0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
DENII  :) не знам защо те е посъветвал да ги спеш още повече че теста не е 0,00 а и не ти е дошло ,моя приятелка роди преди година и половина след отрицателен тест така че направи пак тест и  :crossfingers:

под 5, тестът е отрицателен - няма значение дали е 0.00 или 2.8
твоята приятелка едва ли е родила след отрицателен кръвен тест? такъв случай знам само един тук :) ако е правила уринарен - напълно възможно.

На ясно съм че под 5 е отрицателен  :)но все пак теста е правен на 10 ден и е само един ,всеки организъм е различен важно е и кога е настъпила инплантацията.Когато става въпрос за такава процедура мисля че не трябва да се отхвърлят така нещата с лека ръка.Да моята приятелка роди след отрицателни тестове уринни и след като и идваше три месеца ,като през първия и тече през 10дена.И грешката не е нейна а на лекуващия лекар тъй като в една такава ситуация може да изтървеш бебето без да разбереш за какво става въпрос,особенно ако не си правила друга процедура и нямаш познания.А никой не е длъжен да е компетентен по всички въпроси.
Друг е въпроса че не е хубаво да се надяваш а да нямаш шанс,там вече е много неприятно но няма как.
Успех желая на всички и да няма разочерования никакви :)
здравейте, момичета може би въпросът ми не е за тук но да попитам на девети ден след ЕТ на замразени ембриони направих кръвен тест който отчете 2.6 което естествено значи отрицателен на десети ден се обадих на док.и тои ми каза като малко се замисли да спра лекарствата аз ги спрях вече четвърти ден не ми е дошъл цикъла възможно ли е да съм бременна и теста да е бил ранен.нямам никакви симптоми нито за бременност нито за цикъл.ще се радвам ако някой е имал подобен случай да сподели.

Според мен никакво спиране на лекарствата не е уместно, преди да дойде цикъл!
Моята история съм я писала и преди, спрях лекарствата, осем дена чаках цикъл. Категорично не исках втори тест, след първия /чхг 0,00/, просто нямах сили за това. И няма да забравя думите на доктора ми, че дори да е имало бременност, то тя е застрашена без поддръжката на лекарствата /бях с блокаж по дълъг протокол/. Тези думи така ме ковнаха, че веднага изтърчах от офиса да си купя уринарен тест.
Скоро даже влизах в сайта на лабораторията и резултатът си ми стои 0,0, а близнаците ми са на повече от 2 г.
Направи нов тест, дори уринарен!
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Аз правих инсеминация преди 2 дни. На мен доки ми каза да не спирам лекарствата /Дуфастон 2х1/ без негово разрешение, а теста да го направя на 17-ти ден след инсе /кръвен и уринен/. Видя ми се доста далече, но сега като чета за грешките, които често допускаме в очакването и нетърпението си, го разбирам.
Ще чакам, какво да правя  :wink:
Момичета,искам да Ви попитам нещо и надявам се вие да ми дадете някакъв отговор.Правих инсемнация преди 11 дни,но преди малко ми прокърви и то доста обилно.Пия Дуфастон 2*1,аспирин и фолиева киселина.Докторката ми каза да си направя тест на 15 ден.Имали някаква вероятност да съм бременна,макар че м прокърви и може ли толкова рано да ми дойде.Извинявайте ако ми е глупав въпроса.на4е инсеминацията ми беше със стимулация,ако това има значение.Благодаря Ви предварително
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Ако кръвотечението продължи да е обилно - вероятно е отрицателна процедурата. :? С Дуфастон при мен мензиса изръза с няколко дни след инсе (нестимулирано). Кураж!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Много хубава тема :wave:
Здравейте, момичета!
Аз съм след ИКСИ направено на 26 и 27 януари. Изписан ми е дуфастон за 10 дни, след което трябва да го спирам. Чета, че не трябва да се спират лекарствата...и това малко ме притесни. Има ли някой като мен?
За стойностите на кръвния тест намерих това:
http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_77.html
*
Лекарствата се взимат до теста и след това - по преценка на лекаря и в зависимост от резултата.

*
Здравейте и от мен!Аз започвам с 3-а инсеминация.Стимулират ме с менопур,а след инсето си слагам свещички прогестерон.Казаха ми след 14 дни да правя тест,и 2-а пъти на 14 ден след инсе ми зацапва,а на 15-и ден започва мн.леко червено,и силни ПМС-кръст всичко за М,и аз не издържам на болките и пия 2 беналгина за да ми тръгне и да не ме мъчи повече.Винаги като ми тръгне,на превръзката ми 1-ите парчета с кръвта са от фоликулите(извинявам се за подробното обяснение)-различавам ги,з-то така също си видях и ембриомите при спонтанните аборти от извънматочни бременностти мн.по-големи от това обаче,сега са около 2 см.И въпроса ми е,може ли да се е получавало,а аз с беналгините да прекратявам всичко(а на 14 ден след инсе спирам и свещичките-така ми казоха)-абсурд нали!!!!-при тези силни ПМС да е имало зачеване,а и гърдите спират да ме болят на 13 ден след инсе????
   
*
zyza, много е объркан поста ти.
Заради два беналгина, както пишеш - няма какво да ти стане.
Фоликулите се виждат с  кървенето по време на цикъл - няма такова нещо :lol:

Пишеш, че ти правят инсеминациите с менопур. Изконсумирала си 8 броя *0,75.
- правят ти преглед с УЗИ за задържан фоликул в началото на МЦ и почват
- като изконсумираш менопура - второ УЗИ и по преценка ти бият прегнил
- преди самата инсеминация, не те гледат на УЗИ - пристъпва се към самата интервенция
- предписват ти прогестеронова терапия; и тест след 14 дни
- пишеш още, че ако на УЗИ-то преди прегнила,  има много фоликули - се прекъсва процедурата
Всички разсъждения си ги описала  по напред и сама си си отговорила на повечето.
« Последна редакция: Март 06, 2011, 09:04:29 am от Тара »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
zyza,

не можеш да си видиш фоликулите по превръзката. фоликулите се пукат в тялото ти.
и ембрионите не можеш да си видиш, това са просто по-особени парчета излющена маточна лигавица.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Добре,благодаря,да съм спокойна,че след пиенето на 2 беналгина при евентуална бременност няма да е проблем(за спонтанен аборт примерно)-това ми беше основното питане!Извинявам се,исках да кажа ембриом а не фоликул.А наистина като бях в 5г.с и другата бременност в 6 г.с.,при спонтанните аборт си видях ембриомите като паднаха,това се различава от по-особени парчета излющена маточна лигавица,з-то са сиво бели и едната страна-вътрешната стои като зрънца,а външната е гладка(и това са кръгли разкъсани парчета).И в момента пак така ми се получи,но са мн.по-малки.И след това вече се изхвърлят и тези другите парчета маточна лигавици,нормални за жените при М.-тях вече ги знам,няма как да ги объркам с друго.
   
*
ох, zyza, явно питането ти е  дотолкова, доколкото съвпада с онова, което така или иначе си мислиш.

Ти имаш две спонтанни бременности, и два последвали аборта.

Сега имаш две неуспешни инсеминации; вид АРТ , каквото е естеството на темата.
Независимо дали си след инсеминация или ембриотрансфер, при неуспешна процедура и последвало кървене говорим за мензис.
Няма как да знаеш при теб, дали със сигурност е имало оплождане - превърнало се в ембрион.
При ИКСИ, ИН витро - ембрионите, няма как да се видят с просто око.


хайде че, сега, софри и гости ни чакат
« Последна редакция: Март 06, 2011, 17:10:45 pm от Тара »
*
zyza, на мен след ЕТ  ми казаха никакъв Аналгин, Беналгин и т.н освен лекарствата , които са ми предписани. и ако ми се наложи - нещо ме  заболи, или ме хване някой вирус - да се обадя в клиниката, те ще кажат какво да се вземе. следващия път не взимай нищо на своя глава, за да не се чудиш като сега станало ли е оплождане, не е ли. пожелавам ти следващия път да са получат нещата  preggo :bori_005: успех  :)
*
zyza, на мен след ЕТ  ми казаха никакъв Аналгин, Беналгин и т.н освен лекарствата , които са ми предписани. и ако ми се наложи - нещо ме  заболи, или ме хване някой вирус - да се обадя в клиниката, те ще кажат какво да се вземе. следващия път не взимай нищо на своя глава, за да не се чудиш като сега станало ли е оплождане, не е ли. пожелавам ти следващия път да са получат нещата  preggo :bori_005: успех  :)
:bighug: :bighug: :bighug:
   

zyza, от два беналгина не може да си направила спонтанен аборт. Все пак, не взимай лекарства на своя глава! Консултирай се с лекаря си.

А наистина като бях в 5г.с и другата бременност в 6 г.с.,при спонтанните аборт си видях ембриоМите като паднаха,това се различава от по-особени парчета излющена маточна лигавица,з-то са сиво бели и едната страна-вътрешната стои като зрънца,а външната е гладка(и това са кръгли разкъсани парчета).
Ти очевидно си вярваш, че си видяла ембриоНите, когато са "паднали"... :? Твое право си е да вярваш, в каквото искаш. Но не се стърпях да се включа, т.к. тук четат и момичета, които за първи път се сблъскват с някой проблем и току виж започнали да търсят ембриони по превръзките си...
1 - Прочети какъв е размерът на един ембрион в 5-6 г.с. Ако можеш да го откриеш с просто око м/у парчетата лигавица, направо си за Нобелова награда.
2 - Кървенето започва още при отлепване на плодния сак от маточната стена, а самото изхвърляне на плодния сак /ембриона/ става на по-късен етап. Това: "Винаги като ми тръгне,на превръзката ми 1-ите парчета с кръвта са от фоликулите-различавам ги" няма как да стане.
3 - Не разбрах от поста ти, защо въобще си убедена, че е аборт, т.е., че е имало бременност? Не пишеш за кръвен или поне уринарен тест??



На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А наистина като бях в 5г.с и другата бременност в 6 г.с.,при спонтанните аборт си видях ембриомите като паднаха,това се различава от по-особени парчета излющена маточна лигавица,з-то са сиво бели и едната страна-вътрешната стои като зрънца,а външната е гладка(и това са кръгли разкъсани парчета).И в момента пак така ми се получи,но са мн.по-малки.И след това вече се изхвърлят и тези другите парчета маточна лигавици,нормални за жените при М.-тях вече ги знам,няма как да ги объркам с друго.

знам за какво говориш, и аз съм виждала такова парче при първия си спонтанен аборт. тогава питах лекаря си и той ми обясни, че не съм видяла ембрион. не е възможно в тази гестационна седмица.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте момичета. Вчера ми правиха трансфер на две ембриончета от ICSI. По време на стимулацията (лимитиран цикъл) имах болки в корема и яйчниците. В деня на пункцията се събудих с много силни болки в двата яйчника. Отидох прегъната до Шерев. Докторката се уплаши и каза че друг път не е имала такъв случай. Постоянно ме питаха дали да правят пункция дори в операционната, казаха че дори там мога да се откажа. Попитах ги какво може да стане ако я направим казаха ми че може да ме заболи по-силно и никакви др услажнения. Съгласих се. Странното беше че след пункцията при вагинален преглед ме болеше по-малко. Изписаха ме и казаха да лежа и много много да не се движа. На 2ри ден обаче отидох на работа за около3-4 часа, следващите дни също. Не съм се претоварвала! два дена преди трансфера бяхме в заведение в центъра. Започна ужасна болка в ляво, която обхвана корема и не спираше. Повикахме спешна помощ. Те ме закараха в щерев, казаха който е правил пункция да се оправя. Болката намаля за около 3 часа. Включиха ми система със спазмалгон, фраксипарин и ме задържаха в клиниката.
От стимулацията до сега имам слаби тъпи болки в корема и кръста, които се засилват при ходене и като се изправям напр от легнало положение.
В клиниката ми казаха че имам по-подвижни яйчници и единият леко се е преместил. Вливаха ми и антибиотик въпреки че нямам темп-а и кръвната ми картина е в норма.
Моля ви кажете някой имал ли е подобни симптоми при стимулация? Всичко това ще попречи ли на имплантацията? Страх ме е да не се окаже че е нужна операция чувала съм че при стимулация яйчникът може да се завърти много и трябва да се премахне. Ако случайно забременея  може ли да се оперирам
Моля дайте някой съвет
Честно казано за първи път срещам момиче с подобни оплаквания. Първоначално помислих, че е хиперстимулация, но след като дочетох поста ти отхвърлих тази възможност. По-добре лежи, почивай и ограничи движенията, ако се почувстваш по-зле отивай в клиниката.
*
Аз съм с подвижен яйчник. Трябва повече внимание при пункцията, трудно достъпен е. Преди пункция говорихме, ако не успеят да стигнат до него да се направи пункция само на "нормалния". След пункция от двата яйчника, лежах в клиниката 5 часа, като на всеки час ми вземаха кръв. Предупредиха ме при евентуално кървене, да отида в клиниката. Всичко завърши добре, в подписа ми. :lol:

[/url]