ама.....аз се тормозя, щото незнам кво става?! В крайна сметка квото сабя покаже. Каквото е писано да се случи...ще се случи. Аз не мога да го променя.
Граци, кога ще правиш тест? Сега взимаш ли някакви медикаменти, по-точно Утрогестан? Времето минава и скоро ще разберем резултатът. Късмет душа!

*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2005, 16:29:56 pm »
Огънче, стискам ти палци и макар да не говоря от личен опит - май наистина е рано за притеснения.
Лесно е да ти кажем: Успокой се и мисли позитивно - но наистина се опитай и мисли за най-прекрасното бебенце, което ще бъде награда за вашите усилия. Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D
Грация, дано и ти скоро ни зарадваш с добра новина. :wink:
Намерихме нашето синче.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2005, 16:35:38 pm »
Цитат на: peti_pati
Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D

Благодарско, Пети, определено имам нужда. Благодаря ти!
Айде, ти ко направи? Кога ще започваш?

*
ICSI-първи опит
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2005, 16:58:50 pm »
Стискам ти палци...
Знам колко ти е трудно, а пък това - "Стой спокойна" ми е най-трудно и на мен...
Аз съм нова тук на този сайт - наскоро ви открих -но всички сте върха и много се надявам всички да люшкаме едни малки бебешоци.
Бора
*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2005, 17:45:36 pm »
Джорджия: Огънче, на мен ми се случи същото. Гонала въобще не помогна за добра стимулация. Добре че ми включиха Луверис и Пурегон. Днес ми мина пункцията - извадиха 9 фоликула и нивото на Е е добро. Наявам се при теб и при мен да се получат нещата.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2005, 22:28:11 pm »
Цитат на: Anonymous
Джорджия: Огънче, на мен ми се случи същото. Гонала въобще не помогна за добра стимулация. Добре че ми включиха Луверис и Пурегон. Днес ми мина пункцията - извадиха 9 фоликула и нивото на Е е добро. Наявам се при теб и при мен да се получат нещата.

Браво Джорджи! Сега се надявам да си имаш и хубави ембриончета. Късмет!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2005, 22:55:49 pm »
Незнайно защо, ама вече съм по-спокойна. Всъщност зная защо, ама няма да ви кажа. Ха, шегувам се. След обяд се смях много, после и в къщи и сега ми е доста по-добре. Просветна ми пред очите. Със сигурност положението го приемам като сапунка, а може би си внушавам? Тази вечер доктора ме успокои. Ходих да ми бият инжекциите и той каза съвсем спокойно, че не се знае дали още ще расте дозата? А и днес за пореден път ми спомена, че внимава при мен за хиперстимулация. Всичко това ме навежда на мисълта, че положението при мен явно си е нормално и тепърва ще има хубави резултати. Със сигурност ще споделя след УЗИ-то в другиден.
Лека нощ! Да спите в кош и да сънувате.....хубави мъже!

ICSI-първи опит
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2005, 23:26:31 pm »
Огняна откъде го иъмисли това бе човек
Искам бластоцист трансфер. Но....това не концерт по желание, както вие всички знаете. За да го има, трябва да имам поне 10 оплодени яйца. А за тази цел трябва да ми вземат поне 15 фоликула при пункцията
Нали знаеш че аз съм с 4 ин витро от които 3 с трансфер -  е втория път извадиха 11, оплодиха се 4ри, върнаха ми 2 бластоциста като слънце според д-ра, на 5ти ден, при 3ти опит - 4 яйцеклетки, 3ри оплодени, отново 2 бластоциста на 5ти ден, при  4ти опит - 7 извадени яйцеклетки, 3 оплодени, 2 бластоциста върнати на 5ти ден.
Ейде не деи си ги фантазира :)  :D  това за 15те имам предвид, не е задължително да ти извадят толкова за да станат бластоцисти.
а и друго, не си мисли че като ти върнат бластоцисти, резултата ти е сигурен, Както виждаш от горе посоченото, не е така.
Оги извиняваи че ще ти го кажа, ама аз съм човек с опит в дая дейност :D , не се самонавиваи излишно / струва ми се че ти го правиш/, известна доза оптимизъм е полезна, но... нали знаеш колко е процента успеваемост. Приеми го по-скоро като ... бе не знам как да се изразя точно, като нещо което правиш защото нямаш друг шанс да забременееш, но с ясното съзнание на интелигентен човек за реалните шансове. Бе... човек когато е в началото на борбата е много въодушевен, после се притръпва. И престава да ти пука толкова.
Успех ти желая, дона си късметлийка
Целувки

*
ICSI-първи опит
« Отговор #15 -: Октомври 25, 2005, 05:51:24 am »
Огънче спри да се шашкаш - и ще имаш така мечтаното бебе. Слушкай доктора и се глези вместо да се нервираш.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
ICSI-първи опит
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2005, 09:31:58 am »
Огънче успех мила 8) Спокойствието е важно
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2005, 09:37:24 am »
Цитат на: oganche
Цитат на: peti_pati
Изпращам ти цялата си положителна енергия и ще се моля за теб да успееш.  :D

Благодарско, Пети, определено имам нужда. Благодаря ти!
Айде, ти ко направи? Кога ще започваш?


Ами да си призная честно - потърсих второ мнение за нашия проблем. Според лекаря ин витрото е наистина крайна стъпка и в момента сме се съсредоточили върху откриването на причината бебето да не става.
Диагнозата ЛУФ синдром при мен беше отхвърлена - този месец си имах нормална овулация. По-вероятно е първо да правя лапаро.
Но да не те натоварвам в моите дрънканици - искам ти да си спокойна.
Днес ми звучиш много по-добре и от теб искаме така да продължаваш.
Клиа ти е дала много добър съвет -  глези се и ВЯРВАЙ, че ще стане. :bighug:
Намерихме нашето синче.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2005, 09:37:25 am »
Бенито, много си права за всичките неща. Аз съм прото аматьор с повърхностни познания в материята и много голяма фантазия. Сигурно в действителност нещата не стоят по начина, по който аз ги описвам. Но, скъпичка, и аз не искам да се чувствам така и толкова да го мисля и изживявам. Знам много добре за каква успеваемост говорим, знам много добре, че рядко става от първият път, знам......знам. Но......явно защото ми е за първи път икси и някакси и аз съм изненадана от себе си. Убийте ме, незнам защо правя така. Просто така го изживявам. То е по-силно от мен. Виж с инсетата нямам проблем, все едно съм била на зъбар. Обаче сега ....е различно. Никога не съм предполагала, че така ще се чувствам. Хвърлих в музиката всички. Ох, добре, че поне вярвам в доктора, че ако и това го мислех....вече ставаше лошо. Човека ще направи най-доброто за мен и това ме успокоява. Ще го слушам, няма да задавам въпроси, път той каквото има да ми казва, ще го каже.
Снощи мъжът ми ме базика, че доктора нищо не ми казва, щото аз веднага ще го публикувам в интернет. Вика, "аз ще му се обадя  ще му кажа, Докторе, моята жена изостава с публикациите, как може ?!" Така съм се смяла за моя сметка. Но може и доза истина да има в това?!
Хубав ден, мацки!

*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2005, 13:37:48 pm »
Джорджия: Огънче, аз познавам хора, които са забременели от първото ИКСИ или от първото инвитро. Така, че повече оптимизъм не е излишен. Аз съм убедена, че колкото повече вярваме в успеха, процентно шансовете се увеличават. Момичета, мислете позитивно всяка минута, може пък в това да е разковничето.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #20 -: Октомври 25, 2005, 16:41:35 pm »
Цитат на: peti_pati

Грация, дано и ти скоро ни зарадваш с добра новина. :wink:

Благодаря ти Пети!:) Чул те господ! Все още нямам лоша новина, дано да е така до края!
Оги, на 31 ми каза доктора че най рано мога да направя и то кръвен тест!
До тогава по три утрогестана сутрин и вечер!
Оф! Още е вторник! Как ша са изтрайва!? Ама де ша ида! :) [/img]
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #21 -: Октомври 25, 2005, 17:21:54 pm »
Цитат на: Grazia
Оги, на 31 ми каза доктора че най рано мога да направя и то кръвен тест!
До тогава по три утрогестана сутрин и вечер!
Оф! Още е вторник! Как ша са изтрайва!? Ама де ша ида! :) [/img]

Ох, със сигурност ти е адски трудно. Герой!!! Ама търпи бабо за хубост. Стискам палци да не дойде. Къш проклет М, къш в гората за 9 месеца.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #22 -: Октомври 26, 2005, 10:12:25 am »
Здравейте момичета! Вашите хубави пожелания стигнаха до мен! Днес съм щастлива и спокойна. Имам си много топчета на телевизора, но не прекалено. Нормално. Сега трябва да растат и хубавеят. Доктора продължава да внимава за хиперстимулация. Злато е тоз човек. Сега ще им бая и храня.
Днес е прекрасен ден-Димитровден
Желая много здраве, късмет и любов на всички именници.  :balk_7: Ние си имаме такъв в къщи и днес ще празнуваме.
Целувки на всички!
:balk_5:

ICSI-първи опит
« Отговор #23 -: Октомври 26, 2005, 10:39:34 am »
Момичета не губете надежда ще видите че ще стане при всички ви.Изпращам ви цялата си положителна енергия.Редовно ви чета и никога няма да спра да ви чета и подкрепям.Успех
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ICSI-първи опит
« Отговор #24 -: Октомври 26, 2005, 10:58:54 am »
браво! огън-герой с много топчета! :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #25 -: Октомври 26, 2005, 11:44:40 am »
Цитат на: jam
браво! огън-герой с много топчета! :)
:bighug:
Кога шъ праиме  :drunk: ?

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #26 -: Октомври 26, 2005, 11:47:11 am »
Цитат на: svetilo
Момичета не губете надежда ще видите че ще стане при всички ви.Изпращам ви цялата си положителна енергия.Редовно ви чета и никога няма да спра да ви чета и подкрепям.Успех

Благодаря Светилце!
Ти как си? Расте ли коремчето? preggo

*
ICSI-първи опит
« Отговор #27 -: Октомври 26, 2005, 11:49:38 am »
Оги, видя ли, че всичко върви по план!
Давай все така оптимистично, за да пораснат фоликулчетата пълни и здрави  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
ICSI-първи опит
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2005, 12:01:53 pm »
Здравей,
попрочетох темата и искам да ти вдъхна кураж и позитивност.

Аз съм 6+3 днес, забременях при 2-ро ICSI, трансфер на 3 ден. След трансфера доктора ме потупа по рамото и каза: Айде, бягай на тренировка. 8)
Та, мисълта ми беше, да не се задълбаваш много-много в това колко яйцеклетки или бластоцита ще станат. Важното е да ти върнат този, който ще оцелее. А това никой не може да го прогнозира.
Много сетлина и надежда ти изпращам. :D
ICSI-първи опит
« Отговор #29 -: Октомври 26, 2005, 12:22:51 pm »
Коремчето ми расте Оганче и бебето мърда но все още не знам какво ще е момиче или момче но важното да е живо и здраво  само като си представя и аз какво изживях.И да ти кажа че все съм като луда през 1 седмица съм на видеозон все ми е притеснено дали е живо и здраво.Последно като ходих ми каза докторката че било към 600грама каза ми че ще родя сигурно малко бебе защото съм била ниска на ръст и сега пия Матерна за да може бебо да качи .Поздрави и многоооооооооооооо  целувки
ICSI-първи опит
« Отговор #30 -: Октомври 26, 2005, 13:29:19 pm »
Оги, браво бе мацка :D  Ей, само така! Хубав празник днес :D  Много добре прави доктора, че те следи изкъсо за хиперстимулация - евала!

Светило, радвам се за теб :D  И аз се чудя най-сетне като стане, колко ли притеснения ще са по време на бременността :wink:

Джорджи, радвам се че и при теб нещата вървят добре и ти стискам палци.

Грация, и на теб мила много късмет!!
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #31 -: Октомври 26, 2005, 13:42:11 pm »
Дръжте се, женки, вие можете с всичко да се справите!
 
Светило, извинявам се имам молба към теб - сигурно си писала за твойта история, ама не можах да намеря къде - може ли да ме насочиш къде да чета! Мерси предварително!

Оги, само смело и споко! Ти си знаеш, де! Ама ние сме с теб!
*
ICSI-първи опит
« Отговор #32 -: Октомври 26, 2005, 13:44:38 pm »
Абе забравих да се лог-на - тоя гост от преди малко съм аз - Бора 82
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #33 -: Октомври 26, 2005, 13:53:43 pm »
Цитат на: svetilo
Коремчето ми расте Оганче и бебето мърда но все още не знам какво ще е момиче или момче но важното да е живо и здраво  само като си представя и аз какво изживях.И да ти кажа че все съм като луда през 1 седмица съм на видеозон все ми е притеснено дали е живо и здраво.Последно като ходих ми каза докторката че било към 600грама каза ми че ще родя сигурно малко бебе защото съм била ниска на ръст и сега пия Матерна за да може бебо да качи .Поздрави и многоооооооооооооо  целувки

И от мен целувки! Стискам палци да напълнеете бързо. Душичка на 600 гр. Ако е мома, ще бъде грация-финна, стройна. Ако е мъж, ще е манекен. Ей, че хубави новини днес! Късмет, Светилце, до край!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #34 -: Октомври 26, 2005, 13:55:06 pm »
Благодаря Нинка и лека бременност!

ICSI-първи опит
« Отговор #35 -: Октомври 27, 2005, 18:25:43 pm »
Здравейте!

Малко като след дъжд качулка, ама и аз да се обадя... Оги, спокойно - и аз бях така с гонала, ама малко луверис и меногон оправиха нещата. До последно бяха отписали левият яйчник, а накрая извадиха от там три хубави яйчица, които станаха хубави ембриончета. Така, че спокойно и когато можеш пали по една свещичка в близката църква... На всички останали леко чакане и успех!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
ICSI-първи опит
« Отговор #36 -: Октомври 27, 2005, 20:10:04 pm »
Огънче, браво за фоликулите! На теб и Грациа желая много успех и дано скоро да се похвалите!  :goodluck:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #37 -: Октомври 28, 2005, 12:43:50 pm »
Днешен отчет:
Аз съм добре. Храня, топля, бая на фоликулчетата и те ме слушкат. Много си ги глезя. Ето довечера мисля да ги водя и на кино.
Та, до колкото видях са пораснали. Док каза, че съм ОК. Това ми стига и за подробности не питам. Взеха ми кръвчица за хормонки.
Иначе ме боли глава доста често и си усещам яйчниците. Но и двете неразположения са нормални.
Пожелавам хубав ден и weekend на всички!
Сърдечни благодарности на Фреши, setakap и Lila за милите пожелания!

ICSI-първи опит
« Отговор #38 -: Октомври 28, 2005, 13:53:51 pm »
Огънче пожелавам ти всичко да е наред и е време вече някой да повлече крак :) .Само се иска много спокойствие ,знам че е трудно но се опитай, защото нервите и притесненията само могат д ти навредят.
*

    Niki1972

Инвитро в Пловдив
« Отговор #39 -: Октомври 28, 2005, 15:26:30 pm »
Здравейте мили момичета!
Поздравявам всички ви за отношенията на доверие и взаимопомощ които сте изградили помежду си. Успех на всички!
Надявам се да намеря информация за клиника за инвитро и добър специалист в Пловдив. Моля помогнете ми.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #40 -: Октомври 28, 2005, 15:30:55 pm »
In-vitro в Пловдив се прави само в БОРА и при Ставрев. Не бих ти препоръчала Ставрев с 2-та му успешни опита, за БОРА нямам впечатления.
А за специалист - всички гласуват с 2 ръце за "Торакс" и д-р Даскалов
*

    Niki1972

ICSI-първи опит
« Отговор #41 -: Октомври 28, 2005, 15:35:12 pm »
А знаете ли каква успеваемост има в клиника Бора?
Благодаря Ви предварително. Цялата тази материя е съвсем нова за мен и всичко ще ми бъде от полза.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #42 -: Октомври 28, 2005, 15:39:21 pm »
За съжаление - не. Но правят инвитро самички от скоро. Преди работеха с клиниката на Щерев. А и цените им са по-високи от Софийските клиники като монополисти в града. Аз бих избрала софийска клиника и така ще направя когато дойде момента.
*

    Niki1972

ICSI-първи опит
« Отговор #43 -: Октомври 28, 2005, 15:47:46 pm »
Благодаря ти мила ТА. От сърце ти пожелавам УСПЕХ.
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #44 -: Октомври 28, 2005, 16:08:24 pm »
Огънче, поздравления за добрата новина.:flower:
А дано оттук нататък нямаш повод за лоши мисли и тревоги, като в началото.
Само така - грижи се за фоликулчетата, говори им и ги обичачай и да видиш как ще станат най-страхотните ембриончета (пожелавам ти повече от едно - защо иначе да се мъчиш толкова :lol:  :lol:  :lol:  )
Намерихме нашето синче.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #45 -: Октомври 28, 2005, 16:41:46 pm »
Цитат на: peti_pati
Само така - грижи се за фоликулчетата, говори им и ги обичачай и да видиш как ще станат най-страхотните ембриончета (пожелавам ти повече от едно - защо иначе да се мъчиш толкова :lol:  :lol:  :lol:  )

Точно така. Цунки на всички!

ICSI-първи опит
« Отговор #46 -: Октомври 31, 2005, 16:14:08 pm »
Оги, какви ги вършиш бе Мацка :D
Мисля си за теб!
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #47 -: Октомври 31, 2005, 16:46:35 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Оги, какви ги вършиш бе Мацка :D
Мисля си за теб!

Ми нищо по-различно, миличка. Боцкат ме с инжекции и така. Фоликулите растат и се надявам скоро да имам пункция. Още нищо със сигурност не се знае. Чакам.  

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #48 -: Ноември 01, 2005, 10:58:20 am »
Днес.....пълна къща с пораснали фоликули. Лигавицата е ОК.
Днес имах удоволствието да се запозная с едно очарователно и много мило и красиво момиче от нашето сплотено общество-Даниела. Тя също е добре и се надяваме скоро да разтоварим "багажа".
Имам инфо за прекрасни новини от едно прекрасно наше момиче. Но.....ще ви държа в напрежение, докът тя самата не ни зарадва със сигурност.
Целувки мацки и хубав ден!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #49 -: Ноември 01, 2005, 11:10:09 am »
Браво, Огънче!!!
Стискам палци всичко да е наред! :flower:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #50 -: Ноември 01, 2005, 11:15:08 am »
Браво Оги!
Кажи кога ще е пункцията за да стискаме яко палците. Кой ден вече стана от стимулацията?
И дано всичко да е наред с прекрасното момиче и да ви е на къдем на всички вас.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #51 -: Ноември 01, 2005, 11:18:17 am »
Незнам, Миси, кога точно ще е? Аз ще пиша като разбера. Днес ми е 13-ти ден на стимулацията. По дълъг протокол съм явно.

*
ICSI-първи опит
« Отговор #52 -: Ноември 01, 2005, 11:43:19 am »
Оги,радвам се 3а добрите и хубави фоликул4ета.
Стискам палци.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ICSI-първи опит
« Отговор #53 -: Ноември 01, 2005, 14:38:09 pm »
Браво, ОГЪНЧЕ. :lol:
ICSI-първи опит
« Отговор #54 -: Ноември 01, 2005, 14:42:23 pm »
Оги, много се радвам, че всичко върви ОК - стискаме палци здраво!
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #55 -: Ноември 03, 2005, 09:06:46 am »
Здравейте мацки!
При мен денят "Х" наближава. Утре ми е пункцията.
Обзело ме е страхотно вълнение. Не съм притеснена, а адски развълнувана. Цяла нощ не спах, а сигурно и тази ще е така. Снощи ми биха Прегнил, а днес ще пия Х-преп. Гадна работа е, но няма как. Утре росни, росни със слънцето сме при прекрасният и добър екип, който аз много обичам.
Хубав ден на всички!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ICSI-първи опит
« Отговор #56 -: Ноември 03, 2005, 09:12:20 am »
Вълнението е най-хубавата емоция.
Особено като знаеш, че го правиш за хубаво.
Вълнуваш се, значи си жива...
Бориш се, значи ще успееш...
ICSI-първи опит
« Отговор #57 -: Ноември 03, 2005, 09:17:30 am »
Цитат на: Lali
Вълнението е най-хубавата емоция.
Особено като знаеш, че го правиш за хубаво.
Вълнуваш се, значи си жива...
Бориш се, значи ще успееш...


Лали го е написала много хубаво.

Успех! :bighug:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #58 -: Ноември 03, 2005, 09:26:34 am »
Оги, миличко, всичко ще е наред, нищо няма да усетиш, а ще ти извадят много хубави, зрели и прекрасни яйцеклетки, които ще се оплодят всички. От сърце ти го желая  :D  Утре следобяд ще разказваш :)
Кураж, прегръщам те и съм с теб!
*
ICSI-първи опит
« Отговор #59 -: Ноември 03, 2005, 09:31:19 am »
Успех,Оги :!:
И само хубави емоции :)
ICSI-първи опит
« Отговор #60 -: Ноември 03, 2005, 09:34:10 am »
Оги, стискам палци! Не се притеснявай, ще мине пункцията и няма да усетиш нищо-нали е с упойка. Абе да ти кажа честно аз също се бях притеснила много преди пункцията, но после се чувствах добре като беше минала :wink: . Важното е да не ти пука много и да си максимално спокойна.
Стискам ти палци и те прегръщам силно и те целувам.
Късмет!
*
ICSI-първи опит
« Отговор #61 -: Ноември 03, 2005, 09:41:07 am »
Успех, Огън!
Да ни радваш в скоро време, а сега споко, ако можеш де!
 :balk_5:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #62 -: Ноември 03, 2005, 12:02:27 pm »
Цитат на: Lali
Вълнението е най-хубавата емоция.
Особено като знаеш, че го правиш за хубаво.
Вълнуваш се, значи си жива...
Бориш се, значи ще успееш...

Ех, че хубавко, миличката ми поетеса. Много ме стопли.

ICSI-първи опит
« Отговор #63 -: Ноември 03, 2005, 12:14:28 pm »
Успех, Оги!
ICSI-първи опит
« Отговор #64 -: Ноември 03, 2005, 12:31:25 pm »
Успех Оги!

Стискам палци всичко да е наред и чакаме новини утре.

МНОГО МНОГО КЪСМЕТ!!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #65 -: Ноември 03, 2005, 14:22:59 pm »
Цитат на: oganche

Имам инфо за прекрасни новини от едно прекрасно наше момиче. Но.....ще ви държа в напрежение, докът тя самата не ни зарадва със сигурност.

Етоооо, за Сигнусчето ви приказвах. Вече знаете за хубавата новина официално. Но......има още еднаааа.....тайна, за още еднаа....мацка-сладка! :balk_600:

ICSI-първи опит
« Отговор #66 -: Ноември 03, 2005, 15:40:05 pm »
Тая седмица трябва да се ознаменува тогава съвсем! :lol:  :lol:
ICSI-първи опит
« Отговор #67 -: Ноември 03, 2005, 15:58:37 pm »
Тъкмо се връщам от църква. Запалих и за вас свещичка - да са ви успешни опитите и леки бременностите!!! :D
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #68 -: Ноември 03, 2005, 17:12:49 pm »
Целувки за всички, които ме подкрепяте.
Благодаря момичета! :balk_48:

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
ICSI-първи опит
« Отговор #69 -: Ноември 03, 2005, 17:20:01 pm »
Успех мила,не се притеснявай!
Предполагам,че пункцията е минала успешно и сега се чувстваш великолепно!
Хайде дано ти да си следващата,която ще зарадваш нашето общество! :rainbow:  
Много се радвам за Sygnus!
Бог да те благослови!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #70 -: Ноември 03, 2005, 17:26:57 pm »
Цитат на: lita
Предполагам,че пункцията е минала успешно и сега се чувстваш великолепно!

Утре съм, мацка, утре! Но дано наистина се почувствам великолепно след това, че сега ми тежът яйцата и ме боли.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
ICSI-първи опит
« Отговор #71 -: Ноември 03, 2005, 17:50:07 pm »
Ох,SORRY! :balk_132:
Ама поне сега ще мога да те насърча и да ти кажа,че ще мине успешно!
Целия екип се грижи теб,аз не усетих нищо!След това ти предлагат кафе,сокове и прочие...не,че на мен ми се хапваше нещо...  :?
Док.е прецизен и много внимателен!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
ICSI-първи опит
« Отговор #72 -: Ноември 03, 2005, 18:22:15 pm »
Цитат на: oganche
Цитат на: oganche

Имам инфо за прекрасни новини от едно прекрасно наше момиче. Но.....ще ви държа в напрежение, докът тя самата не ни зарадва със сигурност.

Етоооо, за Сигнусчето ви приказвах. Вече знаете за хубавата новина официално. Но......има още еднаааа.....тайна, за още еднаа....мацка-сладка! :balk_600:


Дай, боже, само такива новини в този форум!
ICSI-първи опит
« Отговор #73 -: Ноември 04, 2005, 12:28:25 pm »
Здравейте! Вчера говорих с една приятелка, която има позната, минала през инвитро. Тия дни ходила на УЗД и се видели ШЕСТ плодни сакчета 8O  8O  8O ... Умът ми не го побира..
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
ICSI-първи опит
« Отговор #74 -: Ноември 04, 2005, 12:31:41 pm »
Цитат на: setakap
Здравейте! Вчера говорих с една приятелка, която има позната, минала през инвитро. Тия дни ходила на УЗД и се видели ШЕСТ плодни сакчета 8O  8O  8O ... Умът ми не го побира..

 8O  8O  8O е тва е безотговорно.
На колко години е тя и кой опит й е този?
ICSI-първи опит
« Отговор #75 -: Ноември 04, 2005, 12:38:41 pm »
Доколкото знам пъри опит, но за годините нямам предства. Знам при кой лекар е била, но понеже информацията ми не е от първа ръка, се страхувам че не мога да му напиша името /да не се получи развален телефон/....
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
ICSI-първи опит
« Отговор #76 -: Ноември 04, 2005, 12:40:33 pm »
нямам думи просто ...
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
ICSI-първи опит
« Отговор #77 -: Ноември 04, 2005, 12:48:59 pm »
Огинка,стискам ти палци всичко да завърши благополучнп и другата година по това време,вече да сменяш памперси на усмихнати близнаци :D !!!!
<br />
ICSI-първи опит
« Отговор #78 -: Ноември 04, 2005, 17:42:09 pm »
Е браво на мене!:(
От кога те следя и точно, когато си информирала за пункцията хич не съм видяла!:(
Оги, миличка стискам палци всичко да е наред! :) Пункцията вече сама си се убедила, че нищо не е!  Чакам с нетъпрпение новини, макар че не знам дали не по-хубаво като Сигнусчето после да ни кажеш! Суеверие :oops:  какво да се прави  :lol:
Аз съм Грация, ама малко чеиндж :wink:
Грация! Няма да е все така!
*
ICSI-първи опит
« Отговор #79 -: Ноември 07, 2005, 09:53:45 am »
Оги, разкажи как мина пункцията?
*
ICSI-първи опит
« Отговор #80 -: Ноември 10, 2005, 10:16:19 am »
Оги,как си,какво става при теб :?:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #81 -: Ноември 10, 2005, 12:49:28 pm »
Цитат на: perla
Оги,как си,какво става при теб :?:
Ами добре съм. Мързелувам си в къщи и се глезя. Женско царство, сега ми е паднало. :balk_177:
Но...преди няколко дни преживях най-големият кошмар в живота си. Всичко вървеше добре до пункцията. Тя мина успешно и бързо. Извадиха ми 15 яйца. До тук всичко беше ОК. Прибрах се в къщи щастлива и сигурна, че всичко е тип-топ. Но....през нощта сънувах кошмар. Сънувах, че имам проблем с яйцата и се е оплодило само едничко, заради зона пелуцида. Събудих се цялата ревяща и уплашена в 2.30 през нощта. Едвам искарах до сутринта и ембриоложката ми се обади в 8.00 с думите "има оплождане". Отивам към 12.00 в Центъра и ми съобщават новината, че яйцеклетките са ми малко "странни". За най-голяма за докторите и за мен изненада яйцата ми имат адски дебела обвивка (зона пелуцида) и други неща по устройството. Такива са яйцата при ендометриоза и затова имам нисък % оплождане, само 6 от 13 набодени. Разплаках се и мислех, че ще умра. Миналата година ми откриха ендомериоза 1-2 степен, която не е лекувана, защото беше на връзките м/у матката и гръбнака. Яйчници и тръби бяха непокътнати и в идеално здраве. Никой нито за момент не е допускал, че може да влияе тази мръсница на качеството на яйцата ми. Това обяснява неуспешните инсета и пада вината от мъжът ми. Не е мъжки фактор при нас. И така. Както се досещате, вечерта не спах. През цялото време се молех да оцелеят моите душички. Сънувах, че са ми оживяли само 4. На сутринта за мое най-голямо щастие всичките душички бяха оцеляли и се бяха разделели на няколко бластомера. На 3-ия ден сутринта бяха останали 4. Вечерта беше трансфера. Ембриоложката им е изтънила асистирано обвивката, за да могат да се излюпят моите сладки пиленца. Щастлива съм, че имам доверие на екипът и съм сигурна, че хората са направили каквото могат, за да успея. Сега всичко е в Божийте ръце и ми трябва късмет.
Това е мацки. Затова не писах толкоз дълго, щото просто нямах сили.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
ICSI-първи опит
« Отговор #82 -: Ноември 10, 2005, 12:54:22 pm »
Оги, много късмет ти желая, мила!
Дано от тук нататък само хубави сънища да сънуваш!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ICSI-първи опит
« Отговор #83 -: Ноември 10, 2005, 12:59:04 pm »
Огънче, много късмет. :lol:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #84 -: Ноември 10, 2005, 13:08:33 pm »
Оги, късмет миличко! Целувам те и вече трябва да си много спокойна, нали знаеш?  :D Мисли си само за хубави работи и си почивай! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ICSI-първи опит
« Отговор #85 -: Ноември 10, 2005, 13:51:32 pm »
Цитат на: oganche
Това обяснява неуспешните инсета и пада вината от мъжът ми. Не е мъжки фактор при нас.[/color]


Оги, това трудно може да се каже. доколкото си спомням, вие имахте доста нисък % нормална морфология по Крюгер - под 10%, нали?
това си е мъжки фактор, та дрънка. просто са се насложили 2 неща едно върху друго - мъжки и женски фактор. статистиките показват, че това често се случва, за съжаление....
сега, важното е, че има оплодени и има трансфер. сичко друго е вятър... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #86 -: Ноември 10, 2005, 14:02:34 pm »
Оги, спокойствие и късмет!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
ICSI-първи опит
« Отговор #87 -: Ноември 10, 2005, 14:24:38 pm »
Огънче, късмет и от мен!!!
Много стискам плци в твоя (и на ембриончетата) чест!
А колко ембриона ти имплантираха?
*
ICSI-първи опит
« Отговор #88 -: Ноември 10, 2005, 15:06:42 pm »
И аз стискам палци и ти желая най-големия късмет:)
*
ICSI-първи опит
« Отговор #89 -: Ноември 10, 2005, 15:07:21 pm »
Мила Оги, стискай здраво!
Айде де, някаква си ендометриоза ли ще те изплаши тебе  :balk_77:
Много, много късмет и само усмивки през тоя труден период на очакването!
ICSI-първи опит
« Отговор #90 -: Ноември 10, 2005, 15:13:50 pm »
Оги, радвам се, че всичко е приключило добре с трасфера. Сега ти желая спокойни дни и мноооого късмет!!

П.С. И аз все си мисля, дали нямам дебела обвивка на яйцеклетките. Вече се чудя защо по дяволите не става.
Благодаря ти, Бени!







*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #91 -: Ноември 10, 2005, 16:09:25 pm »
Джами, по принцип си права, душа, и имаш добра памет. Но според д-р Тачева материалът ни вече е доста добър. Може пак да сме под нормите, но на фона на проблема с моите яйца е нищо. За тях там е бил скрит проблема. Когато правих май месец инсето произведох 6 прекрасни фоликули, които ги спуках до един. Материалът беше "като за инвитро" според ембриоложката. Докторите бяха сигурни, че ще се получи, но уви.....не стана. Аз винаги съм търсила причина в себе си и накрая я открих. Много ми стана мъчно, че точно сега ми се случи всичко. Винаги съм смятала, че иксито е въпрос на мое решение и че  всичко ще бъде ОК там. Но, уви съдбата винаги поднася неприятни изненади. Никога не съм се съмнявала в качеството на моите яйца. Шокът е много голям.

ICSI-първи опит
« Отговор #92 -: Ноември 10, 2005, 16:13:36 pm »
Късмет, Оги!
Споко сега, от четири все една ще е качествена!
ICSI-първи опит
« Отговор #93 -: Ноември 10, 2005, 16:18:16 pm »
Оги, късмет, миличка! Наистина в шок това, но важното е, че тези 4 са оцелели и са се развили както трябва. Мисли ги тях сега и се старай да си споко заради тях :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #94 -: Ноември 10, 2005, 16:24:10 pm »
Цитат на: jam
сега, важното е, че има оплодени и има трансфер. сичко друго е вятър... :)

Така е, Джамито. Надявам се на пук на всички щуротий да забременея. Надежда има и тя ме крепи. Спокойна съм и се чувствам странно. От раз спрях цигарите, пия много вода, не пия газирано, кафе...Все неща, които съм мислела, че с мъки ще откажа. А сега ми е лесно.
Не се чувствам сама. Или е илюзия....или е истина. Другата седмица ще разберем.

*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #95 -: Ноември 10, 2005, 16:46:10 pm »
Оги, с толкова нетърпение чаках сама да се включиш и да разкажеш новините, а ето че съм ги пропуснала.
Но-о-о, не е късно да ти пожелая много спокойствие, да се глезиш и да си почиваш и най-вече да вярваш, че твоят момент е дошъл. :balk_21:
Хич не го мисли вече за яйцата. Всички ще се молим скоро да ни зарадваш с добра новина :bighug:
Намерихме нашето синче.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #96 -: Ноември 10, 2005, 17:14:18 pm »
Оги,радвам се 4е си добре и ни ра3ка3а така подробно как си :)
Льха едно добро настроение от постинга ти и дано се 3апа3и такова до теста,а след това да про4етем и добрата новина.
3а яицеклетките,които не са се оплодили мисля,4е не си права да си мислиш,4е е от ендометрио3ата,3ащото при мен от пунктирани 14,се оплодиха 3 бе3 да имам ендометрио3а.В другите два слу4ая,от 11,7 и от 7,2.И трите стимулирани пьти ра3ли4но.А 3абременях то4но с тия 2 от 7,бе3 да пробиват обвивката,3а която ка3ват 4е при асистираните тахнологии в пове4ето слу4аи е дебела.Тук това се 3аплаща допьлнително бе3 да поема касата и по желание.
Препорь4вам ти да махнеш с рька и кажеш,каквото ще да става.
Радвам се 4е не пушиш и се гле3иш.
Дано продьлжи 9 месеца.
Стискам палци и кьсмет :)
*
ICSI-първи опит
« Отговор #97 -: Ноември 10, 2005, 18:46:43 pm »
Мила Оги,
Аз съм съгласна със jam - Недей да се обвиняваш... Явно при вас са се насложили няколко фактора, но това не значи че някой е виновен. Важното е, че всичко е минало добре и има голяма надежда да стане.
Пожелавам ти от все сърце да се захванат ембриончетата и скоро да се похвалиш. Почивай си и си мисли за хубави неща.
 :bighug:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #98 -: Ноември 10, 2005, 19:10:43 pm »
Благодаря за подкрепата и милите думи на всички ви, момичета!
Искам всички да сме щастливи. Каквото е писано, ще стане.

*
ICSI-първи опит
« Отговор #99 -: Ноември 10, 2005, 19:58:09 pm »
Стискам палци всичко да е наред и да ни зарадваш съвсем скоро.
Пожелавам ти само положителни емоции за в бъдеще.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #100 -: Ноември 10, 2005, 19:58:45 pm »
Цитат на: perla

3а яицеклетките,които не са се оплодили мисля,4е не си права да си мислиш,4е е от ендометрио3ата

Ами те докторите го мислят, аз просто ги слушам.
До колкото си спомням ти правиш инвитро. Аз икси. Нещата са съвсем различни в оплождането и не можем да правим сравнение м/у твоят и моят случай. Може би твоите яйца, ако са ги наболи, си щяла да имаш много повече оплодени. Но си права, че по принцип при стимулация обвивката е по-дебела и трудно се пробива.
Абе както и да го мислим, няма да го измислим. Това е положението. Или ще е...или нема да е. Избирам си първото.
По мои сметки днес им е ден за излюпване на мъничетата. Ох, дано, дано се преборят героите.

ICSI-първи опит
« Отговор #101 -: Ноември 10, 2005, 21:21:05 pm »
Оги, много късмет, мила  :balk_21:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #102 -: Ноември 11, 2005, 09:41:40 am »
Оги, много късмет
*
ICSI-първи опит
« Отговор #103 -: Ноември 11, 2005, 10:17:33 am »
Много късмет и от мен Оги :)
*
ICSI-първи опит
« Отговор #104 -: Ноември 11, 2005, 10:30:30 am »
Много късмет и от мен Оги и само положителни емоции.
През следващите няколко дни се пази щом сега е излюпването. Нали знаеш, че самото вгнездяване е 2-3 дни.
Приемай повече белтъчини и яко стискай кракатааааа.
ICSI-първи опит
« Отговор #105 -: Ноември 11, 2005, 11:24:43 am »
Желая ти успех!
Мисли позитивно!
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
ogi badi spokoina
« Отговор #106 -: Ноември 11, 2005, 16:43:35 pm »
zdravei Ogi.Iskam da ti kaja izob6to da ne se pritesnqva6,za6toto vsi4ko 6te bade nared,6te vidi6.Mnogo se radvam 4e si dobre i ti pra6tam vsi4ki nai-xubavi pojelaniq.Dano da ima6 mnogo kasmet!

Пиши на кирилица!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
ICSI-първи опит
« Отговор #107 -: Ноември 14, 2005, 11:29:53 am »
Ей Оги :D пази душичките в теб ни е надеждата :D
Грация! Няма да е все така!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #108 -: Ноември 14, 2005, 11:33:34 am »
Цитат на: Mimoza
Ей Оги :D пази душичките в теб ни е надеждата :D

Аз ги пазя като очите си, но незнам дали са още живи?!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #109 -: Ноември 14, 2005, 11:54:33 am »
Оги, миличка стискам ти палци! Зарадвай ни! Сугурна съм, че всичко ще е ОК. Целувки!

Бубето
ICSI-първи опит
« Отговор #110 -: Ноември 14, 2005, 11:57:04 am »
Еее такива работи да не съм те чула да си помислиш!!! Виж слънцето навън и се усмихвай само! :D
Грация! Няма да е все така!
*
ICSI-първи опит
« Отговор #111 -: Ноември 14, 2005, 12:13:30 pm »
Цитат на: oganche
Цитат на: Mimoza
Ей Оги :D пази душичките в теб ни е надеждата :D

Аз ги пазя като очите си, но незнам дали са още живи?!

И тук ли искаш да ти се скарам?  :?  Всичко е наред, ще видиш :)
Целувки!
*

    Anonymous

ICSI-първи опит
« Отговор #112 -: Ноември 14, 2005, 15:11:03 pm »
пишете, че трябва да се консумират повече белтъчини, а къде се съдържат най много.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ICSI-първи опит
« Отговор #113 -: Ноември 14, 2005, 15:17:08 pm »
Цитат на: Anonymous
пишете, че трябва да се консумират повече белтъчини, а къде се съдържат най много.


в месото, в изварата, в белтъка на яйцето, в сиренето и млякото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #114 -: Ноември 16, 2005, 10:00:43 am »
Днес е мрачен, мъглив и студен ден. Зимата идва, няма как. Не живеем на Хаваите....а така бих искала. Е, там има урагани...но поне е топло. В сърцата на хората е топло. Обичат се, танцуват накичени с гердани от красиви цветя. Красивите цветя и те искат топлина. Затова и пролетта е толкоз красива. Всичко е цъфнало и живее. А зимата....всичко умира. Мрачна, студена, безжизнена. Но все пак след зимата идва пролетта. Надежда все пак има. Ще потърпим три, четири месеца, но знаем че пролетта ще дойде. Но нещата не стоят така със зимата в сърцето и душата ми. Тя се е настанила от много отдавна и не иска да си иде. Аз я бутам...но тя не отстъпва място на пролетта. За кратки моменти излиза красиво и живо кокиче, но тя бързо го убива и продължава да властва. Ужасната Зима. Как да я ужищожа??? Как да преместя Хавайският бряг в измръзналата ми душица. Толкова малко й трябва. Един топъл лъч, едно малко слънчице...и тя ще си отиде. Незнам как я допуснах в себе си?! Или може би така трябва да стане?! Не съм от лесните хора и се боря със зъби и нокти, но тя е по-силна от мен. Унищожава ме малко по малко. И наистина незнам как да я изгоня? Толкова съм уморена, токова ми е студено и искам да заспя. Искам да си представя, че това е просто сън, дълъг сън и, и че скоро ще дойде пролетта с моето събуждане. Но тя все не идва и не идва. Незнам дали ще дойде някога. Вече незнам. Имам едно, единствено човешко желание, а тя ми го отнема без да има капка милост. Постоянно се питам защо, защо, защо?
Онзи ден в Билата видях на опашката пред мен едно момиче. Красиво, облечено в скъпи дрехи, с прекрасни бижута от перли. Толкова харесвам перлите. Придават стил и сексапилност. Отиваха й много. Лицето й беше не просто красиво. Тя сияеше, изглеждаше просто човешки щастлива. Забелязах, че коремчето й е малко голямо. Казах си..."ето едно щастливо, красиво, бременно момиче". Но не... тя беше красива, шастлива, сияеща майка на няколко месечно детенце в количка. След като с приятелката си натовари количката, тя си гушна слънчицето и му се зарадва. Завидях й. Така й завидях на щастието и усмивката, че не можах да откъсна очи от нея. Сигурно в очите на другите съм изглеждала смешна?! Едва не се разплаках, но после в колата се наревах. Толкова малко му трябва на човек, за да е щастлив. Незнам защо щастието не иска да дойде при мен?! Превърнала съм се в една студена топка лед. Преди да излеза в отпуск за искито, шевката ме попита дали не съм болна? Бледа, без грим и настроение? От месеци не се гримирам, обличам се със старите си спотни дрехи, нямам желание да се наглася и да излезна с усмивка от къщи. Да, болна съм. Този порочен кръг се стеснява и ме убива бавно.  А колко малко ми трябва, за да засияя като онова момиче в магазина. Просто един проклет положителен тест.
Ден 9 от трансферът ми. Направих домашен тест и той..........естественно отрицателен. Снощи, преди да си легна в 23.00 часа видях бледо розово-кафеникаво зацапване. Казах си "това беше...почна". Днес Т=37.2. Няма логика. Трябваше да е паднала. Гърдите почти не ме болят вече. Но още го няма М. Няма и зацапване. Вече изперквам. Напрежението и стресът ме съсипват. И незнам какво да правя?! На дъното съм. И най-лошото е, че незнам дали ще излекувам последният си проблем-зона пелуцида. Надеждата ми се срива, момичета.
Кръвният тест ми е насрочен за Петък.

*
ICSI-първи опит
« Отговор #115 -: Ноември 16, 2005, 10:20:53 am »
Оги, кураж, нищо не се знае още! Кръвния тест ще покаже, тези домашните хич не ги вземай под внимание. Недей се отчайва така, все някога и нас ще ни споходи щастието на онова момиче, което си видяла, просто не става толкова бързо. Желая ти късмет за петък и те прегръщам!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
ICSI-първи опит
« Отговор #116 -: Ноември 16, 2005, 10:45:40 am »
Оги, по простата причина, че съм на работа и не мога да ти се обадя, за да ти се накарам, ще го направя тук този път.
Спри, спри, спри, искам да ме разбереш правилно, знам че всички малко или много сме мазохисти, но моля те не се съсипвай сама, няма смисъл, поне аз не намерих такъв. Знаеш много добре, че всчико което ти казвам съм го преживяла и не говоря празни приказки, за да те успокоя. Разбирам, знам че няма как да се опише болката която изпитваш, дупката в сърцето и душата ти, знам че всеки месец нещо от нас си отива завинаги, губим малко по малко себе си и това, което някога сме били-едни прекрасни лъчезарни момичета, пълни със сила и дух, готови да покорят света, точно в това са се влюбили нашите мъже, хората които продължават да бъдат до нас и ни вдигат всеки път когато паднем, защото те ще продължат да ни обичат.
Първо, нищо не е свършило, какви са тези тестове на 9 ден, второ нареви се, самосъжалявай се, мисли за всичко което те кара да ставаш все по-нещастна и по-нещастна и знаеш ли... след това идва момента, в който отново вдигаш глава и продължаваш. Да, продължаваш с онази голяяяма тъга, която винаги ще носим в душите и сърцата си, но продължаваме, защото сме същите силни момичета като преди няколко години и ще успеем, бъди сигурна, защото аз съм.
И сега те моля да ме послушаш за пореден път и да вярваш, че има толкова хубави неща в живота ни, да права си зимата идва, но с нея идва коледа, прекрасен празник, идва нова година, идват малките бели снежинки, които ще мокрят лицата и косите ни и ние ще бъдем пак щастливи...
прегръщам те Оги и още чакам да ме водиш на мястото където се разбрахме :wink:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #117 -: Ноември 16, 2005, 11:35:15 am »
Оги, много е рано за тези домашни тестове. Защо се измъчваш с тях - спри се. А пък и въобще не е задължително да те болят гърдите. Бъди силна и не губи кураж. Много успех и късмет в петък.
 :bighug:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #118 -: Ноември 16, 2005, 11:43:02 am »
Искам да ти се скарам, но няма да го направя.Само ще ти кажа,4е тест на 9 ден нищо не о3на4ава.По4акай до крьвния.
Най лошото е 4е сама не си помагаш.Ра3бира се ,4е ще дойде пролетта.Не виждай само лошите неща.Огледай се и подари любов на 4овека до теб.Помагай си сама.И3ле3 от дупката и се бори.Борбата ще те накара да живееш.
Винаги си ка3вай и мисли,4е се полу4и.И ти ще имаш твое детенце.
Преггрьщам те силно yahoo_17
ICSI-първи опит
« Отговор #119 -: Ноември 16, 2005, 12:11:42 pm »
Здравей, Оги, съвсем наскоро минах през всичко това и се чувствах точно като теб, но човек така е устроен, че забравя лошото и надеждата никога не изчезва. Девети ден за тест е много много рано - не губи надежда, нищо не се знае, мисли позитивно (колкото и изтъркано да звучи) и се надявай. Освен това живота е хубав, независимо от всичко - а ти имаш най-важното - двама сте във всичко - колко жени могат да се похвалят с това. Ти и половинката ти сте най-важното нещо на този свят - не се затваряй в твоята зима, заедно ще намерите лятото, повярвай ми. :)
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #120 -: Ноември 16, 2005, 12:32:56 pm »
Оги, нали каза, когато за първи път и аз писах тук, че сме едно голямо семейство. Та в ролята на сестра от това семейство искам да ти кажа, че отчаянието, самосъжалението и невярването няма хич, ама хич да ти помогнат сега. Фактите са налице, че причина засега да смяташ икси-то за неуспешно - НЯМА. Какъв девети ден с отрицателен тест, какви болки в гърдите, дето ги няма?! Аз, понеже доста се рових напоследък в разни чужбински форуми, останах много озадачена от статистиките. Знаеш ли, че от отговорилите на въпроса "Колко пъти сте ползвали АРТ докато успеете?" преобладаваха отговорите "Един, и Слава Богу беше успешен!"?! (визираха ин витро и икси)
Надежда винаги има, както и пролетта неизменно настъпва след зимата. А и какво й е лошото на зимата? Навън - студ, сняг, зачервени бузи на забързани хора. Но прибереш ли се вкъщи - топличко, уютно, романтично, спокойно. И едно единствено същество, обаче любимо, ти се усмихва насреща и ти казва, че те обича такава, каквато си.
Всеки изпада в депресия, заради едно или друго, в по-дълбока, или пък в по-лека. И всеки сам за себе си намира най-правилния начин да излезе от нея. Понякога просто искаш да си сам и да си страдаш на воля, опитваш се да паднеш на дъното, за да поемеш пак нагоре. Обаче това дъно е много дълбоко, бе! Когато си позволя да мисля, че виждаш ли съм го стигнала, винаги се оказва, че има още много пъти и в много дупки да падам. И така, като щраус показал за малко главата си над пясъка, и аз вдигам моята.
И пак е ден, и пак е пролет, и аз съм толкова щастлива колкото вкъщи, толкова и навън, защото е топло, слънчево, зелено и красиво.
Неуспехите, беше казал някой, са за силните хора. Дори и интуитивно да предвкусваш такъв от теб се иска просто да бъдеш себе си - силна, оптимист, огнена (каквато те видях и вчера при доктора:))))! :balk_64:


*

    Fussii

eeeeeeeeee
« Отговор #121 -: Ноември 16, 2005, 12:43:13 pm »
Мило, скъпо най-любимо момиче,
аз пиша повече във форума на dir.bg, ама тука като я видях тая мъка..... Много искам да ти напиша нещо хубаво, подредено и смислено, но вероятно няма да успея.
Аз и мъжът ми вървим от 5 години по тоя път – така,че ..... толкова ми е позната мъката ти, просто не е истина. Всичко знам:
„Защо съм наказана; защо не ми се случва най-нормалното нещо на света; какво иска да ми каже господ, кой ме е проклел (по тоя въпрос даже имах подозрения), аз лош човек ли съм, а К. (мъжът ми) лош човек ли е“
Омеквали са ми краката при вида на бебета на приятелки, пълнила съм очите след всяка бременна жена, а пък по разни тематично филми що рев се изрева...................
Минала съм и през всякакъв род обидни подмятания, нездраво любопитство, злобни въпроси, какво ли не.................
Всичко знам, боляло ме е както теб те боли сега, а пък като чета постинга ти, адски искам да ти помогна.
Мисля, че най-големите ми кошмари минаха, когато на К. Му казаха, че: „Ааааа, тука с тая спермограма нищо няма да стане, тц, тц – тука доктора многозначително поклати глава“
Просто олово ми потече в стомаха. По-късно отидохме при дуета „Тачева-Владимиров „ и там слава богу се разбра, че положението не е безнадеждно.
Последваха 5 неуспешни инсета и това беше втория голям кошмар. Мисля, че за мен – това беше голямата тренировка.
5 пъти се надявах, 5 пъти треперих, 5 пъти се молих, 5 пъти ревах, 5 пъти се сривах жестоко.
Междувременно започна да ми минава мисъл за осиновяване, говорих с К., той каза, че няма нищо против, ама да опитаме всичко преди това. Накрая естествено се стигна и до ИКСИ. Тука аз вече доста дадох „заден“, нещо не ми беше много по сърце тая процедура в началото. Мислех си, че това, което природата не иска да събере по естествен начин, не бива да се насилва, започнах все-повече да мисля за осиновяване –  и тука не е лесно, трябва много добре да се обмисли, тежко е, но това е друга тема. Както и да е, д-р Владимиров ме успокои и аз в крайна сметка се навих. Пък и мисля, че бях длъжна заради К.
Дойде време за Иксито. Тоя път обаче преди да започнем, аз имах доста сериозен разговор със себе си и господ. Казах му, че досега мисля, че достатъчно съм изтърпяла, бях много послушна, опитах всичко, ама повече няма да допусна тормоз! Така че, ако обича да се стяга и да помага, че вече ми е трудно да се справям сама!!!!!! Имам предвид, ако е така любезен (господ де), както го описват, да вземе да ми помогне и да ме освободи най-накрая от страховете ми, да ми даде сила и най-вече да ми даде смирение. Да престана да искам НА ВСЯКА ЦЕНА! Да спра да се фиксирам върху истеричното си желание да родя. Да спра да се самосъжалявам и да се отърва от чувството на несправедливост. Та това поисках и да ти кажа, най-невероятното е че го получих.
Честно казано, мисля, че тогава, в тоя момент, престанах да бъда тъжна и ми светна пред очите. Защото първо живота е прекрасен, особено ако вярваш в това. Второ, твоето бебе ще дойде АМА ТОВА Е СИГУРНО. И най-вече от теб зависи. Мисля, че инсе-

За доказателство, че не говоря празни приказки и че съм абсолютно убедена в това което казвам ето ти моята програма:
29 окт. - пункция
02 ноемвр. (новолуниие в скорпион – супер подходящо)- Трансфер на един бластомер и две марули
15 ноемвр:
7.30 домашен тест – е нямаше по-отрицателен резултат на света
7.35 – малко сълзи, два сопола, треперене, после отърсване на козинката, главата горе и кафе
8.00 – съобщаване на К. за резултата. Уешаване на К, успокояване, разказване на виц за стерилитет, смях
9.00 - същото, но с майка ми
9.15 – разговор с К. - много спокойно, му казах, че мисля, че вече е крайно време да прекратим с тия идиотщини (инсета, иксита, миксита и трала ла), че вече сме опитвали много неща, че сме направили всичко, което е зависело от нас, но това е положението! Искаме ли дете – да! Тогава мисля, че най-добре е да си хващаме парцалките и да си подготвяме документите за осиновяване, защото моето бебе ме чака там някъде и не искам да го карам да чака повече.
10.00 до края на деня се занимавах с четене на закони и правилници- Издирвах координатите на агенцията за социално подпомагане, намерих си регионална тази към която трябва аз да се обърна – и сега в Петък съм се уговорила да отида и да си взема списъка с документи, които трябва да попълним с К.
Та така!

16 ноемвр. - днес
Няма драма, няма депресия, няма тъга, истински щастлива съм. Сега се подготвям за това, че другата година ще си гушкам бебето, ще си ходим на море, ще й (защото искаме момиченце)разказвам приказки, ще си играем и въобще – голям кеф!!!!!!!!

Така, че Оги, моля те не унивай! Недей, не си причинявай тая мъка. Толкова е излишно, толкова няма смисъл. Как мога да те убедя? При всички случаи изходът ще е добър. Я, преди да продължиш да четеш, ако вече не ти е писнало, иди до огледалото и пак се върни.
Върна ли се?
Е? Какво видя? Да не би да ти хареса, това измъчено, бледо, изтормозено същество. Предполагам, че не ти повдига особено духа и самочуствието.
Дядо ми (а той беше голям красавец и фръцльо - адвокат)беше казал „Когато се чувстваш най-зле, трябва да изглеждаш най-добре“! И е вярно, помага!
Освен това, да не мислиш, че си помагаш с тая депресия. Ако бебетата ти са живи вътре в теб – ами дай им едно рамо, помогни малко, какво си се сгрухала.....

Хайде и умната!!!!!!!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #122 -: Ноември 16, 2005, 12:44:47 pm »
Мила Перличке, спомням си като бял ден товята тема "10-ти ден от трансфера". Там ти писах много окуражителни неща, как да си мечтаеш и да мислиш само за хубави неща. Наистина го вярвах и бях искренна. Но сега разбирам, колко е трудно да се изпълнят. Сега разбирам, колко е лесно на човек, който не е преживял това напрежение. Аз по принцип все изпадам бързо в дупки и така бързо излизам. Днес ми е просто много  гадно. Няма да се откажа, каквото и да стане. Да са ни живи и здрави родителите и моят работодател, които финансират всичко това. Без тях сме загубени.
Благодаря на всички за подкрепата. Само вие може да ме успокоите, макар и да ми се накарате. И само вие може да разберете болката. Трябва да бъдем възнаградени за това. Не съм Господ, че да определям кой е заслужил и кой не..., но му казвам в прав текс, че не е прав! Ние го заслужаваме!
Стефи, ша идем на друго място, че това работи с нормално работно време. Но ще идем. Щом съм обещала, не се отмятам.
Целувки на всички!  

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #123 -: Ноември 16, 2005, 12:57:16 pm »
Цитат на: via
Дори и интуитивно да предвкусваш такъв от теб се иска просто да бъдеш себе си - силна, оптимист, огнена (каквато те видях и вчера при доктора:))))! :balk_64:

Браво бе?! Къде се беше скрила? Що не ме дръпна за парцалките?
Да, вчера бях щастлива и обнадеждена. Мислех си, че въпреки перипетите, ще имам късмет. Колко съм глупава?!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #124 -: Ноември 16, 2005, 13:04:07 pm »
В дясно от теб :D - когато влезе. Ама докато се наканя да се запознаем и ти се ухили на доктора, както и той на тебе :lol: и аз бързо реших, че няма да участвам в разпертушинването ти. Поне вчера. Но ....... ако се засечем в петък - не гарантирам :balk_5:


*
ICSI-първи опит
« Отговор #125 -: Ноември 16, 2005, 13:08:56 pm »
Оги, само недей да си мислиш, че си глупава! В никой случай не си позволявай да се самосъжаляваш! Ние всички тук сме изпадали в подобни, ако не и същите ситуации и самите ние трябва да разберем, че надеждата не е глупост, че желанието да сме майки не е глупост - това е нуждата да обичаш едно малко същество, което да превземе нощите и дните ни, да се грижим и да прегръщаме, да се радваме и плачем заедно.
И не се предавай, има още време до деня на истината! Ти си знаеш как ще го направиш, ама трябва!
Много те прегръщам!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #126 -: Ноември 16, 2005, 13:12:56 pm »
Фуси, стискам палци да не стигнете до осиновяване. Ти си проучвай, ама още не са загубени и при теб нещата. Кога ти е кръвният тест?
Аз също съм приела последен стадий осиновяването, но преди това ще мина N на брой пъти през АДА в желанието си да имам мое и на Милото ми дете. Ще се боря до към 35 год. и тогава ще минавам на другите крути мерки.
И аз като теб наистина установих, че Господ и Богородица не са мираж. Те съществуват. Миналата година Мама се разболя внезапно. Ръката спря да й функционира. Ужасни болки, едвам държеше вилицата, за да се нахрани сама. Много ме болеше и ми беше мъчно. Беше в разгара на сезона (родителите ми са частни земеделски производители) Бяхме в отпуск за морето, но обстоятелствата налагаха да работим в градините, защото баща ми не можеше сам. Водехме Мама по доктори, изписваха лечения и мазила, с които поне малко да мине болката. Но тя не минаваше. Най ме болеше да гледам как най-скъпият за мен човек на земята, я боли зверки денонощно. Молех се всяка вечер с искренни сълзи на Господ да не я боли. И....чудото стана. Поредната сутрин Тя се събужда без грам болка. Все едно никога не я е боляла ръката. Сигурна съм, че ефекта не е от мазилата. Има сила, има.
Така ревях и се молех искренно за моите ембриончета да живеят и другият ден...и те наистина оживяха. Не мога да отрека, че Господ не е с мен, но ми трябва още помощ. Наистина ми трябва. Знам, че го има.

*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #127 -: Ноември 16, 2005, 13:23:01 pm »
Огънче, не си глупава и страховете ти са разбираеми, НО както са казали и другите момичета - НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО.
Не съм го преживяла и не говоря от собствен опит, но моля те, моля те, дръж се. Така наистина не си помагаш. Ето виж и слъцето се показа навън така че се усмихни , сложи си едни хубави дрехи, нагримирай се и излез на кафе с приятелки, поразходи се, купи си нещо, което ще те зарадва.
Ние сме с теб :bighug:  :bighug:  :bighug:
Намерихме нашето синче.
*

    Fussii

ICSI-първи опит
« Отговор #128 -: Ноември 16, 2005, 14:16:51 pm »
ами кръвен тест хич и не съм си правила. Мисля, че няма смисъл.
Домашните тестове доколкото знам са достатъчно надеждни.... В края на краищата цял свят пишка върху тия  хартийки :lol:
Ама ти, ти сега си важната - бързо се засмей
А че господ има, има как! Освен това си пада голям шегаджия....
А да! Ето какво исках да ти напиша преди:
На рицарите джедаи всичко им се получава, защото умеят да се освобождзват от трите зла - гняв, страх и омраза - видя ли сега, а?
Хайде джедайке горе главата

с обич
Йода
ICSI-първи опит
« Отговор #129 -: Ноември 16, 2005, 15:16:58 pm »
Оги, мила след постинга на Фуси няма как силата да не е с теб.  :D

Много стискам палци и се моля всичко да е наред и при теб и при Фуси!!
*

    meshko106

ICSI-първи опит
« Отговор #130 -: Ноември 16, 2005, 15:20:00 pm »
мила Оги, не се познаваме, но искам да ти изпратя цялата си обич и подкрепа. Още е много рано да си мислиш, че не си успяла. Изчакай си кръвния тест и не губи вяра. В такива моменти думите идват трудно, но ще ти кажа нещо, което моя много близка приятелка ми каза след поредната ми неуспешна инсеминация: "знаеш ли раждането на нов живот е много сложен процес в духовен план. Душата си избира да се роди или не точно сега. Ти направи всичко, което зависеше от тебе, сега остави нещата в ръцете на Господ." Тогава не бях готова да го разбера и да го приема, но с течение на времето осъзнах, че това е отговорът, който съм търсила -детенцето ще дойде тогава, когато е готово да се роди и нищо и никой няма да му попречи. Сигурна съм, че вашата малка душичка ще се появи рано или късно и ще избере точно вас двамата, защото ще почувства истинската любов. Мисли само за това, за любовта,  която споделяте, защото това е нещо изключително и не се случва на всеки. Тази любов ще даде своя плод непременно. Горе главата.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #131 -: Ноември 16, 2005, 15:39:22 pm »
Цитат на: Fussii
ами кръвен тест хич и не съм си правила. Мисля, че няма смисъл.

Ама нали още не ти е дошло М? Или се бъркам нещо!? Ако не е....трябва задължително да направиш кръвен. Само те хващат ранната бременност. Аз направих домашния, щото се ядосах снощи и да видя кво ще покаже?
Цитат на: Fussii
На рицарите джедаи всичко им се получава, защото умеят да се освобождзват от трите зла - гняв, страх и омраза - видя ли сега, а?
Хайде джедайке горе главата

А един джедай може да бъде убит само от друг джедай.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #132 -: Ноември 16, 2005, 15:45:49 pm »
Цитат на: meshko106
Ти направи всичко, което зависеше от тебе, сега остави нещата в ръцете на Господ." Тогава не бях готова да го разбера и да го приема, но с течение на времето осъзнах, че това е отговорът, който съм търсила -детенцето ще дойде тогава, когато е готово да се роди и нищо и никой няма да му попречи. Сигурна съм, че вашата малка душичка ще се появи рано или късно и ще избере точно вас двамата, защото ще почувства истинската любов.

А аз как да знам кога ще дойде евентуално тоз момент, за да си направя иксито или там...каквото трябва? Ами ако не дойде?! И това съм си го мислила. И определено този проблем убива всичко романтично и красиво в нашата любов, прото защото съществува от много време. В началото беше лесно, но сега вече не е

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #133 -: Ноември 16, 2005, 15:48:31 pm »
Айде ветеранки мили да видя дали сте си научили урока?
Когато ви върнат 3-4 ембриона, но се хване само 1, какво става с останалите? Изхвърлят ли се от организъма и как?

*
ICSI-първи опит
« Отговор #134 -: Ноември 16, 2005, 15:59:38 pm »
Оги, нищо не става с тях просто. Понякога дори се хващат повече, но някой от тях се изхвърля. Оги, от 1 час следя темата и хем ми  е тъжно, че си в такива настроения хем ми се ще да дойда и да те нашляпам хубаво. Какви са тези тестове на 9 ден от трансфера, уж си информирана бе, мацка! Бива ли такива работи??? Хората са ти казали кръвен на 14 ден, нашата обаче уринен на 9-ти.  8O Моля ти се, миличко, успокой се и  изгони тези тъжни  мисли, защото изобщо не са полезни за малките душички в момента! Лягай и си пусни някое леко филмче и си чакай спокойно датата на теста :) Целувам те !
*

    Fussii

ICSI-първи опит
« Отговор #135 -: Ноември 16, 2005, 16:14:57 pm »
По първия въпрос
Ами нищо не  ми е дошло – нито акъла, нито м.
А теста си направих на 14 ден от трансфера, като броя и деня на тр., така че какво да говорим.......

По втория въпрос
Доколкото съм чувала вариантите са няколко, ама не знам кога става:
А) Моя позната с трансферирани 3 ембриончета, „изхвърли“ два от тях с як кръвоизлив и голяма драма, обаче последното си остана и в момента е 6 годишна мома

Б) Доколкото съм чела преживявания на другите девойки от форумите (например ssi ) възможно е „изхвърлянето“ (пфуй гадна дума) да стане с леко кръвотечение или кафяво зацапване
*
ICSI-първи опит
« Отговор #136 -: Ноември 16, 2005, 16:23:04 pm »
Fussi, защо не пробваш кръвен тези дни?  Дано да те е подвел уринния и всичко да си е на мястото. Късмет!
*

    Fussii

ICSI-първи опит
« Отговор #137 -: Ноември 16, 2005, 16:37:43 pm »
Оооо миличка, много ти благодаря, ама едва ли има сми. А и нямам желание - да ходя да ме бодат, пак  да се обнадеждя, пак да чуя, че е отрицателен, пак провал, драма - не благодаря! Не искам да го преживявам втори път.
Стига ми първия отрицателен тест
Така или иначе в момента се чувствам прекрасно, леко ми е и се надявам процедурите да минат бързо с минимум формалности и юридически простотии (аз съм адвокат и знам че няма да е лесно ), добре съм си - повече не ща да чуя за никакви тестове
Но мнооооооооооооого благодаря за пожеланията
целувки на всички момичета - герои сте ми вие
ICSI-първи опит
« Отговор #138 -: Ноември 16, 2005, 16:45:55 pm »
Оги, след срещата ни при доктора си мислех за теб. От вчера съм на работа и имам интернет. Изчетох ти темата и стискам палци накрая всичко да завърши добре.
Моята пункция е била един ден преди твоята. Извадиха ми 13 яйцеклетки, от които 8 набодоха и се оплодиха 6. На втория ден ми върнаха 3. Все още не съм правила тест - в моя град не правят кръвен  8O а още е рано за уринен.
И мен от няколко дена бяха спряли да ме болят гърдите, но от днес пак започнаха. Явно това нищо не означава и не трябва да се притесняваш.

Успех на теста в петък!


*
ICSI-първи опит
« Отговор #139 -: Ноември 16, 2005, 17:46:23 pm »
Обичам ви и съм с вас момичета! На мен днес ми боднаха Декапептила.Тъжно ми е и не ми се пише. :oops:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #140 -: Ноември 16, 2005, 18:27:14 pm »
Хей Даниелче, радвам се да те видя на линия, и че си добре. Аз като махленска клюкарка вчера питах за теб. Казаха ми, че не си се обаждала и дружно установихме, че си добре и чакаме хубави вести. Мисля, че ти е време да дойдеш до Софето и да пуснеш малко кръвчица. Вампирите от Кандиларов пият кръв и в почивните дни.
Много късмет мила!

Сега за слънцето Cygnus. Не ми се заканвай, че ще пусна в интернет "онези" снимки. Днес си ги гледках и даже ги дадох да ми ги извадят на хартия. Аз знам, че много ме обичаш и няма да ме биеш. Затуй съм толкоз смела. Иначе с най-голямо удоволствие искам да си по-близо и да ти се отдаде тази възможност. Знаеш, че човек като изпадне в лудост, прави простотии. Та и мойта работа с теста. Да би мирно стояло, не би чудо видяло. За първи път ми е и ми е простено. Другият ще е по-добре, обещавам. Сега ме оставете на спокойствие да се вихря. А аз ви благодаря, че ме търпите и четете.
Лека вечер на всички!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #141 -: Ноември 16, 2005, 19:26:00 pm »
Огииииии, моля те прати ми ги  на мейла без онази дето исках да я трия, хихихи :) И само да си ги показала на някой  :wink: не те познавам после!
Няма да те бия естествено, нали си те обичкам, само ушите ще ти опъвам  :lol: И няма да има друг път, всичко е наред сега  :) Нали си спокойна вече?
Целувки и лека вечер! :kiss:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ICSI-първи опит
« Отговор #142 -: Ноември 16, 2005, 19:27:30 pm »
Огънче, много хубава изповед. :lol:
Заслужаваш да успееш!!!
Този месец!!!
ICSI-първи опит
« Отговор #143 -: Ноември 16, 2005, 22:24:51 pm »
Оги, миличка, всичко ще бъде наред. Мисли позитивно  :balk_21:
ICSI-първи опит
« Отговор #144 -: Ноември 17, 2005, 14:58:18 pm »
Оги и от мен пожелания за спокойствие! Май наистина е много важно. Не си мисли най-лошото, защото ще изгрее слънцето и при теб и ще си много,много щастлива бъдеща мама в най-скоро време. Чети нещо интересно, гледай филми и то с щастлив край. Разсейвай се и си представяй коремчето и всичко, което ще правиш като бременна. Стискам ти палци много силно. Нали утре ще ти е теста?!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #145 -: Ноември 17, 2005, 20:42:58 pm »
Ден 10-ти от трансферът.
БТ=37.3. Ставам ........и за мой най-голям ужас започвам да кървя с ярко червена кръв. Обаждам се на Док и след 1 час съм на преглед. Лигавица висока, няма отлепване, но аз кървя. Док ми изписва 3 лекарства за задържане на нещото, което евентуално, може би се е хванало. Дрънчих за кръвен тест, но.... е рано и няма смисъл. И лежане. Връщам се в къщи, нагълтвам се с лекарства и лягам. Не плача, защото не ми останаха сълзи.
В момента тази ярко червена кръв тече като река и аз не мога нищо да направя , за да я спра. Това е. Всичко приключи. Загубих битката. А на всичкото отгоре съм с болно гърло и дълбока кашлица. Много ми е мъчно и се надявам до понеделник да се излекувам, да си оправя вида, защото тръгвам на работа. Чувствам се изиграна и изоставена от съдбата и Богородица, но пълна с енергия и хъс. Няма да спра. В неделя съм пак при Док, за да ми каже планът за решението на нашият проблем. Няма да губя нито минута повече. Започвам от нулата.
Лошото никога не идва само.
Целувки момичета и късмет!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ICSI-първи опит
« Отговор #146 -: Ноември 17, 2005, 21:21:45 pm »
:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
ICSI-първи опит
« Отговор #147 -: Ноември 17, 2005, 21:43:06 pm »
Огинка, мила  :cry:
*
ICSI-първи опит
« Отговор #148 -: Ноември 18, 2005, 08:40:58 am »
Оги, миличка  :cry:
Хич не е честно, да му се не види  :cry:
Но не се съмнявам в теб, че ще се справиш - дръж се, мила
*
ICSI-първи опит
« Отговор #149 -: Ноември 18, 2005, 09:12:39 am »
Оги,толкова сьжалявам :(
*
ICSI-първи опит
« Отговор #150 -: Ноември 18, 2005, 09:16:59 am »
Оги, много ми е мъчно, но вярвам, че ще успееш! Няма начин да не успееш.
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
ICSI-първи опит
« Отговор #151 -: Ноември 18, 2005, 09:17:27 am »
:bighug:  :bighug:  :bighug:
Огинка, дръж се.
Намерихме нашето синче.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #152 -: Ноември 18, 2005, 09:43:55 am »
Какво да ти кажа, мила, ти знаеш че съжалявам, но едва ли имаш нужда от нашите съжаления. Както съм ти казвала и преди - ще мине :(
Прегръщам те
*
ICSI-първи опит
« Отговор #153 -: Ноември 18, 2005, 10:20:37 am »
Оги,много ми е мъчно за теб, но ти си силна личност доколкото разбрах до сега и ще се справиш.Не съм писала по темата, но непрекъснато следях как се развиват нещата и за това сега ми е гадно.Кураж, мила.
ICSI-първи опит
« Отговор #154 -: Ноември 18, 2005, 11:08:59 am »
Оги, аз знам че ще успееш, просто явно сега не му е било времето.

Желая ти късмет и много скорошен УСПЕХ!
 :sunshine:
ICSI-първи опит
« Отговор #155 -: Ноември 18, 2005, 11:20:52 am »
Оги, няма да се предаваме, нали? И аз така си казах.. Смело напред и няма начин да не успеем! Цунки!
ICSI-първи опит
« Отговор #156 -: Ноември 18, 2005, 12:50:47 pm »
Много съжалявам Оги! :cry:
Не е справедливо!
Защо не успяхме?!
Но браво на теб, така те искам!
Хленченето няма да ни помогне! Действие!
Аз все още стягам редиците, но .... няма отказване, скоро ще съм на линия!  :) И тоя път вече ще се получи и при нас!
Грация! Няма да е все така!
*
Оги...
« Отговор #157 -: Ноември 18, 2005, 14:32:43 pm »
...Много те целувам! Ще стане, просто трябва да стане!

Бубенцето
ICSI-първи опит
« Отговор #158 -: Ноември 18, 2005, 17:55:07 pm »
Оги, съжалявам.
А лекарствата, които ти е дал доктора няма ли да помогнат с нещо?
*
ICSI-първи опит
« Отговор #159 -: Ноември 18, 2005, 19:14:39 pm »
Мила Оги, дръж се! Няма как да не стане!
 :bighug:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #160 -: Ноември 19, 2005, 07:52:23 am »
Миличка още като написа какво ти се случва прочетох, но ми прозвуча толкова нереално - страшно много се надявах, че при толкова положителна настройка на всички трябва да се получи.
Съжалявам много и ти желая да е последната спънка пред успешния резултат.
*
ICSI-първи опит
« Отговор #161 -: Ноември 19, 2005, 11:54:43 am »
Съжалявам Оги :cry:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #162 -: Ноември 21, 2005, 10:00:58 am »
Започвам 6 месечно лечение с Диферелин или Декапектил.
После.......ще видим.

*

    Fussii

целувки
« Отговор #163 -: Ноември 21, 2005, 10:26:40 am »
Страшно съжалявам! Какво мога да кажа.....................
Аз от Петък съм така!
Мислех, че ще се справя мъжката и няма да плача, ама не успях. По-късно ще пиша пак, но засега ти пращам едно нещо, което от петък насам ми стои в чантата и като пропадна много надолу си го чета

AKO...
Ръдиард Киплинг

Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха – зъл предател –
еднакво със Триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани –
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: “Влезте в крак!”

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!
ICSI-първи опит
« Отговор #164 -: Ноември 21, 2005, 10:41:11 am »
Оги, много съжалявам!


*
ICSI-първи опит
« Отговор #165 -: Ноември 21, 2005, 15:06:49 pm »
Цитат на: oganche
Започвам 6 месечно лечение с Диферелин или Декапектил.
После.......ще видим.

Оги, браво на теб! Пък аз засега само се каня да ходя на преглед! Ама нали разбираш тва е цял ден пак насам - натам. Ама сега като те чета ....може и аз да трябва някакво лечение да започвам!?
Уф! И освен това май тоя месец няма признаци да ми идва! Ако да вдруги ден не ми дойде значи съм се сдухала нещо! Предлагам другия път да не сме заедно щото все някоя от нас трябва да знесе неуспешния процент :wink:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
ICSI-първи опит
« Отговор #166 -: Ноември 21, 2005, 15:13:46 pm »
Цитат на: Grazia

Предлагам другия път да не сме заедно щото все някоя от нас трябва да знесе неуспешния процент :wink:

Почваш вече глупости да ми говориш и да ме ядосваш. То винаги сме по няколко момичета наведнъж-познати и непознати. Поне да си се знаеме. Пък ние вече го отнесохме отрицателният резутат. Сега ни е ред на положителния.
А ти.....не се моткай, а действай. От небето няма да ти падне нищо.
Целувки!

*
ICSI-първи опит
« Отговор #167 -: Ноември 21, 2005, 16:24:16 pm »
Ууу, че си лошааа! :lol: Добре де! Слушшам! :lol:
ICSI-първи опит
« Отговор #168 -: Ноември 22, 2005, 09:54:45 am »
Мила Оги, съжалявам, че не се получи от първия път :(
Продължаваме битката, няма как!

 Прегръщам те!!
Благодаря ти, Бени!