0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #60 -: Септември 26, 2007, 20:19:30 pm »
Привет и от нас!

За майките - какво да ви кажа! Има всякакви, но случката, която ми хрумва, четейки вашите е свързана с една баба. Люлям аз Мати на една люлка на площадка до нас, люлят се и Лора и едно момиченце. Матей се кефи максимално и даже вика от кеф, каките му прегласят и въобще - голяма олелия се вдига. В близост до люлката седнали две баби и си говорят. По едно време едната се обръща и започва да сипе ругатни по децата, че вика. Те замълчаха, но нали се сещате Матей колко разбра от това, което бабата каза и продължи да вика възторжено, а каките да се хилят и те. Аз нищо не казва - възрастна жена е все пак, но при второто обръщане оная се нахвърля върху мене: каква съм аз там, стоя като чучело и нищо не казвам. Е, това ми трябваше - обясних и че това е детска площадка и е за деца и за това да играят там и пр., тя започна да ме обижда като пълна простакеса - ужас! Гова от възрастен човек - направо онемях, та не се сетих да и кажаь, че не и отива на възрастта така да говори.
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #61 -: Септември 26, 2007, 22:25:42 pm »
Имам питанка към мамите, относно ваксините - ако е коментирано предварително се извинявам, че не съм го намерила и моля ако може линкче нещо да ми пуснете. За и против тези разни разнообразни, дали най-добро е Пентаксима или ..... :youwoman:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #62 -: Септември 26, 2007, 23:44:32 pm »
Честит рожден ден на малкото слънчице Криско. Да расте здраво и усмихнато детенце. :balk_5: :balk_12: :balk_9:

Аз напоследък не че се сблъсквам с простотия а направо имам чувството че се рия в нея.
Борих се, давах акъл, опитвах с добро и мога да ви кажа, че колкото повече търпите и сте толерантни, никой от среща няма да ви каже евала. Напротив. Толкова повече ще ви тъпчат и мачкат и си мислят че вечно ще си мълчите. Разбира се когато ми се е събирало съм поставяла на мястото му всеки позволил си да ми се катери по главата. Сега обаче реших. Компромиси не правя и вече режа на момента. То аман вече. И няма разбиране от сорта, трудно и било, лошо и било, ядосана била(бил). Ми и аз съм имала трудни моменти пък не съм си го изкарвала на хората. За непознат човек хич не ми пука, но от близките мноого боли. :( Та такива ми ти мисли и чувства се въртят в жужащата ми главица. :lol:
Поне в градинката където се събираме ние не сме имали такъв проблем. веднъж се накарах на едно момче, щото си разхождаше питбула без наморник и мина и вика дръжте децата да не им скочи. Това се случи до пързалката. 8O  :bonk: :bonk: :bonk:
Такова конско му изчетох че не го видях вече. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #63 -: Септември 27, 2007, 10:15:14 am »
за поведението, вече казах. каквото повикало-такова се обадило. много ревностно браня личната си територия. аз на тема правда и несъобразяване съм болна! вчера един нахалник под носа ми се яхна с колата си на тротоара. аз с количката трябваше да сляза на булеварда 8O най-безцеремонно го изгоних, даже гък не каза.

за петната. БИЛЛА, сектор битова химия, препаратът е Dr. Beckman с апликатор отгоре. натърквате петното директно и след 20 минути пъхате дрехата в пералнята. досега нищо не му се опряло, даже малини :D

Мари, Пентаксим :goodluck:
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 10:17:05 am от manhattan »
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #64 -: Септември 27, 2007, 10:38:44 am »
В понеделник ни предстои първата ваксинация с Пентаксим. Моля ви споделете какви реакции от страна на бебчо да очаквам - ще я боли ли много - ще плаче ли много, има ли вероятност да вдигне температура, изобщо всякакви странични реакции, които ваксината може да предизвика. Благодаря ви  :)


Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #65 -: Септември 27, 2007, 10:43:34 am »
В понеделник ни предстои първата ваксинация с Пентаксим. Моля ви споделете какви реакции от страна на бебчо да очаквам - ще я боли ли много - ще плаче ли много, има ли вероятност да вдигне температура, изобщо всякакви странични реакции, които ваксината може да предизвика. Благодаря ви  :)

Най-вероятно няма да има реакция. Много малко деца реагират на Пентаксима. Дано и при вас всичко бъде наред.
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #66 -: Септември 27, 2007, 11:38:51 am »
Честито на Криско все да радва мама и тате! Мари и ние слагаме пентаксим и сме доволни,остава ни последната 3-та след няколко дни. Денито при нас до сега не е имало реакция дори ни предупредиха ,че може да е по-сънлива, но не същото си беше детето като всеки друг път.Сега и аз да се оплача от хорската простотия. Чакаме с малката пред кабинета на джипито и излиза от кабинета дете на около6-7 год привидно болно със сополки и лъснали очички и се втурва и започва да целува Диди,от което побеснях ,но учтиво помолих да не се навира в детето и да не я целува ,а майката се обажда с най невинния тон ,който съм чувала "еее ама нищо и няма какво толкова ние сме само с хрема" ами без коментар незнам как се сдържах просто! Добре ,че срещата с бацилите беше за кратко и нямаше последствия за Диди.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #67 -: Септември 27, 2007, 11:44:42 am »
Мда, напоследък се разхождам сама, но на мен по-голям проблем са ми празните, безсмислени разговори. С простаците и аз се разправям като Манхатън, но с досадните мами, говорещи за памперси, пюрета и сериали нямам изработена стратегия, освен да кимам незаинтересовано. Имам чувството, че повечето градински мами са решили, че досегашното им развитие им е достатъчно. Навремето имах една приятелка и общуването с нея си беше интелектуален гъдел. Имаше тръпка и предизвикателство. Стимулира те да си на ниво, държи те нащрек. Ама това беше отдавна :? Все по-често времето си минава и редовно си казвам - ето и тази седмица не свърших нищо съществено. Имам чувството, че съм в някаква късна следродилна депресия - инертно състояние и планове да свърша един куп неща, за които все нямам настроение. Лека-полека се превръщам и аз в градинска мама и това ме плаши. Записах следващо ниво английски и ще ходя да спортувам, дано помогне!
Ама може и да е от есента, много трудно се разделям с лятото. А сега и с косата си ще трябва да се разделя май - пада ми на кичури, шепите ми се пълнят с коса, шнолите се изхлузват - тотален ужас :(
Айде, оплаках се, запълних квотата за мрънкане и ще си трая вече :D

За Пентаксима - първо слагане с никакви реакции, проплака на момента и веднага се успокои. Второ слагане - малко по-нервен, вдигна лека температура, след едно панадолче се успокои, имаше няколко дена запек, но е спорно дали ваксината има отношение. Четох за аналогични случаи, но и досега не съм сигурна, че двете неща имат връзка. Трето слагане без реакция.
Мястото може да е зачервено и уплътнено, но не трябва да се разтрива, може студено компресче за кратко. Не съм къпала след ваксинациите, но това ограничение не е задължително.
Старайте се да сте спокойни, да не се напрягате и да говорите успокоително и ведро на детето по време на ваксинация. Бебетата се влияят много от настроението на мама и ако покажете страх и притеснение може да им го предадете.

venus_melena, нали вие празнувахте рожден ден при Феите? Можеш ли да споделиш впечатления, моля :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #68 -: Септември 27, 2007, 11:46:13 am »
Мерси момичета :lol:
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #69 -: Септември 27, 2007, 12:29:05 pm »
И аз ви благодаря.  :balk_21:
... дано времето се пооправи, че в къщи не се седи по цял ден, пък и бебка напоследък много плачка и все иска аз да си играя с играчките - нали тя още е малка и не може самичка   :lol:


*
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #70 -: Септември 27, 2007, 12:38:08 pm »
И аз ще се оплаквам...
Малкия подъл рак втора нощ не спи. Към три се събужда и - рев ма яко! Отивам в стаята му - прав в леглото, облян в сълзи - въобще трагедия голяма. Гушкане, успокояване, приспиване- аз до леглото му седя. Таман заспи, аз си отивам в моята стая, айде след 10 минути пак. Нищо не го боли, нищо не иска, няма темп. само да си седим така двамата и да си медитираме на лунна светлина, че да не изпуснем пълнолунието. Така до сутринта. На закуска е в прекрасно настроение - бърборка си си весело, аз мрачна със сенки кат на прилеп... После обаче аз съм на работа нали се сещата, а в момента ни е и на зор.
Сега толкова ми се спи, че не знам къде съм, десният ми клепач трепери непрекъснато, а аз дори забравих на лошо ли беше или на хубаво - тюююююююююююю
В очакване ....
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #71 -: Септември 27, 2007, 12:53:35 pm »
Десния е на хубаво :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #72 -: Септември 27, 2007, 13:03:16 pm »
Ху - отдъхнах си
Чакай да ти кажа че забравих - не се подстригвай - това с косата е временно. Широко цитираната от мен моя кума  :lol:, дерматолог по образование, винаги всяка есен ме утешава по същия проблем. Тя казва, че дори не през пролетта и есента, когато косопадът обикновено се усилва, е нормално да ти падат до 80 косъма на ден, което като го видиш на кичур си е бая количество.
По-добре е дамасажираш скалпа с пръсти сутрин и вечер и си купи Себорал Форте от аптеката. Ползвай според инструкцията на шишето и ще се оправят работите  :lol:
В очакване ....
*
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #73 -: Септември 27, 2007, 13:05:26 pm »
абе май зависеше от датата на раждане :lol: :lol: :wink:
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #74 -: Септември 27, 2007, 13:20:31 pm »
Фуси, и ние имахме такъв период. Моята девойка се будеше в 5 сутринта с един жален рев и аз почвам -мазане на зъби, пускам сешуарчето, което все още използваме като универсално успокоително, а тя се усмихва широко и невинно и аз разбирам, че нищо не я боли. Седим така около половин час, после й пускам радиото, оставям лампата светната, някакви играчки в леглото и й казвам ако иска да спи, ако не иска да си играе, но да не плаче. Е, после тя си доспива до 10 часа, а майка й едвам гледа на работа, ама това е положението. При нас продължи около седмица. Дано и при вас да е за кратко.
<br />[link=http:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #75 -: Септември 27, 2007, 13:23:15 pm »
Стефи, хареса ли нещо за Деската   :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #76 -: Септември 27, 2007, 13:24:03 pm »
Привет и от нас!

От пентаксима и ние нямахме реакции, освен една бучица при първият път. Игличката е много тънка и Дара не трепна при нито едно убождане.
Колкото до градинските мами...май и аз взех да ставам като тях, но всичките ми приятелки работят, а когато почиват ние сме извън града и не можем да се видим. От 4м. не съм чела книга, не помня кога за последно гледах хубав филм. Понякога се радвам, че идва зима, защото ще намирам време и за тези удоволствия.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #77 -: Септември 27, 2007, 13:31:54 pm »
Фани, знам го есенния косопад, това сега е различно, космите, които падат нямат корен. За себорала и аз си го мислех, снощи изрових един вкъщи, ама му е изтекъл срока преди няколко месеца и сега умувам дали е фатално.
За буденето - при нас беше от зъби или от смяна на обстановката. При мен работи следния метод - първо  изчаквам дали няма сам да се успокои, ако не успее ставам, погалвам го по главата и го слагам да легне. Дръпвам се веднага от леглото и си лягам. Не му говоря и не му се усмихвам. И така 4-5 пъти. После той се отказва, бърборка си нещо и заспива.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #78 -: Септември 27, 2007, 14:47:55 pm »
Ани, бъркаш ме - не сме празнували във Феите, дори не съм ходила там. Ходила съм в Барбарони последно. И защо тона официално, венус-мелена? :wink:

За косата - и аз знам, че евременно, а за депресията - да, следродилната депресия се проявявала около 8-10 месец на детето, че и след годинката и точно каквото пишеш така я обрисуват. Мисля, че идеята да излезеш от вкъщи и да напарвиш нещо за себе си е много добра!

Вие до каква възраст ще гледате децата си - решили ли сте?
Матей - 1.04.2006 г
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмица 24.09-30.09
« Отговор #79 -: Септември 27, 2007, 16:03:49 pm »
хм, доста време се борих с идеята за следродилната депресия, но тя ме победи. когато се чувствам най-зле винаги си казвам - егати лиглата! което не е много любезно към мен самата, но обективно погледнато, сигурно е така :oops: мислех си, че до голяма степен е свързано с начина на живот преди, манталитета, интензитета и качеството на социалните контакти...най-лошото е, че така се чувствам непълноценна за детето си :(