0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #140 -: Ноември 07, 2007, 20:09:20 pm »
Катя утре ще ми ги изпишат и ще ти кажа.Знам само че са много болезнени.Дано не ми се налага да ми ги слагат(само ако забременея. :crossfingers:
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #141 -: Ноември 08, 2007, 09:43:12 am »
сиси,аз неразбирам въпреки всичко,какви са тези инжекции,как така ти разширяват тръбите?????? 8O 8O 8Oнали за тръби се прави контрастна снимка и ако има нещо,лапароскопия да се разшири или по скоро правилно е да се каже да се отстрани(например леко срастване)..това знам аз!!!затова те моля като разбереш за какво става въпрос да ми пишеш,може и на лични,където искаш:)благодаря :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #142 -: Ноември 08, 2007, 10:16:17 am »
Ааа, не на лични.... Тук, че да можем да разчепкаме за какво става въпрос...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #143 -: Ноември 08, 2007, 14:22:22 pm »
Сисидани,не се отчайвай мила,и ние ще си имаме бебчета някой ден.
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #144 -: Ноември 08, 2007, 14:43:06 pm »
rally_pat, :D :oops: :oops:,аз написах евентуално за "лични",защото все ме е страх без да искам, да не разводня някоя тема.. :oops: или пък да не бъдат изтрити отговорите,като не са за дадена тема...иначе естествено че е по добре да се вижда от всички,защото повече хора ще се включат с мнение за ТЕЗИ ИНЖЕКЦИИ !!!!а мен лично много ме интересува,защото тези три години опити(безрезултатни :( :( :(),изследванията които сме правили са ок,но нямам снимка за проходимост на тръбите..предлагаха ми и лапароскопия директно,но ме е страх и от едното и от другото,чувам противоречиви мнения!!!затова ме заинтригуваха тези инжекции за разширяване на тръбите..АМА МНОООООГО!моля да бъда извинена ако съм създала впечатление,че искам информацията за себе си само :(,не е така rally_pat :hug2:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #145 -: Ноември 08, 2007, 15:16:10 pm »
katia13 - споко, темата няма да се разводни, ама тези инжекции честно казано ме хвърлиха в музиката... не съм чувала за нещо подобно, и затова ми е мнооого любопитно да видя за какво става дума  :lol: :lol: :lol:
А по повод снимката и/или лапаро... Аз първо бих направила снимка (при добър специалист разбира се), и после, ако има съмнение - лапаро... За цветната снимка/хидротубацията ще чуеш различни мнения, в смисъл боли, не боли, и т.н. но тук вече всичко си е субективно, зависи от прага на търпимост на всеки човек...
А като говориш за опити - а спермограма правили ли сте?
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 15:18:42 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #146 -: Ноември 08, 2007, 16:49:18 pm »
rally_pat,да-първата спермограма я правихме като минаха година опити без да има налице бременност и беше олична(в клиниката на щерев,там ни пратиха за нея),тогава правихме още и хормони за мен и пак всичко бе в норми..лекаря ми препоръча да изчакам още една година(да станат две)и тогава щял да ми препоръча репродуктивен гинеколог!!като мина още една година решихме пак,този път отидох по препоръка на моя приятелка в шейново,там ми взеха секрет(мисля за трихомона и кандида,а може и за още нещо да е бил..-чист)и цитонамазка(и тя беше наред)и после директно ми казаха лапароскопия(АЗ СЕ ВТРЕЩИХ НАПРАВО,ВСЕ ПАК СИ Е ОПЕРАЦИЯ),достраша ме и реших да изчакам още няколко месеца..но си напраихме поне пост коитален тест и втора спермограма(в майчин дом обаче,не в шейново) които пак бяха отлични,та ни казаха че затова нямало смисъл да правим антиовариални и антиспермални антитела..че щяло да стане бебето,само да се успокоя...ДА  АМА Е ЛЕСНО ДА СЕ КАЖЕ,но не и да се изпълни това със спокойствието!!!мина още около половин година(т.е. тази есен) и се задействахме пак,този път при репродуктивен специалист..правих миналия месец каквото се сетите-секрети(за микоплазмоза,гъбички и т.н.),кръв-за хламидии,фоликулометрия(образувах си около13-14 ден чудесен фоликул),изследваха ЛХ и Е2- преди овуто и те бяха ок,за всеки случай ми праснаха прегнил 8000ед(без да ми обясняват защо-добре че го има форума и нета та да се информирам  :( :( :()след като видяха че се е спукал,решихиха да ми напраскат още 3 инжекции прегнил по 5000ед(през 5 дни в лутеалната фаза),естествено без да ми обясняват пак "ЗАЩО?", в резултат имах десетина дни зацапване(5 дни преди предполагаемата дата на лелката и 5 след нея)докато ми дойде със сериозни болки!!!!затова се ядосах и реших за пореден път да сменя доктора..но току що ме сюрпризираха в друга тема,че това зацапване(десетдневно-което бях отдала на прегнила и не се тревожех)можело да било от някакъв полип!!!!е вече ми идва в повече :balk_145: :balk_145: :balk_145:направо ми се реве...СЕГА КАКЪВ Е ПЪК ТОЯ ПОЛИП И ПРИ КОЙ ДОКТОР ДА ИДА ДА ВИДЯ ИМА ЛИ ГО ИЛИ НЕ????съжалявам за дългите ми писания,ама просто съм в тотален шок!!!МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ,КАЖЕТЕ МИ  ако знаете,дали наистина това зацапване е било от полип,от него ли е закъсняло,от какво се получава тоя полип???и нали всичко ми беше наред със секретите да му се невиди???
« Последна редакция: Ноември 08, 2007, 16:52:21 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #147 -: Ноември 08, 2007, 17:07:30 pm »
katia13, много изтормозено звучи това, което пишеш. Мога да те посъветвам: наистина се успокой, но не щото от това ще вземе да стане, а за да сложиш малко ред в мислите си и да си начертаеш план за действие. Трябва ви репродуктивен специалист от клиника за репродуктивна медицина, но такъв, на когото имаш пълно доверие, а не да не знаеш какво и защо ти прави и изследва! Питай, винаги когато се съмняваш, питай! Направи си хидротубация - 5 мин. болка (ако въобще я има) и ще си отговориш на важният въпрос за тръбите. За Бога не вярвай на спермограми от МД, още по-малко от някакви лаборатории! Успех!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #148 -: Ноември 08, 2007, 17:12:36 pm »
LAN,моля те кажи ми нещо за тоя полип какво мислиш????и къде да ида на лекар имам час чак за март при мнооого добър лекар:)!ама ако има полип и трябва да се махне,значи трябва да ида спешно,а незнам къде???
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #149 -: Ноември 08, 2007, 17:21:53 pm »
Не мисля, че само от течение може да се съди категорично, че имаш полип. Съжалявам, че чак за март са ти дали час. Пробва ли при д-р Владимиров?
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #150 -: Ноември 08, 2007, 19:02:37 pm »
katia13 - и аз си мисля същото като Лан... Успокой се, и си пренареди приоритетите...
Значи - спермограмата от Майчин Дом я скъсай, тя изобщо за нищо не става ...
След това - запиши си час при някой друг специалист (Владимиров или някой от клиниката на Щерев), за да ти дойде часа по-рано
И като трета стъпка - отивай на цветна снимка или хидротубация (тя е по-лека от ЦС мен ако ме питаш), като преди това си пуснеш една хламидия и една микробиология, и след това с цялата папка документи при специалиста по репродуктивна медицина...

Колкото до идеята за полип - това, че момичетата са казали, че може да е това или онова не е причина за притеснение! Не забравяй, че ние тук не сме лекари (с малки изключения), и не сме хората, които могат да ти поставят диагноза. Диагноза може да ти постави само и едниствено! лекар, след съответния преглед...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #151 -: Ноември 08, 2007, 23:19:09 pm »
благодаря ви момичета :balk_21: :balk_21: :balk_21:!що се отнася до часа ми за март,добре че намерих и него..че има и за юни!!!при др.владимиров не съм се пробвала да запиша,защото сигурно и при него ще ми дадат час за пролетта :(!!!що се отнася до спермограмата в майчин дом-правихме втората там,защото няколко души се изказаха негативно за тази при щерев(първата,с други че щом е била правена там,това че е отлична не било сигурно...)!!!а що се отнася за хламиди и други  изследвания(голяма част правих миналия месец при др.табакова-тя също е репродуктивен специалист),бяха си ок...но благодаря за съвета,ще потърся мнение на обикновен гинеколог(ако се доредя до  др.владимиров ще е много по-добре разбира се,но ако неуспея ще се задоволя и да не специалист по репродуктивни проблеми :( ) относно полипа да ми каже дали имам нещо такова...щото аз незнаех че даже съществуват такива полипи..!а за цветни снимки и прочие,ще си изчакам да дойде време за др.стаменов!!!благодаря ви за отзивчивоста :bighug: :bighug: :bighug:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #152 -: Ноември 08, 2007, 23:31:22 pm »
благодаря ви момичета :balk_21: :balk_21: :balk_21:!що се отнася до часа ми за март,добре че намерих и него..че има и за юни!!!при др.владимиров не съм се пробвала да запиша,защото сигурно и при него ще ми дадат час за пролетта :(!!!що се отнася до спермограмата в майчин дом-правихме втората там,защото няколко души се изказаха негативно за тази при щерев(първата,с други че щом е била правена там,това че е отлична не било сигурно...)!!!а що се отнася за хламиди и други  изследвания(голяма част правих миналия месец при др.табакова-тя също е репродуктивен специалист),бяха си ок...но благодаря за съвета,ще потърся мнение на обикновен гинеколог(ако се доредя до  др.владимиров ще е много по-добре разбира се,но ако неуспея ще се задоволя и да не специалист по репродуктивни проблеми :( ) относно полипа да ми каже дали имам нещо такова...щото аз незнаех че даже съществуват такива полипи..!а за цветни снимки и прочие,ще си изчакам да дойде време за др.стаменов!!!благодаря ви за отзивчивоста :bighug: :bighug: :bighug:

Миличка поуспокой се малко моля те.Ако си здрава,то това дето си мислиш сега ще ти навлече проблеми.КАто ти казаха за полипите(прочетох го в някоя тема),не означаваше непременно че си "болна"..Мила наистина ти казвам-спокойно :) нещата ще се оправят скоро..когато му дойде времето  :wink: целувки от мен
*
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #153 -: Ноември 09, 2007, 09:59:34 am »
Катя, това което знам, е че полипа се вижда с вагинален ехограф в първите дни след М. Споко. Не видях да си правила изследване на прогестерона или се бъркам. Имаш ли такова изследване, за да видим стойностите?
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #154 -: Ноември 09, 2007, 10:06:15 am »
miusli,здравей  :D!правила съм ама преди година и половина-тогава казаха че уж всички хормони ми били наред(ама днес,след вчерашните разговори тук, :oops: се разрових и видях че наистина прогестерона е бил съвсем мъничко под нормата0,97 мисля :balk_133:,но непомня референтните стойности..)!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #155 -: Ноември 09, 2007, 10:44:05 am »
Кате и аз те съветвам да направиш цветна снимка и да не се страхуваш от лапорото. Аз правих снимка миналата година, а миналият месец - лапаро. Сега съм на работа и се чувствам добре, изобщо не е страшно. Всичко е в главите ни - действай без страх. Сега в края на месеца ще правя отново цветна снимка, за да видим как се развива организма след операцията. Късмет мила и ако не можеш да чакаш до март месец, има много други гинеколози - специалисти, на които можеш да се довериш.  :goodluck:
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #156 -: Ноември 09, 2007, 12:01:59 pm »
eagle,би ли ми препоръчала добър специалист,при който да ида да ме прегледа за да види има ли опасност да е полип изобщо,и да ми пусне хормони когато трябва там след ову-то..(аз ще пробвам днес да звънна в клиниката на др.владимиров,ама сигурно няма да имат часове за близките месеци..   :()!благодаря ти за съдействието  :D и на теб и на всички останали...аз се поуспокоих вече,поразрових се и намерих доста инфо..сега ако можеш само да ми препоръчаш добър лекар за тези неща които ме интересуват,ама да не е твърде зает,че ми трябва час за другата седмица и по-другата...ЕДНО ГОООООЛЯМО БЛАГОДАРЯ,МОМИЧЕТА   :balk_21:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    eagle

  • ****
  • 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #157 -: Ноември 09, 2007, 13:45:39 pm »
Аз съм от Пловдив и ходя при д-р Даскалов (може би си чела за него от Зачатие)от Пловдив клиника МедикусАлфа. За мен той е добър специалист и е много внимателен. Не искам да прозвучи като реклама, но съм обикаляла години по лекари, докато открия такъв, който точно да ми каже какво ми е и как да се лекувам. Моя приятелка ходи при д-р Матеев пак от Пловдив и след дълго лечение и ин витро вече има момиченца - близначки. При д-р Даскалов можеш винаги да си вземеш час, като се обадиш в клиниката 032/634463. Незнам откъде си и дали имаш предпочитания за град и доколко ще ти е удобно. Ако те интересува нещо повече питай.  :balk_21:
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 13:50:03 pm от eagle »
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #158 -: Ноември 09, 2007, 15:42:34 pm »
за съжаление eagle,няма да мога да ида на доктор в пловдив,аз съм от софия,а и работя на две места в повечето дни от месеца...с други думи времето което ще ми е нижно за да ида до пловдив..го нямам!ще помисля обаче ако както казваш приема да кажем за другата седмица,ако има свободни часове за след 18h(вторник,сряда.. :( )може и да ида до пловдив,че поне да не чакам няколко месеца до другия час.. :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    krasiko

  • ***
  • 412
  • Щастлива мама на двама
Re: HELP - опити за забременяване
« Отговор #159 -: Ноември 09, 2007, 18:20:30 pm »
Катя утре ще ми ги изпишат и ще ти кажа.Знам само че са много болезнени.Дано не ми се налага да ми ги слагат(само ако забременея. :crossfingers:
На мен ми биеха такива инжекции.Док.каза,че тръбите се разширяват и стават по пропускливи,казват се ФИБС и са доста болезнени.Минах един курс от 40 ижекции+бромокриптин и забременях след близо 5год. ходене по мъките.Ако са същите разбира се :)